Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 12:11   #4921
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Ale sie cieszę, moja promotorka odpisała mi dzisiaj, pozaznaczała jakieś błędy stylistyczne w pracy dyplomowej i napisała, zebym następnym razem wysłała jej już całą pracę do akceptacji A oddawanie pracy mam za tydzień, 6 czerwca i moze to się uda Zostałały mi 3 strony + wstęp i zakończenie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:12   #4922
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny podoba wam sie ten pierwszy taniec (wklejałam wam wczesniej link)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:18   #4923
kasiaher
Wtajemniczenie

mi się bardzo podobał
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:21   #4924
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ale sie cieszę, moja promotorka odpisała mi dzisiaj, pozaznaczała jakieś błędy stylistyczne w pracy dyplomowej i napisała, zebym następnym razem wysłała jej już całą pracę do akceptacji A oddawanie pracy mam za tydzień, 6 czerwca i moze to się uda Zostałały mi 3 strony + wstęp i zakończenie
gratuluje
Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
mi się bardzo podobał

Myslicie, ze ciezko by było cos takiego zatanczyc, jesli mój TZ nigdy nie tanczył walca??

Stary 2009-05-29, 12:24   #4925
kasiaher
Wtajemniczenie

w sumie to nie wiem, kwestia dobrego nauczyciela i chęci.
Ja równiez chciałam cos takiego zatańcyc ale cięzko było przekonac tż
w sumie będziemy się tzw. bujać, mnie tam pasuje
Stary 2009-05-29, 12:28   #4926
ania20m
Wtajemniczenie

a my chodzimy na nauki tańca uczymy sie kroków disco fox, narazie byliśmy na 6 lekcnach. płacimy 40zł za godzinę zegarową.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:29   #4927
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to nie wiem, kwestia dobrego nauczyciela i chęci.
Ja równiez chciałam cos takiego zatańcyc ale cięzko było przekonac tż
w sumie będziemy się tzw. bujać, mnie tam pasuje
no wiec mój TZ bardzo chce abysmy zatanczyli jakis układ - ale prosty i co mnie ejszcze bardziej zdziwło wczoraj stwierdził, ze chce by pomogli nam moi rodzice
zaznacze, ze on nigdy tak nie tanczył.

a i mam pytanko: jak moze sprawdzic co to za piosenka jest na tym teledysku co wam podałam do niego link. wiem co jest od pierwszej minuty, ale co jest wczesniej??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 12:37   #4928
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć!

Cytat:
Teraz
pamiętacie jak bylismy z tz starszymi w styczniu ....? ta dziewczyna czyli Iwona była w ciązy na swoim slubie. No więc był mały problem z tym czy przyjada ponieważ ona miała wyznaczony termin porodu na koniec czerwca początek stycznia i nie wiedziała czy da radę przyjechac bo jej strasznie cięzko, duzy brzuch i te ostatnie tygodnie ciąy sa męczące, ale mieli przyjechać. Wczoraj dowiedziałam się że urodziła w 8 miesiącu ,.............. martwe dziecko ważył 3100 i mierzył 58 cm, nie wiedomo dlaczego tak sie stało
Bardzo mi przykro Na pewno cała rodzina przeżywa, ale nie myśl za dużo o tym, bo to odbije się na Twoim dziecko.
Cytat:
Straszne!! niesmaczne moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez monia.ch Pokaż wiadomość
hej dziewczyny widzę że rozmawiacie o pierwszych tańcach. My też ćwiczymy od kwietnia nasz taniec - walc wiedeński do piosenki z wesołej wdówki usta milczą dusza śpiewa (mamy aranżację przygotowaną tak aby rytm pasował do walca wiedeńskiego).
Jak byliśmy ostatnio na próbie to babka powiedziała nam że tak to fajnie nam wychodzi że to jest takie wdzięczne i z gracją, że widziałaby u nas jeszcze jakieś podnoszenia i figury coś jak w tańcu z gwiazdami. Normalnie szczena mi opadła, nie spodziewałam się takiej opinii. Tym bardziej że chodzimy sami na sale z TŻ 2 razy w tygodniu żeby ćwiczyć i ciągle nam coś nie wychodzi i mam wrażenie że jeszcze tyle rzeczy trzeba dopracować. Kurs mamy co dwa tygodnie i tylko dopracowujemy to czego nie umiemy i babka pokazuje nową figurę.
Jakby nam się udało z takimi figurami zrobić układ to byłoby EXTRA!!!.
Normalniebabka obudziła we mnie następne pokłady energii do pracy.
Widać te nasze ćwiczenia coś tam dają
A Wy się sami uczycie czy chodzicie na prywatne lekcje?? Ile zajęło Wam nauczenie się układu??

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

jak wam sie podoba sie taki pierwszy taniec?

http://www.youtube.com/watch?v=fIWjW...eature=related

mi baaardzo. sama z chęcia bym taki wykonała. aale nie wiem czy TZ podoła, bo on nigdy nie tanczył czegos takiego.
Ślicznie to zatańczyli, aż się rozmarzyła, ale nam to na pewno nie wyszłoby tak ładnie

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
super! bedziemy trzymać kciuki
Dzięki

Umówiłam się na pierwszą przymiarkę sukni. Odpisali mi z LF, że lepiej mieć miesiąc przed ślubem, jest tylko jedna przymiarka i drugi raz mierze przy odbiorze, a każde następne dopasowanie 50zł. Umówiłam się na 25 lipca, cieszę się, że później, mogę schudnąć jeszcze
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:42   #4929
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
a my chodzimy na nauki tańca uczymy sie kroków disco fox, narazie byliśmy na 6 lekcnach. płacimy 40zł za godzinę zegarową.
My chodzimy czwarty miesiąc. Śmiesznie jest Jesteśmy na drugim stopniu. Z końcem czerwca przerywaja, kontynuacja we wrześniu. A w lipcu będą przyspieszone na 1 taniec
Nie mamy jeszcze ani tańca ani piosenki
Stary 2009-05-29, 12:42   #4930
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tylko teraz szukam tego poczatku z piosenki i za chiny nie wiem jak to znaleźć.

Stary 2009-05-29, 12:51   #4931
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko teraz szukam tego poczatku z piosenki i za chiny nie wiem jak to znaleźć.
Madziu, tu jest ten utwór do pobrania
http://www.roomp3.com/mp3-1092-Anast..._December.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 12:58   #4932
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Madziu, tu jest ten utwór do pobrania
http://www.roomp3.com/mp3-1092-Anast..._December.html
tak, ten utwór sobie pobrałam. ale chodzi mi o ten pierwszy fragment (65 pierwszych sekund) kiedy młoda sie kręci tylko. nie wiem co to jest. a nie wiem tez jak mozna zapisac piosenke z youtube

Stary 2009-05-29, 12:59   #4933
anjadka
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie mam teraz za wiele czasu na nic, wczoraj zalatwilismy ostatnie 2 wizyty w poradni spotkałam złotko (i powiem wam w tajemnicy ze starsznie ladna jest :P i bedzie piekna PM).

Dzisiaj bylam na radzie wydzialu i okazalo sie ze mam jeden wiecej egzamin w tej sesji, choc mialam to zdawac we wrzesniu... wiec ruszam do nauki.

Pozdrawiam was.

I jutrzejszym PM ZYCZE POWODZENIA
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:02   #4934
agus87
Zakorzenienie

a co do pierwszego tanca

gdybym wiedziala, ze malo kogo on obchodzi to w zyciu bym sie nie uczyla walca angielskiego
szkoda czasu i sily

wpodczas tanca jakies ciotki i wujki sobie powychodzily, na filmie to chams*ko widac, jak sobie wychodza z sali
my sie pomylilismy
nieee, niepotrzebna szopka

a plener rozbierany okropny
Stary 2009-05-29, 13:04   #4935
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
A Wy się sami uczycie czy chodzicie na prywatne lekcje?? Ile zajęło Wam nauczenie się układu??
Chodzimy na prywatnie lekcje do MOSiR-u w moim mieście.
A układu nauczyliśmy się w 2 tygodnie, z tymże podstawy, czyli kroki tego walca - obroty w prawo jak i w lewo, mamy opanowane prawie do perfekcji.

