Mam już dość ... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 13:50   #1
iza251
Zakorzenienie

Angry

Mam już dość ...

Do rzeczy nie będę się rozpisywać:
pracuję w biurze.Siedzi ze mną w pokoju kobitka 50 paro letnia.Każda z nas ma swój zakres pracy i go wykonuje.Ale ta pani ma manię na punkcie PASJANSA coś zrobi i od razu słyszę "klikklik klik"...pasjans oczywiscie...od pewnego czasu nie mogę tego znieść.Ja osobiście nie znoszę pasjansa i okropnie mnie to denerwuje.Owa pani może z racji wieku trochę odpuszcza pracę,ale nie znaczy to,ze musi mnie jeszcze gnębić tym klikaniem
I tu wpadłam na szatański pomysł:usunę jej pod jej nieobecność gry.Czy jest taka techniczna możliwość??
Stary 2009-06-25, 13:54   #2
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek
Dot.: Mam już dość ...

wciskasz plik do kosza, opróżniasz go i po sprawie...
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 13:55   #3
Lucka91
Wtajemniczenie

nie rozumiem jak moze komus przeszkadzac to ze ona sobie gra w pasjansa... ;/

zycze ci zeby ona ci kiedys jakis numer wywinela za jakas bzdure ktora jej w tobie przeszkadza...
Stary 2009-06-25, 13:57   #4
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość

zycze ci zeby ona ci kiedys jakis numer wywinela za jakas bzdure ktora jej w tobie przeszkadza...
mozesz nie rozumieć twoja sprawa
Stary 2009-06-25, 14:00   #5
Hyysteria
Raczkowanie

Ale denerwuje Ciebie to, że zamiast wykonywać swoje obowiązki gra w pasjansa, czy dźwięk myszki?

Wydaje mi się, że gry tj, pasjans, saper nie jest tak łatwo usunąć jak te które się samemu zainstalowało, ale mogę się mylić.

Edytowane przez Hyysteria
Czas edycji: 2009-06-25 o 14:03
Hyysteria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:02   #6
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ale zaraz zaraz co konkretnie Cię denerwuje?
To że gra w pasjansa czy te klik klik?
Poproś ją,żeby wyłączyła głośniki,no chyba że chodzi o samo klikanie myszką?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:02   #7
angela0033
Zadomowienie

przed chwilą sprawdzałam na swoim komputerze czy można usunąć i udało się więc raczej możesz usunąć
angela0033 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:03   #8
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
pracuję w biurze.Siedzi ze mną w pokoju kobitka 50 paro letnia.Każda z nas ma swój zakres pracy i go wykonuje.Ale ta pani ma manię na punkcie PASJANSA coś zrobi i od razu słyszę "klikklik klik"...pasjans oczywiscie...od pewnego czasu nie mogę tego znieść.Ja osobiście nie znoszę pasjansa i okropnie mnie to denerwuje.Owa pani może z racji wieku trochę odpuszcza pracę,ale nie znaczy to,ze musi mnie jeszcze gnębić tym klikaniem
I tu wpadłam na szatański pomysł:usunę jej pod jej nieobecność gry.Czy jest taka techniczna możliwość??
Muszę przyznać, że to dość dziwne, żeby pasjans aż tak kogoś wkurzał . Że tak spytam z ciekowści... wkurza Cię sam fakt, że ona klika, czy też może fakt, że gra właśnie w pasjansa? Jeżeli to drugie, to może zaproponuj jej grę w sapera, albo szachy .

Jeżeli chodzi o odpowiedź na pytania o możliwość skasowania pasjansa, to tak, jest to jak najbardziej możliwe przez przeciągnięcie ikonki do kosza, ale jaką masz pewność, że ona nie ściągnie sobie innej wersji tej gry? Więc opcja "usuń" to raczej taki środek doraźny.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:23   #9
agniesikk
Zakorzenienie

I co z tego, że nie znosisz pasjansa? Jak chce, to niech gra.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:25   #10
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
I co z tego, że nie znosisz pasjansa? Jak chce, to niech gra.
lepiej nie pisz takich obrazliwych rzeczy bo autorka strzela fochami, na mnie juz strzelila ;p
Stary 2009-06-25, 14:30   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

To niech Ci ktoś każdego dnia (za wyjątkiem weekendów), po kilka godzin dziennie, klika za uchem, podczas gdy Ty powinnaś się skupić na swojej pracy... Skoro tak życzysz autorce wątku, to ja Ci tego życzę. Na dłuższą metę takie sztuczne dźwięki, powtarzające się, są jak zacięta płyta - męczą i denerwują.

Ja Cię autorko wątku rozumiem, ale może zamiast tego poproś o wyciszenie dźwięku? Jakoś tak delikatnie?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:35   #12
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej nie pisz takich obrazliwych rzeczy bo autorka strzela fochami, na mnie juz strzelila ;p
Nie no trudno
Rozumiem, że to klikanie może wkurzać, ale nie rozumiem jednego: wkurza ją sam fakt, że gra w pasjansa? Jakby grała w sapera czy tetris to by już nie wkurzało?
Stary 2009-06-25, 14:41   #13
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Nie no trudno
Rozumiem, że to klikanie może wkurzać, ale nie rozumiem jednego: wkurza ją sam fakt, że gra w pasjansa? Jakby grała w sapera czy tetris to by już nie wkurzało?
Chyba pasjans stał się dla autorki wątku synonimem wkurzającej gry. Gdyby jej koleżanka z pracy godzinami grała głośno w sapera, to pewnie byłaby mowa o saperze . Właśnie wypróbowałam: kliknięcia myszki (o ile one tak zaczęły denerwować autorkę wątku) w cichym, akustycznym biurze, są naprawdę mocno słyszalne. Może to praca, na której autorka naprawdę musi się skupić, a jej koleżanka naprawdę głośno wali w tą myszkę (lub ma włączony dźwięk w głośnikach i o to chodzi)?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:52   #14
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Chyba pasjans stał się dla autorki wątku synonimem wkurzającej gry. Gdyby jej koleżanka z pracy godzinami grała głośno w sapera, to pewnie byłaby mowa o saperze . Właśnie wypróbowałam: kliknięcia myszki (o ile one tak zaczęły denerwować autorkę wątku) w cichym, akustycznym biurze, są naprawdę mocno słyszalne. Może to praca, na której autorka naprawdę musi się skupić, a jej koleżanka naprawdę głośno wali w tą myszkę (lub ma włączony dźwięk w głośnikach i o to chodzi)?
To ja bym zgłosiła do szefa, że się obija w pracy Wątpię, żeby kobieta się skapnęła, że jakieś tam prztyczki typu sól w kawie to zemsta za pasjansa.

No chyba, że dziewczyna jej myszkę odłączy Przyjść wcześniej do biura i zadziałać.
Stary 2009-06-25, 14:59   #15
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
To niech Ci ktoś każdego dnia (za wyjątkiem weekendów), po kilka godzin dziennie, klika za uchem, podczas gdy Ty powinnaś się skupić na swojej pracy... Skoro tak życzysz autorce wątku, to ja Ci tego życzę. Na dłuższą metę takie sztuczne dźwięki, powtarzające się, są jak zacięta płyta - męczą i denerwują.

Ja Cię autorko wątku rozumiem, ale może zamiast tego poproś o wyciszenie dźwięku? Jakoś tak delikatnie?
ok, ale kazda praca zwiazana z komputerem to stukanie klawiatura i klikanie myszka, wiec dlaczego klikanie przy pasjansie przeszkadza, a klikanie przy robieniu innych rzeczy juz nie? ;p
Stary 2009-06-25, 15:05   #16
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

och...niech sobie robi baba co chce jest starsza to jej tez wybacz nie przejmuj sie nia nie zwracaj uwagi, po co macie sobie nawzajem uprzykrzać zycie?
xXxKaSkAxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:05   #17
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz sluchac muzyki w pracy? Jesli tak, to sluchawki na glowe i ciach bajera.

Cytat:

Niby tak... ale czy pracuje, czy gra w pasjansa, to bedzie klikac myszka i na klawiaturze.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:08   #18
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

chyba ma za mało obowiązków

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:16   #19
Justyśkaa
Raczkowanie

Spróbuj się zrelaksować, myśleć o czymś innym, zająć się swoją pracą i swoją osobą i nie zwracać uwagi na otoczenie.
Wiele osób musi robić coś, np. uczyć się do sprawdzianów czy spać, podczas gdy rodzeństwo/ rodzic/ współlokator klika na komputerze lub ogląda tv i jakoś sobie radzą.
Problem tkwi w Twoim posrzeganiu, a nie w tym, co robi współpracownica.
Justyśkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:23   #20
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mam już dość ...

Ja parę lat temu z nudów grywałam sobie w pasjansa w pracy i mi go szef usunął* - więc da się na pewno, w sposób normalny, usuwasz, opróżniasz kosz. Zastanów się jednak czy musisz być aż tak złośliwa, co cię tak obchodzi czy ona dobrze, czy źle pracuje jeśli nie jest twoją podwładną. Nie sądzę żebyś aż tak bardzo dbała o interesy szefa... Kup jej może nieklikającą myszkę albo poproś o wyłączenie dźwięku i po sprawie. Mam wrażenie, że się po prostu czepiasz bo kiedy ty musisz pracować ona ma swoje rzeczy już gotowe i może sobie pograć.

*Teraz mam Wizaż, a wizażu nie da się usunąć

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-06-25 o 15:25
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:33   #21
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

ja tam Izę po części rozumiem - mój kolega potrafi kilka godzin dziennie stukać w ekran pewnego urzędzenia służbowego podczas gdy gra w kulki
efekt dzwiekowy jest bardzo zbliżony do kilkania myszki i kiedy robię coś naprawdę ważnego i wymagającego precyzji - zdarza mi się przez te wstrętne klikania rozpraszać, mylić itp.
i nie zazdroszczę koledze tego, że już się "obrobił i może sobie pograć - bo on po prostu przychodzi do pracy nie pracować

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:38   #22
JOANNA16
Zakorzenienie

hmm dziwny "problem" jak lubi pasjansa to niech sobie gra... a Ty się zajmuj swoimi sprawami
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
J

haha niby tak chyba,że zablokują Ci tak kompa że nie będziesz miała dostępu do neta...

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2009-06-25 o 15:41
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:39   #23
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nie przesadzacie z tymi kilkoma godzinami? Jakoś nie chce mi się wierzyć,że kobieta pół czasu w pracy spędza na graniu w pasjansa.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:45   #24
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mam już dość ...

Ciekawe czy tej 50-letniej koleżance nie przeszkadza, ze jej współpracownica siedzi na wizażu zamiast pracować... Ja bym sobie dała spokój ze złośliwościami wobec niej, bo może się odegrać, a idealny nikt nie jest jak widać.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
haha niby tak chyba,że zablokują Ci tak kompa że nie będziesz miała dostępu do neta...
Nie mogą, ponieważ dużo rzeczy robię on line. Mogliby teoretycznie blokować tylko niektóre strony, dlatego zawsze ślicznie czyszczę przeglądarkę pod koniec dnia, chociaż to i tak bez sensu ponieważ mój szef pojawia się 2-3 razy w miesiącu (i raczej nie po to aby grzebać w moim kompie), a przez resztę czasu to jestem sama sobie szefem. Nieraz jest tak, że ja wizaż przeglądam, a moja asystentka allegro i jakoś żyjemy. Wychodzę z założenia, że jak robota jest już zrobiona to nie ma co na siłę udawać, ze się pracuje.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-06-25 o 15:47
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:48   #25
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Da sie za to dostep z pracy zablokowac

Cytat:
Ciekawe czy tej 50-letniej koleżance nie przeszkadza, ze jej współpracownica siedzi na wizażu zamiast pracować... Ja bym sobie dała spokój ze złośliwościami wobec niej, bo może się odegrać, a idealny nikt nie jest jak widać.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:59   #26
lara
Rozeznanie

Cytat:
ok, ale kazda praca zwiazana z komputerem to stukanie klawiatura i klikanie myszka, wiec dlaczego klikanie przy pasjansie przeszkadza, a klikanie przy robieniu innych rzeczy juz nie? ;p
Faktycznie ciekawy problem ale jeśli chodzi o to że przeszkadza sam dźwięk klikania, to rozumiem Ja np. nie mogę się skupić przy takich powtarzających się dźwiękach, nawet jeśli są ciche (i dlatego nie mogłam się uczyć w sesji w pokoju, bo sąsiad puszczał muzykę, której wprawdzie słychać nie było... ale basy dawały czadu, takie łup łup ) więc wyobrażam sobie że klikanie przy pracy to nie to samo - nie jest takie monotonne i nie trwa pół godziny nonstop Iza, a nie możesz jej tego po prostu powiedzieć?? że się nie możesz skoncentrować?...
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 17:25   #27
201607291951
Konto usunięte

Miałam okazję dzielić biuro z kobietą, która niemiłosiernie mlaskała jak zaczynała jeść musiałam na chwilę przerwać pracę, bo ten dźwięk mnie irytował i rozpraszał więc rozumiem , że takie klikanie może denerwować.
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 17:34   #28
Maniwa
Wtajemniczenie

Olej to, bo to jej sprawa, że obija się w pracy. Czekaj, aż zauważy to szef i będzie miała posprzątane Jak jej sama usuniesz, może się zorientować i możesz mieć nieprzyjemności.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Miałam okazję dzielić biuro z kobietą, która niemiłosiernie mlaskała jak zaczynała jeść musiałam na chwilę przerwać pracę, bo ten dźwięk mnie irytował i rozpraszał więc rozumiem , że takie klikanie może denerwować.
Ja miałam gorzej - facet cały Boży dzień łaził po biurze i... gwizdał. Obgwizdywał każdą piosenkę, która leciała w radio. Ratowałam się słuchawkami i mp3
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 18:19   #29
garfieldek
Zakorzenienie

A nie uwazasz, ze to troche dziecinne zachowanie... Nie masz lepszego rozwiazania tego problemu? Zapewne jest, ale pewnie lepiej pojsc na łatwize i wykasowac gre, zamaist normalnie pogadac....

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 18:32   #30
ulinkaaa
Zakorzenienie

Na dluzsza mete to nic nie da, ze usuniesz. Jutro sobie zainstaluje na nowo, a jesli nie umie, to poprosi o to osobe trzecia.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości