Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-24, 05:35   #181
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu nasunęła mi się tylko jedna refleksja : co się stało z Tomem Hanksem? Czy ktoś jeszcze pamięta Filadelfię, Foresta, Cast Away, Szeregowca Ryana? Czy to już jest zmęczenie materiału, czy nabijanie kasy na koncie? Żal, żal, żal. Żal talentu i żal potencjału.
Nie chce podpasc, ale... Cast Away to byl jeden z najwiekszych sucharow jakie w zyciu widzialem... fakt, ze to nie jego wina. Natomiast w Szeregowcu Ryanie, jego rola w ogole mi nie podeszla, powiedzialbym, ze byla slaba...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 08:31   #182
Fancy Rebel
Zadomowienie

Dla mnie role w takich filmach jak "Zielona Mila" czy "Forrest Gump" to filmy świadczące o wielkości Toma Hanksa i nikt mu tego ogromu talentu i wymowności gry aktorskiej nie odbierze. A "Anioły i demony"... Film po obejrzeniu wprawił mnie w dziwny nastrój, bo gł. rzeczą po wyjściu z sali kinowej było pytanie "czy naprawdę wszystko wokół jest tak obłudne?". I nie chodziło mi o jakiś niedociągnięcia w filmie(np. Hanks ,który ledwo co nurkuje w fontannie, a potem jest suchy ), tylko o te wszystkie konwenanse wokół nas, świat popychany do przodu bzdurą i nabijanie w butelkę każdego, a robi to nawet sam Kościół, ta wielka twierdza prawd "rzekomych".
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 11:51   #183
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie chce podpasc, ale... Cast Away to byl jeden z najwiekszych sucharow jakie w zyciu widzialem... fakt, ze to nie jego wina. Natomiast w Szeregowcu Ryanie, jego rola w ogole mi nie podeszla, powiedzialbym, ze byla slaba...
Wyrak, zgodzisz się jednak, że największym sucharem są role w Kodzie Leonarda i Aniołach i Demonach? To są rólki robione pod drugorzędnych aktorów, bez żadnego zaplecza aktorskiego, bez talentu. Chodzi tylko o bieganie, robienie zaskoczonych/odkrywczych min i wymalowanie na twarzy oznaki geniuszu .

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Fancy Rebel Pokaż wiadomość
Dla mnie role w takich filmach jak "Zielona Mila" czy "Forrest Gump" to filmy świadczące o wielkości Toma Hanksa i nikt mu tego ogromu talentu i wymowności gry aktorskiej nie odbierze.
Nie odbieram mu talentu . Zakładam jedynie, ze ktoś odebrał mu rozum przy wybieraniu kolejnych ról, w których ten, bądź co bądź, utalentowany aktor ma okazje grywać.

Cytat:
Napisane przez Fancy Rebel Pokaż wiadomość
A "Anioły i demony"... Film po obejrzeniu wprawił mnie w dziwny nastrój, bo gł. rzeczą po wyjściu z sali kinowej było pytanie "czy naprawdę wszystko wokół jest tak obłudne?". I nie chodziło mi o jakiś niedociągnięcia w filmie(np. Hanks ,który ledwo co nurkuje w fontannie, a potem jest suchy ), tylko o te wszystkie konwenanse wokół nas, świat popychany do przodu bzdurą i nabijanie w butelkę każdego, a robi to nawet sam Kościół, ta wielka twierdza prawd "rzekomych".
Naprawde uwierzyłaś, że ten film ujawnia przed nami prawdę objawioną, że cały świat to obłuda i że Kościół to największy obłudnik w dziejach? Że to wszystko konwenase, bzdury, nabijanie w butelkę? Co do tego faktu można się spierać, ale w dyskusji nie wymieniałabym argumentów użytych przez Browna, przenisionych na wielki ekran. Dyskusja o prawdach (lub nieprawdach) głoszonych przez kościół to coś więcej niż brownowska proza. Wszak "Anioły i Demony" to tylko fikcja literacka, zgrabnie naciągnięte fakty, takie religijne science fiction . Brown po prostu skorzystał z tego, że obecnie tematyka anty-kościelna dość dobrze się sprzedaje.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 14:01   #184
Akane
Zakorzenienie

Ostatnio oglądałam "Narzeczonego mimo woli". Absolutnie genialny film
Stary 2009-06-24, 14:05   #185
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak, zgodzisz się jednak, że największym sucharem są role w Kodzie Leonarda i Aniołach i Demonach? To są rólki robione pod drugorzędnych aktorów, bez żadnego zaplecza aktorskiego, bez talentu. Chodzi tylko o bieganie, robienie zaskoczonych/odkrywczych min i wymalowanie na twarzy oznaki geniuszu .
Uwazam te ksiazki za chlam, z tego wzgledu filmow nie obejrze, wiec sie nie wypowiem... tym niemniej, podejrzewam, ze Twoje wnioski sa uzasadnione, na zasadzie, ze z odchodow bicza nie ukrecisz

Cytat:
Naprawde uwierzyłaś, że ten film ujawnia przed nami prawdę objawioną, że cały świat to obłuda i że Kościół to największy obłudnik w dziejach? Że to wszystko konwenase, bzdury, nabijanie w butelkę? Co do tego faktu można się spierać, ale w dyskusji nie wymieniałabym argumentów użytych przez Browna, przenisionych na wielki ekran. Dyskusja o prawdach (lub nieprawdach) głoszonych przez kościół to coś więcej niż brownowska proza. Wszak "Anioły i Demony" to tylko fikcja literacka, zgrabnie naciągnięte fakty, takie religijne science fiction . Brown po prostu skorzystał z tego, że obecnie tematyka anty-kościelna dość dobrze się sprzedaje.
Wlasnie niestety niektorzy to odbieraja jako fakty, badz oparcie na faktach historycznych gdy tym czasem ledwo sie to kupy trzyma i jest sporo prymitywnych bledow ze strony autora

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-06-24, 14:09   #186
mircia14
Zakorzenienie

Akane, a mogłabyś coś więcej napisać, bo mam zamiar wybrać się na to do kina
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 14:15   #187
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Wszak "Anioły i Demony" to tylko fikcja literacka, zgrabnie naciągnięte fakty, takie religijne science fiction .
Super określenie I zasadniczo zgadzam się z nim w 100%. Literatury (poza literaturą faktu, ale do takiej książki Browna nie należą) nie można przyjmować jako autentycznego opisu wydarzeń. Osobiście traktuję tego typu publikacje jako fikcję literacką, co znacznie ułatwia lekturę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 17:58   #188
moya07
Zakorzenienie

Dzisiaj byłam na ,,Narzeczony mimo woli". Hmm... film ogólnie bardzo mi się podobał. Nie nudził mnie ani nic z tych rzeczy. Wprawdzie trochę te ich żarty nie do końca mnie śmieszyły, ale to wiadomo, zalezy od poczucia humoru. Jeśli właśnie ktoś się chcę wybrać na jakiś luźny film to polecam. Myślę, że nie będzie się żałować później pieniędzy. 8/10
Stary 2009-06-25, 20:38   #189
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

właśnie skończyłam oglądać Dziecko Rosemary jak dla mnie absolutnie genialne. Film niewątpliwie ma swój klimat. Cała przestawiona historia bardzo mi się podobała. Nie nudziłam się ani troche, mimo tego, że trwa ponad 2 godziny. Dla mnie zdecydowanie 10/10, do tego wspaniała muzyka. Obsada idealnie dobrana, a to zakończenie i kołyska brrr. Słyszałam, że mają robić remake, niewątpliwie tym samym pozbawią całą historie jej aury, eh niektórych filmów nie powinno się dotykać

Edytowane przez lm77
Czas edycji: 2009-06-25 o 20:40
lm77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 20:58   #190
kolmanka
Wtajemniczenie

"Zakochany bez pamięci" ..hehe sama nie wiem co myśleć. Film zrealizowany fajnie. Ale sam pomysł na film raczej średnio udany i bardzo nierealny. Liczyłam na komedie romantyczną i się przeliczyłam. Daje 6/10

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 21:10   #191
wampa
Raczkowanie

"Marley i ja" - przygody psa z ADHD w głównej roli, podobało mi się bardzo ale na końcówce ryczałam jak bóbr;/ daje 8/10

"Seks w wielkim mieście" - aahhh zapomniałam o tym serialu kompletnie. Film to takie podsumowanie tego co się działo po 6 serii, uśmiałam sie jak zawsze TŻowi też się podobało o dziwo, choć on takich filmów nie lubi. 10/10

"Wyznania zakupoholiczki" - nie, nie i jescze raz nie. Jedyny śmieszny moment to zamrożona karta kredytowa 2/10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 21:26   #192
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolmanka Pokaż wiadomość
"Zakochany bez pamięci" ..hehe sama nie wiem co myśleć. Film zrealizowany fajnie. Ale sam pomysł na film raczej średnio udany i bardzo nierealny. Liczyłam na komedie romantyczną i się przeliczyłam. Daje 6/10
Pomysły na surrealistyczne filmy sci-fi, z reguły są niezbyt realne . Skąd pomysł, że to komedia romantyczna? Rozumiem, że można się było pomylić pięć lat temu idąc do kina w ciemno, znając tylko plakat - sporo dobrych filmów cierpi przez idiotyczny tytuł, ale teraz?
Stary 2009-06-25, 22:06   #193
KateMoss
Raczkowanie

ostatnio dziennik BJ po raz setny na poprawę humoru : ]
Stary 2009-06-25, 22:15   #194
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Pomysły na surrealistyczne filmy sci-fi, z reguły są niezbyt realne . Skąd pomysł, że to komedia romantyczna? Rozumiem, że można się było pomylić pięć lat temu idąc do kina w ciemno, znając tylko plakat - sporo dobrych filmów cierpi przez idiotyczny tytuł, ale teraz?
na okładce płyty dvd miałam napisane mniej więcej tak " komedia romantyczna o której nie zapomnisz"

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 22:33   #195
rabid
Zadomowienie

Cytat:
na okładce płyty dvd miałam napisane mniej więcej tak " komedia romantyczna o której nie zapomnisz"
Ok, zwracam honor. Ktoś powinien wylecieć ze SPInki za takie rzeczy..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 08:23   #196
kinia483
Rozeznanie

A ja ostatnio byłam na "Udręczeni"
Film super xD
zdecydowanie dużo straszniejszy niż " Egzorcyzmy Emily Rose "
I uwierzyć że Udręczeni to prawdziwa histora. Biedni Ludzie
<boisie>

od 8.09.2012 pije pokrzywe.

http://wariacje-kosmetyczne.blogspot.com/

Edytowane przez kinia483
Czas edycji: 2009-06-26 o 08:24 Powód: dopisanie
kinia483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 09:06   #197
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lm77 Pokaż wiadomość
właśnie skończyłam oglądać Dziecko Rosemary jak dla mnie absolutnie genialne. Film niewątpliwie ma swój klimat. Cała przestawiona historia bardzo mi się podobała. Nie nudziłam się ani troche, mimo tego, że trwa ponad 2 godziny. Dla mnie zdecydowanie 10/10, do tego wspaniała muzyka. Obsada idealnie dobrana, a to zakończenie i kołyska brrr. Słyszałam, że mają robić remake, niewątpliwie tym samym pozbawią całą historie jej aury, eh niektórych filmów nie powinno się dotykać
Dziecko Rosemary czeka w kolejce i chyba jak najszybciej po ten film sięgne dzięki twojemu opisowi.

Inni: Genialna Nicole Kidman, wspaniała aura, tajemniczość, duchy, czy też nie duchy... Film oglądałam już po raz 3 i dalej mnie zachwyca. 10/10 jeden z moich ulubionych w swoim gatunku.

Knowing: Lubię filmy z Nicolasem Cagem i ten też nie jest gorszy, lecz przypomina mi nie co "Dzień w którym zatrzymala się ziemia" dla mnie 8/10

Ostatni dom po lewej- horror niby, dla mnie bardziej przypominał momentami teksańską masakrę piłą mechaniczną, nudny, przewidywalny i ogólnie nie polecam 3/10

Drakula Bram Stoker's Dracula) Reżyseria F.F. Copolli mówi sama za siebie, plus świetna obsada ( Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins , Keanu Reeves) naprawdę zachęca do tego filmu. Jestem miłośniczką książek i filmów o Drakuli tak więc i ten film nie zawiódł moich oczekiwań. 9/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 09:46   #198
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
komedia romantyczna to to nie jest, czyli tak jakby wprowadzono klienta w błąd
nawiasem mówiąc uwielbiam ten film i cieszę się ze nie ma nic wspólnego z komedią romantyczną (którego to gatunku szczerze nie znoszę )

Malowany welon
- historia miłosna z cyklu "smutne i przewidywalne" W sumie nie oglądało się źle (chyba ze względu na dość ciekawe pokazanie epidemii w Chinach) ale jakbym drugi raz miała wybierać wybrałbym film w którym nie będę miała tendencji do zgadywania co się zdarzy w następnej scenie (co w 80% mi się udawało ) 5/10

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 10:27   #199
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez kinia483 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio byłam na "Udręczeni"
Film super xD
zdecydowanie dużo straszniejszy niż " Egzorcyzmy Emily Rose "
I uwierzyć że Udręczeni to prawdziwa histora. Biedni Ludzie
<boisie>
Oglądałam Udręczonych, nawet mi się podobał jednak historia nie jest prawdziwa. Jest w tym może malutkie ziarenko prawdy, sama rodzina, która brała udział w tych wydarzaniach mocno je podkoloryzowała, a spotęgowali to jeszcze autorzy scenariusza. Biorąc pod uwagę jakie beznadziejne horrory ostatnio wchodzą do kin, ten można obejrzeć, historia jest ciekawa.

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Dziecko Rosemary czeka w kolejce i chyba jak najszybciej po ten film sięgne dzięki twojemu opisowi.

Inni: Genialna Nicole Kidman, wspaniała aura, tajemniczość, duchy, czy też nie duchy... Film oglądałam już po raz 3 i dalej mnie zachwyca. 10/10 jeden z moich ulubionych w swoim gatunku.

Knowing: Lubię filmy z Nicolasem Cagem i ten też nie jest gorszy, lecz przypomina mi nie co "Dzień w którym zatrzymala się ziemia" dla mnie 8/10

Ostatni dom po lewej- horror niby, dla mnie bardziej przypominał momentami teksańską masakrę piłą mechaniczną, nudny, przewidywalny i ogólnie nie polecam 3/10

Drakula Bram Stoker's Dracula) Reżyseria F.F. Copolli mówi sama za siebie, plus świetna obsada ( Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins , Keanu Reeves) naprawdę zachęca do tego filmu. Jestem miłośniczką książek i filmów o Drakuli tak więc i ten film nie zawiódł moich oczekiwań. 9/10
ja też bardzo odwlekałam oglądanie tego filmu, aż w końcu się zebrałam i żałuje, że tyle czekałam ;p Popieram Twoje opinie co do Innych i Drakuli, oba świetne Jednak nie lubie Keanu ogólnie, jest dla mnie taki 'nijaki', chętnie zobaczyłabym kogoś innego w roli jego postaci.
Stary 2009-06-26, 12:45   #200
Soline
Zadomowienie

Ostatni król Szkocji - o sytuacji politycznej Ugandy bodajże z lat 70. Bardzo ładne zdjęcia, można trochę poznać Afrykę. Co do fabuły - naprawdę ciekawa, ale ostatnie sceny przerażające :O Ogólnie to historia trochę przypominała mi film pt. "Wierny Ogrodnik", tym jak zmieniała się świadomość głównego bohatera. Nawet tematyka trochę podobna, bo związana ze szpitalem, chociaż tutaj bardziej poruszony jest wątek polityczny. Nie mniej jednak działa na emocje - końcówkę oglądałam z bijącym sercem (raczej z adrenaliny, niż wzruszenia ). 9/10

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 13:59   #201
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
Ostatni król Szkocji - o sytuacji politycznej Ugandy bodajże z lat 70. Bardzo ładne zdjęcia, można trochę poznać Afrykę. Co do fabuły - naprawdę ciekawa, ale ostatnie sceny przerażające :O Ogólnie to historia trochę przypominała mi film pt. "Wierny Ogrodnik", tym jak zmieniała się świadomość głównego bohatera. Nawet tematyka trochę podobna, bo związana ze szpitalem, chociaż tutaj bardziej poruszony jest wątek polityczny. Nie mniej jednak działa na emocje - końcówkę oglądałam z bijącym sercem (raczej z adrenaliny, niż wzruszenia ). 9/10
Uwielbiam "Wiernego ogrodnika" i widzę, że muszę się skusić na "Ostatniego Króla Szkocji".
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 16:16   #202
kinia483
Rozeznanie

Cytat:
Oglądałam Udręczonych, nawet mi się podobał jednak historia nie jest prawdziwa. Jest w tym może malutkie ziarenko prawdy, sama rodzina, która brała udział w tych wydarzaniach mocno je podkoloryzowała, a spotęgowali to jeszcze autorzy scenariusza. Biorąc pod uwagę jakie beznadziejne horrory ostatnio wchodzą do kin, ten można obejrzeć, historia jest ciekawa.
Ale pisze że historia prawdziwa xD może i podkoloryzowana ale coś prawdziwego w tym musi być , przecież chyba sobie nie zmyślili tych duchów
Myśle, że większośc jest prawdziwa

od 8.09.2012 pije pokrzywe.

http://wariacje-kosmetyczne.blogspot.com/
kinia483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 16:21   #203
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Marta - a oglądałaś wersję AD 2009, czy oryginał Wesa Cravena? Film z 1972 roku to rzeczywiście masakra. Klasyka masakry
Ciekawe, czy ktoś porwie się na innego klasyka gatunku - Pluję na twój grób...

W ogóle coś się porobiło takiego, że remake goni remake. Wong Kar Wai mierzy się z Damą z Szanghaju, a F. Darabont zabrał się za Fahrenheit 451. Ciekawe, czy Obywatel Kane albo Mechaniczna pomarańcza też się wkrótce doczekają następców...

edit. Doczytałam, że i remake Dziecka Rosemary mają robić. Coś takiego...

Edytowane przez Anuschka
Czas edycji: 2009-06-26 o 16:45
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:16   #204
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Senność 2008
Ciekawy, ale ciężko cokolwiek o nim powiedzieć. Z jednej strony mamy dobre role jak np. Kożuchowska (o dziwo ) i resztę, z drugiej trzy historie, sześcioro ludzi, każdy inny, różniący się od siebie, ale życie sprawia, że coś ich jednak łączy mimo tych różnic wiekowych i społecznych. Historie ich są ciekawe, dobrze się ogląda ten film więc oceniam go pozytywnie. 8/10

Barbie Calineczka/ Barbie Thumbelina 2009
(kolejne popołudnie z siostrzenicą) drugi "film" z serii Barbie który dany mi było obejrzeć. Dużo słabsze od Barbie w wigilijnej opowieści (2008), ale też niczego sobie. 7/10

Wożonko 2003
Głupkowate, ale podobało mi się. Ubawił mnie, trafił w moje poczucie humoru (nie przez cały czas!) Aktorsko strasznie - poziom niektórych zerowy, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Reżyserią i scenariuszem zajął się Abelard Giza - na co dzień członek grupy kabaretowej Limo w filmie również występują jego koledzy z kabaretu. Mnie się podobało i polecam 8/10

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

Edytowane przez moniska
Czas edycji: 2009-06-26 o 17:17
moniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:18   #205
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
Marta - a oglądałaś wersję AD 2009, czy oryginał Wesa Cravena? Film z 1972 roku to rzeczywiście masakra. Klasyka masakry
Ciekawe, czy ktoś porwie się na innego klasyka gatunku - Pluję na twój grób...

W ogóle coś się porobiło takiego, że remake goni remake. Wong Kar Wai mierzy się z Damą z Szanghaju, a F. Darabont zabrał się za Fahrenheit 451. Ciekawe, czy Obywatel Kane albo Mechaniczna pomarańcza też się wkrótce doczekają następców...

edit. Doczytałam, że i remake Dziecka Rosemary mają robić. Coś takiego...
Teraz wyszedl remake The Taking of Pelham 123, oryginal z 1974...

Stary 2009-06-26, 21:14   #206
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez kinia483 Pokaż wiadomość
Ale pisze że historia prawdziwa xD może i podkoloryzowana ale coś prawdziwego w tym musi być , przecież chyba sobie nie zmyślili tych duchów
Myśle, że większośc jest prawdziwa
JEST NAPISANE

Jakbyś chociaż poczytała coś na ten temat a nie sugerowała się tylko napisem na plakatach 'na faktach autentycznych' eh. Ja poczytałam więc wiem co mówię, radzę zrób to samo, a nie biernie wierz we wszystko co głoszą spece od reklamy.
Stary 2009-06-26, 21:37   #207
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Teraz wyszedl remake The Taking of Pelham 123, oryginal z 1974...
O, a tego nie znam, a widzę, że sam Tony Scott się pofatygował i zrimejkował...

Cytat:
JEST NAPISANE
I CO W ZWIĄZKU Z TYM?
;-))
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 22:16   #208
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
JEST NAPISANE
Zarówno "pisze" jak i "jest napisane" jest poprawne!
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=4195
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 22:45   #209
WszystkoJedno
Rozeznanie

Dziś premierę 'Coco Chanel', film super, ale spodziewałam się czegoś innego, podobał mi się, oczarował, dreszcze po mnie przechodziły dość często, z miłości do Coco, Audrey i francuskich klimatów.
Zdecydowanie za mało biograficznych ważnych elementów, zdecydowanie za dużo Coco przed sławą.
7/10

Świat się nam przygląda i nie życzy źle.
A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś.
Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam,
gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam.

http://verifash.blogspot.com
WszystkoJedno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 22:54   #210
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Zarówno "pisze" jak i "jest napisane" jest poprawne!
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=4195
Nie do końca.
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7268
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10231
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=4270

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości