![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Ewa Bień Lara jest wielkomiseczkowa. Przy Twoich wymiarach nawet 65E może być za duże. Ale spróbować możesz, tylko prawdopodobieństwo, że będzie pasować jest niewielkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
A Flamenco jest bardzo ścisłe i ma raczej płytkie miski więc chyba 70e
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten Triumph nawet fajnie leży, więc myślę, że warto go przerobić. Po co się ma marnować nienoszony na dnie szuflady. Jeśli nie miałaś możliwości zrobić tej plamki na Pollyannie, to jej nie zrobiłaś. A w takim wypadku nie powinno być chyba problemów z wymainą/reklamacją. Chociaż przyznam, że sama nigdy w takiej sytuacji nie byłam, więc nie wiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12563414]wow różnica niezła ... a to 65G to bryt ?[/quote]
![]() Cytat:
![]() A poza tym staram się jak mogę rozpowszechniać prawidłowe dopasowanie staników i obalać mity wśród znajomych. Aż mi szkoda tych dziewczym męczących sie w zaluźnych obwodach... Teraz dopiero wiem co to znaczy mieć ubrany porządny stanik, anie takie lumpy z bieliźniaka ![]()
![]() |
#905 |
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12563414]tango raczej nie jest prześwitujące, thrill me ma podobno duuże michy .. ja może niebawem bede wiedzieć coś więcej bo zamówiłam i czekam na dostawe w dopasowanej
![]() [/quote] duże miski w sensie że jest mocno zabudowany czy w sensie że trzeba wziąć mniejszy rozmiar niż ma się normalnie? jakie modele zamówiłaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdradż jeszcze jaki rozmiar masz na 1. zdjęciu? Sądzę, że ejsteś żywym przykładem tego, co daje stanik! I chyba koleżanki zauważyły różnicę? (Dobra wiem, tego się nie da nie zauważyć.)
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
A ja mam znowu problem. 29 czerwca mam przymiarke sukni ślubnej. Potrzebny mi biustonosz najlepiej taki jak inferno Panache ale on nie ma zbyt dobrych opini. Gdzie ja znajde biały gładki biustonosz 80 F. Ratunku
![]()
#908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdjęcia mogę upublicznić, ale moim zdaniem nie są to zdjęcia 'jak powinien wyglądać dobrze dobrany stanik w rozmiarze 60d' ![]() Cytat:
To się cieszę, że ten Trumph dobrze leży, bo mi go szkoda było. A Pollyanna była kupowana na ebayu, więc raczej nie mam możliwości zwrócić. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
jakoś nigy specjalnie nie zastanawiałam się czy mam dobrze dobrany stanik, czy też nie, bo nigdy nie odczuwałam takiej potrzeby. mam swoje 4 ulubione - 2 Gorteksu puszapki i 2 z H&M kupione w umpku, u nas w sklepach takiego rodzaju nie widziała, a chciałam nawet sobie kupić jakiś nowy.
Ale do rzeczy. Te co wymieniłam mam w rozmiarze standardowym - 75 B. A nie zastanawiałąm się nad zmianą, bo ani mi się nie przesuwa jak biegam i skaczę ani miseczki nie wbijają w pierś. Dziś za to przeczytałam gdzieś że 75b to wymysł sztuczny i 90% kobiet ma ten rozmiar źle dobrany. Więc może ja po prostu nie widzę tych mankamentów o których piszą coniektóre (np wylewająca się pierś, fałdki pod pachami..) bo tak naprawdę nie wiem jak powinien w moim przypadku wyglądac dobrze dobrany stanik? Juz sama zgłupiałam. pobobam się sobie w tych stanikach, ale skoro może być jeszcze lepiej, to czemu nie zapytać i spróbować? mierząc się wyszło mi 74 pod biustem, 85/86 ( bo co znaczy "luźno" sie zmierzyć? JAK BARDZO luźno? ![]() i to 65 mnie trochę przeraża, bo mierząc się ciasno mam 74, jak sie wbiję w 65 to przy pasku od stanika zaraz porobią mi się fałdki. Czy tylko tak mi się zdaje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stanik sądzę, że uda ci się sprzedać choćby na allegro, bo propozycji dla 60d nie ma za dużo. Tylko warto zalinkować do aukcji na Lobby Małobiuściastych. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Na pcozątku możesz poczuć, że cię gniecie, ale to dlatego, że nigdy nie nosiłaś wystarczająco ścisłego stanika. 75B ci się nie podnosi, a podciągasz ramiączka porządnie? Porobią ci się fałdki, a ty je wmasujesz do miseczki i po fałdkowane! ![]()
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo stanikowi "coś" dolega, ale ciężko mi powiedzieć co dokładnie. Na pewno ma za wąskie fiszbiny, przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia. W rozmiarze 60DD fiszbiny będą szersze, ale nie wiem, czy wystarczająco szerkie. Nie wiem, czy większy rozmiar rozwiąże problem, czy nie. ![]() Z drugiej strony jakoś całkiem źle też nie jest. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, pójdę na dniach do chudszej siostry, ona ma na pewno mniejsze w obwodzie niż ja, to sobie zobaczę czy dam radę. ale mówicie że 75b mam wyrzucić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
75B (polskie) jest na wymiary pod biustem ok. 81-86 w ok. 91-92 ![]() Ja mówię - wyrzuć! ![]() Zrób test swojego stanika. Ubierz go wg instrukcji: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html Tylko nie zapomnij o porządnym podciągnieciu (skróceniu) ramiączek i wygarnięciu biustu do miski. (Jedną reka przytrzymujesz fiszbinę drugą wkładasz rękę i aż z pleców zagarniasz ciałko do miski, robisz z ręki taką jakby łyżeczkę).
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-06-01 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
jak przyjdą to na pewno dam znać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko pamiętaj, jak będziesz mierzyć węższy obwód, że musisz mieć odpowiednio dużą miskę. Jak przymierzysz np. 70A to ono na pewno będzie Cię cisnąć, bo piersi nie będą mieścić się do misek. Jak masz możliwość to wybierz się we Wrocławiu do sklepu Milla na Ruskiej 34. Tam mają mniejsze (poniżej 70) obwody i będziesz mogła poprzymierzać, a obsługa też jest dobra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
Bemolka wybierz się do Milli ul.Ruska 34 we Wrocławiu i wtedy przekonasz się jak wygląda stanik w dobrym rozmiarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem szczupla i fiszbiny mi odpowiadaja ![]() ![]() Jesli to twoj pierwszy stanik to lepiej DD kupic, bo napewno cos Ci zmigruje. A jesli moge zapytac jakie sa twoje wymiary?? Wlasnie zauwazylam ze moj stanik jest troche inny. Z freya masz?
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-06-01 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze odnośnie pytania o fiszbiny. To Freye mają zazwyczaj dość wąskie fiszbiny, ale im większa miseczka, tym szersze U. Szersze fiszbiny mają na przykład staniki Panache i chyba też Curvy Kate, ale tego nie jestem pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() mam 89 cm w biuście i 69 cm pod nim. jeśli się pochylę w biuście wychodzą mi 93 cm. W elektronicznym bra-fitterze wyliczyłam sobie rozmiar stanika na brytyjskie 30E/65E, europejskie 65 F. Jednakże jest to rozmiar na wymiary 89/69. Powinnam policzyć sobie rozmiar na 93 cm? I według tego szukać stanika czy zostac przy wyliczonym rozmiarze? To będzie mój pierwszy prawidlowy biustonosz.Dopiero od niedawna zaczęłam się na serio interesować tym jaki powinnam nosic prawidłowy rozmiar stanika, wszystko komplikuje też fakt,że niestety nie mam możliwości mierzenia w sklepie stacjonarnym i zostaje mi sam internet. ![]()
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmiar wyliczony przez kalkulator jest wyjściowym, nie jest on wyrocznią.
![]() |
#921 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Stary stanik to 65D, ale z tego 65 zrobiło się chyba 75 bo tak się rozciągnął ( from Bieliźniak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Barbie Killer Czas edycji: 2009-06-01 o 20:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
dzięki za pomoc i szybka odpowiedź dziewczyny
![]()
#924 |
Zadomowienie
|
a ja kilka dni temu przez zupełny przypadek kupiłam sobie swój pierwszy DOBRZE DOBRANY stanik;D a wszystko dlatego, że w Intissimi byly mega przeceny i skusiłam się zeby tam wejść
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jestem widocznie szeroka ![]() ![]() ![]() Pierwszy stanik to Pollyanna, a ten drugi stanik to Triumph, może na złe zdjęcie popatrzyłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze powinnas wiekszy rozmiar brac ![]() Po za tym trzeba jeszcze brac miseczki wieksze na migracje ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-06-01 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lepiej zmierz się dobrze i napisz co wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Może smyk89 miała po prostu farta ;P I zalicza się do tego niewielkiego % kobiet, którym pasuje ta rozmiarówka
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.