Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 19:08   #2371
woman31
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Oczywiście dam znać, ale pewnie późno wrócę, koło 18-19.
tak sie niecierpiwie jak tam badanie.... mam nadzieje ze wszystko ok. mi nie przeszly nadal te klucia
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:29   #2372
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
po badaniu USG dziewczyny nic wam sie nie przesuwa jako termin, to ze dziecko jest wieksze czy mniejsze i rózne takie to żaden argument ze urodzi sie wczesniej czy poźniej... jakby tak mialo być to wszystkie dzieci rodziły by sie w normie 3,5 kg i byly jednakowe a tak sie rodza i 2, 3 ,4 kg dzieci
I z tym masz zapewne racje

Ja osobiscie nawet juz nie marze o porodzie terminowym, patrzac na watek sierpniowek (tam juz trzy urodzily przed czasem )
Poniewaz u nas nie badaja szyjki macicy, wiec nie wiem na czym stoje.Na razie probuje sie skupic, zeby dociagnac do 30tc i to moj cel.
Bo gdyby cos (odpukac)taki wczesniak juz przezyje.

A co do norm, to nie ma co porownywac, jesli polowkowe wypadlo dobrze, maluchy maja wszystkie organy wlacznie ze skora i kosccem prawidlowo rozwiniete, to to czy dziecko jest troche mniejsze czy wieksze nie gra zadnej roli (choc osobiscie wole mniejsze, drobniejsze, ze znanych powodow). Tak samo z tymi wymiarami glowki, raczek, ud itp...itd... u nas co prawda mierza i mam wszystkie wymiary, ale jak lekarz mowi, ze OK to ja mu wierze. Nikt nie sieje paniki, ze dziecko ma za krotki nos czy za dlugi palec wskazujacy.
Nasze karczkowe i polowkowe wypadlo dobrze, reszta nie bede sie przejmowac.
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:07   #2373
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
tak sie niecierpiwie jak tam badanie.... mam nadzieje ze wszystko ok. mi nie przeszly nadal te klucia
Gdy wróciłam do domu, nie było u nas prądu, dopiero naprawili awarię...
Jeśli mogę Ci coś poradzić- idź do lekarza. U mnie na szczęście to nic poważnego, najprawdopodobniej przeforsowanie, mam odpocząć, poleżeć i powinno samo przejść. Szyjka jest ładna, do tej pory były z nią kłopoty, ale teraz stwardniała i ma prawdidłową długość. Mogę nawet odstawić duphaston Wszystko wygląda dobrze, więc się uspokoiłam. Ale doktor przed badaniem powiedział, że takie objawy mogą wskazywać na problemy z szyjką, więc lepiej to sprawdzić...

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-06-01 o 20:14
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:37   #2374
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli mogę Ci coś poradzić- idź do lekarza. U mnie na szczęście to nic poważnego, najprawdopodobniej przeforsowanie, mam odpocząć, poleżeć i powinno samo przejść. Szyjka jest ładna, do tej pory były z nią kłopoty, ale teraz stwardniała i ma prawdidłową długość. Mogę nawet odstawić duphaston Wszystko wygląda dobrze, więc się uspokoiłam. Ale doktor przed badaniem powiedział, że takie objawy mogą wskazywać na problemy z szyjką, więc lepiej to sprawdzić...
jak to dobrze ze u ciebie wszystko dobrze
masz racje, jutro z rana zadzwonie do swojego gina... dzieki za odpowiedz
Stary 2009-06-01, 20:37   #2375
zartownis
Zadomowienie

Tu rodzenie w wodzie
http://www.maluchy.pl/artykul/175

porod w trzech aktach
http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wo...ch_aktach.html

Jakby ktos chcial w lozku poczytac
Stary 2009-06-01, 21:25   #2376
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Tu rodzenie w wodzie
http://www.maluchy.pl/artykul/175

porod w trzech aktach
http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wo...ch_aktach.html

Jakby ktos chcial w lozku poczytac
Ciekawe lektury

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-06-01 o 21:30
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:51   #2377
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
po badaniu USG dziewczyny nic wam sie nie przesuwa jako termin, to ze dziecko jest wieksze czy mniejsze i rózne takie to żaden argument ze urodzi sie wczesniej czy poźniej... jakby tak mialo być to wszystkie dzieci rodziły by sie w normie 3,5 kg i byly jednakowe a tak sie rodza i 2, 3 ,4 kg dzieci

Zgadzam sie z tym ja sie trzymam terminu OM jest bardziej wiarygodny niż te z USG.

sweetpinky- gratuluje syneczka
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 06:29   #2378
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hello
no i po badaniach
i jak myślicie, co ma między nogami?
a więc ma być...chłopczyk
ale numer
jednak przeczucia dobrze wskazywały
przesunął mi się także dzień porodu na 7 paździrnika
a malutki choć nie wiem czy malutki waży 421 g
Gin musiał się nieźle namęczyć by zobaczyć płeć bo akurat malutki był odwrócony dupcią ale lekarz twierdzi, że na jego oko to facet
Nowy kolega
Tak, przeczucia coś nam się na tym forum sprawdzają

Cytat:
Nic dodac, nic ując.

Proszę o poradę.
Wyszła u mnie strasznie głupia sytuacja.
Jak już kiedyś pisałam, ze względu na kryzys, który doś mocno dotknął moją firmę - poszłam na zwolnienie ale pomagałam szefom: wykonywałam częśc pracy w domu, prowadziłam szkolenia.
Nazywając rzecz po imieniu zwolnienie było lewe.
W tym tygodniu w firmie jest szkolenie, którego częśc miałam poprowadzic, mam w domu dokumentację, którą w jakiś magiczny sposób musze do firmy dostarczyc, podobnie zresztą jak zwolnienie lekarskie.
A my: zepsuty samochód, mąż w nocy wylatuje w delegację, a ja przykaz od lekarza, żeby się nie włóczyc, dużo leżec, po lekach upośledzona psycho-ruchowo.
Teraz kurde, bede musiała zadzwonic do szefa i powiedziec, że z planami
Może to głupi problem, ale zupełnie nie wiem jak mu to powiedziec.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 06:51   #2379
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Proszę o poradę.
Jak już kiedyś pisałam, ze względu na kryzys, który doś mocno dotknął moją firmę - poszłam na zwolnienie ale pomagałam szefom: wykonywałam częśc pracy w domu, prowadziłam szkolenia.
W tym tygodniu w firmie jest szkolenie, którego częścmiałam poprowadzic, mam w domu dokumentację, którą w jakiś magiczny sposób musze do firmy dostarczyc, podobnie zresztą jak zwolnienie lekarskie.
A my: zepsuty samochód, mąż w nocy wylatuje w delegację, a ja przykaz od lekarza, żeby się nie włóczyc, dużo leżec, po lekach upośledzona psycho-ruchowo.
A nie mozesz dokumentow i zwolnienia wyslac poczta
Stary 2009-06-02, 06:59   #2380
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z tym ja sie trzymam terminu OM jest bardziej wiarygodny niż te z USG.
Ja też się trzymam terminu według OM - a i tak pewnie nie urodzę dokładnie w tym dniu, więc te wszystkie daty dla mnie trochę naciągane Bardziej dla zorientowania w jakim przedziale czasowym

Cytat:
Proszę o poradę.
W tym tygodniu w firmie jest szkolenie, którego częśc miałam poprowadzic, mam w domu dokumentację, którą w jakiś magiczny sposób musze do firmy dostarczyc, podobnie zresztą jak zwolnienie lekarskie.
Jeśli bez tych dokumentów nie ruszy to szkolenie, to niech ktoś z firmy podjedzie do Ciebie po nie A Ty leż i nie waż się ruszać z domu - są rzeczy ważne i ważniejsze

Stary 2009-06-02, 07:05   #2381
DDosiek
Wtajemniczenie

Witam po przerwie.
Gratuluję kolejnego chłopca na forum.
Pogoda coraz ładniejsza, ogródki coraz pełniejsze, więc zacznie sie zaraz warzywno-owocowe obżarstwo. Ale przynajmniej lepsze to niż węglowodanowe tłuściochy w zimie.ja już przerzuciłam się na arbuzy, truskawki i czereśnie.Może dlatego na poprzedniej wizycie w ciągu miesiąca miałam +2,5 kg (bułeczki z dzemem...), a na czwatrek po miesiącu szykuje sie kilogram tylko.
Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Faktycznie pulpecik
Wiem, że teoretycznie w połowie ciąży pół kg to norma, ale jeśli jest większy to tylko się cieszyć, mi lekarz powiedział, że z usg wynika, że 4kg przy porodzie to absolutne minimum
O matko, oby moje maleństwo było raczej małe...
Parę dni temu urodziła moja znajoma i jakoś dotarło do mnie, że ja też będę musiałą rodzić. Wiedziałam to już wcześniej, oczywiście, ale jakoś tak dotarło to do mnie głębiej, że to już niedługo.
Ale na razie skupiam się na pracy, a tej mam aż za dużo. Ale to ostatni miesiąc i od lipca w końcu wolne. Nie mogę się doczekać, bo zaczniemy w lipcu kompletować wyprawkę większego kalibru, czyli wózek, komoda, łóżeczko i inne takie.Ciuszków już mam aż nadto, bo podostawałam.
Obawiam się, że nie będę mogła karmić piersią, bo mi się jakoś sutki nie wykształciły za bardzo. W jednej piersi czasami wystaje, a w drugiej to od wielkiego święta. Muszę się spytać ginka w czwartek czy mam zainwestować w ten odciągacz sutków.
czy Wy też macie taki problem, czy wszystkim się łądnie wykształciły?
A siara to mi też jeszcze nie leci.
Pewnie trzeba będzie zainwestować w butelki i mleko w proszku. szkoda.

Uciekam do pracy.
Trzymajcie sie cieplutko.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 07:09   #2382
woman31
Zadomowienie

Cytat:

Proszę o poradę.
skoro naprawde musisz lezec i odpoczywac a nie wloczyc sie po miescie to nie powinnas miec zadnych skrupulow. dzwonisz i mowisz prawde- ze do tej pory jak bylas w stanie to prowadzilas to szkolenie , ale teraz sytuacja sie zmienila- masz wyrazne polecenie lekarza lezec- i wszystkow w tym temacie. mowisz rowniez ze nie jestes w stanie dostarczyc dokumentow i zapraszasz do siebie kogos z firmy po ich odbior. jestem pewna ze kazdy to zrozumiew ogole nie powinno byc ci glupio
Stary 2009-06-02, 07:37   #2383
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość

Obawiam się, że nie będę mogła karmić piersią, bo mi się jakoś sutki nie wykształciły za bardzo. W jednej piersi czasami wystaje, a w drugiej to od wielkiego święta. Muszę się spytać ginka w czwartek czy mam zainwestować w ten odciągacz sutków.
czy Wy też macie taki problem, czy wszystkim się łądnie wykształciły?
A siara to mi też jeszcze nie leci.
Pewnie trzeba będzie zainwestować w butelki i mleko w proszku. szkoda.

Uciekam do pracy.
Trzymajcie sie cieplutko.
Dosiek wydaje mi sie, ze narazie nie powinnas sie martwic, chociaz nie wiem. Ja przed ciaza mialam brodawki ale sutka ani widu ani sychu. Tak samo jak jednego i drugiego. Jak bylam kiedys u lekarza, to kazal masowac, zeby powylazily. A jak zaszlam w ciaze, to jeden wyszedl od razu a drugi się męczyl chyba ze 4 miesiace co bylo bolesne strasznie, bo on poprzyklejany byl tam w srodku ..... wiec mozesz naciagac je zeby sie poodklejaly. A siary ja tez nie mam, nie przejmuj się.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 07:38   #2384
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, ale sie dzisiaj wyspałam ale musiałam wstać po 8.00 bo mi panowie chodzą za oknem, malują blok i do 15.00 bede miała towarzystwo za szybą
Ja ostatnio widziałam moją znajomą w kosciele miała średni brzuszek a później moja teściowa mówi mi że urodziła chłopca 4500 i powiedziała że pierwsze i ostatnie dziecko bo tak się męczyła :/
DDosiek nie wiem czy to juz czas żeby sutki były przystosowane do karmienia mi się wydaje że to za wcześnie
Stary 2009-06-02, 07:40   #2385
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie

wracam po długim weekendzie! mieliśmy super weekend! W sobotę cały dzień w ogródeczku, najpierw składaliśmy grilla, potem całe popołudnie grillowaliśmy BBQ party for two , w niedzielę pojechaliśmy nad morze, a w poniedziałek wybraliśmy się do wielkiego sklepu z wszystkim dla maluszków, żeby popatrzeć co nam się podoba itp, potem spacer w parku, lody i czytanie książek w ogórdeczku.

jestem super wypoczęta i naładowana pozytywną energią

maleńka kopie czasem już tak mocno, że oboje z mężem jesteśmy zdumieni skąd w takim maleńkim ciałku tyle siły

już was czytam

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 07:45   #2386
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Z tymi sutkami to chyba za wcześnie wyciągać takie wnioski

Aniago - ja z Waszym mieszkaniem ? Coś pisałaś, że wczoraj mieliliście się wyprowadzić Znaleźliście coś nowego ?

Nika witaj wypoczęta mamuśko

U nas zaczyna się już chmurzyć, po chwilowym słonku z rana Na szczęście w Dzień dobry TVN mówili, że w przyszłym tygodniu ma być prawdziwe ciepło - cieszę się, bo w niedzielę jedziemy na Roztocze na 4 dni

A gdzie Malinka ? Wydaje mi się, że pisała, że ma być z powrotem 1 czerwca

Stary 2009-06-02, 08:00   #2387
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
madziarek1 mam to samo !! wszystko mnie ciagnie i mi slabo, a jak ide gdzies szybciej albo pod gore to juz wogole koszmar.. Wczoraj mierzylam temp i mialam 35.5 nie wiem co to ma byc a cisnienie przed chwila 97/51 nie znam sie ale wiem ze to malo, zreszta glowa mnie boli - juz 3 dzien buuu...

Foka29 masz termin predzej o tydzien a moj wazy 605 g... dodam ze lekarz powiedzial ze moj brzuszek maly jak na 6 mies prawie ... a dlugosci ile masz?? ja 26 a nie wiem jaka norma, nie wyczytalam

aaa zapomnialam,wczoraj mama miala te urodziny, wchodze do domu, daje winko prezent a ona " czekam" - ja udajde zdziwiona a ona dalej "czekam co masz mi do powiedzenia" wiedzialam ze chodzi o plec, bo my znalismy juz ja 1 dzien a nikt jej nie chcial powiedziec i ja to dreczylo i nie dawalo spokoju.. no wiec mowie otworz prezent.Byly tam 2 albumy na zdj ktore chciala i na 1 stronie, bylo zdj z Usg i pod tym napis Wnuczek Alanek byscie widzialy jej mine,reakcje... tata zreszta to samo... od razu poleciala do gosci sie pochwalic ehhh

gratuluje synka!

ja mam też bardzo niskie ciśnienie i bóle głowy są normalne przy tym- dużo pij, ruszaj się

Cytat:
nie przejmuj się ciśnieniem ja mam od początku ciąży skoki, doczytałam dalej że masz 140/90, ja takie mam prawie non stop a czasem ponad 150 i ponad 160, ale z dzidziusiem jest wszsytko w porządku, odkąd jestem na zwolnieniu ciśnienie jest niższe, mam leżeć często, nie denerwować się i się oszczędzać, żadnych ciężkich robót w domu, robienia czegoś z podnoszonymi rękami (np mycie okien czy wieszanie firanek), codziennie po 2 x mierzę ciśnienie. Dodam, że ja przed ciążą miałam zawsze za niskie.

ja też łykam Dopegyt

aaaa i lekarz powiedział mi jedną rzecz co do tego by unikać ciśnienia teraz w ciąży mam używać tylko jednej części ciała...palca wskazującego i pokazywać mężowi co ma robić
ojojojoj, dbaj o soebie kochana,
a tekst z palcem świetny

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
wczoraj już nie siedziałam na komputerku, dlatego nie napisałam nic po wizycie ... dzisiaj też chyba tylko na chwilkę jestem.
Ogólnie rzecz biorąc lekarz powiedział, ze ciąża jest malutka, jak na swoj wiek po drugie ulozenie posladkowe i dziecku jest bardzo niewygodnie (ale nie wie czemu sie nie przekreci). Po trzecie skurcze się moga nasilać i mam leżeć, leżeć i leżeć. Dostałam nospe, magnez i jeszcze jakies leki. Najlepiej, jakbym wcale nie wstawała (ale tak się nie da, ja nie mam faceta, ktory zrobi za mnie wiekszosc rzeczy , wiec leze jak najwiecej, ale po domku się krzątam). dzisiaj mam egzamin, ale nie pojechalam, nie potrzebny mi stres!!!
kochana, słuchaj lekarza i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Witam Was moje drogie! Dawno się nie odzywałam, ponieważ miałam kłopoty z netem, ale już jest w porządku My nadal na wakacjach, tylko pogoda jakaś taka nijaka. W piątek byłam w stolicy bo umówiłam się na USG do swojego ginka. Dzidziuś ma się bardzo dobrze i ma standardowe wymiary hihihi
pozdrawiam Was serdecznie
super wieści

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A to mój wczorajszy brzusio - 20 tc
śliczny

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miss.hot ojej jak sie brzusio powiększył, śliczny jak dla mnie to brzusio na córkę a to mój 20 tydzień dla porównania
śliczny brzusio

Cytat:
Hello
no i po badaniach
i jak myślicie, co ma między nogami?
a więc ma być...chłopczyk
ale numer
jednak przeczucia dobrze wskazywały
przesunął mi się także dzień porodu na 7 paździrnika
a malutki choć nie wiem czy malutki waży 421 g
Gin musiał się nieźle namęczyć by zobaczyć płeć bo akurat malutki był odwrócony dupcią ale lekarz twierdzi, że na jego oko to facet
gratuluję synusia!!!
pinky ja mam termin na 8 ....

Cytat:
hej laseczki

Nasze nie sa nowe, ale w bardzo dobrym stanie, powiem wiecej wrecz wygladaja jak nowe. Kupione za grosze, wtedy ci ludzie kupili je w promocji za 800eu, a my je od nich odkupilismy za 170eu.
Jak zmienimy miejsce zamieszkania to spokojnie bede mogla je komus oddac i kupic nowe mebelki do dzieciecego pokoju.
Oprocz mebelkow dali nam (to juz za darmo) wanienke na stojaku i karuzele z pozytywka , no i dolozyli materacyk do lozeczka, bardzo dobrej firmy antyalergizny, ale zastanawiam sie czy jednak nie kupic nowego
materacyk koniecznie nowy!
my mebelki też kupimy używane, podobnie jak wózek, zwykle ludzie sprzedają jak nowe ( bo co takie dziecko zniszczy) za bardzo małą kasę. Szczególnie, że wczoraj byliśmy oglądać mebelki i 1. straasznie drogie ( bez 800 eu nie wchodź do sklepu) 2. nic się nam szczególnie nie podobało, poza jednym kompletem.
pooglądałam też wózki wczoraj i jestem szczęśliwa, że kupiłam nasz quinny bo też jakoś nie znalazłam nic lepszego...

Cytat:

i bardzo dobrze , że wszystko dobrze, odpoczywaj dużo i następnym razem nie forsuj się kochana

właśnie, gdzie jest Malinka????????

Stary 2009-06-02, 08:02   #2388
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot pani od której wynajmujemy znalazła innego lokatora który ma mieszkać od 1 lipca, czyli mamy miesiąc na szukanie mieszkania.

A ja dzisiaj rano pierwszy raz poczułam kopniaczka przez skórę, mój mąż tak czeka na ten moment, co wieczór przykłada rękę ale nie czuje, a mi się dzisiaj udało
Stary 2009-06-02, 08:06   #2389
III78
Raczkowanie

A ja Wam opowiem mój sen. Urodziła mi się przesliczna dziewczynka, widziałam jej twarz, tylko miała już zęby i na dodatek krzywe. Moja mama stwierdziła, że to ona będzie wychowywać dziecko, bo ja sobie nie poradzę. A jak się sprzeciwiłam mojej mamie,to nic z mężem nie mielismy przygotowanego dla dziecka, ani przewijaka, ani łózeczka, ani pieluszek. I mówiłam na córcię Karolinka, a tak w ogóle to z mężem chcemy Paulinkę, jak sie okaże że to dziewczynka.

Wstałam strasznie zmęczona...
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 08:08   #2390
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss.hot pani od której wynajmujemy znalazła innego lokatora który ma mieszkać od 1 lipca, czyli mamy miesiąc na szukanie mieszkania.
No to w sumie dobrze - przynajmniej na spokojnie poszukacie

Cytat:
A ja dzisiaj rano pierwszy raz poczułam kopniaczka przez skórę, mój mąż tak czeka na ten moment, co wieczór przykłada rękę ale nie czuje, a mi się dzisiaj udało
Wspaniałe uczucie - ja miałam pierwszy taki kopniaczek w niedzielę jak zjadałam pełny talerz rosołu - widać dzidzi posmakowało

Stary 2009-06-02, 08:09   #2391
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witam dziewczyny z rana ))
Ja mam takiegooo lenia a muszę podejść do szkoły i wystawiś jeszcze oceny bleee i potem te świadectwa jeszcze większe bllleeee

Na dodatek leża prezedemną sprawdziany 2 klas i też mi się niechce - a co najlepsze stresuje się że mi się niechce ;-)
Stary 2009-06-02, 08:19   #2392
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
A nie mozesz dokumentow i zwolnienia wyslac poczta
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
(...)Jeśli bez tych dokumentów nie ruszy to szkolenie, to niech ktoś z firmy podjedzie do Ciebie po nie A Ty leż i nie waż się ruszać z domu - są rzeczy ważne i ważniejsze
Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
skoro naprawde musisz lezec i odpoczywac a nie wloczyc sie po miescie to nie powinnas miec zadnych skrupulow. dzwonisz i mowisz prawde- ze do tej pory jak bylas w stanie to prowadzilas to szkolenie , ale teraz sytuacja sie zmienila- masz wyrazne polecenie lekarza lezec- i wszystkow w tym temacie. mowisz rowniez ze nie jestes w stanie dostarczyc dokumentow i zapraszasz do siebie kogos z firmy po ich odbior. jestem pewna ze kazdy to zrozumiew ogole nie powinno byc ci glupio
Dzięki za wsparcie psychiczne
Zadzwoniłam i powiedziałam jak sprawa wygląda.
Po dokumentację i zwolnienie podjedzie jutro ktoś z firmy
Ufff....
W piątek przyjedzie moja mama to mi trochę pomoże, mąż wczoraj zrobił mi zapasy żarcia, to tylko po bułki będę się fatygowac.
Nabieram optymizmu!
Stary 2009-06-02, 08:22   #2393
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

to chyba żadnej z nas nic się nie chce ... ja tez w ten weekend mamy 4 egzaminy , a jeszcze na 10 czerwca muszę oddac obserwacją 5 - letniego dziecka ... a tak się składa, ze jakoś wczesniej o tym nie pomyślałam i teraz wymyślam owe dziecko

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 08:30   #2394
aniago25
Zadomowienie

Foka29 nawet po bułki nie musisz wychodzić wystarczy że kupisz większą ilosć i wkładasz do zamrażarki ja tak robię wyciągam wieczorem tyle ile rano zjemy i mam na sniadanie świeżutkie bułeczki bez wychodzenia do sklepu
Stary 2009-06-02, 08:39   #2395
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo super mój mąż już ze trzy tyg poczul , a teraz to juz mala czasem tak mocno kopie że oboje jesteśmy zdziwieni hihi

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
A ja Wam opowiem mój sen. Urodziła mi się przesliczna dziewczynka, widziałam jej twarz, tylko miała już zęby i na dodatek krzywe. Moja mama stwierdziła, że to ona będzie wychowywać dziecko, bo ja sobie nie poradzę. A jak się sprzeciwiłam mojej mamie,to nic z mężem nie mielismy przygotowanego dla dziecka, ani przewijaka, ani łózeczka, ani pieluszek. I mówiłam na córcię Karolinka, a tak w ogóle to z mężem chcemy Paulinkę, jak sie okaże że to dziewczynka.

Wstałam strasznie zmęczona...
o proszę ciekawe

Stary 2009-06-02, 08:41   #2396
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

No i pewnie tak zrobimy, a stary przyda sie jako poslanie dla psa
Bedzie jak znalazl, bo nowe poslanie dla Onka (duzego psa)kosztuje od 80eu w zwyz

Cytat:
Foka29 nawet po bułki nie musisz wychodzić wystarczy że kupisz większą ilosć i wkładasz do zamrażarki ja tak robię wyciągam wieczorem tyle ile rano zjemy i mam na sniadanie świeżutkie bułeczki bez wychodzenia do sklepu
To u nas jeszcze lepiej, kupuje sie pakowane buleczki, ktore pozniej wrzuca sie do piecyka na 10min (tam jeszcze rosna)i ma sie raniutko swiezutkie, cieplutkie bez wychodzenia z domu
¨
Ps. Lece sie szykowac do ginka, a tak mi sie nie chce
a potem musze zawiezc auto do naprawy, bo dopiero teraz beda je robic po tamtym wypadku

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-02 o 08:44
Stary 2009-06-02, 08:47   #2397
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
No i pewnie tak zrobimy, a stary przyda sie jako poslanie dla psa
Bedzie jak znalazl, bo nowe poslanie dla Onka (duzego psa)kosztuje od 80eu w zwyz

To u nas jeszcze lepiej, kupuje sie pakowane buleczki, ktore pozniej wrzuca sie do piecyka na 10min (tam jeszcze rosna)i ma sie raniutko swiezutkie, cieplutkie bez wychodzenia z domu
¨
Ps. Lece sie szykowac do ginka, a tak mi sie nie chce
a potem musze zawiezc auto do naprawy, bo dopiero teraz beda je robic po tamtym wypadku
U nas niedaleko w Carrfurze mają coś takiego. Chyba poproszę męża, żeby mi kupił. MNIAM
Stary 2009-06-02, 08:47   #2398
precious_81
Wtajemniczenie

Uff udało mi sie nadrobić weekendowe zaległości.

Widzę że ostatnio coraz wiecej mężczyzn na naszym wąteczku gonicie gonicie dziewczynki

Cytat:
... no i dolozyli materacyk do lozeczka, bardzo dobrej firmy antyalergiczny, ale zastanawiam sie czy jednak nie kupic nowego
Zartownis mebelki przepiękne. Materacyk radziłabym jednak kupić nowy, bo dopasowuje się jednak do ciała, więc lepiej mieć nowy.

Foka widzę, że jednak sprawa w pracy dobrze się rozwiązała
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 08:53   #2399
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie ja przesunęłam tylko lekarz
Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

sweetpinky- gratuluje syneczka
dzięki
Cytat:
Nowy kolega
Tak, przeczucia coś nam się na tym forum sprawdzają

Nic dodac, nic ując.

Proszę o poradę.
dzięki
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
gratuluje synka!

ja mam też bardzo niskie ciśnienie i bóle głowy są normalne przy tym- dużo pij, ruszaj się

ojojojoj, dbaj o soebie kochana,
a tekst z palcem świetny

kochana, słuchaj lekarza i odpoczywaj

super wieści

śliczny

śliczny brzusio

gratuluję synusia!!!
pinky ja mam termin na 8 ....

my mebelki też kupimy używane, podobnie jak wózek, zwykle ludzie sprzedają jak nowe ( bo co takie dziecko zniszczy) za bardzo małą kasę. Szczególnie, że wczoraj byliśmy oglądać mebelki i 1. straasznie drogie ( bez 800 eu nie wchodź do sklepu) 2. nic się nam szczególnie nie podobało, poza jednym kompletem.
pooglądałam też wózki wczoraj i jestem szczęśliwa, że kupiłam nasz quinny bo też jakoś nie znalazłam nic lepszego...

i bardzo dobrze , że wszystko dobrze, odpoczywaj dużo i następnym razem nie forsuj się kochana

właśnie, gdzie jest Malinka????????
no właśnie przegoniłam Cię ale ciekawe jak to wyjdzie w praktyce

też zauważyłam, że Malin już powinna być, gdzie ona się podziewa

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 09:13   #2400
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie ja przesunęłam tylko lekarz

dzięki

dzięki

no właśnie przegoniłam Cię ale ciekawe jak to wyjdzie w praktyce

też zauważyłam, że Malin już powinna być, gdzie ona się podziewa

hahaha Pinky zobaczymy, tego akurat nie da sie zaplanować
my z mężem czytamy teraz często o porodach , naturalnych metodach łagodzenia bólu itp...

właśnie gdzie ta nasza Malinka?

słuchajcie, ale mam lenia po tym długim weekendzie....normalnie nic ale to nic mi sie nie chce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości