|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozstanie z facetem-czy któraś z Was to przeżywa? Część 6
Od razu zgorzkniałe! Ja od kilku miesięcy jestem z bardzo fajnym facetem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;12506825]Od razu zgorzkniałe! Ja od kilku miesięcy jestem z bardzo fajnym facetem
![]() ![]() czy mi sie wydaje czy jest to nieco zgryźliwe? ![]() to nie jest wątek o zdradach tylko o rozstaniach.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego komu wyszło a komu nie... Jeżeli przeczytasz swoje posty tutaj, i nadal uważasz, że Tobie wyszło- zwracam honor. Ja jednak jestem nieco innego zdania... Minęło 7 miesięcy od mojego rozstania, jestem bardzo szczęśliwa mimo że nikogo nie mam. Nauczyłam się szczęścia. Korzystam z każdej chwili i jest mi bardzo dobrze mimo że różnie to bywa. Wyszło mi dlatego, że nie upokarzałam się przed byłym, a jeśli bym to zrobiła- byłabym tego świadoma, i wręcz czekała na jakąś otrzeźwiającą krytykę ze strony innych. Wyszło mi dlatego, że nie usprawiedliwiałam każdego niekorzystnego dla nas sygnału z Jego strony, że nie uważałam go za nieomylnego i najwrażliwszego w świecie faceta mimo że nadal sądze że świetny gość z Niego. Szkoda, że nie wyciągacie nic z naszych postów. Szczerze mówiąc, kiedy byłam w Waszej sytuacji wiele bym dała za rady dziewczyn które mają to już dość daleko za sobą, ale niestety rzadko się zdarzały. No ale cóż, jak widać sytuacja na forum się zmienia, szkoda. W każdym bądź razie- mam nadzieję, że kiedyś zrozumiecie że pisałyśmy to tak naprawdę z troski o to, żebyście wyszły z tego z twarzą, bo same przez to przechodziłyśmy. Tym czasem chyba zakończę pisanie tutaj, bo jak na tą chwilę nie ma to sensu, może kiedyś coś do Was dotrze. Powodzenia Bless ; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ponad 5 lat, 8 miesiecy po rozstaniu. tak, przeszlo mi.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
czokled
o matko, ale tu wleciała burza gradowa, wyyluzuj moze co? emocje sa zbędne, uwierz ![]() ![]() Cytat:
z rsezta o takie rzeczy sie klocic i wrzeszczec? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoj facet rzucil cie dla innej, potem umawial z Wami obydwiema naraz, popukal cie na parkingu po czym olal sikiem prostym ale Ty ciagle uwazasz ze on nie jest skonczonym dupkiem i swinia? moze jakis order powinno sie mu dac, wiersze o nim pisac, moze jakis pomniczek za zycia postawic. w koncu to taki wspanialy chlopak... ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do seclusion kazda dziewczyna inaczej to przezywa, uwierz, a przeciez sama dobrze powinnas o tym wiedziec sama napewno nie bylas taka silna jak teraz, minelo wkoncu 8 miesiecy rozne sa tu przypadki, powody rozstania, i to nie powod, aby tak skakac po niektorych dziewczynach, ktore dopiero co sie rozstaly a jesli modliwa daje komus sile? to dlaczego ma jej unikac? i niech sie modli zeby chlopak sie opamietal czy cos, moze wlasnie to daje jej siłe na pozniej? kiedy zacznie ukladac sobie wszelkie? matko, ale dzis same krzyki i obrazanie na tym forum ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
ja sama pamietam jak wygladalam 3missiace temu? a teraz? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wrzeszczeć? to już się nie dziwie,że nie dociera to co piszemy : ) ja jestem bardzo wyluzowana, to wam bym radziła zluzować poślady : ) a co do tego,że emocje są zbędne (jak Ty mi radzisz to ja Tobie też coś poradzę)- wciel to sama w życie, potem pogadamy : ) hehehe, chyba rzeczywiście nie ma co gadać z takimi 'świeżonkami', jak emocje po rozstaniu opadną to dopiero będziecie zdolne do zdystansowanej, konstruktywnej rozmowy. więc póki co tkwijcie sobie nadal w swoim światku, w którym Wasi ex są święci, kochają Was, i wszystko co robią- robią z myślą o was (taka też tu była). tylko w takim razie co tu robicie? no właśnie. odpowiedzcie sobie może na to pierw i wbrew pozorom powodzenia. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
10 lat tak jej wierzył , więc takie zlośliwości nie maja sensu, trzeba samemu sie przekonać no |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja po rozstaniu ciagle slyszalam od kolezanek, ze jestem silna, mam sie nie odzywac, kiedy zrobilam co glupiego od razu bylo to pietnowane. I dzieki temu wyszlam z depresji, rozpaczy. bo ktos dal mi sile. Piszac i nakrecajac sie 'on na pewno Cie kocha tylko sie pogubil" robicie sobie krzywde. To juz jest koniec. Im szybciej to zrozumiecie tym dla Was lepiej. smutne ale prawdziwe ![]() mi sile dawala modlitwa... zebym wyszla z tego rozstania z twarza, zeby Bog dal mi sile zebym nie pisala do niego. A modlenie sie o powrot jest po prostu oszukiwaniem siebie. Wyrok juz zapadl, modlitwą o powrot tylko przedluzacie czekanie na jego wykonanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeczytal ktos co to jest za wątek? i tak jak pisze NiezbytSzczesliwa wspieramy siebie, pomagamy, doradzamy i dziewczyny dobrze widza, ze nalezy niedzwonic, nie pisac, nic zero null, nalezy zajac sie soba i cieszyc sie zyciem, a co ma byc to bedzie
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Widze, ze jednym uklada sie lepiej innym gorzej, jak zwykle. NiezbytSzczesliwa, widze ze Twoj TŻ w koncu zmadrzal ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze jak wrocisz do Niemiec to bedzie prawdziwa sielanka ![]() Co do mnie to taktyka olewania chyba przynosi efekty. Po tym jak mnie zaprosil na 3-dniowa impreze pod miastem, a ja nie pojechalam, zaproponowal mi wyjazd (tylko we dwoje) do jego znajomych pod miasto na cala sobote wlacznie z noclegiem... W sumie nie powiedzialam ani tak ani nie. Wszystko staralam sie obrocic w zart. Nie wiem wlasciwie o co mu chodzi. Po co zawraca mi głowe? Jak zdecydowalam ze nie bedziemy sie spotykac to przystal na wszystko bez problemu, twierdzil ze tak bedzie dla mnie lepiej, a teraz... Ciagle daje mi jakies sygnaly, caluje w policzek na pozegnanie, chociaz nawet w dniu rozstania tego nie zrobil ani przez kolejne 2 tyg. Sama nie wiem, moze wolalabym zeby zachowywal sie neutralnie, bo zdaje sobie sprawe ze to wszystko i tak nie ma przyszlosci, a przez to jego zachowanie jest mi tylko trudniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tu jestem od 5czesci wspieram i pomagam innym, staram sie na swoim przypadku wiem, ze czas i nieodzywanie sie wiele daje 6tygodni za mna i nie rozmawialam z nim ani razu przez telefon, 2smsy, 1maila, 3krotkie rozmowy na gg i zyje, jest ze mna dobrze okay, ale musialam przezyc swoje, jak kazda bierz pod uwage, ze tutaj jest duza rotacja, nigdy nie bedzie na tym forum wesolo, poneiwaz jedne odplywaja, a drugie przyplywaja i to nie jest powod, aby tak krzyczec i wyzywac sie
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-05-28 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
Wiem, że to nie o tym wątek, ale tez być może bede przezywać rozstanie chociaz wole sie Was, starszych doświadoczonych zapytać..
Mam chlopaka już prawie 10 miesięcy, MIAŁAM koleżanki.. no właśnie miałam.. bo od jakiegoś czasu się odsunęły, mało odzywają, obgadują, wyśmiewają ze mnie, Michała.. mówią, że takiego by nie chciały [ normalny chłopak,. pracuje, nie pije, kocha mnie..] a kazdy ma swoje wady a on im nie podpasował bo widzielismy się tylko w piatki i soboty i dla ich to był problem ze chce sie z chłopakiem spotkać a nie z nimi.. ja sie jeszcze ucze i musze ich fochy, problemy znosic i mi tak niezrecznie.. a mialam wsród nich przyjaciólke, ktora teraz jest nam najbardziej przeciwna.. np przeszkadza im to że one chcąć pokazac dorosłość chcą się na***a% brzydko mówiąc a on mi nie pozwala z nimi sie wtedy spotkac bo wie ze i ja to zrobie.. przykro mi jest ze mnie odsuneły od siebie i nie wiem co zrobic. moze powinnam go zostawić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia i zdaj relacje, a szczegolnie ciekawi mnie co tam ten Twoj wymysli ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej pewne rzeczy usiwadomic sobie wczesniej niz pozniej co by oszczedzic sobie zbednych upokorzen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrozum wreszcie, nie chce sie klocic o jakies durne rzeczy, naprawde dlaczego jakas agresja sie pojawia na tym wątku? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
WIDOCZNIE ZA SŁABO PRZEGLĄDACIE OWY WĄTEK!
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
hahaha;D
ok ,ok ,ok bez podniety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie kręci mnie taka glupia rozmowa;] Edytowane przez Paperlove899 Czas edycji: 2009-05-28 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Raczkowanie
|
no i jak zwykle sie znajda takie madralinskie co wprowadzaja niezdrowa atmosfere grrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czasami lepiej nie napisac nic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Raczkowanie
|
No to ja tez sie wypowiem na ten temat. Doszlo tutaj do dosc ostrej wymiany zdan ale ja uwazam, ze kazda ze stron ma po czesci racje.
Niby watek jest o tym jak radzic sobie z rozstaniem ale coraz bardziej chodzi tu o to jak postepowac aby Szanowny wrocil itd itp. Kiedy odnalazlam ten watek mialam nadzieje ze bedzie sie tu mozna "wyplakac" i stopniowo zapominac... odzyskujac rownowage. Rozumiem tez druga strone bo prawie kazda z nas chce aby Krolewicz wrocil. I fajnie ze chociaz niektorym sie to udalo. Jednak co z ta czescia ktora nie ma na to szans?? Kiedy czytaja o tych ktorym sie udalo marne to pocieszenie dla calej reszty.
#4226 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sim: rowniez odpowiem. 2lata razem, 7,5 mies osobno. Czesciowo przeszlo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Wtajemniczenie
|
okay, to jesli moge skorzystac z wiedzy bardziej doswiadczonych, ze tak to ujme
to moze ktoras mi cos doradzi? a bardzo by mi zalezalo, poniewaz sama ostatnio nie wiem dokladnie co robic skoro sledzicie wątekz ukrycia, to powinniscie wiedziec, ale w skrocie powtorze 4lata w zwiazku nie rozstawalismy sie nigdy, klotnie sprzeczki jak w kazdym zwiazku, norma, wszytsko okay, milosc mega, naprawde all ok w marcu sie rozstalismy, najbardziej denwruje mnie fakt, ze o nic tak naprawde szczegolnego tylko o emocje sadze, ze oboje mielismy gorszy czas, za duzo spraw na glowie, za duzo stresow, wymagalismy bardziej od drugiej osoby, niz od siebie, przyzanlam mu racej, ze tak, ze to zmeczylo nas, wiem ze wystarczyl jeden krok, aby bylo okay, ale nie tym razem, cala noc i dzien prezryczalam w ramionach przyjaciolki, ale powiedzialam tez sobie twardo- nie, nie bedzie tak jak zawsze, oczywiscie w tamtym momencie pojawilam sie tu na forum, wiele mi to dalo naprawde, zle ze mna bylo tragedia, balam sie nastepnego dnia, utracilam poczucie bezpieczenstwa, nei wiedzialam co robic, łzy, łyz, łzy i ciagle soboe powtarzalam, ze musze dac sobie i jemu czas zajac sie soba, rozwijac sie, dbac os iebie, rozpieszczac, ze ja jestem najwazniejsza numer jeden i takie tam spotykania ze znajomymi, imprezy nie zadne poszukiwanie partnera, ani zwiazku na chwile, poprostu super bawic sie w swojej paczce wiele mialam planow, ze to po zaliczeniach odezwe sie do niego, ale kiedy minaely 3tygodnie, ja bylam inna i tak mijaja kolejne tygodnie nie dzwonilam, nie odzywalam sie, tylko 2smsy, 1mail i 3rozmowy krotkie na gg (ostatnio na przelomie kwiecien/maj) i byly takie normalne, no nie wiem wlasnie, ciagle sie smieje, ze na jego slowo, na zakonczenie rozmowy->"buzka" reaguje jak male dziecko, nei wiem co z nami, nie wiem co dalej, wiem ze ma teraz sesje nie chce go rozkojarzac, trzymam mocno kciuki, ale... wlasnie od okolo tygodnia, 1,5 obudzialm sie z mysla teksnoty, ze... moglabym chyba sprobowac, bo wiem, ze byloby kompletnie inaczej, lepiej, ten kop z jego strony wiele mi dał, siłe, zmianę wkurzamnie, ze nie rozstalismy sie z powodu jakiegos konkretu, abym mogla byc zla itp ja sobie nagrabilam, on tez i mam to co jest chcialabym z nim porozmawiac.... ale nie wiem jak, jak zaczac, przeciez musiaalbym ja zadzwonic, a nie jestem do konca pewna... na gg tez nie chce o tym rozmawiac /z reszta i tak go nie ma, on nie przebywa czesto na tego typu sprawach), ostatnio tylko napisalam mu ze mam do niego wazna sprawe /nie bylo go wtedy, automat. sie wlaczylo, a kompa mogl uruchmomic jego tata/ nastepnego dnia odp- o co chodzilo, ze sie spieszy, zaraz do szkoly, ja- ok prasuj, to nie jest na chwile, zapyatlam sie czy ma dzis cos i czy mam trzymac kciuki, on odp "tzrymaj, trzymaj" i te jego "buzka" heh hehehhee smiejcie sie smiejcie no i tyle na ten temat, nei wiem co dalej, ja w sumie na studiach mam all ok, pod koniec czerwca wyjezdzam, a wolalabym aby cos wyszlo z tego, jakies rozwiazanie, mysle o nim ostatnio bardzo czesto, tylko nie wiem co poczac hehs ciekawa jestem, czy ktoras z doswiadczonych dotarla do konca, mojej wypowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
ok? tylko strasznie mnie zdziwil, ten emmm "atak"? ![]() zwlaszcza, ze dzis i wczoraj, pojawilo sie troszke nowych dziewczyn, a im nie jest łatwo przyjac słowa, na samym poczatku, nie odzywaj sie, daj sobie czas, zajmij sie soba
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-05-28 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, tylko Was proszę - nie psujmy atmosfery! ![]()
![]() |
#4229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jak napisałam, zdziwilo mnie to dzisiejsze przybycie i mocne slowa ktore i tak nie dojdza do dziewczyn na samym poczatku/oczywiscie nie wkladam wszystkich do jednego wora/
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Raczkowanie
|
witam was kobietki, te nowe również
![]() hmm trochę widzę się pozmieniało.... hmm my wiemy, że każdy ma tutaj prawo się wypowiadać, ale stworzyła się teraz taka jakby rywalizacja... drużyna poprzedniczek w wątku i tych obecnych, a przecież nie o to chodzi, prawda? uważam, że powinnyśmy się wszystkie traktować z szcunkiem, bo to, że ktoś ma większe doświadczenie i dzieli się nim - super, ale trzeba w odpowiedni sposób się wypowiadać, tak, żeby nie najeżdżać na innych ![]() hmm , nie sądzę, że zawsze jak koniec to koniec. u mnie rozstanie było tylko z powodu jakiegoś focha i niedogadania się.... i jeśli właśnie ludzie rozstają się przez takie bzdury (nie jest to żadne wygaśnięcie uczucia, zdrada itp) to chyba takie coś może nas sprawdzić, nauczyć , pokazać , czy dana osoba jest dla nas rzeczywiście najważniejsza, zy potrafimy bez niej żyć. ja nie żałuję , że wróciliśmy, nie chciałabym w przysżłości powiedzieć "straciłam miłość swojego życia" wiem, ze wiele się może jeszcze wydarzyć, ale staram się cieszyć tym , co dostaję od zycia a co do modlitwy to chyba indywidualna sprawa kazdej z nas, ja się zawsze modlę, żeby Bóg pokierował ymm zyciem tak, bym byla szczesliwa, nie prosze go o powrot czy rozstanie, to on zdecyduje jak potoczy sie moje zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.