|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() I podobno ma lać do końca tygodnia, tyle, że od czwartku ma być do tego bardzo ciepło - czyli zapowiada się duchota + burze ![]()
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
A ja zajadam sie sałatką, wczoraj z mężem zrobiłam calą miskę, podzieliłam się z siostrą i dzisiaj ja kończe taka dobra wyszła
![]() Napisze przepis : -makaron kokardki ( do wody dodać troszkę oregano, ugotować i wystudzić ) -podwójna pierś w kurczaka ( pokroić w drobną kosteczkę, usmazyć na oleju, posypać wegetą i przyprawą do kurczaka, wystudzić ) -feta ( w kostkę ) -4 duże pomidory ( w kostkę ) Sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyzki jogurtu naturalnego, główka czosnku ( przepuścić przez praskę) sól, pieprz. Ja daję więcej czosnku bo u mie wszyscy bardzo lubią ![]() Smacznego ![]() Pogoda jak dla mnie jest jesienna, mój maż się śmieje że poleci do Angli to będzie miał cieplej niż jest u nas.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-22 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Wtajemniczenie
|
we Wrocławiu też do bani
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem z tych latwo tyjacych i niestety bez dietki i cwiczen po porodzie sie nie obejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
no właśnie gdzie to lato
![]() ja już nie wiem co mam zrobić ![]() ![]() ![]() już nie wiem co mam myśleć, brzuch mnie z nerwów zaczyna boleć ![]() on wie, że dziś do max 15 muszę zdać tą pracę bo tylko do tej godz jest czynny dziekanat, w dodatku muszę poświęcić min półtorej godz na dojazd i doliczyć oprawę pracy. co ja mam zrobić ![]() ![]()
#4146 |
Zadomowienie
|
sweetpinky nie martw się na zapas może zaraz ci odpisze, tego twojego promotora to bym udusiła ,ja drukowałam pracę na Skłodowskiej bardzo szybko tam robią.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-22 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
To może zadzwoń do niego a jak nie to jedz bo później będziesz się stresować.
#4149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe życie byłam na diecie, bo tyłam niemalże od wszystkiego. Odkąd jestem w ciąży nie odmawiam sobie niczego a przyrost wagi mam bardzo mały. Ciekawe czy to tylko ciążowa przemiana materii, czy tak mi zostanie? (Błagam, niech zostanie!!!! ![]() W Warszawie listopad ![]() Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-22 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
mogę drukować pracę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Właśnie wracam od położnej, ciśnienie mam dobre, dziecko na dobre tętno. pytałam o to przekręcenie się dziecka głową do dołu- dziecko powinno się do 32 tyg obrócić. Potem jeśli się nie obróci, będę musiała iść do szpitala i tam je spórbują obrócić ![]() i to wszystko. teraz będę miała wizyty co 3 tyg a nie co 4... My spędziliśmy bardzo miły weekend. Pogoda była brzydka więc wczoraj poszliśmy do kina na "Angels and Demons". W sobotę mieliśmy za to gości... Najpierw zobaczyłam rano na wycieraczce i naszych butach w korytarzu ślady ślimaka. Ale pomyślałam: no obrzydliwe ale pewnie już sobie poszedł. Potem wróciliśmy z miasta wchodzimy do domu a tam mysz zmyka po dwyanie ![]() Stwierdziliśmy,że myszka też sobie poszła.. W nocy wstałam siku, schodze po shcodach do korytarza, zapalam światło, patrzę a tam na środku korytarza wielki tłusty ślimak ( taki bez skorupy) pełznie w kierunku drzwi...wołam męża i nagle widzę....że wrogu korytarza siedzi MYSZ..... mój mąż przyleciał, ocenił błyskawicznie sytuację i nie zważając na swoją "karmę" poleciał na górę i przyniósł kota ( który oczywiście spał w swoim koszu jakby nigdy nic) kot chwycił mysz i wypuściliśmy go na dwór. slimaka mąż wyrzucił. rano na moim białym puchatym dywanie czekał prezent od naszego kota...już nie muszę pisać co... Jeszcze was nie czytałam, teraz będę nadrabiać ![]()
![]() |
#4153 |
Wtajemniczenie
|
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |||||
Zakorzenienie
|
ależ wy potraficie duuuużu napisać przez dwa dni weekendu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja uważam to za swietne rozwiązanie. Będziemy ich napewno używać przez pierwsze dni po porodzie zanim nabierzemy na tyle wprawy by sobie radzić z pieluszkami wielorazowymi, no i na wyjścia lub noce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
WAŻNA INFORMACJA my mamy 3 książki ciążowe i gazetę z tzw. kalendarzem ciążowym. czytamy co tydzień co w której pisze o dzidzi , jej rozwoju i moim zdrowiu. Przy 25 tyg napisane było, że stres nigdy nie jest zdrowy, ale sczególnie na tym etapie ciązy chroniczny , długotrwający stres powoduje obkurczenie naczyń krwionośnych - także w łożysku i pepowinie co w efekcie powoduje zatrzymanie wzrostu dziecka i może się ono z niedowagą urodzić. mnie to przeraziło bo miałam bardzo ciężkie dwa tygodnie no i to nie koniec... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Wtajemniczenie
|
Nikuś, ale miałaś noc
![]() co jak co ale myszy też boję się panicznie, i kleszczy, i os itp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | ||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
Ja też sie zastanawiam nad takimi rajstopami, pończochami, tylko podobno trzeba je zakładać przed wstaniem z łóżka, chodzi o to aby nie spuszczać nóg z łóżka. to prawda, że po ciąży brakuje brzuszka, ale jest dzidziuś ![]() Cytat:
W Warszawie też brzydko, pada ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
u Nas w Polsce, te pieluszki eko kosztują +/- 70 zł i ja się na nie zdecyduję
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam wyrzuty sumienia z powodu myszki, i mówię do męża: a ty pająków nie zabijasz a biedną myszkę poświęciłeś@ na co mój mąż spkojnie powiedział: to co innego, ja jej nie zabiłem, tylko pozwoliłem naturze zrobić, co powinna! i poszedł spać. a ja myślałam o tej myszce... ![]() dziś się czuję zawiedziona tą wizytą u położnej, wogóle cały ten system mnie dobija...powiedziała mi : o tu jest główna dziecka ( a ja wiem, że tam są jej stópki bo ja czuje...) potem była zdziwiona, że mój mąż już czuje kopniaczki i że je przez brzuch widać- a po chwili mówi: no to dlatego, że jesteś taka szczupła. mówiąc szczerze wcale się nie czuję spokojniejsza po tych wizytach. poddałam się już zadawaniem pytań, mój mąż więcej pyta, bo dużo teraz czyta o dziecku i porodzie, a ja to siedzę i czekam , aż będę mogła do domu iść. ciśnienie to ja sobie sama mogę w domu zmierzyć... jestem dziś nie w humorze... ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
my też je kupimy i wielorazowe też ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć mamy
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze ja tkwię w postanowieniu - mimo, ze lekarz już wie my jesteśmy twardzi i czekamy do września na poznanie płci Cytat:
życze dobrego dnia wszsytkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie pogoda też paskudna, do tego humor zupełnie mi się zepsuł, jak okazało się, że Tż wyjeżdza na 2, może 3 dni do swojego ojca ![]() Cytat:
Mi się strasznie podoba ten: http://www.allegro.pl/item663795459.html może Wy mi podpowiecie czy wszystko z nim ok? Nie wiem na co powinnam zwracać uwagę przy kupnie ![]() A poza tym zauważyłam, że temat brzuszków i generalnie tycia. Ja ogólnie brzuszek mam już sporych rozmiarów, ale w ogóle strasznie przytyłam i poszło mi we wszystko! ![]()
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym to biodra! strasznie mi się rozeszły! poszło mi w udka i posladki hahaa ![]() w końcu jestem w ciąży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Jestem właśnie po drugim śniadanku. Trochę Was zmartwię, ale tym razem to u mnie na "zimnej" północy jest lato
![]() Aniago, gratuluję mieszkanka! Fasoleczk4, czekam na wieści o egzaminie. Mam nadzieję, że jesteś już po i to z dobrym wynikiem. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wózków, to już dużo o tym gadałyśmy. Najważniejsze wnioski jakie wyciągnęłysmy z naszych dyskusji to: - zanim kupisz wózek koniecznie określ swoje priorytety tzn: jeśli mieszkach wysoko bez windy to ważna jest waga wózka, zastanów się czy w twoim przypadku warto kupować 3 w 1, chcesz mieć koła duże , pompowane, małe skrętne ( pomyśl po jakiej powierzchni będziesz głównie jeździć - jeśli po nierównej wtedy popmpowane kołą są wskazane) , wielkość gondoli: chcesz dużą czy mniejszą? spacerówka: powinna się rozkładac nap łasko ( dzieci śpią czasem w czasie spaceru) itp itd... - zanim kupisz, idź do sklep u i pojeździj wózkiem, zobacz go na żywo - dopiero wtedy decyduj. więcej Ci nie powiem, bo ja nie mieszkam w Polsce i odbiegam troszkę od tego co macie w Polsce. my kupiliśmy wózek używany w super stanie , ale dobrej firmy, 3 w 1 , trzykołowiec, koła pompowane, przednie koło nieskrętne ( ja prowadziłam taki z kółkiem skrętnym i mi nie pasował) Wszystko zależy od tego, jaki prowadzisz styl życia, gdzie mieszkasz, jakie są twoje oczekiwania powodzenia!
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A Basieńka ma już wózek! Kupiliśmy w weekend, jest śliczny, wszystkomający i super się go prowadzi ![]() ![]() Czy muszę mówić, czemu tu w weekend nie zaglądalam...?... woziłam misia ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-06-22 o 09:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
Ja i tak chyba jeszcze mało ciążowo wyglądam, bo dziś w autobusie pani ustąpiła miejsce mojej dużo starszej koleżance z pracy mnie jakby nie zauważając, więc stanęłam dalej.
Wracam do roboty.
#4168 |
Zakorzenienie
|
Tequillko!! GRATULUJĘ zakupu wózeczka!
![]() ![]() w sobotę kupiliśmy takie łóżeczko - kojec ( takie co się składa w podróże bierze)- mój siostrzeniec będzie tam spał jak nas będzie odwiedzał, a potem postawimy na dole w salonie to Lenka będzie miała i tam miejsce bezpieczne do leżakowania albo zabaw ![]() pogoda mi daje w kość. muszę zebrać się do miasta, bo chcę kupić słodycze i ciuszki i wysłać paczkę siostrom... W doatku przez ten cały stes i wszystkie kłopoty zapomniałam że ...5 lipca mamy wielkie urodzinowe przyjęcie w domu! urodziny mojego męża! tyyyyle ludzi zaproszonych, muszę kupić dekoracje, zaplanować menu.... ![]()
![]() |
#4169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja spadam, jadę do lekarza zobaczyć co tam z moją szyjką. Pewnie nie będzie usg, ale odkąd dzidziuś się rusza, aż tak bardzo mi na tym nie zależy, bo wiem, że tam jest i żyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.