Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-10, 18:58   #1501
kasiek87
Kokon pro

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez dragonfly123 Pokaż wiadomość
u mnie trójkąty odpadają.. bo uno - wrzynają się, nie podoszą wszystkiego, pierś jest taka.. ble.. a duo - ja nie mogę mieć nic wiązanego na szyje - za cięzko mi :P i boli.
ja tez ale kiedys nic innego w sklepach na mnie nie pasowalo ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 19:08   #1502
luizka__
Rozeznanie

Apropo strojów kąpielowych, czy jeden strój kąpielowy by wam wystarczył na tygodniowy wyjazd nad morze (w planach całodzienne i codzienne przebywanie na plaży )?

No bo mi się wydaje, że jeden to mało i chciałabym dwa. Pytałam się o to koleżanek, które się ze mną zgodziły (a miałam nadzieję, że uda im się mnie przekonać że wymyślam i wcale nie potrzebują dwóch strojów).

No i teraz mam problem. Posiadam jeden strój kąpielowy Paradiso Bikini, który jest bardzo fajny, ale ma jedną wadę: jest rozciągliwą 65tką a nie ścisłą 60tką, w rezultacie, nie da się w nim ułożyć ładnie biustu Obiecałam sobie, że następny strój który kupię będzie idealny i że nie będę sobie żałować. W 28G wybór jest prawie żaden, ale udało mi się znaleźć bardzo fajny strój, jednak komplet kosztuje ok. 360PLN .

Mam trzy wyjścia:
- nie kupować stroju
- spróbować coś dopasować w rozmiarze 30F/FF - wtedy pewnie zapłaciłabym ok. 260PLN
- kupić strój za 360PLN????????
Stary 2009-06-10, 19:14   #1503
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Apropo strojów kąpielowych, czy jeden strój kąpielowy by wam wystarczył na tygodniowy wyjazd nad morze (w planach całodzienne i codzienne przebywanie na plaży )?

No bo mi się wydaje, że jeden to mało i chciałabym dwa. Pytałam się o to koleżanek, które się ze mną zgodziły (a miałam nadzieję, że uda im się mnie przekonać że wymyślam i wcale nie potrzebują dwóch strojów).

No i teraz mam problem. Posiadam jeden strój kąpielowy Paradiso Bikini, który jest bardzo fajny, ale ma jedną wadę: jest rozciągliwą 65tką a nie ścisłą 60tką, w rezultacie, nie da się w nim ułożyć ładnie biustu Obiecałam sobie, że następny strój który kupię będzie idealny i że nie będę sobie żałować. W 28G wybór jest prawie żaden, ale udało mi się znaleźć bardzo fajny strój, jednak komplet kosztuje ok. 360PLN .

Mam trzy wyjścia:
- nie kupować stroju
- spróbować coś dopasować w rozmiarze 30F/FF - wtedy pewnie zapłaciłabym ok. 260PLN
No dwa są w sam raz, 1 trochę mało, czasem nie zdąży wyschnąć czy coś.
Ja kupiłabym ten za 260 (360zł jest jednak lekką przesadą jak na tygodniowy wyjazd wg mnie ) i może spróbować go podszyc albo skrocic u krawcowej.

A ja właśnie zamówilam Tease me 60FF turkusową (jednak wygrał ten kolor z różem). Trzymajcie kciuki żeby mi pasował. W razie czego wymienię albo na mniejszy 60F różowy albo na 60FF różowy z racji większych misek. No zobaczymy.
Stary 2009-06-10, 19:17   #1504
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Normalne sklepy, czyli uświadomione stacjonarne masz na 1. stronie wątku. Można tam liczyć na fachową pomoc (niestety nie we wszystkich). SKlepy internetowe też nie są złe, bo mozna wkleić do nas zdjęcie i też pomożemy czy zostawić czy oddać.
No możesz spróbować tego 65C może 65D brytyjskiego lub 65 polskiego. Tylko, że to jest jedynie wyjściowy rozmiar, czasem potrzebujemy większego niż wychodzi z tabelki.
Jeszcze się zmierz w pozycji pochylonej (kąt prosty z podłogą bez brodawek).
Zmierzyłam i... Czy to możliwe, żebym miała aż 86 w biuście jak jestem pochylona? To jaki w końcu powinnam mieć stanik? Na stojąco mam 70/82 a pochylona 70/86...
Stary 2009-06-10, 19:22   #1505
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam i... Czy to możliwe, żebym miała aż 86 w biuście jak jestem pochylona? To jaki w końcu powinnam mieć stanik? Na stojąco mam 70/82 a pochylona 70/86...
To lepiej kup coś w rozmiarze brytyjskim 65D lub 65DD (trzeba mierzyć, dobrze wygarniać, podciągać ramiączka). Nosiłaś przez długi czas źle dobrane biustonosze, więc te wyniki mogą się po pewnym czasie "zbliżyć".

W stanikach Ewy Michalak np. bierze się pod uwagę ten pomiar w zwisie i u niej wychodzi ci ok. 70C (specjalistką nie jestem), ale wg tabelki.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-10 o 19:24
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 19:46   #1506
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Mam trzy wyjścia:
- nie kupować stroju
Ja również kupiłabym ten za 260PLN. Strój w końcu nawet po urlopie może Ci się przydać, więc warto kupić. Z kolei 360PLN za idealny rozmiar to dla mnie lekka przesada. W końcu, jak już dziewczyny zauważyły, w bikini nie spędza się tyle czasu, co w codziennych stanikach, więc krzywdy nie zrobi życzę podjęcia dobrej decyzji!
Cytat:
A ja właśnie zamówilam Tease me 60FF turkusową (jednak wygrał ten kolor z różem). Trzymajcie kciuki żeby mi pasował. W razie czego wymienię albo na mniejszy 60F różowy albo na 60FF różowy z racji większych misek. No zobaczymy.
Haha a jednak się skusiłaś oczywiście poprosimy od razu zdjęcia, jak zamówienie dotrze trzymam kciuki, żeby pasował
Kasiek- gratuluję udanego zakupu
Stary 2009-06-10, 19:52   #1507
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Haha a jednak się skusiłaś oczywiście poprosimy od razu zdjęcia, jak zamówienie dotrze trzymam kciuki, żeby pasował
Kasiek- gratuluję udanego zakupu
To przez to, że dziewczyny wrzuciły zdjęcia na Balkonetkę! No zobaczymy może akurat trafiłam, tylko 7 dni trzeba czekać na samą realizację, więc może będzie to akurat nagroda po sesji.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 20:04   #1508
katelook
Raczkowanie

Zamówiłam sobie Lemon Sorbet, wiem, że nie jest miękki, ale znalazłam w promocji za 41 zł i nie mogłam się powstrzymać
Problem w tym, że był tylko jeden rozmiar - 60F zobaczymy, jak to będzie wyglądało na mnie w sumie parę stron wczesniej proponowano mi właśnie ten rozmiar, więc może to znak

No nic, będę czekała
katelook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 20:06   #1509
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katelook Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie Lemon Sorbet, wiem, że nie jest miękki, ale znalazłam w promocji za 41 zł i nie mogłam się powstrzymać
Problem w tym, że był tylko jeden rozmiar - 60F zobaczymy, jak to będzie wyglądało na mnie w sumie parę stron wczesniej proponowano mi właśnie ten rozmiar, więc może to znak

No nic, będę czekała
O to trzymam kciuki, żeby pasował, zawsze możesz zwrócić. No, a dobrze dobrany stanik za 41zł to fajna okazja.
Stary 2009-06-10, 20:08   #1510
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
No dwa są w sam raz, 1 trochę mało, czasem nie zdąży wyschnąć czy coś.
Ja kupiłabym ten za 260 (360zł jest jednak lekką przesadą jak na tygodniowy wyjazd wg mnie ) i może spróbować go podszyc albo skrocic u krawcowej.

Dziękuję za opinię. Tease mi też mi się strasznie spodobało przez balkonetkę. Na stronie CurvyKate wcale tak fajnie nie wyglądają. Jakoś narazie mnie nie ciągnie do kupowania staników, przerzuciłam się na inną odzież, no i ten strój chcę kupić
Aby skrócić obwód trzeba cały tył rozpruć, przeszyć ramiączka - sama nie dam rady a nie wszystkie krawcowe chcą zajmować się stanikami, poza tym chyba bym się bała, że krawcowa coś spierdzieli.

Cytat:
Ja również kupiłabym ten za 260PLN. Strój w końcu nawet po urlopie może Ci się przydać, więc warto kupić. Z kolei 360PLN za idealny rozmiar to dla mnie lekka przesada. W końcu, jak już dziewczyny zauważyły, w bikini nie spędza się tyle czasu, co w codziennych stanikach, więc krzywdy nie zrobi życzę podjęcia dobrej decyzji!
Na razie zdecydowałam się poczekać, aż do sklepu stacjonarnego dojdą stroje (mają być za kilka dni). Pomierzę, może akurat będzie jakiś ściślejszy model. Koleżanka zamówiła jeden strój 30FF i ma mi przynieść do zmierzenia (mam tej firmy jednoczęściowy i jest strasznie mały, więc może akurat będzie dobry).
Jakbym miała 5cm więcej pod biustem to by wszystko było prostsze. Zaczęłam biegać, ciekawe czy to coś pomoże na obwód.
Stary 2009-06-10, 20:09   #1511
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
w pochyleniu to będzie 85 cm ... taak to 70 bardzo ciasno.
Celowałabym w 65D lub 60dd/e
Znalazłam Portie w promocji http://ebras.pl/?m=2/1/24/29 mogłabyś spróbować 60e
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 20:12   #1512
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za opinię. Tease mi też mi się strasznie spodobało przez balkonetkę. Na stronie CurvyKate wcale tak fajnie nie wyglądają. Jakoś narazie mnie nie ciągnie do kupowania staników, przerzuciłam się na inną odzież, no i ten strój chcę kupić
Aby skrócić obwód trzeba cały tył rozpruć, przeszyć ramiączka - sama nie dam rady a nie wszystkie krawcowe chcą zajmować się stanikami, poza tym chyba bym się bała, że krawcowa coś spierdzieli.
No z Twoją kolekcją staników to się nie dziwię. Aczkolwiek im więcej tym mniej.

Cytat:
Na razie zdecydowałam się poczekać, aż do sklepu stacjonarnego dojdą stroje (mają być za kilka dni). Pomierzę, może akurat będzie jakiś ściślejszy model. Koleżanka zamówiła jeden strój 30FF i ma mi przynieść do zmierzenia (mam tej firmy jednoczęściowy i jest strasznie mały, więc może akurat będzie dobry).
Jakbym miała 5cm więcej pod biustem to by wszystko było prostsze. Zaczęłam biegać, ciekawe czy to coś pomoże na obwód.
Też bym chciała mieć więcej. Jak ci coś pomoże to daj znać, chetnie skorzystam. Tylko nie wiem co by tam miało urosnąć, bo ja wyczuwam z przodu i po bokach skórę i żebra. Może jakieś ćwiczenia na plecy.
Stary 2009-06-10, 20:34   #1513
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Napisane przez katelook Pokaż wiadomość

No nic, będę czekała
Sama Ci zdaje się podpowiadałam F, więc teraz drżę, aby był dobry
Cytat:
Cytat:
Też bym chciała mieć więcej. Jak ci coś pomoże to daj znać, chetnie skorzystam. Tylko nie wiem co by tam miało urosnąć, bo ja wyczuwam z przodu i po bokach skórę i żebra. Może jakieś ćwiczenia na plecy.
Jeśli Wam pasuje, to mogę tłuszczu użyczyć mimo swoich 60-ciu kilku cm, nadmiar mam spory
Luizko- jesteś chyba dla niejednej z nas stanikowym guru zresztą większość z Twoich modeli jest w moim typie.
Stary 2009-06-10, 21:07   #1514
Lady Hellsing
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12699602]A ja dzisiaj miałam w ręku 2 nowe CK thrill (granatowo-zielony) me i tease me (niebieski)

wzięłam w obu miskę mniejszy czyli 30FF .. oba modele są dużomiseczkowe, thrill me minimalnie wiekszy ale nie dużo bo w sumie oba byly dobre
oba tak samo skrojone były i dziwny kształt nadawały ale postanowiłam dać szansę jeszcze 60G thrill me więc zobaczymy.

Generalnie obwód w thrill me jest luźniejszy i wydaje się, że szybko się rozciągnie bo gumki w obwodzie dali takie cienkie :/ to już mogli normalnie je z ramiączkami zamienić bo te mają 2cm z drugiej strony jest i tak dosyć stabilny bo na 3haftki :p

Ale ogólnie staniki bardzo ładne, mocno wycięte przy dekolcie (tak ledwo sutki zakrywają) ale też na górze mają najluźniejszą miseczkę jakby i mam wrażenie że, przy pochylaniu biust moze mieć tendencję do uciekania ;/
jezeli w 60G kształt mnie przekona to zostawięc i najwyzej wymienie te ramiączka bo co jak co, ale z takimi taśmami chodzić nie zamierzam (moze wzmocnie nimy obwód :P)
ehh żeby wydawać 100zł na stanik i jeszcze tak go przerabiać zaczęłam się zastanawiać czy warto [/QUOTE]

hmm.. na balkonetce też dziwne opinie o tym thrill me. to jaki rozmiar się powinno wziąć? obwód mniejszy niż zwykle się ma?
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 21:32   #1515
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Portia jest rozciągliwa, ale z czasem i raczej powiedziałabym, że jest małomiseczkowa. Możesz spróbować z 60F, ale możliwe, że 60FF będzie lepsze (tylko że od tego rozmiaru stanik jest bardziej zabudowany, np. ma już 3 haftki no i szersze fiszbiny). Gdybyś jednak zdecydowała się na obwód 65, to wtedy miska E.
Z tym stanikiem jest tak, że owszem, da się go sporo naciągnąć, ale wtedy fiszbiny się odginają i nie zawsze warto tak zaniżać obwód. A to 70 pod biustem masz mierzone bardzo ciasno, tak że już się ciaśniej nie da i na wydechu?
Tak, barrrdzo ciasno, już ciaśniej się nie da na pewno, już prawie miarkę rozerwałam..
A Ty radziłabyś mi wziąc 65 czy 60? I jaką miseczkę na 70/88?
Czyli portia poniżej FF nie ma tych pancernych 3 haftek?? <z nadzieją>

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Milena ma swój kalkulator:
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=tableofsizes

zależy jaki model chcesz wziąć, jest kilka bardzo ścisłych
wg kalkulatora mileny wychodzi mi 70C a ja zamówiłam flamenco 70E..

Cytat:
I jest jeszcze gielda Lobbowa, gdzie da się coś kupić na początek za 30-40zł.
co to jest giełda lobbowa?

Cytat:
Napisane przez bubbles Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedź Faktycznie chyba zamówię na początek coś z CK, tylko że mam teraz kolejny problem - nigdzie nie mogę znaleźć Emily 65E w innym kolorze niż niebieski (który nie bardzo mi odpowiada). Czy któraś z was nie spotkała się gdzieś z jakimś innym?
o tutaj: http://ebras.pl/?m=2/1/24/29

Cytat:
A Freya to freya ja się zraziłam na całej lini.
A dlaczego się zraziłaś?
Podobaja mi się te przezroczyte staniczki i wyglądają na dobrze zbierające i podtrzymujące i myślałam o zakupie..
Stary 2009-06-10, 21:34   #1516
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
No z Twoją kolekcją staników to się nie dziwię. Aczkolwiek im więcej tym mniej.
Dokładnie, im więcej tym mniej Ale puki co jest dobrze, tylko ten drugi strój by się przydał

Cytat:
Jak bieganie nie pomoże, to jest jeszcze opcja z pływaniem. Byłam jakiś miesiąc temu na basenie kiedy trening miały zawodowe pływaczki i one były bardzo szerokie w klacie.

Cytat:
Jeśli Wam pasuje, to mogę tłuszczu użyczyć mimo swoich 60-ciu kilku cm, nadmiar mam spory
Luizko- jesteś chyba dla niejednej z nas stanikowym guru zresztą większość z Twoich modeli jest w moim typie.
do guru to mi baaaaaaaaardzo daleko a za tłuszczyk dziękuję, wolałabym jednak nad mięśniami popracować.
Stary 2009-06-10, 21:38   #1517
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
co to jest giełda lobbowa?

A dlaczego się zraziłaś?
Podobaja mi się te przezroczyte staniczki i wyglądają na dobrze zbierające i podtrzymujące i myślałam o zakupie..
Na giełdzie można sprzedać/kupić staniki od innych użytkowniczek LObby. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=72041

Zrażona, bo Freya raczej rzadko kiedy jest kompatybilna z małym biustem. Obwody najczęściej rozciągliwe, miski sięgają do brody, często krawędź miski wbija się w biust (nie wynika to z za małej miski), mierzyłam wiele Frey i u góry mam pusto (mam biust niepełny u góry), przy 60FF stanik to pancernik, 2cm ramiączka...

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Jak bieganie nie pomoże, to jest jeszcze opcja z pływaniem. Byłam jakiś miesiąc temu na basenie kiedy trening miały zawodowe pływaczki i one były bardzo szerokie w klacie.
Z pół roku temu chodziłam przez dłuży czas na basen, ale wzrostu mięśni nie zauważyłam. Może za mało, w wakacje planuję dużo pływać, na wzmocnienie mięśni pleców właśnie.
Stary 2009-06-10, 21:44   #1518
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Tak, barrrdzo ciasno, już ciaśniej się nie da na pewno, już prawie miarkę rozerwałam..
A Ty radziłabyś mi wziąc 65 czy 60? I jaką miseczkę na 70/88?
Czyli portia poniżej FF nie ma tych pancernych 3 haftek?? <z nadzieją>
Hmm, trochę trudno mi doradzić, który obwód. Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z dopasowanym stanikiem, to obwód Ci z maleje, więc może zamów 60tkę i najwyżej na początku noś z przedłużką, żeby za bardzo fiszbin nie zdeformować. Poniżej FF są dwie haftki.

To bieganie chyba działa . Zmierzyłam się teraz (zastanawiając się nad obwodem Portii ) tak jak zwykle się mierzę i tym samym centymetrem co zwykle. Wcześniej zawsze wychodziło mi 64cm a dzisiaj 65 . Mierzyłam się kilka razy, próbowałam się ściskać jak najmocniej się da i centymetr nie zszedł poniżej 65 .
Jak na razie to biegałam jakieś 10 razy po ok. 2km, zobaczymy co będzie się działo dalej.
Stary 2009-06-10, 21:46   #1519
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
To bieganie chyba działa . Zmierzyłam się teraz (zastanawiając się nad obwodem Portii ) tak jak zwykle się mierzę i tym samym centymetrem co zwykle. Wcześniej zawsze wychodziło mi 64cm a dzisiaj 65 . Mierzyłam się kilka razy, próbowałam się ściskać jak najmocniej się da i centymetr nie zszedł poniżej 65 .
Jak na razie to biegałam jakieś 10 razy po ok. 2km, zobaczymy co będzie się działo dalej.
Wow, kolejne postanowienie na wakacje : Bieganie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 21:48   #1520
kraven
Zakorzenienie

A ja znów z pytaniem. Effuniaka kupiłam 85E czyli w misce na 109 cm i jest idealny. Czy to znaczy że na dopasowanej mam kupować 36 FF? Bo jednak większość biustonoszy na dopasowanej jest bardziej rozciągliwa od Effuniaka.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 21:54   #1521
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Na giełdzie można sprzedać/kupić staniki od innych użytkowniczek LObby. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=72041

Zrażona, bo Freya raczej rzadko kiedy jest kompatybilna z małym biustem. Obwody najczęściej rozciągliwe, miski sięgają do brody, często krawędź miski wbija się w biust (nie wynika to z za małej miski), mierzyłam wiele Frey i u góry mam pusto (mam biust niepełny u góry), przy 60FF stanik to pancernik, 2cm ramiączka...

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Z pół roku temu chodziłam przez dłuży czas na basen, ale wzrostu mięśni nie zauważyłam. Może za mało, w wakacje planuję dużo pływać, na wzmocnienie mięśni pleców właśnie.
dzięki za odpowiedź

ps. czyli dobrze że chodzę na basenik same plusy tego są- nawet w stanikach hehe
Stary 2009-06-10, 21:56   #1522
katelook
Raczkowanie

Antii, Vielleicht - ja też mam nadzieję, że będzie ok
katelook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 21:57   #1523
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, trochę trudno mi doradzić, który obwód. Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z dopasowanym stanikiem, to obwód Ci z maleje, więc może zamów 60tkę i najwyżej na początku noś z przedłużką, żeby za bardzo fiszbin nie zdeformować. Poniżej FF są dwie haftki.
tak, dopiero zaczynam, ale wydaje mi się że nie ma mi co znikac z obwodu bo ja mam tam jedynie żebra i skórę
Więc chyba zamówię 65E... tak mi wychodzi z kalkulatora.
Albo 60F... nie wiem....
a czy jak będę nosiłą 60tkę z przedłużką to może wziąc E, nie powiększac do F?

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2009-06-10 o 22:00
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 22:01   #1524
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dopiero zaczynam, ale wydaje mi się że nie ma mi co znikac z obwodu bo ja mam tam jedynie żebra i skórę
Więc chyba zamówię 65E... tak mi wychodzi z kalkulatora.
Albo 60F... nie wiem....
a czy jak będę nosiłą 60tkę z przedłużką to może wziąc E, nie powiększac do F?
Ale czemu 60F? 65E po przeliczeniu to jest 60FF.
Co do Curvy Kate to raczej rozciągliwiec, może lepiej 60tka?

60tka Portii naciąga się do 75cm
Stary 2009-06-10, 22:13   #1525
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu 60F? 65E po przeliczeniu to jest 60FF.
Co do Curvy Kate to raczej rozciągliwiec, może lepiej 60tka?

60tka Portii naciąga się do 75cm
A no tak, po przeliczeniu FF, ale wydaje mi się że będzie za duże FF.. (naoglądałam się zdjęc)
W takim razie muszę wziac 60tkę i bez przedłużki. Tylko jaką miskę na 88.. Myślisz że FF?

edit: hmm.. a jednak, wymiary prawie jak moje: http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...-kate-portia-4

Czas edycji: 2009-06-10 o 22:19
Stary 2009-06-10, 22:19   #1526
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
A no tak, po przeliczeniu FF, ale wydaje mi się że będzie za duże FF.. (naoglądałam się zdjęc)
W takim razie muszę wziac 60tkę i bez przedłużki. Tylko jaką miskę na 88.. Myślisz że FF?
Na 88 w biuście jest 60FF. Jesteś prze migracją tak? Więc nawet jakby była minimalnie za luźna, to się wypełni. Tylko przy przymiarce powygarniać trzeba wszystko, podciągnąć ramiączka itp.
No chyba, że masz możliwość zamówić dwa. I wtedy zdecydować, co lepiej lezy.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-10 o 22:25
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 22:28   #1527
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Na 88 w biuście jest 60FF. Jesteś prze migracją tak? Więc nawet jakby była minimalnie za luźna, to się wypełni. Tylko przy przymiarce powygarniać trzeba wszystko, podciągnąć ramiączka itp.
Tak, ale jak pisałam kilka postów wyżej, mi nie ma skąd migrowac.. Serio, kości i skóra.. Więc chyba zostanę przy F. Kalkulator pokazuje mi 65E, biorę F tylko dlatego że to rozciągliwiec, więc miseczki nie chcę też szczególnie zawyżac.. nie wiem czy dobrze myślę, będęm iec pretensje do siebie jakby co
A dodatkowo ten argument że FF jest już pancerny.. A nie chciałabym takiego, w dodatku jeszcze z częściowo pustymi miskami..

Właściwie jakbym zamawiała z dopasowanej to mogę później wymianic osobiście, więc zero kosztów przesyłki

Czas edycji: 2009-06-10 o 22:34

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 22:35   #1528
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale jak pisałam kilka postów wyżej, mi nie ma skąd migrowac.. Serio, kości i skóra.. Więc chyba zostanę przy F. Kalkulator pokazuje mi 65E, biorę F tylko dlatego że to rozciągliwiec, więc miseczki nie chcę też szczególnie zawyżac.. nie wiem czy dobrze myślę, będęm iec pretensje do siebie jakby co
A dodatkowo ten argument że FF jest już pancerny.. A nie chciałabym takiego, w dodatku jeszcze z częściowo pustymi miskami..
Właściwie jakbym zamawiała z dopasowanej to mogę później wymianic osobiście, więc zero kosztów przesyłki
Hm a miałaś już na sobie odpowienio ciasny stanik? Bo to nie tłuszcz ma migrować, ale biust "zagubiony". I te wszystkie buły najlepiej widać dopiero przy ciasnym obwodzie. Często nawet szuplutkie dziewczyny mają co wygarniać.
Nie chcesz zawyżać, ale miska w 60F odpowiada misce w 65DD. Ale weź to 60F, najwyżej wymienisz. A skoro mówisz, że nei ma ci co migrować, to może i nie ma i 60F będzie dobre. No przymierzysz to się dowiesz.

O a nie lepiej się umowić w dopasowanej na przymiarkę (+pomoc bra-fittingowa)? Bo jesteś z Wa-wy tak?
Stary 2009-06-10, 22:46   #1529
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Hm a miałaś już na sobie odpowienio ciasny stanik? Bo to nie tłuszcz ma migrować, ale biust "zagubiony". I te wszystkie buły najlepiej widać dopiero przy ciasnym obwodzie. Często nawet szuplutkie dziewczyny mają co wygarniać.
Nie chcesz zawyżać, ale miska w 60F odpowiada misce w 65DD. Ale weź to 60F, najwyżej wymienisz. A skoro mówisz, że nei ma ci co migrować, to może i nie ma i 60F będzie dobre. No przymierzysz to się dowiesz.

O a nie lepiej się umowić w dopasowanej na przymiarkę (+pomoc bra-fittingowa)? Bo jesteś z Wa-wy tak?
Zastanowię się jeszcze czy F czy FF. Najgorzej to mnie te po-3-ne haftki przerażają..
Zagubionych piersi nigdzie nie mam raczej... tak mi się wydaje no ale okaże się

Jestem spod W-wy, ale praktycznie codziennie w stolicy.
Teoretycznie mogę, ale blisko tam nie mam, a czasu ostatnio też... Więc zamówię i sama sobie poprzymierzam
Stary 2009-06-10, 23:17   #1530
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IzaS Pokaż wiadomość
rzeczywiście, noszę je od 11 lat przez kilkanaście a czasem 20h dziennie
Naprawdę nosisz staniki od 6 roku życia?

Jeśli chodzi o staniki w Warszawie to zerknij na mapę: http://stanikowamapa.prv.pl
i wybierz, któryś z umieszczonych tam sklepów.
Ale najlepiej chyba Peachfield, Abrakadabrę lub Li Parie.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości