![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki i perfumy Dior, Cacharel, Lancome, CK, Puma
Interesuje mnie Pur Desir de Lavande, Yves Rocher
Mogę oddać : Chevrefeuille Pur Desir de Lys Vanille Bourbon ![]()
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co Ty na to? ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Hej, w grę by wchodziła zamiana Emporio White na Brita. Jeśli by Ci to odpowiadało, to odpisz w moim wątku, pls.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Błagam ![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dlatego podałam dodatkowo 2 inne propozycje tej samej firmy ![]() Za Pur Desir de Lavande mogę oddać Pur Desir de Lys i Vanille Bourbon 20ml nowe. Lub Pur Desir de Lys i Chevrefeuille.
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Hello, Sweet Sun niestety pójdzie do lalesi, bo ma ona zapachy na których mi zależy. Natomiast chętnie wymienię Emporio White lub Pure Turquoise za Brita. pzdr !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
No to byłoby super wymienić się Pure Turquoise za Brita
![]() Tylko że od razu uprzedzam, że Brit ma wadę butelki - spadający pierścień okalający atomizer. W dozowaniu w żaden sposób to oczywiście nie przeszkadza, ale czasami pierścień zostaje w zatyczce (korku) i trzeba go wyciągać. Krótka interwencja kropelką załatwiłaby sprawę, ale ja nie chcę ingerować w buteleczkę do wymiany ![]() Pozdrawiam serdecznie, jeśli decydujesz się na wymianę, albo chcesz zadać jakieś dodatkowe pytania, to zapraszam na PW ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam na PW!
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------
[/COLOR] Dobra, to wybieram Pur Desir de Lys i Vanille Bourbon 20ml ![]() Zapraszam na PW![/QUOTE] Już idę ![]() Wysłać mogę we środę paczką.
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() Ja w sprawie Aquoliny. Hmm...może odżywki MC (Meister Coiffeur)? Szpik koński i szpik kostny norki jest w oryginalnych opakowaniach 35 ml...z reszty mogę zrobić odlewki. Jedwab z Farouka. Odżywka do brwi i rzęs RefectoCila (albo henna). Zapomniałam o Tigi...Mam Ego Boost i Self Absorbead. Ogólnie oprócz TIGI, mam znaczną część kosmetyków w/w firm... No i zapomniałam...mam jakieś żele Aquoliny...Poziomka, Biała Czekolada (te zapachy mi nie pasują) i kilka próbek... Mam nadzieję że coś znajdziesz ![]() Z firmami z wątku można sporo wymyślić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłać mogę we środę paczką.[/QUOTE] Oczywiście paczka bedzie nadana jako priorytetowa ![]()
![]() |
![]() |
#196 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Dobra, przejrzałam, interesuje mnie ostatecznie: Henna (farba do brwi i rzęs) RefectoCil (proszę, napisz, jakie masz kolory) Tigi Ego Boost Farouk Biosilk jedwab do włosów Aha, gdybyś mogła jeszcze napisać ile czego masz ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Może coś u mnie za:
Nuxe, micelarna woda do demakijażu z 3 różami, 28/30ml, buteleczka (KWC) zestaw Nina Ricci (3 z 5 miniatur)
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- The Pour un Ete 0,9ml - Mimosa pour moi 1ml - Verte Violette 1ml - Ghost Eau de Toilette 0,7ml - Chinatown 1,6ml - Ormonde Jayne - Eau de Parfum 0,2 ml - Hugo - Deep Red 0,8ml - L.Biagiotti - Tempore Donna 0,8ml - A.Sui - Sui Dreams 0,6ml - Quel Amour 0,8ml Co Ty na to? ![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstępnie by mi odpowiadało, ale czekam jeszcze cały czas na odpowiedź w sprawie pielęgnacji, no i dziewczyny pytały już o niektóre próbki więc muszę usiąść i dokładnie sprawdzić czy się to nie dubluje, a czasu mam ostatnio mało... ![]() Dam ci znać jak to posprawdzam i dostanę odpowiedź w sprawie kremów, ale sądzę że się dogadamy ![]()
![]() |
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekam w takim razie na decyzję ![]() Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Niestety nic nie znalazłam, ale dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy i kosmetyki CK, Paco Rabanne, Chanel, Iceberg, Aquolina
odpowiedziałam u mnie
![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Mogłabyś opisać zapach Farouche?
Czy jest ciężki, słodki, pudrowy, kwiatowy...? Nie ma go na wizażu i nie mogę sprawdzić składu... ![]()
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Nie otwierałam Farouche. Ale znalazłam opis na jednej stronie
![]() Nina Ricci - Farouche Farouche jest ogromnym bukietem ciętych kwiatów.Odurzająco i silnie pachnących, o łodyżkach kapiących jeszcze wodą po wyjęciu z wazonu.Nie są to jednak nudne kwiaty.Farouche rozkwitają na skórze.Mam wrażenie nawet,że żyją na niej.Są to perfumy intensywne, o nieco kwaskowatej, szyprowo-aldehydowej nutce.Po rozpyleniu unoszą się w powietrzu niczym delikatny kwiatowo-cytrusowy obłoczek, żeby za chwilę nabrać mocy i gęstości od jaśminu i lilii skąpanych w aldehydach.W sumie najbardziej wyczuwam jaśmin.I nie są to te eterycznie pachnące, świeże, białe kwiatuszki.To maksymalnie skondensowana esencja kwiatu.Ale piękna.Z czasem wyostrzają się i nabierają takiej gładkiej szlachetności.Mam wtedy wrażenie,że wyczuwam w nich szypry, może nawet podobne w tonacji do tych w Soir de Lune Sisley.Jednak te w Farouche nie są aż tak zimne i ekpansywne.Nie mają też zawartej w zapachu Sisley miodowej nuty,za to są nieco wysłodzone ambrą.Farouche kojarzą mi się z młodą damą, żyjącą w dworku szlacheckim, gdzieś w latach dwudziestych XX wieku.Zajęciem tej damy jest bywanie na salonach i prowadzenie niezobowiązujących towarzyskich konwersacji.Jest to dama, którą zawsze otacza wianuszek adoratorów.Taka kobieta-kokietka, która nieświadomie omamia mężczyzn zalotnym spojrzeniem, by za chwilę spłoniona spuścić wzrok, gdy jej oczy w oczach mężczyzny napotkają błysk zainteresowania.Jest to dziewczyna, która dopiero zaczyna byc świadoma swojej kobiecości, a której naiwna niewinność przyciąga jak magnes. Zapach w stylu retro-takich już nikt dzisiaj nie produkuje.Farouche też zresztą powoli odchodzą w zapomnienie.A szkoda.Bo to naprawdę bardzo ładny i intrygujący zapach.O niemal nieosiągalnej dla dzisiaj produkowanych perfum trwałości nuty głowy: aldehydy, bergamotka, brzoskwinia, galbanum, mandarynka nuty serca: róża, goździk, geranium, fiołek alpejski, kapryfolium, lilia nuty bazy: drzewo sandałowe, vetiver, piżmo, ambra
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opis, bardzo zachęcający
![]() Wzięłabym wszystkie rzeczy, które chciałam oprócz L'air du Temps EDT 2ml - niestety pudrowe zapachy to zupełnie nie dla mnie, a wcześniej nie doczytałam opisów. W zamian odejmę ok. 1,8 ml niszowca, lub dwóch łącznie o tej pojemności, które brakną mi do wymianki, może tak być...?
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nuxe, micelarna woda do demakijażu z 3 różami, 28/30ml, buteleczka (KWC) Premier Jour EDP 4ml Farouche EDT 2ml Miracle EDP 5ml - The Pour un Ete 0,9ml - Mimosa pour moi 1ml - Verte Violette 1ml - Ghost Eau de Toilette 0,7ml - Chinatown 1,6ml - Ormonde Jayne - Eau de Parfum 0,2 ml - Hugo - Deep Red 0,8ml - L.Biagiotti - Tempore Donna 0,8ml - A.Sui - Sui Dreams 0,6ml - Quel Amour 0,8ml To jest 11ml perfum + 28 ml wody micelarnej za 8,4ml perfum. Wiem, że Twoje to niszowce, ale to i tak słabo... Ostatecznie mogłabym zrezygnować z Chinatown ![]() OK?
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że Verte Voilette już obiecałam, umknęło mi to gdzieś,
![]() ![]() Mogę ew. zrezygnować z czegoś, lub wybierz sobie coś o podobnej pojemności z listy wysłanej na PW. Przepraszam za zamieszanie. ![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Dot.: perfumy i kosmetyki wyższa i średnia półka!
cos za miniature poeme i miracle?
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Dot.: perfumy i kosmetyki wyższa i średnia półka!
Niestety, nic.
Poza tym Miracle i tak nie ma ![]() Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.