Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-05, 08:56   #4831
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Kochana, mi jest wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewuszka, ważne by było zdrowe, najwyżej się dowiem że to dziewczynka i będzie Małgosia, tak jak wymarzył już dawno sobie mój mąż, że jak dziewczynka to tylko Małgosia
u mnie i tak kolezanki wszystkie obstawiały dziewczynkę a tutaj chłopczyk..
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 08:56   #4832
pomarnczka
Raczkowanie

witajcie..

ula strasznie się cieszę, że już jesteś z nami za Wasze zdrówko

aliisanka - ach te chłopy bezwstydniki, już od pierwszych chwil muszą się chwalić sprzętem piękne zdjęcie.. za wyniki badań i Wasze zdrówko

pozdrawiam wszystkie i uciekam.. potem doczytam co tam u Was
miłego dnia
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:00   #4833
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Kochane, tak sobie myślę że skoro początek roku był taki owocny, to może połowa okaże się równie owocna..
bardzo bym tego chciała i życzę Wam tego z całego serca, a nawet z dwóch serduszek, które mam w sobie, i cały czas mocno trzymam kciuki i bardzo bardzo Wam kibicuję...
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-05, 09:09   #4834
roza26
Raczkowanie

ULKA witaj kochanie z nami z powrotem-ciesze sie ze juz wszystko oki z Toba i dzidzia odpoczywaj sobie i wpadaj do nas czasem ALLISANKA kochana nasza masz abrdzo dobre serduszko-naprawde no i oczywiscie gratuluje synusiaDRA nie przejmuj sie gadaniem bab i grzej sie kochana i ubieraj cieplutko i dbaj o zdrówko bo kurcze co chwile cos Cie lapiebiedna Ty nasza!KOBRA slub cywilny tez potrafi byc magiczny-moj brat taki mial i bylo naprawde jak na normalnym slubie!AŁŁA kochana słuchaj kolezanek-naprawde jest duzo dziewczyn co z PCO sa juz w ciazy badz maja dzidzie!Takze nie smutac mi sie tu
A u mnie oki-czekamy z mezusiem na staranka-dzis dopiero 5dc wiec oooo jeszcze troszke!Pogoda do ehh-ciągle pada i pada :/Trzymajcie sie cieplutko i dzieki ze jestescie!!!!!
Stary 2009-06-05, 09:13   #4835
Lenka1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

uwazaj,bo sama nic nie powinnas odkladac,prosze cie uwazaj na siebie
uważam ale czułam się tak źle, jak nigdy w życiu. Tż chciał mnie zabrać do szpitala.
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:16   #4836
cherubinka
Zadomowienie

Alissanka, więc kciuki cały czas zaciśnięte za wyniki
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:17   #4837
Nika1980
Zakorzenienie

Ula cieszęsię, że u ciebie i maleństwa wszystko dobrze!

Dra, super, że nareszcie jakiś lekarz z odpowiednim podejściem.

Kobra. Ja brałam "tylko" slub cywilny ( wybacz, ale dla mnie ślub to ślub, nieważne gdzie!) - mogliśmy wziąść kościelny, ale z powodu przekonań religijnych nie chcieliśmy.
Nasz ślub był piekny...była suknia ślubna ( no jak ślub to suknia ślubna!) była muzyka ( w urzędzie grały nam dziewczyny na skrzypcach i wiolonczeli "Marzenie"Schumanna.. .) wszyscy płakali...było CUDOWNIE! niegdy nie zgadzam się z uwagami typu " tylko cywilny"- nie ! Ślub to ślub - a słowa które wtedy wypowiadacie znaczą tyle, ile znaczą dla was....
co z tego, że ludzie biorą śluby kościelne , a do kościoła nie chodzą co niedziele, nie przestrzegają nauk katolickich, a potem w tym kościele chcą się żenić - dla mnie hipokryzja straszna! wybaczcie jeśli kogoś urażam, ale w wielu przypadkach tak jest ( nie zawsze oczywiście) i to razi moje oczy.
Dlatego my powiedzieliśmy: nie, nie przysięgamy w tym kościele, bo nie zgadzamy się z wszystkimi jego naukami...a Bóg? przecież widzi , że się kochamy, przecież dał nam siebie...wiem, że mamy jego błogosławieństwo...

ale się rozpisałam , sorry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0328.jpg (58,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0624.jpg (30,9 KB, 36 załadowań)

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:25   #4838
Lenka1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
z tym Duphastonem to ja tez słyszałam ze nie wolno tak odrazu przerywac.
Jak ja zazywałam na poczatku ciazy to po pjakims czasie lekarz kazał stopniowo ograniczyc i przestac. Nie wiem w jakiej dawce zarzywałaś, ale moze własnie lepiej dalej zazywac i troche ograniczyc.

Ja tez jakos po tym leku nie za dobrze sie czułam.

Teraz tez miałam kupe leków/ witaminek przypisanych. Stwierdziałam, że dość. Nie chce o tym myslec i w tej chwili odstawiam całą tą chemie. Może to przez to ze sie tak faszeruje to nie wychodzi.
Odstawiłam nawet kwas foliowy na jakis czas.
Zażyłam tylko 13 tabletek - 2 dziennie. Zreszta lekarka kazała mi wykupić na początek tylko 1 opakowanie i nie kupować w razie czego drugiego. Nie rozumiem też czemu mi ten lek przepisała, skoro wszystko było w porządku. Przepisała mi go też z komentarzem, że drugie opakowanie może mi nie być potrzebne, bo przecież mogę poronić bo to poczatek ciąży. Tym bardziej nie rozumiem po co mi lek, skoro lekarka przy jego zażywaniu zakłada poronienie.
Moja mama nie brała w ciązy nic, kwasu foliowego też nie. Zreszta kto wtedy brał? A my urodziłysmy się zdrowe i całe. Mysle, że to po prostu taka moda na branie różnych cudów.
Poza wszystkim nie wierzę, że skoro fatalnie się po czyms czuję to jest to dobre dla mojego dziecka.
Pewnie dla większości kobiet jestem lekkomyslna wariatką, która nie dba o dziecko ale nie wrócę do tego leku.
Stary 2009-06-05, 09:25   #4839
kotek81
Zakorzenienie

Aliisanka cudny ten twój maluszek za wynik badania, ale napewno wszystko będzie ok Przyznam się, że ja też po cichutku marzę o chłopczyku, ale gdyby się trafiła dziewczynka to też byłoby super - ważne żeby wreszcie były już z nami te nasze kochane i upragnione fasolki...
Dra nie przejmuj się tymi głupimi babami mi osobiście nie sądziłam, że aż tyle kobiet ma problemy z zajściem w ciąże - dopiero to forum uświadomiło mi, że to jednak nie zawsze jest tak hop-siup i już... No ale druga sprawa że też nigdy nie przyszło by mi do głowy wygadywać takie rzeczy - no ale cóż są ludzie i parapety...
Trzymam za wszystkie staraczki

Kobra ja też mam tylko cywilny, mojemu tż było wszystko jedno ale ja powiedziałam, że nie i koniec! Mam bardzo zły stosunek może nie do samego kościoła, ale do księży bo na kazaniu jedno, a po mszy.... ech szkoda gadać... Wiem, że to kwestia, która jest indywidualną sprawą i każdy ma odmienne zdanie, ale najważniejsza jest miłość a nie ślub taki czy inny... Ważne żebyście byli razem szczęśliwi i za to taż trzymam

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2009-06-05 o 09:31
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:26   #4840
moonia26
Raczkowanie

Dziewczyny ja już jestem po podstawowych badaniach. Chcieli mi robić rentgen płuc, nie zgodziłam się. Powiedziałam, że mogę być w ciąży. Same pielęgniarki powiedziały, że mam racje bo to za duże ryzyko. Jutro mam wizyte u lekarza. Od niego wszystko bedzie zależało, czy wyda mi to zaświadczenie o zdolności do pracy bez rentgena czy nie. Jeśli nie mogę się pożegnać z pracą.

Strasznie się boję, że nie będę mieć ani dzidzi ani pracy. Nawet poszłam do Kościoła z prośbą, aby lekarz zrozumiał...Jestem mega przygnębiona i łzy same lecą
Trzymajcie kciuki...

aliisanka - ślicznego masz chłopczyka:eh em:
moonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:27   #4841
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
jeszcze jedno miałam Wam napisać..
dziś była ta moja przyjaciółka o której Wam pisałam że 9 lat starają się o dzidziusia, i jak na złość dostała w nocy okres i nie mogła dziś iść na wizytę ale przepisałam ją od razu na 18 czerwca żeby nie odwlekać..
powiem Wam że serce mi pękało...niezręcznie się czułam, starałam się słowem nie wspominać ani o ciąży, ani o tym jak się czuję, poza tym że też była ze mną u gina..
o filmie nawet nie wspomniałam, i mój mąż domyślił się dlaczego nie chciałam..
2 razy widziałam u niej łzy w oczach, choć nie chciała tego pokazać..
powiedziałam jej, że wiele bym dała by to Ona pierwsza nosiła w sobie maleństwo, bo w końcu Ona dłużej się stara, i że gdybym tylko miała na to wpływ, to zrobiłabym wszystko by to teraz ona cieszyła ciążą..a ja bym mogła cierpliwie czekać..
nie wiem jeszcze jak wyrazić to, jak bardzo bym chciała żeby i Ona i Wy wkrótce nosiły w Sobie maleństwo..
czasem myslę że to ktoś z dłuższym stażem powinien już móc cieszyć się ciążą, a ja przecież mogłabym poczekać..
ale to ja noszę w Sobie maleństwo..bardzo sie tez z tego cieszę, ale naprawdę takie sytuacje łamią mi serce..
Aluniu, nie czuj się niezręcznie. Zasłużyłaś na bycie mamą i ciesz się na maxa tym stanem. Na każdą z nas przyjdzie odpowiedni moment. Ustaliłyśmy już parę razy wspólnie, że nie wiemy od czego to zależy, że jedne z nas szybciej zachodzą, a inne czekaja i czekają. Ty i tak długo byłaś cierpliwa i nie narzekałaś. Będziesz cudowną mamą i jeśłi syneczek będzie podobny do Ciebie to będzie idealnym kandydatem na męża pokorny, pełny zrozumienia, dobry itd wymieniac możnaby długo. Ja się strasznie cieszę z Twojego szczęścia i wpatruję się w tego małego człowieczka jak w obraz. Śliczny jest. - to dla Ciebie

Ula jak się dzisiaj czujesz? Fakt w szpitalu można się nasłuchać i naoglądać różnych historii. Itakich, które dają nadzieję i takich, które otwierają nóż w kieszeni.

Dra pęcherz mocno dokucza? Dobrze, że ktoś się w końcu tym zajął, bo to sie tak długo ciągnie, że może to się przerodzić w jakis stan przewlekły.

miłego piątku w pracy i nie tylko, pa
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:34   #4842
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Kobra ja też mam tylko cywilny, mojemu tż było wszystko jedno ale ja powiedziałam, że nie i koniec! Mam bardzo zły stosunek może nie do samego kościoła, ale do księży bo na kazaniu jedno, a po mszy.... ech szkoda gadać... Wiem, że to kwestia, która jest indywidualną sprawą i każdy ma odmienne zdanie, ale najważniejsza jest miłość a nie ślub taki czy inny... Ważne żebyście byli razem szczęśliwi i za to taż trzymam

Cytat:
Napisane przez moonia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już jestem po podstawowych badaniach. Chcieli mi robić rentgen płuc, nie zgodziłam się. Powiedziałam, że mogę być w ciąży. Same pielęgniarki powiedziały, że mam racje bo to za duże ryzyko. Jutro mam wizyte u lekarza. Od niego wszystko bedzie zależało, czy wyda mi to zaświadczenie o zdolności do pracy bez rentgena czy nie. Jeśli nie mogę się pożegnać z pracą.

Strasznie się boję, że nie będę mieć ani dzidzi ani pracy. Nawet poszłam do Kościoła z prośbą, aby lekarz zrozumiał...Jestem mega przygnębiona i łzy same lecą
Trzymajcie kciuki...

aliisanka - ślicznego masz chłopczyka:eh em:
będzie dobrze, trzymam kciuki

Stary 2009-06-05, 09:39   #4843
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ah, moje Kochane
z Wami to człowiek od razu lepiej się czuję
Martusiu, dziękuję za kwiatka, pięknie pachnie
mam nadzieję że w przyszłym tygodniu bede mieć więcej czasu i pogoda będzie lepsza i się spotkamy
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-05, 09:47   #4844
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
ah, moje Kochane
z Wami to człowiek od razu lepiej się czuję
Martusiu, dziękuję za kwiatka, pięknie pachnie
mam nadzieję że w przyszłym tygodniu bede mieć więcej czasu i pogoda będzie lepsza i się spotkamy
Kwiatuszka sama zrywałam
Stary 2009-06-05, 11:14   #4845
dra
Zakorzenienie

hej
z nosa mi leci i kreci w nosku i kicham kicham i mam dość
Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Zresztą ja już nie czuję potrzeby legalizowania związku, co prawda mój Tż ma inne zdanie i nigdy nie mów nigdy, ale póki co to nie planuję
my akurat oboje mamy myslenie to samo i też nie mamy potrzeby legalizowania zwiazku,ale wiadomo róznie bywa i może kiedys sie wezmie slub kto to wie

Cytat:
Napisane przez edzia;12621528

[B
Dra [/B]skarbie a Ty się kuruj bo jakieś fatum na Ciebie chyba spadło
jak nie pęcherz o grypa

no jakies fatum eh,ale ja to przegonie

Cytat:
Kochana, mi jest wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewuszka, ważne by było zdrowe, najwyżej się dowiem że to dziewczynka i będzie Małgosia, tak jak wymarzył już dawno sobie mój mąż, że jak dziewczynka to tylko Małgosia
u mnie i tak kolezanki wszystkie obstawiały dziewczynkę a tutaj chłopczyk..
tak aby bylo zdrowe
a moze Małgosia jeszcze wyskoczy

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

Dra, super, że nareszcie jakiś lekarz z odpowiednim podejściem.

Kobra. Ja brałam "tylko" slub cywilny ( wybacz, ale dla mnie ślub to ślub, nieważne gdzie!) - mogliśmy wziąść kościelny, ale z powodu przekonań religijnych nie chcieliśmy.
Nasz ślub był piekny...była suknia ślubna ( no jak ślub to suknia ślubna!) była muzyka ( w urzędzie grały nam dziewczyny na skrzypcach i wiolonczeli "Marzenie"Schumanna.. .) wszyscy płakali...było CUDOWNIE! niegdy nie zgadzam się z uwagami typu " tylko cywilny"- nie ! Ślub to ślub - a słowa które wtedy wypowiadacie znaczą tyle, ile znaczą dla was....
co z tego, że ludzie biorą śluby kościelne , a do kościoła nie chodzą co niedziele, nie przestrzegają nauk katolickich, a potem w tym kościele chcą się żenić - dla mnie hipokryzja straszna! wybaczcie jeśli kogoś urażam, ale w wielu przypadkach tak jest ( nie zawsze oczywiście) i to razi moje oczy.
Dlatego my powiedzieliśmy: nie, nie przysięgamy w tym kościele, bo nie zgadzamy się z wszystkimi jego naukami...a Bóg? przecież widzi , że się kochamy, przecież dał nam siebie...wiem, że mamy jego błogosławieństwo...

ale się rozpisałam , sorry
no w końcu,ale byłam podenerwowana i miałam podnisiony głos z lekka,że juz mnie to wkurza i musiała mnie posłuchac

to co napisałaś piękne i sie zgadzam z tym 100% co do każdego jednego słowa
i cudnie wyglądaliście

Cytat:
Dra nie przejmuj się tymi głupimi babami mi osobiście nie sądziłam, że aż tyle kobiet ma problemy z zajściem w ciąże - dopiero to forum uświadomiło mi, że to jednak nie zawsze jest tak hop-siup i już... No ale druga sprawa że też nigdy nie przyszło by mi do głowy wygadywać takie rzeczy - no ale cóż są ludzie i parapety...
Trzymam za wszystkie staraczki
wiesz to normalne,że na poczatku sie nie wie,ja też czytając różne fora dopiero się przekonałam,że tak wiele kobiet ma z tym problemy,ale nie myslałam,że mnie to spotka,ja np 6 cykli luzik podchodziłam nie rozpaczałam ani nawet o tym nie myślałam,po prostu mówiłam,sobie e pewno nie trafiłam w dni coż zdaza sie,to bylo moje w mawianie,ale juz w po 7 cyklu dotarło do mnie,że jestem w tych kobietach które maja problem i przez 3 lub 4 cykle nakrecanie sie nie samowite i kupe kasy na testy przez 3 czy 4 duzo straciłam,ale głowe postawiłam na miejscu i znów luz wziełam,bo nic sila i tak nie osiagne wiec czekam i będę czekać

Cytat:
Napisane przez moonia26 Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki...
to trzymam kciuki,aby lekarz ci wypisał musi byc dobrze

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość

Dra pęcherz mocno dokucza? Dobrze, że ktoś się w końcu tym zajął, bo to sie tak długo ciągnie, że może to się przerodzić w jakis stan przewlekły.
nie pęcherz już nie boli
ale bakterie na pewno sa i trzeba jee wytępić
pije dużo dużo i ciagle latam do wc ,ale musze duzo pic
Stary 2009-06-05, 11:25   #4846
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
hej
z nosa mi leci i kreci w nosku i kicham kicham i mam dość

my akurat oboje mamy myslenie to samo i też nie mamy potrzeby legalizowania zwiazku,ale wiadomo róznie bywa i może kiedys sie wezmie slub kto to wie

no jakies fatum eh,ale ja to przegonie

tak aby bylo zdrowe
a moze Małgosia jeszcze wyskoczy

no w końcu,ale byłam podenerwowana i miałam podnisiony głos z lekka,że juz mnie to wkurza i musiała mnie posłuchac

to co napisałaś piękne i sie zgadzam z tym 100% co do każdego jednego słowa
i cudnie wyglądaliście

wiesz to normalne,że na poczatku sie nie wie,ja też czytając różne fora dopiero się przekonałam,że tak wiele kobiet ma z tym problemy,ale nie myslałam,że mnie to spotka,ja np 6 cykli luzik podchodziłam nie rozpaczałam ani nawet o tym nie myślałam,po prostu mówiłam,sobie e pewno nie trafiłam w dni coż zdaza sie,to bylo moje w mawianie,ale juz w po 7 cyklu dotarło do mnie,że jestem w tych kobietach które maja problem i przez 3 lub 4 cykle nakrecanie sie nie samowite i kupe kasy na testy przez 3 czy 4 duzo straciłam,ale głowe postawiłam na miejscu i znów luz wziełam,bo nic sila i tak nie osiagne wiec czekam i będę czekać

to trzymam kciuki,aby lekarz ci wypisał musi byc dobrze

nie pęcherz już nie boli
ale bakterie na pewno sa i trzeba jee wytępić
pije dużo dużo i ciagle latam do wc ,ale musze duzo pic

Daruniu, dziękuję, to był nasz specjalny , cudowny dzien, wszystko było tak, jak to sobie wymarzyliśmy...
co do ślubów, po prostu takie mam zdanie. Denerwuje mnie, jak ktoś mi zwraca uwagę : no jak to, ale do cywilnego w sukni ślubnej to nie wypada!
Ale nikt nic nie mówi, jak panny idą z brzuchem do kościelengo w białym welonie ( welon-symbol dziewictwa!) to nikogo nie razi, to nie hipokryzja, ale jak ja do ślubu chce iść w sukni ślubnej to już jest beee..
śmiechu warte!

Kochana, pij, sikaj i lecz te bakterie , nie ch ci wreszcie to cholerstwo wyleczą bo ile się można męczyć???????

a ja idę domek ogarniać.

Stary 2009-06-05, 13:38   #4847
dra
Zakorzenienie

dziewczyny prosze sie teraz nie denerwować:
es od Uli
"Miała wypadek jadac po wypis ,ze szpitala i wjechał w nią tir,ona miała zielone światło wiec jechała i nagle bum,ale jej i kruszynce nic nie jest na szczeście i zostawili ja do jutra na oddziale na obserwacji"

Cytat:
Daruniu, dziękuję, to był nasz specjalny , cudowny dzien, wszystko było tak, jak to sobie wymarzyliśmy...
co do ślubów, po prostu takie mam zdanie. Denerwuje mnie, jak ktoś mi zwraca uwagę : no jak to, ale do cywilnego w sukni ślubnej to nie wypada!
Ale nikt nic nie mówi, jak panny idą z brzuchem do kościelengo w białym welonie ( welon-symbol dziewictwa!) to nikogo nie razi, to nie hipokryzja, ale jak ja do ślubu chce iść w sukni ślubnej to już jest beee..
śmiechu warte!

Kochana, pij, sikaj i lecz te bakterie , nie ch ci wreszcie to cholerstwo wyleczą bo ile się można męczyć???????

a ja idę domek ogarniać.
om mnie tez denerwuje,ze slub cywilny to nie slub,głupie gadanie ślub to ślub i koniec
no i cywilny nie wypada bialej sukni,niech sie w dupe ugryzą,co to kościół od biały sukien czy co??
najwazniejsza jest miłość i miec takie same co do slubu no i wygladac tak jak sie marzy,bo to dzien kochajacych sie ludzi

ale wiekszość to na pokaz ślub robi no i nagle wpadka idzie z brzuchem do ślubu,nie mam nnza zle nikomu,ale po co nagle slub jak sie nie planowalo,rozumiem jak sie planowalo i niespodzianka,ale w wiekszości to szybko bo co ludzie powiedza...

przepraszam jak kogoś uraziłam
Stary 2009-06-05, 14:01   #4848
roza26
Raczkowanie

[quote=dra;12626034]dziewczyny prosze sie teraz nie denerwować:
es od Uli
"Miała wypadek jadac po wypis ,ze szpitala i wjechał w nią tir,ona miała zielone światło wiec jechała i nagle bum,ale jej i kruszynce nic nie jest na szczeście i zostawili ja do jutra na oddziale na obserwacji"

Oj ta nasz biedna Ulcia-co chwile cos-jejku kochana dobrze ze nic Ci sie nie stalo-Tobie i kruszyncejestesmy z Toba!
Wiecie co-niedawno Wam pisalam ze moja kotka(jej zdjecie jest u mnie na nk) urodzila 4 sliczne kocieta-chcialam im wczoraj zdjecia zrobic i Wam pokazac ale sa tak szybkie ze ciezko im zrobic zdjecie a wczoraj wieczorkiem moja suczka(piesek) oszczenil sie i ma tez 4 sliczne psiaki-chce moze któras szczeniaczka???jeden jest caly bialy tylko ma jedna latke czarna na plecach i jedno czarne ucho z okiem Dzis mama mowi do mnie-no kotki sa, pieski sa, tylko malych liskow brak-zrobilo mi sie smutno (liski od mojego nazwiska jakby kto nie wiedzial-mowila o dzieciach) Buziaki
Stary 2009-06-05, 14:16   #4849
pacierp
Rozeznanie

[quote=roza26;12626355]
Cytat:
es od Uli

Oj ta nasz biedna Ulcia-co chwile cos-jejku kochana dobrze ze nic Ci sie nie stalo-Tobie i kruszyncejestesmy z Toba!
Wiecie co-niedawno Wam pisalam ze moja kotka(jej zdjecie jest u mnie na nk) urodzila 4 sliczne kocieta-chcialam im wczoraj zdjecia zrobic i Wam pokazac ale sa tak szybkie ze ciezko im zrobic zdjecie a wczoraj wieczorkiem moja suczka(piesek) oszczenil sie i ma tez 4 sliczne psiaki-chce moze któras szczeniaczka???jeden jest caly bialy tylko ma jedna latke czarna na plecach i jedno czarne ucho z okiem Dzis mama mowi do mnie-no kotki sa, pieski sa, tylko malych liskow brak-zrobilo mi sie smutno (liski od mojego nazwiska jakby kto nie wiedzial-mowila o dzieciach) Buziaki

Ula Ty dziewczyno, naszych nerwów nie oszczędzasz. Jak przeczytałam, to aż mi się gorąco zrobiło!!! Bogu dziękować, że nic się poważnego nie stało. Wiem, że nie miałaś wpływu na to i pisanie uważaj na siebie nic nie da, bo i tak uważasz jak tylko się da. Bądz dobrej myśli i odpoczywaj.

Rózyczko nie smutaj się Kochana. Na ciebie też czas przyjdzie, zobaczysz. Mama tak trochę palnęła, bo pewnie nie myślała, że Cię zrani.
A tak zmieniając temat to w domku masz mini zoo Niestety nie mogę wziąć żadnego zwierzaczka (narazie), bo mamy tą swoją Heńkę i dwa pokoje w bloku ale jak kiedyś wybędziemy na wieś(taki jest plan) to będzie dużo zwierzaków(może nawet koń dla mnie). Chętnie bym się zaopiekowała takim maluchem, ale wychodzę z założenia, że zwierzakowi należy się czas i przestrzeń, żeby był szczęśliwy, a niestety nie ma narazie perspektyw na większe mieszkanko.
Straszny kłopot, żeby oddać zwierzaczka w dobre ręce. Ale na pewno uda Ci się kogoś znaleźć, kto je pokocha.
Stary 2009-06-05, 14:20   #4850
kotek81
Zakorzenienie

Cholera a mnie się wszystko pokręciło myślałam, że owulkę mam już za sobą a dopiero teraz znalazłam ten kalkulator internetowy i wychodzi mi że to dziś a tż-ta nie ma będzie dopiero w jutro wieczorem Co prawda były niby przytulanki w środę no ale nie wiadomo czy żołnierzyki doczekają No a biorąc pod uwagę że marzy mi się mały facecik to wskazane byłoby właśnie dziś Zostaje mi chyba tylko iść na lewo (To żart oczywiście )
Stary 2009-06-05, 14:24   #4851
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
es od Uli

om mnie tez denerwuje,ze slub cywilny to nie slub,głupie gadanie ślub to ślub i koniec
no i cywilny nie wypada bialej sukni,niech sie w dupe ugryzą,co to kościół od biały sukien czy co??
najwazniejsza jest miłość i miec takie same co do slubu no i wygladac tak jak sie marzy,bo to dzien kochajacych sie ludzi

ale wiekszość to na pokaz ślub robi no i nagle wpadka idzie z brzuchem do ślubu,nie mam nnza zle nikomu,ale po co nagle slub jak sie nie planowalo,rozumiem jak sie planowalo i niespodzianka,ale w wiekszości to szybko bo co ludzie powiedza...

przepraszam jak kogoś uraziłam
ULA TRZYMAJ SIĘ!

PS: Dra...ale taka prawda i tak się najczęściej dzieje....

Cytat:
Cholera a mnie się wszystko pokręciło myślałam, że owulkę mam już za sobą a dopiero teraz znalazłam ten kalkulator internetowy i wychodzi mi że to dziś a tż-ta nie ma będzie dopiero w jutro wieczorem Co prawda były niby przytulanki w środę no ale nie wiadomo czy żołnierzyki doczekają No a biorąc pod uwagę że marzy mi się mały facecik to wskazane byłoby właśnie dziś Zostaje mi chyba tylko iść na lewo (To żart oczywiście )
kalkulator ci obliczył kiedy masz mieć owu?? a jak? na podstawie tempki? obajwów? nie czaję

Stary 2009-06-05, 14:37   #4852
Lenka1000
Rozeznanie

Biedna Ula... dobrze, że się nic nie stało !!!
Stary 2009-06-05, 14:40   #4853
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

kalkulator ci obliczył kiedy masz mieć owu?? a jak? na podstawie tempki? obajwów? nie czaję
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kalkulatory/dni_plodne.php
Stary 2009-06-05, 14:45   #4854
Nika1980
Zakorzenienie

ale zdajesz sobie sprawę, że to czysta statystyka i większość kobiet wcale nie ma owulacji w dniu , w którym statystycznie ona powinna być, czyli 14 dni przed kolejną @ ?
jedynie skok tempki może ci powiedzieć, że była owu, a że owu się zbliża to można poznać po obserwacji śluzu i szyjki macicy.
naprawdę nie radzę sugerować się takimi prostymi obliczeniami.
ja np miałam owu w 13 dniu zawsze, choć wg tego kalkulatora w 14 powinnam mieć.

Stary 2009-06-05, 14:54   #4855
dra
Zakorzenienie

no nasza ulka to musi przjsc,ale najwazniejsze,że sa cali
ja akurat bylam na zakupach jak es przyszedł,to aż słabo mi sie zrobilo i ugieły mi sie nogi w kolanach

trzeba uważać niestety,tak jezdza ludzie,dziś mi dziad wyjechał ,bo mialam pierwszenstwo,ale nie on musi pierszy,tylko ja mam manie hamulca i zaraz hamuje,a niech se jedzie ja poczekam,tak samo jak ktos wyprzedza i czuje sie nie pewnie to od razu hamuje,bo moze czasem nuie zdazyc wyprzedzić,an my dobrze jezdzimy,a ktos moze nas roztrzaskać
ja nawet na siwiatłach dobrze sie nie czuje zanim rusze to bede sie rozgladac czy na prawde czysto jest,ja sie nie uznaje za super kierowce,ale staram sie uwazac i myslec no i myslec za kogos,bo niewiadomo co tamten drugi zrobi....
no dzis z parkingu wyjezdzalam,auto mam troche dlugie zaczelam wyjezdzac ok,a dziad jedzie nie przepusci i jeszczxe sie stuka w glowe,ze jestem glupia,kurde ja zawsze przepuszczam,.żeby ktos spokojnie wyjechal,eh niektórzy ludzie to w glowie pusto maja
Stary 2009-06-05, 15:02   #4856
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
no nasza ulka to musi przjsc,ale najwazniejsze,że sa cali
ja akurat bylam na zakupach jak es przyszedł,to aż słabo mi sie zrobilo i ugieły mi sie nogi w kolanach

trzeba uważać niestety,tak jezdza ludzie,dziś mi dziad wyjechał ,bo mialam pierwszenstwo,ale nie on musi pierszy,tylko ja mam manie hamulca i zaraz hamuje,a niech se jedzie ja poczekam,tak samo jak ktos wyprzedza i czuje sie nie pewnie to od razu hamuje,bo moze czasem nuie zdazyc wyprzedzić,an my dobrze jezdzimy,a ktos moze nas roztrzaskać
ja nawet na siwiatłach dobrze sie nie czuje zanim rusze to bede sie rozgladac czy na prawde czysto jest,ja sie nie uznaje za super kierowce,ale staram sie uwazac i myslec no i myslec za kogos,bo niewiadomo co tamten drugi zrobi....
no dzis z parkingu wyjezdzalam,auto mam troche dlugie zaczelam wyjezdzac ok,a dziad jedzie nie przepusci i jeszczxe sie stuka w glowe,ze jestem glupia,kurde ja zawsze przepuszczam,.żeby ktos spokojnie wyjechal,eh niektórzy ludzie to w glowie pusto maja
prawda , niestety prawda....

Stary 2009-06-05, 15:07   #4857
dra
Zakorzenienie

kurde tak mysle czy alergii nie mam na coś nigdy nie miałam,ale to roznie bywa,juz nie mogę kicham i kicham,a jak cos mnie lapalo to od piórka w gardle,a teraz woda z nosa i kichanie i kichanie,a nie wiem jakie sa objawy alergii,musze poczytac
Stary 2009-06-05, 15:51   #4858
kobra913
Raczkowanie

Macie dziewczyny oczywiscie racje tylko poprostu zawsze tak jakos myslalam o slubie koscielnym...ale co ma byc to bedzie...PATKA TO NIE JA WYCHODZE ZA MAZ TYLKO MOJEGOP KUZYNKA ale ja tez juz bym chciala niestety musimny czekac az zakonczy sprawe rozwodowa i chyba jestesmy jedyna para na tym watku bez slubu

ula rybcia tyrzymajcie sie bogu dzieki ze nic wam sie nie stalo
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 16:00   #4859
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
Macie dziewczyny oczywiscie racje tylko poprostu zawsze tak jakos myslalam o slubie koscielnym...ale co ma byc to bedzie...PATKA TO NIE JA WYCHODZE ZA MAZ TYLKO MOJEGOP KUZYNKA ale ja tez juz bym chciala niestety musimny czekac az zakonczy sprawe rozwodowa i chyba jestesmy jedyna para na tym watku bez slubu
Kobra, najważniejsze, że znazłaś miłość swego zycia, tak? skończy sięsprawa rozwodowa i zaplanujecie sobie piękny ślub, będziesz kieckę wybierać i bukiet. poza tym my na tym wątku nie dyskryminujemy ani niemężatych ani mężatych, prawda dziewczyny?

Stary 2009-06-05, 16:02   #4860
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
sama nie jesteś
patrz na mnie 7 lat w związku(7 lat w październiku) a nadal bez ślubu i tak nam dobrze i nawet o ślubie nie myślimy dobrze nam tak jak jest
jedynie co do ślubu gadaliśmy to,jakbyśmy nie mogli miec dzieci,a staz małżenski do adopcji potrzebny,dla dzidzi wszystko,jakbym nie mieli tego problemu to raczej bym nigdy nie wzieli ślubu,bo dla mnie jest ważna miłość,a jezeli dojdzie do ślubu już to chce mój wymarzony tylko we dwójkę + 2 świadków i nad morzem to jest moje marzenie,bo akurat ja wesel nie lubie,po prostu nie lubie tanczyc i rodzine mam hamska...

a co jak nigdy nie wezme ślubu będę od was czymś się róznic będę gorsza czy jak??bo wszytskie w małżenstwie,a ja nie,nieraz czuję,ze jestem odtrącana,że nie jestem katoliczką,że nie mam ślubu i takie tam,ale jestem człowiekkiem i nie każdy tak samo myśli...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości