|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Wracam do was zrelaksowana i rozciągnięta od stóp przez mięsnie kegla aż do dłoni hihihi
nawet już pospiewałam i pograłam małej na gitarze..ciekawe czy mnie słyszała , bo sąsiedzi na pewno... zapraszamy do Holandii na grilla Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a moja siostra mi nagadała, że moja mała się właśnie z pępowiną wokół szyi urodzi bo ja łańcuszek noszę w ciązy na szyi... od takich tekstów to mi się krzyczeć chce, żeby mi oszczędzili tych "dobrych rad" bo ja i tak w stresie...o prosze, taka maleńka w przedszkolu to ma faktycznie szkołę życia. Ale dzieci zwykle szybko się przystosowują do nowej sytuacji. rozumiem jednak twój lęk o małą, bo to jednak wielka zmiana i wielki krok
|
|
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziś u nas ładna pogoda i weekend też ma być ładny , hurra! a ja się zbieram do tych naleśników i zbieram....i dojśc do kuchni nie mogę... ![]()
|
|
|
#2194 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
200zl USG, plyta CD, dobry sprzet w zyciu nie zaminilabym prywatnego USG na panstwowe Cytat:
![]() wczoraj kupilam truskawki 4zl kg ;p inke i kakao pije codziennie od jakiegos czasu Cytat:
ja mam blekitne 4 sciany, troche bardziej ciemny sufit, niebieskie okno i drzwi, granatowa wykladzine i nie jest jak w kostce i mam niebieska rolete do okna i granatowe lozko jedyne co to moze sie znudzic ten niebieski Cytat:
ja tez sama w domku chlopak w pracy od 14, dopiero wniedziele ma wolne a ja chora i bede siedziec sama w domu ![]() Cytat:
w tym miesiacu mam znow badanie na toxo 80zl , glukoze 50g![]() |
||||||||
|
|
|
#2195 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki i chłopaczki
![]() Właśnie zdążyłam do domu przed ulewą Śliczny brzuchol! Dobrze prawi, dać jej hmm... wody z cytrynką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2196 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Calkiem zapomnialam, ale jest maly problem , TZ do miesa dosypuje cala kupiona w sklepie torebke z przyprawami, patrzylam na przepisy na necie, ale za kazdym razem jest inny . Wiec nie ma wyjscia, jesli chcesz to zrobic (wg przepisu TZ-a ), daj mi swoj adres na PW to Ci wysle te specjalne przyprawy .Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wlaczylam sliczna piosenke Borsato i maly zaczal kopac , az sie wzruszylam![]() Ps. Wiem, ze nie rozumiecie, ale teledysk jest swietny ![]() ![]() Ps. Lece sie przebrac zaraz bedzie TZ i lecimy kupic suszarke do ubran |
|||
|
|
|
#2197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to aparatura, na której wykonane było moje pierwsze USG ciążowe prywatnie pozostawiała wiele do życzenia, a i lekarka, choć miła, to nie zadała sobie nawet trudu, by wpisać moje nazwisko lub datę i dostaliśmy wydruk z opisem incognito - ani czyja ciąża, ani z kiedy badanie ![]() Dlatego przeciwna jestem daleko posuniętym generalizacjom - lakerze są różni, i prywatnie i państwowo. A poza tym, to w wieku nastoletnim pomalowałam sobie kiedyś cały pokój na niebiesko łącznie z sufitem, a wykładzina była o ton ciemniejsza. Okna i drzwi pozostawiłam rodzicom łaskawie białe Ale i tak się sama szybko znużyłam efektem pudełka, jaki niechcący udało mi się osiągnąć. Działo się to co prawda w komunistycznym bloku na szalonej powierzchni 9 m2, ale mimo wszystko - z czym jedna osoba czuje się dobrze, nie musi pasować drugiej, no i warto wziąć pod uwagę, że efekt końcowy czasami trudno przewidzieć To dlatego, że byłam dzisiaj w ZUS-ie i skarbówce i w tysiącu innych urzędów i nawet na nikogo nie nakrzyczałam W ogóle to się jakaś marsowa w tej ciąży zrobiłam, jakbym miała syndrom lwicy walczącej o swoje Lebensraum
|
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
[quote=Nika1980;12502562
naprawdę tak myslisz? bo ja też zobaczyłam ten materiał i był bardzo ładny. wykończyłabym takie zasłoneczki zieloną wstążką dookoła, poduszeczki na bujany fotel też bym wykończyła wstążką zieloną...myslę, że taki czerowny akcent jest lepszy, żeby pokoik nie był za mdły...no i będzie taki dziewczęcy troszkę [/quote]Oczywiście! Uważam że w takich "akcentach" tkwi cały urok. Będzie cudnie! Ja ci to mówię I tak jak pisałam wcześniej. Gdzieś już widziałam takie "zestawienie" dlatego jak napisałaś o tych różach i zieleni od razu przypomniał mi się ten obraz ![]() Cytat:
Ale co tam! Mam przynajmniej świadomość że dzidzia jest zdrowa!Kciuki zaciśnięte ![]() No taka jest ta moja ginka Ale nie chciałam zmieniać lekarza bo chodzę do niej od wielu lat i już się do niej przyzwyczaiłam i do jej sposobu bycia...
|
|
#2200 | |||
|
Zadomowienie
|
Nika, Sweet - śliczne brzuszki!!!
Ale się smutne tematy porobiły... Cytat:
No ale się chyba nie da tego uniknąc. Prawie każdy, kto tylko zobaczy mój brzuch musi uraczyc mnie "dobrą pseudoradą" albo postraszyc krwawą historyjką ciążowo-porodową o kuzynce wujka koleżanki mamy. Zastanawiam się tylko zawsze co kieruje tymi ludźmi? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na to czy dziecko owinie się pępowiną czy nie, matka nie ma najmniejszego wpływu. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-28 o 16:31 |
|||
|
|
|
#2201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chodze do dr. Roberta Makowskiego ![]() jak pomalowalas tak samo sufit to nic dziwnego ze Ci pudelko wyszlo... mieszkam w wysokiej kamienicy wiec sufit bardziej ciemny, zeby bylo optycznie nizej, na jego srodku mam cos.. zapomnialam jak to sie nazywa pomalowane w kolorze scian.konkretnie to: paleta zima sciana 19, albo 20 (juz nie pamietam dokladnie, ale chyba19) sufit 20, albo21, a okno i drzwi chyba 23 |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham Borsato!!!!!
tą piosenkę i "Dochters" - cuudne! a teraz słucham "Als je slaapt" Glennis Grace, ułożyłam polskie słowa do niej i nauczę sięgrać na gitarze, będziemy śpiewać małej, ja po polsku a mąż po holendersku ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uchP8...eature=related moja mała kopie jak przestaje śpiewać, albo jak mąż przestaje grać dla niej...może to jest znak: hej, chcę jeszcze
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
do tego niebieskiego.. bedziecie sie smiac
![]() wczesniej pokoj mial byc rozowo fioletowy (wystroj, a nie sciany) wiec mam liliowy: parapet, listwy drzwi, szafke (typowy regal na ksiazki) klamke w oknie i raczki w brazowych szufladach.... wszystko pomalowane jedna farba... ale wyglada fajnie ;p |
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
a ja dalej zdycham
zwolnilam sie ze szkolenia o 11 i przespalam do 14, goraczka 38 st, dreszcze, raz zimno raz cieplo, dalej glowa peka a brzuchol to juz nie wspomne Tyle dobrze ze dzidzia sie rusza ciagle bo czuje eh. Czekalam na to usg 2 miesiace, mam je za godzine a nie mam ochoty na nie isc, najchetniej poszlabym spac... wspominalam o plecach?? chyba nie, nie mam juz sil normalnie... Koszmarny dzien![]() Dzis juz chyba nie wejde wiec jutro napisze jaka plec itp... Milego wieczoru
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
ja też słyszałam kilka takich przypadków o udszeniu, ale staram się o tym nie myśleć!!!
Nasze dzieciątka bedą zdrowe i duże ażebyśmy się pomęczyły przy porodzie :P
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow, dla mnie to już by było za dużo tych kolorów ![]() kochane do jutra,
|
|
|
#2208 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ach, wg mojej skali to masz na bardzo jasno pomalowane te ściany i sufit Teraz mam w kamienicy 3,80m biały sufit do ciemnych ścian i dopiero czuję, że jest przestrzeń nad głową Cytat:
Ja też poproszę zdrowe i średnie
|
|
#2209 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem jedna z nielicznych, która chodzi państwowo z NFZ i jestem zadowolona. Badania jakie potrzebuję to mam za darmo, na wizytę się wogóle nie czeka - zawsze w piątek się rejestruję na poniedziałek i bez problemu zostaję przyjęta i wogóle jest wszystko OK Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czy ty wogóle coś innego jadasz
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O widzę ze kolejne z nas wiedza co noszą pod sreduszkiem gratulacje
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
bea83 - ja mam uczulenie na pomarańcze, orzechy, ryby z puszki i na wszystkie przyprawy ... dostaję plam i czerwonych krostek na buzi ... po kilku godzinach samo znika
![]() margolcia - gratuluję zdrowej córeczki!!! foka - dobrze, niech będą zdrowe i średnio duże, hihi ![]() shine - ja mam pokój dwoma kolorami, dwie ściany - turkusowe, dwie ściany - pomarańczowe. Kolory są blade, mialy być ciemniejsze, no ale trudno się mówi. A sprzęt dla dzidzi (łóżeczko itd) będą stały na tej pomarańczowej ścianie
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Zakupy zrobione ... na kredyt, ale 0%
Kupilismy ta suszarke http://www.vandenborre.be/sitemap/NL...W-84560-FG.htm i ... kamere, bo TZ chce malucha filmowac ![]() Ta http://www.testeo.pl/testy-produktow...0c-717364.html, a ze na kamerach obydwoje sie nie znamy, wszystko wyjdzie w praniu ![]() |
|
|
|
#2213 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jak dojechałam do szpitala to miałam już rozwarcie na 9 cm Cytat:
oraz daję buziaczka za szybki powrót do zdrowia Cytat:
Cytat:
|
|
#2214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) smiesznie by wygladal gdybym optycznie podniosla sufit heh marnie sie dzis czuje, tez mam ostatnio problemy ze snem ![]() dzis jestem jakas przygnebiona ale to tak jest jak narazie, ze raz sie odezwie tylko po jedzeniu, raz kopie caly dzien, raz bylo w dzien mniej, za to kopalo w nocy, wczoraj jak jechalam autobusem 40minut to caly czas co chwila kopalo. a dzis tylko sie troche pokrecilo rano i jakas godzine temu, ale nie byly to jakies m ocne kopy zaczynam sie martwic
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Shine nie martw się, na początku takie nie regularne są ruchy, mój maluszek też cały dzień siedział cicho, a teraz wziełam ciepłą kąpiel mąż mi plecy wymasował i od razu malec się ruszył
![]() zartowniś fajniutkie zakupy Właśnie zamówiłam pizzke i czekam cierpliwie.
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w sumie dziś strasznie przemęczyłam, zresztą dalej mnie boli coś w boku
![]() Jak nie przejdzie przez kolejne dni, pójdę do lekarza Aniago smaka mi narobiłaś
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Aniago - ja to bym zjadła taką domową, typową domową pizzę ... na strasznie grubym cieście z niewyobrażalną ilością sera żółtego ... mmm ależ jestem głodna!!
Shine - nie martw się, czytałam, że może zdarzyć się w tych naszych tygodniach, że dzidzia może się nie ruszać nawet cały dzień, owszem to niepokojące, ale tak się czasami zdarza ... ja też odchodze od zmysłów, jak się Niuniuś nie rusza kilka godzin. Gdzieś czytałam w książkach i gazetach ... że moje dolegliwości, pasują, do skracającej się szyjki macicy ... zachowałam zimną krew, głęboko oddychałam, zanim zaczęłam panikować jutro pójdę do lekarza o 17 i wszystkiego się dowiem. Może się uspokoję wreszcie z tym panikowaniem ....
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie leje
![]() Kobity nie zamartwiać się na zapas myśleć, że ma być dobrze więc bedzie dobrze!
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
witam,pewnie wszystkie spicie jeszcze
ja jak zwykle nie wrocilam od gin i spalam jak dziecko juz o 21,a w nocy sie obudzilam o 2 i nie mialam co ze soba zrobic,wiec pomyslalam ze zajrze Goraczke dalej mam, apap nie pomaga ani gripex a nie wiem co moge brac jeszcze kosci mnie bola wszystkie z mozliwych, glowa tak samo.. a o 8 musze byc na szkoleniuuu...no ale do rzeczy... Tak wiec Usg bylo super, jak zwykle u tego pana leze sobie leze a on mowi ze zdrowe, 26cm i 605 g zywego mieska po czym dodaje " No i jakiego tu mamy fiutka" tak wiec to bedzie SYNEK Tak wiec Miss.Hot, prosze mi dopisac Alanka ) a wlasnie ktoras z Was miala wczoraj glukoze jak poszlo?"?" Ja specjalnie pytalam lekarza o wode i cytryne czy mozna wziasc to odp ze kobity kombinuja ale sie nie dziwi, ze sam chcial zobaczyc jak to jest i wypil kiedys taka glukoze... efekt byl taki ze od razu ja zwymiotowal ![]() za wizyte zaplacilam tylko 50zl wszystko pomierzyl pobadal, i jeszcze dal z 4 zdj.... fiutka wylacznie
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie,
Klaudia gratuluje syneczka w końcu jakis chłopaczek ![]() A ja już po sniadanku i jadę do mamy, u nas pogoda straszna zimno i pada :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Bardzo ładne zestawienie

kurka czlowiek chcialby te swoje maluszki chronic cale zycie przed wszystki zlem a tu sie nie da
Nie mamy innych warunków zaprowadzam ja teraz ale grupa to 4 i 5 latki mala za kilka dni bedzie mieć 2,5 wiec oni dla niej to wielkoludy a ona mała Calineczka
od takich tekstów to mi się krzyczeć chce, żeby mi oszczędzili tych "dobrych rad" bo ja i tak w stresie...

, glukoze 50g
), daj mi swoj adres na PW to Ci wysle te specjalne przyprawy

Together forever