Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-08, 13:43   #4651
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Bzyczka ale Ja nie pisze,że macie nie brac lili bo są na pogrzeb.
Wyrażam swoje zdanie na temat tych kwiatów.
One mi się tak kojarzą i nic nie zrobię.
A kalie, nawet nie wiedziałam ze na pogrzeb je się daje
Ja też nie wiedziałam i mój bukiet będzie właśnie z kali.

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Wklejam zdjecia od fotografa
Po prostu prze pięknie!!!!

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

Myszka_maj oto foty:
Pięknie i ten bukiecik, po prostu pięknie!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny....jaką wódkę będziecie miały lub miałyście na weselu?? musimy kupic niebawem a mój mężulek jakiś niezdecydowany jest...poradzicie
My będziemy mieli albo sobieskiego, albo soplice.

Ja dzisiaj też chcę rozchodzić swoje buty i na razie ok, no ale zobaczymy.
No i od piątku zaczynamy chodzić z zaproszniami, mam nadzieje, ze szybko pojdzie!

No i w jutro idziemy po buty dla TŻ. To tepo teraz zaczyna mnie przerażać.., zostały jeszcze 2 miesiące a ja mam wrażenie ze z niczym sie nie wyrabiamy...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:44   #4652
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny bukiet i ładnie będzie się komponował.
A jak już woja florystka nie będzie miała zielonych róż to zielony storczyk a kremowe róże?
Ja będę miała zielono-kremowe róże tak jak na pierwszym zdjęciu, ale tak zwany "zwis" nie będzie z róż tylko z trawy tak jak na drugim zdjęciu i na trawie koraliki. Tylko trwa ciut krótsza
Bardzo ładne bukiety no ja mimo to wolałabym jednak zieloną róze bo wtedy świadkowa by miała liliowa roze i takiego samego storczyka no ale zobacze co mi kwiaciarka powie na ten temat jak z dostepnoscia przemalowalam te rozne na zielono w moim bukiecie co prawda bije po oczach ale co myślicie jak wyglada?? łatwiej sobie teraz wyobrazic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zieloona.jpg (35,0 KB, 18 załadowań)
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:46   #4653
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście te fioletowe eustomy do takiego zestawu nie bardzo pasują. Chcesz bardziej stonowany bukiet czy kolorowy? bo jeśli stonowany to zostaw eustomy, ale w kolorze jasnym, kremowym, a do bukietu niech dołożą jakieś złote druciki czy inne ozdobniki w tym kolorze. Jeśli stawiasz na zdecydowany kolor to te herbaciane róże będą pasowały, tu też możesz coś złotego do bukietu dołożyć. Postaram się poszukać zdjęć bukietów, które by tu pasowały
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj płakałam, a już jak jego córeczka mówiła, że M. był najlepszym tatą na świecie to normalnie nie mogłam zatamować łez. nawet teraz jak to pisze to mam wilgotne oczy..

Akurat ja uważam, że połaczenie bieli, zieleni, brązu (i jego pochodnej barwy, czyli złota) z jakimkolwiek innym kolorem absolutnie sie nie gryzie. Co wiecej wszystkie te 3 kolory są dobrym tłem. Sa lekkie i czy to byłby bukiet z rózem, błękitem, fioletem, pomarańcza... to ABSOLUTNIE nie pogryzie się z tłem! Ożywi
Dzięki wielkie kochane
Chyba zmienię to zamówienie na białe róże i białe albo kremowe eustomy, zielenine i jakieś złote dodatki.ewentualnie te herbaciane jakieś kwiatki. Niestety muszę zrezygnować z mojego bukietu z fioletem
Stary 2009-07-08, 13:50   #4654
mka1987
Raczkowanie

na jednej tablicy są nasze imiona, a na drugiej jest napis "koniec wolności!" i data ślubu w sumie bardzo popularne..ale nie chciałam przesładzać na kazdym kroku, tak jak moja znajoma....wszędzie były napisy "szczęśliwi", "nowożeńcy", "miłośc", "zakochani" i mogłabym tak jeszcze długo wymieniac...

co do wygrawerowanego napisu na ramkach...na zdjęiu jest tylko przykład, a my pewnie wygrawerujemy "dziękujemy" i data naszego ślubu

no i ten napis napis na butach...racja, racja...jeszcze TŻ by mi się zestresował!

z bieżących spraw.....dzisiaj idziemy do księdza w sprawie wystroju kościoła..... ciekawa jestem ile za to zaśpiewa...u nas jest tak, że pary, które mają ślub tego dnia, składają się na kwiaty i inne rzeczy, siostra zakonna zbiera pieniążki i kupuje wszystko w "zaprzyjaźńionej" kwiaciarni....prawda jest taka, że biorą sporo kasy a kościół zawsze przystrojony jest mizernie....wręcz okropnie gdzie niegdzie jest jakis nędzny kwiatek i kawałek materiału...i to wszytsko....jeśli się wkurzę to zapytam jak planuje udekorowac kościół...i wypowiem się w tej kwestii... a co! w koncu to mój ślub i moje pieniądze

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:56   #4655
kliwia
Zakorzenienie

A my dzisiaj przesłuchujemy skrzypaczkę
Duet w zasadzie, powiedziała że gra w duecie z chłopakiem
Zobaczymy :d szkoda ze nie moge jej nagrać
ale chyba wlacze laptopa i ja nagram na kamerze tam sie tez glos nagrywa
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:00   #4656
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

-był wiejski stół, TŻ się zajadał świeżutką swojską pajdą chleba, ogóraskiem i smalcem coś a'la pasztet pychotka

-oczepiny trwały godzinę, było dużo zabaw
Anuulaa.. dzieki! na śmierć zapomniałabym o chlebie na wiejski stół
my mamy uzgodnione na sali, ze dają nam stojak i miejsce robią a wszystko na stół mamy zorganizować sami... i wszystko juz zaklepałam ale zapomniałam o chlebie.... :|

a jakie mieli zabawy?? bo ja na razie mam jedną wymyśloną i nie wiem co dalej hehe

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne bukiety no ja mimo to wolałabym jednak zieloną róze bo wtedy świadkowa by miała liliowa roze i takiego samego storczyka no ale zobacze co mi kwiaciarka powie na ten temat jak z dostepnoscia przemalowalam te rozne na zielono w moim bukiecie co prawda bije po oczach ale co myślicie jak wyglada?? łatwiej sobie teraz wyobrazic
kurcze wiem ze te żywe będą jaśniejsze ale zielona i tak jakoś mi się gryzie... przynajmniej taka zielona jaką ja widzialam live..

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
na jednej tablicy są nasze imiona, a na drugiej jest napis "koniec wolności!" i data ślubu w sumie bardzo popularne..ale nie chciałam przesładzać na kazdym kroku, tak jak moja znajoma....wszędzie były napisy "szczęśliwi", "nowożeńcy", "miłośc", "zakochani" i mogłabym tak jeszcze długo wymieniac...

z bieżących spraw.....dzisiaj idziemy do księdza w sprawie wystroju kościoła..... ciekawa jestem ile za to zaśpiewa...u nas jest tak, że pary, które mają ślub tego dnia, składają się na kwiaty i inne rzeczy, siostra zakonna zbiera pieniążki i kupuje wszystko w "zaprzyjaźńionej" kwiaciarni....prawda jest taka, że biorą sporo kasy a kościół zawsze przystrojony jest mizernie....wręcz okropnie gdzie niegdzie jest jakis nędzny kwiatek i kawałek materiału...i to wszytsko....jeśli się wkurzę to zapytam jak planuje udekorowac kościół...i wypowiem się w tej kwestii... a co! w koncu to mój ślub i moje pieniądze
no i fajne te napisy, nie ma co wydziwiać

my mamy florystkę, zrobi nam wg naszego uznania...
minus tego dnia tylko nasz slub będzie więc troche nas to wyniesie
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:10   #4657
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No z kolorem przesadziłaś, ale Ja sobie wyobrażam zielone róże.
Tylko nie wiem czy ten róż za bardzo się nie będzie gryzł?!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Angela proszę kilka zabaw:.
1.Zabawa dla hazardzistów

Zabawa polega na tym, ze prowadzący proponuje dwóm chętnym grę o 100zł. Stawia na środku sali krzesło, na krześle kładzie banknot i na próbę mają go przedmuchać w tym samym momencie na stronę przeciwnika. Kto przedmucha, banknot jego. Ale jak wspomniałem to była próba i dopiero teraz mogą wygrać te pieniądze, teraz zawiązuje się im oczy i gdy klęcza znowu przed krzesłem gotowi do dmuchania, zabiera się banknot i stawia talerz z mąką. Na hasło start dmuchają co sił nie wiedząc, że są juz cali w mące.

2.Wybiera się ok. 5 chętnych par (może być więcej i nie koniecznie pary jako mąż i żona, mogą byc nawet obcy dla siebie ludzie) do konkursu tańca. Każda z tych par określa się jaki rodzaj muzyki chce zatańczyc np. dyskotekowa, czacze, kantry, tango lub walca (pełna dowolność - zależy co mają muzycy). Potem wszystkie pary oprócz jednej muszą wyjść za drzwi(tak żeby nic nie widzieli). Do pary podchodzi prowadzący, kładzie na podłodze kawałek( koca, prześcieradła lub obrusu) i muszą ten taniec jaki wybrali odtańczyć na leżąco. Ubaw po pachy gwarantowany. Wszyscy są szalenie zdziwieni ale nikt nie odmówił. Potem para młoda obdarowuje zwycięzców butelką wódki.

A co się bede rozpisywala zobacz sobie na stronie:
http://www.zespol.weselny.com/wesele...y_weselne.html

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:10   #4658
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kochane własnie zrobiłam nam tablice na samochód i chyba pojedziemy chryslerem 300c kolega nam zaproponował ze ma kogos kto takim jezdzi i moze z nim pogadac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ania1.jpg (23,4 KB, 30 załadowań)

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2009-07-08 o 14:12
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:14   #4659
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

miał któraś z Was tipsy na nogach? albo zelowane paznokcie ?
ja bardzo często na lato sobie robie żel - nie rób nigdy akryl - koleżanka miała i nikt nie chciał się podjąć ściągania ani uzupełniania!!!
mnie się na stópkach taki żel = french trzyma miesiąc i wygląda super.

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o radę!!!
Tz kupił garnitur-czekoladowy, ciemny brąz coś takiego. Ciemny z połyskiem brązu. Do tego biała koszula-bo ja mam białą sukienkę( wiem może trochę nie pasuje). Uparł się że chce do tego muchę. Ma już brązowa, ale jaśniejsza niż garniak, taka brązowa wpadająca w złoto. I teraz mój problem: Zamówiłam kwiaty o jakich marzyłam.białe róże-ok, pod sukienke i koszulę, zielenina, i zawsze marzyłam o fioletowych eustomach. Wszystko jakoś by pasowało, gdyby nie ta mucha wpadająca w złoto. Zrobiło się cyrkowo. Powinnam wymienić te fioletowe eustomy pewnie na coś wpadającego w złoto, może jakieś herbaciane kwiatki, prawda?????
Powiedzcie co myślicie? Bardzo proszę o radę. Jak z tego wybrnąć?
hahaha... jakbym miała przed oczami mnie i mojego TZ ... ja mam białą suknie, TZ chce brązowy, ale taki cappuccino/kawa z mlekiem garnitur, a ja chciałam bukiet taki sam: białe róże (ew. storczyki) i fioletowe eustomy, ale któraż z Was mi tu podsuneła super bukiet - może i Tobie sie spodoba i wiesz co... powiedziałam sobie, że osobiście mam dość kompromisów: suknia musi być dopasowana do "postawy", "gabarytów" TZ, żebyśmy nie wyglądali śmiesznie (ponieważ jestem ciut za duża ), itd. że powiedziałam dość: nie obchodzi mnie czy będzie bukiet do niego pasował. Wybiorę chyba ten pierwszy, ale jeszcze pomyśle

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a wiecie co Wam powiem?
Byłam w sobote na weselu i zobaczyłam coś z czym dotąd się nie spotkałam, ale już wiem, że na pewno wdrożę u siebie

Wyobraźcie sobie, że pod ołtarz przed środek kościoła wcale nie szli tylko mlodzi.
Kolejnośc była następująca
  • młody z matką
  • połówki teściów ze sobą (tzn ojciec młodego i mama młodej)
  • świadkowie
  • ojciec z młodą
Powiem Wam, że wyglądało super.
W momencie kiedy jedni siadali kolejni szli do ołtarza.
Spotkałyście się z czymś takim???
mój brat kilka lat temu miał własnie podobnie. to znaczy było tak:
- mój brat wchodził z mamą
- za nimi 7 par drużbów
- drużbowie "rozstąpili" się na boki i środkiem szła młoda (czyli obecna żona mojego brata) ze swojim tatą.

a poza tym, to nikt nie zauważyl wczesniej co pisałam , ale i tak się pochwalę że mój TZ wczoraj załatwił z proboszczem dekoracje kościoła!!! bo było "zakazane" .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eustoma4.jpg (28,3 KB, 21 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2009-07-08 o 14:18 Powód: zapomniałam o fotce :)
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:19   #4660
zanetaa88
Zakorzenienie

Aguś znalazłam bukiety może Cie zainteresują
A tak się zastanawiam, może ten bukiet który pokazywałaś żeby został a kolorystycznie kwiaty zmień, storczyk zielony a róża kremowa.
Bo kurcze nie pasuje mi ten róż w storczyku białym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (46,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (35,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (16,8 KB, 12 załadowań)

Stary 2009-07-08, 14:22   #4661
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
kochane własnie zrobiłam nam tablice na samochód i chyba pojedziemy chryslerem 300c kolega nam zaproponował ze ma kogos kto takim jezdzi i moze z nim pogadac

Anulka?
To jak Ty w końcu masz na imię?
Ania czy Anita, czy jeszcze inaczej?!
Dla mnie Anulka kojarzy się z tą z Rodziny Zastępczej taką pokręconą.
I trochę dziecinnie.

Stary 2009-07-08, 14:23   #4662
motley
Zadomowienie

Mozolnie nadrabiam zaległości i sama nie wiem kiedy będę na bieżąco
Gratuluję wszystkim PM sprzed tygodnia i z ostatniej soboty. Wyglądałyście przepięknie i cudnie się czyta wasze relacje.
A ja jestem w rozterce. Już dawno temu ustaliliśmy z TŻ, jaki wzór obrączek nam się podoba. Wybraliśmy te z białego złota na pierwszej fotce. Wczoraj pojechaliśmy je zamówić, bo nie chcieliśmy kupować przez internet, obejrzeć i w ogóle porównać z innymi. No i okazało się, że te z białego złota nie wyglądały tak ładnie jak na zdjęciu i w sumie bardziej podobały nam się z żółtego. Ponieważ ja nie noszę raczej biżuterii z żółtego złota (pierścionek zaręczynowy też mam z białego), to TŻ wpadł na pomysł, żeby zrobić dwukolorowe. Niestety nie mam fotki, bo takiego wzoru w ogóle nie mieli ale trochę pokombinowałam w photoshopie i wyglądałyby mniej-więcej tak jak na drugim zdjęciu. Powiedzcie mi czy nie wyglądają waszym zdaniem zbyt jarmarcznie? Chodzi mi o to, że damska obrączka ma 10 diamencików, co prawda maleńkich ale jest to już jakaś ozdoba a tu jeszcze dwa kolory? Sama nie wiem, w sumie mi się podobają i TŻ też ale nie chciałabym przesadzić. Muszę zapłacić za nie przelewem i dopóki tego nie zrobię mam jeszcze chwilę na zmianę decyzji. Co myślicie Pomocy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d_b_s305_11_8g_008ct_o.jpg (20,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (18,6 KB, 36 załadowań)

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:28   #4663
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, w sumie mi się podobają i TŻ też ale nie chciałabym przesadzić. Muszę zapłacić za nie przelewem i dopóki tego nie zrobię mam jeszcze chwilę na zmianę decyzji. Co myślicie Pomocy
nie wiem jak na żywo, ale na focie są nie ładne delikatnie mówiąc te z białego o wiele bardziej mi się podobają są takie hmm elegancie a tamte odpustowe
a dlaczego już nie chcecie w białym złocie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:28   #4664
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś znalazłam bukiety może Cie zainteresują
A tak się zastanawiam, może ten bukiet który pokazywałaś żeby został a kolorystycznie kwiaty zmień, storczyk zielony a róża kremowa.
Bo kurcze nie pasuje mi ten róż w storczyku białym.
Dziękuję hmm z kolei nie wiem jak z dostępnością tego zielonego storczyka, oj juz nawet mi sie nie chce patrzyć w te bukiety musze coś znalesc ale na nic nie moge sie zdecydować niestety z zielonym storczykiem mam taki bukiet znaleziony heh nie moge znalesc takiego zeby mi sie cały podobał zebym wiedziała jaki bedzie efekt koncowy bo narazie to tak zlepiam z kilku bukietów ale jak zrobi to kwiaciarka to nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,9 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-07-08 o 14:30
Stary 2009-07-08, 14:30   #4665
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Mozolnie nadrabiam zaległości i sama nie wiem kiedy będę na bieżąco
Gratuluję wszystkim PM sprzed tygodnia i z ostatniej soboty. Wyglądałyście przepięknie i cudnie się czyta wasze relacje.
A ja jestem w rozterce. Już dawno temu ustaliliśmy z TŻ, jaki wzór obrączek nam się podoba. Wybraliśmy te z białego złota na pierwszej fotce. Wczoraj pojechaliśmy je zamówić, bo nie chcieliśmy kupować przez internet, obejrzeć i w ogóle porównać z innymi. No i okazało się, że te z białego złota nie wyglądały tak ładnie jak na zdjęciu i w sumie bardziej podobały nam się z żółtego. Ponieważ ja nie noszę raczej biżuterii z żółtego złota (pierścionek zaręczynowy też mam z białego), to TŻ wpadł na pomysł, żeby zrobić dwukolorowe. Niestety nie mam fotki, bo takiego wzoru w ogóle nie mieli ale trochę pokombinowałam w photoshopie i wyglądałyby mniej-więcej tak jak na drugim zdjęciu. Powiedzcie mi czy nie wyglądają waszym zdaniem zbyt jarmarcznie? Chodzi mi o to, że damska obrączka ma 10 diamencików, co prawda maleńkich ale jest to już jakaś ozdoba a tu jeszcze dwa kolory? Sama nie wiem, w sumie mi się podobają i TŻ też ale nie chciałabym przesadzić. Muszę zapłacić za nie przelewem i dopóki tego nie zrobię mam jeszcze chwilę na zmianę decyzji. Co myślicie Pomocy

Mi podobać się podoba, ale generalnie nie skusiłabym się na takie coś.
W tej sprawie jestem tradycjonalistką i wzięłabym złotą obrączkę i taką sama jak masz mój Tż, a nie że Ja mam jakieś dodatki i jest urozmaicona.
Słusznie obrączka ma wyglądać dla kobiety głownie pięknie na palcu, ale dziwnie bym się czuła, że Ja mam inna i mój Tż ma inna.Tak jakbyśmy nie byli małżeństwem.To jest moje zdanie

Ale ładne bo skromne. Będziecie coś grawerować?

Stary 2009-07-08, 14:31   #4666
kliwia
Zakorzenienie

motley a mi sie podoabją. i nie wyglądają na jarmarczne
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:32   #4667
*Agatek*
Zakorzenienie

Kurka franek jak ja dawno tu nie byłam ale widzę baja się tylko ostała, czy któraś jeszcze z tamtego roku jak gadałyśmy o ślubach? co do kwiatków na ślub... ja wypatrzyłam wiązankę, jest cudna: http://republika.pl/blog_lq_4460327/...f0_14_19_0.jpg a włosy mam strasznie cienkie i kok nie wchodzi w grę... myślałam o czymś takim: http://www.fryzury.brat.pl/fryzury_s..._slubne054.jpg bądź....: http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura178515.htm co o tym myślicie, hm?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:34   #4668
zanetaa88
Zakorzenienie

Aguś bukiet ładny, ale czegoś mi w nim brakuje
Może pociągnąć na dół kwiaty albo trawę i dać jakieś koraliki albo inne zdobienia?
A czemu chcesz storczyk?
Może poszukaj bukiety z innych kwiatów?

Stary 2009-07-08, 14:36   #4669
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Anulka?
To jak Ty w końcu masz na imię?
Ania czy Anita, czy jeszcze inaczej?!
Dla mnie Anulka kojarzy się z tą z Rodziny Zastępczej taką pokręconą.
I trochę dziecinnie.

ale ze jak z rodziny zastepczej,...........
przecież tam występuje Alutka ( cale Alicja "Alutka" Kossowska żona Jędruli) a nie Anulka

a ja mam na imie Ania i zdrobnienie ktorym od zawsze moj sie do mnie zwraca to Anulka (no czasem fląderko)
a już do Anity to na pewno anulka nie pasuje.....

hmmm i dla twojej wiadomości moj nie ma na imie Borys

tablice mają byc dla nas w tym dniu

czy dziecinnie..... juz sie nie rób taka stara maleńka

Stary 2009-07-08, 14:36   #4670
zanetaa88
Zakorzenienie

Agatko druga fryzura powaliła mnie na ziemie!
Genialna!
Jak masz diadem to będziesz wyglądała jak księżniczka.
Ja tu nowa jestem od nie dawna buszuje

Stary 2009-07-08, 14:38   #4671
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

hahaha... jakbym miała przed oczami mnie i mojego TZ ... ja mam białą suknie, TZ chce brązowy, ale taki cappuccino/kawa z mlekiem garnitur, a ja chciałam bukiet taki sam: białe róże (ew. storczyki) i fioletowe eustomy, ale któraż z Was mi tu podsuneła super bukiet - może i Tobie sie spodoba i wiesz co... powiedziałam sobie, że osobiście mam dość kompromisów: suknia musi być dopasowana do "postawy", "gabarytów" TZ, żebyśmy nie wyglądali śmiesznie (ponieważ jestem ciut za duża ), itd. że powiedziałam dość: nie obchodzi mnie czy będzie bukiet do niego pasował. Wybiorę chyba ten pierwszy, ale jeszcze pomyśle
właśnie Wiesz ja chyba wezmę te herbaciane róże, najbardziej mnie tylko wkurza-że od początku sugerowała to teściowa i teraz wyjdzie że jej posłuchałam
Stary 2009-07-08, 14:43   #4672
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ale ze jak z rodziny zastepczej,...........
przecież tam występuje Alutka ( cale Alicja "Alutka" Kossowska żona Jędruli) a nie Anulka

a ja mam na imie Ania i zdrobnienie ktorym od zawsze moj sie do mnie zwraca to Anulka (no czasem fląderko)
a już do Anity to na pewno anulka nie pasuje.....

hmmm i dla twojej wiadomości moj nie ma na imie Borys

tablice mają byc dla nas w tym dniu

czy dziecinnie..... juz sie nie rób taka stara maleńka

No widzisz pomyliło mi się
Takie pierwsze skojarzenie miałam

To stawiacie na tak zwane przezwiska?
Pytając o Anitę miałam na myśli Twój login Anika, brakuje tylko "t" żeby była Anitka.
Dlatego zapytałam o Twoje imię.
A Anulka tak mi się kojarzy no co mam zrobić? Trochę jak do małego dziecka,
Jeżeli Twoje otoczenie tak do Ciebie się zwraca to wszyscy będą wiedzieli o kogo chodzi, prawda?

A stara to dlaczego miałabym się robić ?
Nawet się nie czuje na tyle ile mam

Stary 2009-07-08, 14:45   #4673
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś bukiet ładny, ale czegoś mi w nim brakuje
Może pociągnąć na dół kwiaty albo trawę i dać jakieś koraliki albo inne zdobienia?
A czemu chcesz storczyk?
Może poszukaj bukiety z innych kwiatów?
Bardzo podobają mi sie właśnie storczyki i dlatego chce właśnie z nimi. Myślałam tez żeby pomieszać zielony storczyk własnie z tym białym o różowym środku ale nie wiem skoro mowicie że to się gryzie ze sobą no i pozostaje sprawa bukietu dla swiadkowej
Stary 2009-07-08, 14:45   #4674
*Agatek*
Zakorzenienie

zanetaa88 Też mi się podoba druga fryzurka, tylko nie wiem jak to będzie wyglądało na moich włosach, bo jak mówiłam, mam strasznie cienkie:/ i czy się utrzyma do poprawin... ja tu kiedyś bywałam, a później przestałam i teraz nie wiem co i jak heh

Stary 2009-07-08, 14:48   #4675
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
właśnie Wiesz ja chyba wezmę te herbaciane róże, najbardziej mnie tylko wkurza-że od początku sugerowała to teściowa i teraz wyjdzie że jej posłuchałam

A ten bukiet który masz jako avatar?!
Bardzo ładny.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Bardzo podobają mi sie właśnie storczyki i dlatego chce właśnie z nimi. Myślałam tez żeby pomieszać zielony storczyk własnie z tym białym o różowym środku ale nie wiem skoro mowicie że to się gryzie ze sobą no i pozostaje sprawa bukietu dla swiadkowej

Kochana Ja tylko powiedziałam,że się gryzie MOIM ZDANIEM.
Idź zapytaj do kwiaciarni czy florystka widzi taki zestaw.
Ona na pewno Ci doradzi co i jak kochana,
albo napisz do tego Bartka co podałam Ci gg.
Mi pomógł.I nawet butonierkę dla Tż pokazał jaką mam mniej więcej zrobić.

Stary 2009-07-08, 14:49   #4676
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Anika to tez łączone
A od ania
Nika - od imienia mojej kotki ktora notabene zgineła tragicznie spadając z dachu

a Anulka to tylko Adam do nie mowi mamuśka na przykład do mnei mów "niusia"

Stary 2009-07-08, 14:54   #4677
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
zanetaa88 Też mi się podoba druga fryzurka, tylko nie wiem jak to będzie wyglądało na moich włosach, bo jak mówiłam, mam strasznie cienkie:/ i czy się utrzyma do poprawin... ja tu kiedyś bywałam, a później przestałam i teraz nie wiem co i jak heh

A byłaś już na próbnej?
Ja też mam problem z cienkimi włosami i lekko odstające uszy mam
Ale da się zamaskować
Właśnie znalazłam fajna fryzurkę, ale nie wiem czy nie za prosta.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

A to rozumiem, że na próbnej nie byłaś?
Ja mam ten sam problem co TY plus lekko odstające uszy
Ale da się zamaskować
Znalazłam własnie fryzrukę, ale nie wiem czy mi się podoba do końca

http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura219561.htm

Stary 2009-07-08, 14:54   #4678
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
My tez mielismy ta wodkepodobno bardzo dobra

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 14:55   #4679
*Agatek*
Zakorzenienie

zanetaa88 pokaż co tam znalazłaś nie byłam na próbnej... straciłam pracę i nie mam na nic kasy... totalna beznadzieja... a taka fryzura troszkę kosztuje... :/ ale ogólnie w lokach ładnie mi jest, a długie są za łopatki, tylko się rozdwajają :P ale z nimi porządek zrobię po ślubie

Stary 2009-07-08, 14:56   #4680
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Anika to tez łączone
A od ania
Nika - od imienia mojej kotki ktora notabene zgineła tragicznie spadając z dachu

a Anulka to tylko Adam do nie mowi mamuśka na przykład do mnei mów "niusia"

Widzisz nawet bym nie pomyślała, że 2w1.
Przykro mi w związku z kotkiem
Ale wiem,że Ania jesteś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości