|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Kochana, mi jest wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewuszka, ważne by było zdrowe, najwyżej się dowiem że to dziewczynka i będzie Małgosia, tak jak wymarzył już dawno sobie mój mąż, że jak dziewczynka to tylko Małgosia
![]() u mnie i tak kolezanki wszystkie obstawiały dziewczynkę a tutaj chłopczyk..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
witajcie..
ula strasznie się cieszę, że już jesteś z nami za Wasze zdrówkoaliisanka - ach te chłopy bezwstydniki, już od pierwszych chwil muszą się chwalić sprzętem piękne zdjęcie.. za wyniki badań i Wasze zdrówkopozdrawiam wszystkie i uciekam.. potem doczytam co tam u Was miłego dnia
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, tak sobie myślę że skoro początek roku był taki owocny, to może połowa okaże się równie owocna..
bardzo bym tego chciała i życzę Wam tego z całego serca, a nawet z dwóch serduszek, które mam w sobie, i cały czas mocno trzymam kciuki i bardzo bardzo Wam kibicuję...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4834 |
|
Raczkowanie
|
ULKA witaj kochanie z nami z powrotem-ciesze sie ze juz wszystko oki z Toba i dzidzia
odpoczywaj sobie i wpadaj do nas czasem DRA nie przejmuj sie gadaniem bab i grzej sie kochana i ubieraj cieplutko i dbaj o zdrówko bo kurcze co chwile cos Cie lapie biedna Ty nasza!KOBRA slub cywilny tez potrafi byc magiczny-moj brat taki mial i bylo naprawde jak na normalnym slubie!AŁŁA kochana słuchaj kolezanek-naprawde jest duzo dziewczyn co z PCO sa juz w ciazy badz maja dzidzie!Takze nie smutac mi sie tu A u mnie oki-czekamy z mezusiem na staranka-dzis dopiero 5dc wiec oooo jeszcze troszke!Pogoda do
|
|
#4835 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
Alissanka, więc kciuki cały czas zaciśnięte za wyniki
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Ula
Dra, super, że nareszcie jakiś lekarz z odpowiednim podejściem. Kobra. Ja brałam "tylko" slub cywilny ( wybacz, ale dla mnie ślub to ślub, nieważne gdzie!) - mogliśmy wziąść kościelny, ale z powodu przekonań religijnych nie chcieliśmy. Nasz ślub był piekny...była suknia ślubna ( no jak ślub to suknia ślubna!) była muzyka ( w urzędzie grały nam dziewczyny na skrzypcach i wiolonczeli "Marzenie"Schumanna.. .) wszyscy płakali...było CUDOWNIE! niegdy nie zgadzam się z uwagami typu " tylko cywilny"- nie ! Ślub to ślub - a słowa które wtedy wypowiadacie znaczą tyle, ile znaczą dla was.... co z tego, że ludzie biorą śluby kościelne , a do kościoła nie chodzą co niedziele, nie przestrzegają nauk katolickich, a potem w tym kościele chcą się żenić - dla mnie hipokryzja straszna! wybaczcie jeśli kogoś urażam, ale w wielu przypadkach tak jest ( nie zawsze oczywiście) i to razi moje oczy. Dlatego my powiedzieliśmy: nie, nie przysięgamy w tym kościele, bo nie zgadzamy się z wszystkimi jego naukami...a Bóg? przecież widzi , że się kochamy, przecież dał nam siebie...wiem, że mamy jego błogosławieństwo... ale się rozpisałam , sorry
|
|
#4838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama nie brała w ciązy nic, kwasu foliowego też nie. Zreszta kto wtedy brał? A my urodziłysmy się zdrowe i całe. Mysle, że to po prostu taka moda na branie różnych cudów. Poza wszystkim nie wierzę, że skoro fatalnie się po czyms czuję to jest to dobre dla mojego dziecka. Pewnie dla większości kobiet jestem lekkomyslna wariatką, która nie dba o dziecko ale nie wrócę do tego leku. |
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Aliisanka cudny ten twój maluszek
za wynik badania, ale napewno wszystko będzie ok Przyznam się, że ja też po cichutku marzę o chłopczyku, ale gdyby się trafiła dziewczynka to też byłoby super - ważne żeby wreszcie były już z nami te nasze kochane i upragnione fasolki... Dra nie przejmuj się tymi głupimi babami mi osobiście nie sądziłam, że aż tyle kobiet ma problemy z zajściem w ciąże - dopiero to forum uświadomiło mi, że to jednak nie zawsze jest tak hop-siup i już... No ale druga sprawa że też nigdy nie przyszło by mi do głowy wygadywać takie rzeczy - no ale cóż są ludzie i parapety... Trzymam za wszystkie staraczki ![]() Kobra ja też mam tylko cywilny, mojemu tż było wszystko jedno ale ja powiedziałam, że nie i koniec! Mam bardzo zły stosunek może nie do samego kościoła, ale do księży bo na kazaniu jedno, a po mszy.... ech szkoda gadać... Wiem, że to kwestia, która jest indywidualną sprawą i każdy ma odmienne zdanie, ale najważniejsza jest miłość a nie ślub taki czy inny... Ważne żebyście byli razem szczęśliwi i za to taż trzymam
Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2009-06-05 o 09:31 |
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już jestem po podstawowych badaniach. Chcieli mi robić rentgen płuc, nie zgodziłam się. Powiedziałam, że mogę być w ciąży. Same pielęgniarki powiedziały, że mam racje bo to za duże ryzyko. Jutro mam wizyte u lekarza. Od niego wszystko bedzie zależało, czy wyda mi to zaświadczenie o zdolności do pracy bez rentgena czy nie. Jeśli nie mogę się pożegnać z pracą.
Strasznie się boję, że nie będę mieć ani dzidzi ani pracy. Nawet poszłam do Kościoła z prośbą, aby lekarz zrozumiał...Jestem mega przygnębiona i łzy same lecą ![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki... aliisanka - ślicznego masz chłopczyka |
|
|
|
#4841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- to dla CiebieUla jak się dzisiaj czujesz? Fakt w szpitalu można się nasłuchać i naoglądać różnych historii. Itakich, które dają nadzieję i takich, które otwierają nóż w kieszeni. Dra pęcherz mocno dokucza? Dobrze, że ktoś się w końcu tym zajął, bo to sie tak długo ciągnie, że może to się przerodzić w jakis stan przewlekły. miłego piątku w pracy i nie tylko, pa |
|
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
ah, moje Kochane
![]() z Wami to człowiek od razu lepiej się czuję ![]() Martusiu, dziękuję za kwiatka, pięknie pachnie mam nadzieję że w przyszłym tygodniu bede mieć więcej czasu i pogoda będzie lepsza i się spotkamy
|
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4845 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() z nosa mi leci i kreci w nosku i kicham kicham i mam dość Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moze Małgosia jeszcze wyskoczy ![]() Cytat:
![]() to co napisałaś piękne i sie zgadzam z tym 100% co do każdego jednego słowai cudnie wyglądaliście Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale bakterie na pewno sa i trzeba jee wytępić pije dużo dużo i ciagle latam do wc ,ale musze duzo pic
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daruniu, dziękuję, to był nasz specjalny , cudowny dzien, wszystko było tak, jak to sobie wymarzyliśmy... co do ślubów, po prostu takie mam zdanie. Denerwuje mnie, jak ktoś mi zwraca uwagę : no jak to, ale do cywilnego w sukni ślubnej to nie wypada! Ale nikt nic nie mówi, jak panny idą z brzuchem do kościelengo w białym welonie ( welon-symbol dziewictwa!) to nikogo nie razi, to nie hipokryzja, ale jak ja do ślubu chce iść w sukni ślubnej to już jest beee.. śmiechu warte! Kochana, pij, sikaj i lecz te bakterie , nie ch ci wreszcie to cholerstwo wyleczą bo ile się można męczyć??????? a ja idę domek ogarniać.
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny prosze sie teraz nie denerwować:
es od Uli "Miała wypadek jadac po wypis ,ze szpitala i wjechał w nią tir,ona miała zielone światło wiec jechała i nagle bum,ale jej i kruszynce nic nie jest na szczeście i zostawili ja do jutra na oddziale na obserwacji" Cytat:
no i cywilny nie wypada bialej sukni,niech sie w dupe ugryzą,co to kościół od biały sukien czy co?? najwazniejsza jest miłość i miec takie same co do slubu no i wygladac tak jak sie marzy,bo to dzien kochajacych sie ludzi ![]() ale wiekszość to na pokaz ślub robi no i nagle wpadka idzie z brzuchem do ślubu,nie mam nnza zle nikomu,ale po co nagle slub jak sie nie planowalo,rozumiem jak sie planowalo i niespodzianka,ale w wiekszości to szybko bo co ludzie powiedza... przepraszam jak kogoś uraziłam
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
[quote=dra;12626034]dziewczyny prosze sie teraz nie denerwować:
es od Uli "Miała wypadek jadac po wypis ,ze szpitala i wjechał w nią tir,ona miała zielone światło wiec jechała i nagle bum,ale jej i kruszynce nic nie jest na szczeście i zostawili ja do jutra na oddziale na obserwacji" Oj ta nasz biedna Ulcia-co chwile cos-jejku kochana dobrze ze nic Ci sie nie stalo-Tobie i kruszynce Wiecie co-niedawno Wam pisalam ze moja kotka(jej zdjecie jest u mnie na nk) urodzila 4 sliczne kocieta-chcialam im wczoraj zdjecia zrobic i Wam pokazac ale sa tak szybkie ze ciezko im zrobic zdjecie a wczoraj wieczorkiem moja suczka(piesek) oszczenil sie i ma tez 4 sliczne psiaki-chce moze któras szczeniaczka???jeden jest caly bialy tylko ma jedna latke czarna na plecach i jedno czarne ucho z okiem Dzis mama mowi do mnie-no kotki sa, pieski sa, tylko malych liskow brak-zrobilo mi sie smutno (liski od mojego nazwiska jakby kto nie wiedzial-mowila o dzieciach) Buziaki
|
|
#4849 | |
|
Rozeznanie
|
[quote=roza26;12626355]
Cytat:
Ula Ty dziewczyno, naszych nerwów nie oszczędzasz. Jak przeczytałam, to aż mi się gorąco zrobiło!!! Bogu dziękować, że nic się poważnego nie stało. Wiem, że nie miałaś wpływu na to i pisanie uważaj na siebie nic nie da, bo i tak uważasz jak tylko się da. Bądz dobrej myśli i odpoczywaj. Rózyczko nie smutaj się Kochana. Na ciebie też czas przyjdzie, zobaczysz. Mama tak trochę palnęła, bo pewnie nie myślała, że Cię zrani. A tak zmieniając temat to w domku masz mini zoo ale jak kiedyś wybędziemy na wieś(taki jest plan) to będzie dużo zwierzaków(może nawet koń dla mnie ). Chętnie bym się zaopiekowała takim maluchem, ale wychodzę z założenia, że zwierzakowi należy się czas i przestrzeń, żeby był szczęśliwy, a niestety nie ma narazie perspektyw na większe mieszkanko.Straszny kłopot, żeby oddać zwierzaczka w dobre ręce. Ale na pewno uda Ci się kogoś znaleźć, kto je pokocha. |
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera a mnie się wszystko pokręciło
myślałam, że owulkę mam już za sobą a dopiero teraz znalazłam ten kalkulator internetowy i wychodzi mi że to dziś (To żart oczywiście )
|
|
|
|
#4851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ULA TRZYMAJ SIĘ!PS: Dra...ale taka prawda i tak się najczęściej dzieje.... Cytat:
|
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
Biedna Ula... dobrze, że się nic nie stało !!!
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie skok tempki może ci powiedzieć, że była owu, a że owu się zbliża to można poznać po obserwacji śluzu i szyjki macicy. naprawdę nie radzę sugerować się takimi prostymi obliczeniami. ja np miałam owu w 13 dniu zawsze, choć wg tego kalkulatora w 14 powinnam mieć.
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
no nasza ulka to musi przjsc,ale najwazniejsze,że sa cali
ja akurat bylam na zakupach jak es przyszedł,to aż słabo mi sie zrobilo i ugieły mi sie nogi w kolanach trzeba uważać niestety,tak jezdza ludzie,dziś mi dziad wyjechał ,bo mialam pierwszenstwo,ale nie on musi pierszy,tylko ja mam manie hamulca i zaraz hamuje,a niech se jedzie ja poczekam,tak samo jak ktos wyprzedza i czuje sie nie pewnie to od razu hamuje,bo moze czasem nuie zdazyc wyprzedzić,an my dobrze jezdzimy,a ktos moze nas roztrzaskać ja nawet na siwiatłach dobrze sie nie czuje zanim rusze to bede sie rozgladac czy na prawde czysto jest,ja sie nie uznaje za super kierowce,ale staram sie uwazac i myslec no i myslec za kogos,bo niewiadomo co tamten drugi zrobi.... no dzis z parkingu wyjezdzalam,auto mam troche dlugie zaczelam wyjezdzac ok,a dziad jedzie nie przepusci i jeszczxe sie stuka w glowe,ze jestem glupia,kurde ja zawsze przepuszczam,.żeby ktos spokojnie wyjechal,eh niektórzy ludzie to w glowie pusto maja
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
kurde tak mysle czy alergii nie mam na coś nigdy nie miałam,ale to roznie bywa,juz nie mogę kicham i kicham,a jak cos mnie lapalo to od piórka w gardle,a teraz woda z nosa i kichanie i kichanie,a nie wiem jakie sa objawy alergii,musze poczytac
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
Macie dziewczyny oczywiscie racje tylko poprostu zawsze tak jakos myslalam o slubie koscielnym...ale co ma byc to bedzie...PATKA TO NIE JA WYCHODZE ZA MAZ TYLKO MOJEGOP KUZYNKA
ale ja tez juz bym chciala niestety musimny czekac az zakonczy sprawe rozwodowa i chyba jestesmy jedyna para na tym watku bez slubu![]() ula rybcia tyrzymajcie sie bogu dzieki ze nic wam sie nie stalo
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patrz na mnie 7 lat w związku(7 lat w październiku) a nadal bez ślubu i tak nam dobrze i nawet o ślubie nie myślimy dobrze nam tak jak jest ![]() jedynie co do ślubu gadaliśmy to,jakbyśmy nie mogli miec dzieci,a staz małżenski do adopcji potrzebny,dla dzidzi wszystko,jakbym nie mieli tego problemu to raczej bym nigdy nie wzieli ślubu,bo dla mnie jest ważna miłość,a jezeli dojdzie do ślubu już to chce mój wymarzony tylko we dwójkę + 2 świadków i nad morzem to jest moje marzenie,bo akurat ja wesel nie lubie,po prostu nie lubie tanczyc i rodzine mam hamska... a co jak nigdy nie wezme ślubu będę od was czymś się róznic będę gorsza czy jak??bo wszytskie w małżenstwie,a ja nie,nieraz czuję,ze jestem odtrącana,że nie jestem katoliczką,że nie mam ślubu i takie tam,ale jestem człowiekkiem i nie każdy tak samo myśli...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

za Wasze zdrówko
piękne zdjęcie..
odpoczywaj sobie i wpadaj do nas czasem
biedna Ty nasza!KOBRA slub cywilny tez potrafi byc magiczny-moj brat taki mial i bylo naprawde jak na normalnym slubie!AŁŁA kochana słuchaj kolezanek-naprawde jest duzo dziewczyn co z PCO sa juz w ciazy badz maja dzidzie!Takze nie smutac mi sie tu 

- to dla Ciebie

i sie zgadzam z tym 100% co do każdego jednego słowa
myślałam, że owulkę mam już za sobą a dopiero teraz znalazłam ten kalkulator internetowy i wychodzi mi że to dziś
(To żart oczywiście