Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 19:47   #301
19martusia86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Martusia dzisiaj w dobrym humorze
A bo małż dzisiaj wkoło mnie skacze. Ugotował obiad teraz kolacje pod nos podał i posprzątał. I już planuje co jutro ugotuje No i z mojego psa dumna jestem bo wreszcie zakumała, że klocka się na dworze wypuszcza. Co prawda na chodniku, żeby jej trawka w tyłek nie smyrała, ale jednak. Bo ostatnio kwestie załatwiana się na powietrzu przerabiała na balkonie No i cały dzień w kucyku wytrzymała bo do wczoraj to maksymalnie 30 sekund

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
nie ma to jak niezdrowa kolacja po 20 nie byłam głodna, dopiero po 20 mi się zachciało jeść, i zjadłam...
Ja też teraz zjadłam
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 19:50   #302
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Nika śliczny avatar masz
nieskromnie odpowiem : wiem bo to moje elfiątko moja córeczka

Cytat:
nie ma to jak niezdrowa kolacja po 20 nie byłam głodna, dopiero po 20 mi się zachciało jeść, i zjadłam...
oj tam zaraz niezdrowa... nie demonizujmy jedzenia ja też zaraz coś pójdę zjeść bo jak nie to o 23 będę głodna i....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 19:54   #303
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Aliisanka - nie ma się co przejmować jedzeniem - tak musi być - jesteś głodna to jedz - pamiętaj, że żywisz teraz dwie osoby

Aniago widzę Cię - pisz jak po USG

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:01   #304
aniago25
Zadomowienie

Kochane ja zamiast się pakować to mam 5 stron do nadrobienia i tak napierw przeczytam a później pakowanie a więc tak dzisiaj dzień bardzo udany mieliśmy, najpierw pojechaliśmy do sklepu bo chciałąm pokazać mężowi wózek i kupilismy go od razu później pojechaliśmy na usg no i będzie dziewczynka, początkowo mąż był w lekkim szoku w sumie ja też bo liczyliśmy na chłopca ale dosłownie mineło 10 min a mąż mówi będzie córunia tatusia, pojechaliśmy do teściów jeździł wózkiem po pokoju był taki szczęśliwy i powtarzał że ma córeczke Laure muszę troszkę ubranek schować na strych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STOMA ANNA_11.jpg (38,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STOMA ANNA_14.jpg (36,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STOMA ANNA_15.jpg (41,3 KB, 51 załadowań)
Stary 2009-06-29, 20:04   #305
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Kochane ja zamiast się pakować to mam 5 stron do nadrobienia i tak napierw przeczytam a później pakowanie a więc tak dzisiaj dzień bardzo udany mieliśmy, najpierw pojechaliśmy do sklepu bo chciałąm pokazać mężowi wózek i kupilismy go od razu później pojechaliśmy na usg no i będzie dziewczynka, początkowo mąż był w lekkim szoku w sumie ja też bo liczyliśmy na chłopca ale dosłownie mineło 10 min a mąż mówi będzie córunia tatusia, pojechaliśmy do teściów jeździł wózkiem po pokoju był taki szczęśliwy i powtarzał że ma córeczke Laure muszę troszkę ubranek schować na strych
wielkie gratulacje !!!
ostatnia fotka jest rozwalająco słodka!!!!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:06   #306
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje! Piękne te zdjęcia!
Stary 2009-06-29, 20:06   #307
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Wspaniałe wieści
W końcu się ujawniła mała wstydnisia
Tak więc zmieniam na liście na różowy kolorek dla Laury

A wózek w końcu jaki, gdzie i za ile

Stary 2009-06-29, 20:07   #308
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
wielkie gratulacje !!!
ostatnia fotka jest rozwalająco słodka!!!!
Tak i widać tam nieśmiały uśmiech do zdjęcia
Stary 2009-06-29, 20:14   #309
aniago25
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny, dokładnie na ostatnim nasza mała wstydnisia się usmiecha
Miss.hot możesz już na liscie wprowadzić zmiany, a wiec tak kupilismy w tym sklepie co ci pisałam, zapłacilismy 1050 zł bez fotelika, wkleje zdjęcia że znalazłam podobny na allegro, tylko że nasz jest na 4 kołach pompowanych ale spacerówka wygląda identycznie i ta sama kolorystyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (45,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2009-06-29, 20:25   #310
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
W końcu nadrobiłam
Mam nadzieję, że będę teraz bardziej na bieżąco

Aliisanka - tak jak dziewczyny wcześniej pisały - na początku tak jest - żyje się od wizyty do wizyty, ale potem już inaczej się do tego podchodzi

O ja też za 2 tygodnie - 13.07 godz. 9:00, a Ty ?

Spoko, spoko, jakoś się w końcu umówimy

Orzeszek dzięki za linki
A w tej pierwszej to pod tym materiałem jest jakiś otwór ?

Nika prześlicznie wyglądasz

Hmm czy ja dobrze zrozumiała - że codziennie zmieniasz piżamę/koszulę na nową ?

Sweetpinky śliczny domek - i widzę, że już wszystko obmyślane konkretnie na przyszłość

Kwitnąco wyglądasz

Mniammm

Ciekawe jak Aniago po USG

U nas taki parnik jest, że pomimo pootwieranych okien na oścież, musiałam włączyć wentylator pierwszy raz w tym roku
Dobrze, że jutro siedzę w domciu, dopiero na 17:00 wizyta u gina
Po bokach są rozcięcia.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Tequillla, dziękuję za przepis

Znikam do sprzątania. Słoneczko zachodzi i jakoś można zacząć funkcjonować na tym moim 4 piętrze.

PS. Gdzieś czytałam, że jako podkład po porodzie wystarczy zwykła duża (czyli ta maxi na noc) podpaska Belli. Ale dopytam się teściowej (no i pewnie dowiem się w szkole rodzenia). Mnie jakoś nie przeraża ich noszenie, bo powiem szczerze - na noc przy @ zawsze zakładam takie duże podpaski
Ooo, zwykła podpaska to za mało. Uwierzcie, leżała ze mną na sali taka dziewczyna która miała podpaski, co chwilę musiała je zmieniać, aż w końcu wysłała męża po podkłady bo podpaski bardzo szybko jej się skończyły. Okres połogu to nie miesiączka, trzeba czasu zanim tam się wszystko zabliźni, i ciągle się krewka sączy i sączy.....ech...Trafnie nazwała ten stan Agnieszka Chylińska- ROZKLAPIOCHA

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Aniago25 urocza jest ta twoja księżniczka
Stary 2009-06-29, 20:28   #311
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
taaaak, to popatrz co ja kupiłam, wariatka... zdjęcia poniżej...

super, że ze zdrówkiem wszystko dorbze!

Karamari witaj

to prawda, że dlaczego w Polsce nie wprowadzić zwyczaju kartek dla nowo narodzonych dzieci! jestem za!
\

Mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
A da się, da Zresztą w szpitalu to głównie leżysz albo siedzisz na łożku z dzieckiem na rękach i ciągle karmisz karmisz i karmisz, no może ewentualnie wychodzisz jeszcze po jedzonko do stołówki i tyle. Po porodzie dupencja boli jak ch.. więc i tak ściskasz tam wszystko między nogami, podkład trzyma się mimo woli, jak zauważyłam to prawie każda rodząca chodziła po porodzie przez jakiś czas jak kaczka
o mamo!

Cytat:
pięknie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Kochanie, mój mąż to Grzegorz, i to cudowny, dobry człowiek
najkochańszy na świecie
ja wierzę w magię imion, więc i Wasz Grześ będzie wyjątkowy
mój też Grześ mogę się podpisać pod tym co napisała Allisanka

Cytat:
gratki!

Cytat:
Dziękuje dziewczyny, dokładnie na ostatnim nasza mała wstydnisia się usmiecha
Miss.hot możesz już na liscie wprowadzić zmiany, a wiec tak kupilismy w tym sklepie co ci pisałam, zapłacilismy 1050 zł bez fotelika, wkleje zdjęcia że znalazłam podobny na allegro, tylko że nasz jest na 4 kołach pompowanych ale spacerówka wygląda identycznie i ta sama kolorystyka
Kolorystyka boska!!!!!!!!!!!! zdecydowanie w moim typie!
Stary 2009-06-29, 21:18   #312
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
tam na fordońskiej to mówisz o ABC muszę tam podjechać... a na gdańską też muszę się wybrać bo chce zobaczyć te kołyski... może znasz jakiś fajny komis żeby kupić kołyskę używaną.
chyba abc, nie zwróciłam uwagi.
co do komisów, niestety nie pomogę

Cytat:
gratuluję córeczki zdjęcia małej są słodziutkie, a ten uśmieszek, rozbrajający macie filmik na pamiątkę?

ostatnio czytałam o połogu, nawet nie wiedziałam, że to tak wygląda. ogólnie ciężki to okres dla kobiety, już sama sobie zaczynam współczuć - ja nie chcę rozklapiochy !!!!!!

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-06-29 o 21:20
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:20   #313
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Widziałam ten śpiworek, tez mi sie podobał i kupiłabym go gdyby nie to że mamy juz 4 śpiworki Ja widziałam w realu na Jubilerskiej beżowe.
Wyciągnęłam męża do sklepu i kupiliśmy ten kombinezonik tak mu się spodobał, że nawet nie miał nic przeciwko temu, że różowy

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
skłon japoński - czyli jaki? bo koci krzbiet to wiem
Mam nadzieję, że połapiesz sie w opisie - klękasz na padłodze i siadasz pośladkami na piętach (żeby było wygodniej nogi nie muszą się stykać, można zrobić "rozkrok" żeby brzuszek się zmieścił przy skłonie), ręce unosi się do góry i przesuwasz tułów do przodu (brzuszek ląduje między nogami), ręce jak najdalej i się podnosisz (ręce przesuwa się po podłodze żeby nie wysilać brzuszka) z powrotem na pięty.
Mam nadzieję, że coś zrozumiałaś

Cytat:
PS. Gdzieś czytałam, że jako podkład po porodzie wystarczy zwykła duża (czyli ta maxi na noc) podpaska Belli. Ale dopytam się teściowej (no i pewnie dowiem się w szkole rodzenia). Mnie jakoś nie przeraża ich noszenie, bo powiem szczerze - na noc przy @ zawsze zakładam takie duże podpaski
Nam w szkole rodzenia mówiła położna, że jednak te wkłady są najbardziej chłonne i najwygodniejsze, bo podpaski musiałabyś co chwilę zmieniać. Jednak krwawienie jest o wiele silniejsze niż przy okresie.

Cytat:
W końcu z małżem doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia dla Synka - będzie Grzegorz
Cytat:
najkochańszy na świecie
Miss.hot ja potwierdzam to co napisała Aliisanka co prawda nie mój mąż ale teść ma tak na imię i to naprawdę cudowny człowiek.

Cytat:
Gratuluję pięknej Córeczki
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:22   #314
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Gratuluję córeczki! Będzie z naszymi dzieciaczkami i moją Julitką biegać
Ale Was ciężko nadrobić. A mnie nie było bo ... piekłam murzynka prawie jak tort
Wiecie co ... nie wytrzymałam ... kupiłam łóżeczko, materac, pościele 2 szt, prześcieradło na allegro Pierwsze koty za płoty ... Jeju zaraz padne ze szczęścia

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-06-29 o 21:23
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:23   #315
karamari
Rozeznanie

Witam nowe brzuszki!

Fasoleczko, Niko - cudne dziewczynki

Irysowa i Madziarek - śliczne macie brzuchole

Margolciu, Joannah - gratuluję wózków!

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
bo anestezjolog nie podejmie się przebicia przez moją torbiel pajęczynówki na kręgosłupie bo to mogłoby się źle skończyć dla mnie.
Sweetpinky, tak mi przykro z powodu Twojej sytuacji...
Mam nadzieję, że uda Ci się zaakceptować wskazania lekarskie i pogodzić się z tą formą porodu Wie, że to Cię nie pociesza, ale pomyśl, ile dziewczyn dobrowolnie chce rodzić przez cc i pod narkozą... Będzie dobrze, najważniejsze zdrowie Twoje i maluszka!

Cytat:
Wczoraj TZ powiedzial, ze chcialby, zeby maly jezdzil w Formule 1, juz od trzech lat podobno dzieci moga probowac swoich sil na torze kartingowym. A ja spytalam co bedzie jesli Patrick bedzie chcial malowac jak tatus? To on zabierze go do Paryza pokazac mu sztuke, oj a w Paryzu jest co ogladac i czym sie zachwycac
A mój TŻ od samego początku namawiał mnie, żebyśmy zrobili Ronaldinho...

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy dziś na zakupy. Odwiedziliśmy Factory Outlet i w Intimissimi kupiłam sobie całą masę ślicznych koronkowych WYGODNYCH dla ciężarnej majteczek. Za sztukę dałam 10,90 - czyli tyle, ile u mnie na osiedlu kosztulą babcine gaciory Cannpol babies!
Wreszcie będę sexy mamuśka
Gratuluję i z zazdrości zielenieję! Szkoda, że nie wzięłaś też dla mnie
Ja w ciąży ratuję się Gattą - wygodna, elastyczna i nie babciowa... Ale sexy koronka to nie jest

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Chodzi podobno o to, że osiada na tym mnóstwo zarazków, kurzu, robali itd.
Co prawda 2-3 razy w tygodniu to jakieś szaleństwo (przynajmniej moim zdaniem).
Że też nie pomyślałam o tym przed zakupem
Niemniej jednak, nie zamierzam prać baldachimu z taką częstotliwością! Prędzej w ogóle z niego zrezygnuję

Cytat:
Nie załamujcie mnie, ja dlatego nie nastawiam sie że będzie na 100 % dziewczynka, ale juz 2 lekarzy potwierdziło dziewczynke, po 30 tyg wybieram sie na usg do 3 lekarza i mam nadzieje że tez powie że to dziewczynka.

Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg i mam nadzieje że nie dojrzy tam jajeczek

Cytat:
kurde już w tą środę obrona
Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Ja się bronię za 2 tygodnie. Właśnie uzupełniam pracę o kwestionariusz wywiadu i numery stron w spisie treści, jutro chcę złożyć pracę

Powodzenia i 5-tki na dyplomie!
Dziewczynki, powodzenia! Dajcie czadu - niech egzaminatorzy pospadają z krzeseł

Ale burza u nas - z gradobiciem i piorunami
Chciałabym rodzić w taką pogodę. Wheew!
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:28   #316
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Wiecie co ... nie wytrzymałam ... kupiłam łóżeczko, materac, pościele 2 szt, prześcieradło na allegro Pierwsze koty za płoty ... Jeju zaraz padne ze szczęścia
Fasoleczk - uważaj - takie zakupy wciągają, a już przez neta szczególnie

Karamari - a gdzie dokładnie ta burza ?

Mówię do męża, że mógłby jutro zajść do 5-10-15, bo promocja jest, może by coś wybrał (a pracuje obok tego sklepu) - a on do mnie "Ale ja nie wiem co " .
A potem krótko mu wytłumaczyłam, żeby się nie dziwił, że chcę większość rzeczy wcześniej kupić
Ehh potrzebna reforma chyba .........

Stary 2009-06-29, 21:34   #317
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Foczko, factory outlet we Wrocławiu?
to znaczy byłaś bliziutko mnie mieszkam na nowym dworze
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

Edytowane przez aliisanka
Czas edycji: 2009-06-29 o 21:36
aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:35   #318
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:

Mówię do męża, że mógłby jutro zajść do 5-10-15, bo promocja jest, może by coś wybrał (a pracuje obok tego sklepu) - a on do mnie "Ale ja nie wiem co " .
A potem krótko mu wytłumaczyłam, żeby się nie dziwił, że chcę większość rzeczy wcześniej kupić
Ehh potrzebna reforma chyba .........
Masz racje. Musze sie opanować ale jak, skoro jutro robię wypad na miasto i buszuję za ciuszkami chyba nie zasne. Pierwsze zakupy, nie spodziewałam się, że to będą takie emocje. Nawet cena mnie nie przeraża. W łóżeczku, materacyku i podwojnym komplecie poscieli zmiescilam się do 600 złotych nie dało się już taniej

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-29, 21:38   #319
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Witamy A jak synek zniósł taką długą podróż??

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też chyba zdecyduję się na dzidziusia bo ma dobre opinie w necie no i cena przystępna
A trzeba do niego dokupywać płyn do płukania ?
J atez kupiłam dzidziusia do białego i do kolorów, co do płynu to nie trzeba kupować.

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
A mnie dalej ta koszula przeraża... mam kupić koszulę na raz, przecież i tak nie będę w niej spać... Jedną rzecz kupiłam tylko na jednorazowe użycie (sukienkę do ślubu) no, ale żeby koszule nocną.
Nie na raz, mozna ja uprać i dalej z niej korzystać, ja mam swoja koszule z porodu, doprała sie ładnie.

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Ale taką koszulę można przeciez jeszcze wykorzystać, po porodzie zaraz dają dziecko do pierwszego karmienia, więc najlepiej mieć taką rozpinaną lub z rozcięciami po bokach, potem przecież wszystko da się z takiej koszuli odeprać i można jej dalej używać - do spania to nawet wskazane - wietrzysz broszkę a bobo (dzięki szybko rozpinanym guziczkom bądź rozcięciom) ma łatwy dostęp do pokarmu

wygodne to one są i ogromniaste podkłady się w nie mieszczą, u nas w szpitalu to zalecają chodzić bez majtasów żeby wietrzyć to i owo Widziałyście już może te podkłady? OGROOMNEEE!!!!
http://www.allegro.pl/item673368173_...la_gratis.html

Chociaż tu tego nie widać
Dokładnie,Orzeszek napisała o tej koszuli
Co do podkładów to prawda że są wielkie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Malin ja tak robilam bez przepisu, kiedyś jadłam coś podobnego i teraz od czasu do czasu mi się przypomina i kombinuję, ale za każdym razem wpadam na inny pomysł i wychodzi trochę inaczej
Potrzebne są herbatniki
krakersy
2.5 szklanki mleka
margaryna
2 jajka
1 szklanka mąki
0.5 szklanki cukru
0.5 l. śmietanki kremówki
2 łyżki mleka w proszku albo śmietan-fix
truskawki
i galaretka

puszka mleka skondensowanego słodzonego albo gotowy krem krówkowy- można kupić w hipermarketach. Puszkę mleka (bez otwierania) wkłada się do garnka, zalewa wodą- tak by cała była zanurzona i gotuje przez 2 godziny. Potem się puszkę wyjmuje, gdy trochę ostygnie- otwiera i zawartość stanowi gotowy krem krówkowy Zwykle gotuję kilka puszek na raz a potem je przechowuję w lodówce...

na spodzie są herbatniki petitki
na herbatniki wyłożyłam gorący budyń:
1. zagotować 2 szklanki mleka z 1 margaryną i z 0,5 szklanki cukru
2. szklankę mąki wymieszać z 0.5 szklanki mleka i z 2 jajkami
3. połączyć mieszaniny i chwilę gotować- jak przy gotowaniu każdego budyniu
Gorącą masę wyłożyć na herbatniki i przykryć warstwą krakersów
na krakersy wyłożyć ciepły krem krówkowy- z puszki
przykryć drugą warstwą krakersów
ubić śmietankę z 2 łyżkami mleka w proszku albo śmietan-fixem i wyłożyć na krakersy
przybrać całość truskawkami i odstawić do lodówki
na koniec zalać tężejącą galaretką

Przepraszam, jeśli opis jest zbyt chaotyczny, ciacho nie jest trudne i całkiem ciekawie smakuje... zwlaszcza schłodzone- w taki upał...
Tequilllko dzieki za przepis , napewno z niego skorzystam, bo ciasto wyglada apetycznie
Mam takie pytanko czy maka to ma być zwykła czy może krupczatka i czy z krakersami nie jest to ciasto słone??

Cytat:
W końcu z małżem doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia dla Synka - będzie Grzegorz
Piękne imię

Cytat:
pięknie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

najkochańszy na świecie
Mój tez Grzegorz

Cytat:
Gratuluje córeczki A zdjęcia sliczne

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
\
mój też Grześ mogę się podpisać pod tym co napisała Allisanka
mój też Grześ

Ja juz po wizycie, wyniki badań mam dobre, mialam usg ale lekarz nie mogła dojrzeć na 100% co tam sie chowa powiedziała że nie widzi siusiaka ale na 100% nie może powiedzieć że to dziewczynka, a inny lekarz powiedział odrazu że to dziewczynka i komu wierzyć
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:42   #320
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Widzę, że tu same żonki Grzesiów
Ale to prawda co piszecie odnośnie tego imienia - bardzo miło wspominam osoby o tym imieniu, nawet w pracy kilku ich było

Cytat:
Ja juz po wizycie, wyniki badań mam dobre, mialam usg ale lekarz nie mogła dojrzeć na 100% co tam sie chowa powiedziała że nie widzi siusiaka ale na 100% nie może powiedzieć że to dziewczynka, a inny lekarz powiedział odrazu że to dziewczynka i komu wierzyć
Jak nie wiedzą na 100 % to nie wierz nikomu

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Patrzcie jakie bodziaki znalazłam http://www.dejna.pl/p330,a-to-moja-p...ciece-b56.html

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-06-29 o 21:50
Stary 2009-06-29, 21:49   #321
Fasoleczk4
Rozeznanie

Ja uciekam kąpu kąpu bo rano dzień wielkich przeżyć
Dobranoc wszystkim

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-29, 21:53   #322
aniago25
Zadomowienie

Dopiero was nadrobiłam a mój kęgosłup się buntuje.
Allisanka ślicznie wyglądałaś.
Swwetpinky domek masz przepiekny, bardzo mi się podoba.
Miss.hot bardzo ładne imię
Teraz na necie będe tylko wieczorami to będe miała co nadrabiać takie macie tępo pisania. Dzisiaj na usg wyszło że córcia wazy 620 gram i jest ułożona głową w dół a jeszcze w czwartek była poprzecznie tak sobie myśle że ja nie mam nic różowego i zaczynamy zakupy w lumpkach dla córci uciekam do łóżeczka, Dobranoc

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-29 o 21:54
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:56   #323
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Ja uciekam kąpu kąpu bo rano dzień wielkich przeżyć
Dobranoc wszystkim
Dobranoc

Cytat:
Teraz na necie będe tylko wieczorami to będe miała co nadrabiać takie macie tępo pisania. Dzisiaj na usg wyszło że córcia wazy 620 gram i jest ułożona głową w dół a jeszcze w czwartek była poprzecznie tak sobie myśle że ja nie mam nic różowego i zaczynamy zakupy w lumpkach dla córci uciekam do łóżeczka, Dobranoc
Widać mały wiercioszek z niej
Ania powiedz mi jeszcze odnośnie wózka to kupiliście model Austin - coś jak ten http://www.allegro.pl/item666679881_..._austin_4.html ?

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-06-29 o 21:58
Stary 2009-06-29, 22:30   #324
Kikunia81
Rozeznanie

Dziewczyny, Was się normalnie nie da nadrobić. Zostawić Was na pół dnia

Cytat:
A poza tym fajnie, bo tu mozna miec dwu czesciowa pizamke, wiec juz po porodzie i prysznicu mozna miec na tylku spodenki
n

to masz fajnie... w szpitalu w którym chcę rodzić w ogóle nie można mieć gacioszków na sobie tylko cały czas z broszką na wierzchu. Pomijam fakt, że odwiedziny są w godzinach 15-18 na sali gdzie się leży.

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Jeśli przy wyborze wózka nie kierujesz sie innymi potrzebami np. wielkością gondoli, wagą wózka czy rodzajem kół to może to i jest podstawa, ale ja uważam, że są ważniejsze funkcje niż przekładana rączka i na pewno nie będę się tym kierować przy wyborze wózka. Akurat te które ja oglądam mają tą funkcję i jest to plus, ale na pewno nie stanowi to dla mnie podstawy, bo inaczej już wogóle nie wybrałabym żadnego wózka. Także wszystko zależy jakie macie potrzeby.
a ja się właśnie kierowałam możliwością zamontowania spacerówki tyłem do kierunku jazdy przy wyborze wózka. Chcę widzieć maluszka, wiedzieć że nie siedzi mu na buzi jakiś robal itd...

Sweetpinky bardzo ładny dom, a oprawa w postaci drzew przecudna W przyszłości też chciałabym mieć działkę właśnie częściowo zalesioną. Takie działki trawniczek plus tuje wcale mi się nie podobają, nie mają klimatu.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
ale da się tak bez majtasów a z podkładem? zastanawiam się na czym one się mają trzymać
W szpitalu, gdzie będę rodzić zmusza się kobiety do chodzenia z samym podkładem. Też w głowę zachodzę jak to zrobić, żeby się trzymało i co będzie jak spadnie, jak u sąsiadki z łóżka obok będzie mąż w odwiedzinach

Cytat:
Piękny uśmiech. Gratuluję córeczki

Cytat:
taaa..... i mówi to miss hot:hahah a:
największa zakupoholiczka z nas wszystkich
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:44   #325
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Pozdrawiam sedecznie wszytskie mamusie
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 23:12   #326
karamari
Rozeznanie

Chyba mi połowę cytatów zjadło

Cytat:
No wlasnie, ja tez nie wiem, o nie mam pojecia jaka bedzie pogoda.
Tu czasem jest i w grudniu na plusie wiec chyba na zapas nic nie bede kupowac, bo ze spiworkow i pajacykow do stycznia czy lutego maly moze wyrosnac, chyba, ze nie, ale ja sie nie znam. Na razie chyba kupie na wyjscie ze szpitala cos cieplejszego i bede kupowac sukcesywnie, no bo nie wiem jak inaczej.
Najgorzej jak ma sie pierwsze i nic nie wiadomo
Niestety! A może i najfajniej Ponoć przy kolejnym dziecku nie ma już tylu emocji...
U nas też w grudniu potrafi być jeszcze dobrze na plusie, a zima zaczyna się na Boże Narodzenie albo w styczniu - więc i ja kupuję na razie na pierwsze 3 miesiące, a potem będę dokupować wg potrzeb

Cytat:
chwalę się moim brzusiem !!! 25 tyg i 2 dni !!!
Cudny!

Cytat:
oki to wkleję fotki
Sweetpinky, gratuluję pięknego domu w boskim otuleniu lasem
Będziemy u Ciebie robić spotkania dzidziusiowe

Cytat:
wklejam Wam zdjęcia z wesele, na jednym ja - kulka, a na drugim z moją lepszą połową
Aliisanko, ślicznie Ci już brzuszek widać ciążowy I dobrze Ci ciąża służy - pięknie wyglądasz

Trzymam kciuki za lekarza jutro

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Tak szybko piszecie, ze weszlam na wizaz a tu juz III czesc watku Az sie zdziwilam Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko w porzadku. Ja poki co bardzo dobrze sie czuje Tylko upaly juz powoli mnie wykanczaja - srednia temp odkad przylecielismy do Chicago wynosi 30 stopni w cieniu a co to bedzie jak za tydzien lecimy do Miami na Floryde Dluga podroz znioslam bardzo dobrze - i trwala ona od wyjazdu z domu w Grudziadzu do wejscia do domu u mojego taty w Chicago rowne 23 godziny Pozdrawiam z daleka
Bea83, hello!

Cytat:
Ja już dawno wymyśliłam, że zrobimy sobie we trójkę zdjęcie bożonarodzeniowe i będziemy je wysyłać jako kartkę z życzeniami świątecznymi.
Ale fajny pomysł Też mi się bardzo podoba

Cytat:
Aniugo, gratuluję Laury!
I wózeczka

Cytat:
A w Łodzi była przez cały wieczór - energetyzująca
No, ale mąż mnie kusi do łóżka

Nie piszcie już jutro tyle
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 06:18   #327
aniago25
Zadomowienie

Ja dzisiaj pierwsza, mąż jeszcze spi a mi sie już nie chce, zaraz koncze sie pakować.
Miss.hot podobny jest do tego Austin 3 ale nie taki sam są różnice w stelażu i rączce. Znajdz sobie na allegro wózek V-CROOS to jest identyczny wózek tylko mój ma 4 koła pompowane a tak gondola, torba do wózka, spacerówka jest taka sama.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-30 o 06:19
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 06:35   #328
Foka29
Zadomowienie

Nika, kurcze.... ładny ten materiał.

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Czytałam nawet gdzieś, że dziewczyna radziła kupić najtańsze bawełniane babcine majtki bo w nich najwygodniej. Druga sprawa to to, że pewnie będę miała w głębokim poważaniu seksowność jak mi alien wyskoczy przez moje wdzięki
Mam 3 pary paskudztw Cannpolu, może jeszcze jakieś jednorazowe gaciorki z flizeliny kupię.
Alien wyskoczy
Pewnie po 12 września nie będzie mnie to już śmieszyło

Cytat:
Ta druga rzeczywiście bardzo ładna

Cytat:
(...)Kochanie, mój mąż to Grzegorz, i to cudowny, dobry człowiek
najkochańszy na świecie
Świetny wybór, miss.hot!!!!

Mój mąż też Grzegorz i jest najwspanialszym mężczyzną na tej planecie!!!!
Nie znałam żadnych "niefajnych" Grzesiów...
Zresztą to piękne imię

Dziś Wielki Dzień!!!!!
O 19 będziemy podglądac Stasia na 4D!!!!!
Aaaa nie mogę się doczekac!!!!
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 07:18   #329
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:

Tequilllko dzieki za przepis , napewno z niego skorzystam, bo ciasto wyglada apetycznie
Mam takie pytanko czy maka to ma być zwykła czy może krupczatka i czy z krakersami nie jest to ciasto słone??
Mąka ma być zwykła, taka najlepiej się rozkleja w budyniu, z krupczatki też się uda, ale krem będzie miał inną konsystencję- taką jakby zwarzoną. Sól na krakersach zupełnie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie- przelamuje troche słodycz kremu krówkowego i ciasto nie jest mdłe, a i tak zupełnie nie czuć soli. Raz z braku krakersów użylam samych herbatników, ale zdecydowanie lepiej smakuje z krakersami. Za to pierwsza warstwa powinna być z herbatników, bo krakersy są zbyt kruche i delikatne i rozlatują się przy wyjmowaniu kolejnych kawałków. Na dużą blachę (30 x40) wychodzi 1,5 dużej paczki krakersów i ok. 4 "zwykłe" opakowania herbatników.
Życzę smacznego

Dziś kolejny upalny dzien.... ciężko będzie....
Stary 2009-06-30, 07:37   #330
Fasoleczk4
Rozeznanie

Witam
Ja to chyba nigdy pierwsza nie będę rano Ale i tak się starałam, bo bez śniadania
Dopiero mi się grzeje
A koło 12 wyruszam na zakupy ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości