|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Malla - jedwab jest robiony przy użyciu zabijanych jedwabników. jedwabniki to zwierzęta.
|
|
#2432 |
|
Nie depcze krokusów
|
janina1984 - dla mnie jedwab, miód i mleko to nie są składniki, przez które umierają zwierzęta w męczarniach.
Komar to też zwierzę.
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
co do mleka to krówki strasznie cierpią ;(
komarów nie zabijam
|
|
|
|
#2434 |
|
Raczkowanie
|
a co w końcu z kosmetykami EVELINE ??? Niby znaczek królika jest ale czy można im ufać???
Napisałam do nich czy testują to odpisali mi tak: Dzień dobry. Nasze kosmetyki nie są testowane na zwierzętach. W poważaniu, Eveline Cosmetics - Recepcja a gdy zapytałam czy testują składniki to odpisali tak: Dzień Dobry, My nie testujemy naszych produktów, ani składników które do nasz przychodzą na zwierzętach. Nie posiadamy też takiego laboratorium, gdzie zwierzęta byłyby przetrzymywane do testów. W poważaniu, Eveline Cosmetics - Recepcja co Wy na to? może już w tym wątku to było ale już sama nie wiem czy im wierzyć czy nie
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
Na zamenhofa nie ma logony ;(( moze w jakiejś krakowskiej aptece jest?? wie ktoś?
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łatwo jest popaść w paranoję...Ja się przerzuciłam na Ziaję dla świętego spokoju Teraz tylko znajdę sobie dobry tusz i już Dzisiaj przeczytałam, że gdzieś tam w świecie facet zgwałcił psa...
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aleetzya - zoofilia jest bardzo rozpowszechniona... A więc to nie jest tak, że 'jakis tam facet', to sa tysiace ludzi. Mnie osobiście temat testowania przeraża. Mimo, ze jestem wege to z mleka nie zrezygnuje nigdy... Jestem od niego uzalezniona niestety i nie wyobrazam sobie dnia bez mleka. |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można poszukać jakiegoś gospodarstwa agro czy eko i tam kupować nabiał.
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie Cie przepraszam dopiero zobaczylam Twojego posta mialam troszke urwanie glowy poniewaz pare dni temu bralam slub i caly ten stres zupelnie mnie wybil z rytmu...wiesz co wypowiedzi tej kretynki muchy nie mam w tym linku jest cala reportaz ale jesli moge cos powiedziec to zrobila sobie z tematu i cierpienia zwierzat komedie bylam w szoku jak mozna tak wogole sie wypowiadac nawet nie umiem tego zacytowac jednym slowem smiala sie caly program robila glupie uwagi naprawde jak bedziesz miala okazje zobacz ten program .W sumie kazda jej wypowiedz to jakis stek bzdur np ''prosze zobaczyc moje futro jakie piekne bo przeciez gdyby te zwierzeta nie byly szczesliwe futro by tak nie wygladalo ''cos w tym stylu i wszystko co mowila bylo w tym stylu ..jednym slowem wielki zal ;/pamelal tez sie ciesze bo milo miec bratnia dusze na fotum tym bardziej ,ze wiekzosc moich znajomych jada mieso i czesto musze zmagac sie z namowami itd ale jestem twarda ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
mamy te same odczucia az nie chce sie wierzyc ,ze sa takie kobiety jak ona bez serca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- ja takze bo jeszcze mowilam znajomym ,ze w 2009 roku ma sie tyle zmienic az trafilam na ten artykul ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
jesli moge jakos pomoc to sluze pomoca pomysl swietny warto dobrze to opracowac filmow, fotek materialow w necie bardzo duzo i to z wiarygodnych zrodel bo mamy przeciez rozne organizacje i jest tez sporo artykolow z gazet tutaj
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-05-25 o 19:14 |
|||
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
|
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie takze to straszne ,ze pienadze sa stawiane ponad wszystko a gdzie idea??? gdzie sprawiedliwosc ???
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
|
|
|
#2443 |
|
Nie depcze krokusów
|
Aaliyah1981 - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
|
|
#2444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz malenkie swiatelko w tunelu cieszy ale zeby bylo coraz wiecej takich informacji ps. polecam ci ta strone www.alterkino.pl znajdziesz tam naprawde swietne filmy mozesz cos wykozystac warto aha i tak mysle w filmie ''ziemianie'' mozna go wziac z necila dam ci linka jesli bedziesz chciec narawde bardzo rozlegle jest potraktowany problem okrucienstwa wobec zwierzat film naprawde daje do myslenia i co najwazniejsze porusza wszystkiev problemy poczawszy od uboju ,po bezdomnosc zwierszat ,cyrki, zoo itd do tego daje bardszo do myslenia ma swietne komentarze ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- dziekuje serdecznie ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
kochana to my czekamy takich politykow nam brakuje
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
||
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Aaliyah i też życzę ci powodzenia..i oby jak najdłużej ;D jeślibyś mogła to podaj tego linka..bo ja w sumie z internetu nie mogę korzystać..ale jak się zapyta nauczycielka o materiały to podam reportaże jakieś, artykuły z gazet, książki własnie, filmy no i właśnie organizacje..co jeszcze można..poczytałam trochę tego było..chociaż w sumie już to wiedziałam..teraz biorę się za pisanie..musi mi to zając przynajmniej 1 kartkę a4 pismem komputerowym...mam nadzieję, że tak będzie i szybko mi pójdzie z pisaniem
potem kilka razy przeczytam i już ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- wezmę 3 petycje o świnkach, koniach i fokach..ale tma np. trzeba wpisac meila, myślicie, że to naprawdę jest potrzebne ? czy wystarczy Imię, nazwisko, adres i podpis ?
|
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo prosze film ''ziemianie'' http://video.google.com/videoplay?do...58742770657802 tutaj link do filmow na alter kino mysle ,ze znajdziesz bardzo ciekawe filmy http://www.alterkino.org/?op=eko ps.polecam ''pieklo dla najlepszch przyjaciol'' to tak na temat bezdomnosci zwierzat w polsce temat niestety bardzo aktualny a swiadomosc ludzi nadal znikoma oraz krotki http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx bardzo wazny temat niestety w pl http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI jesli chcesz moge podac ci swoj adres na naszej klasie mam bardzo duzo materialow tam fotek i informacji lacznie z linkami cytatami do filmow (wszystko mam w opisie o sobie i czym sie zajmuje oraz dodadtwo dwie galreie ov tej tematyce z fotkami pod ktorymi sa opisy dotyczace roznych zagadnien ) ps.slicznie dziekuje za zyczenia )************************* ********* jeszcze tak mi przyszlo do glowy moze wez na osobnej kartce wydrukuj ktore firmy testuja a kotre nie zawsze to cos )************************* *********
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-05-25 o 20:12 |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
własnie też o tym myślałam jakby się ktoś pytał
jeszcze raz dziękuję..zastanawiam się, czy zamieszczać w przemówieniu np. jak zabijane sa zwierzęta w rzeźni szczerze mówiąc sama nie wiem są rażone prądem ? podobno krowy też są gotowane żywcem ? czy może oszczędzić tego słuchaczom ? nie każdy będzie chciałtego słuchać..chociaż taka jet prawda..przykra..ale prawdziwa..ktoś ich powinien uświadomić.. i jeszcze jedno pyt. tak apropo jak wspomne o testowaniu kosmetyków i metodach alternatywnych to jakie to sa konkretnie..sztuczna skóra ludzka ? no i teraz wychodzi moje niedoinformowanie..a myślałam, że sporo wiem ...
Edytowane przez laza Czas edycji: 2009-05-25 o 20:31 |
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Laza - metody zabijania masz w filmie "Ziemianie", do którego link podała Aaliyah1981
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokladnie ten film zawiera wzystko i mysle ,ze kazdy powinien go zobaczyc mimo drastycznych scen ale uwazam ,ze kazdy powinien byc swiadomy a potem podejmowac decyzje ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
wysle ci moj profil na naszej klasie wejdz w o sobie , czym sie zajmuje i galerie tam masz dokladne informacje wysle ci na pw
||
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
a to dostałsm od Nivei:
Witam serdecznie, Dziękuję za kontakt. Chciałabym Panią poinformować, że nasza Firma, zgodnie z wymaganiami określonymi w Europejskiej Dyrektywie Kosmetycznej oraz polskiej Ustawie Kosmetycznej z dnia 30 marca 2001, nie przeprowadza testów na zwierzętach, żeby ocenić bezpieczeństwo i skuteczność swoich kosmetyków. Taka polityka nie tylko spełnia wymagania i oczekiwania konsumentów, ale również odzwierciedla postęp badań naukowych i jest zgodna z wymaganiami prawnymi. Również surowce, które otrzymujemy od naszych dostawców, są zgodne pod tym względem z obecnymi wymaganiami prawnymi. Obecnie ustawodawstwo chemiczne wymaga od producentów surowców obszernej dokumentacji, która pozwala zweryfikować, że stosowane surowce są nieszkodliwe dla zdrowia. Niestety metody zastępcze (alternatywne), tzn metody które dostarczają wiarygodne wyniki bez przeprowadzania testów na zwierzętach, jeszcze nie istnieją dla wszystkich aspektów określonych przez Ustawodawcę. Dotyczy to między innymi kwestii, czy dana substancja może powodować alergie. Od prawie 20 lat Beiersdorf, wraz z innymi właściwymi Instytucjami i Stowarzyszeniami, z dużym sukcesem uczestniczy w rozwoju alternatywnych metod In-vitro stosowanych zamiast testów na zwierzętach. Beiersdorf jest jednym z liderów i najbardziej znaną firmą w tej dziedzinie. Jako Firma gwarantujemy bezpieczeństwo naszych produktów kosmetycznych poprzez używanie wyselekcjonowanych składników, a metody In-vitro odgrywają tutaj bardzo ważną rolę. Po otrzymaniu akceptowalnych wyników In-vitro przeprowadzamy następnie badania (bezpieczeństwo, kompatybilność,..produktu gotowego) metodą In-vivo na ochotnikach. Dopiero po otrzymaniu wszystkich wyników produkt może być wprowadzony do obrotu. Łączę pozdrowienia, Irena Latasiewicz Quality Manager NIVEA Polska Sp. z o.o. Grupa Beiersdorf Nivea testuje czy nie ???
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
brzmi jakby nie testowali
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
No coś ty... Jak dla mnie to jedna wielka ściema. Składniki testują na pewno, a podejrzewam, ze gotowe produkty zlecają testowac innym firmom, bo wyraźnie napisali 'NASZA firma nie testuje'.
A przeczytajcie sobie jeszcze raz co napisali o składnikach - nie ma w tym ani słowa, źe nie są one testowane. Owijają w bawełnę i tyle. Nivei absolutnie nie ufam.
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2009-05-26 o 10:13 |
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
no tak niby z tego listu tak wynika
mnie zastanawiam tylko jedna rzecz prawie kazda firma do ktorej piszecie pisze ,ze nie testuje ale nie maja na opakowaniach znaczka ,ze kosmetyki sa cruely free nie ma ich tez na listach ![]() i teraz pytanie czemu nivea skror tyle czasu nie przeprowadza teswot nie ma znaczka nie ma jej na lustach???glowa peka od tego wszystkiego powinni oznaczac wszyscy swoje produkty bo czlowiek ma juz metlik w glowie
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie, ludzie przeczytajcie to jeszcze raz dokładnie, przeciez to ściema...
A firmy nietestowane nie muszą doklejać znaczków na opakowaniach, Ziaja np z tego zrezygnowała.
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2009-05-26 o 10:25 |
|
|
|
#2455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dlaczego nie musza??? dzieki temu latwiej nam wybrac kosmetyki a tak czlowiek musi godziny spedzac na szukaniu informacji nie kazdy ma na to czas ani sily ..wielu moich znajomych sie zniechaca i mnie podziwiaja ,ze caly czas szukam oni mowia ,ze nie maja czasu
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idzie dostać kręćka napradę, najgorzej jest z kolorówkau mnie i z perfumami |
|
|
|
|
#2457 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się nie chce wierzyć w szczerość nivei
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje za wyjasnienie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- no niestety ..wiecie co wam powiem cos mi sie wydaje ,ze nie ma sensu pisac do tych firm bo pomyslcie kto sie przyzna do testowania ???nikt kazdy bedzie pisal ,ze nie testuje lub bedzie udzielal wymijajacych odpowiedzi .ps.doczytalam ,ze przechodzisz na wegetarianizm trzyam kciuki nic sie nie martw ja na kazdym kroku spotykam sie z tym ,ze ludzie mnie nie rozumieja ale daje rade . ps.w domu to bede miala jak przyjade bo u mnie wszycy jedza mieso choc naprawde kochaja zwierzeta jakos nie potrafia przejsc na wegetarianizm ale i nawet ostatnio mpoj tato stwierdzil ,ze mieso tyrzeba jesc i koniec bo inaczej bede chora ehhhhhhhhhhhhh juz mi sie gadac nie chialo bo i tak wiedza lepiej
|
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli o wegetarianiżmie było do mnie to już wyjaśniam: mięsa nie jem już rok,krótko ale i tak się cieszę i uważam to za sukces
i już nigdy nie będę jadła mięsa.Chodziło mi o to,że zaczynam kupować kosmetyki nie testowane na zwierzętach co się spotka u mnie w domu itd z gadaniem jaka to ja jestem głupia itd ale opinia ludzi którzy guzik wiedzą o cierpieniu zwierząt mnie nie interesuje.Nie jem mięsa już rok i czuję się z tym dobrze,chora nie jestem,w trumnie też jeszcze nie leżę a takie głupoty że zachoruję mnie denerwują bo jeśli się odpowiednio odzywia,mięso zastępuje innym jedzeniem to chorym się nie będzie.Bez mięsa da się żyć,znam kilka osób które nie jedzą mięsa całe życie lub 30 lat i są zdrowi![]() A to z kosmetykami to faktycznie trudna sprawa,ale jak się chce to postawi się na swoim
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
m oja kuzynka była 2 lata wegetarianką i ciagle jej cos podtykano. Każdy sam decyduje o swoim życiu i sam dokonuje wyborów. To jest Wasze życie i macie prawo "nie jeść mięsa"
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Teraz tylko znajdę sobie dobry tusz i już

i to jest akurat jakaś szansa..mimo tego denerwuję się trochę..bo nauczycielka może sobie o mnie nie wiem co pomyśleć..jest trochę starsza..i wgl już sama nie wiem..i tu moje pytanie czy mógłby mi ktoś pomóc..i podsunąć jakieś w 100 % wiarygodne, prawdziwe informacje..może podać tytuły książek..pomóc mi wybrac temat..ktoś kto jest bardziej w tym zorientowany..wiem że na wizażu nie można odrabiać lekcji itp. ale to naprawdę w słusznym celu jest
jednym slowem smiala sie caly program robila glupie uwagi naprawde jak bedziesz miala okazje zobacz ten program .W sumie kazda jej wypowiedz to jakis stek bzdur np ''prosze zobaczyc moje futro jakie piekne bo przeciez gdyby te zwierzeta nie byly szczesliwe futro by tak nie wygladalo ''cos w tym stylu i wszystko co mowila bylo w tym stylu ..jednym slowem wielki zal ;/

mnie zastanawiam tylko jedna rzecz prawie kazda firma do ktorej piszecie pisze ,ze nie testuje ale nie maja na opakowaniach znaczka ,ze kosmetyki sa cruely free nie ma ich tez na listach