![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Nie chce podpasc, ale... Cast Away to byl jeden z najwiekszych sucharow jakie w zyciu widzialem... fakt, ze to nie jego wina. Natomiast w Szeregowcu Ryanie, jego rola w ogole mi nie podeszla, powiedzialbym, ze byla slaba...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dla mnie role w takich filmach jak "Zielona Mila" czy "Forrest Gump" to filmy świadczące o wielkości Toma Hanksa i nikt mu tego ogromu talentu i wymowności gry aktorskiej nie odbierze. A "Anioły i demony"... Film po obejrzeniu wprawił mnie w dziwny nastrój, bo gł. rzeczą po wyjściu z sali kinowej było pytanie "czy naprawdę wszystko wokół jest tak obłudne?". I nie chodziło mi o jakiś niedociągnięcia w filmie(np. Hanks ,który ledwo co nurkuje w fontannie, a potem jest suchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio oglądałam "Narzeczonego mimo woli". Absolutnie genialny film
![]()
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Akane, a mogłabyś coś więcej napisać, bo mam zamiar wybrać się na to do kina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam na ,,Narzeczony mimo woli". Hmm... film ogólnie bardzo mi się podobał. Nie nudził mnie ani nic z tych rzeczy. Wprawdzie trochę te ich żarty nie do końca mnie śmieszyły, ale to wiadomo, zalezy od poczucia humoru. Jeśli właśnie ktoś się chcę wybrać na jakiś luźny film to polecam. Myślę, że nie będzie się żałować później pieniędzy. 8/10
#189 |
Raczkowanie
|
właśnie skończyłam oglądać Dziecko Rosemary jak dla mnie absolutnie genialne. Film niewątpliwie ma swój klimat. Cała przestawiona historia bardzo mi się podobała. Nie nudziłam się ani troche, mimo tego, że trwa ponad 2 godziny. Dla mnie zdecydowanie 10/10, do tego wspaniała muzyka. Obsada idealnie dobrana, a to zakończenie i kołyska brrr. Słyszałam, że mają robić remake, niewątpliwie tym samym pozbawią całą historie jej aury, eh niektórych filmów nie powinno się dotykać
![]() Edytowane przez lm77 Czas edycji: 2009-06-25 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
"Zakochany bez pamięci" ..hehe sama nie wiem co myśleć. Film zrealizowany fajnie. Ale sam pomysł na film raczej średnio udany i bardzo nierealny. Liczyłam na komedie romantyczną i się przeliczyłam. Daje 6/10
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
"Marley i ja" - przygody psa z ADHD w głównej roli, podobało mi się bardzo ale na końcówce ryczałam jak bóbr;/ daje 8/10
"Seks w wielkim mieście" - aahhh zapomniałam o tym serialu kompletnie ![]() ![]() "Wyznania zakupoholiczki" - nie, nie i jescze raz nie. Jedyny śmieszny moment to zamrożona karta kredytowa ![]()
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
ostatnio dziennik BJ po raz setny na poprawę humoru : ]
#194 |
Wtajemniczenie
|
na okładce płyty dvd miałam napisane mniej więcej tak " komedia romantyczna o której nie zapomnisz"
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
A ja ostatnio byłam na "Udręczeni"
Film super xD zdecydowanie dużo straszniejszy niż " Egzorcyzmy Emily Rose " I uwierzyć że Udręczeni to prawdziwa histora. Biedni Ludzie ![]() <boisie> ![]() ![]()
Zapuszczam włosy ![]() od 8.09.2012 pije pokrzywe. http://wariacje-kosmetyczne.blogspot.com/ Edytowane przez kinia483 Czas edycji: 2009-06-26 o 08:24 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inni: Genialna Nicole Kidman, wspaniała aura, tajemniczość, duchy, czy też nie duchy... Film oglądałam już po raz 3 i dalej mnie zachwyca. 10/10 jeden z moich ulubionych w swoim gatunku. Knowing: Lubię filmy z Nicolasem Cagem i ten też nie jest gorszy, lecz przypomina mi nie co "Dzień w którym zatrzymala się ziemia" dla mnie 8/10 Ostatni dom po lewej- horror niby, dla mnie bardziej przypominał momentami teksańską masakrę piłą mechaniczną, nudny, przewidywalny i ogólnie nie polecam 3/10 Drakula ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawiasem mówiąc uwielbiam ten film i cieszę się ze nie ma nic wspólnego z komedią romantyczną ![]() ![]() Malowany welon - historia miłosna z cyklu "smutne i przewidywalne" W sumie nie oglądało się źle (chyba ze względu na dość ciekawe pokazanie epidemii w Chinach) ale jakbym drugi raz miała wybierać wybrałbym film w którym nie będę miała tendencji do zgadywania co się zdarzy w następnej scenie (co w 80% mi się udawało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Ostatni król Szkocji - o sytuacji politycznej Ugandy bodajże z lat 70. Bardzo ładne zdjęcia, można trochę poznać Afrykę. Co do fabuły - naprawdę ciekawa, ale ostatnie sceny przerażające :O Ogólnie to historia trochę przypominała mi film pt. "Wierny Ogrodnik", tym jak zmieniała się świadomość głównego bohatera. Nawet tematyka trochę podobna, bo związana ze szpitalem, chociaż tutaj bardziej poruszony jest wątek polityczny. Nie mniej jednak działa na emocje - końcówkę oglądałam z bijącym sercem (raczej z adrenaliny, niż wzruszenia
![]()
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myśle, że większośc jest prawdziwa ![]()
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, czy ktoś porwie się na innego klasyka gatunku - Pluję na twój grób... W ogóle coś się porobiło takiego, że remake goni remake. Wong Kar Wai mierzy się z Damą z Szanghaju, a F. Darabont zabrał się za Fahrenheit 451. Ciekawe, czy Obywatel Kane albo Mechaniczna pomarańcza też się wkrótce doczekają następców... edit. Doczytałam, że i remake Dziecka Rosemary mają robić. Coś takiego... Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2009-06-26 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Senność 2008
Ciekawy, ale ciężko cokolwiek o nim powiedzieć. Z jednej strony mamy dobre role jak np. Kożuchowska (o dziwo ![]() Barbie Calineczka/ Barbie Thumbelina 2009 (kolejne popołudnie z siostrzenicą) drugi "film" z serii Barbie który dany mi było obejrzeć. Dużo słabsze od Barbie w wigilijnej opowieści (2008), ale też niczego sobie. 7/10 Wożonko 2003 Głupkowate, ale podobało mi się. Ubawił mnie, trafił w moje poczucie humoru (nie przez cały czas!) Aktorsko strasznie - poziom niektórych zerowy, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Reżyserią i scenariuszem zajął się Abelard Giza - na co dzień członek grupy kabaretowej Limo w filmie również występują jego koledzy z kabaretu. Mnie się podobało i polecam 8/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2009-06-26 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbyś chociaż poczytała coś na ten temat a nie sugerowała się tylko napisem na plakatach 'na faktach autentycznych' eh. Ja poczytałam więc wiem co mówię, radzę zrób to samo, a nie biernie wierz we wszystko co głoszą spece od reklamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Zarówno "pisze" jak i "jest napisane" jest poprawne!
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=4195 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Dziś premierę 'Coco Chanel', film super, ale spodziewałam się czegoś innego, podobał mi się, oczarował, dreszcze po mnie przechodziły dość często, z miłości do Coco, Audrey i francuskich klimatów.
Zdecydowanie za mało biograficznych ważnych elementów, zdecydowanie za dużo Coco przed sławą. 7/10
My dr House ![]() Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7268 http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10231 http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=4270
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.