|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
martuska ja licze na taka lisstę ksiazek ktore warto przeczytac
![]() ![]() ![]() bo mam okropne zaleglosci, i jak juz zdam tego mgra to zaczne sie wdrazac w literature
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dluzaaaa historia ![]() Cytat:
do tego dorzucam wszytko Mario Puzo (jesli lubisz sage Corleone i takie tam klimaty mafijne zagadkowe kriminalne), ksiązki Moora - prześmiewne, ironiczne, takie tez mocno pokrecone... na rozerwanie, i moje najnowsze dwie perelki Sharon Owens Twarena przy klonowej tak do oderwania sie oraz Antonina Kozłowska czerwony rower taka hmm poruszajaca ciekawa i inna kurde mialam krotko i sie nierozpisywac, no ale co jak lubi sie ksiazki itd.. to sie przestac o tym gadac nie moze.. a jeszcze mam mnostwo ciekawych pozycji Rybulka jak to czyta to sie pewnie smieje ze mnie ale nie smiej sie Ty masz jeszcze wieksza schize ![]() ![]()
|
|
|
#3033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetny pomysł jak na plener, ja bedąc na Nikiszowcu miałam wrażenie, że czas snatął w miejscu rzeczywiście typowe śląskie familoki z czerwonej cegły i do tego czerwone framugi okien stworzą niepowtarzalny klimat Zazdroszę Ci spisania protokołu " na luzie" my będąc tydzień temu mieliśmy wstęp i nie wiem co nasz czeka dalej, bo do części intymnej (tak ją nazywam) ksiądz z nami nie dobrnął Cytat:
zwłaszcza, że tak dawno nic nie czytałam i czasami mam wrażenie, że brakuje mi słów w rozmowie z kimś
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko dla ludzi o mocnych nerwach http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...l_3395132.html bajka dla doroslych http://merlin.pl/Zona-podroznika-w-c.../1,496268.html a apropos tych o ktorych rozmawialyscie to Buszujacy z zbozu jest przeswietna, niewiem ile razy czytalam. Polecam rowniez Maga Johna Fowlesa, dziwna ale nie mozna sie oderwac. No i przede wszystkim moj wiecznie ulubiony 7 tomowy zabojca czasu Maurice Druon 'Krolowie Przekleci' a moze juz czytalyscie wy mole ksiazkowe (i kto to mowi )
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Jupik, super relacja. Fajnie, ze sie wszystko udalo 9no za wyjatkiem tego jednego zespolu). Super, ze kwartet sie spisal. Ja tez mam kwartet, tylko ja sie boje, ze mnie ksiadz pogooni. Bo akurat ten ma fizia na punkcie tego, by muzyka w czasie slubu byla czysto liturgiczna.
A pachelbel muj ulubiony, marsze weselne piesniami liturginczymi nie sa. No i dupa. Dzis TZ dal zapowiedzi w swojej parafii a tam zaspiewali sobie 100 zl. To juz w mojej jest o polowe mniej. Co ciekawe w mojej parafii masza slubna to koszt okk 600 zl a w parafii TZ (ok 10 km dalej) 1200 zl...
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja słyszałam że w mojej parafii jak sie płaci księdzu za organistke to bierze 150 zł a jak sie idzie bezpośrednio do organistki to ona bierze 100 zł. czyli ksiądz bierze 50 zł do kieszeni. i dlatego bedziemy płacić u organistki.
|
|
|
|
#3038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My na zapowiedzi daliśmy po 50 zł (ślub nie odbędzie się w żadnej z naszych parafii). Daliśmy tyle i już. Nie pytałam o opłatę. W końcu co łaska, a uznałam, że tyle wypada dać ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Miłego dnia, biorę się w końcu za jakąś robotę. W sumie jestem już 30 min.w pracy, ale najpierw wizaz. Uzależnienie maksymalne
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki wpadam do Was na chwilkę tylko bo ostatnio mam straszne urwanie glowy
![]() Anuulaa piękna sukienka! ten chabrowy kolor na 100% zrobi wrażenie! Jupik - rozmarzylam się... boooska relacja! raz jeszcze wszystkiego dobrego! ![]() dziewczynki i pytanie mam... w weekend polecałyście dwie książki o małżeństwie. Przypomnijcie mi raz jeszcze autora i tytuły bo nie mogę teraz znaleźć tych postów ![]() moj TZ ma urodzinki i chętnie bym mu takową sprawiła
|
|
#3040 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, że przed się daje I też z uwagi na to nie robiliśmy specjalnego zawiadomienia do pracy (ani mojej ani TŻ'ta) tylko daliśmy ciacho ![]() Cytat:
Cytat:
Aaa i wogóle ale mnie mój kuzyn wkurzył .. cały czas mówił że przyjedzie z osobą towarzyszącą i tak też potwierdził, a tu dzwonie w piątek żeby spytać o imie i nazwisko żeby na winetkach napisać, a ciocia mi mówi, że oddzwoni jutro bo K. raczej przyjedzie sam Niedość że na drugi dzień nie zadzwonili ! To jeszcze jak moja mama wczoraj tam wieczorem zadzwoniła (mnie nie było w domu) to okazało się, że oczywiście przyjedzie sam.. Jakby nie te winetki to bym się na weselu dowiedziała
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
sollangelika jedna to na pewno Sztuka wyrażania miłości w małżeństwie - Gary Chapman
martusia dziekuję ![]() Wstyd się przyznać ale wlasnie spostrzeglam ze autor od dziewczynki z pomaranczami, to ten sam ktory napisal swiat zoffi a ja nawet swiata zofii nie przeczytalam ![]() Znalazlam kilka tanich ksiazek Sharon owens w empiku, nawet po 14 zł ![]() Nie wiem czy Wy macie empik gdzies blisko siebie, ale mozn a zamowic na stronie empiku, taniej ksiazki i je pozniej odebrac w najblizszym sklepie ihihih
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-06-23 o 08:26 |
|
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tropem tej pierwszej znalazłam drugą! oto ona (moze ktoś wykorzysta) Sztuka porozumiewania się czyli jak zrozumieć siebie, aby zrozumieć współmałżonka - H. Norman Wright
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zielony_motylek;128 94185]
A może znajdźcie innego organiste? My tak mamy bo to nasz znajomy. Wogóle jak czytam o tych opłatach 'co łaska' to mi szczena opada, u nas organista chciał 50 zł, za ślub 300, a za zapowiedziedzi nie musieliśmy płacić nic, co więcej jak TŻ chciał dać to nam powiedzieli że za to się nie płaci. QUOTE] nie da się niestety zmienić, ślub jest "na Skałce". Ale jak nie będzie chciał 100 zł, to nie dostanie w ogóle |
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam zonk!!
Otóż kokleżanka z biura mojego Tż powiedziała, ze mamy się zastanwoić co chcemy dostać od pracowników od tż z pracy, bo się będą skladac ![]() ![]() ![]() Mysle mysle i nic mi nie przychjodzi, zrobiliby niespodziankę i buylby spokoj a tak narzucac to nie wiem co wymyslic
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie pracuje, ale mój TŻ też nie dał żadnego zawiadomienia do pracy, bo u niego nikt nie daje. Zanosi tylko do pracy ciasto i każdemu po butelce wódki, a kobietom wino.
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
obudziłam się dzisiaj ze spuchniętym okiem, od razu pobiegłam do okulisty, oczywiście na kasę to mnie przyjąć nie chciała, ale prywatnie to nawet bez kolejki...no to zapłaciłam, bo mnie bolało... zapalenie nadtardówki oka na szczęście to nie jest na tyle groźne, jak wygląda i się nazywa... dostałam leki, podobno do piątku się wygoi - pani nawet zażartowała, że do wesela się zagoi dobrze, że to dzisiaj wypadło, a nie wczoraj, bo byłam na próbnym makijażu i fryzurze - wszystko w załączniku.... nie wiem, nie jestem do końca przekonana, co myślicie?
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
strobli loczki na ryzurze troche niedbałe, i tylko modlic się aby na slub zorbila je ladnie.
Co do makijazu, wyglada jakby mlodsza siostra Ci go zrobiła. szczerze to ja bym na Twoim miejscu sama się pomalowała na ślub.
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ale wczoraj był. bylam u dekoratorki, ustalilam dekorację , potem na mojej sali aby z włascicieliem pogadac. cena poszla troszke w góre (bo 1,5 roku kosztowało 100zl od osoby, ale mówil nam,z e teraz bedzi drozej). teraz jest 115zł ale my placimy 120zl od osoby i wtedy mamy jeszcze napoje w cenie (sprite, coca cola, fanta, woda gazowana i niegazowana (w dzbanku z cytrynką oraz soki. poza tym w cenie sa juz: wędliny, owoce, 5 rodzaji ciast. 6 dan gorących , 12 zimnych, lody oraza kawa i herbata bez ograniczen ![]() potem pojechalismy po garnitury. wszyscy chcieli jechac do łozmy, a ja,z e poczekajmy i zajedźmy jeszcze w jedno miejsce. prawie na mnie nakrzyczeli bo i tak juz było poźno. wchodze, patrze jest sliczny garnitur. TZ go zmierzył i... idealny. przesliczny. taki delikatny material. nie cięzkie jak te wszystkie inne. rewelacja. z Bytomia kosztował 1000zł czarny (nie błyszczacy bo nie chciałam). wszyscy bylismy nim zachwyceni. od razu go kupił. zamówilismy tez buty i koszulę smokingowa ecru, bo akurat nie było,a buty były tylko o rozmiarze 44 a TZ musi mec 46 ale jak przyjdą to wtedy zobaczymy czy sa wygdne, jak nie, to bedziemy szukali dalej taka jestem szczescliwa, ze w koncu ma ten garnitur .pojechalismy do mnie do domku i zamowilismy na allegro" - figurke na tort - tablice rejestracyjne (nie chcielismy z kartonu, tylko PCV, znaleźlismy aukcje gdzie sami sobie je projektowalismy - napis, czcionka, jakis rysunek) - księge gosci - 2 razy album dla rodziców na ten prezent - płatki róz - zawieszki na alkohol - paski wybielające na zeby ![]() Cytat:
TZ ojciec to glównie siedzi na mazurach na rybach poza tym on i tak z nami by nie pojechał, bo uz TZ kiedys chciał a ten, ze nie. jego mama jest lekarzem. pracuje od 8 do 14 i od 16 do 18. ale w przerwie robi obiad + ma wizyty domowe, wiec nie da rady. poza tym ona jest tego samego zdania co TZ ojciec. choc wczoraj TZ chcial poczekac na nia. dzwonił aby przyjechala na chwilkę, ocenila go jak wygląda, bo akurat miała przerwe w pracy, ale ona stwierdziła, ze nie, bo i wazne aby mi sie podobał. no cóż... jedynie moi rodzice cos robia w sparwie tego slubu. nawet jak keidys mielismy płytke z naszym zepsołem, albo z kamerzystą to moi rodizce sie rwali by to oglądac, jego nie chcieli bo?? " to wam ma sie podobac" i koniec
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Makijaż...za mało widoczny, nie widać różu na policzkach, oko za mało podkreslone...tylko nałozony cień i to jeszcze bez efektu cieniowania. No i ten kolor też mi się średnio podoba, bo oko wygląda jak chore, zmęczone. Przepraszam za taką opinię, ale to moje zdanie...
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Cytat:
w sobotę jadę na przymiarkę sukni. Trochę ostatnio przytyłam (rodzina tz myśli, że jestem w ciąży) więc nie wiem, czy się w nią zmieszczę. Wczoraj przyjechało łózko do naszego pokoju u tz rodziców. Remont prawie skończyliśmy, zostało tylko pomalować okno, drzwi i kaloryfer. W końcu zaczyna pokój wyglądać jak nasze gniazdko Na następny tydzień kupujemy meble i wtedy wogule będzie już super. Najgorsze są takie małe wydatki typu żyrandol, karnisze, firany, zasłony. Niby mało kosztują ale wszystko razem wzięte da sporą kwotę. Strobiluska fajna fryzurka, co do makijarzu to zgadzam się z kliwą, niezbyt się babka postarała my za zapowiedzi nic nie płaciliśmy, wogule jak się zapytałam proboszcza ile mamy dać za ślub, to kazał się nie martwić pieniędzmi i iść spokojnie do domu. Myślę, że damy razem jakię 300 zł. Miłego dnia dziewczyny, ja zaraz do pracy zmykam
|
|
#3051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mi się podoba twoja suknia Cytat:
moim zdaniem jest bucem .Cytat:
ale pomysł ciekawy szczególnie dolne. dają efekt przemęczonych, przekrwionych oczu |
|||||
|
|
|
#3052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do fryzury i makijarzu to... średnio mi się widzi ![]() fryzurkę zrobilabym Ci ciut dłuższą z tylu - wypusciłabym parę loków za uszkami, żeby nadać tej fryzurce zwiewności i delikatności nie wiem - moze Ty chcialas tak ciasno mieć spięte włoski? ale jak będziesz miala welon, to ten kok cały sie schowa i będziesz taka poprostu... zalizana ![]() góra taka po przekladana moze zostać ![]() co do makijarzu... zmień makijarzystkę! ![]() dla czego nie wytuszowała Ci rzęs na dolnej powiece? ja bym Ciebie widziala w bardziej podkreślonych i wycieniowanych oczach, moze nawet delikatna (!) czarna kreseczka na górnej powiece? poeksperymantuj sama w domu z takim ciutkę bardziej cieniowanym, podkreślającym oko makijarzem i chyba puder niezbyt trafnie dobrany - widać, że go masz, ale nie ujednolicił Ci skóry... moze sprobuj się sama umalować w domku i nam pokaz wtedy powiemy Ci jak lepiej?
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie. przed kosciół bedą zywe, a te potrzebne są nam do dekoracji, a zywe by sie w tym miejscu nie sprawdziły
Strobiluska jak dla mnie makijaz niebyt. tak jak pisza dziewczyny: słabo widoczny i oko na chore wyglada ![]() fryzurka za cięzka - tak mi sie wydaje. |
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wpadlam na taki pomysl odnosnie grania przed domem przy wyjsciu.
nie chce aby mi jakis koles stal z harmonią, bo moze wszyscy maja racje ,z e to wiocha. ale pomyslalam, by isc do szkoły muzycznej i zapytac sie czy ktos na skrzypcach by mi nie zagrał ?? co o tym sądzicie?? |
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu my też wczoraj kupiliśmy ozdoby
-mamy tablicę ,,nowozeńcy", dekoracje na klamki (zielono-różowo-kremowe),10 róż kremowych. Muszę jeszcze dokupić jakiś tiul i wstazeczki. Byłam u krawcowej i normalnie padłam juz nie moge się doczekać jak mnie TŻ zobaczy. W sobotę powinnam mieć gotową. Macie w swoich zbiorach jakieś bukiety z róż? Kwiaciarka poprosiła o zdjęcie bukietu ,,zapasowego", jakby nie mieli moich wymarzonych róż. |
|
|
|
#3059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze się przydadzą. I to chyba lepiej, niż miałabym dostać coś w ogóle nie praktycznego lub coś ci mi się nie spodoba.
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu odbierzemy nasze obrączki, bo juz od srody na nas czekaja ![]() juz sie nie moge doczekac kiedy to wszystko co wczoraj zamówilismy przyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- nasza księga gosci bardzo mi sie podobahttp://allegro.pl/item658676583_ksie...100_stron.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ciesze sie z moim proboszczem wszystko zalatwialam
A pachelbel muj ulubiony, marsze weselne piesniami liturginczymi nie sa. No i dupa.
Dzis TZ dal zapowiedzi w swojej parafii a tam zaspiewali sobie 100 zl.
To juz w mojej jest o polowe mniej.
Co ciekawe w mojej parafii masza slubna to koszt okk 600 zl a w parafii TZ (ok 10 km dalej) 1200 zl...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

od razu odbierzemy nasze obrączki, bo juz od srody na nas czekaja