Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 18:44   #4021
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

kachula wow jaki Ty masz juz duzy brzusio!!!

Dziewczyny orientujecie sie moze na co zwracac uwage przy kupnie pralki?

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-06-30 o 18:45
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:54   #4022
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
dziudziakowa -witam cie wszystko bedzie wporzadku dokladnie musi byc nie ma innego wyjscia.jesli ty sie martwisz to i dziecko to odczuwa i tez bedzie sie martwilo musisz byc dobrej mysli.pozdrawiam cie i dzidzie.
witam was wszystkie mamusie zagladam tak jak obiecalam.1 lipca mam wizyte ale cos chyba z dzidzia jest nie tak bo juz by tak mocno kopal troche dziwne az sie czasem podrywam z łóżka bo niewiem co sie dzieje powiem doktorowej ale niechce isc do szpitala bo biore 4 lipca siostrzenice na wakacje wiec troche glupio bo jedziemy nad morze.Niespie od 6 bo moj wyszedl do pracy zawsze rano calusa daje i fruu niema go i tak do 16 jestem z mala dzidzia w brzuszku i Nikola 2,5 roczna córka ktora jest niedobra.Nieslucha sie mnie bije i szczypie i wyzywa ty kuwa.czasem jak jestem z nia sama to z chcecia bym ja rozszarpala na kawalki bo rece opadaja.mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i w koncu dowiem sie co bede miala.

Powiem szczerze, że przeraziły mnie Twoje słowa na temat małej, 2, 5 letniej córeczki. Nie wiem, czy wiesz - ale dziecku agresywne słowa i zachowania nie przychodzą same z siebie. Musiała je gdzieś zobaczyć. Nie chcę nikogo osądzać, ale agresja w Twoich słowach... w pewnym sensie może tłumaczyć jej zachowanie. Jeśli tak samo do niej mówisz... Mam nadzieję, że to z rozszarpywaniem to BARDZO daleka przenośnia...

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
HM...rozumiem..ja jakos spac nie moge w szpitalu.....

a piersi me to sa duze o 2 rozmary juz i nabrzmiale

ide lulu buzka
A mi piersi się na początku powiększyły nieco - z pół rozmiaru a teraz stoją w miejscu, tylko sutki sterczą jak na straży i są rzeczywiście ciemniejsze, a tak to bez zmian.
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane,

dziekuje wam za cieple slowa i mysli... U mamy jakos leci, jest w domu i bierze antybiotyki...wczoraj poszla, zeby kupic cos do jedzenia i zahaczyla o jakis sklep i nakupila rzeczy dla dzidzi...
Wiecie, najgorsze jest to, ze nie mam jak jej zmusic, zeby o siebie zadbala w tym sensie, zeby sie dobrze odzywiala, brala witaminki itp. a wiem, ze ona o to nie dba tak jak powinna i dlatego jest taka oslabiona a jest - jak pisalam - sama i wszystko jest na jej glowie...
Jakos sie trzymam, zeby moj tz sie nie martwil, ze jestem smutna i w dzien jeszcze jakos mi sie udaje, ale wieczorem i w nocy to juz tylko ryczec moge... Nie mowiac juz nawet, ze powinnam sie uczyc do egzaminow a o nauce moge zapomniec...

katekate gratuluje zdrowego syneczka
Kareninko, na pewno wszystko będzie w porządku z mamą, trzymam kciuki. A ty - no cóż, życzę ci mimo wszystko spokoju, musisz wypoczywać...
Ostatnio - w moim otoczeniu - miałam dowód na to, że stres naprawdę negatywnie może wpłynąć na ciążę... wiem, nie da się go uniknąć. Ale staraj się mieć dobre myśli!!!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Mamusie no własnie, jak to jest z tymi wizytami jak idziecie z Tz to oboje widzicie dzidziusia, czy np. głownie Tz? U mnie Tz, mi to czasem lekarz wykreci monitor, ostatnio mało się tam nie popłakałam, bo chciałam widzieć więcej.

Acha i pytanko: opalacie się coś?
U mnie są dwa monitory na szczęście, więc oboje (i dwie lekarki) wszystko super widzimy. U mnie jest taki system, że jest na badaniu usg lekarka prowadząca i specjalistka/ specjalista od usg. I to jest super. A wszystko za darmo!!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Elu, już niedługo

U mnie tak samo, ani babcia, ani mama nie karmiły, a ja nie dopuszczam na razie do siebie takiej myśli.
Jakoś tak się nastawiłam, że będę karmić piersią, że jestem pewna, że tak będzie.
Urodzimy, zobaczymy
Ja też koniecznie koniecznie chcę karmić, nie rozumiem kobiet, które świadomie z tego rezygnują, a piersi wcale nie muszą się rozciągnąć - to jakiś mit. I tak większość zależy od genetyki i budowy, no i pielęgnacji. Moja mama mnie karmiła b. mało, bo miała zapalenie piersi i wtedy w szpitalach nikt nie pytał - od razu dali jej na wstrzymanie pokarmu ... teraz jednak "rodzić po ludzku" trochę zmienia te praktyki na szczęście!!!!

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Ja byłam na przyzierności i było super widać na nim rączki nóżki...w porównaniu gdzie chodze się badać to naprawde widać super. Chce też iść tak koło 30 tyg. ciąży na usg i nagrać na płytke w tedy dzidzia będzie już duża. Nie wiem ile to będzie kosztować ale wiem ze nagranie na płytke kosztuje 30zł a samo badanie chyba koło 100zł więc nie ma tak dużo.
Dziewczyny mierzyłyście swoje brzuszki w pasie?
Ja mamrano 83cm a na wieczór mam większy 86cm

Podobno w 30 tc to trochę za późno na "pamiątkową płytkę" bo dzidziuś jest za duży, żeby go całego na ekranie uchwycić. Lepiej parę tygodni wcześniej iść.

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Zahario dziękuje ślicznie za trzymanie kciuków, tylko proszę mi się tam nie przemęczać i już je puścić Gratulacje, że księżniczce nic nie wyrosło

Dziękuję Wam wszystkim kochane za trzymanie kciuków, bo poskutkowało i obroniłam się na 5 Odpowiadałam z zegarkiem w ręku- 5 minut, wylosowałam proste pytania, także mam ten stres za sobą Mała Alicja dzisiaj od rana zdrowo kopała, żeby dodać mi otuchy

.
GRATULACJE!!!! No, to teraz zasłużony odpoczynek Ci się należy!!

A mnie ten upał strasznie męczy - chcialam żeby było ciepło, ale ten przeskok jest zabójczy, i zawroty głowy są, i słabo ogólnie, i głowa rozbolała... ech, i tak źle i tak niedobrze...

Zaharia, no powiedz powiedz, ile miałaś w talii, niechżę się podołuję

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:08   #4023
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Domis bo ja ogolnie bylam wieksza przed ciaza i teraz jeszcze 7 kg na + wiec poszlo wszedzie w buzie nogi i brzucholek

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:23   #4024
malina81
Zadomowienie

Witam. U mnie dzien gorący i słoneczny- troche duszno i ale nie narzekam Jutor wybieram sie na USG genetyczne (połowkowe) i mam nadzieję ze po tych wszystkich moich stresach z dzidzią też jest wszystko dobrze.
Gratuluje Madzi córeczki- chociaż nie zdziwniłabym sie jak by wam bobas psikusa zrobił i urodził sie z siusikiem (znam 2 takie przypadki tzw dziewczynek które w efekcie okazały sie byc chłopacami) Ale najważniejsze ze czujecie sie dobrze i że dzidzia zdrowa
Dudziakowa Słonce Ty Nasze-trzymaj sie dzielnie

Jesli chodzi o ubranka dla chłopców to ja jako mama z pięcioletnim stażem w kupowaniu chłopięcych ubrań powiem że też można oszalec z zachwytu i bardziej lubie kupować ubrania dla Kuby niz dla siebie.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Domis bo ja ogolnie bylam wieksza przed ciaza i teraz jeszcze 7 kg na + wiec poszlo wszedzie w buzie nogi i brzucholek
Kachula jesteście bardzo podobne z siostrą A ty wyglądasz na tryskającą energią i wesołą "babkę"
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:31   #4025
sexy body
Rozeznanie

Ja zaczęłam dzisiaj 16 tydzień, a brzuszek rośnie jak szalony!
W ciągu kilku dni naprawdę sporo mi urósł, podczas gdy całe ciałko trochę mi poleciało, bo miałam bardzo dużo ruchu.

Wczoraj zostałam zmierzona wzdłuż i wszerz przez Panią w salonie sukien ślubnych i ciekawa jestem ile trzeba będzie zrobić zapasu na rosnący brzuszek

Moje piersi się nie powiekszyły i mam nadzieję, że to nie nastąpi, bo i tak są duże z rozmiarem DD. A gdyby jeszcze urosły, to potem zostałaby mi tylko sflaczała skóra pewnie

Ech, chciałabym być taka szczuplutka, jak niektóre z Was na zdjeciach
Ja mojego zdjęcia to chyba w ogóle nie wstawię, bo trzeba by szukać ciążowego brzuszka pod wałkami tłuszczyku

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:36   #4026
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam dzisiaj 16 tydzień, a brzuszek rośnie jak szalony!
W ciągu kilku dni naprawdę sporo mi urósł, podczas gdy całe ciałko trochę mi poleciało, bo miałam bardzo dużo ruchu.

Wczoraj zostałam zmierzona wzdłuż i wszerz przez Panią w salonie sukien ślubnych i ciekawa jestem ile trzeba będzie zrobić zapasu na rosnący brzuszek

Moje piersi się nie powiekszyły i mam nadzieję, że to nie nastąpi, bo i tak są duże z rozmiarem DD. A gdyby jeszcze urosły, to potem zostałaby mi tylko sflaczała skóra pewnie

Ech, chciałabym być taka szczuplutka, jak niektóre z Was na zdjeciach
Ja mojego zdjęcia to chyba w ogóle nie wstawię, bo trzeba by szukać ciążowego brzuszka pod wałkami tłuszczyku
No co Ty sex body,zobacz na moje zdjecie jaki ze mnie wielorybek a zdjecie wstawilam bo uwazam ze teraz jest czas zeby cieszyc sie ciaza i brzuszkiem a z kilogramami i fałdami to bede walczyc po porodzie,juz sobie powiedzialam ze 2 mce po porodzie witaj siłownio itp

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-06-30, 19:39   #4027
zaharia
Rozeznanie

Cytat:

dla mnie wazna jest pojemnosc pralki i obroty, jak i rowniez funkcja prania recznego - delikatne.

ravenne- grtulacje!!! prosze jakie zdolne mamuski na naszym watku!!!
ale sliczny brzuszek, wygodne mieszkanko dla bobaska.

z tym usg polowkowym to prawde mowic nie znam sie:c onfused: ale tutaj posylaja wszystkie ciezarne pomiedzy 22 t.c a 25 t.c. i jest to badanie szczegolowe. 2d, 3d, 4d. ale z tego co wiem to dziewczyny mieszkajace w niemczech tez w tym okresie ida na to badanie.

domi- nic sie nie martw ja tez 1 cm nad pepkiem mam mniej niz na wysokosci, mierz tam gdzie najgrubiej, a macica i tak sie podnosi, sama zauwazysz, ze z kazdym kolejnym tygodniem brzuszek bedzie wyzej.

kachula- juz w pelni zapewne korzystasz z przywileji ciezarnej, duze wygodne m1 sliczne wygladacie siostrzyczki.

belladona- talia??? nie, nie powiem ale dodam, ze problem z zakupem spodni mam dosc wielki, a to ze wzgledu na roznice pomiedzy pasem a .

12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:43   #4028
domi7ks
Zakorzenienie

Kachulka z tym wielorybkiem to przesadzasz, moim zdaniem jesteś szczupła no kurcze o ile Ty to ta po prawej stronie a siostra po lewej

Zahario to obie takie "grubaski" jestesmy
to gdzie te zdjecia pod palmami

Stary 2009-06-30, 19:55   #4029
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Kachulka z tym wielorybkiem to przesadzasz, moim zdaniem jesteś szczupła no kurcze o ile Ty to ta po prawej stronie a siostra po lewej

Zahario to obie takie "grubaski" jestesmy
to gdzie te zdjecia pod palmami
hmmm przecie Kachulka napisała, która jest na zdjęciuuuu

Stary 2009-06-30, 19:58   #4030
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja pokaze brzuchola-zdjecie z pobytu nad morzem,ja to ta wieksza po lewej,druga brzuchatka to moja siostra
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
hmmm przecie Kachulka napisała, która jest na zdjęciuuuu

edit:to ja zle czytam, to kachulka masz faktycznie duzy brzuszek wow
kurde mój to taki mikro

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-06-30 o 20:04
Stary 2009-06-30, 20:05   #4031
zaharia
Rozeznanie

zdjecie z palmami, postaram sie, ale do sesji bede musiala zaprosic kumelke, moj tz - artysta - niepraktykujacy, ale do robienia zdjec nie nadaje sie

wy o palmach a ja juz myslami jestem w polsce
juz nie moge sie doczekac spotkania z rodzinka i przyjaciolmi
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 20:05   #4032
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
edit:to ja zle czytam, to kachulka masz faktycznie duzy brzuszek wow
kurde mój to taki mikro

Domi siostra to ta szczuplejsza ja jestem bardziej obfita

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-06-30, 20:08   #4033
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi siostra to ta szczuplejsza ja jestem bardziej obfita

Kachulka a na avatarze to tez Ty? bo avatar jest podobny do siostry
a siostra jest w którym tygodniu ciąży/no to ładnie, bedziecie miały dzieci z tego samego roku

Stary 2009-06-30, 20:22   #4034
belladonna78
Raczkowanie

dziewczyny
a ja schizę załapałam totalną. bo sobie obliczyłam, przypomnialam, że 7 dni przed zapłodnieniem miałam robiony rentgen szyjnego odcinka kręgosłupa
i teraz siedzę i się zamartwiam, że dzidziowi mogło zaszkodzić...
Niby jest napisane w większości miejsc, że nie ma to wpływu przed ciążą, tylko już W, ale wiecie, jak to jest
a pech chciał, że to pierwsze prześwietlenie od 4 lat(((

Stary 2009-06-30, 20:52   #4035
nedzia
Raczkowanie

Ravenne gratuluje ci zdanego egzaminu, jestesmy z ciebie dumne
Kachula jaki ty masz wielki brzuszek, ja tez taki chce miec, a tymczasem niebawem zacznie sie 19 tydzien a tu taki mały , a wcale chuda nie jestem, wyglądam tylko jakbym sie bardziej najadła
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 21:10   #4036
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kachulka a na avatarze to tez Ty? bo avatar jest podobny do siostry
a siostra jest w którym tygodniu ciąży/no to ładnie, bedziecie miały dzieci z tego samego roku

Domi w avku tez ja tylko to zdjecie z przed ciazy wiec duzo chudsza tam bylam a siostra jest o 3 tyg wiecej niz ja wiec sie smiejemy ze ona przenosi tydzien ja tydzien szybciej urodze i beda oba dzidziolki razem
i jeszcze fajne jest to ze siostra bedzie miala corke a ja synka i to beda pierwsze wnuki dla naszych rodzicow i odrazu parka

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-06-30, 21:57   #4037
brombusia
Zakorzenienie

Kachula kochana pięknie, normalnie promieniejesz

Zaharia, to ile masz w talii? Pewnie 17 cali jak Scarlet O'Hara

Cytat:
dziewczyny
a ja schizę załapałam totalną. bo sobie obliczyłam, przypomnialam, że 7 dni przed zapłodnieniem miałam robiony rentgen szyjnego odcinka kręgosłupa
Nie martw się, przecież to było przed zapłodnieniem, wszystko będzie dobrze

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:00   #4038
gucia6
Zakorzenienie

Ravenne gratuluje obrony.
Sliczny masz brzusio.

Kachula masz tez ladny brzuszek, przynajmniej nie mozna sie pomylic, ze to ciaza.

Domi, co do tego mierzenia, to sa rozne metody. Najwazniejsze, zeby byl przyrost obwodu, bo to znaczy, ze macica sie prawidlowo rozwija. A 2 cm pod pepkiem, to nie bylabym pewna, czy przyrost nie pochodzi z rozszerzajacych sie bioder

Belladonna, roentgen przed ciaza nie szkodzi. Szkodzi tylko w czasie ciazy. Zreszta i tak w tej chwili technika przeswietlen jest tak rozwinieta, ze podawana jest bardzo niska dawka promieniowania. Nie powinnas sie nic martwic

Mialam dzis szalona noc, przez co zmeczona jestem. Najpierw jakos niewygodnie bylam ulozona, to sie obudzilam, potem mnie burza obudzila, pozniej znow mialam sen, ze przez skore widze dokladnie raczki, nozki, rysy twarzy mojego malenstwa i sie przestraszylam, czy to nie szkodzi malenstwu i tez sie obudzilam. Takze dzis wygladam makabrycznie i sincow pod oczami nie udalo mi sie zamaskowac makijazem . Ale przynajmniej pomoze mi to w chytrych planach na jutro, bo zadzwonie do pracy i powiem, ze sie zle czuje i nie pojde. A wtedy ze spokojem bede mogla powedrowac do lekarza i pozalatwiac kilka spraw w miescie.

A tak w ogole to nie cierpie pogody tu u mnie. Przez to, ze mamy duuuze jezioro to przez 95% lata jest mglisto i parno, i nie ma czym oddychac. Na dodatek znow zaczynaja mi nogi puchnac . Jutro poskarze sie mojemu ginowi, ze calymi dniami musze siedziec przy biurku. Moze cos zaradzi
Stary 2009-07-01, 09:05   #4039
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Sliczny masz brzusio.

Domi, co do tego mierzenia, to sa rozne metody. Najwazniejsze, zeby byl przyrost obwodu, bo to znaczy, ze macica sie prawidlowo rozwija. A 2 cm pod pepkiem, to nie bylabym pewna, czy przyrost nie pochodzi z rozszerzajacych sie bioder

to źle?: confused:
kurde...nie wiem nic o tym...

Stary 2009-07-01, 09:26   #4040
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie wiem robie jak mi intuicja podpowiada
Mysle ze nie ma roznicy. Najwazniejsze, zeby malenstwo bylo zdrowe
Stary 2009-07-01, 09:31   #4041
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie wiem robie jak mi intuicja podpowiada
Mysle ze nie ma roznicy. Najwazniejsze, zeby malenstwo bylo zdrowe

bo ja wlasnie na poczatku miałam bardzo nisko zgrubienie, teraz z każdym dniem mam wrazenie, ze jest wyzej, tak jak pisała zaharia, czyli maica sie podnosi
Moj brzuch tak nizutko byl gruby, a teraz grubieje coraz wyzej

Stary 2009-07-01, 09:36   #4042
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie!

Parno dziś, że można paść!!!

Kachula
- brzusio masz fajoski, nie ma przynajmniej wątpliwości, ze jesteś w ciąży, tak jak jest to w moim przypadku. Czasem muszę się bardziej wypinać, żeby było coś widać! I super, ze z siostrą jesteście prawie równo w ciązy!!! Będzie się razem kuzynostwo wychowywało!!!

Zaharia- przyznaj się do swoich wymiarów!!!

Belladona - u mnie dokładnie jest tak samo na badaniu, moja ginekolog i specjalista od USG!!! To jest fajne, i tez mam za darmo, wtedy mam pewność, że 2 lekarzy się nie może pomylić.

domi- przy zakupie pralki kierowałabym bym się, aby była wodo i energo-oszczędna, żeby dobierała ilość wody do ilości włożonych ubrań. I opcja pranie delikatne jest ważna.

A ja jeszcze się nie mierzyłam w talii, muszę nadrobic zaległości. Ale weszłam dziś rano na wagę i od początku ciąży przytyłam niecałe 3 kg, To chyba w normie? Czy za mało?

miłego dnia Mamusie
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:36   #4043
sexy body
Rozeznanie

Ja myślę, że 2 cm od pępka to właśnie to miejsce, gdzie brzuszek ciążowy jak najbardziej ma prawo sobie rosnąć i zwiększać obwód.
Do bioder trochę mi za daleko. Ale to tylko moje zdanie.

Ja, tak jak kachula, cieszę sie ciążą i nie przejmuje się już kilogramami. A nawet fajnie, że w koncu nie muszę się tym przejmować
Dzidek jest najważniejszy.
Wcześniej jeszcze bałam sie jak będę wyglądała w sukni ślubnej z brzuszkiem, myślałam, że jak gruba beza, ale tak naprawdę nieskromnie powiem, ze właśnie z tym brzuszkiem będę wyglądała super!

Strasznie jestem ciekawa która z nas pierwsza urodzi!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:40   #4044
konspiracja
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Mi piersi tez urosły sporo. Ale są fajne, Tż zachwycony , sutki wielkie fakt, ale jeszcze różowe ,troszkę żylek ale nie wygląda to źle. Najważniejsze że przestały tak boleć, w pierwszym trym. byłam "niedotykalska"
Cytat:
dziewczyny
i teraz siedzę i się zamartwiam, że dzidziowi mogło zaszkodzić...
Niby jest napisane w większości miejsc, że nie ma to wpływu przed ciążą, tylko już W, ale wiecie, jak to jest
a pech chciał, że to pierwsze prześwietlenie od 4 lat(((
Nie martw sie Bella, PRZED nie mogło miec żadnego wpływu.

Cytat:

A tak w ogole to nie cierpie pogody tu u mnie. Przez to, ze mamy duuuze jezioro to przez 95% lata jest mglisto i parno, i nie ma czym oddychac. Na dodatek znow zaczynaja mi nogi puchnac . Jutro poskarze sie mojemu ginowi, ze calymi dniami musze siedziec przy biurku. Moze cos zaradzi
Ja mierzę na wyskości pępka.
No to piekna noc Guciu... To przez te pogodę.
Mnie coś też pobolewa jedna noga...

Cytat:
Domi nie stresuj się, najważniejsze żeby przyrost BYŁ.

A u mnie 18 tc i brzuszek tez wychodzi powoli na prowadzenie. Tylko dla Tż wciąż mało
W piątek idziemy oglądac dzidziusia, nie mogę się doczekać.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:47   #4045
82gosia
Raczkowanie

Witam serdecznie
Regularnie was podczytuję GRATULUJĘ ślicznych brzuszków
Jak ten czas leci, aż trudno uwierzyć - połowa ciąży już za większością z nas
Belladonna tu masz linka co do rtg, więc głowa do góry

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2660549.html
A najlepiej powiedz o tym lekarzowi.

Widzę, że mamy przewagę mężczyzn na forum, więc i ja zapisuję się do tej niebieskiej ligii

Pogoda u nas fatalna, duchota na przemian z burzami - wyokńczyć się można. W nocy nie da się spać przez to dzień do A do tego komary, TZ 2 razy w nocy z odkurzaczem za nimi latał

Dziewczyny a wy jak się czujecie? Czy oprócz zwykłych witamin ciążowych bierzecie jeszcze coś?
Ja wczoraj dostałam Fenoterol. Dużo się o nim naczytałam i o jego skutkach na samopoczucie. Czy znacie ten lek?
82gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:49   #4046
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam kochane

u nas parnie i duszno a ja niestety musze zbierac sie na uczelnie...

kachula brzusio super

U mnie juz totalnie widac, ze ciazowy...nie mozna go juz z niczym pomylic...

Wydaje mi sie tez, ze od weekendu mam skurcze Braxtona- Hicksa... musze sie popytac gina jak czesto moga wystepowac...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mi piersi tez urosły sporo. Ale są fajne, Tż zachwycony , sutki wielkie fakt, ale jeszcze różowe ,troszkę żylek ale nie wygląda to źle. Najważniejsze że przestały tak boleć, w pierwszym trym. byłam "niedotykalska"

Pamietaj tylko, zeby nie dotykac sutkow

Co do mierzenia brzuszka to u mnie macica jest juz nad pepkiem

Milego dnia mamusie

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:54   #4047
domi7ks
Zakorzenienie

Elalank dzieki za odp, delkiatne pranie dodoalam do paramterow i sprawdzalam czy pralka, która mam na oku je ma (ma, na szczescie)

Sexybody od pepka to mam jakies 10-15 cm biodra

Konspiracjo jestem ciekawa jak u dzidzisuia i czekam na relacje

82gosia gratulejszyn chłopczyka kolejnego)

Karenika wklej swój brzusio, który dokladnie tydzien jestes? Ty jestes szczupla ja chcezobaczyc jak wyg;ladasz:P

Stary 2009-07-01, 09:56   #4048
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 82gosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy jak się czujecie? Czy oprócz zwykłych witamin ciążowych bierzecie jeszcze coś?
Ja wczoraj dostałam Fenoterol. Dużo się o nim naczytałam i o jego skutkach na samopoczucie. Czy znacie ten lek?
Ja przyznam szczerze nic specjalnego (moj standard to wit. c, maggnez i folik), ale hemoglobina mi leci w dol, zobaczymy co na to powie lekarz. A co to za lek?

Cytat:
Pamietaj tylko, zeby nie dotykac sutkow

Dlaczego??
Jak Mama?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:59   #4049
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie tez, ze od weekendu mam skurcze Braxtona- Hicksa... musze sie popytac gina jak czesto moga wystepowac...
Ja chyba tez zaczelam je miec, bo czasami czuje takie nieprzyjemne napiecie w brzuchu, ale nic nie boli, tylko brzuch jest troche twardszy. Zapytam jutro na wizycie
Stary 2009-07-01, 10:10   #4050
82gosia
Raczkowanie

[QUOTE=[B]konspiracja[/B];13034265]Ja przyznam szczerze nic specjalnego (moj standard to wit. c, maggnez i folik), ale hemoglobina mi leci w dol, zobaczymy co na to powie lekarz. A co to za lek?

Fenoterol to silniejszy lek rozkurczowy, podaje się go od połowy ciąży, do tej pory brałam duphaston. Poza tym to biorę MagneB6, Potas (bo mam niedobory), Feminatal DHA.
82gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości