Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-02, 20:43   #931
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
możesz ;p
straaasznie się ciesze, czytając Twoje jadłospisy bardzo dobrze że przeszłaś wreszcie na porządne, pyszne P
dopiero wtedy widzi się ile się traciło odmawiając sobie takich dobrych rzeczy..

Moje Py:
I: miska płatków ( bransy, fitella, otręby ) zalana ok 350 ml jogo wiśniowego wymieszanego z maślanką 1,5% + bułeczka maślana + 0,5l kawy z mlekiem

II: garść orzeszków ziemnych, przekąska eloveny owocowa ( spakowała jak takie podłużne,kruche ciastka z dzieciństwa z galaretką przez srodek XD )
po spacerze z piesem: kolejna bułeczka maślana wysmarowana serkiem homo nat i dżemem porzeczkowym + jabłko i wafel ryżowy

o: 2 gołąbki w sosie pomidorowym <333333

p: o,5l zielonej z miętą, 2 gałki lodów waniliowych z 3 suszonymi śliwkami i pół mega jabłka

k: 2 kanapki z serkiem, na każdym plaster szynki, sałaty, pomidora, rzodkiewka, szczypior + 2 wafle ryżowe

myśle że niczego nie zabrakło prosze o ocene
no niestety ale mało...co to za obiad?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 20:49   #932
gohs
Zakorzenienie

Bardzo proszę o ocenę R:
7.00 cztery łyżki owsianki na mleku 2% z truskawkami, pół melona, 200g arbuza
10.00 bułka żytnia z serkiem topionym i sałatą
14.00 ok 20szt migdałów
17.00 dwa udka z kurczaka z rożna, 3 plastry bagietki (w formie grzanek, chlapnięte oliwą)
20.00 pół podwójnej piersi z kurczaka podsmażonej na łyżeczce oliwy, cała papryka
do tego w ciągu dnia był litr soku pomidorowego (bez cukru)
Stary 2009-06-02, 20:50   #933
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no niestety ale mało...co to za obiad?
to były 2 gołąbki, wielkie, robione przez babcie nafaszerowane wszystkim co wlazło, ledwo je dopchałam do końca, a Ty pytasz co to za obiad!? przepyszny!!
Stary 2009-06-02, 20:51   #934
sylvia365
Raczkowanie

GG do sylvia365

Cytat:
no i po co to piszesz, skoro wiesz, że łamiesz regualmin? to jakiś żart? prowokacja?
nie nie wiedzialam, ze lamie regulamin
sylvia365 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 20:53   #935
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Oj to i moje małe Pyyyy-knięcie

Ś: 4 naleśniki z twarogiem półtłustym, bananem i truskawkami, posypane orzechami włoskimi, cappuccino orzechowe tez chce takie sniadaniee

sok Kubuś, galaretka cytrynowa z truskawkami i bitą śmietaną sama ubijalas?:p

ŚII: grahamka 100g z masłem, szynką, serem-śmierdzielem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorem
micha truskawek (chyba nigdy mi się nie przejedzą) mi też;D

O: zupa grzybowa, gulasz w sosie paprykowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków i rzodkiewki ze śmietaną slicznie
D: cappuccino orzechowe, galaretka jw, pasek czeko miętowej jeszcze sliczniej:P

rower 2 godziny--- sok Kubuś, drożdżówka z budyniem tez mam ochote na drozdzowke, ale nie bylo dzis w piekarni

P: śledzie w sosie musztardowym, 2x chleb z masłem i szczypiorkiem
brzoskwinka

K: zaraz będzie- pizza wiejska Rigga .... siedzi w piekarniku z ketchupikiem?:P

I jak?
Aaaa i dziękuję za wcześniejsze pochwały
Kawuś nie musze komentowac prawda? moj Ty wzorze do nasladowania

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
możesz ;p
straaasznie się ciesze, czytając Twoje jadłospisy bardzo dobrze że przeszłaś wreszcie na porządne, pyszne P
dopiero wtedy widzi się ile się traciło odmawiając sobie takich dobrych rzeczy.. też mi smakuje moje P:P troche wmuszane na siłe,ale musze,bo waga spadła

Moje Py:
I: miska płatków ( bransy, fitella, otręby ) zalana ok 350 ml jogo wiśniowego wymieszanego z maślanką 1,5% + bułeczka maślana + 0,5l kawy z mlekiem

II: garść orzeszków ziemnych, przekąska eloveny owocowa ( spakowała jak takie podłużne,kruche ciastka z dzieciństwa z galaretką przez srodek XD )
po spacerze z piesem: kolejna bułeczka maślana wysmarowana serkiem homo nat i dżemem porzeczkowym + jabłko i wafel ryżowy

o: 2 gołąbki w sosie pomidorowym <333333

p: o,5l zielonej z miętą, 2 gałki lodów waniliowych z 3 suszonymi śliwkami i pół mega jabłka

k: 2 kanapki z serkiem, na każdym plaster szynki, sałaty, pomidora, rzodkiewka, szczypior + 2 wafle ryżowe

myśle że niczego nie zabrakło prosze o ocene
Jak dla mnie to takie skromne U, na pewnie nie P
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 20:58   #936
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez sylvia365 Pokaż wiadomość
nie nie wiedzialam, ze lamie regulamin
w takim razie wytłumacz mi prosze, czemu miał służyć Twój post?

Stary 2009-06-02, 21:14   #937
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:

jak zawsze niedużo. Ile było migdałów w III posiłku? jeśli mniej niż 30g to za mało nnkt.
Niedużo, ale więcej niż ostatnio. Jutro postaram się zjeść jeszcze więcej
Migdałów było coś około garści. A ile to 30 g?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 21:53   #938
the cherry blossom girl
Rozeznanie

P

Śn: 3 kromki (dwie z chleba razowego ze śliwką, trzecia z dynią) pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewka, sporo natki pietruszki. Posmarowane serkiem żołto-zielonym (heh, taki pesto który kupuje się w Almie i jak ser żołty, ale jest zielony, pycha!) 2 plastry schabu, łosoś. + sok z wyciskanej pomarańczy

Śn II : Muller milk czekoladowy

Obiad: pierożki z mięsem , sałatka grecka

Podwieczorek: no..mrożona kawa firmy Emmi to jest Latte macchiato

Kolacja: duża pajda chleba czarnego z bakaliami , plus połowa pajdy takiej samej. Do tego dwa plastry szynki , posmarowane pasztetem z tunczyka i na to dżem z gruszki pikantny.
+ zielona herbata

później : smakija kaszka manna cynamonowa i jedno ciasteczko owsiane..

Prosze o ocene.

Edytowane przez the cherry blossom girl
Czas edycji: 2009-06-02 o 22:00
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 22:55   #939
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Bry, moje eR edytowane (; , ale może chociaż jakościowo zacne.

1. owsianka z trzech łyżek owsianych, dwóch rodzynek, truskawek mrożonych, 90g serka homo nat, jabłko, herbata zielona, kawa z mlekiem
2. ryż brązowy, warzywa na patelnie, puszka tuńczyka w oliwie z oliwek (wszystko to na tej oliwie z tuńczyka)
godzinę po: kawa z mlekiem, cyby z cebuli dymki
3. wiejski z piątnicy ze szczypiorkiem (ten już z nim 5%), jajko, pomidor, cebula dymka, dwa wafle ryżowe z masłem
4. dwa wafle ryżowe z masłem i dużą ilością sopockiej

dużo herbaty, wody.
up.
Stary 2009-06-02, 23:15   #940
Tuppence_
Raczkowanie

--> moniczkaaSnk
Ja bym zmieniła wafle na zwykły chlebek razowy. Czemu smarujesz je masłem (bo chyba grubo, jeśli tak to podkreślasz)? Lubisz czy ktoś Ci tak doradził (tu nie oceniam, sama chciałabym wiedzieć, bo już zgłupiałam czy smarować kanapki masłem czy nie)?
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 23:17   #941
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
--> moniczkaaSnk
Ja bym zmieniła wafle na zwykły chlebek razowy. Czemu smarujesz je masłem (bo chyba grubo, jeśli tak to podkreślasz)? Lubisz czy ktoś Ci tak doradził (tu nie oceniam, sama chciałabym wiedzieć, bo już zgłupiałam czy smarować kanapki masłem czy nie)?
dlaczego grubo? nie podkreślam, tylko piszę normalnie, że je posmarowałam
smaruję, bo lubię, a poza tym masło dobrze działa na oczy, czy coś tam, a nie jem kolosalnych ilości tłuszczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 23:21   #942
Tuppence_
Raczkowanie

--> moniczkaaSnk
To ok, chciałam wiedzieć tylko.
Cytat:
Gorąca prośba o ocenę mojej jutrzejszej redukcji.

Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 200 g jogurtu bez cukru, mleko do kawy =300 kcal
II Ś: dwie żytnie kromki, dwa plastry polędwicy, parę warzywek, 250 g truskawek z 75 g serka homo naturalnego =300 kcal
O: 40 g brązowego ryżu, 225 g fasolki szparagowej, 2 pieczarki, 100 g piersi z kurczaka =335 kcal
- anatol z mlekiem =50 kcal
P: jajecznica z jajka, 2 pieczarek, paru warzywek, plastra polędwicy, żytnia kromka z odrobiną serka Turek =200 kcal
K: wieśniak light, 225 g fasolki szparagowej =190 kcal

Wiem, że brak nnkt, ale ciężko mi je wciskać do każdego dnia. Tym bardziej, że przed kilkoma tygodniami (zanim zaczęłam redukcję) nie miałam pojęcia o ich istnieniu (i rzadko je spożywałam) i jakoś żyłam. Czy jeśli zjem solidną porcję ryby jednego dnia, to mogę sobie kolejnego darować nnkt? Jak myślicie?
Podbijam swój jadłospis.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 23:25   #943
deyminka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
R
I. owsianka(4 czubate lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, pomarancza)
II. 2 kromki razowca, 2 plastry szynki z indyka, salata, cykoria, ogorek, papryka, szczypiorek
III. ryba smazona na oliwie z oliwek(skore i tak sciagnelam), duszone warzywa(marchewka, por, cebula, seler, pomidor), kromka razowca(co by wegle byly poniewaz chwilowy brak kaszy/ryzu)
IV. garsc nerkowcow
V. 2 jajka na miekko, ogorek
prooosze o ocene
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 01:20   #944
Anarchia
Rozeznanie

ja dzisiaj tez z rana porazka eh widzicie 3 dni bez wizazu i o!
R (pod tytulem jem malo i cwicze ale nie chudne nie wiem czemu) (znaczy moze troche ale widze ze dzien czy dwa normalnego jedzenia i wszystko wroci eh)

1. activia ta z czapeczka platkow (tydzien na mnie czekala plus otreby i ziarenka kefir i twarog i wafel ryzowy slimz wiesniakiemi warzywami pare suszonych owocow roznych i jablko i banan (nie lubie bananow i nigdy nie zjadam wiecej niz gryz, chyba brak potasu mialam)
2. uciekl mi pociag i pocieszenie w lodzie maryla bialym (fuj maslany jakis ble) i dwie kosteczki bialego bueno (chodzilo za mna od 3 tyg i mam zaspokojone w koncu i to mala iloscia )
3. latanie po szkole i dopiero o 18 jakies 200g salatki z lososia takiej w puszczce, z piotra i pawla (119kcal, italiana czy cus) z warzywkami swiezymi dodanymi
godzinka cwiczen roznych
4. 120g serka homo z nasionkami i rzodkiewka salata i dwie marchewy potem

dzieki "posilkowi" nr 2 i tak wyjdzie jakies 1300kcal i kupe cukrow
eh!
zoladek mi sie rozciagnal znowu a smak znowu lubi slodkie (a juz sie odzwyczailam)
poradzicie mi cos? wsparcie plis ;(;(

mam taki problem ze taka 100% poprawna redukcja wegle zlozone 5 posilkow urozmaicenia itp to moje UTRZYMANIE ;/ i z czego mam obciac buu

Edytowane przez Anarchia
Czas edycji: 2009-06-03 o 01:25
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 06:33   #945
halfsara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl Pokaż wiadomość
P

Śn: 3 kromki (dwie z chleba razowego ze śliwką, trzecia z dynią) pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewka, sporo natki pietruszki. Posmarowane serkiem żołto-zielonym (heh, taki pesto który kupuje się w Almie i jak ser żołty, ale jest zielony, pycha!) 2 plastry schabu, łosoś. + sok z wyciskanej pomarańczy ok,zdrowe sniadanie,mam nadzieje,ze serkiem bylo grubo posmarowane i kromki duze

Śn II : Muller milk czekoladowy to mleko jest pycha ,ja bym tu dorzucila jakies owoce, samo mleko to za malo

Obiad: pierożki z mięsem , sałatka grecka ok

Podwieczorek: no..mrożona kawa firmy Emmi to jest Latte macchiato to nie jest posilek, moze jakies orzeszki, nasiona ,bo nie ma NNKT

Kolacja: duża pajda chleba czarnego z bakaliami , plus połowa pajdy takiej samej. Do tego dwa plastry szynki , posmarowane pasztetem z tunczyka i na to dżem z gruszki pikantny.
+ zielona herbata skromna ta kolacja jakas

później : smakija kaszka manna cynamonowa i jedno ciasteczko owsiane..

Prosze o ocene.
P to nie przypomina, ale jezeli tyjesz to ok . Dorzuc koniecznie NNKT i owoce
Cytat:
Gorąca prośba o ocenę mojej jutrzejszej redukcji.

Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 200 g jogurtu bez cukru, mleko do kawy =300 kcal ok,choc lepszy bylby zamiast jogurtu serek homo/wiejski albo dodac troche twarogu i jakis owoc moze dorzuc,sniadanie ma byc porzadne
II Ś: dwie żytnie kromki, dwa plastry polędwicy, parę warzywek, 250 g truskawek z 75 g serka homo naturalnego =300 kcal fajnie
O: 40 g brązowego ryżu, 225 g fasolki szparagowej, 2 pieczarki, 100 g piersi z kurczaka =335 kcal
- anatol z mlekiem =50 kcal tez ok
P: jajecznica z jajka, 2 pieczarek, paru warzywek, plastra polędwicy, żytnia kromka z odrobiną serka Turek =200 kcal
K: wieśniak light, 225 g fasolki szparagowej =190 kcal

Wiem, że brak nnkt, ale ciężko mi je wciskać do każdego dnia. Tym bardziej, że przed kilkoma tygodniami (zanim zaczęłam redukcję) nie miałam pojęcia o ich istnieniu (i rzadko je spożywałam) i jakoś żyłam. Czy jeśli zjem solidną porcję ryby jednego dnia, to mogę sobie kolejnego darować nnkt? Jak myślicie?
jadlospis jest w porzadku,NNKT masz w jajku ale zjadlas tylko jedno to malutko. Zadbaj o tluszcze,bo solidnie je wyeliminowalas widze. Moze jezeli jednego dnia zjesz rybe, to drugiego dnia zjedz orzechy,jajka dodaj oliwe do warzyw.Wazne jest urozmaicenie.
Stary 2009-06-03, 09:22   #946
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
R
I. owsianka(4 czubate lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, pomarancza) ok
II. 2 kromki razowca, 2 plastry szynki z indyka, salata, cykoria, ogorek, papryka, szczypiorek myśle że szynka z indyka jest bardzo chuda wieęc na kanapce mogą znakleźć się po dwa plastry
III. ryba smazona na oliwie z oliwek(skore i tak sciagnelam), duszone warzywa(marchewka, por, cebula, seler, pomidor), kromka razowca(co by wegle byly poniewaz chwilowy brak kaszy/ryzu) bardzo łądnie
IV. garsc nerkowcow ślicznie,
V. 2 jajka na miekko, ogorek ładnie

moje RRRRRR proszę o ocenę

I ŚNIADANIE:
owsianka ( 6 łyżek płatków owsianych, 1/2 szkl. mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody, ok. 80 g twarogu dwa maleńkie jabłka wkrojone, cynamon)

II Śniadanie:
2 kromki razowca z chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem, kawa z mlekiem

III Obiad:
spora garść makaronu razowego z sosem spagheti (mięso mielone chode, pomidory, cebulka i takie tam)
napewno wpadną truskawki (jestem uzależniona)

IV podwieczorek
garść ziaren słonecznika wymieszanych z nerkowcami

V kolacja
twarożek półtłusty z warzywami, jajko na miękko

proszę o ocenę

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 09:34   #947
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
moje RRRRRR proszę o ocenę

I ŚNIADANIE:
owsianka ( 6 łyżek płatków owsianych, 1/2 szkl. mleka 3,2%, 1/2 szkl. wody, ok. 80 g twarogu dwa maleńkie jabłka wkrojone, cynamon)

II Śniadanie:
2 kromki razowca z chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem, kawa z mlekiem

III Obiad:
spora garść makaronu razowego z sosem spagheti (mięso mielone chode, pomidory, cebulka i takie tam)
napewno wpadną truskawki (jestem uzależniona)

IV podwieczorek
garść ziaren słonecznika wymieszanych z nerkowcami

V kolacja
twarożek półtłusty z warzywami, jajko na miękko

proszę o ocenę
świetny jadlospis nic dodać nic ując u mnie też dzis będzie spaghetti :pp

Egzaminowo-kolokwiowe zabiegane R

Sniadanie; Owsianka z 5lyzek na mleku +otręby orkiszowe, jablko, cynamon, activia malinowa.
15 min twister +15 min HH
II Sniadanie; kanapka podwójna z turkiem naturalnym, poledwicą, twarogiem, pomidorem, ogórkiem, sałatą + koktajl z truskawek, połowy jabłka, połowy banana, połowy pomarańczy
30 min siłowe
Obiad; spaghetti wlasnej roboty z razowym i piersia z kurczaka
Podwieczorek; gaaaaarść migdałów
25 dzien a6w
Kolacja; wiesniak z warzywami
1l mineralnej + 1l. zielonej herbaty w ciagu dnia
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 09:34   #948
unusuall
Raczkowanie

wczorajsze UUU.

I. Owsianka - 3 łyżki płatków, trochę płatków Just Fit, daktyle, orzechy włoskie, słonecznik, rodzynki - na szklankę mleka.

II. Kawałek chleba żytniego z masłem, pół wiejskiego z połową banana, daktylami i słonecznikiem, kawka
bieg 8 km
III. Pół torebki kaszy gryczanej gotowanej w kostce rosołowej , zapieczona z pomidorem, szynką i cebulą
deser: micha truskawek

IV. miseczka płatków JustFit, pasek czekolady

V
. 1,5 kawałka chleba żytniego z szynką , pomidorem, szczypiorem, rzodkiewki, parówka zagrzana z musztardą, pół kawałka ciasta kruchego,

po: garść orzechów różnych

Dziewczyny, odkąd sie zdrowo odżywiam mój okres znikł, a ostatnio zaczęły mi puchnąć powieki.. nie wiem czy to do diety, ale może czegoś tu brakuje? (Uprawiam dużo sportów). Nie chudnę, waga mi sie trzyma ciągle taka sama więc ilościowo jest ok. Poza tym zauważyłam hmm..ekhm - wzmożoną ilość gazów - czy to przez błonnik którego dotychczas mało było w mojej diecie?

Prosze o opinie
unusuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 10:04   #949
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
świetny jadlospis nic dodać nic ując u mnie też dzis będzie spaghetti :pp

Egzaminowo-kolokwiowe zabiegane R

Sniadanie; Owsianka z 5lyzek na mleku +otręby orkiszowe, jablko, cynamon, activia malinowa.
15 min twister +15 min HH
II Sniadanie; kanapka podwójna z turkiem naturalnym, poledwicą, twarogiem, pomidorem, ogórkiem, sałatą + koktajl z truskawek, połowy jabłka, połowy banana, połowy pomarańczy
30 min siłowe
Obiad; spaghetti wlasnej roboty z razowym i piersia z kurczaka
Podwieczorek; gaaaaarść migdałów
25 dzien a6w
Kolacja; wiesniak z warzywami
1l mineralnej + 1l. zielonej herbaty w ciagu dnia
dzieki olaola24 :* właśnie widzę teraz jakiego byka zrobiłam pisząc mięso "chode" a miało być chude :P
mnie się Twoje jadło bardzo podobają, urozmaicone, nie ma nudy, przede wszystkim zdrowe i widzę że obiad taki sam prawie

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 11:35   #950
wildxrose
Optymistka

Dziękuję za oceny. Hmm mało NNKT, a co mogę jeść żeby było więcej? Na orzechy wszelkiego rodzaju mam niestety alergie

A owoce mogę jeść tylko nieliczne, bo również mam alergie ;/ Nic mi nie jest jedynie po truskawkach, cytrusach, z jabłkami to bywa różnie ..

Wczorajsze Pe.

1 śniadanie : dwie kromki (4 połówki) chleba zwykłego : jedna z masłem i szynką, druga z masłem, serem żółtym i ogórkami małosolnymi + herbata

2 śniadanie : drożdżówka z kruszonką i jabłkiem prażonym, cappuccino

potem: shake truskawkowy, kilka truskawek z cukrem

obiad : zupa (kapuśniak), zapiekanka z pieczarkami, serem i ketchupem (z braku czasu..) + sok owocowy

po obiedzie : cappuccino, kilka wafelków śmietankowych i kilka różnych ciasteczek typu herbatniki, delicje

kolacja : dwa sandwiche (4 tosty pełnoziarniste), każdy z serem, szynką, ogórkami małosolnymi i furą ketchupu, po którym było mi potem niedobrze + herbata

tak kiepsko z powodu "zabieganego dnia" ..

Edytowane przez wildxrose
Czas edycji: 2009-06-03 o 13:45
wildxrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 11:46   #951
FilifionkaB
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wildxrose Pokaż wiadomość
[B]Dziękuję za oceny. Hmm mało NKWD, a co mogę jeść żeby było więcej? Na orzechy wszelkiego rodzaju mam niestety alergie
ja bardzo przepraszam ale nie mogę się powstrzymać NKWD : roll::r oll:
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:26   #952
Kawwaa
Rozeznanie

:d:d:d:d
Stary 2009-06-03, 12:27   #953
Anarchia
Rozeznanie

dzisiaj musze zaplanowac
na sniadanie jak zwykle przegiecie uznajmy ze to 1 i 2gie sniadanie w jednym. ;/ ale obudzilam sie i czulam sie okropnie potrzebowalam zwiekszonej dawki energii

wieeec R
1. 285g jogurtu nat lyzka homo bo sie skonczyl lyzka nasionek sliwka susz kawalek jablka 2 lyzki owsianych 2 lyzki musli 2 lyzki otrebow gran troche fitelli i otrebow i 2 garscie otrebuskow ogorek (zagrycha;p)
2. tu pewnie jablko bo o 16 dopiero bede miala mozliwosc jedzenia i planuje green way no i wlasnie: albo kofta z kasza i ryzem i sosem(oj marzy mi sie dlugo ale jej bombowosc kaloryczna i ilosciowa mnie odstrasza bo zdycham potem;p) albo warzywa curry z odrobina kaszy i surowkami (czyli to co zwykle)
3 i 4. szparagi truskawki! bedzie wieczor ale coz truskawy z ogrodka wujcia czekaja, a szparagi to kaprys ;d i serek homo do truskawek (podw) albo (i) wiesniak do szparagow (kolacja)
pewnie powpadaja orzeszki albo migdaly jeszcze w ramach zagryzek
i co tu zrobic dziewczeta?;/ chyba podlicze kcal i zdecyduje co z kofta

Edytowane przez Anarchia
Czas edycji: 2009-06-03 o 12:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 12:37   #954
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halfsara Pokaż wiadomość
P to nie przypomina, ale jezeli tyjesz to ok . Dorzuc koniecznie NNKT i owoce

To znaczy trudno powiedzieć, że tyje. Choruje na anoreksje od ponad 8 miesięcy i nie mam okresu cały czas. Nie widze u siebie większych zmian, bo ogólnie jestem chuda z natury i trudno mi przytyć...
co do NNKT to orzechy jem, ale akurat wczoraj nie miałam chęci, a owocy jem duużo, ale też nie było okazji
Stary 2009-06-03, 12:39   #955
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
To znaczy trudno powiedzieć, że tyje. Choruje na anoreksje od ponad 8 miesięcy i nie mam okresu cały czas. Nie widze u siebie większych zmian, bo ogólnie jestem chuda z natury i trudno mi przytyć...
co do NNKT to orzechy jem, ale akurat wczoraj nie miałam chęci, a owocy jem duużo, ale też nie było okazji
ehe, ehe jasne, jasne... Wystarczyloby jesc wiecej, a nie szukac wymówek. Też jestem chuda z natury i jakos przytylam; wszystko tkwi w głowie, ale wiem, wiem, prawda boli...

Stary 2009-06-03, 12:45   #956
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
ehe, ehe jasne, jasne... Wystarczyloby jesc wiecej, a nie szukac wymówek. Też jestem chuda z natury i jakos przytylam; wszystko tkwi w głowie, ale wiem, wiem, prawda boli...

Jakoś nie boli, bo takie rzeczy to słysze prawie codziennie od pół roku. Nigdzie nie napisałam, że już pokonałam tą chorobę, bo zmagam się z nią sama. ALe nie będe tu pisać, bo to nie ten temat.
Stary 2009-06-03, 13:06   #957
deyminka
Zadomowienie

R prosze o ocene
I. 3 kromki razowca, 3 plastry szynki z indyka, salata, ogorek, papryka
II. koktajl (serek homo naturalny 150g, truskawki)
III. indyk pieczony, pol woreczka kaszy gryczanej, brokuly
IV. garsc migdalow
V. wiesniak lekki 150g, cynamon
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 13:07   #958
Anarchia
Rozeznanie

Cytat:
R prosze o ocene
I. 3 kromki razowca, 3 plastry szynki z indyka, salata, ogorek, papryka
II. koktajl (serek homo naturalny 150g, truskawki)
III. indyk pieczony, pol woreczka kaszy gryczanej, brokuly
IV. garsc migdalow
V. wiesniak lekki 150g, cynamon
aj lajk yt bejb!
dodaj jakies warzywka lub orzeszki do wsioka do kolacji bo tak mu smutno z samym cynamonem
Stary 2009-06-03, 13:15   #959
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Jakoś nie boli, bo takie rzeczy to słysze prawie codziennie od pół roku. Nigdzie nie napisałam, że już pokonałam tą chorobę, bo zmagam się z nią sama. ALe nie będe tu pisać, bo to nie ten temat.
skoro nie boli, to czemu szukasz (głupich) wymówek, a nie powiesz "nie tyję, bo tyć nie chcę"?

Stary 2009-06-03, 13:21   #960
orzeszek01
Zakorzenienie

R.

Sn:2 kromki pelnoziarnistego(100gr razem)posmarowane cienko maslem,serkiem homo nat,3plasterki wedliny z kurczaka,liscie salaty,pomidor,bazylia,ja blko
2Sn: 2marchewki,garsc mieszanki orzechów
O: piers z kurczaka gotowana na wodzie z papryka ostra i chili,3lyzki kaszy gryczanej,lyzeczka musztardy,liscie kapusty pekinskiej,pol papryki,pomidor,cebula,
bieganie-30min.
P:jablko,2lyzki homo nat,cynamon
K:kilka kawalkow ugotowanej na wodzie piersi z kurczaka

Prosze o ocene.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości