|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już dość ...
Do rzeczy nie będę się rozpisywać:
pracuję w biurze.Siedzi ze mną w pokoju kobitka 50 paro letnia.Każda z nas ma swój zakres pracy i go wykonuje.Ale ta pani ma manię na punkcie PASJANSA coś zrobi i od razu słyszę "klikklik klik"...pasjans oczywiscie...od pewnego czasu nie mogę tego znieść.Ja osobiście nie znoszę pasjansa i okropnie mnie to denerwuje.Owa pani może z racji wieku trochę odpuszcza pracę,ale nie znaczy to,ze musi mnie jeszcze gnębić tym klikaniem ![]() I tu wpadłam na szatański pomysł
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam już dość ...
wciskasz plik do kosza, opróżniasz go i po sprawie...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
nie rozumiem jak moze komus przeszkadzac to ze ona sobie gra w pasjansa... ;/
zycze ci zeby ona ci kiedys jakis numer wywinela za jakas bzdure ktora jej w tobie przeszkadza...
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz nie rozumieć twoja sprawa
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ale denerwuje Ciebie to, że zamiast wykonywać swoje obowiązki gra w pasjansa, czy dźwięk myszki?
Wydaje mi się, że gry tj, pasjans, saper nie jest tak łatwo usunąć jak te które się samemu zainstalowało, ale mogę się mylić.
Sooooo...Let's build a snowman...! Edytowane przez Hyysteria Czas edycji: 2009-06-25 o 14:03 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zaraz zaraz co konkretnie Cię denerwuje?
To że gra w pasjansa czy te klik klik? Poproś ją,żeby wyłączyła głośniki,no chyba że chodzi o samo klikanie myszką?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
przed chwilą sprawdzałam na swoim komputerze czy można usunąć i udało się
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Że tak spytam z ciekowści... wkurza Cię sam fakt, że ona klika, czy też może fakt, że gra właśnie w pasjansa? Jeżeli to drugie, to może zaproponuj jej grę w sapera, albo szachy .Jeżeli chodzi o odpowiedź na pytania o możliwość skasowania pasjansa, to tak, jest to jak najbardziej możliwe przez przeciągnięcie ikonki do kosza, ale jaką masz pewność, że ona nie ściągnie sobie innej wersji tej gry? Więc opcja "usuń" to raczej taki środek doraźny. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
I co z tego, że nie znosisz pasjansa? Jak chce, to niech gra.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
lepiej nie pisz takich obrazliwych rzeczy bo autorka strzela fochami, na mnie juz strzelila ;p
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja Cię autorko wątku rozumiem, ale może zamiast tego poproś o wyciszenie dźwięku? Jakoś tak delikatnie? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Właśnie wypróbowałam: kliknięcia myszki (o ile one tak zaczęły denerwować autorkę wątku) w cichym, akustycznym biurze, są naprawdę mocno słyszalne. Może to praca, na której autorka naprawdę musi się skupić, a jej koleżanka naprawdę głośno wali w tą myszkę (lub ma włączony dźwięk w głośnikach i o to chodzi)?
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że dziewczyna jej myszkę odłączy |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
och...niech sobie robi baba co chce
jest starsza to jej tez wybacz nie przejmuj sie nia nie zwracaj uwagi, po co macie sobie nawzajem uprzykrzać zycie?
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ma za mało obowiązków
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj się zrelaksować, myśleć o czymś innym, zająć się swoją pracą i swoją osobą i nie zwracać uwagi na otoczenie.
Wiele osób musi robić coś, np. uczyć się do sprawdzianów czy spać, podczas gdy rodzeństwo/ rodzic/ współlokator klika na komputerze lub ogląda tv i jakoś sobie radzą. Problem tkwi w Twoim posrzeganiu, a nie w tym, co robi współpracownica. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja parę lat temu z nudów grywałam sobie w pasjansa w pracy i mi go szef usunął* - więc da się na pewno, w sposób normalny, usuwasz, opróżniasz kosz. Zastanów się jednak czy musisz być aż tak złośliwa, co cię tak obchodzi czy ona dobrze, czy źle pracuje jeśli nie jest twoją podwładną. Nie sądzę żebyś aż tak bardzo dbała o interesy szefa... Kup jej może nieklikającą myszkę albo poproś o wyłączenie dźwięku i po sprawie. Mam wrażenie, że się po prostu czepiasz bo kiedy ty musisz pracować ona ma swoje rzeczy już gotowe i może sobie pograć.
*Teraz mam Wizaż, a wizażu nie da się usunąć
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-06-25 o 15:25 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam Izę po części rozumiem - mój kolega potrafi kilka godzin dziennie stukać w ekran pewnego urzędzenia służbowego podczas gdy gra w kulki
efekt dzwiekowy jest bardzo zbliżony do kilkania myszki i kiedy robię coś naprawdę ważnego i wymagającego precyzji - zdarza mi się przez te wstrętne klikania rozpraszać, mylić itp. i nie zazdroszczę koledze tego, że już się "obrobił i może sobie pograć - bo on po prostu przychodzi do pracy nie pracować
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
hmm dziwny "problem" jak lubi pasjansa to niech sobie gra... a Ty się zajmuj swoimi sprawami
![]() haha niby tak chyba,że zablokują Ci tak kompa że nie będziesz miała dostępu do neta... Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2009-06-25 o 15:41 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzacie z tymi kilkoma godzinami? Jakoś nie chce mi się wierzyć,że kobieta pół czasu w pracy spędza na graniu w pasjansa.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy tej 50-letniej koleżance nie przeszkadza, ze jej współpracownica siedzi na wizażu zamiast pracować... Ja bym sobie dała spokój ze złośliwościami wobec niej, bo może się odegrać, a idealny nikt nie jest jak widać.
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Nie mogą, ponieważ dużo rzeczy robię on line. Mogliby teoretycznie blokować tylko niektóre strony, dlatego zawsze ślicznie czyszczę przeglądarkę pod koniec dnia, chociaż to i tak bez sensu ponieważ mój szef pojawia się 2-3 razy w miesiącu (i raczej nie po to aby grzebać w moim kompie), a przez resztę czasu to jestem sama sobie szefem. Nieraz jest tak, że ja wizaż przeglądam, a moja asystentka allegro i jakoś żyjemy. Wychodzę z założenia, że jak robota jest już zrobiona to nie ma co na siłę udawać, ze się pracuje.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-06-25 o 15:47 |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Da sie za to dostep z pracy zablokowac
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jeśli chodzi o to że przeszkadza sam dźwięk klikania, to rozumiem Ja np. nie mogę się skupić przy takich powtarzających się dźwiękach, nawet jeśli są ciche (i dlatego nie mogłam się uczyć w sesji w pokoju, bo sąsiad puszczał muzykę, której wprawdzie słychać nie było... ale basy dawały czadu, takie łup łup ) więc wyobrażam sobie że klikanie przy pracy to nie to samo - nie jest takie monotonne i nie trwa pół godziny nonstop Iza, a nie możesz jej tego po prostu powiedzieć?? że się nie możesz skoncentrować?...
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Miałam okazję dzielić biuro z kobietą, która niemiłosiernie mlaskała
jak zaczynała jeść musiałam na chwilę przerwać pracę, bo ten dźwięk mnie irytował i rozpraszał więc rozumiem , że takie klikanie może denerwować.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Olej to, bo to jej sprawa, że obija się w pracy. Czekaj, aż zauważy to szef i będzie miała posprzątane
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Ratowałam się słuchawkami i mp3
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
A nie uwazasz, ze to troche dziecinne zachowanie... Nie masz lepszego rozwiazania tego problemu? Zapewne jest, ale pewnie lepiej pojsc na łatwize i wykasowac gre, zamaist normalnie pogadac....
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Na dluzsza mete to nic nie da, ze usuniesz. Jutro sobie zainstaluje na nowo, a jesli nie umie, to poprosi o to osobe trzecia.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

. Że tak spytam z ciekowści... wkurza Cię sam fakt, że ona klika, czy też może fakt, że gra właśnie w pasjansa? Jeżeli to drugie, to może zaproponuj jej grę w sapera, albo szachy

Iza, a nie możesz jej tego po prostu powiedzieć?? że się nie możesz skoncentrować?...