|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
u nas tez wszyscy znajomi sie staraja po slubie, a my nie bedziemy bo nie chcemy, w przyszlym roku bedziemy miec po 30lat ale wydaje mi sie ze my zostaniemy tak we dwojke i nie bedziemy miec dzieci; nie chcemy
a wszyskim ktore sie staraja zycze powodzenia, na maturze to sie zyczy polamania dlugopisu a na ciaze to nie mam pojecia
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=adu84;12702573]jeżeli Ci to nie przeszkadza jakoś ideologicznie, to ja bym się zgodziła... dla rodziców to też wielkie przeżycie, a co to za różnica, czy kościelny czy cywilny - ślub to ślub i rodzice chcą Wam życzyć szczęścia w taki szczególny wyjątkowy sposób... raz w życiu mają taką okazję
![]() [COLOR=Silver] popieram w 100 procentach no a u nas to problem z dzidzia...TZ starszy i by chcial juz i to bardzo...ja chyba bym chciala tak w ogole,ale jeszcze nie teraz...nie wiem kiedy...nie czuje w ogole instynktu i mnie to martwi coraz bardziej,bo coraz starsza a ja nic nie czuje nawet nie kreca mnie male dzieci w wozkach u znajomych...niby fajne te dzidzie ale zebym chciala taka to po slubie TZ bedzie naciskal zeby zaczac sie starac i nie wiem co wtedy...zgodzic sie,mimo ze nie czuje ze chce miec??no a porodu to boje sie chyba najbardziej na swiecie... |
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ już prawie 4 lata staramy się, żeby nie mieć dzieci
Czasem coś jedno lub drugie wspomni, ale to przelotny żart. TŻ jest starszy o prawie 7 lat, w tym roku kończy 30 i w zasadzie to trochę chce, ale bardziej nie (bo się boi). Ja nie naciskam na dziecko przede wszystkim ze względu na charakter pracy TŻ. Nie chcę być ciągle sama i nie chcę, aby najprzyjemniejsze rzeczy go ominęły. A znając charakter mojego męża, to... płacz dziecka w czasie weekendowego zjazdu może być powodem do kłótni. Porodu może się boję, nie wiem. Wiem, że panicznie boję się takich noworodków. Kilkumiesięcznie dziecko to już nie problem, ale po licznych przejściach z siostrzeńcem i teraz z bratem panicznie boję się, że dziecko może się dusić... obojętnie czym i jak ![]() Ale nie ukrywam, widok małego dziecka cieszy moje serce
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy dziś na tańcu pierwszy raz
Pan, z którym się umówiliśmy okazał się strasznie miły i niesamowicie cierpliwy (jak wyszliśmy to TZ strasznie go wychwalał ). Generalnie to okazało się, że o tańcu niewiele wiemy, a dziś zachowywaliśmy się jak dwa sztywniaki. Cieszę się bardzo bo TZ się spodobało i sam przyznał, że to był dobry pomysł i że wkońcu nauczy się prowadzić. Za tydzień cd. ![]() Z każdym dniem coraz bliżej, a ja tylko odliczam i nie mogę się doczekać
|
|
#905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedne zajęcia wcale nie są drogie, zapłaciliśmy raptem 80 zł. Myślę, że jeszcze przynajmniej dwie takie lekcje. Trochę za późno się za to wzieliśmy. Generalnie to bardzo polecam ![]() Jakby ktoś był zainteresowany to na priv moge wysłać namiary na pana Łukasza, ale jak zadzwonicie do szkoły to bez problemu też Wam podadzą nr na kom. http://www.bailamos.pl/conowego.php
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam dziś suknię
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
ojej kzabeczko huuuurrraaaa
dawaj fotke
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
a co mi tam
wklejam. Jest bardzo prosta, taka w sam raz dla mnie
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
SUPER
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie!
Potrzebne są mi namiary na bezproblemową poradnię rodzinną (czyli taką, gdzie wystarczy jedno spotkanie i po kłopocie) oraz, co ważniejsze dla mojego TŻ - miejsce kursu przedmałżeńskiego. Ma zaległości ze szkoły a bez tego ani rusz
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
u mnie niestety muszę robić kalendarzyk itp itd, więc nie polecam... nie chce straszyć, ale możecie mieć poważny problem z kursem przedmałżeńskim...
http://www.diecezja.byd.pl/index.php...293&Itemid=118
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Zadzwoniłam wszędzie. I niestety, jestem załamana A jeszcze dziś miałam kolejny koszmarny sen Okropne! Co do kursu, będę musiała chyba skontaktować się z księdzem, z którym miałam religię w LO, może on coś pomoże, dobrym człowiekiem jest.
|
|
|
#914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczę. Znalazłam "fundację" w Toruniu, która zajmuje się takimi sprawami. Ale niestety mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek. Poszukam jeszcze w Elblągu, może będą mieli coś w weekend, TŻ pochodzi z tych stron więc teściowa będzie szczęśliwa, że będziemy kilka dni...
|
|
|
#916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może w Elblągu się uda... może w parafii TŻ, jeżeli Go lub Jego rodzinę znają... trzymam kciuki... ogólnie to z tymi facetami tak jest - my się denerwujemy, a oni na wszystko mają czas i wszystko się da wg nich załatwić...
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Kzabeczka przepiękna suknia!!!!
|
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
W sprawie dzieci.
Nie ma chyba tak na swiecie, ze wszystkie kobiety czuja, ze zaraz, teraz musza zostac matkami. To nic, ze na widok malucha w wozku nie robi sie wam goraco... Ja sama pamietam, ze dzieci to mnie nie bardzo interesowaly, a juz mojego narzeczonego wogole... Teraz mamy trzyletnia core, przedwczoraj miala urodzinki. Oczywiscie ciaza nie byla planowana, ale corka jest wspaniala. Gdybym miala planowac, to chyba nigdy nic z tego by nie bylo, ciesze sie, ze jest jak jest...tylko czekac na kolejnego malucha
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, byłam u Marceliny
Oczywiście nie wzięłam ze sobą żadnych butów (a pojechałam w adidasach), więc część zdjęć maj na boso, na tych, co nie widać nóg mam adidasy na nogach (komiczny widok przy zwiewnej sukience), a na pozostałych mam buty Marceliny (jej rozmiar to 36, a mój to 39 ).Kilka fotek dałam sobie zrobić w pończochach, ale tylko kilka, bo to jednak nie moje klimaty. Rany, już nie mogę się doczekać jak dostanę płytkę, a to dopiero na koniec tygodnia
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie - czy wiecie gdzie można kupić ładne koperty na zaproszenia?
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item659901197_kope...szt_5_pln.html były naprawdę ładne... grube - 120 g są takie dość sztywne... w delikatne małe tłoczenie... naprawdę elegancko się prezentowały... przesyłka była też ekspresowa... dostaliśmy nawet więcej niż zamówiłam... 6 doszło gratis w sklepach wychodzą niestety dość drogo...
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedz
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
kzabeczko super
karolci niestety nic nie pomoge w tym temacie,ja wszystko za granica zalatwialam. |
|
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ale jestem zla, nie wiem czy pisalam [chyba tak] ze moj tz jest bardzo wymagajacy jezeli chodzi o obraczki bo nie nosi bizuteri i nie chcial z bialego zlota ani zoltego, wymyslil sobie tytanowe i qrcze taki problem ze szok, po pierwsze jubiler nas traktowal po macoszemu ze to tytanowe i tansze, ostatnio nawet mi to pani powiedziala ale ugrzyzlam sie w jezyk bo tz sie bardzo podobaly, dzisiaj mialam odebrac, dzwonei czy sa gotowe, mowia ze sa to %^#%&%^ zwalniam sie na godzine z pracy, jade tam i pani mowi ze ok za chwile przyniesie, czekam 5 minut, pojawia sie jakis facet i mowi ze kolezanka zaraz przyjdzie ze mnei rozlicza
hmm sie zastanawiam co tu do rozliczania skoro 100pln zaplacilismy i mialam 150pln do zaplacenia jeszcze, minelo koljenych 15min i sie juz wkurzylam, oczywiscie nikt nie przyszedl pusto na sklepie, wiec wstalam i ide na zaplecze pytac co sie dzieje a oni ze je dopiero robia (nanosza poprawki co byly 3tygodnier temu zlecane ![]() tz jeszcze ich nie widzila ale jego wyglada bardzo ladnie, a ja nie jestem przekonana do mojej, chociaz z drugiej strony to tylko symbol i moze przesadzam ![]() co do nauk to wystarczy znalezc dobrego ksiedza i zagadac kzabeczka suknia sliczna w kwestii kopert to ja kupowalam zaproszenia w empiku, tzn. empik mi sprowadzal i byly juz z kopertami
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:23 |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że potrafili jakoś to zrekompensować Co do wielkości to ja chciałam trochę luźniejszą bo nie lubię takich na styk, ale złotnik mi powiedział, że obrączka powinna być taka akurat. Mi się wydaje, że jak kto lubi.
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Coraz bardziej czuję, że to już zaraz.
Dziś w nocy miałam trzy sny związane ze ślubem i to trzy koszmary, śmiać mi się chciało jak wstałam i sobie przypomniałam to wszystko ![]() Dziś widzieliśmy się z naszym DJem i tym bardziej nie mogę się doczekać oby wypaliły ![]() W czwartek spotykamy się z fotografem i kamerzystą ![]() Restaurację pozostawiam moim rodzicom, bo mój szef nie pozwoli mi się zwolnić nawet na 5 minut. Już dziś mi wypomniał, że trzy tygodnie urlopu zaraz mam - a sam mi wniosek podpisał Poza tym to od dwóch tygodni leczę kanałowo górną jedynkę, bo strasznie mnie bolała. Mam nadzieję, że dentysta uwinie się przed naszym wyjazdem. Swoją drogą dobrze, że nie trzeba było jej wyrywać to by była heca Mój kalendarz jest teraz tak napięty jak nigdy. Niech już będzie po, bo chcę trochę zwolnić i się wyluzować. Ale się rozpisałam
Życie to nie bajka... Edytowane przez kzabeczka Czas edycji: 2009-06-15 o 23:08 |
|
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
a ja mialam ostatnio sen ze w trakcie wesela nie moglam sobie przypomniec jak sie nazywam, w sensie czy swoje nazwisko mam, czy moje i tz, czy tz
kolezance sie snilo ze jej uszyli czarna suknie
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
Ja też miewałam takie sny, że nic się nie udało itp....
Wszystko było super i zupełnie odwrotnie niż w tych "koszmarach". Kzabeczka jak samopoczucie? |
|
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Czekam już strasznie na ten dzień, już trochę dość mam tego urwania głowy. W pracy siedzę do 17 i wszystko muszę załatwiać po bo niestety w czasie przcy nie mogę wyjść. Jednak w tym temacie pociesza mnie perspektywa 3 tygodni urlopu już od 26 czerwca
Wydawało mi się, że jest luzik i za bardzo się nie stresuję, ale jednak widzę po sobie, że stałam się nerwowa strasznie. Podziwiam TZ za jego cierpliwość do mnie bo od kilku dni sama z sobą ledwo daje rade Dotarło do mnie, że to już zaraz i tak naprawdę nie mogę się doczekać
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Załatwiłam katechizację i może od razu załatwię poradnictwo. W Toruniu w ośrodku "Cyrenejczyk" (czy jakoś tak). Chociaż na początku nie było miło, bo powiedzieli mi, że do końca wakacji nic już nie będzie, ale skoro jesteśmy w takiej sytuacji, to da nam materiały do nauki a tydzień później werbalnie przepyta
Oby poradnictwo poszło tak gładko, ale o to będę pytała na miejscu. W czwartek idziemy spisać protokół, w ciągu dwóch tygodni odwiedzimy nasze kościoły, w których byliśmy chrzczeni. Od koleżanki dowiedziałam się, że na zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu karzą czekać nawet 2 m-ce ![]() Teraz czekam na premię, aby kupić sobie bieliznę i dodatki. A teraz chodzę w butkach do ślubu i są baaardzo wygodne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

nawet nie kreca mnie male dzieci w wozkach u znajomych...niby fajne te dzidzie ale zebym chciala taka to
Czasem coś jedno lub drugie wspomni, ale to przelotny żart. TŻ jest starszy o prawie 7 lat, w tym roku kończy 30
i w zasadzie to trochę chce, ale bardziej nie (bo się boi). Ja nie naciskam na dziecko przede wszystkim ze względu na charakter pracy TŻ. Nie chcę być ciągle sama i nie chcę, aby najprzyjemniejsze rzeczy go ominęły. A znając charakter mojego męża, to... płacz dziecka w czasie weekendowego zjazdu może być powodem do kłótni. Porodu może się boję, nie wiem. Wiem, że panicznie boję się takich noworodków. Kilkumiesięcznie dziecko to już nie problem, ale po licznych przejściach z siostrzeńcem i teraz z bratem panicznie boję się, że dziecko może się dusić... obojętnie czym i jak
Pan, z którym się umówiliśmy okazał się strasznie miły i niesamowicie cierpliwy (jak wyszliśmy to TZ strasznie go wychwalał 

wklejam. Jest bardzo prosta, taka w sam raz dla mnie