|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Kolejna słaba odżywka. Ma potencjał nawilżający [gliceryna, propylene glycol], nie powinna obciążać [jeden lekki silikon], ale odżywienia nie widzę po składzie. Raczej może posłużyć jako podkład do kręcenia własnych mazideł.
![]() |
#2132 | |
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2134 Tyle, że tu nie ma baobabu i bioflawonoidów, a jakieś resztki protein. Generalnie to silikony i prawie nic więcej. Cała seria Hair X słabiutka, bardzo. Chyba, że włosy kochają silikony. Ale nic poza tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Proszę o analizę składu BALSAMU SYOSS PROFFESSIONAL PERFORMANCE SHINE BOOST CONDITIONER 2:
AQUA, CETEARYL ALCOHOL, QUATERNIUM87, POPYLENE GLYCOL, ISOPROPYL MYRISTATE, DISTEAROYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE, GLYCERYL STEARATE, NIACINAMIDE, PANTHENOL, CITRIC ACID, STERAMIDOPROPYL DIMENTHYLAMINE, CETEARETH 20, SODIUM METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, PARFUM, BENZYL ALCOHOL, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, BENZYL SALICYLATE, LIMONENE.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
|
Cytat:
Myślę, że ta maska ma szansę się sprawdzić w pielęgnacji włosów i dobrze oceniam ten skład.
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
|
Cytat:
![]() Łagodniejsze niż w Freemanie detergenty i o wiele więcej wyciągów/olejków/witamin [nie wymieniam wszystkich z nazwy bo są już opisane po angielsku, więc każdy powinien znaleźć info bez problemu], które działają pozytywnie. Składowo wygląda bardzo, bardzo dobrze ![]() ![]() Polecam wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||
|
Nie sprawdziłaś listy ---> patrz regulamin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Stopień jego agresywności zależy od użytego stężenia i podatności włosów na niszczenie podczas procesu rozjaśniania. Jego agresywne działanie może być nieco równoważone gliceryną i wyciągami roślinnymi [rumian, słonecznik, algi]. Silikony będą dawać uczucie wygładzenia. Podsumowując - taki rozjaśniacz ze składnikami odżywczymi.
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
|
Cytat:
Szampon składowo beznadziejny ![]() Brak substancji antystatycznych, wygładzających, błonotwórczych i odżywczych. ZERO!!!!! Nawet silikonu poskąpili ![]() Za redukcję żółtych odcieni odpowiadają barwniki. Brrrrr...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 | |
|
Cytat:
Ale obawiam się, że na suchych włosach nie zda egzaminu, ziołowe szampony mają to do siebie, że lubią wysuszać. Zawiera tylko jeden wyciąg - tytułową mydlnicę. Raczej bym go widziała na przetłuszczającym się skalpie. Jeśli mogłabym coś doradzić, lepiej poszukać Fitomedu. Ma więcej wyciągów, w tym specjalnie takie do suchych kudełków, na lepszych miejscach i w detergentach jest nieco łagodniejszy.
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
witam
zmówiłam odżywkę ze sklepu : http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100002 bardzo proszę o jej analizę Skoncentrowana odżywka do włosów -sklep naturalne piękno inci:deionised water,stearalkonium chloride,cetrimonium chloride,polyquaternium 7,cetyl alcohol,hydroxyetyl cellulose,stearyl stearate,quaternium80, hydrolysed keratin,amino acids,guar hydroxypropyl trimonium chloride,sodium hydroxide,lactic acid,disodium,edta,phenox yethanol,caprylyl glycol zastnawim się czy można ją dodać do olejków na noc?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
'Estelle' bardzo dziękuję za analizę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zadomowienie
|
Sprawdzałam, ale musiałam go przeoczyc
![]() ![]()
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
bardzo bym prosiła o analizę odżywki Absolut Repair.
Widziałam analizę maski i szamponu i az sie zdziwiłam że odzywka nie jest przeanalizowana. Domyślam się, że skład nie jest zbyt bogaty ale moje włosy nie są po niczym tak gładkie, miękkie i miłe w dotyku ![]() ![]() skład: aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, peg-180, amodimethicone, cetyl esters, methylparaben, hydroxyethylcellulose, ethylhexyl methoxycinnamate, trideceth-12, linalool, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, chlorhexidine, dihydrochloride, cetrimonium chloride, limonene, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, ci 19140 / yellow 5, ci 15985 / yellow 6, ci 17200 / red 33, parfum / fragrance
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę
Wella SP Hydro - maska do włosów suchych aqua, cetearyl alcohol, glycerin, cetrimonium chloride, isopropyl alcohol, panthenol, dimethicone, parfum, methylparaben, prunus dulcis, limonene, hexylene glycol, benzyl salicylate, linalool, benzyl benzoate, hexyl cinnamal, glucose, fructose, urea, dextrin, sucrose, CI 15510, alanine, glutamic acid, aspartic acid, CI 47005, nicotinate z góry dziękuję Edytowane przez Ev@ Czas edycji: 2009-06-26 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Raczkowanie
|
Witam.
Bardzo proszę o analize tych oto 2 produktów: Garnier Neril Rewitalizujący szampon i tonik do włosów wypadających. Zarówno szampon jak i tonik zdaniem producenta ma za zadanie: "Wspomaga procesy przeciwdziałające wypadaniu włosów w przypadku podrażnienia skóry głowy, nieuwarunkowanego chorobowo zaburzenia procesu odżywiania włosów, silnego łupieżu, niedrożności kanalików włosowych". Mam jeszcze pytanie od nośnie składu? co jest w tych produktach takiego że zdaniem producenta na początku kuracji następuję silniejsze wypadanie włosów, które później maja być zastąpione nowymi... Z góry dziękuje... OTO SKŁAD: Garnier, Neril Haar - Reaktiv (rewitalizujący tonik do włosów wypadających) aqua, isopropyl alcohol, arginine, betula alba, biotin, camphor, capric acid, caprylic acid, chamomilla recutita, ci 42090, ci 60730, citric acid, equisetum arvense, glycine, histidine, leucine, linoleic acid, linolenic acid, lysine, menthol, methionine, panthenol, peg-49 hydrogenated castor oil, peg-5 stearyl ammonium lactate, piroctone olamine, proline, propylene glycol, retinyl palmitate, serine, sodium riboflavin phosphate, sodium salicylate, tocopheryl acetate, urtica dioica, valine, parfum. Garnier, Neril, Rewitalizujący szampon do włosów wypadających aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, capric acid, caprylic acid, carbomer, citric acid, cocamidopropylamine oxide, linoleic acid, linolenic acid, methionine, oleic acid, palmitic acid, PEG-7 glyceryl cocoate, polysorbate 20, sodium benzoate, sodium hydroxide, sorbic acid, stearic acid, zinc pyrithione, parfum |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
Mogłabym prosić o analizę kosmetyku :
Wella Shockwaves Ujarzmij Krem po prostu proste Skład: Aqua, dimethicone, sorbitol, carbomer, aminomethyl, propanol, benzyl alcohol, va/crotonates copolymer, vp/va copolymer, pvp , dmdm hydantion, parfum, ppg-1-peg-9, lauryl glycol, ether, peg-40 hydrogenated castor oil, mica, ci 77891, linalool, citronellol, limonene, hexyl cinnmal, polyaminopropyl biguanide Czy faktycznie chroni przed wysoką tempetaura..? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę nastepujących produktów:
Amica suchy szampon do włosów firmy Alpa Rice Starch, parfum, amyl cinnamal, coumarin, linalool, citronellol, eugenol, hydroxycitronellal, limonene, isometyl ionone, musk ketone Oczywiście nie spodziewam się po nim zadnych właściwości odżywczych, chodzi mi głównie o to czy nie bedzie w jakiś znaczący sposób szkodził ![]() Swiss O-Par odżywka z kokosowym mlekiem Aqua, cetearyl alcohol,dipalmitoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, cetearyl rthylhexanoate, propylene glycol, ceterareth-20, parfum, potassium sorbate, cocos nucifera extract, lactic acid, ispropyl myristate, cetrimonium bromide, PEG-60 hydrogenated castor oil, benzyl alcohol, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, palmitoyl hydrolyzed milk protein, ethoxydiglycol, sodium benzoate, cocoyl glutamic acid, hydrolyzed milk protein, potassium benzoate, methylchloroisothiazolino ne,methylisothiazolinone Reell'e repair aufbau-kur aqua,cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, stearamidopropyl dimethylamine, glyceryl stearate, panthenol, glycine soja oil, vitis vinifera seed oil, prunus armeniaca kernel oil, sesamum indicum oil, prunus amygdalus dulcis oil, simmondsia chinensis oil, persea gratissima oil, propylene glycol dibenzoate, dipropylene glycol, cetrimonium chloride,hydrohyethylcell ulose, parfum, hydrolyzed wheat protein,hydrogenated rice bran wax, glycerin, prunus amygdalus dulcis extract, citric acid, arginine, buthylphenyl methylpropional, sodium benzoate, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, geraniol |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
Witam, chciałabym prosić o opinię na temat tych szamponów:
1) KADUS Imunal Color Energy Shampoo Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Parfum, Sodium Benzoate, Panthenol, Sodium Salicylate, Polyquaternium-10, Propylene Glycol, Sodium Citrate, Glucose, Creatine, Polyquaternium-7, Sodium Chloride, Glyoxylic Acid, Formic Acid, Dimethicone Propyl PG-Betaine, Hydrolized Wheat Protein, Hydrolized Corn Protein, Hydrolized Soy Protein, Ginkgo Biloba, Methylparaben, Tocopherol, Pentasodium Penteate, Propylparaben, Polyquaternium-15, Tetrasodium EDTA 2) KADUS Imunal Remove Control Shampoo (przeciwłupieżowy) Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Propylene Glycol. Sodium Chloride, Parfum, Zinc Pyrithione, Sodium Benzoate, Citric Acid, Sodium Salicylate, Piroctone Olamine, Acrylates/Beheneth-25 Methacrylate Copolymer, Sodium Chydroxide, Benzoic Acid, Climbazole, Valine, Hydroxypropyl Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, Maris Sal (Sea Salt), Limonene, Linalool, Cellulose Gum, Formic Acid, Hexyl Cynnamal, Sodium Polynaphthalenesulfonate, Echinacea Purpurea Root Extract, Centella Asiatica Extract, Tocopherol, Methylparaben, Propylparaben 3) ALFAPARF Midollo di bamboo Restructuring Shampoo Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Propylene Glycol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfate, Glycol Distearate, Cocamide Mea, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-15 Cocopolyamine, PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ethoxydiglycol, Imidazolidinyl Urea, Hydrolized Wheat Protein, Lactic Acid, Polyquaternium-10, Polysorbate 80, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Glycerin, Sorbic Acid, Sodium Methylparaben, Sodium Dehydroacetate, Bambusa Vulgaris Extract, Tetrasodium EDTA, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Hydrolyzed Keratin, Zinc Chloride, Manganese Chloride, Cupric Chloride. Magnesium Chloride, Ferric Chloride, Calcium Chloride |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Prosze o analize skladu
Dr.Harris&Co.Ltd.-Shampoo coconut oil-normal to dry/ damaged hair Aqua,Sodium Coco Sulfante,Cetearyl Alcohol,Methyl Gluceth-10,Parfum,Phenoxyethanol, Citric Acid,Methylparaben,Ethylp araben,Isobutylparaben,Pr opylparaben,Butylparaben, Benzyl Alcohol,Benzyl Salicylate,Coumarin. Z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Poproszę o analizę składu szamponu Color Endure, Joico - nie znalazłam w wyszukiwarce ani na liście. Głównie chodzi mi o analizę pod kątem tego, czy rzeczywiście zawiera składniki, które chronią kolor i czy nawiliża i nie podrażnia
skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Lauramide Mea, Cocamidopropyl, Betaine, Hydrolyzed Keratin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Polyamide-2, Guar Hydroxypropyloltrimonium Chloride, Glycol Stearate, Disteareth-75 Ipidi, Propylene Glycol, Panthenol, Amodimethicone, SunflowerSeedAmidopropyl Dimethylamine Lactate, Dimethicone PEG-7 Cocoate, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Benzotriazolyl Dodecyl P-Cresol, Tetrasodium EDTA, Peg-6 Cocamide, Butylene Glycol, Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Amyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linaool, Prfum.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-06-28 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak późno, ale mam sesję i wizaż mi teraz nie w głowie
![]() 'Estelle' Dziękuję bardzo ![]() ![]()
#2151 | |||
|
Cytat:
Albo wymienić na targowisku ![]() Cytat:
Sama tez borykam się z brakiem czasu ![]() Cytat:
Głównie to mieszanina "chemicznych" emolientów i kondycjonerów, trochę składników odżywczych [pogrubione], których jest mniej niż składnika zapachowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
|
Cytat:
![]() Substancja zaznaczona pogrubioną czcionką utrwala fryzurę. Natomiast bardzo podobają mi się dość wysoko umieszczone w składzie witaminy B5 i B3 oraz wielofunkcyjny, bogaty odżywczo aloes ![]() Całkiem dobra rzecz z tej pianki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
|
Cytat:
Wygląda dość nawilżająco - gliceryna i propylene glycol [przy czym gliceryna w warunkach małej wilgotności może podobno "przewodzić" wodę w odwrotnym kierunku ![]() Zawiera filtr benzofenon-4, chroniący przez UVB. Jego skuteczność uzależniona jest od użytego stężenia [niestety tu cięzko określić ile % dodano do kosmetyku].
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie, to nie polegałabym zbytnio na ochronie przed słońcem wynikającej z szamponu. Pozostaje on na włosach krótko, do tego jest spłukiwany, niewiele filtra podczas zabiegu mycia pozostanie we włosie. Postawiłabym raczej na pielęgnację łączoną. W innym temacie pisałam także o eksperymencie poelgającym na dodawaniu do zwykłej odżywki wysokiego filtra do ciała. Włosy nie powinny na tym mocno ucierpieć wizualnie, a ochrona zapewne znacznie lepsza niż przy użyciu gotowych preparatów, gdzie - zgaduję - filtrów jest nie więcej niż 3%.
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | ||
|
Cytat:
Cytat:
Zawiera wodę z gorzkiej pomarańczy, ekstrakt z liści herbaty oleistej, chmiel, proteiny i sok aloesowy. Dodatkowo skład wspomagany jest nawilżającą gliceryną, panthenolem i odżywczym Panthenyl Ethyl Ether. Konserwowany alkoholem [nie, nie należy się obawiać o wysuszenie ![]() Producent twierdzi także, że perfumowany jest naturalną mieszanką zapachową, pochodzącą z olejków eterycznych. Co tu dużo mówić - skłąd jest świetny ![]() Ale... osoby wrażliwe, z alergiami powinny uważać przy jego stosowaniu, gdyż te właśnie substancje odżywcze mogą u niektórych wywoływać podrażnienie, związane ze specyfiką danej skóry.
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
|
Cytat:
Dużo [chyba ![]() [...] PCA - kondycjonery, odpowiedzialne za utrzymanie wilgoci, odżywienie, działają antystatycznie Panthenol, gliceryna - wiadomo ![]() ![]() Na koniec jeszcze troszkę składnika odżywczego - glycoproteins. To do mnie przemawia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
|
Cytat:
Zawiera te same składniki co odżywka, więc powinien przygotować włosy pod zabieg i wzmocnić jej działanie ![]() Jak poprzednio - sporo keratyny, sporo jedwabiu + inne substancje odżywcze... myślę że zakup, przynajmniej od strony składowej, to dobra inwestycja.
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
|
Cytat:
* rozpuszczalnik i propellent * rozpuszczalnik, czasem uzywany jako konserwatn, ale to w mniejszych stężeniach * substancja utrwalająca fryzurę [utwardzacz ![]() * stabilizator pH * rozpuszczalnik
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
|
Cytat:
![]() Jak widać po składzie - zielona część - dzięki zastosowaniu wielu wyciągów roślinnych jest w tym kosmetyku duży potencjał odżywczy. Początek składu stanowią silikony - wygładzają, nabłyszczają, choć trzeba też z nimi uważać, bo mogą włos obciążyć, albo nadbudować się na włosie. Odpowiednia pielęgnacja [tj. szampon z SLES] jednak powinna temu zapobiec. Trójglicerydy natomiast działają natłuszczająco, zmiękczająco, spowalniają utratę wody z tkanki włosa. Ja bym się skusiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
|
Cytat:
Masełko owo znane jest z właściwości regeneracyjnych, ładnie współgra z tkanką włosa. Polecałabym raczej na końcówki, chociaż jeśli nie przeszkadzają Ci silikony, może służyć do wygładzania całych pasm. Ale prócz karite nie ma w nim nic innego, co by się włosom na dłuższa metę przysłużyło.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.