Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 23:58   #1441
poison.iv
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
To zależy od modelu, niektóre są mało a niektóre dużomiseczkowe, musiałabyś popytać i poczytać o konkretnym modelu.

Ja mam wymiary 68/82 (w zwisie 85), wklejałam dzisiaj zdjęcie Freya Arabella 28DD, która jest mi trochę za duża (bo to podobno dużomiseczkowy model), ale pierwszy dobry stanik powinien być ciut większy, bo taki sprzyja migracji

Na początek są polecane Curvy Kate, kosztują ok 100zł.
Dziękuję za rozjaśnienie sytuacji. Jutro postaram się zgłębić temat. Zdjęcia widziałam, stanik bardzo ładny, mam jednak mniej do wkładania w miseczki, od Ciebie, więc DD byłby na mnie sporo za duży Na razie jestem pełna obaw, bo jak ja się ubiorę w taki mięciutki, cieniutki biustonosz, to będę całkiem płaska
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 00:17   #1442
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Dziękuję za rozjaśnienie sytuacji. Jutro postaram się zgłębić temat. Zdjęcia widziałam, stanik bardzo ładny, mam jednak mniej do wkładania w miseczki, od Ciebie, więc DD byłby na mnie sporo za duży Na razie jestem pełna obaw, bo jak ja się ubiorę w taki mięciutki, cieniutki biustonosz, to będę całkiem płaska
Podobno nie ma za małych ani za dużych biustów Jeśli będziesz nosić dobry rozmiar to po jakimś czasie powinny się powiększyć (tzw. migracja).

Polecam pooglądać i poczytać linki z mojego podpisu (mam nadzieję, że się pojawi bo dopiero ustawiłam ).

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

wcześniej wklejałam też zdjęcia Pollyanny 60D, mi ona była za mała, więc może dla Ciebie byłaby dobra? (można je też zobaczyć na Balkonetce )
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 06:53   #1443
Evvciaa
Raczkowanie

Dziewczyny a co powiecie o biustonoszach Ewy Bień? Intensywnie szukam czegoś nie bardzo drogiego a tam natknęłam się na modele przecenione... Z tabelki na stronie wychodzi mi 70 D (na moje 68-70 pod biustem i 89-90 w biuście) ale czy aby na pewno będą dobre? Co z rozciągliwością?

Już wszystko mi się miesza, dzisiaj się wybieram do Katowic pomierzyć coś na żywo ale zakładam, że w sklepie stacjonarnym nie trafię nic poniżej 100 zł więc.. nadal muszę szukać w necie ;/
Piszę to na stołach, dywanach, obrazach, zeszytach i naczyniach.
Niech wszyscy to zobaczą. Nie, nie!

Evvciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 09:10   #1444
Mojitooo
Zadomowienie

Dziewczyny, moja Portia już do mnie leci Pewnie będzie dopiero w przyszłym tygodniu, ze względu na jutrzejsze święto... No ale i tak wydaje mi się teraz, że wzięłam zły rozmiar... Echh, trudno, dowiem się, jak przymierzę.
Tak sobie patrzę też na te effuniaki i chyba jakiś sobie sprawię Tylko patrząc na opis na blogu nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąć. Mam 70cm pod biustem (czyli zostawiam 70), a w biuście luźno w zwisie 93cm. I teraz patrząc na tabelkę http://lh5.ggpht.com/_LeTn3kxDCVo/Sg...912/tabela.jpg musiałabym brać 70E, tak? Uświadomcie mnie...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones

Edytowane przez Mojitooo
Czas edycji: 2009-06-10 o 09:28
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 10:22   #1445
asta9126
Zadomowienie

Pomożecie? ^^
Moje wymiary to 70/82
różne tabelki i kalkulatory podają mi inne rozmiary biustonosza i już nic nie wiem o.O
gdybym miała możliwość pójścia do sklepu i przymierzania w nieskończoność to było by idealnie, ale w okolicy nie ma takiego cudownego sklepu jaki mam rozmiar wybrać? 65D? C?
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 10:54   #1446
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Pomożecie? ^^
Moje wymiary to 70/82
różne tabelki i kalkulatory podają mi inne rozmiary biustonosza i już nic nie wiem o.O
gdybym miała możliwość pójścia do sklepu i przymierzania w nieskończoność to było by idealnie, ale w okolicy nie ma takiego cudownego sklepu jaki mam rozmiar wybrać? 65D? C?
A ile masz w biuście w pochyleniu? I to 70cm to bardzo ciasno?
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 12:02   #1447
Antii89
Zakorzenienie

Tease nie daje mi spokoju. Myślę o niej i myślę, wg mauzonki nie ma szerokich fiszbin, a obwód zawsze da się przerobić.
Wersja różowa jest dużomiseczkowa, podobno niebieska ciut mniejsza. I się zastanawiam 60FF czy G?
Chyba jak już brałabym turkus, bardziej mi się podoba.
Dobra im dłużej patrzę, to wydaje mi się, że różowy też śliczny.
Na Balkonetce wg Aki 65tka naciąga się do 75, a wg Mauzonki do 81. Czyżby różowy był ciaśniejszy?

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-10 o 12:22
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 12:52   #1448
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Portia już do mnie leci Pewnie będzie dopiero w przyszłym tygodniu, ze względu na jutrzejsze święto... No ale i tak wydaje mi się teraz, że wzięłam zły rozmiar... Echh, trudno, dowiem się, jak przymierzę.
Tak sobie patrzę też na te effuniaki i chyba jakiś sobie sprawię Tylko patrząc na opis na blogu nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąć. Mam 70cm pod biustem (czyli zostawiam 70), a w biuście luźno w zwisie 93cm. I teraz patrząc na tabelkę http://lh5.ggpht.com/_LeTn3kxDCVo/Sg...912/tabela.jpg musiałabym brać 70E, tak? Uświadomcie mnie...
A przypomnij, ile masz w biuście w wyprostowanej pozycji. Myślę, że może być za duży, a za duży plunge nie wygląda szczególnie. Mi Pani Ewa na moje 67/90 (93 w pochyleniu) poleciła 65F, który wg tabelki jest na 91,5 w biuście

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Tease nie daje mi spokoju. Myślę o niej i myślę, wg mauzonki nie ma szerokich fiszbin, a obwód zawsze da się przerobić.
Wersja różowa jest dużomiseczkowa, podobno niebieska ciut mniejsza. I się zastanawiam 60FF czy G?
Chyba jak już brałabym turkus, bardziej mi się podoba.
Dobra im dłużej patrzę, to wydaje mi się, że różowy też śliczny.
Na Balkonetce wg Aki 65tka naciąga się do 75, a wg Mauzonki do 81. Czyżby różowy był ciaśniejszy?
Po zobaczeniu zdjęcia tego różowego na balkonetce, zdecydowanie go faworyzuje... Oj, śliczny jest. Ja bym chyba wzięła ff

Odnośnie Effuniaka, to przepraszam najmocniej za zakodowanie nazwy Jak dobrze wyglądać nago i cieszę się, że przydało się wspomnienie występu Pani Ewy w tym programie

Edytowane przez vielleicht
Czas edycji: 2009-06-10 o 14:23
vielleicht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 12:59   #1449
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
A przypomnij, ile masz w biuście w wyprostowanej pozycji. Myślę, że może być za duży, a za duży plunge nie wygląda szczególnie. Mi Pani Ewa na moje 67/90 (93 w pochyleniu) poleciła 65RF, który wg tabelki jest na 91,5 w biuście

Po zobaczeniu zdjęcia tego różowego na balkonetce, zdecydowanie go faworyzuje... Oj, śliczny jest. Ja bym chyba wzięła ff

Odnośnie Effuniaka, to przepraszam najmocniej za zakodowanie nazwy Jak dobrze wyglądać nago i cieszę się, że przydało się wspomnienie występu Pani Ewy w tym programie
No widziałam, że również się nim zachwycałaś. No skoro jest dużomiseczkowy to chyba to FF będzie lepsze. Chyba sobie zrobię dziś wieczorem Dzień Dziecka, szkoda, że na moich piersiach aż takiego efektu nie będzie.

Pani Ewa to chyba wszystkich jest w stanie przekonać. Mi "strzelanie z procy" tak nie wychodzi jak jej, ale podłapuje jej argumenty i wprowadzam w życie.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-10 o 13:01
Stary 2009-06-10, 13:03   #1450
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
A przypomnij, ile masz w biuście w wyprostowanej pozycji. Myślę, że może być za duży, a za duży plunge nie wygląda szczególnie. Mi Pani Ewa na moje 67/90 (93 w pochyleniu) poleciła 65RF, który wg tabelki jest na 91,5 w biuście
Vielleicht, mam tak jak Ty czyli 90, a 93 w pochyleniu. No i 70 pod biustem mierzone ciasno. Widziałam na balkonetce, że dziewczyny mające pod biustm 68 też brały 65, tak jak Ty. Czy te effuniaki sa naprawdę az takimi ściśliwcami? Bo chyba coś tam się naciągają, co nie? Nie wiem już sama jaki powinnam w razie czego brać
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2009-06-10, 13:07   #1451
hihi
Zakorzenienie

Witam. Przyszła moje porcelanka Miski znacznie za duże, spłaszcza, ogólnie pierwsze wrażenia okropne, bo stanik wydaje mi się rozciągliwy. Na moje 72cm po biustem zapięłam 65tke od razu na ostatnią hatfkę bez problemu...

W domu przymierzę na spokojnie i chyba poszuka nowego domu, a ja innego rozmiaru 60G tym razem pewnie, jak 65FF ma za dużą miskę i jest zbyt luźny.
Stary 2009-06-10, 13:27   #1452
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
hmm, trochę za mało widać żeby doradzić (nie tyle ważny jest wodopk całych misek, co ramion, końców fiszbin, dopiero wtedy można ocenić, czy miska jest za duża). upewnij się, że:
- wygarnęłaś cały biust do miseczek, również ten z pleców, spod pach. Na początku jest to trudne, bo ta część biustu nie jest przyzwyczajona do bycia w miseczkach, więc najlepiej wygarniać w pozycji pochylonej.
- odpowiednio wysoko podciągnęłaś.
Jeśli jesteś pewna, że już nic więcej do miseczek nie da się zgarnąć, a dalej jest luz, to:
- sprawdź czy ten luz to tylko 1-2 cm, który nie przeszkadza w odpowiednim podtrzymaniu biust przez stanik, jeśli tak, to zostaw ten rozmiar. Miseczki po ok. 2 tygodniach powinny się wypełnić.
- jeśli luz jest większy, nie możesz przez niego poprawnie ułożyć biustu, to wymień na 34GG.
zrobiłam więcej zdjęć, chyba wygarnęłam już wszystko
wciąż jednak wydaje mi się, że miski są sporo za duże, do tego mostek się przekręca. Fiszbiny wybiegają pod piersiami lekko i z boku też
Myślisz, że 34GG powinno być dobre?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s (2).jpg (88,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s (6).jpg (62,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s (15).jpg (66,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s (20).jpg (50,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s (24).jpg (77,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s (25).jpg (75,5 KB, 32 załadowań)
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 13:28   #1453
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
A ile masz w biuście w pochyleniu? I to 70cm to bardzo ciasno?

w pochyleniu to będzie 85 cm ... taak to 70 bardzo ciasno.
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 13:35   #1454
Evvciaa
Raczkowanie

i znowu ja

wróciłam z Katowic, wrażenia świetne, pani bardzo miła, przymierzałam parę, najlepiej leżały panache tango plunge i panache cleo brooke i uwaga uwaga wszystko było w rozmiarze 60 GG Strasznie bym się chciała w tango plunge zaopatrzyć ale nie mam aż tyle do zainwestowania... stąd moje pytanie: co byście mi proponowały? wymiary 69/93 z tego co mnie w sklepie zmierzono.

Ratunku! A co powiecie na http://www.dopasowana.pl/product-pol...vy-Kate-.html? czy i w tym dobre by było 60 GG (zaznaczam, że jestem przed tą waszą "migracją" )

Edytowane przez Evvciaa
Czas edycji: 2009-06-10 o 14:28 Powód: dopisek :)
Stary 2009-06-10, 14:11   #1455
bubbles
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubbles Pokaż wiadomość
Witam Przymierzam się do zakupu pierwszego dobrze dobranego biustonosza i postanowiłam poprosić o pomoc specjalistki

Moje wymiary to: 71/87-88 (nie jestem pewna czy dobrze się mierzę, za każdym razem wychodzi mi inaczej ), a w pozycji pochylonej 92. W barfitterze wychodzi mi 30DD, polskie 65E.
Zastanawiam się nad kupnem Tease Me albo Freyi Rio. Który z nich będzie lepszy na początek? Ten pierwszy bardziej odpowiada mi cenowo, ale z kolei o tym drugiem naczytałam się tylu pozytywnych opinii, że aż sama go zapragnęłam
I kolejne pytanie - jaki rozmiar wziąć? W tease me zalecane jest branie o jedną miseczkę mniejszego, czyli w moim przypadku 30D (tylko że taki rozmiar nie jest dostępny na dopasowanej, a stamtąd chciałam zamawiać).
A jak z rozmiarami w Rio? Czy 30DD powinno być dobre?

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkie stanikomaniaczki
Moja wiadomość chyba została przeoczona w natłoku postów, tak więc ponawiam wcześniejszą prośbę
bubbles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 14:40   #1456
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
zrobiłam więcej zdjęć, chyba wygarnęłam już wszystko
wciąż jednak wydaje mi się, że miski są sporo za duże, do tego mostek się przekręca. Fiszbiny wybiegają pod piersiami lekko i z boku też
Myślisz, że 34GG powinno być dobre?
Wiem, że pytanie nie do mnie, mam nadzieję, że się nie pogniewasz Moim zdaniem niewygląda na jakoś tragicznie za duży, ale jeżeli Ci to przeszkadza, to wymień na miskę mniejszy

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Vielleicht, mam tak jak Ty czyli 90, a 93 w pochyleniu. No i 70 pod biustem mierzone ciasno. Widziałam na balkonetce, że dziewczyny mające pod biustm 68 też brały 65, tak jak Ty. Czy te effuniaki sa naprawdę az takimi ściśliwcami? Bo chyba coś tam się naciągają, co nie? Nie wiem już sama jaki powinnam w razie czego brać
Pani Ewa szyje swoje staniki na nasze rzeczywiste wymiary. Podkreśla, że są ścisłe, lecz wygodne i dobrze podtrzymują oraz że stanik za ciasny w obwodzie, może schodzić w dół szukając węższego miejsca na ciele. Jeżeli masz wątpliwości, zapytaj samej projektantki, jaki rozmiar by Ci poleciła tutaj można zadawać pytania dot. rozmiaru. Osobiście zapakowałabym Cię w 70DD, ale żadna ze mnie ekspertka
Stary 2009-06-10, 14:42   #1457
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubbles Pokaż wiadomość
Moja wiadomość chyba została przeoczona w natłoku postów, tak więc ponawiam wcześniejszą prośbę
Z Curvy Kate możesz też wziąć na początek np. Emily. Tease me jest dość zabudowany pod pachami, więc pewnie się nada. Aczkolwiek na początek lepiej mieć miękki stanik ( lepiej kształtuje biust i łatwiej dobrać rozmiar).
Co do Rio to jest on dużomiseczkowy i jak to Freya, często niekompatybilny z małym biustem, do tego cena.
Tylko z Curvy lepiej zaniżyć obwód, bo to rozciągliwce. A standardowo na Twoim miejscu celowałabym w 65E, przy dużomiseczkowcach 65DD. Oczywiście trzeba przymierzyć i 1. stanik wziąć jednak luźniejszy.
Stary 2009-06-10, 14:47   #1458
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Pani Ewa szyje swoje staniki na nasze rzeczywiste wymiary. Podkreśla, że są ścisłe, lecz wygodne i dobrze podtrzymują oraz że stanik za ciasny w obwodzie, może schodzić w dół szukając węższego miejsca na ciele. Jeżeli masz wątpliwości, zapytaj samej projektantki, jaki rozmiar by Ci poleciła tutaj można zadawać pytania dot. rozmiaru. Osobiście zapakowałabym Cię w 70DD, ale żadna ze mnie ekspertka
Dzięki vielleicht Już widziałam, że można zapytać tam o rozmiar i też tak zrobię
Stary 2009-06-10, 14:53   #1459
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Mojitooo- proszę bardzo
bubbles- Tease Me jest dużomiseczkowy i w obwodach 65 miseczki zaczynają się od E, więc pewnie będzie za duży; ale jak już Antii poleciła: możesz spróbować Emily. Jeśli chodzi o Curvy Kate to chyba wszystkie modele są wysokie pod pachami więc równie dobrze sprawdzi się princess czy portia.
Stary 2009-06-10, 15:35   #1460
katelook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katelook Pokaż wiadomość
mam wieeeeeelką prośbę, będę naprawdę niezmiernie wdzięczna jesli mi pomożecie! jaki rozmiar miękkiego stanika mam brać na moje 69/82 i czy możecie mi doradzić jakieś modele dobre na początek? Przyznam, ze ważne, żeby były jak najtańsze BŁAGAM
ponawiam prośbę pomozecie?
katelook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 15:38   #1461
aliś
Zadomowienie

Cześć, czytałąm ten watek w poprzedniej edycji i mam do Was pewne pytanie (bo widzę, że zmieniają się stałe bywalczynie). Jedy stanik jaki po długich próbach (i kosztach związnych z ciągłym odsyłaniem) udało mi się dopasować to Masquerade Isis. Widziałąm gdzieś na balkonetce że w nowej kolekcji CK sa krojem podobne staniczki, robiące jabłuszka ale zdjęcie było na sporym biuście Mnie generalnie rozmiarówka CK pasowała, ale obwód brałam za ciasny zdecydowanie, bo 60, teraz z kolei moja Isis 65 dosyć mocno się naciągnęłą i szukam czegoś na lato do dekltów. Które z tych CK, mogłyby dawać podobny efekt do masquaradek? Krągłych jabłuszek?
Evvciaa, bo zachwalasz sklep w Katowicach, chyba ten polecany na stanikowych sklepach, czy tam jest ta kolekcja CK, czy raczej same Panache?

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 15:43   #1462
Evvciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Cześć, czytałąm ten watek w poprzedniej edycji i mam do Was pewne pytanie (bo widzę, że zmieniają się stałe bywalczynie). Jedy stanik jaki po długich próbach (i kosztach związnych z ciągłym odsyłaniem) udało mi się dopasować to Masquerade Isis. Widziałąm gdzieś na balkonetce że w nowej kolekcji CK sa krojem podobne staniczki, robiące jabłuszka ale zdjęcie było na sporym biuście Mnie generalnie rozmiarówka CK pasowała, ale obwód brałam za ciasny zdecydowanie, bo 60, teraz z kolei moja Isis 65 dosyć mocno się naciągnęłą i szukam czegoś na lato do dekltów. Które z tych CK, mogłyby dawać podobny efekt do masquaradek? Krągłych jabłuszek?
Evvciaa, bo zachwalasz sklep w Katowicach, chyba ten polecany na stanikowych sklepach, czy tam jest ta kolekcja CK, czy raczej same Panache?
To był mój pierwszy kontakt z "dobrymi" biustonoszami A pani bardzo miła, stąd to zachwalanie Nie wiem co było oprócz tego co mierzyłam - na mój rozmiar dostałam 2x panache i 3 jakieś na które się raczej nie natknęłam w internecie, więc chyba nie z tych popularnych...

Stary 2009-06-10, 15:46   #1463
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

A ja dzisiaj miałam w ręku 2 nowe CK thrill (granatowo-zielony) me i tease me (niebieski)

wzięłam w obu miskę mniejszy czyli 30FF .. oba modele są dużomiseczkowe, thrill me minimalnie wiekszy ale nie dużo bo w sumie oba byly dobre
oba tak samo skrojone były i dziwny kształt nadawały ale postanowiłam dać szansę jeszcze 60G thrill me więc zobaczymy.

Generalnie obwód w thrill me jest luźniejszy i wydaje się, że szybko się rozciągnie bo gumki w obwodzie dali takie cienkie :/ to już mogli normalnie je z ramiączkami zamienić bo te mają 2cm z drugiej strony jest i tak dosyć stabilny bo na 3haftki :p

Ale ogólnie staniki bardzo ładne, mocno wycięte przy dekolcie (tak ledwo sutki zakrywają) ale też na górze mają najluźniejszą miseczkę jakby i mam wrażenie że, przy pochylaniu biust moze mieć tendencję do uciekania ;/
jezeli w 60G kształt mnie przekona to zostawięc i najwyzej wymienie te ramiączka bo co jak co, ale z takimi taśmami chodzić nie zamierzam (moze wzmocnie nimy obwód :P)
ehh żeby wydawać 100zł na stanik i jeszcze tak go przerabiać zaczęłam się zastanawiać czy warto
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 15:50   #1464
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
ponawiam prośbę pomozecie?
Na 69/82 wzięłabym (jeśli chcesz 60tkę) 60DD/E (tzn. E jest na 83 w biuście i wzięłabym E, bo 1. stanik ma być luźniejszy).
W polskim 60E.
Jeśli chcesz brać 65 to brytyjskie 65D
polskie 65C.

No i może właśnie coś z Curvy Kate Portia, Emily?

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Raczej same Panache + Dalia. Na CK bym nie liczyła, bo z Panache Cleo mają tylko jeden model. A szkoda....
Taki efekt da na pewno Tease Me, zdjęcia na Balkonetce.

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12699602]A ja dzisiaj miałam w ręku 2 nowe CK thrill (granatowo-zielony) me i tease me (niebieski)

wzięłam w obu miskę mniejszy czyli 30FF .. oba modele są dużomiseczkowe, thrill me minimalnie wiekszy ale nie dużo bo w sumie oba byly dobre
oba tak samo skrojone były i dziwny kształt nadawały ale postanowiłam dać szansę jeszcze 60G thrill me więc zobaczymy.

Generalnie obwód w thrill me jest luźniejszy i wydaje się, że szybko się rozciągnie bo gumki w obwodzie dali takie cienkie :/ to już mogli normalnie je z ramiączkami zamienić bo te mają 2cm z drugiej strony jest i tak dosyć stabilny bo na 3haftki :p

Ale ogólnie staniki bardzo ładne, mocno wycięte przy dekolcie (tak ledwo sutki zakrywają) ale też na górze mają najluźniejszą miseczkę jakby i mam wrażenie że, przy pochylaniu biust moze mieć tendencję do uciekania ;/
jezeli w 60G kształt mnie przekona to zostawięc i najwyzej wymienie te ramiączka bo co jak co, ale z takimi taśmami chodzić nie zamierzam (moze wzmocnie nimy obwód :P)
ehh żeby wydawać 100zł na stanik i jeszcze tak go przerabiać zaczęłam się zastanawiać czy warto [/QUOTE]
A jak jest z obwodem w Tease me? Bo ja głęboko myślę, żeby go kupić. Śliczny jest to nie ulega watpliwości, ale gdyby był chociaż troszkę ścisły... Eh.
A co jest nie tak z tymi ramiączkami?

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-10 o 15:52
Stary 2009-06-10, 15:55   #1465
katelook
Raczkowanie

Cytat:
Na 69/82 wzięłabym (jeśli chcesz 60tkę) 60DD/E (tzn. E jest na 83 w biuście i wzięłabym E, bo 1. stanik ma być luźniejszy).
W polskim 60E.
Jeśli chcesz brać 65 to brytyjskie 65D
polskie 65C.

No i może właśnie coś z Curvy Kate Portia, Emily?
A sugerujesz 60-tkę czy raczej 65-tkę?

A tak w ogóle, to jesteś boska

edit: a czy one muszą/powinny być tak zabudowane? bo Portia pod tym względem mi się nie podoba Emily bardziej, ale i tak wolałabym coś mniej zabudowanego:P

Edytowane przez katelook
Czas edycji: 2009-06-10 o 15:58
Stary 2009-06-10, 15:59   #1466
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
A sugerujesz 60-tkę czy raczej 65-tkę?

A tak w ogóle, to jesteś boska
Ja zaczynałam z 69 cm pod i kupiłam stanik 65. Najpierw było ciężko (odkąd zaczęłam nosić staniki to było 75, czyli 7 lat w 75tkach), szybko się przyzwyczaiłam, w obwodzie pod biustem mi ubyło i trzeba było podszywać.
To czy brać 60 czy 65 raczej zależy od tego na jaki stanik się decydujesz. Niektóre mają tendencję do rozciągania, inne nie. Curvy Kate sugeruję 60tkę.
Stary 2009-06-10, 16:03   #1467
katelook
Raczkowanie

Hmmm... a takie coś? wydaje się mniej zabudowane
http://www.karoline.pl/index.php?p35...s-4276-panache

ahh, tylko rozmiaru nie ma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 16:07   #1468
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... a takie coś? wydaje się mniej zabudowane
http://www.karoline.pl/index.php?p35...s-4276-panache

ahh, tylko rozmiaru nie ma
No wiesz na początek lepsze jest coś bardziej zabudowanego, ale Ty tu rządzisz.
Najlepiej kup sobie taki jak ci się podoba, nie spiesz się, pobuszuj po sklepach intenetowych, allegro może trafisz na jakąś fajną okazję.
Stary 2009-06-10, 16:17   #1469
katelook
Raczkowanie

Cytat:
No wiesz na początek lepsze jest coś bardziej zabudowanego, ale Ty tu rządzisz.
Najlepiej kup sobie taki jak ci się podoba, nie spiesz się, pobuszuj po sklepach intenetowych, allegro może trafisz na jakąś fajną okazję.
Nie, nie, nie - ja tu nie rządzę, bo się nie znam i dopiero się uczę
I skoro mówisz, że lepsze na początek jest coś zabudowanego, to ja osobiście Cię posłucham Ale z tym spieszeniem się to fakt - pobuszuję Jak coś znajdę, to Was tu pomęczę pewnie

Uwielbiam was, a Ty, Antii , to jesteś dla mnie aniołem anielska cierpliwość
Stary 2009-06-10, 16:22   #1470
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, nie - ja tu nie rządzę, bo się nie znam i dopiero się uczę
I skoro mówisz, że lepsze na początek jest coś zabudowanego, to ja osobiście Cię posłucham Ale z tym spieszeniem się to fakt - pobuszuję Jak coś znajdę, to Was tu pomęczę pewnie

Uwielbiam was, a Ty, Antii , to jesteś dla mnie aniołem anielska cierpliwość
Cierpliwość? Nie to Stanikoholizm. :-P
A stanik powinien być zabudowany pod pachami, żeby lepiej zbierał ciałko, wtedy ono łatwiej się "uczy".
Właściwie za niedługo (prawdopodobnie) ruszy sklep Effuniak z pięknym miękkimi stanikami. (Zresztą widziałaś na fragmentach programu JDWN). Cena to ok. 100-150zł. Obecnie p. Ewa sprzedaje usztywniane plungi (zbliżające piersi do siebie) za 100 zł.
Możesz poogladać je na
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Effuniak tylko w nich nie zaniża się obwodu.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości