Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-02, 15:27   #4261
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość

Też tak uważałam, ale to jest niewychowawcze w jego przypadku tj jak szybko mu wybaczam to on uważa że nic złego nie zrobił. Boli mnie to, serce mi ściska ale muszę mu dać nauczkę, chcę zobaczyć jak będzie się starał odbudować zaufanie. Nie odzywam się do niego od wczorajszego wieczora, napisał dziś rano tylko jednego smsa a ja milczę. Zobaczymy nie będziemy się widzieć co najmniej do piątku a ja tak o przez telefon nic nie zamierzam wybaczać. Za dużo razy tak robiłam.
nie no prez telefon nie ma co, jak sie zobaczycie to porozmawiajcie szczerze. Ale odezwac się możesz bo si.ę będzie martwił może? Napisz mu że Ci przykro że Cię okłamał i że czekasz na wyjasnienia jak sie zobaczycie.

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:28   #4262
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
nie no prez telefon nie ma co, jak sie zobaczycie to porozmawiajcie szczerze. Ale odezwac się możesz bo si.ę będzie martwił może? Napisz mu że Ci przykro że Cię okłamał i że czekasz na wyjasnienia jak sie zobaczycie.
A niech się martwi... nie zaszkodzi mu. Może coś zrozumie. Za łatwo mu wszystko ze mną przychodzi

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:29   #4263
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
myślę, że mooooocno przesadzasz

Jesteśmy dorosłymi ludźmi i powinniśmy się zachowywać jak dorośli a nie się obrażać i nie odzywać jak dzieci... Wystarczy jak spokojnie wyjaśni TŻowi, że nie podoba się jej takie ukrywanie prawdy dla jej dobra i życzy sobie być uprzedzana zawczasu o takich poczynaniach.
Bez przesady przecież ta dziewczyna wprowadza się do domu gdzie mieszka kilka osób a nie bezpośrednio do pokoju Tżta.

też jestem tego samego zdania.. awantura, bo jakaś dziewczyna zamieszkała z 5cioma facetami ?!
dla mnie to podejście bardzo dziecinne..
no i dochodzi kwestia zaufania.. [mimo iż kiedyś zaufanie zostało poważnie nadwyrężone.. znam to uczucie] bo to podstawa każdego związku [jak i szacunek oraz wierność]..
powiedziałabym na Twoim miejscu [monia], co czuję i tyle.. ale po co od razu robić awanturę ??

pozdraviam

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:29   #4264
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
To już hardkor, nie chcę go zmuszać żeby się wyprowadzał, teraz jest czas sesji i nie chcę żeby przez to coś zawalił. Mam po prostu bardzo za złe że mi nie powiedział, że jest zdolny do kłamstwa. O to się martwię, bo co będzie potem? Ciągle tak będzie kłamał "żebym się nie denerwowała"?
Ja nie pisałabym tak ostro, że to było kłamstwo. Kłamstwo jest wtedy, kiedy się nie powie prawdy, a Twój TŻ nie powiedział nic Z jednej strony Cię rozumiem, bo sama byłabym zła w takiej sytuacji, ale z drugiej - rozumiem też Twojego TŻ. Dla niego pewnie to naprawdę głupstwo, o które nie warto kruszyć kopii. Pewnie faktycznie nic Ci nie powiedział, bo nie chciał awantury, jego zdaniem, bez powodu...
Pisałam jakiś czas temu, że koleżanka mojego TŻ, o której nocował w Warszawie, zaproponowała mu wspólne łóżko (). Ja się, oczywiście, zdenerwowałam niemiłosiernie na tę dziewuchę, choć mojemu TŻ nawet w głowie nie postało, by z tej propozycji skorzystać. I po tej mojej awanturze stwierdził, że więcej mi chyba takich rzeczy nie będzie mówił, bo potem jest więcej nerwów, niż to wszystko warte. Faceci mają takie myślenie, że naprawdę wolą czasem nie powiedzieć o czymś, co faktycznie nie ma dla nich znaczenia, bo wiedzą, że możemy się potem niepotrzebnie awanturować.
W sumie trochę racji w tym jest, ale ja jednak wolę znać niefajną prawdę, i Ty pewnie też, więc, tak jak pisałam, rozumiem Cię...

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-06-02 o 15:32
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:44   #4265
*piękna
Zakorzenienie

Niektórzy twierdzą że ukrycie prawdy to też kłamstwo
Wydaje mi się że gdyby on uważał że to takie nic nie znaczące to by powiedział bo niby czemu miałaby się awanturować skoro to takie "nic"?
Nie można ukrywać prawdzy tłumacząc to w ten sposób. To bez sensu i ja takie rzecz od razu wyjasniłam z moim TŻtem i oboje mówimy sobie o wszystkim i nikt niczego się nie boi bo przecież to jest związek, najbliższe sobie osoby i powinny się rozumieć.

Stary 2009-06-02, 15:52   #4266
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy twierdzą że ukrycie prawdy to też kłamstwo
Jasne Jeśli chodzi o naprawdę istotną rzecz.

Cytat:
Wydaje mi się że gdyby on uważał że to takie nic nie znaczące to by powiedział bo niby czemu miałaby się awanturować skoro to takie "nic"?
Bo to naprawdę jest nic - jeśli się na to spojrzy zdroworozsądkowo Ale zdrowy rozsądek w takich wypadkach zwykle gdzieś znika i stąd awantury.

Cytat:
Nie można ukrywać prawdzy tłumacząc to w ten sposób. To bez sensu i ja takie rzecz od razu wyjasniłam z moim TŻtem i oboje mówimy sobie o wszystkim i nikt niczego się nie boi bo przecież to jest związek, najbliższe sobie osoby i powinny się rozumieć.
Też tak uważam Ale życie to nie bajka i nie zawsze jest tak idealnie, niestety.

Powiem Wam, że ja osobiście mam wyrzuty sumienia, kiedy śni mi się, że zdradzę mojego TŻ , więc mu się zwykle z tego "spowiadam". A on mówi, że to tylko sny, na które nie mam wpływu i śmieje się z tych moich wyrzutów sumienia
Stary 2009-06-02, 16:20   #4267
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że ja osobiście mam wyrzuty sumienia, kiedy śni mi się, że zdradzę mojego TŻ , więc mu się zwykle z tego "spowiadam". A on mówi, że to tylko sny, na które nie mam wpływu i śmieje się z tych moich wyrzutów sumienia
Mam dokładnie tak samo

Stary 2009-06-02, 16:44   #4268
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Jasne Jeśli chodzi o naprawdę istotną rzecz.

Bo to naprawdę jest nic - jeśli się na to spojrzy zdroworozsądkowo Ale zdrowy rozsądek w takich wypadkach zwykle gdzieś znika i stąd awantury.

Też tak uważam Ale życie to nie bajka i nie zawsze jest tak idealnie, niestety.

ja nie mówię o takich snach bo po co? i mi nie zależy na słuchaniu o zdradzieckich snach mojego męża. Uważam, że to bezsensu bo nic nie znacz a jest nie miłe w słuchaniu...
Stary 2009-06-02, 17:28   #4269
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mówię o takich snach bo po co? i mi nie zależy na słuchaniu o zdradzieckich snach mojego męża. Uważam, że to bezsensu bo nic nie znacz a jest nie miłe w słuchaniu...
No, masz rację. Dlatego od jakiegoś staram się jednak ograniczać w opowiadaniu takich snów. Zresztą - nie przydarzają mi się tak często Kiedyś zdecydowanie częściej - dziwne to było i naprawdę źle się z tym czułam
Stary 2009-06-02, 19:02   #4270
niquolle
Rozeznanie

i znów muszę się z Tobą zgodzić doruś
trochę tajemniczości kobiety !

[i nieco więcej wolności.. bo związek to bycie wolnym, mimo iż jesteśmy z drugą osobą..]

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 19:17   #4271
motylek1007
Zakorzenienie

dziewczyny jestem mega zła

opiszę w skrócie jak wyglada sytuacja, moze mi cos poradzicie.
Jakis czas temu zalozylam sobie polsat cyfrowy. Poszlam do sklepu, powiedzialam co chce. Przyjechala ekipa i zasugerowala gdzie ma byc antena itp - JA SIE NA TYM NIE ZNAM.

Przyjechali, zalozyli, słono skasowali

jakis czas temu byla wichura i antena sie lekko przesunela, nie lapała sygnału. Zadzownilam do sklepu, przyjechali, ustawili.

teraz znowu to samo, ZNowu dzownilam, czekalam, przyjechali, ustawili, skasowali 50zł

i teraz moje pytanie jak to jest ze sami zasugerowali i poradzili w jakim miejscu ma byc antena (na dachu) i teraz jak jest wichura to ona sie przekreca lekko i juz nie lapie sygnału a ja musze po nich dzownic (sama w zyciu nie wejde na dach i tego nie ustawie) i musze placic im 50zł

czy moge domagac sie zeby mi to robili za darmo skoro nie umieja dobrze tego przykrecic?

dodam ze dla mnie 50zł to duzo pieniedzy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 19:30   #4272
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość

Jakis czas temu zalozylam sobie polsat cyfrowy. Poszlam do sklepu, powiedzialam co chce. Przyjechala ekipa i zasugerowala gdzie ma byc antena itp - JA SIE NA TYM NIE ZNAM.

jakis czas temu byla wichura i antena sie lekko przesunela, nie lapała sygnału. Zadzownilam do sklepu, przyjechali, ustawili.

teraz znowu to samo, ZNowu dzownilam, czekalam, przyjechali, ustawili, skasowali 50zł

i teraz moje pytanie jak to jest ze sami zasugerowali i poradzili w jakim miejscu ma byc antena (na dachu) i teraz jak jest wichura to ona sie przekreca lekko i juz nie lapie sygnału a ja musze po nich dzownic (sama w zyciu nie wejde na dach i tego nie ustawie) i musze placic im 50zł

czy moge domagac sie zeby mi to robili za darmo skoro nie umieja dobrze tego przykrecic?

NIe znam się na tym ale to faktycznie bez sensu żebyś za każdy wiatr płaciła 50zł..
Ale może to kwestia lokalizacji Twojego domu? Może to było najlepsze miejsce? Albo może specjalnie to zrobili żebyś buliła... Może spytaj ich po prostu czemu tak sie dzieje

Stary 2009-06-02, 19:39   #4273
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale może to kwestia lokalizacji Twojego domu? Może to było najlepsze miejsce? Albo może specjalnie to zrobili żebyś buliła... Może spytaj ich po prostu czemu tak sie dzieje
sami przyjechali, ze tak powiem "obeszli dom" i powiedzieli ze jak przykręcą na dachu to bedzie ok. Ja sie nie znam, ale skoro wykonują to kilka lat, to sie nie czepiałam.
Poza tym patrzylam uwaznie i nie ja jedna w okolicy mam ta cholerną antene na dachu.

Brat ma antene przykrecona z innej strony kilka lat i NIGDY mu sie cos takiego nie stalo.

Jak zapytam co sie dzieje to powiedza ze byla wichura, antena sie przesunela i tyle

nastepnym razem mam zamiar isc do sklepu i nie wyjsc dopóki czegos sensownego mi nie poradza.
Albo niech mi za darmo przykrecą ja w inne miejsce, skoro to jest zle a sami zasugerowali, albo nie ZA DARMO przyjeżdzaja i mi co chwile ustawiaja.

jak sie uprą i nic nie zalatwie gdzie moge takie rzeczy zglosic? mam w ogole jakies prawa? moge cokolwiek zrobic?

nie stac mnie zeby placic co chwile 50zł za durne wejscie na dach

jestem tym bardziej wkurzona bo cala rodzina na mnie siadla i wyzywala mnie od kretynek i idiotek bo mam zle zalozona antene, ale czy to moja wina jak sie NIE ZNAM na tych sprawach

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-02, 19:50   #4274
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
sami przyjechali, ze tak powiem "obeszli dom" i powiedzieli ze jak przykręcą na dachu to bedzie ok. Ja sie nie znam, ale skoro wykonują to kilka lat, to sie nie czepiałam.
Poza tym patrzylam uwaznie i nie ja jedna w okolicy mam ta cholerną antene na dachu.

Brat ma antene przykrecona z innej strony kilka lat i NIGDY mu sie cos takiego nie stalo.

Jak zapytam co sie dzieje to powiedza ze byla wichura, antena sie przesunela i tyle

nastepnym razem mam zamiar isc do sklepu i nie wyjsc dopóki czegos sensownego mi nie poradza.
Albo niech mi za darmo przykrecą ja w inne miejsce, skoro to jest zle a sami zasugerowali, albo nie ZA DARMO przyjeżdzaja i mi co chwile ustawiaja.

jak sie uprą i nic nie zalatwie gdzie moge takie rzeczy zglosic? mam w ogole jakies prawa? moge cokolwiek zrobic?

nie stac mnie zeby placic co chwile 50zł za durne wejscie na dach

jestem tym bardziej wkurzona bo cala rodzina na mnie siadla i wyzywala mnie od kretynek i idiotek bo mam zle zalozona antene, ale czy to moja wina jak sie NIE ZNAM na tych sprawach
To dziwne podejscie ze strony rodziny..
Nie denerwuj się tak Wypytaj dokładnie o co chodzi i czy nie mogą w innym miejscu przykręcić itd.

Stary 2009-06-02, 19:56   #4275
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
To dziwne podejscie ze strony rodziny..

ogólnie moja rodzina jest dziwna nigdy przenigdy mnie nie wesprze w niczym.
Czekam tylko na czas az bede mogla sie wyprowadzic i wtedy nie bede utrzymywala kontaku, ewentulanie na swieta zadzownie i to wszystko

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-02, 21:54   #4276
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie moja rodzina jest dziwna nigdy przenigdy mnie nie wesprze w niczym.
Czekam tylko na czas az bede mogla sie wyprowadzic i wtedy nie bede utrzymywala kontaku, ewentulanie na swieta zadzownie i to wszystko
To skoro mieszkasz z rodziną to czemu sprawa tej anteny jest na Ciebie?

Stary 2009-06-02, 22:03   #4277
motylek1007
Zakorzenienie

bo ze tak powiem jest zalozona tylko na moj TV ( a mam w domu kilka odbiornikow, na innych tez jest, ale juz inny talerz) i ze jest to tylko moja sprawa wiec i wszystko co finansowe spada na mnie.

Mowilam TZ o tej sytuacji i sie niezle wkurzyl na nich.

zrobilam sobie fotke tego uczulenia na skórze glowy, ale za duze zeby zalaczyc a jak zmiejsze to nie widac dobrze

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-03, 10:04   #4278
doruś
Zadomowienie

Cytat:
No, masz rację. Dlatego od jakiegoś staram się jednak ograniczać w opowiadaniu takich snów. Zresztą - nie przydarzają mi się tak często Kiedyś zdecydowanie częściej - dziwne to było i naprawdę źle się z tym czułam
ja wiem, że po takim śnie się ma dziwne wyrzuty sumienia, ale to nie powód by sprawiać przykrość Tż bo założę się, że dla niego to nie jest miłe

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
i znów muszę się z Tobą zgodzić doruś
trochę tajemniczości kobiety !

tajemnica swoją drogą, a nie potrzebne wzbudzanie niepokoju swoją

[i nieco więcej wolności.. bo związek to bycie wolnym, mimo iż jesteśmy z drugą osobą..]
tak, ja i mój mąż też wyznajemy taką zasadę, więc mamy i wspólne i osobne: wyjścia do dyskotek, barów, znajomych, zainteresowania wszystko w takich proporcjach by każdy był zadowolony

Cytat:

zrób im awanturę, że nie będziesz płaciła ze ich niefachowość, bo nie długo będziesz ponosiła koszty każdego wiatru i pierdnięcia...
Ja mam talerz N przyczepiony do ściany i nigdy nie miałam z nim problemów.

Podejścia rodzinki współczuję
Stary 2009-06-03, 10:10   #4279
motylek1007
Zakorzenienie

echhh dzis znowu wieje a ja schizuje facet mi powiedzial ze gwarancja tego nie obejmuje i musza kasowac (zajelo im 5 minut ustawienie anteny)

Nie wiem co zrobie jak znowu sie przekreci to. Podejrzewam ze w sklepie nic nie zalatwie juz po jest "po ptakach"
Mysle czy nie zalozyc z boku domu (wieksza oslona od wiatru) ale toz nowu jak oni maja przeniesc (sama tego nie zrobie) to wykasuja jak za nowe zakladanie okolo 200zł

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-03, 10:32   #4280
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
echhh dzis znowu wieje a ja schizuje facet mi powiedzial ze gwarancja tego nie obejmuje i musza kasowac (zajelo im 5 minut ustawienie anteny)

Nie wiem co zrobie jak znowu sie przekreci to. Podejrzewam ze w sklepie nic nie zalatwie juz po jest "po ptakach"
Mysle czy nie zalozyc z boku domu (wieksza oslona od wiatru) ale toz nowu jak oni maja przeniesc (sama tego nie zrobie) to wykasuja jak za nowe zakladanie okolo 200zł
Ja miałam własnie z boku domu i nigdy problemu nie było.. Trudna sprawa

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

podcięłam dziś końce

Stary 2009-06-03, 11:36   #4281
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
bo ze tak powiem jest zalozona tylko na moj TV ( a mam w domu kilka odbiornikow, na innych tez jest, ale juz inny talerz) i ze jest to tylko moja sprawa wiec i wszystko co finansowe spada na mnie.

Mowilam TZ o tej sytuacji i sie niezle wkurzyl na nich.

zrobilam sobie fotke tego uczulenia na skórze glowy, ale za duze zeby zalaczyc a jak zmiejsze to nie widac dobrze
To wrzuć na http://imageshack.us/

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:27   #4282
doruś
Zadomowienie

Na Pailocie są Babcine receptury na błyszczące włosy
http://www.papilot.pl/uroda/news/200...ace-wlosy.html
Stary 2009-06-03, 14:59   #4283
Magdzia94
Zakorzenienie

Hmm motylku na co dostałaś znou uczulenia bojestem nie w temacie??
U mnie sprawe z antenami tata załatwia, bo to jego '' fach ''
Ale zaskoczyła mnie moja mama normalnie była u fryzjera na farbowaniu i podcięciu i kupiła maskę kallosa placenta. Fajnie bo nie ja musiałm płacic, oczywiscie sporo przepłaciła bo dała 15 zł za małą ale w miescie jest po 12 wiec duzej róznicy niby nie ma.
Woda brzozowa jak narazie ok, włoski minimalnie mniej wypadają, ale ona śmierdzi alkoholem feeee. Końce sie troszkę porozdwajały ; /

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:05   #4284
motylek1007
Zakorzenienie

to uczulenie co zawsze mam na skórze głowy, z domu wam wrzuce to zobaczycie chociaz teraz jets lepiej.

z antena nic si eie da zrobic czyli jak zalozyli to po ptakach, moge sama sobie wchodzic na dach i ustawiac, albo oni przyjezdzaja i place 50zł

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-03, 15:41   #4285
Magdzia94
Zakorzenienie

moze niech twój TŻ spróbuje wejsc na ten dach?

Stary 2009-06-03, 15:44   #4286
doruś
Zadomowienie

Cytat:
to uczulenie co zawsze mam na skórze głowy, z domu wam wrzuce to zobaczycie chociaz teraz jets lepiej.

z antena nic si eie da zrobic czyli jak zalozyli to po ptakach, moge sama sobie wchodzic na dach i ustawiac, albo oni przyjezdzaja i place 50zł
szczerze powiedziawszy to nigdy nie widziałam talerza na dachu, wszystkie są raczej na balkonach lub w domach na ścianach...
Stary 2009-06-03, 15:47   #4287
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze powiedziawszy to nigdy nie widziałam talerza na dachu, wszystkie są raczej na balkonach lub w domach na ścianach...
Ale może motylek mieszka w domku jednorodzinnym? ja w takim mieszkam i też mam na dachu , ale moją antene ustawia tata
Stary 2009-06-03, 16:45   #4288
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ale może motylek mieszka w domku jednorodzinnym? ja w takim mieszkam i też mam na dachu , ale moją antene ustawia tata
Ja mam na balkonie, moja babcia też

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 16:50   #4289
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Jak dobrze, że ja nie mam anteny... Tylko 6 podstawowych programów, ale to mi spokojnie wystarcza.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 16:59   #4290
Magdzia94
Zakorzenienie

Ja mam na dachu xD

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości