|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
witam dziewczyny
![]() Pogoda straszna nie licze juz na to ze zrobi sie cieplej a do slubu mniej niz tydzien![]() W ogole nie mam stresu Az dziwne w moim przypadku.Jedyne co to obawiam sie spowiedzi,bo mamy tylko jedna dzien przed slubem.
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-06-22 o 09:31 Powód: dopisek |
|
|
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=andzia0401;12876637]
Cytat:
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie nie wiem czy można czy nie bo ja sie na all nie znam za bardzo i nie czytałam tego regulaminu. tak mi ta babka mówiła że przrz to im usuneli.
|
|
|
|
#2944 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też bym chciała mieć ogródek ![]() Cytat:
Taki spacer brzegiem morza... jakiś buziak itd. na zakończenie filmuŚlicznie wygladałyscie dziewczyny Dzisiaj idę na drugą przymiarkę sukni, ale tym razem jestem raczej spokojna. W dodatku bardzo sie cieszę, bo szukałam ostatnio po sklepach broszki ozdobnej do sukni, która łączy w sobie cyrkonie i perły (bo kolczyki z cyrkoniami, a na sukni sa malutkie perełki) i w sobotę otwieram szkatułkę mojej mamy, a tam broszka którą się zawsze zachwycałam w dzieciństwie. Duża, okrągła, pięknie się błyszczy i ma na środku perłę Zapomniałam o niej. No mama powiedziała, że to jest broszka jeszcze po prababci. Ona już nie żyje, ale całe dzieciństwo z nia spędziłam , opiekowała się mną. No i będę miała ,,coś starego" , bardzo starego Tak sie cieszę...
|
||||||
|
|
|
#2945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czas leci....A w ogole to chyba jestes z moich okolic skoro w Olsztynie studiowałaś
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pod koniec wrzesnia znowu jedziemy do Holandii na duzo dłuzej. co do bezrobacie. sama nie wiem. od chwili wyjazdu do Holandii 9w lipcu tamtego roku) miałam juz 5 propozycji pracy w szkole lub przedszkolu ale narazie odmawiam. wybralismy Holandie, to nam sie bardziej opłaca. chcemy doozyc pieniązki a tu by nam sie to nie udało. ja mieszkam 130km od Olsztyna a ty??edit: a ty jestes z Elblaga, własnie zobaczyłam
|
|
|
|
|
#2948 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
konkretów jeszcze nie znam bo świadkowie jeszcze nad tym pracują ![]() Cytat:
Niezły pomysł z tymi pytankami ciekawe co wymyśli moja świadkowa ![]() Cytat:
Cytat:
...
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć wszystkim
jupik- świetna relacja , jeszcze raz wszystkiego dobrego a ja zaliczyłam wczoraj egzamin na 4 W sobotę zaczynamy wyprowadzać teściową pomału powiedziała że chce wyporowdzić się do końca czerwca ale już widzę że troche się to przedłuży, nie możemy zacząc remontu dopóki koles nie przyjdzie nam wycenić mieszkania , musimy je wykupić i jak będzie wyceniał mieszkanie w takim stanie jak jest teraz to napewno cena spadnie sporo. Narazie się czuje tak sobie, boli mnie podbrzusze i trochę się tym martwię , ale dzisiaj idę do lekarza więc mam nadzieje że mnie uspokoi
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tylko, że to są sklepy allegro. Na allegro można mieć sklep i za to się dodatkowo płaci a z tego co zrozumiałam to oni podali link do jakiegoś zewnętrznego sklepu i pewnie dlatego usunęli. Koleżanka przysłała mi smsa, że wiszą w Szczecinie nasze zapowiedzi, mama ma mi jutro zrobić fotkę. Dzisiaj idziemy na pierwszą lekcję tańca.... ciekawe jak będzie. No i muszę się Wam pochwalić, że kupiliśmy z TŻ ziemię no ale wszystko się udało. Strasznie się cieszę, bo szukaliśmy tej ziemi 2 lata.
|
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
andzia0401 dzięęęęęęki!!!
a suknia w awatarku jest taka, jąką będę miec..i jeszcze raz dziękuję
Edytowane przez mka1987 Czas edycji: 2009-06-22 o 11:49 |
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Lece sie powoli szykowac, bo o 12.40 jedziemy z TZ i moimi rodzicami w poszukiwaniu garnituru dla TZ. mam nadzieje, ze cos kupimy a jak nie,t o pojedziemy do krawca chyba aby nam uszył. moja mama ma namary na podobno bardzo dobrego.
moze tez i buty by sie udało dla TZ kupic. tak wiec trzymajcie kciuki, bo ten moj jeszcze nic nie ma , a slub juz za 40 dni
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki zaproszenie juz gotowe ![]() Jupiku super relacja ja bym tez chciala zobaczyc fotki...A my dzis idziemy do ksiedza spisac protokol troche sie stresuje nie lubie wizyt u ksiedza, nie wiem czy mam mu powiedziec prawde ze mieszkamy ze soba i mamy 1 lozko czy nie ;P noo ale raczej powiemy prawde Dziewczynki a przybranie na autko to z zywych kwiatow zamawiacie czy ktoras z was zamowila takie przybranie z allegro? Ciekawi mnie jak to na zywo wyglada... chociaz mysle ze zywym kwiatom to nic nie dorowna
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wszytkim nie było mnie pare dni, jakos sie nie skladało zeby przysiasc na dłuzej. Obronionym dziewczynom serdecznie gratuluje nowoposlubionym zycze duzo szczescia i miłosci
jupik relacja świetna też chciałabym zobaczyc jakies zdjecia. madzialenka cos tam doczytalam o graniu pod domem jesli o tym marzyłaś to bierz te 200zł to znowu nie tak wielkie pieniadze a okazja raz w zycu u mnie tez bedzie muzyka podczas wychodzenia dla mnie to taka sama tradycja jak blogosławienstwo bramy oczepiny to poprostu jeden z elementow wesela i bynajmniej nie jest to dla mnie wiocha agatkaL super z tym mieszkaniem mysle ze na poczatek kawalerka wam w zupelnosci wystarczy grunt ze razem z Tż na osobno z rodzicami tesciami motley to z ciebie teraz prawdziwa ziemianka gratuluje a mozna wiedziec co bedziecie robic z taka ziemia chcecie miec stadnine czy własne warzywa??ania20m super ze z dziadkiem juz lepiej to najwazniejsze atomufka ty juz w polsce i jak wszytsko dopiete na ostatni guzik??
|
|
|
|
#2955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faceta łatwiej się ubiera niż PM
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ze spraw ślubnych to tylko kupiłam parasol na ślub nie przejmuje sie pogoda dlatego zakupilam go w razie w a wybrałam taki zeby pozniej moc go używac na codzien jak bedziemy z Tż potrzebowac bo parasol wielki 120cm po rozłozeniu
![]() Dziewczyny co myślicie o takim zestawieniu jak na zdjeciu na wesele do kol?? Czy moze lepiej białe spodnie?? Czy wogole sie ta kiecka nie nadaje?? |
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas przy spisaniu protokołu pytał tylko o nasze imiona nawziska i imiona ojców i to było wsio do reszty nie zdążyliśmy dotrzeć
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
U nas pewne zmiany ![]() Dostałam wczoraj meila od naszej fotograf, że niestety z powodów osobistych nie może być na naszym ślubie i wysyła swojego zastępcę, który jest przez nią wyszkolony i współpracuje z nią. Załamałam się troszkę, bo bardzo chciałam, żeby to ona nam robiła zdjęcia, z resztą to kobieta, bardziej rozumie PM, chciałam bez skrępowania się przy niej ubierać od samej bielizny i teraz d... Oczywiście rozumiem, że coś jej wypadło, w jej galerii są też zdjęcia tego faceta i rzeczywiście robią podobnie zdjęcia nie są wcale gorsze, ale same wiecie...Z resztą jego nawet nie poznaliśmy, musimy się umówić na spotkanie. Aaa ale na szczęście plener zrobi ona osobiście, to kamień spadł mi z serca. w ogóle jak czytałam pierwsze zdanie meila, że nie może przyjechac na wesele to mi serce podeszło do gardła, bo myślałam, że zostaniemy na lodzie 2 mce przed ślubem. Z dobrych wiadomości, to kupiłam wczoraj sukienkę na poprawiny. Jest urocza, na zdjęciu jest trochę przekłamany kolor, podchodzi trochę pod fiolet. Mierzyłam różne, białe i ecri z satyny, ale były za bardzo poważne więc kupiłam tą i za jedyne 80zł. Teraz muszę poszukać butów. Bardzo podobają mi się takie z CCC, ale czarne http://www.*************/ccc-na-wios...zdjecie/16104/ ale niestety już od miesiąca nie widzę w sklapach Teraz by pasowały do sukienki.W ogóle wczoraj dostaliśmy SMS'a od kobiety wujka TŻ. Pisałam Wam wcześniej o przygodzie z wujkiem i jego kobietą, kiedy to zaprosiliśmy ich samych a oni się upomnieli o 2 córki wujka i dodatkowo o 2 dzieci tej kobiety (po 15 i 19 lat). No i ta Pani w smsie złożyła nam życzenia i gratulacje i że w imieniu dzieci i swoim powiadamia z przykrością, że nie przybędą Takie to dziwne, bo dlaczego wujek TŻta nie napisał, że np. przyjdzie sam, tylko ona jakoś tak osobno i teraz nie wiemy co z nią. Podejrzewam, że on przyjdzie, że swoimi córeczkami, ale jeszcze nie mamy powiadomienia. Rodzice TŻ mają do niego dzwonić i się dowiedzieć, bo coś chyba wisi w powietrzu. Dziwne to, nie???Cytat:
Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-06-22 o 12:22 |
|
|
|
|
#2961 | |||
|
Rozeznanie
|
jupik świetna relacja i super że jesteś znowu z nami
Cytat:
A pogodą się nie stresuj bo i tak jej nie zmienisz.. mnie się prognozy wogóle nie podobają bo w jednej mówią że będzie lało w drugiej że upał, a upału też bym nie chciała bo boje się że zemdleje w kościele bo będzie mi duszno ![]() Cytat:
dlatego zrezygnowaliśmy z tego pomysłu ![]() Cytat:
![]() My z TŻ'tem mieliśmy bardzo intensywny weekend. Najpierw rano pojechaliśmy po moją kiecke (TŻ oczywiście siedział w aucie ), później rozwieźliśmy reszte ciasta znajomym, byliśmy u mojej koleżanki której siostra wychodziła za mąż tydzień temu i tak pogadaliśmy troche i tak się ciesze ze nie mamy zdjęć w dniu ślubu (pleneru) bo im to zajeło 3 godziny, dla mnie to stanowczo za długo jak na opuszczenie własnego wesela, jedynego w życiu. A wieczorem panienski Dziewczyny też zrobiły mi kilka konkursów, najpierw byłyśmy u jednej z kolezanek a potem poszliśmy do pubu, TŻ w tym czasie też był z kumplami A na drugi dzień pojechaliśmy ze znajomymi do Pszczyny bo tam był jakiś festyn/piknik i mieli vipowskie zaproszenia, bylo za darmo piwo, wino, kiełbaski, ciasto i wogóle fajowsko
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
a muszą być te spodnie?
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() Znowu mnie cały weekend nie było, bo nie miałam internetu była jakaś awaria. Postaram się nadrobić, ale wątpie, ze mi się uda, bo zostało mi 8 dni do ślubu no i teraz się dopiero zaczęło dzisiaj byłam TŻ po musznik, musiałam jechać sama, bo TŻ jest w pracy i załatwił sobie tylko tydzień wolnego w tym tyg. w którym jest ślub. Jutro ide na farbowanie w środę odbieram suknie w czwartek jedziemy po ciasto a w piątek będziemy je rozdawać. Także ani chwili wychnienia w tym tyg. Jeszcze musze zrobić porządki w szafkach, bo TŻ przywiezie swoje ubrania i musze je gdzieś pomieścić (po ślubie będziemy mieszkać narazie u mnie).
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniała relacja i tez bym sobie zdjęcia pooglądała
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu wy ciasto rozdajecie przed weselem?? Tym znajomym, sasiadom ktorzy nie beda na weselu czy jak??
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda nam się to zrealizować za pare lat, najważniejsze że mamy już gdzie snuć plany
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak taki jest u nas zwyczaj dajemy sąsiadom tym, z którymi utrzymujemy dobry kontakt, a nie będą na weselu. My też dostajemy ciasto jak ktoś bierze ślub także byłoby to niegrzeczny gdybyśmy my nie dali. Już się tak utarło do zawsze.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

nie licze juz na to ze zrobi sie cieplej
Az dziwne w moim przypadku.Jedyne co to obawiam sie spowiedzi,bo mamy tylko jedna dzien przed slubem.

będę bardzo wdzięczna!
Mam przedłużone włosy i fryzura jest czesana na wypełniaczu, to taka gąbka którą się wkłada w fryzurę żeby nie oklapła pod ciężarem welonu. pozdrawiam ps. ta suknia co masz w swsoim profilu to Twoju??? Jest przepiękna 
Mieszkam z teściami i TŻ. W hotelu gdzie będzie wesele mamy gratisowy pokój... I tak pomyślałam, może tam bym się przygotowała i TŻ by o mnie przyjechał?? I od razu do kościoła?? Ponieważ mieszam 250 km od swojego domu, przygotowanie tam nie wchodzi w grę... Poradźcie
Też bym chciała mieć ogródek
Zapomniałam o niej. No mama powiedziała, że to jest broszka jeszcze po prababci. Ona już nie żyje, ale całe dzieciństwo z nia spędziłam , opiekowała się mną. No i będę miała ,,coś starego" , bardzo starego

a czas leci....