|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() Po prostu prze pięknie!!!! Pięknie i ten bukiecik, po prostu pięknie! Cytat:
Ja dzisiaj też chcę rozchodzić swoje buty i na razie ok, no ale zobaczymy. No i od piątku zaczynamy chodzić z zaproszniami, mam nadzieje, ze szybko pojdzie! No i w jutro idziemy po buty dla TŻ. To tepo teraz zaczyna mnie przerażać.., zostały jeszcze 2 miesiące a ja mam wrażenie ze z niczym sie nie wyrabiamy...
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba zmienię to zamówienie na białe róże i białe albo kremowe eustomy, zielenine i jakieś złote dodatki.ewentualnie te herbaciane jakieś kwiatki. Niestety muszę zrezygnować z mojego bukietu z fioletem
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
na jednej tablicy są nasze imiona, a na drugiej jest napis "koniec wolności!" i data ślubu
w sumie bardzo popularne..ale nie chciałam przesładzać na kazdym kroku, tak jak moja znajoma....wszędzie były napisy "szczęśliwi", "nowożeńcy", "miłośc", "zakochani" i mogłabym tak jeszcze długo wymieniac...co do wygrawerowanego napisu na ramkach...na zdjęiu jest tylko przykład, a my pewnie wygrawerujemy "dziękujemy" i data naszego ślubu ![]() no i ten napis napis na butach...racja, racja...jeszcze TŻ by mi się zestresował! z bieżących spraw.....dzisiaj idziemy do księdza w sprawie wystroju kościoła..... ciekawa jestem ile za to zaśpiewa...u nas jest tak, że pary, które mają ślub tego dnia, składają się na kwiaty i inne rzeczy, siostra zakonna zbiera pieniążki i kupuje wszystko w "zaprzyjaźńionej" kwiaciarni....prawda jest taka, że biorą sporo kasy a kościół zawsze przystrojony jest mizernie....wręcz okropnie gdzie niegdzie jest jakis nędzny kwiatek i kawałek materiału...i to wszytsko....jeśli się wkurzę to zapytam jak planuje udekorowac kościół...i wypowiem się w tej kwestii... a co! w koncu to mój ślub i moje pieniądze
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj przesłuchujemy skrzypaczkę
Duet w zasadzie, powiedziała że gra w duecie z chłopakiem ![]() Zobaczymy :d szkoda ze nie moge jej nagrać ![]() ale chyba wlacze laptopa i ja nagram na kamerze tam sie tez glos nagrywa
|
|
|
|
#4656 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mamy uzgodnione na sali, ze dają nam stojak i miejsce robią a wszystko na stół mamy zorganizować sami... i wszystko juz zaklepałam ale zapomniałam o chlebie.... :| a jakie mieli zabawy?? bo ja na razie mam jedną wymyśloną i nie wiem co dalej hehe Cytat:
Cytat:
my mamy florystkę, zrobi nam wg naszego uznania... minus tego dnia tylko nasz slub będzie więc troche nas to wyniesie
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem czy ten róż za bardzo się nie będzie gryzł?! ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Angela proszę kilka zabaw:. 1.Zabawa dla hazardzistów Zabawa polega na tym, ze prowadzący proponuje dwóm chętnym grę o 100zł. Stawia na środku sali krzesło, na krześle kładzie banknot i na próbę mają go przedmuchać w tym samym momencie na stronę przeciwnika. Kto przedmucha, banknot jego. Ale jak wspomniałem to była próba i dopiero teraz mogą wygrać te pieniądze, teraz zawiązuje się im oczy i gdy klęcza znowu przed krzesłem gotowi do dmuchania, zabiera się banknot i stawia talerz z mąką. Na hasło start dmuchają co sił nie wiedząc, że są juz cali w mące. 2.Wybiera się ok. 5 chętnych par (może być więcej i nie koniecznie pary jako mąż i żona, mogą byc nawet obcy dla siebie ludzie) do konkursu tańca. Każda z tych par określa się jaki rodzaj muzyki chce zatańczyc np. dyskotekowa, czacze, kantry, tango lub walca (pełna dowolność - zależy co mają muzycy). Potem wszystkie pary oprócz jednej muszą wyjść za drzwi(tak żeby nic nie widzieli). Do pary podchodzi prowadzący, kładzie na podłodze kawałek( koca, prześcieradła lub obrusu) i muszą ten taniec jaki wybrali odtańczyć na leżąco. Ubaw po pachy gwarantowany. Wszyscy są szalenie zdziwieni ale nikt nie odmówił. Potem para młoda obdarowuje zwycięzców butelką wódki. A co się bede rozpisywala zobacz sobie na stronie: http://www.zespol.weselny.com/wesele...y_weselne.html |
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
kochane własnie zrobiłam nam tablice na samochód i chyba pojedziemy chryslerem 300c
kolega nam zaproponował ze ma kogos kto takim jezdzi i moze z nim pogadac
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2009-07-08 o 14:12 |
|
|
|
#4659 | ||
|
Zadomowienie
|
ja bardzo często na lato sobie robie żel - nie rób nigdy akryl - koleżanka miała i nikt nie chciał się podjąć ściągania ani uzupełniania!!!
mnie się na stópkach taki żel = french trzyma miesiąc i wygląda super. Cytat:
), itd. że powiedziałam dość: nie obchodzi mnie czy będzie bukiet do niego pasował. Wybiorę chyba ten pierwszy, ale jeszcze pomyśle ![]() Cytat:
- mój brat wchodził z mamą - za nimi 7 par drużbów - drużbowie "rozstąpili" się na boki i środkiem szła młoda (czyli obecna żona mojego brata) ze swojim tatą. a poza tym, to nikt nie zauważyl wczesniej co pisałam .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-07-08 o 14:18 Powód: zapomniałam o fotce :) |
||
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś znalazłam bukiety może Cie zainteresują
A tak się zastanawiam, może ten bukiet który pokazywałaś żeby został a kolorystycznie kwiaty zmień, storczyk zielony a róża kremowa. Bo kurcze nie pasuje mi ten róż w storczyku białym. |
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulka? To jak Ty w końcu masz na imię? Ania czy Anita, czy jeszcze inaczej?! Dla mnie Anulka kojarzy się z tą z Rodziny Zastępczej taką pokręconą. I trochę dziecinnie. |
|
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Mozolnie nadrabiam zaległości i sama nie wiem kiedy będę na bieżąco
![]() Gratuluję wszystkim PM sprzed tygodnia i z ostatniej soboty. Wyglądałyście przepięknie i cudnie się czyta wasze relacje. A ja jestem w rozterce. Już dawno temu ustaliliśmy z TŻ, jaki wzór obrączek nam się podoba. Wybraliśmy te z białego złota na pierwszej fotce. Wczoraj pojechaliśmy je zamówić, bo nie chcieliśmy kupować przez internet, obejrzeć i w ogóle porównać z innymi. No i okazało się, że te z białego złota nie wyglądały tak ładnie jak na zdjęciu i w sumie bardziej podobały nam się z żółtego. Ponieważ ja nie noszę raczej biżuterii z żółtego złota (pierścionek zaręczynowy też mam z białego), to TŻ wpadł na pomysł, żeby zrobić dwukolorowe. Niestety nie mam fotki, bo takiego wzoru w ogóle nie mieli ale trochę pokombinowałam w photoshopie i wyglądałyby mniej-więcej tak jak na drugim zdjęciu. Powiedzcie mi czy nie wyglądają waszym zdaniem zbyt jarmarcznie? Chodzi mi o to, że damska obrączka ma 10 diamencików, co prawda maleńkich ale jest to już jakaś ozdoba a tu jeszcze dwa kolory? Sama nie wiem, w sumie mi się podobają i TŻ też ale nie chciałabym przesadzić. Muszę zapłacić za nie przelewem i dopóki tego nie zrobię mam jeszcze chwilę na zmianę decyzji. Co myślicie Pomocy
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te z białego o wiele bardziej mi się podobają są takie hmm elegancie a tamte odpustowea dlaczego już nie chcecie w białym złocie?
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zielonym storczykiem mam taki bukiet znaleziony heh nie moge znalesc takiego zeby mi sie cały podobał zebym wiedziała jaki bedzie efekt koncowy bo narazie to tak zlepiam z kilku bukietów ale jak zrobi to kwiaciarka to nie wiem
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-07-08 o 14:30 |
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi podobać się podoba, ale generalnie nie skusiłabym się na takie coś. W tej sprawie jestem tradycjonalistką i wzięłabym złotą obrączkę i taką sama jak masz mój Tż, a nie że Ja mam jakieś dodatki i jest urozmaicona. Słusznie obrączka ma wyglądać dla kobiety głownie pięknie na palcu, ale dziwnie bym się czuła, że Ja mam inna i mój Tż ma inna.Tak jakbyśmy nie byli małżeństwem.To jest moje zdanie ![]() Ale ładne bo skromne. Będziecie coś grawerować? |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
motley a mi sie podoabją. i nie wyglądają na jarmarczne
![]()
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka franek jak ja dawno tu nie byłam
ale widzę baja się tylko ostała, czy któraś jeszcze z tamtego roku jak gadałyśmy o ślubach? co do kwiatków na ślub... ja wypatrzyłam wiązankę, jest cudna: http://republika.pl/blog_lq_4460327/...f0_14_19_0.jpg a włosy mam strasznie cienkie i kok nie wchodzi w grę... myślałam o czymś takim: http://www.fryzury.brat.pl/fryzury_s..._slubne054.jpg bądź....: http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura178515.htm co o tym myślicie, hm?
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś bukiet ładny, ale czegoś mi w nim brakuje
![]() Może pociągnąć na dół kwiaty albo trawę i dać jakieś koraliki albo inne zdobienia? A czemu chcesz storczyk? Może poszukaj bukiety z innych kwiatów? ![]() |
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze jak z rodziny zastepczej,........... przecież tam występuje Alutka ( cale Alicja "Alutka" Kossowska żona Jędruli) a nie Anulka a ja mam na imie Ania i zdrobnienie ktorym od zawsze moj sie do mnie zwraca to Anulka (no czasem fląderko) a już do Anity to na pewno anulka nie pasuje..... hmmm i dla twojej wiadomości moj nie ma na imie Borys tablice mają byc dla nas w tym dniu czy dziecinnie..... juz sie nie rób taka stara maleńka
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko druga fryzura powaliła mnie na ziemie!
Genialna! Jak masz diadem to będziesz wyglądała jak księżniczka. Ja tu nowa jestem od nie dawna buszuje
|
|
|
|
#4671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz ja chyba wezmę te herbaciane róże, najbardziej mnie tylko wkurza-że od początku sugerowała to teściowa i teraz wyjdzie że jej posłuchałam
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz pomyliło mi się ![]() Takie pierwsze skojarzenie miałam To stawiacie na tak zwane przezwiska? Pytając o Anitę miałam na myśli Twój login Anika, brakuje tylko "t" żeby była Anitka. Dlatego zapytałam o Twoje imię. ![]() A Anulka tak mi się kojarzy no co mam zrobić? Trochę jak do małego dziecka, Jeżeli Twoje otoczenie tak do Ciebie się zwraca to wszyscy będą wiedzieli o kogo chodzi, prawda? A stara to dlaczego miałabym się robić ? Nawet się nie czuje na tyle ile mam ![]() |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo podobają mi sie właśnie storczyki i dlatego chce właśnie z nimi. Myślałam tez żeby pomieszać zielony storczyk własnie z tym białym o różowym środku ale nie wiem skoro mowicie że to się gryzie ze sobą no i pozostaje sprawa bukietu dla swiadkowej
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa88 Też mi się podoba druga fryzurka, tylko nie wiem jak to będzie wyglądało na moich włosach, bo jak mówiłam, mam strasznie cienkie:/ i czy się utrzyma do poprawin... ja tu kiedyś bywałam, a później przestałam i teraz nie wiem co i jak heh
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten bukiet który masz jako avatar?! Bardzo ładny. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Kochana Ja tylko powiedziałam,że się gryzie MOIM ZDANIEM. Idź zapytaj do kwiaciarni czy florystka widzi taki zestaw. Ona na pewno Ci doradzi co i jak kochana, albo napisz do tego Bartka co podałam Ci gg. Mi pomógł.I nawet butonierkę dla Tż pokazał jaką mam mniej więcej zrobić. |
||
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Anika to tez łączone
A od ania Nika - od imienia mojej kotki ktora notabene zgineła tragicznie spadając z dachu a Anulka to tylko Adam do nie mowi mamuśka na przykład do mnei mów "niusia"
|
|
#4677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A byłaś już na próbnej? Ja też mam problem z cienkimi włosami i lekko odstające uszy mam ![]() Ale da się zamaskować ![]() Właśnie znalazłam fajna fryzurkę, ale nie wiem czy nie za prosta. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
A to rozumiem, że na próbnej nie byłaś? Ja mam ten sam problem co TY plus lekko odstające uszy ![]() Ale da się zamaskować ![]() Znalazłam własnie fryzrukę, ale nie wiem czy mi się podoba do końca http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura219561.htm |
||
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa88 pokaż co tam znalazłaś
nie byłam na próbnej... straciłam pracę i nie mam na nic kasy... totalna beznadzieja... a taka fryzura troszkę kosztuje... :/ ale ogólnie w lokach ładnie mi jest, a długie są za łopatki, tylko się rozdwajają :P ale z nimi porządek zrobię po ślubie
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz nawet bym nie pomyślała, że 2w1. Przykro mi w związku z kotkiem ![]() Ale wiem,że Ania jesteś |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

nawet teraz jak to pisze to mam wilgotne oczy..
w sumie bardzo popularne..ale nie chciałam przesładzać na kazdym kroku, tak jak moja znajoma....wszędzie były napisy "szczęśliwi", "nowożeńcy", "miłośc", "zakochani" i mogłabym tak jeszcze długo wymieniac...
gdzie niegdzie jest jakis nędzny kwiatek i kawałek materiału...i to wszytsko....jeśli się wkurzę to zapytam jak planuje udekorowac kościół...i wypowiem się w tej kwestii...
a co!

Pomocy
te z białego o wiele bardziej mi się podobają są takie hmm elegancie a tamte odpustowe
co do kwiatków na ślub... ja wypatrzyłam wiązankę, jest cudna: