|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V
nawet dwie żałoby
eeh.no tej, co to ją widziałam na nk ja ciągle mówię, że znów coś zrobię ze swoją, ale nie mam kompletnie kontroli nad sobą Cytat:
I, Baby, z czego Ty się odchudzasz, to ja nie wiem.. ? straszny dzien.. jakiś stary dziad się do mnie dobierał i musiałam mu walnac w twarz, zeby przestał, ochlapał mnie samochod i bylam cala mokra i śmierdząca, jeszcze musiałam tak siedziec na progu i czekac na progu bo rodziow nie bylo, wrr.. na dodatek dalej czuje sie niedowartosciowana ![]()
|
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A wlasciwie to paskudny bo na polu mam jakąś mgłe i pada jak nie wiem co Jest któraś wizażanka z okolic Warszawy tutaj? Bo jak w piątek będzie taka pogoda to chyba oszaleję...I od razu chcę uprzedzić Was wszystkie ,że gdybym znikła bez wypowiedzenia to przez karte graficzną w komputerze. Mój brat mówi że się jakiś wiatrak nie kreci Nie wiem czy chce go zawiesc do naprawy czy co... ^^.Ok. Id ę na razie bo mam nieziemską ochotę na naleśniki czekoladowe z twarożkiem Miłego dnia Cytat:
Trzymam kciuki za poniedziałek A znasz może jakies cwiczenia rozciągające na uda? Albo jakiś link moze mi prześlij ?![]() Oj , podziwiam ze sie nie dałas ![]() Cytat:
Stary jakiś?Nie nawidze czekac na progu na rodziców. ![]() Czemu czujesz się niedowartościowana? |
||
|
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie,
ale napisalyscie! widze ze skrajnowsci w skrajnosc na Plotkowym![]() ja tylko powiem ze u mnie,lato,upal,slonce i nie ma mnie w domu ciagle bo korzystam poki moge... ![]() milego dnia kochane
|
#4264 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
mam chore kolana ano całe 8 lat w jednej klasie ale w podstawówce jeszcze nie przypuszczaliśmy nawet że kiedyś będziemy razem, spotkaliśmy się p wielu latach i dopiero wtedy ![]() Cytat:
![]() BTW dziś znów będę znowu uczyć dziewczynę z Twojej szkoły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na szczeście ![]() właśnie taki był Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)taka skrajność fajna jst Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj było super cały wieczór z TŻ-em, na spacerze byliśmy nawet bo się pogoda poprawiła zostałam jednak u niego na noc a rano chciałam szybko uciec zanim "teściowie" staną ale mi się nie udało i jeszcze mnie zdążyła teściowa napaść i dać mi prezent na dzień dziecka byłam w szoku ![]() Powoli się teraz zbieram bo będę wcześnie jechała do Kato. O 4 mam korki a po korkach jeszcze jadę z TŻ-em do kumpeli, bo się już z nią o wieków umawiam i ciągle nam coś wypadało. Tak wiec znowu wrócę wieczorem i nic ni zrobię no ale cóż, weekend nie jest od tego zeby się uczyć Miłej niedzieli |
|||||||
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby- praktycznie jest o 14 lat ode mnie starszy i wkładał mi ręce między nogi, ja mu je zabierałam, on próbował moje włożyc między swoje nogi
i później za talie mnie macał.. i wkońcu mu z łokcia strzeliłam w twarz, bo nie miałam jak płaskiego to było jak wracaliśmy z koleżanki chłopakiem z ogniska no i on jest jego kolegą i się z nami zabrał..nie wiem czemu się taka czuję, non stop na coś narzekam i mam już tego dosyc.. muszę miec wszystko idealnie, perfekcjonistka chora zdjęcia niektóre troche stare ale nie przytyłam takich ilosci zeby bylo to po mnie strasznie widac wiec aktualne ja bardziej odczuwam to przytycie niz widac, tak mi mowia..hej dziś już humor trochę lepszy, zjadłam śniadanko a teraz siedzę i sączę kawke kurczę, tylko męczy mnie to, że z każdym myciem FARBA z włosów mi schodzi coraz bardziej.. i to niby trwała, jaasne. jak wyschną muszę znów obczaić czy nie zeszła po południu prawdopodobnie na miasto z koleżankami, a jutro znów się lenię w domu bo moja klasa jedzie na wycieczkę, a ja nie mam ochoty ![]() pozdrawiam i miłego dnia
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() potrzebuje pomocy mój TŻ od dłuższego czasu chodzi na siłownię i tak wydziwia z jedzeniem że już nie wiem co mam robic. Czy mogłybyscie mi pomóc ułozyć dla niego jakiś jadlospis??
|
|
|
|
#4267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lepiej się nakrecic na mniejszym obciazeniuteraz sobie przypomniałam, że faktycznie tak było (starosc nie radosc )Ja wczoraj bylam na imprezce Teraz zabieram sie za jakies porzadki, bo popoludniu wpadna kolezanki. W sumie to juz nieduzo mam czasu, a musze poodkurzac itd., a przede wszystkim to siebie doprowadzic do pionu. Najbardziej mam ochote na dluuuuga kapiel, no ale to dopiero wieczorkiem...
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
1 dzień w nowej pracy mojego 'ojca..' przed wyjazdem balonik 0,7% żegnamy pana.
A może byc jeszcze gorzej
|
#4269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witajcie, u mnei upaly na maxa rano o 9 bylo juz 23C![]() matko takiej pogody to w Szkocji nigdy nie widzialam jesczez![]() fajnei jak jest tak na weeknd ale niekoniecznie w ciagu tygodnia jak sie trzeba kisic w biurze.. teraz juz chce deszczu ![]() Wsszytkiego naj w Dniu Dziecka dla was wszystkich i kazdej z osobna
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Witam moje malutkie dziewczynki
Również wszystkiego najlepszego, bo mimo wieku zawsze będziemy dla naszych rodziców dziećmi ![]() Widze, że dużo się działo tu jak mnie nie było ![]() Weekend był super, w sobote imprezowaliśmy, wytańczyłam się za wszystkie czasy a do tego duzooo wypiliśmy- a co za tym idzie w niedziele kac i ciężka głowa, no ale cóż takie są skutki picia wódki- od czasu do czasu można Ale p południu było już dobrze, przeszło i pojechaliśmy do znajomych na odwiedzinki no i tak weekend zleciał w mgnieniu oka Kurcze mój Tż ma zapalenie spojówek i wygląda strasznie....Najpierw miał spuchnięte oczy tak, że wyglądał jak by ktoś mu przywalił , a dzisiaj na rano jak go zobaczyłam to aż się wystraszyłam- całe oczy ma czerwone tak jakby mu tenaczynka popękały i się rozlały i wygląda jak wampirek... Był już u okulisty i powiedziałą że to jakiś wirus panuje taki Jeszcze nas dopadnie i będziemy wszyscy straszyć Mam nadzieje że te maści pomogą mojemu kochanemu.Miłego dnia kochane |
|
|
|
#4271 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomi to widzieli? nie miał Ci kto pomóc? a co do wagi to nie wmawiaj sobie jakiegoś strasznego przytycia bo wiesz czym to grozi ![]() Cytat:
ważne żeby było dużo składników odżywczych, szczególnie białka jeśli buduje masę mięśniowa i węgli około treningowo żeby miał siłę na ćwiczenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na takich nie ma siły..... ![]() Cytat:
z tym ze u nas trwał krótko i sobie poszedł a teraz pogoda jest ponura i szara ....Cytat:
![]() ale masz racje najlepsza jest taka pogoda po srodku, słońce i ciepło, ale nie upał ![]() przyłączam sie do życzeń Wszystkiego najlepszego Dzieciaki (czyli MY ) Dzień dobry ![]() Wczoraj mi fajnie dzionek zleciał. Korki udane bo mi uczennica już napisała ze zdałam na 5 (dla takich chwil warto być nauczycielką ) Ze znajomymi wieczorkiem posiedzieliśmy w knajpce, pogadaliśmy wróciłam ok 22 i padłam jak naleśnik nadawałam sie jedynie do zawinięcia w kocyk ![]() Dziś wstałam i od rana coś robię (naukowego). Poza tym się źle czuję lekko bo mnie pęcherz boli, obawiam się że to może być zapalenie nienawidzę tego ![]() No ale na razie wracam do nauki ![]() miłego dnia |
||||||
|
|
|
#4272 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też siedzę jeszcze nie pomalowana ani nic i trzeba się zaraz wziąśc w garsc i posprzątac przed powrotem rodziców.. ![]() Cytat:
z jednej strony lubię jak jest ciepło.. można się przynajmniej poopalac xd również wszystko najlepszego Dziewczynki ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to śmieszne, wiem, ale nie miałam co zrobić![]() Cytat:
![]() próbóje sobie nie wmawiac strasznego, chociaż nie zmienia to faktu, że przytyłam, bo skoro inni to po mnie widzą to cóż chociaż nie jestem wychudzona jak kiedyś. denerwuje mnie tylko ta nieproporcjonalnosc w mojej figurze :/ biustu nie mam, brzuch płaski, tyłek i nogi duże, a jestem mała i dosyc szeroka.. masakra ;/miłego dnia
|
|
#4273 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż jutro wraca Co prawda weekend szybko mi minął, ale za TŻtem zdazylam zatęsknić . A dziś byłam de facto pierwszy dzień w pracy , bo wcześniej to tylko wiedzialam, ze dostalam pracę i mialam tam mniej lub wiecej wspolnego od czasu do czasu. Dzis juz bylam jak w normalnej pracy- bardzo bylo smiesznie. Wszyscy sie ze mnie smieją, że pierwszy dzien to z reguly jest straszny, a moj smieszny W dodatku miła ekipa (część już znałam ), więc zapowiada się super . Obym tylko ogarnęła to wszystko, bo mamy tam profesjonalny sprzęt, a ja nie na wszystkich dziedzinach się znam (poki co ).Juz prawie spoznione, ale zyczenia z okazji Dnia Dziecka dla wszystkich |
||
|
|
|
#4274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do figury to wiesz, nikt nie jest idealny, niektórych partii swojego ciała po prostu nie zmienisz więc musisz pokochać siebie taką jaka jesteś Cytat:
dobrze wiedzieć ze to samo może przejść Cytat:
fajnie ze dobrze wspominasz pierwszy dzień w pracy, to dobrze wróży ![]() No i minął względnie męczący dzień naukowy coś tam ogarnęłam umysłem, jutro idę zdać jedno seminarium (ale to w sumie formalność, ten profesor przynajmniej wie ze mamy ważniejsze rzeczy na głowie teraz ).Poza tym nuda, jedynie na angielskim byłam ![]() zaraz idę sie myć i spać wiec życzę miłych snów |
|||
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Agolek- ale masz fajnie tak cieplutko, a ja bardzo lubie słoneczko
U nas nie ma tak dobrze, ciągle pada, wieje i jest zimno brrrr.... A to ty mieszkasz obecnie w Szkocji? Wybacz, że pytam, ale nie wiem jeszcze za dużo o was![]() EwelkaaS- strasznie wyglądają jego oczy, ponoć to jakiś wirus panuje, który atakuje oczy- tak mówiła okulistka i że już jest jej 10 pacjentem z takim przypadkiem He he ale najważniejsze, że znalazłaś sposób jak je nawilżyć- ślina okazała się najlepsza Dobrze, że nie malowałaś wtedy oczu bo nieźle byś się rozmazała ![]() yerba- najważniejsze, że pierwszy dzień w pracy ci się podobał- kolejne dni na pewno będą jeszcze lepsze, a jak ekipa piszesz, że jest miła to tym bardziej a gdzie pracujesz??Witajcie ![]() Kurcze jak ten czas leci- dopiero weekend się zaczynał a dzisiaj już wtorek, za chwile znowu weekend i szara rzeczywistość- tak wkółko, życie ucieka a lata lecą..... Właśnie popijam sobie herbatke w pracy i ostro pracuje na wizażu ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie laleczki, u mnie popadalo w nocy i dzis fajnie swiezo ale juz sie upal zaczal znowu.. Dobrze ze od jutra ma chlodniej byc, ![]() aaaa i klapeczki ktore zamowilam na ebay'u doszly rano1!! mileog dnia wam zycze
|
|
#4277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż w sumie tyle w moim życiu się zmieniło przez ten czas, ze muszę przyznać że był to bardzo owocny okres Cytat:
Cytat:
wygodne buty to podstawa ![]() Kończę śniadanie i zmykam na uczelnię ciekawe ile czasu mi tam zejdzie ![]() miłego dnia Kochane |
|||
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj wróciłam. I juz usycham z tesknoty za TZ;( Chce wracac do niego Jest mi zle bez niego,i ciagle becze jak kretynka![]() Ma mnie ktos ochote wysluchac na PW z moimi zalami i cos poradzic bo ja juz sama sobie nie daje radyWrzucam troche moich zakupów Nie wszytskie,tylko czesci zrobilam zdjecia. Eee,nogi opalone,ręce juz nie(nie posmarowałąm sie balsamem![]() No i zdjecia zrobione na mnie, wiec wybaczcie size modelki
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
heej
ORzeszek ale masz szczupłe nogi, nie chudnij już!! ![]() wow, jestem w szoku!Dziewczyny regularnie Was podczytuje, więc uważajcie wszystko co napiszecie moze byc wykorzystane przeciwko Wam![]() miłego dnia, Ślicznotki!!
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że Wielki brat, a raczej Siostra ma na nas oko
![]() ![]() Orzeszku super fotki |
|
|
|
#4281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co poradzic.. Cytat:
![]() dlaczego Ty tego nie widzisz ![]() Izuś napisz coś czasem ![]() Cytat:
![]() a co do życia to mam często ostatnio takie myśli że po co to, po co tamto, skoro i tak kiedyś się umrze i odechciewa mi się wszystkiego..hej w planie mam dziś jeżdżenie na rowerze, granie w badmintona (czy jak mu tam ), nauka z geografii i robienie pracy na technike.. jeszcze wielkanocnej z chemii mam szansę na 2 porozmawiałam dziś z tą jędzą (przepraszam, musiałam ją nazwac po imieniu ) i mówiła, że wszystko zależy ode mnie, ale kurczę, co ja mam zrobić jak nie umiem pisac reakcji no cóż, trza dać radę pozdrawiam i miłego dnia słoneczka ![]()
|
|
#4282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli że Twój TŻ w ogóle nie zasługuje na to żeby za nim tęsknić a co dopiero płakać... za czym tęsknisz? za kimś dla kogo wszystko jest ważniejsze niż spotkanie z Tobą? czy za wyobrażeniem swoim o nim? bo wydaje mi się ze za tym drugim.... Cytat:
a zakupy super Cytat:
![]() Cytat:
od kiedy w ogóle macie wakacje? (bo ja nie wtajemniczona )Ale dziś cicho w stosunku do ostatnich dni ![]() Ja właśnie oderwałam się od roboty. Rano byłam na uczelni, w międzyczasie ploty z przyjaciółkami, później mały wypad na miasto a po powrocie cały czas siedzenie nad pracą im dłużej na nią patrzę tym więcej chcę poprawiać, chyba powinnam ją oddać niedługo bo jeszcze mi przyjdzie do głowy pisać od nowa Wypiłam Plusza Activ (który na mnie działa i to bardzo mocno) wiec spać mi sie nie chce moze jeszcze się pouczę trochę, czy coś...miłej nocki |
||||
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Halo laseczki budzić się ze snu nowy dzień się zaczął
![]() Ja już niestety w pracy, ale coś mnie śpiączka wzięła i będzie trzeba chyba kawke wypić ![]() Wstałam dzisiaj już o 5.30 jakoś nie mogłam spać i zrobiłam sobie poranną gimnastyke 30minutową- od razu lepiej się poczułam he he ![]() Pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj to nawet o 2 zasnąć nie mogłam i dziś obudziłam się przed czasem ![]() Zaraz spadam do biblioteki i posiedzę tam pewnie trochę. Zamierzam dokończyć wszystko na tym etapie i zabrać się za pisanie wstępu i zakończenia ![]() Miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko, co z Toba nie tak? podziwiamCytat:
hej laleczki, u mnie dzis piekny poranek, slonko ale chlodniej duzo i wiaterek nareszcie bo te upaly mnie wykonczyly.. Fajnie jak jest cieplo jak sie na wakacjach jest ale nie jak trzeba w biurze siedziec..wczoraj zasnelam jak kamien juz przed 10 i dzis wstalam o 7 wiec norma wyrobiona ale bylam padnieta..dobrze ze juz sroda dzis, jesczze 2 dni i weekend i moja wyjsciowa imprezka urodzinowa. Szkoda tylko ze okres mi sie zbliza i puchne..akurat pojutrze dostane na wyjscie penwie..milego dnia kochane
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
ja oczywiscie zartowalam z tym ''co z toba nie tak''
co do Szkocji to nie na zawsze ale na jak dlugo to tez nie wiem.. wracam juz od 2 lat a zaraz mi stuknie w Glasgow.. a 6 w sumie w UK bo jeszcze w Londynie bylam rok.witajcie, u mnie pogoda swietna dzis,nie za cieplo i nie za zimno ![]() jem i ide sie przejsc potem sciskam!
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale jestem szczęsliwa Miałam trzy 4 z biologii i poszłam dziś do niej , zapytac sie czy moge spr. poprawic na 5 a ta mi skreśliła to 4 i wpisała 5 na koniec roku długopisiem.W szoku byłam Zeby tak nic nie pisac i 5 dostać? ;>I wogole to wszystko ładnie mi się na razie układa. Tylko brzuch mnie straaasznie boli ;/ Mam @ [wkoncu bo znow 2 miesiace nie bylo] i wytrzymac nie moge juz;( . Mam nadzieje ze przejdzie do wycieczki... Dziś zabawa w szk0le , ale jakos nie mam ochoty tanczyc jak jest jasno i wogole z taką dzieciarnia ![]() MalaLejdi: Gdzie Ty mieszkasz bo u mnie piękna pogodA ? A ja zazdroszcze Agolkowi Szkocji. Sama mam zamiar wyemigorwać stąd ![]() Też jestem rannym skowronkiem tak jak Ty Od ponad roku nie wstałam pozniej niz o 7. Nawet we wakacje ![]() EwelkaaS: Też kiedyś na początku gimnazjum miałam takie myśli po co to , po co tamto skoro i tak się umrze Nawet nie widziałam sensu w tym ,że idę do sklepu ![]() Jakiej reakcji z chemii nie umiesz? orzeszek01: Do mnie też jak zawsze możesz napisać na PW A zakupy świetne !
|
|
|
|
#4290 |
|
♥
|
iza ty lepiej idz cwiczyc - bo pamietam cały wizaz czeka na twoje zdjecia przed i po
Ewus oo to sobie kupie ten plusz Baby ooo pozazdroscic nauczycielki. u nas tylko gnoja za wszystko. to troche chore jak np cała klasa boi sie chodzic na niemiecki bo za kazde słowo jestesmy wyzywani , oceny wystawiała(oczywiscie nie raczyła nas o tym poinformowac tylko sami musielismy sprawdzac) i przy wystawianiu ocen brała pod uwage oceny jej klasy u mojego wychowawcy bo dlaczego jak jej klasa ma złe oceny u L to dlaczego klasa L ma miec super oceny u niej juz nie wspomne o tym ze jak z matmy nie napiszesz w pierwszym termienie sprawdzianu to nie ma mozliwosci pisania w innym termienie i automatycznie kapa(obojetnie czy jestes chorym , czy lezysz w szpitalu czy umierasz ) Ewelka jak masz jakies problemy z chemi - miałabys jakies pytania to śmiało pisz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

eeh.
ja ciągle mówię, że znów coś zrobię ze swoją, ale nie mam kompletnie kontroli nad sobą 

Jest któraś wizażanka z okolic Warszawy tutaj? Bo jak w piątek będzie taka pogoda to chyba oszaleję...
Trzymam kciuki za poniedziałek
A znasz może jakies cwiczenia rozciągające na uda? Albo jakiś link moze mi prześlij ?

, ladnych parę miesięcy temu musiało być, jak o tym rozmawialysmy? Ale ze mnie sklerotyk
bo ja jezdze na rowerku i mam takie zbite , masywne... wogole mi się nie podobają

wszystko co napiszecie moze byc wykorzystane przeciwko Wam
od kiedy w ogóle macie wakacje? (bo ja nie wtajemniczona