Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 17:31   #901
agta85
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję waszej rady:
Milena Flamenco czy Ewa Bień Lara na pierwszy dobrze dobrany biustonosz?
Na wymiary 72/90 planuję wziac (z tego lub tego modelu) 65F. Myślicie, że dobry będzie?
Ewa Bień Lara jest wielkomiseczkowa. Przy Twoich wymiarach nawet 65E może być za duże. Ale spróbować możesz, tylko prawdopodobieństwo, że będzie pasować jest niewielkie.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:39   #902
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

A Flamenco jest bardzo ścisłe i ma raczej płytkie miski więc chyba 70e
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 17:40   #903
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Przyszła dzisiaj moja Pollyanna 28D i jest za mała co prawda jestem przed okresem i mam z 2cm więcej w biuście, ale normalnie też by była za mała, bo ma za wąskie fiszbiny jak dla mnie U jest za bardzo rozpłaszczone na dole, fiszbina nie dochodzi do końca tunelika, dlatego nie zbiera dobrze piersi z boku, chociaż nawet gdyby zbierała to nie byłoby do czego, bo miseczka jest za mała i jak wygarnę to robią się buły. Miseczka na większej piersi marszczy się - efekt pomarańczy w szklance?

Dziewczyny oceńcie, bo może ja się nie znam.

Czy wszystkie Freye mają takie wąskie fiszbiny i bardziej w kształcie V niż U?
Próbować z rozmiarem 28DD czy dać sobie spokój z Pollyanną?
A może spróbować CK 28dd?

Dla porównania Triumph 75A z obwodem ściągniętym agrafką. Jest to aktualnie jedyny miękki stanik jaki mam, jest śliczny, kupiłam go z głupoty i w nadziei, że do niego dorosnę, niestety przez te 10 lat nie urosłam Ostatnio wyciągnęłam go z dna szuflady i zastanawiam się nad przerobieniem go, chcę skrócić obwód i podszyć, może fiszbiny wymienić, bo te są trochę za szerokie. Warto?

P.S. Na ramiączku Pollyanny mam jakąś czerwoną plamkę, nie obejrzałam jej dokładnie jak wyciągnęłam z koperty i teraz nie wiem czy już tam była czy dopiero ja zrobiłam, chociaż nie wiem w jaki sposób
Pollyanna w rozmiarze 60D to taki zgamy staniczek. Czemu trzy rozmiary większa jest zabudowana po szyje i ma szelki zamiast ramiączek Tego chyba nigdy nie zrozumiem.

Ten Triumph nawet fajnie leży, więc myślę, że warto go przerobić. Po co się ma marnować nienoszony na dnie szuflady.

Jeśli nie miałaś możliwości zrobić tej plamki na Pollyannie, to jej nie zrobiłaś. A w takim wypadku nie powinno być chyba problemów z wymainą/reklamacją. Chociaż przyznam, że sama nigdy w takiej sytuacji nie byłam, więc nie wiem.
Stary 2009-06-01, 18:35   #904
Barbie Killer
Raczkowanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12563414]wow różnica niezła ... a to 65G to bryt ?[/quote]

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Różnica jest niesamowita. Super
A co do uciskania w mostek, jeśli występuje to tylko wtedy jak się kładziesz to raczej nie ma się co martwić. Po prostu na skutek jakiegoś specyficznego ułożenia Twojego ciała fiszbiny napierają mocniej na mostek. Chociaż pewnie może to utrudniać życie, choćby wykonywanie niektórych ćwiczeń fizycznych, a to już nie jest dobre.
Nie przeszkadza mi to w niczym, dzisiaj już w sumie tego nawet tak tego nie czuję. Wydaje mi sie, ze to tylko złudzenie spowodowane "zabudowaniem stanika". Bo jak nosiłam wcześniejsze to nawet fiszbiny nie dochodziły w efekcie do mostka

A poza tym staram się jak mogę rozpowszechniać prawidłowe dopasowanie staników i obalać mity wśród znajomych. Aż mi szkoda tych dziewczym męczących sie w zaluźnych obwodach... Teraz dopiero wiem co to znaczy mieć ubrany porządny stanik, anie takie lumpy z bieliźniaka
Stary 2009-06-01, 18:37   #905
Lady Hellsing
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12563414]tango raczej nie jest prześwitujące, thrill me ma podobno duuże michy .. ja może niebawem bede wiedzieć coś więcej bo zamówiłam i czekam na dostawe w dopasowanej póki co wymieniłam ze swojego standardowego 30G na FF

[/quote]

duże miski w sensie że jest mocno zabudowany czy w sensie że trzeba wziąć mniejszy rozmiar niż ma się normalnie? jakie modele zamówiłaś?
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:38   #906
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość

Nie przeszkadza mi to w niczym, dzisiaj już w sumie tego nawet tak tego nie czuję. Wydaje mi sie, ze to tylko złudzenie spowodowane "zabudowaniem stanika". Bo jak nosiłam wcześniejsze to nawet fiszbiny nie dochodziły w efekcie do mostka

A poza tym staram się jak mogę rozpowszechniać prawidłowe dopasowanie staników i obalać mity wśród znajomych. Aż mi szkoda tych dziewczym męczących sie w zaluźnych obwodach... Teraz dopiero wiem co to znaczy mieć ubrany porządny stanik, anie takie lumpy z bieliźniaka
Czyli mamy doczynienia z 65G polskim? Bo ja dałabym ci więcej, ale to pewno kwestia tego efektu przy porównywaniu!
A zdradż jeszcze jaki rozmiar masz na 1. zdjęciu?

Sądzę, że ejsteś żywym przykładem tego, co daje stanik! I chyba koleżanki zauważyły różnicę? (Dobra wiem, tego się nie da nie zauważyć.)
Stary 2009-06-01, 18:39   #907
kraven
Zakorzenienie

A ja mam znowu problem. 29 czerwca mam przymiarke sukni ślubnej. Potrzebny mi biustonosz najlepiej taki jak inferno Panache ale on nie ma zbyt dobrych opini. Gdzie ja znajde biały gładki biustonosz 80 F. Ratunku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 18:46   #908
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Wow! Jest różnica naprawdę. Jestem za "upowszechnieniem" tych zdjęć do edukacji dziewczyn "deeeee? Ale ja mam małe piersi!".
No ja osobiście bym próbowała z 60dd z Pollyanny, bo ładnie na Tobie wygląda.
Jaka różnica? Na plus? Ładnie wygląda? mnie się nie bardzo podoba.. tzn sam w sobie wygląda ok, ale nie podoba mi się co robi z piersiami, i teraz nie wiem czy to chodzi tylko o rozmiar czy o fason.

Zdjęcia mogę upublicznić, ale moim zdaniem nie są to zdjęcia 'jak powinien wyglądać dobrze dobrany stanik w rozmiarze 60d'

Cytat:
Pollyanna w rozmiarze 60D to taki zgamy staniczek. Czemu trzy rozmiary większa jest zabudowana po szyje i ma szelki zamiast ramiączek Tego chyba nigdy nie zrozumiem.

Ten Triumph nawet fajnie leży, więc myślę, że warto go przerobić. Po co się ma marnować nienoszony na dnie szuflady.

Jeśli nie miałaś możliwości zrobić tej plamki na Pollyannie, to jej nie zrobiłaś. A w takim wypadku nie powinno być chyba problemów z wymainą/reklamacją. Chociaż przyznam, że sama nigdy w takiej sytuacji nie byłam, więc nie wiem.
Moim zdaniem on wygląda jakby był szyty na osobę z 60 pod biustem a nie 69, albo na osobę z węższym biustem.

To się cieszę, że ten Trumph dobrze leży, bo mi go szkoda było.

A Pollyanna była kupowana na ebayu, więc raczej nie mam możliwości zwrócić.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:50   #909
bemolka
Zakorzenienie

jakoś nigy specjalnie nie zastanawiałam się czy mam dobrze dobrany stanik, czy też nie, bo nigdy nie odczuwałam takiej potrzeby. mam swoje 4 ulubione - 2 Gorteksu puszapki i 2 z H&M kupione w umpku, u nas w sklepach takiego rodzaju nie widziała, a chciałam nawet sobie kupić jakiś nowy.
Ale do rzeczy. Te co wymieniłam mam w rozmiarze standardowym - 75 B. A nie zastanawiałąm się nad zmianą, bo ani mi się nie przesuwa jak biegam i skaczę ani miseczki nie wbijają w pierś. Dziś za to przeczytałam gdzieś że 75b to wymysł sztuczny i 90% kobiet ma ten rozmiar źle dobrany. Więc może ja po prostu nie widzę tych mankamentów o których piszą coniektóre (np wylewająca się pierś, fałdki pod pachami..) bo tak naprawdę nie wiem jak powinien w moim przypadku wyglądac dobrze dobrany stanik? Juz sama zgłupiałam. pobobam się sobie w tych stanikach, ale skoro może być jeszcze lepiej, to czemu nie zapytać i spróbować?
mierząc się wyszło mi 74 pod biustem, 85/86 ( bo co znaczy "luźno" sie zmierzyć? JAK BARDZO luźno? ) i z kalkulatora wyszło mi 65D lub 65E
i to 65 mnie trochę przeraża, bo mierząc się ciasno mam 74, jak sie wbiję w 65 to przy pasku od stanika zaraz porobią mi się fałdki. Czy tylko tak mi się zdaje?
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:53   #910
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka różnica? Na plus? Ładnie wygląda? mnie się nie bardzo podoba.. tzn sam w sobie wygląda ok, ale nie podoba mi się co robi z piersiami, i teraz nie wiem czy to chodzi tylko o rozmiar czy o fason.

Zdjęcia mogę upublicznić, ale moim zdaniem nie są to zdjęcia 'jak powinien wyglądać dobrze dobrany stanik w rozmiarze 60d'
Nie jest do konca idealnie dobrany, ale różnica między 75A i 60D jest naprawdę widoczna. Z przodu w 75A wyglądasz jakbyś zupełnie nic nie miała (tzn nie uraź się, ani nic), a w 60d widać, że masz piękny okrągły biust! Sądzę, że takie zdjęcia przekonałyby niejedną małobiuściastą, że warto poszukać czegoś innego niż te okropne 75A.
A stanik sądzę, że uda ci się sprzedać choćby na allegro, bo propozycji dla 60d nie ma za dużo. Tylko warto zalinkować do aukcji na Lobby Małobiuściastych.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez bemolka Pokaż wiadomość
jakoś nigy specjalnie nie zastanawiałam się czy mam dobrze dobrany stanik, czy też nie, bo nigdy nie odczuwałam takiej potrzeby. mam swoje 4 ulubione - 2 Gorteksu puszapki i 2 z H&M kupione w umpku, u nas w sklepach takiego rodzaju nie widziała, a chciałam nawet sobie kupić jakiś nowy.
Ale do rzeczy. Te co wymieniłam mam w rozmiarze standardowym - 75 B. A nie zastanawiałąm się nad zmianą, bo ani mi się nie przesuwa jak biegam i skaczę ani miseczki nie wbijają w pierś. Dziś za to przeczytałam gdzieś że 75b to wymysł sztuczny i 90% kobiet ma ten rozmiar źle dobrany. Więc może ja po prostu nie widzę tych mankamentów o których piszą coniektóre (np wylewająca się pierś, fałdki pod pachami..) bo tak naprawdę nie wiem jak powinien w moim przypadku wyglądac dobrze dobrany stanik? Juz sama zgłupiałam. pobobam się sobie w tych stanikach, ale skoro może być jeszcze lepiej, to czemu nie zapytać i spróbować?
mierząc się wyszło mi 74 pod biustem, 85/86 ( bo co znaczy "luźno" sie zmierzyć? JAK BARDZO luźno? ) i z kalkulatora wyszło mi 65D lub 65E
i to 65 mnie trochę przeraża, bo mierząc się ciasno mam 74, jak sie wbiję w 65 to przy pasku od stanika zaraz porobią mi się fałdki. Czy tylko tak mi się zdaje?
Jeśli boisz się 65tki możesz wziąć ewentualnie 70tkę (ale ścisłą, warto zapytać potem na watku) lub rozciągliwą 65tkę (lużniejszą niz standardowe 65tki).
Na pcozątku możesz poczuć, że cię gniecie, ale to dlatego, że nigdy nie nosiłaś wystarczająco ścisłego stanika.
75B ci się nie podnosi, a podciągasz ramiączka porządnie?
Porobią ci się fałdki, a ty je wmasujesz do miseczki i po fałdkowane!
Stary 2009-06-01, 18:58   #911
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:

Moim zdaniem on wygląda jakby był szyty na osobę z 60 pod biustem a nie 69, albo na osobę z węższym biustem.

To się cieszę, że ten Trumph dobrze leży, bo mi go szkoda było.

A Pollyanna była kupowana na ebayu, więc raczej nie mam możliwości zwrócić.
To szkoda, że nie możesz zwrócić. Mam nadzieję, że uda Ci się odsprzedać i odzyskać pieniądze.
Bo stanikowi "coś" dolega, ale ciężko mi powiedzieć co dokładnie. Na pewno ma za wąskie fiszbiny, przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia. W rozmiarze 60DD fiszbiny będą szersze, ale nie wiem, czy wystarczająco szerkie. Nie wiem, czy większy rozmiar rozwiąże problem, czy nie.
Z drugiej strony jakoś całkiem źle też nie jest.

Zupełnie nie wiem, co Ci doradzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 19:07   #912
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli boisz się 65tki możesz wziąć ewentualnie 70tkę (ale ścisłą, warto zapytać potem na watku) lub rozciągliwą 65tkę (lużniejszą niz standardowe 65tki).
Na pcozątku możesz poczuć, że cię gniecie, ale to dlatego, że nigdy nie nosiłaś wystarczająco ścisłego stanika.
75B ci się nie podnosi, a podciągasz ramiączka porządnie?
Porobią ci się fałdki, a ty je wmasujesz do miseczki i po fałdkowane!
czy podciągam ramiączka? znaczy się skracam? właściwie niespecjalnie. czasem wydaje mi się że mam nawet za luźno ramiączka, bo czasem (rzadko bo rzadko, ale jednak) spadają. nie wbijają mi się.
no nic, pójdę na dniach do chudszej siostry, ona ma na pewno mniejsze w obwodzie niż ja, to sobie zobaczę czy dam radę.
ale mówicie że 75b mam wyrzucić?
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:10   #913
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
czy podciągam ramiączka? znaczy się skracam? właściwie niespecjalnie. czasem wydaje mi się że mam nawet za luźno ramiączka, bo czasem (rzadko bo rzadko, ale jednak) spadają. nie wbijają mi się.
no nic, pójdę na dniach do chudszej siostry, ona ma na pewno mniejsze w obwodzie niż ja, to sobie zobaczę czy dam radę.
75B ci nie podjeżdza, bo właśnie nie podciągasz ramiączek, zresztą nie podtrzymuje ci biustu.

75B (polskie) jest na wymiary
pod biustem ok. 81-86
w ok. 91-92
Ja mówię - wyrzuć!

Zrób test swojego stanika. Ubierz go wg instrukcji:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

Tylko nie zapomnij o porządnym podciągnieciu (skróceniu) ramiączek i wygarnięciu biustu do miski. (Jedną reka przytrzymujesz fiszbinę drugą wkładasz rękę i aż z pleców zagarniasz ciałko do miski, robisz z ręki taką jakby łyżeczkę).

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-01 o 19:12
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:18   #914
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady Hellsing Pokaż wiadomość
duże miski w sensie że jest mocno zabudowany czy w sensie że trzeba wziąć mniejszy rozmiar niż ma się normalnie? jakie modele zamówiłaś?
w sensie że trzeba mniejszy brać wzięłam: Thrill Me navy/lime i Tease Me Black/Aqua ... thrill me ma podobno wielkie, tease me jest dużomiseczkowy :P wzięłam z obu rozmiar mniej, ale boje się że thrill me będzie i tak za duży :| chociaż z drugiej strony w galerii są akurat te drugie wersje kolorystyczne wiec może to też różnie być

jak przyjdą to na pewno dam znać ale na razie wciąż dostawy nie mają

Cytat:
Czyli mamy doczynienia z 65G polskim? Bo ja dałabym ci więcej, ale to pewno kwestia tego efektu przy porównywaniu!
Sądzę, że ejsteś żywym przykładem tego, co daje stanik! I chyba koleżanki zauważyły różnicę? (Dobra wiem, tego się nie da nie zauważyć.)
dokładnie ale ja bym wogóle stawiała na jakieś 60G :P przecież taka szczuplutka jest że to nie może być 65 .. chyba że to tak na przyzwyczajenie

Cytat:
to zapewne może mieć tylko 70 , ale i tak warto zobaczyć jaka różnica a 75B do kosza ! nooo może kup najpierw jakiś dobry stanik, a potem do kosza
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:19   #915
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy obwodzie 74 obwód 65 jest zazwyczaj wygodny i fałdki się nie robią. Oczywiście zdarzają się osoby, którym wystarczy 70, ale są też takie, które wybierają obwód 60. Ale obwód 75 jest jednak za luźny.
Tylko pamiętaj, jak będziesz mierzyć węższy obwód, że musisz mieć odpowiednio dużą miskę. Jak przymierzysz np. 70A to ono na pewno będzie Cię cisnąć, bo piersi nie będą mieścić się do misek.

Jak masz możliwość to wybierz się we Wrocławiu do sklepu Milla na Ruskiej 34. Tam mają mniejsze (poniżej 70) obwody i będziesz mogła poprzymierzać, a obsługa też jest dobra.
Stary 2009-06-01, 19:21   #916
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Bemolka wybierz się do Milli ul.Ruska 34 we Wrocławiu i wtedy przekonasz się jak wygląda stanik w dobrym rozmiarze.
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:34   #917
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła dzisiaj moja Pollyanna 28D i jest za mała co prawda jestem przed okresem i mam z 2cm więcej w biuście, ale normalnie też by była za mała, bo ma za wąskie fiszbiny jak dla mnie U jest za bardzo rozpłaszczone na dole, fiszbina nie dochodzi do końca tunelika, dlatego nie zbiera dobrze piersi z boku, chociaż nawet gdyby zbierała to nie byłoby do czego, bo miseczka jest za mała i jak wygarnę to robią się buły. Miseczka na większej piersi marszczy się - efekt pomarańczy w szklance?

Dziewczyny oceńcie, bo może ja się nie znam.

Próbować z rozmiarem 28DD czy dać sobie spokój z Pollyanną?
A może spróbować CK 28dd?

Dla porównania Triumph 75A z obwodem ściągniętym agrafką. Jest to aktualnie jedyny miękki stanik jaki mam, jest śliczny, kupiłam go z głupoty i w nadziei, że do niego dorosnę, niestety przez te 10 lat nie urosłam Ostatnio wyciągnęłam go z dna szuflady i zastanawiam się nad przerobieniem go, chcę skrócić obwód i podszyć, może fiszbiny wymienić, bo te są trochę za szerokie. Warto?

P.S. Na ramiączku Pollyanny mam jakąś czerwoną plamkę, nie obejrzałam jej dokładnie jak wyciągnęłam z koperty i teraz nie wiem czy już tam była czy dopiero ja zrobiłam, chociaż nie wiem w jaki sposób
Fajnie wygladasz. Fiszbiny rzeczywiscie waskie. Ja 4 dni temu kupilam ten sa m stanik w tym samym rozmiarze, ale powiem ci ze na Tobie wyglada lepiej niz na mnie Na mnie troche sie marszczy, ale po 3 dniach zauwazylam ze miseczki sie wypelniaja i mniej zamrszczen
Ja jestem szczupla i fiszbiny mi odpowiadaja Celuja w srodek pachy i ladnie zbieraja cialo. Tak jak pisalam, po 3 dniach widac juz roznice. Boje sie ze za miesiac bedzie za mALY
Jesli to twoj pierwszy stanik to lepiej DD kupic, bo napewno cos Ci zmigruje.

A jesli moge zapytac jakie sa twoje wymiary??

Wlasnie zauwazylam ze moj stanik jest troche inny. Z freya masz?

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-06-01 o 19:38
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:54   #918
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze odnośnie pytania o fiszbiny. To Freye mają zazwyczaj dość wąskie fiszbiny, ale im większa miseczka, tym szersze U. Szersze fiszbiny mają na przykład staniki Panache i chyba też Curvy Kate, ale tego nie jestem pewna.
Stary 2009-06-01, 19:55   #919
adorably
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
mam 89 cm w biuście i 69 cm pod nim. jeśli się pochylę w biuście wychodzą mi 93 cm. W elektronicznym bra-fitterze wyliczyłam sobie rozmiar stanika na brytyjskie 30E/65E, europejskie 65 F. Jednakże jest to rozmiar na wymiary 89/69. Powinnam policzyć sobie rozmiar na 93 cm? I według tego szukać stanika czy zostac przy wyliczonym rozmiarze? To będzie mój pierwszy prawidlowy biustonosz.Dopiero od niedawna zaczęłam się na serio interesować tym jaki powinnam nosic prawidłowy rozmiar stanika, wszystko komplikuje też fakt,że niestety nie mam możliwości mierzenia w sklepie stacjonarnym i zostaje mi sam internet. bardzo prosze o pomoc.

adorably jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 20:03   #920
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adorably Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mam 89 cm w biuście i 69 cm pod nim. jeśli się pochylę w biuście wychodzą mi 93 cm. W elektronicznym bra-fitterze wyliczyłam sobie rozmiar stanika na brytyjskie 30E/65E, europejskie 65 F. Jednakże jest to rozmiar na wymiary 89/69. Powinnam policzyć sobie rozmiar na 93 cm? I według tego szukać stanika czy zostac przy wyliczonym rozmiarze? To będzie mój pierwszy prawidlowy biustonosz.Dopiero od niedawna zaczęłam się na serio interesować tym jaki powinnam nosic prawidłowy rozmiar stanika, wszystko komplikuje też fakt,że niestety nie mam możliwości mierzenia w sklepie stacjonarnym i zostaje mi sam internet. bardzo prosze o pomoc.
Ja proponuję ci zamówić obydwa biustonosze, bo wtedy będziesz mogła porównać, który rozmiar lepiej leży.
Rozmiar wyliczony przez kalkulator jest wyjściowym, nie jest on wyrocznią.
Stary 2009-06-01, 20:21   #921
Barbie Killer
Raczkowanie

Cytat:
Czyli mamy do czynienia z 65G polskim? Bo ja dałabym ci więcej, ale to pewno kwestia tego efektu przy porównywaniu!
No raczej polskim...Stanik jest z Dalii.
Stary stanik to 65D, ale z tego 65 zrobiło się chyba 75 bo tak się rozciągnął ( from Bieliźniak ). Usprawiedliwiam się już dlaczego taki rozmiar... To był jedyny rozmiar który jako tako na mnie pasował, jedyny w całym mieście W reszcie sklepów z 65 mieli jedynie A.(kupowałam go przed uświadomieniem stanikowym ) Na szczęście otworzyli nowy sklep i znalazłam wreszcie cos na mnie.
Cytat:
Napisane przez adorably Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mam 89 cm w biuście i 69 cm pod nim. jeśli się pochylę w biuście wychodzą mi 93 cm. W elektronicznym bra-fitterze wyliczyłam sobie rozmiar stanika na brytyjskie 30E/65E, europejskie 65 F..
Mam takie same wymiary i teraz mam miseczkę G. Radzę iść poprzymierzać. Pierwszy stanik lepiej dobrać sobie spokojnie na miejscu Może warto się wybrać do najbliższego większego miasta...

Edytowane przez Barbie Killer
Czas edycji: 2009-06-01 o 20:25
Barbie Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:26   #922
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość
No raczej polskim...Stanik jest z Dalii.
Stary stanik to 65D, ale z tego 65 zrobiło się chyba 75 bo tak się rozciągnął ( from Bieliźniak ). Usprawiedliwiam się już dlaczego taki rozmiar... To był jedyny rozmiar który jako tako na mnie pasował, jedyny w całym mieście W reszcie sklepów z 65 mieli jedynie A.(kupowałam go przed uświadomieniem stanikowym ) Na szczęście otworzyli nowy sklep i znalazłam wreszcie cos na mnie.

Mam takie same wymiary i teraz mam miseczkę G. Radzę iść poprzymierzać. Pierwszy stanik lepiej dobrać sobie spokojnie na miejscu Może warto się wybrać do najbliższego większego miasta...
A 65D to wyjaśnia całą sprawe, bo jak sama wiesz musiałbyć tragicznie za mały. Myślałam, że masz coś w stylu 75Beee
Stary 2009-06-01, 20:31   #923
adorably
Rozeznanie

dzięki za pomoc i szybka odpowiedź dziewczyny

adorably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:34   #924
smyk89
Zadomowienie

a ja kilka dni temu przez zupełny przypadek kupiłam sobie swój pierwszy DOBRZE DOBRANY stanik;D a wszystko dlatego, że w Intissimi byly mega przeceny i skusiłam się zeby tam wejść nie wiedziałam, że moje piersi mogą tak wyglądać! uniesione, całkiem duże i z rozkosznym przedziałkiem w środku byłam w szoku, nie mówiąc o tym, że mój facet też;D aha no i koleżanki zwróciły uwagę, że chyba mi coś urosło..;p to nie jest przypadek pozdrawiam i zycze tylko dobrze dobranych staników
smyk89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:38   #925
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jest do konca idealnie dobrany, ale różnica między 75A i 60D jest naprawdę widoczna. Z przodu w 75A wyglądasz jakbyś zupełnie nic nie miała (tzn nie uraź się, ani nic), a w 60d widać, że masz piękny okrągły biust! Sądzę, że takie zdjęcia przekonałyby niejedną małobiuściastą, że warto poszukać czegoś innego niż te okropne 75A.
A stanik sądzę, że uda ci się sprzedać choćby na allegro, bo propozycji dla 60d nie ma za dużo. Tylko warto zalinkować do aukcji na Lobby Małobiuściastych.
Nie czuję się urażona, bo sama zauważyłam różnicę 75A spłaszcza, bo ma trochę za szerokie fiszbiny, natomiast 60D ładnie zaokrągla od dołu i zbiera z boków, ale nienaturalnie wypycha do przodu, bo ma za wąskie fiszbiny, piersi w staniku uciekają poza fiszbinę, na swoje normalne miejsce, mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi , bo nie widać tego na tamtych zdjęciach za dobrze.

Cytat:
To szkoda, że nie możesz zwrócić. Mam nadzieję, że uda Ci się odsprzedać i odzyskać pieniądze.
Bo stanikowi "coś" dolega, ale ciężko mi powiedzieć co dokładnie. Na pewno ma za wąskie fiszbiny, przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia. W rozmiarze 60DD fiszbiny będą szersze, ale nie wiem, czy wystarczająco szerkie. Nie wiem, czy większy rozmiar rozwiąże problem, czy nie.
Z drugiej strony jakoś całkiem źle też nie jest.

Zupełnie nie wiem, co Ci doradzić.
A może powinnam spróbować 60E? ale ja mam takie małe piersi :P

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Fajnie wygladasz. Fiszbiny rzeczywiscie waskie. Ja 4 dni temu kupilam ten sa m stanik w tym samym rozmiarze, ale powiem ci ze na Tobie wyglada lepiej niz na mnie Na mnie troche sie marszczy, ale po 3 dniach zauwazylam ze miseczki sie wypelniaja i mniej zamrszczen
Ja jestem szczupla i fiszbiny mi odpowiadaja Celuja w srodek pachy i ladnie zbieraja cialo. Tak jak pisalam, po 3 dniach widac juz roznice. Boje sie ze za miesiac bedzie za mALY
Jesli to twoj pierwszy stanik to lepiej DD kupic, bo napewno cos Ci zmigruje.

A jesli moge zapytac jakie sa twoje wymiary??

Wlasnie zauwazylam ze moj stanik jest troche inny. Z freya masz?
To może pokaż swoje zdjęcia to porównamy kto lepiej wygląda

Ja jestem widocznie szeroka Dzisiaj mam 68/83/86 a normalnie 68/81/84

Pierwszy stanik to Pollyanna, a ten drugi stanik to Triumph, może na złe zdjęcie popatrzyłaś
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:40   #926
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smyk89 Pokaż wiadomość
a ja kilka dni temu przez zupełny przypadek kupiłam sobie swój pierwszy DOBRZE DOBRANY stanik;D a wszystko dlatego, że w Intissimi byly mega przeceny i skusiłam się zeby tam wejść nie wiedziałam, że moje piersi mogą tak wyglądać! uniesione, całkiem duże i z rozkosznym przedziałkiem w środku byłam w szoku, nie mówiąc o tym, że mój facet też;D aha no i koleżanki zwróciły uwagę, że chyba mi coś urosło..;p to nie jest przypadek pozdrawiam i zycze tylko dobrze dobranych staników
A jesteś pewna, że jest on dobrze dobrany? Bo intimissimi oferuje rozmiary dla maksymalnie kilku procent kobiet. Naprawdę jest małe prawdopodobieństwo, że kupilaś tam dobrze dobrany stanik. Już większy wybor jest w H&M.
Stary 2009-06-01, 21:48   #927
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czuję się urażona, bo sama zauważyłam różnicę 75A spłaszcza, bo ma trochę za szerokie fiszbiny, natomiast 60D ładnie zaokrągla od dołu i zbiera z boków, ale nienaturalnie wypycha do przodu, bo ma za wąskie fiszbiny, piersi w staniku uciekają poza fiszbinę, na swoje normalne miejsce, mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi , bo nie widać tego na tamtych zdjęciach za dobrze.

Pierwszy stanik to Pollyanna, a ten drugi stanik to Triumph, może na złe zdjęcie popatrzyłaś
Skoro te fiszbiny są dla ciebie za wąskie to może spróbuj coś z Panache? No, ale kombinuj z rozmiarem 60DD/E, bo wiadomo w tych modelach fiszbiny są szersze.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
A jaki rozmiar jest napisany na Twoim staniku? Z tego co wiem oni mają wloskie oznaczenie staników (1,2 ...) i już chyba najmniejszy z możliwych wybór rozmiarów.
Stary 2009-06-01, 21:48   #928
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:

A rzeczywiście zle spojrzałam. Ja mam mniej w biuscie niz ty.81 to ja mam w zwisie a tak to 77 cm.

Wydaje mi sie ze powinnas wiekszy rozmiar brac A ten bialy polyanna jest ponoc malomiseczkowy, mniejszy niz czarny. Zreszta mialam okazje przymierzyc czarny i rzeczywiscie byl ciut wiekszy.

Po za tym trzeba jeszcze brac miseczki wieksze na migracje

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-06-01 o 21:49
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:54   #929
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
hmmmm sorki, nie chodzi o post , ale o tą firmę ... to tragedia stanikowa na całej linii i jeżeli ktoś mówi, że tam dobrał dobry rozmiar biustonosza tooo jak już ktoś wspomniałm biustonosze tam są w 4 rozmiarach ;/
lepiej zmierz się dobrze i napisz co wyszło
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 22:04   #930
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Może smyk89 miała po prostu farta ;P I zalicza się do tego niewielkiego % kobiet, którym pasuje ta rozmiarówka

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości