Garnier Neril Haar - Reaktiv (rewitalizujący tonik do włosów wypadających)

• 30 kwietnia 2013 o 13:17
    Działa :)
    Do tego toniku podchodziłam sceptycznie gdyż nie lubię się z firmą Garnier. Trzeba przyznać, że ten kosmetyk im się udał. Wcieram go wieczorem a rano myję włosy. Mam po nim wysyp baby-hair i za to go kocham :) Żałuję tylko, że butelka jest nieporęczna a zapach trochę męczący. Z butelką poradziłam sobie, przelewając zawartość do takiej z atomizerem a zapach...no cóż na szczęście schodzi po myciu :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 27 lutego 2013 o 13:39
    super :)
    stosowałam go jakieś pół roku temu. nie miałam co prawda żadnych problemów z wypadaniem włosów, chciałam je po prostu nieco wzmocnić no i liczyłam na szybszy porost włosów :P może trochę głupie, ale tonik faktycznie się w tej roli sprawdził :) włosy stały się mocniejsze, troszkę szybciej rosną, ale najbardziej ucieszyły mnie baby hear, które obecnie mają już ok 10 cm, co oznacza większe zagęszczenie mojej czupryny :) także ogólnie jestem zadowolona i mogę go polecić, chociaż efektów nie widać od razu więc trzeba się uzbroić w cierpliwość :P Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    pipit
    19 stycznia 2013 o 14:19
    Śmierdziel działa.
    Tonik śmierdzi płynem do spryskiwaczy rozpuszczonym w bardzo mocnym alkoholu. Przy pierwszym użyciu miałam wrażenie, że wcieram sobie w głowę kieliszek wódki. Alkohol szybko się ulatnia, ale zapach płynu do spryskiwaczy utrzymuje się długo, jest intensywny i roznosi się po całym domu. Ale działa! Po 2 tygodniach pojawiło się mnóstwo baby hair. I rzeczywiście ograniczył wypadanie - chociaż w moim przypadku przyczyną wypadania są raczej niedobory witaminowe, więc nie liczyłam na to, że Neril całkowicie załatwi sprawę. Z pewnością jednak bardzo pomógł. Wrażliwcy, którzy unikają alkoholu, powinni mieć się na baczności - Neril naprawdę jest mocny. Mnie nie podrażnił, ale myślę, że trzeba liczyć się z tym ryzykiem. Butelka jest z ciemnego szkła (może się stłuc) i ma fatalny aplikator, z którego wylewa się zbyt dużo płynu. Przelałam do opakowania po kuracji Joanna Rzepa, tej z końcówką-ryjkiem. Plus za objętość, 200ml wystarczyło mi na 3 miesiące używania codziennie lub co drugi dzień. Nie kupię ponownie z powodu zapachu - ja dla dobra włosów po pewnym czasie do niego przywykłam, ale moja rodzina by mnie wyrzuciła z domu. Używam tego produktu od: przez 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 butelka 200 ml
  • 3 listopada 2012 o 0:13
    Tego mi trzeba!
    Mam wypadające na potęgę włosy. Dbam o nie od wewnątrz (pijąc siemię lniane i tran) oraz od zewnątrz. Niestety nie mam bujnej czupryny, więc muszę dbać o to, co jeszcze mam na głowie, oraz starać się wyhodować coś nowego ;-) Mój facet, który zmaga się z wypadaniem włosów powodowanym notorycznym łupieżem (tym z grzybkiem) polecił mi kupno Nerilu, który wcześniej mu pomógł uporać się na bite parę miesięcy z tym paskudztwem. Po zużyciu Joanny Rzepy zatem kupiłam ww. produkt (apteka doz). Po pierwsze - okropnie śmierdzi, jednak po dłuższym czasie stosowania zaczęło mi już to być totalnie obojętne. Po drugie - niestety na dość żrącej bazie jaką jest alkohol izopropylowy - na dłoniach z resztkami wyprysku atopowego z którym się zmagam zrobił mi lekką masakrę. Skóra głowy to inny wszechświat który ma to gdzieś :P Po trzecie - beznadziejny aplikator, w dodatku trzeba szukać ciemnej buteleczki, żeby nie było dostępu światła. Ech. No i po czwarte (i najważniejsze) - DZIAŁA! Leczy problem wypadających włosów (nie wypadają nawet długi czas po jego odstawieniu). Pierwsze efekty zauważyłam u siebie po około 2-3 tygodniach stosowania. Zaczęło mi wypadać dosłownie kilka włosów dziennie. Butelka starcza też na dość długo, jest niesamowicie wydajny (przy tym tani jak na tę pojemność, trzeba tylko zamówić w aptece doz). Poleciłam go też przyjaciółce, której włosy leciały garściami i w połączeniu z szamponem Fitomedu problem został zażegnany ;-) Serdecznie polecam! Używam tego produktu od: około 2-3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 23 października 2012 o 17:32
    Bardzo skuteczny
    WIele lat temu zaczely mi starsznei wypadac wlosy, znajdowalam rano na poduszce po 10-15 wlosow. Dermatolog po obejrzeniu mojego skalpu zalecila mi neril. WYkorzystalam 2 butelki i wlosy przestaly wypadac i wyrosly nowe! Minus-beznadziejny aplikator(a raczej jego brak), producent moglby udoskonalic opakowanie o atomizer...no ale mozna jakos przelac go do innej butli chyba. Odejmuje pol gwiazdki za opakowanie. Zapach specyficzny, ale nie taki zly) Używam tego produktu od: 7 lat Ilość zużytych opakowań: 2 butelki