|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
do mojej spacerówki załączony jest specjalny kombinezon, który pasuje też do szelek w spacerówce. zresztą w marcu czy kwietniu już nie tak zimno...jak się dzieciaczka dobrze ubierze i przykryje kocykiem to może sobie szkrabik świat oglądać. właśnie już nie mam.... mam za to poważne rodzinne kłopoty, od rana ryczę i wiszę na telefonie...może się okazać, że do października to ja nie jedno ale trójkę dzieci będe miała....
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Raczkowanie
|
zartownis, a mogłabyś wrzucić tu swoje zdjęcie?? pewnie nie widac tych 6 kg.. jeżeli chodzi o mnie, to ja te 9 kg czuje ze mam wiecej... w tylku rozrosłam sie 5 cm, albo teraz moze i więcej..
![]() co do prawka, to ja teraz 3 raz oblalam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
wolałabym o tym nie pisac, bo to jednak publiczne forum, już zresztą trochę ochłonęłam , łzy otarłam, zbieram siłę, żeby ogarnąć ten bałagan, którego ja sama nie narobiłam.
nagle problemy, który do tej pory zawracały mi głowe ( jakie firaneczki do pokoju dziecka, mebelki białe czy inne..bla bla) zrobiły się śmieszne. chyba byłam za szczęśliwa w swoim życiu... chciałabym żeby już mój mąż wrócił z pracy , bo wychodzę z siebie , ciężko tak samej usiedziec...
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Nika
![]() ja88 ja zdałam prawko za 3 razem, bo za 2 oblał mnie specjialnie tuż przed końcem bo niby wymusiłam, ale byłam zła.
#2525 |
Raczkowanie
|
Nika skoro juz poruszylas temat na forum, wiec przylaczam sie do pytania co sie wlasciwie stalo???
i nawracajac nasze forum wielotematyczne(marudzimy tu o egazminach, slubach, gotowaniu, jogurtach, prawie jazdy itp. itd.) na temat ciazy ![]() moja ginekolog ostatnio kazala mi sie rozejrzec na stronie szpitala sw.zofii za szkola rodzenia.. no wiec sie rozgladam ![]() i co myslicie o tej szkole: http://szkolarodzenia.com.pl/Z-ostat...i/Program.html maja jeszcze wolny termin ktory mi pasuje.. po 21lipca, koniecznie tylko raz w tygodniu(moje slonce musi miec wolne). |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
dzięki Aniu, myslę o niej...i może stąd jeszcze bardziej płaczę...chciałam, żeby to był czas kiedy jestem tylko dla niej. chciałam, żeby miała rodzinę inną niż ja.
a teraz wszystkie demony przeszłości wracają do mnie ze wzmożoną siłą, właśnie teraz gdy chciałabym o nich zapomnieć. Shine, masz rację forum jest o ciąży- już się ucinam z moimi marudzeniami. nie chcę żeby się wszystkim moja chandra udzieliła.
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-03 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
Nika 1980 przykro mi że jest coś nie tak.. rozumiem Cie, ze nie chcesz tu o tym pisac, w koncu to rodzinne sprawy.. mam nadzieje, ze wszystko sie jakoś ułoży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Raczkowanie
|
Ide w koncu od was, bo przez ten wizaz jeszcze w piżamce siedze hehe
![]() ![]() Nika będzie dobrze!!!! Musi byc dobrze!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
shine ja wiem
![]() dzięki bardzo dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#2532 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale mówiąc serio Nikuś nie martw się, na pewno dobrze się wszystko ułoży. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Wtajemniczenie
|
Nikuś, pamiętaj Skarbie że stres nie jest najlepszy.. wiem że łatwo się mówi...ale musisz pamiętać o Sobie, i o tym że teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi, jesteśmy z Tobą, i trzymamy kciuki
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A prawko jeszcze będziesz miała szansę zdać, cierpliwości ![]() Mi na szczęście udało się kilka lat temu zdać za 1 razem z czego ogromnie się cieszyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i pomimo problemów pamiętaj o Lence - ona jest teraz najważniejsza ![]() A ja jestem jakaś zadżumiona dziś - chyba przez tą zmienną pogodę - raz słońce raz deszcze i niskie ciśnienie ![]()
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
Któraś pisała że przybyło jej 9 kg, no u mnie tyż, ginek kazał poradzić się dietetyka hihi, a ja to mam w nosie bo i tak potem schudnę - co będzie nieuniknione ...przy dwójce dzieci....
![]() Nikuś, głowa do góry!!!! Wszystko co złe - nie trwa długo!!!! Ja własnie zaczęłam rozglądać się za usztywnianymi śpiworkami dla małej do spacerówki, myślałam że to będzie łatwe, a tu??? Większość śpiworków nie jest usztywnianych a nam potrzebny usztywniany, no ale poszperałam i coś w końcu znalazłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wlasnie Malin czemu Ty sie cofnelas w czasie porodu ![]() ![]() ![]() jestem sama na 13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam od cioci z urodzin. Objadłam się za wszystkie czasy
![]() zjadłam sama całego ananasa ![]() ![]() Co do wagi, mnie przybyło do 22 tygodnia 6 kg i gin powiedział, że to dobry przyrost, tak więc się cieszę ![]() a jutro o 9:30 USG 4D ![]() ![]() ![]()
#2538 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja88 slicznie wygladaliscie!! kreacja naprawde super! I gdzie ty schowalas te kilogramy??? ![]() A egzamin zdasz nastepnym razem! Cytat:
![]() Co do pielegnacji chlopcow, to ja czytalam ze napletka nie powinno sie odciagac wlasnie ze wzgledu na pozniejsze problemy ze stulejka. Moj braciszek niestety mial takie problemy wlasnie ze stulejka i strasznie sie nacierpiaj jako nastolatek, wiec (jesli bede miala synka) to zrobie wszystko zeby mu tego oszczedzic i nie bede nadgorliwa w pielegnacji.
6. 10. 2009 ... nas troje ![]() Edytowane przez nimitz Czas edycji: 2009-06-03 o 21:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ _____________________ Nikuś, tak to czasem bywa, że "upiory" przeszłości wracają do nas jak bumerang. Wtedy wydaje się nam, że to dlatego, że było nam za dobrze i za szczęśliwie. Ale to tylko upiory i tak samo jak nocne złe sny namieszją nam w głowie, popsują humor, ale w końcu znikną. Głowa do góry! Na pewno zaraz pojawi się słońce zza tych ciemnych chmur. Pamiętaj, że masz ogromne wsparcie ze strony męża i dobrych aniołów.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-03 o 21:26 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie, sweetpinky trzymam kciuki za dzisiejsze usg i czekamy na zdjęcia maleństwa
![]() A ja wczoraj wieczorem złapałam strasznego doła, chodziłam i płakałam. Nachodziły mnie jakieś czarne myśli i wszystko zaczeło mnie przerastać, mam nadzieje ze takich dni bede miała jak najmniej. Dzisiaj przyjeżdza do mnie moja koleżanka z którą mieszkałam 5 lat w akademiku, nie widziałyśmy się 1,5 roku bo była w Australi, ciesze się bardzo z jej odwiedzin, poplotkujemy sobie troszkę ![]() Nika mam nadzieje że dzisiaj już samopoczucie Twoje lepsze ![]()
#2541 |
Zakorzenienie
|
Hej mamśki
![]() U nas pogoda nie nastraja optymistycznie, ale trzeba walczyć ![]() Dziś dalsza część pisania pracy, wczoraj trochę mi się przysnęło i nie wykonałam założonego planu ![]() Sweetpinky czekamy dziś na relację ![]() Nika jeszcze raz ![]() Aniago miłego spotkania ![]() Co do kilogramów to napiszę w sobotę po wizycie, bo ja mam wagę jakąś niedokładną, a lekarka waży na tej samej więc jest dobre porównanie ![]() Miłego dnia ![]()
#2542 |
Zakorzenienie
|
zdam relacje napewno
![]() właśnie wcinam śniadanko płatki czekoladowe na mleku ![]() ![]() ulubione śniadanko teraz w ciąży ![]() całą noc nie spałam ze względu na tą wizytę dzisiaj, normalnie denerwuję się ![]()
#2543 |
Zadomowienie
|
Dziendobry
![]() ![]() ![]() ![]() ja88 slicznie wygladalas, na niektorych zdj ciaze widac a na niektorych zupelnie ![]() ![]() pogoda szpatna jak nei wiem,odechciewa sie wszystkiego ![]()
#2544 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2545 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Następnym razem lepiej pójdzie. Mało kto zdaje za pierwszym podejściem. Piękna panna młoda ![]() Cytat:
![]() Musiałaś by wyjątkowo szczuplutka przed ciążą. Wtedy, niestety toszkę więcej się przybiera. Cytat:
![]() Moje dziecię też ma swoje ulubione pory akrobacji. Zwykle wieczorem koło 22-23 i zdaje się, że koło 3-4 rano, bo jak się o tej porze na siku obudze, to ciężko usnąc tak się znęca. Cytat:
![]() ![]() ![]() O tym nie pomyślałam! Tyle niebieskich ciuszków nakupiłam, to jeszcze jakiś lokalizator muszę maluchowi sprawic (tez mam niebieski pokoik) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle lat z tym chodził? Mój mąż miał "usuwaną" stulejkę w wieku 3 czy 4 lat... Drugi dzień sama. W nocy dostałam SMS-a, że mąż dotarł na miejsce. Ufff... Czy on zawsze musi po jakiś katastrofach wylatywac? Naczytam się a potem snuje się po domu jak cień... Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-04 o 08:01 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś koło 15 mam usg genetyczne..także prosimy o kciuki
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2548 |
Rozeznanie
|
#2549 |
Zadomowienie
|
Allisanka trzymam kciuki
![]() Klaudia dzidziusia o takich parametrach to ja bym mogła rodzić, 2,9 kg moge sobie tylko pomarzyć ![]() Moje maleństwo rusza się z rana, dokładnie w tym momencie ![]() ![]()
#2550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kciuki zacisniete!! Ale okropna pogoda! brrr, szaro buro i pada deszcz. z domu sie nie chce wychodzic. A my kupilismy wozek!! uzywany, ale niewiele-wyglada jak nowy i za 1/3 ceny! musimy jeszcze tylko go odebrac, bo kupilismy na aukcji. W przyszlym tygodniu pewnie nasza Mura bedzie juz w domu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.