Na każdej imprezie tańczyliśmy go jak tylko grali walca (a że w zeszłym roku byliśmy w sumie na 5-6 imprezka (wesela, sylwester itp.), więc się roztańczyliśmy, no i czasami chodziliśmy we własnym zakresie poćwiczyć na sale jakieś ciekawe obroty, jak TŻ coś nowego podpatrzył.

Muszę jeszcze dodać że w 2006 i 2007r. chodziliśmy na kurs tańca - co prawda nauczyliśmy się tylko podstawowych kroków do 5 tańców, ale wydaje mi się, ze to nas dobrze ukierunkowało i teraz owocuje.

Nawet nie spodziewałam się, że nam to aż tak pomoże

monia.ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:07   #4936
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

witam, po pierwsze wszystkiego najlepszego dla wszystkich Magdalen a mam pytanko do was mam pierwsza wizyte u księdza w poniedzialek, czy musimy cos zabrac poza zakonczonymi prekanami??

w tamtym tygodniu ogladalam YCD i moj tż stwierdzil ze jednak chialby tanczyc walca wiedenskiego bo mu sie bardzo podobal, ale zobacyzmy ak to wyjdze, narazie nie codzimynanauki tanca ale mze od polowy czerwca zaczniemy, piosenki tez nie mam wybranej i nie wiem czy czekac na spotknie z zespolem i mzoe oni jakies zaproponuja czy wybrac samej
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:08   #4937
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, ten utwór sobie pobrałam. ale chodzi mi o ten pierwszy fragment (65 pierwszych sekund) kiedy młoda sie kręci tylko. nie wiem co to jest. a nie wiem tez jak mozna zapisac piosenke z youtube
To niestety Ci nie pomogę, ale to jest taki jakby muzyka jak z pozytywki i w tym utworze Anastazji też jest, dla nas by wystarczyło.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a co do pierwszego tanca

gdybym wiedziala, ze malo kogo on obchodzi to w zyciu bym sie nie uczyla walca angielskiego
szkoda czasu i sily

wpodczas tanca jakies ciotki i wujki sobie powychodzily, na filmie to chams*ko widac, jak sobie wychodza z sali
my sie pomylilismy

Kurcze i tego właśnie się obawiam, że my się postaramy a i tak mało kto na to zwróci uwagę
Stary 2009-05-29, 13:12   #4938
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
To niestety Ci nie pomogę, ale to jest taki jakby muzyka jak z pozytywki i w tym utworze Anastazji też jest, dla nas by wystarczyło.
no jakby co to na upartego mozna wziąć
choc to trwa 20 sekund, a tam jest 55+ te 20 sekund w koncu trzeba sie troszke pokręcic

Stary 2009-05-29, 13:13   #4939
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
Madzialenko proponuje Ci napisać do tego użytkownika z Youtube i zapytać jaki to jest utwór. Moja znajoma tak zrobiła gdy natrafiła na utwór który jej się podobał a też nie wiedziała co to jest. Bez problemu uzyskała informacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 13:17   #4940
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzimy na prywatnie lekcje do MOSiR-u w moim mieście.
A układu nauczyliśmy się w 2 tygodnie, z tymże podstawy, czyli kroki tego walca - obroty w prawo jak i w lewo, mamy opanowane prawie do perfekcji.

Na każdej imprezie tańczyliśmy go jak tylko grali walca (a że w zeszłym roku byliśmy w sumie na 5-6 imprezka (wesela, sylwester itp.), więc się roztańczyliśmy, no i czasami chodziliśmy we własnym zakresie poćwiczyć na sale jakieś ciekawe obroty, jak TŻ coś nowego podpatrzył.

Muszę jeszcze dodać że w 2006 i 2007r. chodziliśmy na kurs tańca - co prawda nauczyliśmy się tylko podstawowych kroków do 5 tańców, ale wydaje mi się, ze to nas dobrze ukierunkowało i teraz owocuje.

Nawet nie spodziewałam się, że nam to aż tak pomoże
Aa to macie długą praktykę, fajnie My też chodziliśmy kiedyś na podstawowy kurs, ale jak były zajęcia z walca wiedeńskiego, to akurat nas nie było

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
w tamtym tygodniu ogladalam YCD i moj tż stwierdzil ze jednak chialby tanczyc walca wiedenskiego bo mu sie bardzo podobal, ale zobacyzmy ak to wyjdze, narazie nie codzimynanauki tanca ale mze od polowy czerwca zaczniemy, piosenki tez nie mam wybranej i nie wiem czy czekac na spotknie z zespolem i mzoe oni jakies zaproponuja czy wybrac samej
Mój TŻ też jakiś bardzo chętny do zatańczenia takiego układu, aż sama się dziwie, bardziej niż ja by chciał. Ja to strasznie się boje kompromitacji, że wyjdzie nam nienaturalnie
Stary 2009-05-29, 13:18   #4941
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie po tak długiej przerwie...

Sesja - beznadziejna! Nigdy bym się na coś takiego nie zgodziła

Taniec- my będziemy się bujać. TZ nie chce iść na kurs tańca. Jakoś damy rade

Byliśmy w urzędzie - mamy już termin, godzinę i zamek zarezerwowane

Teraz tylko zaproszenia!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:21   #4942
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzialenko proponuje Ci napisać do tego użytkownika z Youtube i zapytać jaki to jest utwór. Moja znajoma tak zrobiła gdy natrafiła na utwór który jej się podobał a też nie wiedziała co to jest. Bez problemu uzyskała informacje
hm.. nawet nie wiedziałam, ze mozna do nich napisac.

Stary 2009-05-29, 13:28   #4943
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak często robię, coś znajdę i albo szpieguje na nk albo szukam innych sposobów, żeby się skontaktować

Idę do chorego TŻ i pewnie ominie mnie rozpoczęcie nowego wątku pa
Stary 2009-05-29, 13:35   #4944
baja_86
Zakorzenienie

Witam

Wszytskim Magdalenom życze wszystkiego dobrego

Cytat:
Znam już wreszcie termin obrony - 19 czerwca!!!!
super, to już niedługo i dobrze, będzie z głowy

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana....Wcz Tż mial 2 zmiane jak caly tydzien zresztai zazwyczaj ok 22.20 byl juz w domu. Wcz o tej godz dzownie gdzie jest a on ze z kolega wracal samochodem i sie napija i wroci pol godz pozniej. Ja Mowie, ze lekka przesada pic jak szczebnaikw samochodzie od blokiem zamiast wracac do domu w dodatku obiad mu gotowalam i ostygnie. Powiedzialam ze nie musi wracac bo mam jzu dosc. Minelo pol godz godzina przyszedl dopiero 20 minut po polnocy. Wywiazała sie awantura, zaczal mnie szarpac ja jego tez. nie wiem. To chyba nie jest facet dla mnie. W nocy nie moglam zasnac do 3 nie moglam zlapac oddechu z nerowow (mam nerwice). A on najzwyczajniejw swiecie uwaza ze ja przsadzam, ze traktuje go jak wieznai bo dziewczyna jegoo kolegi slowa nie powiedziala jak je zakomunikowal ze pije z moim Tż-em. W ogole coraz czesciej mu sie zdarza, ze wraca po piwku z pracy albo gdzies z jakims kolega wypija cwiartke wódki w samochodzie. Dla mnie jakas paranoja. Odechcialo mi sie tego slubu. Dzisiaj jestem nieprzytomna, spalam tylko 3 godz po pracy jade do rodzicow.
nie wiem co powiedzieć, wiem tylko tyle, że tak byc nie powinno

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków za taty operację. Ja się denerwuję strasznie bo ona właśnie teraz trwa. Najgorsze jest to, że dopiero jutro pojedziemy do taty i dowiemy się co i jak, bo oni przez telefon nic nie powiedzą. Musi być dobrze, nie ma innej opcji
mocno trzymam

Cytat:
Teraz
pamiętacie jak bylismy z tz starszymi w styczniu ....? ta dziewczyna czyli Iwona była w ciązy na swoim slubie. No więc był mały problem z tym czy przyjada ponieważ ona miała wyznaczony termin porodu na koniec czerwca początek stycznia i nie wiedziała czy da radę przyjechac bo jej strasznie cięzko, duzy brzuch i te ostatnie tygodnie ciąy sa męczące, ale mieli przyjechać. Wczoraj dowiedziałam się że urodziła w 8 miesiącu ,.............. martwe dziecko ważył 3100 i mierzył 58 cm, nie wiedomo dlaczego tak sie stało
to straszne

Cytat:
świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a co do pierwszego tanca

szkoda czasu i sily

my sie pomylilismy

ja się wkurzę jak mi będą łazić. Na pewno zwrócę uwagę zespołowi żeby zaprosił wszystkich gości do kółka w czasie naszego tańca, niech się złapią za rączki i kiwają w rytm muzyki. Nie podoba mi się jak młodzi tańczą a reszta gości siedzi za stołami i jedni jedzą, drudzy gadają a tylko garstka ogląda taniec
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:37   #4945
kasiaher
Wtajemniczenie

właśnie sie dowiedziałam że ten maluszek najprawdopodobniej zmarł przez tą przepukline na kręgosłupie jeszcze tak dokładnie nie wiadomo, ale to jakaś wrodzona wada była, tylko lekarze się dziwią dlaczego lekarz ginekolog nie zauwazył tego, przeciez to się nie zrobiło nagle tylko to rosło z każdym dniem, Wiem że wyszła juz ze szpitala
Stary 2009-05-29, 13:37   #4946
dekoderka
Raczkowanie

Dziewczyny, zamawiam welon na allegro. Mam pytanie, niektore z Was zamawiały. Ładne te welony?
Waham sie pomiędzy dwoma-jeden przymierzany w salonie-mgiełka, bez wykończenia, drugi wykończony mereżką. Który wybrać?
Pomożecie kochane?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (150,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z mereżką welon.jpg (56,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2009-05-29, 13:42   #4947
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
Przeszukałam właśnie część wrzuty i część serwisu ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠. Niestety na razie nic.... Jak będę miała czas to może przez weekend usiądę i coś przejrzę.
Najlepiej będzie jak napiszesz, bo to jest melodia skomponowana na melodie pozytywki. Podejrzewam, że to nawet może być utwór skomponowany na potrzeby filmu

Stary 2009-05-29, 13:43   #4948
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny zna któraś dobrze angielski?? potrzebuje konsultacji tekstu zaproszenia ślubnego. Mnie wydaje sie ze jest ok ale chciałabym zeby ktos jeszcze spojrzał na to.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 13:44   #4949
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze i tego właśnie się obawiam, że my się postaramy a i tak mało kto na to zwróci uwagę
tak bylo w moim przypadku, poza tym slyszalam zdanie innych "mlodych" i tez zalowali ze tak sie wyuczyli
polowa ludzi nawet pojecia nie miala ze to walc angielski hah
Stary 2009-05-29, 13:45   #4950
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zamawiam welon na allegro. Mam pytanie, niektore z Was zamawiały. Ładne te welony?
Waham sie pomiędzy dwoma-jeden przymierzany w salonie-mgiełka, bez wykończenia, drugi wykończony mereżką. Który wybrać?
Pomożecie kochane?
wybrałabym ten wykończony mereżką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości