Poprawiamy maturę w maju 2009 :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 17:31   #2611
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Gwiazda no w końcu ktoś chce studiowac u mnie

Ja dziś zarejestrowałam się na Politechnikę Radomską i planuję jeszcze Koszalińską - to dopiero szok
Ale chyba jeśli nie dostanę się na Akademię Sztuk Pięknych to będę po prostu jeszcze raz próbowała za rok
Durga Wrocław to piękne miasto, mam tak dużą rodzinę, ciężko raczej nie jest się dostać, więc jak by się udało, to będę się cieszyć

Ale jak czytam gdzie Ty chcesz to rzeczywiście szok a innych Politechnik nie znalazłaś? kurcze to takie jakieś mniej znane, a o tej Koszalińskiej to jeszcze nie słyszałam kierunki te same co mówiłaś?
Stary 2009-06-08, 17:34   #2612
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
O Mamo! Chyba bym ze strachu umarła zwłaszcza, że w metrze ZAWSZE stoję obok drzwi po stronie po której drzwi na 'mojej' trasie się nie otwierają. Jakoś mi tak wygodnie, bo rurki są nisko Już to widzę, stoje obok drzwi a one nagle ciach i czuję tylko podmuch powietrza...
.
Napisałam to tak ku przestrodze Żebyście nie opierały się o drzwi w autobusie/metrze, jeżeli nie ma takiej konieczności i nie ma jakiegoś strasznego tłoku.

Cytat:
Napisane przez gwiazda89 Pokaż wiadomość
Do tego stypendium to jest zawsze jakaś granica dochodu na osobę w rodzinie zazwyczaj nie przekracza 500coś, więc ja nie mam co liczyć
Ja też nie mam na co liczyć

Cytat:
Ja dziś zarejestrowałam się na Politechnikę Radomską i planuję jeszcze Koszalińską - to dopiero szok
Ale chyba jeśli nie dostanę się na Akademię Sztuk Pięknych to będę po prostu jeszcze raz próbowała za rok
Szalejesz
Ja też jeszcze przeglądam strony wciąż tych samych uczelni WSB, GWSH, AE.

A ja zdecydowałam się na to mieszkanie, o którym Wam pisałam wczoraj. Ale to nie znaczy, że będę tam mieszkać Najpierw muszę przejść "casting" Tzn. wiecie o co chodzi, kilka osób ogląda mieszkanie, a osoby, które już tam mieszkają wybierają na współlokatora kogoś, kto najbardziej przypadł im do gustu. Więc czekam na decyzję
Stary 2009-06-08, 17:40   #2613
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
A ja zdecydowałam się na to mieszkanie, o którym Wam pisałam wczoraj. Ale to nie znaczy, że będę tam mieszkać Najpierw muszę przejść "casting" Tzn. wiecie o co chodzi, kilka osób ogląda mieszkanie, a osoby, które już tam mieszkają wybierają na współlokatora kogoś, kto najbardziej przypadł im do gustu. Więc czekam na decyzję
Nija a jednak pokój dwuosobowy a kto się tak zapierał, że woli wydac więcej i być sam oby casting się udał
Stary 2009-06-08, 18:39   #2614
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija a jednak pokój dwuosobowy a kto się tak zapierał, że woli wydac więcej i być sam oby casting się udał
Ja nie ukrywam, że zdecydowanie wolałabym mieć swój pokój. I mogłabym więcej za niego zapłacić. Tylko obawiam się, że nic lepszego od tej oferty nie znajdę. Bo tamtemu mieszkaniu naprawdę nie mogę nic zarzucić - tak jak pisałam, świetna lokalizacja-blisko centrum, blisko na przystanek, tramwaje co chwilę, wyposażenie ekstra, moja przyszła (mam nadzieję) współlokatorka sympatyczna
No i mam wymóg taki, żeby w mieszkaniu nie było w ogóle gazu, bo panicznie się tego boję. A jednak jak czytam ogłoszenia to wszędzie: gaz, gaz, gaz...
Trzymajcie kciuki, żebym pomyślnie przeszła przez casting
Stary 2009-06-08, 19:20   #2615
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Ja nie ukrywam, że zdecydowanie wolałabym mieć swój pokój. I mogłabym więcej za niego zapłacić. Tylko obawiam się, że nic lepszego od tej oferty nie znajdę. Bo tamtemu mieszkaniu naprawdę nie mogę nic zarzucić - tak jak pisałam, świetna lokalizacja-blisko centrum, blisko na przystanek, tramwaje co chwilę, wyposażenie ekstra, moja przyszła (mam nadzieję) współlokatorka sympatyczna
No i mam wymóg taki, żeby w mieszkaniu nie było w ogóle gazu, bo panicznie się tego boję. A jednak jak czytam ogłoszenia to wszędzie: gaz, gaz, gaz...
Trzymajcie kciuki, żebym pomyślnie przeszła przez casting
A można wodę inaczej ogrzewać niz gazem?
Poznałaś resztę lokatorów czy to tylko ta współlokatorkę?
Stary 2009-06-08, 19:46   #2616
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Poznałaś resztę lokatorów czy to tylko ta współlokatorkę?
Ja nie mam w domu w ogóle gazu.
Nigdy się nie zastanawiałam czym ogrzewamy wodę Może jakoś na prąd Nie wiem Wystarczy mi, że z kranu leci zimna---ciepła---gorąca.

Poznałam tylko moją przyszłą (mam nadzieję) współlokatorkę.

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-06-08 o 19:47
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 20:08   #2617
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Można- prądem

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 20:18   #2618
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak czytam gdzie Ty chcesz to rzeczywiście szok a innych Politechnik nie znalazłaś? kurcze to takie jakieś mniej znane, a o tej Koszalińskiej to jeszcze nie słyszałam kierunki te same co mówiłaś?
Niestety, tylko tam jest ten kierunek i egzaminy terminowo nie pokrywają się z ASP

Nija
trzymam kciuki żeby się udało z mieszkaniem
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 21:20   #2619
AmericanGirl
Zadomowienie

Hejo

Stypendium socjalne wymaga dochodu mniej niz 600zl a stypendium na mieszkanie/wyzywienie to co innego . To tj dodatek przynajmniej tak mi sie wydaje.

Egzamin masakra . brak słów .
I jeszcze nie dość , że bym sie spózniła bo okazało się ze tramwaje nie jezdza to jak juz poszłam na autobus zaczeło lac . Ale tak ze jak padało to az bolało . Byłam tak przemoknięta ze bardziej juz nie mogłam . Kartka na której egzam pisałam tez była cała mokra . Dziś nie jest dobry dzień dla naukowca.
łep mi pęka i jestem zmęęęęczona mega . Czekam na TZa i idziemy spać
Stary 2009-06-08, 22:22   #2620
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:

Nija
trzymam kciuki żeby się udało z mieszkaniem

Stypendium mieszkaniowe i na wyżywienie do tylko dodatek do socjalnego. Można ubiegać się o mieszkaniowe tylko wtedy, kiedy dostanie się socjalne

Ja chcę się już wyprowadzić
Stary 2009-06-09, 00:43   #2621
Nija_
Zakorzenienie

Śpicie Ejjj no, jeszcze wcześnie jest

Chciałam tylko napisać, że jednak rezygnuję z tego mieszkania (tzn. miejsca w pokoju). Szukam dalej.
Okazało się, że ta dziewczyna uwielbia perfumy, a ja jestem bardzo wrażliwa na zapachy. Nie potrafię dopasować żadnego do siebie, a jak długo przebywam w obecności osoby, która intensywnie pachnie, boli mnie głowa i mam mdłości
Poza tym chcę mieć własny pokój, no! Jest czerwiec, dlaczego miałabym nie znaleźć czegoś odpowiedniego? Znajdę!
Napisałam już do 2 koleżanek, żeby zapytały swoich znajomych o wolny pokój. Potem będe uruchamiać dalsze kontakty.
Stary 2009-06-09, 06:53   #2622
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Śpicie Ejjj no, jeszcze wcześnie jest

Chciałam tylko napisać, że jednak rezygnuję z tego mieszkania (tzn. miejsca w pokoju). Szukam dalej.
Okazało się, że ta dziewczyna uwielbia perfumy, a ja jestem bardzo wrażliwa na zapachy. Nie potrafię dopasować żadnego do siebie, a jak długo przebywam w obecności osoby, która intensywnie pachnie, boli mnie głowa i mam mdłości
Poza tym chcę mieć własny pokój, no! Jest czerwiec, dlaczego miałabym nie znaleźć czegoś odpowiedniego? Znajdę!
Napisałam już do 2 koleżanek, żeby zapytały swoich znajomych o wolny pokój. Potem będe uruchamiać dalsze kontakty.
Nija Wcześnie?! Ja się położyłam o 21.30, ale z uśnięciem ostatnio mam problemy z mieszkaniem to wyjdzie tam, że chyba będziemy razem w lipcu dopiero szukać spoko nie lubię perfum, bo mnie nie stac na nie
Stary 2009-06-09, 08:14   #2623
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:
Nija Wcześnie?! Ja się położyłam o 21.30, ale z uśnięciem ostatnio mam problemy z mieszkaniem to wyjdzie tam, że chyba będziemy razem w lipcu dopiero szukać spoko nie lubię perfum, bo mnie nie stac na nie

Ale za to nie masz problemów ze wstawaniem

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 12:47   #2624
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Napisane przez Nenya_89 Pokaż wiadomość
Ale za to nie masz problemów ze wstawaniem
Jak trzeba wstać, to trzeba, ale budzik i tak przez pół godziny drzemkę dzwonił

Nenya jak staż? kiedy kończysz?
Stary 2009-06-09, 16:44   #2625
Deborah100
Zakorzenienie

Jestem ale upał dzisiaj...

Piesek czuje się już lepiej ależ się dzisiaj wkurzyłam. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
1 czerwca wpłacałam kasę na konto uczelni przez pocztę, do dzisiaj nie ma pieniędzy, jak tylko przyjechałam poszłam na pocztę, posprawdzali dokumenty i od nich przelew już dawno wyszedł. Wygląda na to, że na pieprzonej polibudzie jest bałagan i nadal nie odnaleźli wpłaty.

Przed chwilą dzwoniłam ale oczywiście już nie pracują. Wysłałam maila z dowodem wpłaty i napisałam, żeby wyjaśnili sprawę.
Jeśli do 16 czerwca wpłata nie dojdzie to mogę pożegnać się z egzaminem wstępnym

Dziwne to jest bo każdy kandydat ma swoje indywidualne konto i pieniądze powinni bez problemu dochodzić.
Niech szlag trafi taką nienormalną uczelnię
Gdyby nie to, że w okolicy nie ma takich kierunków i mamy mieszkanie w Białym to bym poszukała innej uczelni.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 18:19   #2626
Nija_
Zakorzenienie

No i znowu pustki

Deborah100 Cieszę się, że z pieskiem lepiej. Ja też bardzo bardzo kocham mojego psiaka i jak sobie pomyślę, że kiedyś go zabraknie to chce mi się płakać
Stary 2009-06-09, 18:39   #2627
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:
Jak trzeba wstać, to trzeba, ale budzik i tak przez pół godziny drzemkę dzwonił

Nenya jak staż? kiedy kończysz?

U mnie drzemka przez jakąś godzinę dzwoni

Staż kończył mi się w maju, ale mogłam jeszcze przedłużyć. Tak więc pracuję do końca sierpnia mogłam jeszcze cały wrzesień ale stwierdziłam, że chcę mieć jakieś wakacje.

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 20:44   #2628
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Jestem ale upał dzisiaj...

Piesek czuje się już lepiej ależ się dzisiaj wkurzyłam. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
1 czerwca wpłacałam kasę na konto uczelni przez pocztę, do dzisiaj nie ma pieniędzy, jak tylko przyjechałam poszłam na pocztę, posprawdzali dokumenty i od nich przelew już dawno wyszedł. Wygląda na to, że na pieprzonej polibudzie jest bałagan i nadal nie odnaleźli wpłaty.

Przed chwilą dzwoniłam ale oczywiście już nie pracują. Wysłałam maila z dowodem wpłaty i napisałam, żeby wyjaśnili sprawę.
Jeśli do 16 czerwca wpłata nie dojdzie to mogę pożegnać się z egzaminem wstępnym

Dziwne to jest bo każdy kandydat ma swoje indywidualne konto i pieniądze powinni bez problemu dochodzić.
Niech szlag trafi taką nienormalną uczelnię Gdyby nie to, że w okolicy nie ma takich kierunków i mamy mieszkanie w Białym to bym poszukała innej uczelni.
Deborah albo coś kręcą na poczcie szkoda, że nie wysyłałaś z konta internetowego, bo w bankach szybko to idzie i na nastepny dzien już jest na koncie uczelni a co do tego czy poczta zawaliła czy polibuda, to chyba bym sie skłaniała do poczty, bo na uczelni rekrutacje prowadzą co roku i mają wprawę jakąś tam oby odpisali pozytywnie

Nija mieszkanie nie dało o sobie znać? edit: ale zamotana jestem... przecież zrezygnowałas...ehh chyba idę spać

Nebya a Ty co? opalasz się? czy zaczęłaś uczyć się już anatomii?

American kiedy wyniki exam? i kiedy kolejny, żebyśmy kciuki trzymały?

Edytowane przez gwiazda89
Czas edycji: 2009-06-09 o 20:56
gwiazda89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 21:07   #2629
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija mieszkanie nie dało o sobie znać? edit: ale zamotana jestem... przecież zrezygnowałas...ehh chyba idę spać
No właśnie, z tego, które oglądałam w niedzielę, zrezygnowałam
Stary 2009-06-10, 09:36   #2630
Deborah100
Zakorzenienie

Uff już wszystko ok Dzwoniłam do nich i dowiedziałam się, że nie mają systemu aktualizowanego, w przyszłym tygodniu prawdopodobnie ma być dobrze. Pani powiedziała, że wystarczy, że na egzamin zabiorę ze sobą dowód wpłaty i bez problemu dopuszczą mnie do egzaminu
Super cieszę się.

gwiazda89
Nawet jeśli wysłałabym ze swojego konta czy z innego banku to i tak system nie widziałby wpłat, to zamieszanie na uczelni, widocznie im się nie śpieszy

Nija_
Heh odnośnie pieska to wzięłam się za jego opiekę. Codziennie wychodzę z nim na spacer i będę sprawdzać czy nie ma kleszczy.
Nie chcę żeby drugi raz tak się męczył.

Też bym wolała mieszkać sama w pokoju, może być malutki ale przynajmniej trochę prywatności jest i lepsze warunki do nauki.
Na pewno coś znajdziecie atrakcyjnego, sezon dopiero się rozpoczyna
Stary 2009-06-10, 11:25   #2631
AmericanGirl
Zadomowienie

Cytat:

American kiedy wyniki exam? i kiedy kolejny, żebyśmy kciuki trzymały?
wyniki za 10 dni . A 2 następne egzaminy w piątek i w niedzielę . Dziękuję za trzymanie kciuków ;**

Jestem juz zmęczona tą nauką tak na ostatnią chwile . CIągle robie to samo choc wiem , że przez to i męcze się psychicznie i wyniki nie są tak dobre jak by mogły.. eh musze zmienić moj sposób nauki i od przyszłego semestru biore się ostro i systematycznie do nauki . Będą ciekawsze przedmioty więc łatwiej się bedzie za to zabrac

A wy jak tam nastroje przed ogłoszeniem matur i przed wymarzonym studiowaniem? Wszystkie juz zdecydowane na co chcą isć i gdzie? Pewnie tylko ja taka nieogarnięta

Ide się uczyc pogoda pzrepiękna ponad 20 stopni a ja musze siedziec w domu buuu
Stary 2009-06-10, 11:48   #2632
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Deborah albo coś kręcą na poczcie szkoda, że nie wysyłałaś z konta internetowego, bo w bankach szybko to idzie i na nastepny dzien już jest na koncie uczelni a co do tego czy poczta zawaliła czy polibuda, to chyba bym sie skłaniała do poczty, bo na uczelni rekrutacje prowadzą co roku i mają wprawę jakąś tam oby odpisali pozytywnie
Z moich doświadczeń wynika, że na uczelniach mają niezły bajzel ( żeby nie napisać brzydko inaczej).

Cytat:

Nebya a Ty co? opalasz się? czy zaczęłaś uczyć się już anatomii?
Hehe, ta jasne- opalam się Chociaż właściwie przy okazji wczorajszych zakupów z babcią ( wykorzystuje mnie jak tylko może) w których robiłam za tragarza trochę się opaliłam W ogóle to nie wiem dlaczego, ale w subskrypcjach wcale nie pokazuje mi że są nowe posty w naszym wątku Znowu jakaś usterka, czy co? Wczoraj wieczorem już nie wchodziłam na Wizaż bo były u mnie burze, jedna po drugiej i tak do późnej nocy- przez nie wyłączanie komputera w czasie burz straciłam już trzy płyty główne więc teraz wole już nie ryzykować
A anatomii to bym się chętnie już pouczyła gdybym miała gwarancję, że nie uczę się na darmo

Cytat:
Napisane przez AmericanGirl Pokaż wiadomość

A wy jak tam nastroje przed ogłoszeniem matur i przed wymarzonym studiowaniem? Wszystkie juz zdecydowane na co chcą isć i gdzie? Pewnie tylko ja taka nieogarnięta
Ja wiem gdzie chce iść, ale nie wiem czy mnie tam zechcą
A o maturach w ogóle nie myślę- sama nie wiem dlaczego, przestałam się przejmować i już. Od poniedziałku do szpitala na ćwiczenia, tak mi zlecą dwa tygodnie, a później to zaraz wyniki matur i pierwsze listy przyjętych.

Wczoraj doszłam do wniosku, że za wytrzymanie z ojcem już prawie dwóch tygodni powinien mi ktoś pomnik postawić, albo sama sobie taki prezent zrobie Obok pomnika tabliczka : " najcierpliwsza z cierpliwych"

Dzisiaj znowu ruszam na zakupy tym razem.... mięsne Na zlecenie mamy oczywiście. Czyli będę później o ile znowu jakaś burza nie wyskoczy

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 11:59   #2633
AmericanGirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
Z moich doświadczeń wynika, że na uczelniach mają niezły bajzel ( żeby nie napisać brzydko inaczej).

Hehe, ta jasne- opalam się Chociaż właściwie przy okazji wczorajszych zakupów z babcią ( wykorzystuje mnie jak tylko może) w których robiłam za tragarza trochę się opaliłam W ogóle to nie wiem dlaczego, ale w subskrypcjach wcale nie pokazuje mi że są nowe posty w naszym wątku Znowu jakaś usterka, czy co? Wczoraj wieczorem już nie wchodziłam na Wizaż bo były u mnie burze, jedna po drugiej i tak do późnej nocy- przez nie wyłączanie komputera w czasie burz straciłam już trzy płyty główne więc teraz wole już nie ryzykować
A anatomii to bym się chętnie już pouczyła gdybym miała gwarancję, że nie uczę się na darmo

Ja wiem gdzie chce iść, ale nie wiem czy mnie tam zechcą
A o maturach w ogóle nie myślę- sama nie wiem dlaczego, przestałam się przejmować i już. Od poniedziałku do szpitala na ćwiczenia, tak mi zlecą dwa tygodnie, a później to zaraz wyniki matur i pierwsze listy przyjętych.

Wczoraj doszłam do wniosku, że za wytrzymanie z ojcem już prawie dwóch tygodni powinien mi ktoś pomnik postawić, albo sama sobie taki prezent zrobie Obok pomnika tabliczka : " najcierpliwsza z cierpliwych"

Dzisiaj znowu ruszam na zakupy tym razem.... mięsne Na zlecenie mamy oczywiście. Czyli będę później o ile znowu jakaś burza nie wyskoczy

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Uwielbiam burze Niestety u mnie żadko się zdażają a jak są to takie słabiutkie
Maturami sobie też juz nie zaprzątam głowy i nawet nastawilam sie na to , że w tym roku nie uda się przenieść na dzienne , ale jak odpocznę od sesji i pozałatwiam sprawy to zacznę czytac kodeksy , żęby juz wczesniej byc zapoznana z tym co czeka mnie na 2 roku i na 3 juz na 100% się przeniosę .
Zastanawiam się tylko co zrobić jak zostane na zaocznych. Czy isc na zarządzanie (bo napewno się dostanę) . Nie wiem czy dam rade pogodzic 2 kierunki jeden w tygodniu a drugi w weekendy..Moze poczekam i za rok dopiero spróbuję , ale wtedy pokryje mi sie z magisterką..teraz byłby najlepszy czas na rozpoczęcie 2 kierunku ale sama nie wiem.. A wy co byście mi doradziły..
Jesli zdam mature lepiej niż oczekuję i bedzie szansa na lingwistykę to bez wahania zacznę 2 kierunek choc byłoby bardzo cięzko . Ale z tym zarzadzaniem waham sie strasznie bo nie wiem czy z matmą nie polegnę. No i tu pojawia się pytanie GDZIE isc za zarzadzanie UG czy PG Tak mało czasu na zastanowienie . A nie chciałabym stracic opłaty rekrutacyjnej , zapłacic i stwierdzic , że jednaak nie chce wiec wolalabym wiedziec juz wczesniej..Z tego wszystkiego zobacze jeszcze raz progam studiów.. zaraz wracam hehe
Stary 2009-06-10, 12:53   #2634
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Maturami sobie też juz nie zaprzątam głowy i nawet nastawilam sie na to , że w tym roku nie uda się przenieść na dzienne , ale jak odpocznę od sesji i pozałatwiam sprawy to zacznę czytac kodeksy , żęby juz wczesniej byc zapoznana z tym co czeka mnie na 2 roku i na 3 juz na 100% się przeniosę .
Zastanawiam się tylko co zrobić jak zostane na zaocznych. Czy isc na zarządzanie (bo napewno się dostanę) . Nie wiem czy dam rade pogodzic 2 kierunki jeden w tygodniu a drugi w weekendy..Moze poczekam i za rok dopiero spróbuję , ale wtedy pokryje mi sie z magisterką..teraz byłby najlepszy czas na rozpoczęcie 2 kierunku ale sama nie wiem.. A wy co byście mi doradziły..
Jesli zdam mature lepiej niż oczekuję i bedzie szansa na lingwistykę to bez wahania zacznę 2 kierunek choc byłoby bardzo cięzko . Ale z tym zarzadzaniem waham sie strasznie bo nie wiem czy z matmą nie polegnę. No i tu pojawia się pytanie GDZIE isc za zarzadzanie UG czy PG Tak mało czasu na zastanowienie . A nie chciałabym stracic opłaty rekrutacyjnej , zapłacic i stwierdzic , że jednaak nie chce wiec wolalabym wiedziec juz wczesniej..Z tego wszystkiego zobacze jeszcze raz progam studiów.. zaraz wracam hehe
Ja jeszcze nie zaczęłam nawet jednego kierunku Więc musisz mi wybaczyć, ale powstrzymam się od udzielania rad
Ciężka sprawa, zarówno studiując dwa kierunki dziennie jak i jeden zaocznie a drugi dziennie trochę się pomęczysz
Stary 2009-06-10, 13:04   #2635
AmericanGirl
Zadomowienie

Nie mam pojęcia. Przejrzałam i porównałam siatki przedmiotów i nie wiem. Masakra. Inżynierskie są jednak 3,5letnie.
Na UG jest strasznie malo przedmiotów i głównie podstawy ,

3.Encyklopedia prawa
4.Makroekonomia
5.Matematyka
6.Statystyka

II semestr
7.Informatyka
8.Język obcy
9.Makroekonomia
10.Podstawy finansów
11.Statystyka
12.Wychowanie fizyczne
13.Wykłady do wyboru I
14.Wykłady do wyboru II

III semestr

15.Ekonometria
16.Finanse publiczne
17.Język obcy
18.Mikroekonomia
19.Podstawy organizacji i zarządzania
20.Wychowanie fizyczne
21.Wykłady do wyboru I
IV sem.

22.Badania operacyjne
23.Finanse przedsiębiorstw
24.Język obcy
25.Podstawy inwestowania
26.Podstawy marketingu
27.Podstawy nauki o przedsiębiorstwie
28.Rachunkowość (podstawy)

Wykłady do wyboru I: - Logika; - Podstawy filozofii; - Podstawy psychologii; - Podstawy socjologii
Wykłady do wyboru II: - Geografia gospodarcza; - Historia gospodarcza; - Nauka o cywilizacji

Specjalność: Menedżer
V semestr

1.Analiza rynku
2.Bankowość
3.Ergonomia i humanizacja pracy
4.Metody organizatorskie
5.Ochrona środowiska
6.Prawo handlowe
7.Rachunkowość zarządcza
8.Zarządzanie jakością

VI semestr

9.Audyt wewnętrzny
10.Budżetowanie
11.Komputerowa analiza danych
12.Nadzór korporacyjny
13.Prognozowanie i symulacje
14.Wykłady do wyboru
15.Seminarium magisterskie
16.Techniki mierzenia pracy
17.Zarządzanie personelem
18.Zarządzanie wartością firmy
19.Zarządzanie wiedzą

V semestr

1.Analiza rynku
2.Bankowość
3.Metody organizacji i zarządzania
4.Ochrona środowiska
5.Prawo handlowe
6.Przedsiębiorczość w zarządzaniu MSP
7.Rachunkowość zarządcza
8.Sektor MSP w gospodarce
9.Zarządzanie jakością w MSP

VI semestr
10.Formy organizacyjno-prawne MSP
11.Logistyka i zarządzanie majątkiem w MSP
12.Plan marketingowy
13.Polityka produktu
14.Prognozowanie i symulacje
15.Projektowanie organizacji
16.Segmentacja rynku
18.Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa i wycena
19.Zarządzanie personelem

Strasznie dużo przedmiotów mnie ominie bo nie bede robić magisterki..Niby latwo by było z taką ilościa przedmiotów , bo na PG jest ich 2xwięcej i nie trzeba wybierać specjalności.NIEWIEM:conf used: W sumie tytuł inżyniera w 3,5roku zamiast licencjata w 3. Więc tu ogromny + . Tylko na polibudzie są tez przedmioty niepotrzebne np chemia stosowana.. Nie wiem czy po licencjacie na UG coś bede umiala skoro tam tak mało przedmiotów i wszystko raczej podstawy ..eh..
Stary 2009-06-10, 13:07   #2636
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie zaczęłam nawet jednego kierunku Więc musisz mi wybaczyć, ale powstrzymam się od udzielania rad
Ciężka sprawa, zarówno studiując dwa kierunki dziennie jak i jeden zaocznie a drugi dziennie trochę się pomęczysz

American ja podobnie jak Nija powstrzymam się od radzenia, bo również nie wiem co to studiowania i sama zrezygnowałam z kierunku, na którym było 8os/miejsce, wiec nie jestem dobra w te klocki choć takie studiowanie 7 dni w tygodniu to chyba musi być ciężkie, zwłaszcza, że prawo chyba łatwe i z małą ilością materiału nie jest
Stary 2009-06-10, 13:28   #2637
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia. Przejrzałam i porównałam siatki przedmiotów i nie wiem. Masakra. Inżynierskie są jednak 3,5letnie.
Na UG jest strasznie malo przedmiotów i głównie podstawy ,

3.Encyklopedia prawa
4.Makroekonomia
5.Matematyka
6.Statystyka

II semestr
7.Informatyka
8.Język obcy
9.Makroekonomia
10.Podstawy finansów
11.Statystyka
12.Wychowanie fizyczne
13.Wykłady do wyboru I
14.Wykłady do wyboru II

III semestr

15.Ekonometria
16.Finanse publiczne
17.Język obcy
18.Mikroekonomia
19.Podstawy organizacji i zarządzania
20.Wychowanie fizyczne
21.Wykłady do wyboru I
IV sem.

22.Badania operacyjne
23.Finanse przedsiębiorstw
24.Język obcy
25.Podstawy inwestowania
26.Podstawy marketingu
27.Podstawy nauki o przedsiębiorstwie
28.Rachunkowość (podstawy)

Wykłady do wyboru I: - Logika; - Podstawy filozofii; - Podstawy psychologii; - Podstawy socjologii
Wykłady do wyboru II: - Geografia gospodarcza; - Historia gospodarcza; - Nauka o cywilizacji

Specjalność: Menedżer
V semestr

1.Analiza rynku
2.Bankowość
3.Ergonomia i humanizacja pracy
4.Metody organizatorskie
5.Ochrona środowiska
6.Prawo handlowe
7.Rachunkowość zarządcza
8.Zarządzanie jakością

VI semestr

9.Audyt wewnętrzny
10.Budżetowanie
11.Komputerowa analiza danych
12.Nadzór korporacyjny
13.Prognozowanie i symulacje
14.Wykłady do wyboru
15.Seminarium magisterskie
16.Techniki mierzenia pracy
17.Zarządzanie personelem
18.Zarządzanie wartością firmy
19.Zarządzanie wiedzą

V semestr

1.Analiza rynku
2.Bankowość
3.Metody organizacji i zarządzania
4.Ochrona środowiska
5.Prawo handlowe
6.Przedsiębiorczość w zarządzaniu MSP
7.Rachunkowość zarządcza
8.Sektor MSP w gospodarce
9.Zarządzanie jakością w MSP

VI semestr
10.Formy organizacyjno-prawne MSP
11.Logistyka i zarządzanie majątkiem w MSP
12.Plan marketingowy
13.Polityka produktu
14.Prognozowanie i symulacje
15.Projektowanie organizacji
16.Segmentacja rynku
18.Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa i wycena
19.Zarządzanie personelem

Strasznie dużo przedmiotów mnie ominie bo nie bede robić magisterki..Niby latwo by było z taką ilościa przedmiotów , bo na PG jest ich 2xwięcej i nie trzeba wybierać specjalności.NIEWIEM:conf used: W sumie tytuł inżyniera w 3,5roku zamiast licencjata w 3. Więc tu ogromny + . Tylko na polibudzie są tez przedmioty niepotrzebne np chemia stosowana.. Nie wiem czy po licencjacie na UG coś bede umiala skoro tam tak mało przedmiotów i wszystko raczej podstawy ..eh..
Hmm...z obserwacji wiem, że łatwiej pracę zdobyć z tytułem inż. tak więc chyba to skłoniło by mnie aby wybrać polibudę.
Jeśli jednak myślisz, że sobie np. nie poradzisz itp. to nie ma co się męczyć i wybrać uniwerek. ale z drugiej strony lepiej na studiach zakuwać a później bez problemu znaleźć pracę, chociaż w dzisiejszych czasach nie zawsze jest ta pewność, że będzie nawet po studiach.

Zrób sobie wyliczankę
Stary 2009-06-10, 13:39   #2638
AmericanGirl
Zadomowienie

Wypiszę sobie chyba za i przeciw hehe . Skłaniam się ku PG ponieważ ma się tytuł inżyniera (licencjatów jak mrówków przecież),zdobywa się napewno szerszą wiedzę więc i możliwość znalezienia pracy jest większa(więcej możliwości),pracodawca chyba lepiej spojrzy na kogoś po polibudzie niz po uniwerku , bo na PG cieżej , chyba.
Ogromnym minusem bedzie jednak masa nauki nie tylko na prawie ale i na polibudzie , matematyka i przedmioty tj chemia Ciekawe ile przedmiotów mają w jednej sesji.. napisalam do koleżanki , mam nadzieje , że nie tak jak na prywatnych 12 przedmiotów w sesji.. Ja mam na ogól ok 4 ale pewnie ilosc materiału porównywalna do tych 12 Jesli miałabym w sesji np 8 egzaminów to byłoby w miare ok ale jak bym miala mieć z 15 to juz troche gruuuubo.

Z drugiej strony moim priorytetem jest pprawo i to tu będe się przykładać z całych sił a zarządzanie to tylko taki dodatek , więc nie wiem czy jest sens się az tak męczyć ..Patrzę na studia z perspektywy późniejszej pracy więc PG wydaje się najlepszym wyjsciem..zawsze można przeciez zrezygnować ..
Z kolegą kiedys rozmawiałam (on studiował własnie zarzadzanie na PG-ale zaocznie)i powiedział , ze nie było cięzko.Tylko ze on byl w klasie matematyczno-informatycznej a ja w bio-chem więc mu napewno bylo łatwiej .. Mam niewiele czasu na zastanowienie a nie wiem gdzie rady szukac i nie wiem czym sie kierowac

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Nija a ty juz na 100% wybierasz sie na rachunkowosc? a prawa nie biezesz pod uwagę??
Stary 2009-06-10, 13:47   #2639
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Wypiszę sobie chyba za i przeciw hehe . Skłaniam się ku PG ponieważ ma się tytuł inżyniera (licencjatów jak mrówków przecież),zdobywa się napewno szerszą wiedzę więc i możliwość znalezienia pracy jest większa(więcej możliwości),pracodawca chyba lepiej spojrzy na kogoś po polibudzie niz po uniwerku , bo na PG cieżej , chyba.
Ogromnym minusem bedzie jednak masa nauki nie tylko na prawie ale i na polibudzie , matematyka i przedmioty tj chemia Ciekawe ile przedmiotów mają w jednej sesji.. napisalam do koleżanki , mam nadzieje , że nie tak jak na prywatnych 12 przedmiotów w sesji.. Ja mam na ogól ok 4 ale pewnie ilosc materiału porównywalna do tych 12 Jesli miałabym w sesji np 8 egzaminów to byłoby w miare ok ale jak bym miala mieć z 15 to juz troche gruuuubo.

Z drugiej strony moim priorytetem jest pprawo i to tu będe się przykładać z całych sił a zarządzanie to tylko taki dodatek , więc nie wiem czy jest sens się az tak męczyć ..Patrzę na studia z perspektywy późniejszej pracy więc PG wydaje się najlepszym wyjsciem..zawsze można przeciez zrezygnować ..
Z kolegą kiedys rozmawiałam (on studiował własnie zarzadzanie na PG-ale zaocznie)i powiedział , ze nie było cięzko.Tylko ze on byl w klasie matematyczno-informatycznej a ja w bio-chem więc mu napewno bylo łatwiej .. Mam niewiele czasu na zastanowienie a nie wiem gdzie rady szukac i nie wiem czym sie kierowac

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Nija a ty juz na 100% wybierasz sie na rachunkowosc? a prawa nie biezesz pod uwagę??
American Spóbować nic Cie nie kosztuje jedynie opłata rekrutacyjna zawsze możesz zrezygnować

Z tą klasą to mnie zaskoczyłaś byłam pewna, że z Twoimi zainteresowaniami i prawem to tak po humanie jesteś
Stary 2009-06-10, 14:00   #2640
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Prawo odrzuciłam, jednak nie chcę deklarować się na jeden kierunek który trwa 5 lat. Jak mi się znudzi po dwóch latach to raczej dociągnę do licencjata, a już studia jednolite magisterskie byłoby mi ciężej skończyć

A co do rachunkowości to jeszcze się zastanawiam i będę się zastanawiać aż do samej chwili złożenia papierów Na razie rachunkowość wydaje mi się najlepszym wyborem, ale zobaczymy co będzie

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości