![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: boże ciało?
mi tam procesja nie przeszkadza, ale z tym dniem wolnym to faktycznie jak dla mnie niepotrzebne. Przecież mozna to by zorganizowac w godz popoludniowych, gdzie wiekszosc osob bez problemu by zdarzyła, a nie znowu w radio trąbią cały czas długi weekend, długi weekend i tak w kółko :/ jakos malo kto wspomina ze to swieto koscielne
![]() a co do kiboli - to dla mnie on nie musi mieć kija przy sobie, wystarczy, że zachowuje się agresywnie, głosno i chamsko :/ niech sobie na stadionie robia co chcą, krzycza dra sie, ale jak tacy jada na mecz np autobusem, zaklucaja spokoj innym, sa agresywni to dla mnie to sa juz KIBOLE ![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmaite tur de polon itd. itp. zajmuja calymi dniami ulice miast, a tu jedna godzine to wielki problem. Jesli to taka wioska, to przez ta godzine przejada przez nia z trzy samochody na krzyz. Szukanie dziury w calym jak ta lala.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Rany, ludzie - wolny dzień macie i jeszcze marudzicie
![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
sklepy zamkniete.
to mnie strasznie denerwuje przy każdym święcie. a boże ciało ? cóż, co roku trafia mnie szlag jak słysze pseudo-śpiewo-wycie księżulka i te modlitwy pod moim oknem. to obraża moje odczucia ateistyczne i negatywnie wpływa na sen ![]()
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wymądrzaj się, to nie taka wioska, tylko wioska wzdłuż drogi krajowej i jest duży ruch, jakby to była zabita dechami wiocha to bym nie miała sie o co wkurzać. Jak jest Tour de Pologne czy inne tego typu imprezy to sa organizowane objazdy, wiesz co to objazd? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
jak juz wspominalam ja mam takie wycie kilka razy w tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
No nie
![]() Aż dziw bierze. Współczuję, a jaki jest tego cel? A co do 'kibiców" jest ciekawy program o nich, bodajże, na discovery.Rzeczywiście oddani i wspierający swoje drużyny.Całymi sobą.Dosłownie.
Bartuś 29.08.2009 ![]() "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-06-10 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
jakoś ciężko mi uwierzyć, że ludzie idą całą jezdnią gdzie jest to droga krajowa i nie ma w ogóle innej drogi gdzie można by puścić ruch, i te wszystkie samochody zatrzymują się przed ta wioską i tak czekają sobie aż ten ksiądz z tymi ludźmi w końcu sobie pójdą :/
jak takie zacofanie tam to może napisz petycję do proboszcza - żeby tym razem poboczem szli ![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak jak Wyrak napisał-na mecz nie wolno wnieść butelki z wodą a Ty tu z kijem wyskakujesz. takie "gadżety" owszem spotkać można, poza stadionem ale nie ma na meczu,litości. Jeszcze nie słyszałam(a tym bardzij nie widziałam) żeby kibice pałowli się kijami na stadionie lub innymi podobnymi gadżetami.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale proboszcz tak lubi. I w lecie okna w niedziele (i nie tylko) nie otworzysz rano bo ciągle wyje. O ile niedzielę jedną mszę ścierpię, to całą niedzielę 5 mszy już niekoniecznie. Ale w sumie się przyzwyczaiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||||
Paul's girl
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaak, jasne. Jak byłam na meczu Irlandia-Polska też sprawdzali wszystkich a jakoś potem na meczu ludzie pili Smirnoffy ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
99% katolikami, na bank. statystycznie byc moze, bo nie kazdemu sie chce sobie tylek zawracac apostazja;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bede pisac petycji, bo po prostu wiem o której cała "impreza" sie odbywa i pojade wczęnsiej albo później, ale współczuję ludziom, ktorzy się wpakują w to czekanie. Poza tym co sie bede ksiedzu narazac jak w przyszlym roku ide do niego po pozwolenie na ślub w innej parafii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
załóżcie sobie może osobny wątek o różnicy między kibicem, a kibolem i o tym, kto co na mecze przynosi. Na marginesie w prasie pojawia się często określenie pseudo kibice.
jak ktoś z kolei chce rozmawiać od czego chce mu się wymiotować to polecam podforum wyliczanki. Mnie np. od nazywania dziennikarzy pogardliwie pismakami ![]() A wątek jest o bożym ciele z tego co mówi tytuł. Ja nie wiem skąd tyle nienawiści do katolików w was. Jakby ktoś napisał podobny tekst o muzułmanach, żydach i obchodzonych przez nich świętach zostałby zaraz zakrzyczany, ale katolików wszyscy obrażają na prawo i lewo, modne to się stało czy jak?
![]() |
#79 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze jeszcze w rowie maja isc ![]() Pogratulowac Twej parafii donosnie spiewajacych wiernych. No i super poboznych, ze naginaja kilka razy na tydzien do kosciola. Chyba ze piszac wycie chodzilo Tobie o bicie dzwonow. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jesli chodzi o bicie sie na piesci osob ktore sie chca bic, to jak dla mnie bomba. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=pseudokibice To juz jest passe, teraz wszedzie ino "kibol" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Uuu, Wyrak, czyżby ktoś podważył Twoją wiedzę nt. meczy?
Bicie na pięści... istna rozrywka dla tłuszczy ![]() Zdarzały się noże sprężynowe- na pewno przynosili je kibice... Ci prawdziwi, wierni <ziewa> Sorry, nie chce mi się cytować. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-06-10 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Tak on."Wojny na coś tam".Nie pamiętam.
Mecz był w Irlandii, wszystkie wejścia pięknie obstawione przez policję, ludzie sprawdzani, a Polacy na meczu pijący wódkę.Aż przykro było patrzeć, chociaż po ich minach to chyba im się podobało ![]() Ale nieważne, bo robię OT.
![]() |
#82 | |
Paul's girl
|
Cytat:
![]() mniej więcej środek lat dziewięćdziesiątych, mecze II i III ligi. jak było potem to nie wiem. teraz głównie noże i to co wyżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trwa to godzinę, nie wiem ile ludzi, ale wioska ma ok. 900 domów. tlum jest duży, jak normalna proceja w parafii w mieście. Jest pobocze moga iśc poboczem, zwłaszcza, ze jak juz pisałam jak idą na cmentarz jak jest pogrzeb to potrafia nie tarasowac drogi a tłumy tez sa spore. Straz moglaby zrobic ruch wahadłowy i byłoby cacy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||||
Zakorzenienie
|
Tak, Danny Dyer, program po polsku tlumaczony jako Wojny na Stadionach, org. The Real Football Factories International. Ogolnie mam nieco zastrzezen, ale program nie byl zly.
Troche za bardzo z tego chcial zrobic szol; koncentrowal sie na Krakowie, a (niemal) cala Polska nie bawi sie tak jak pod Wawelem. Do tego male wpadki przy montazu (niby jest w Krakowie, a pokazuja jak wysiada z warszawskiego tramwaju ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak to jakas super katoliczka? Praktykowanie to nie zaden super czy uberkatolicyzm, to powinna byc norma. Nieglupi pomysl.
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zrozumiem jednego. Jak na ulice wyszliby załóżmy Muzułmanie, i przeszliby z procesją przez wasze osiedle, zmuszając was do słuchania ich śpiewu i modlitw, to bylibyście oburzeni. Że jak to, przecież powinni zostać w swojej świątyni i nie kazać całemu światu oglądać ich praktyk.
Więc pytam się, dlaczego katolicy mają prawo robić, co chcą, i oburzają się, jak komukolwiek to przeszkadza.
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Wyrak tak sie sklada ze na tych mszach jest wiernych tyle co kot naplakal wiec ksiadz wlacza glosnik na full i sam sie wydziera (a niesie sie to dobre kilka km) - nie wiem czy chcialbys miec codziennie prawie takie koncerty w odleglosci maksymalnie 200m
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja naprawdę niektórych ludzi nie rozumiem- czy z niektórymi rzeczami tak ciężko się pogodzić, tylko trzeba stękać, kwękać i co tam jeszcze... Ludzie, odpuśccie sobie. To TYLKO parę minut pod Waszymi oknami, a stresujecie się, jakby pies sąsiada Wam pod drzwi narobił, albo sąsiad z góry wyrzygał się na parapet ![]() Gorzej niż zmęczeni życiem staruszkowie... Pod moimi oknami chodzą pochody kół myśliwskich, orkiestry dęte, przemarsze szkół (mieszkam w centrum miasta) i wiele innych. I co? Żyję, mam się świetnie, jestem szczęśliwa. Niech sobie chodzą, jak chcą. Trochę empatii. Dłużej się będziecie bulwersować, niż będzie trwać procesja ![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-06-10 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyznacznikiem powinna być nawet nie tyle jakość uczestniczenia we mszy co wiara. A ta moja jest taka przez palce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku pielgrzymka przypada na osiedle sąsiednie ![]() u nas cisza i spokój.trzeba tylko przepędzać dzieci zrywające kwiatki spod balkonów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.