Moja kolekcja perfum - część IV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 20:35   #3661
Daffodilka
Zakorzenienie

Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Daff - piekna kolekcja mam troche z Twoich skarbow niestety w ilosci odlewkowej, czesc w probkowej i 3 we flachonowej ( Samsara, Nu i FdB), rewelka kolekcja bardzo bliska mojemu sercu
LouLou, dzięki serdeczne Moja kolekcja byłaby jeszcze pełniejsza, gdyby znalazł się w niej pełnowymiarowy flachon Samsary, której Ci po cichutku zazdroszczę. To perfumy mojej młodości i mam do nich szczególny stosunek emocjonalny. Niestety na razie maluszek musi mi wystarczyć

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Daff, piękna kolekcja Przede wszystkim dlatego, że, jak piszesz, jest "Twoja". Też bardzo chciałabym taką mieć, ale jeszcze trochę mi brakuje.
Ślicznie dziękuję Kasiu. Ja też cały czas parcuję nad moim zbiorkiem, ale staram się nie ulegać już tak często forumowym modom. Tak było na przykład ze Smokami, Eau de Merveilles, Parfum Sacre, Shalimarem które nabyłam, a jakże, ale równie szybko wysłałam w świat. Teraz nieco dłużej się zastanawiam zanim cokolwiek kupię
Cytat:
Napisane przez BlackDee Pokaż wiadomość
Nooooooooo Daff (jeśli mogę w ten sposób się zwracać do Ciebie ) Umarłam z zazdrości na widok Lutens'ów i spisu odlewek, tyle rarytasów Serdecznie gratuluję i zazdroszczę, że masz juz tylko "swoje" zapachy, u mnie wiciąż jeszcze dużo jest przypadkowych, ale z jakichś powodów nie chcę ich się pozbywać.
Wstyd mi się przyznać, ale nie poznaje tych 2 czarnych flaszek między Stakusem a CdG Incense
I jeszcze pytanie o Millenaire - gdzieś wyczytałam, że są podobne do OI, czy to prawda? Bo szaleję za OI i szukam czegoś bardziej dostępnego, choć o ile wiem, Millenaire też już jest wyjęte z produkcji
Gratuluję takich wybornych zapachów
BlackDee (bardzo lubię skracanie mojego nicka), Twoje ciepłe słowa sprawiły mi wielką radość, ale jeszcze nie doszłam do siebie bo obejrzeniu Twojej pięknej kolekcji. W porównaniu z nią mój skromny zbiór jest tylko namiastką Lutensów mam tylko kilka (Bois Oriental, Amre Sultan, Ambre Sultan Fraiche i Five O'Clock), bo i nie wszystkie mnie zachwycają. Ostatnio zauroczył mnie Clair de Musc i pewnie będę się za nim rozglądać. Tych czarnych flaszek możesz nie znać - stoją tam głównie ze względu na kolor i prostą formę To Voluspy - Tobacco Vanille i Red Amber Incense. A jak to jest z Nature Millenaire? Faktycznie nie jest już produkowane, trudno je upolować i cena też jest odstraszająca. Jeśli chodzi o podobieństwo do OI...Cóż, dla mnie to dwa różne zapachy, mimo że zbliżone w charakterze - ciepłe, otulające, słodko-przyprawowe, typowo orientalne. NM jest jednak lżejszy, mniej cynamonowy a bardziej drzewny z delikatną dymną nutką, nie jest tak gęsty i esencjonalny jak mocno ogoniasta OI. Ta ostatnia wydaje mi się taka bardziej dostojna, przez to mniej uniwersalna i nie na każdą okazję. Ja co prawda mam OI (w klasycznej sukience), ale używam jej od wielkiego dzwonu, natomiast NM to mój numer jeden do pracy. Nie wyobrażam sobie, że miałoby go kiedyś nie być

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Daf! jestem wstrząśnięta!
oj pobuszowało by się

tak własnie patrzę i z Twoich odlewek nie znam tylko 3 zapachów ( a i tak są na liście do stestowania)
a co do butelek-mogłybyście jednak umieszczac spis bo nie każdy sie pokapuje po butlach
więc zapytam:
na drugim zdjęciu skrajna flaszka po lewej? a te dwie pod idolem?
Polly, no coś Ty Przecież Ty te wszystkie flaszki masz u siebie-jestem tego pewna Ale cieszę się, że Ci się (chyba) podoba Ta skrajna flacha to Esprit du Tigre Heeley'a a te dwie czarnule pod Idolem to nasze najnowsze nabytki - Voluspy. BlackDee też o nie pytała Fajnie się prezentują, pasują do klimatu, choć z zawartością jest różnie Sama zresztą wiesz

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2009-07-07 o 20:48
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:55   #3662
nebraska
Zakorzenienie

Nie zapowiadał mi się wieczór pełen wrażeń, a tu proszę, tyle cudów!

Wiem, że każda kolekcja zasłuduje na osobne słowa uznania, ale jestem zbyt oszołomiona, aby je sklecić, tak więc, Gothic, BlackDee, Teza, Nosek, Daffodilka - zbiorowe przeogromne Ach....

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 21:11   #3663
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim pieknych i pachnacych kolekcjiSam bym co niektore flaszki wykradl
A teraz ja sie znow podziele swa skromna kolekcja lekko po faceliftingu
-----------------------
Uffffffffffffffffff nie wiedzialem ze tyle tego mam
Koniec i po raz kolejny przed wami sie obnazylem
Tezo, zaniemowilam z wrazenia, szczeka mi opadla doslownie Ja musze to koniecznie mojemu Mężczyźnie pokazac

Cytat:
Napisane przez dioneja Pokaż wiadomość
Ach tak oglądam i mam obawy czy pokazywać moją 'kolekcje' bo przy tych wszystkich wspaniałych zbiorach to mój wygląda ubogo. Chociaż pomimo, że upatuję 3 kolejne zapachy to i tak mam wrażenie, że jest on miniaturkowy ale co tam
Tak więc oto moja kolekcja: Brazil Beat, I love love, jakaś mgiełka Yardley Fruit sensation, U by Ungaro, olejek zapachowy przywieziony z Tunezji, Christina Aguilera, B.U.
Dionejo, kazda kolekcja jest sliczna, bo kazda jest taka "swoja" i "wlasna". Gratuluje Ci glownie love love - bardzo lubie ten zapach

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A to może przy okazji i ja pokażę moje flaszki, choć kilka moich zapachowych Siostrzyczek już je zna. Nie jest ich dużo i chyba dość dobrze je widać, więc opisywać nie będę W tej chwili mam tylko "moje"zapachy, których z przyjemnością używam (wszystkie inne powędrowały w świat), natomiast jest kilka, które chciałabym mieć dla samego posiadania, choćby wszystkie kadzidlane pięcioraczki CdG, czy Armani Prive Bois d'Encens. Może kiedyś... Jako, że odlewki są słabiej widoczne zamieszczam ich spis (sorki za błędy - coś nie mogę się dziś obudzić).
.
Daffodilko, moj szacunek i szczere gratulacje Laczy nas tylko organza, ale wiele buteleczek z checia bym Ci podebrala. Do wielu pewnie nosek z przyjemnoscia bym przylozyka. Zawsze ogladam tego typu kolekcje z ogromna ciekawoscia polaczona z lękiem. Ciekawosc, bo mam ochote zapoznac się z co niektórymi cudami, a z lękiem - bo czuje, że przepadne i pojde z torbami Jak zaczne testowac, to pewnie bede sciagac cuda z drugiego konca swiata. Nauczona doswiadczeniem z probkami, ktore dostaje od wizazanek boje sie juz czegokolwiek testowac i zostaje przy klasykach Ale takie kolekcje jak Twoja robia na mnie ogromne wrazenie.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
no to teraz ja, bo dawno nic nie wklejałam
Nosku, sliczna kolekcja Bardzo lubie love love, Rumeur tez mi sie podoba, szkoda tylko ze taki nietrwaly na mnie. Czy z Twojej skory tez tak szybko sie ulatnia? Mialam Addicta2, wydalam go jednak a cos czuje, ze teraz by mi sie spodobal znowu. Chance tez mam w planach zakupowych. Bombke posiadalam jedynie przez chwile zanim wypadla mi z rak, ale zapach mi sie podoba. A na Kenzo wlasnie urzadzam polowanie Duzo zapachow nas laczy Probuje sie tez przekonac do Euphorii, bo do Addicta i Hypnose raczej mi sie nie uda
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 21:15   #3664
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
mimo przetasowan u Ciebie ciagle sporo nas laczy masz jeden z moich signature scents
gdzie te czasy, gdy noskowa kolekcja to bylo kilka zdjec?
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 21:17   #3665
Kasiulka22
Zakorzenienie

Nosku całkowicie moja kolekcja, padłam i leżę!!!!!!!!!!!! ależ jestem ciekawa rumeur! muszę przebadać kwc Gratuluję wszystkich śliczności!

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
mimo przetasowan u Ciebie ciagle sporo nas laczy masz jeden z moich signature scents
Szykujcie się na moją Kasiulka powróci ze zdwojoną mocą

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 21:23   #3666
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Nie zapowiadał mi się wieczór pełen wrażeń, a tu proszę, tyle cudów!

Wiem, że każda kolekcja zasłuduje na osobne słowa uznania, ale jestem zbyt oszołomiona, aby je sklecić, tak więc, Gothic, BlackDee, Teza, Nosek, Daffodilka - zbiorowe przeogromne Ach....
Nebrasko, pięknie dziękuję

Cytat:

NoskuNosku, masz śliczną kolekcję, choć żałuję, że nie znam zawartości tych wyjątkowo dekoracyjnych flakoników. W każdym razie wspaniale się prezentują i sądząc po tonacji kolorystycznej ich zawartość musi być bardzo kobieca i subtelna, a właścicielka delikatna i niezwykle romantyczna. Serdecznie gratuluję

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Daffodilko, moj szacunek i szczere gratulacje Laczy nas tylko organza, ale wiele buteleczek z checia bym Ci podebrala. Do wielu pewnie nosek z przyjemnoscia bym przylozyka. Zawsze ogladam tego typu kolekcje z ogromna ciekawoscia polaczona z lękiem. Ciekawosc, bo mam ochote zapoznac się z co niektórymi cudami, a z lękiem - bo czuje, że przepadne i pojde z torbami Jak zaczne testowac, to pewnie bede sciagac cuda z drugiego konca swiata. Nauczona doswiadczeniem z probkami, ktore dostaje od wizazanek boje sie juz czegokolwiek testowac i zostaje przy klasykach Ale takie kolekcje jak Twoja robia na mnie ogromne wrazenie.
Wiko, dziękuję pięknie za ciepłe słowa Wiesz, mnie też w ostatnich czasach zaczyna ciągnąć w kierunku klasycznych zapachów, choć do noszenia Chanel No5 czy 19 jeszcze nie dojrzałam. Ale OI czy Dolce Vita zrobiły dobry początek, a dziś z dużą przyjemnością testuję Chanel No5 Eau Premiere. Czyli może jest jeszcze dla mnie ratunek?

Czas edycji: 2009-07-07 o 21:25
Stary 2009-07-07, 22:39   #3667
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez [COLOR=Silver
[/COLOR]

Szykujcie się na moją Kasiulka powróci ze zdwojoną mocą
Ze zdwojona moca to bedzie cos! Wprost nie moge sie doczekac.

A calej reszcie gratuluje pieknych kolekcji, zielenieje z zazdrosci i zastanawiam sie kiedy w koncu ja zblize sie choc troche do zaspokojenia swoich zapachowych chcic.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 23:15   #3668
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Nosku, ale słodko u Ciebie To moje "początkujące" klimaty. Parę buteleczek miałam

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 23:20   #3669
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Polly, no coś Ty Przecież Ty te wszystkie flaszki masz u siebie-jestem tego pewna Ale cieszę się, że Ci się (chyba) podoba Ta skrajna flacha to Esprit du Tigre Heeley'a a te dwie czarnule pod Idolem to nasze najnowsze nabytki - Voluspy. BlackDee też o nie pytała Fajnie się prezentują, pasują do klimatu, choć z zawartością jest różnie Sama zresztą wiesz
aż pobiegłam do szafy sprawdzić - niestety-nie ma ich tam,
aaaa...Voluspy- dopiero dostanę swoją dlatego nie poznałam ,
tigree tez znam-czy wg. Ciebie STH nie jest podobny do Tigre?

co do mojej kolekcji-to byście sie zdziwiły jak zieje pustką

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-07-08 o 11:21
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 03:51   #3670
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez BlackDee Pokaż wiadomość
Sabbath, czytam Wasze forum od ponad roku i do tej pory wciąż mnie zachwyca sposób, w jaki Ty znajdujesz dla każdej wizażanki tak szczególne, nieogólnikowe słowa I na początku ubiegłego roku, kiedy jeszcze tylko rozpoczynałam znajomość z niszowcami, to Twoja kolekcja dawała mi wiele inspiracji i ciągle wracałam, by ją oglądać i zachwycać się nią. Dziękuję
BlackDee, naprawdę zainspirowałam Cię choć trochę?! No to teraz naprawde jestem z siebie dumna. Mieć, skromny nawet, udział w stworzeniu takiego skarbca zapachów to jest COŚ!

Moje zbiory nieco się zmieniły przez ten rok. Powiedziałabym, że stały się jeszcze bardziej monotonne. Szykuję się do uwiecznienia tej ewolucji.
Cytat:
Fot1.od lewej-2*TM A*men,YSL Nu edp,CdG Avignon,Max Mara Kashmina Touch,YSL Nu edp,Olivier Durbano Black Tourmaline,Penhaligon's Elixir,Cardinal by Heeley,L'artisan Tea For Two,Annick Goutal Ambre Fetiche
Fot2.od lewej-Bvlgari Black,Paco Rabanne Black XS,YSL Opium PH edt,Mexx Diversity,L'artisan Safran Troublant,Hermes Elixir Des Merveilles,M.Micaleff Gaiac
Fot3.od lewej-2*Gucci Gucci PH edt,Guerlain Aqua Allegoria Winter Delice,TM A*men,YR Nature Millenaire PH edt,Kenzo Jungle Elephant edp,YSL M7
Fot4.od lewej-Bvlgari BLV Notte PH,Bruno Banani Pure Man,Kenzo Kenzo PH,2*Givenchu Pi,YR Neonatura Cocon,Donna Karan Black Cashmere
Fot5.od lewej-Cartier Le Baiser Du Dragon edp,Shiseido Feminite Du Bois edp,Lagerfeld Sun Moon Stars,Karl Lagerfeld Kapsule Woody,CK Euphoria Intenso Man,Fendi Fendi edt,Ermenegildo Zegna Zegna Intenso
Fot6.od lewej-Dsquared He Wood,David Beckhman Intimately Night,TM Angel,Gucci Gucci by Gucci PH edt,balsam do ciala Donna Karan Black Cashmere,Victoria Secrets Dream Angels Heavenly edp

-----------------------
Ha! Obnażony Braciszku, na golasa tez jesteś do mnie podobny, jak się okazuje.
Trzynaście zapachów nas łączy na bieżąco.
Dodatkowe pięć miałam niegdyś, ale już nie mam (o czym w kilku przypadkach wiesz najlepiej).
Oraz jeszcze siedem, których nie mam, ale chętnie bym miała...
To daje 25 punktów wspólnych.
A jeszcze dodać mogę zapachy, które miałeś, a nie masz, bo teraz ja je mam...

Czy ja jeszcze w ogóle muszę pisać, że mi się podoba?
Cytat:
Ach tak oglądam i mam obawy czy pokazywać moją 'kolekcje' bo przy tych wszystkich wspaniałych zbiorach to mój wygląda ubogo. Chociaż pomimo, że upatuję 3 kolejne zapachy to i tak mam wrażenie, że jest on miniaturkowy ale co tam

Tak więc oto moja kolekcja: Brazil Beat, I love love, jakaś mgiełka Yardley Fruit sensation, U by Ungaro, olejek zapachowy przywieziony z Tunezji, Christina Aguilera, B.U.
Dioneja, przecież podobno rozmiar nie ma znaczenia.
Najważniejsza jest radość, jaką daje nam używanie perfum, a nie ilośc flaszek.

Zaciekawił mnie olejek z Tunezji (tez mam kilka flaszeczek). Jaki to zapach?

Cytat:
A to może przy okazji i ja pokażę moje flaszki, choć kilka moich zapachowych Siostrzyczek już je zna. Nie jest ich dużo i chyba dość dobrze je widać, więc opisywać nie będę W tej chwili mam tylko "moje"zapachy, których z przyjemnością używam (wszystkie inne powędrowały w świat), natomiast jest kilka, które chciałabym mieć dla samego posiadania, choćby wszystkie kadzidlane pięcioraczki CdG, czy Armani Prive Bois d'Encens. Może kiedyś... Jako, że odlewki są słabiej widoczne zamieszczam ich spis (sorki za błędy - coś nie mogę się dziś obudzić).
Odlewki:
CdG - Sequoia, CdG2 Man, Zagorsk, Avignon, Kyoto, Ouarzazate, Hinoki
Lutens - Chene, Chergui; Durbano - Jade, Rock Crystal; Etro - Shaal Nur, Etra, IHP -Burning Leaves, Memory of Kindness; Voluspa - Vervaine Olive Leaf, Burmese Rosewood, Baltic Amber, Eau d’Italie - Eau d’Italie, Bois d’Ombrie, Baume du Doge, LesNez - Let Me Play The Lion, Diptyque - Eau Lente, M.Micallef - Black Sea, Bond No9 - New Haarlem, L’Artisan Parfumeur - Safran Troublant, Heeley - Cardinal, Penhaligons - Elixir, Cristiano Fissore - Cashmere For Men, Demeter - Bonfire, Zara - Amber, L’Occitane - Amber, Givenchy - OI, Nina Ricci - Belle de Minuit, Frapin - Terre de Sarment, Donna Karan - Wenge, Must de Cartier, Ginestet Le Boise, YSL - Opium PH.
No i masz babo placek. Znowu muszę się zachwycać!
No muszę. Nie mogę inaczej...

Łączy nas... jakieś 30 zapachów. Kilkanaście albo i więcej miałam lub chciałabym mieć. Twoja półka wygląda tak, że nieomal mogłaby być moja. Gdybym tylko miała tak piękne meble...

Co do odlewek, mam ten sam problem. Nie zużywam. No nie mogę i basta. Testuję, używam ze dwa razy, a potem chomik atakuje i kończy się radocha. Jak znajdziesz metodę na zgwałcenie wewnętrznego chomika, to proszę, podziel się ze mną. U mnie działa tylko wymienianie odlewek na... inne odlewki. których też nie zużywam.

Cytat:
aaaa...Voluspy- dopiero dostanę swoją dlatego nie poznałam ,
tigree tez znam-czy wg. Ciebie STH nie jest podobny do Tigre?
Moim zdaniem zupełnie nie jest.
Cytat:
co do mojej kolekcji-to byście sie zdziwiły jak zieje pustką
Ja się chętnie zdziwię. Lubię się dziwić, szczególnie jeśli nie do końca wierzę w przyczyny zadziwienia.
Zadziw nas Polly.

NoskuNosku, nie zacytował mi się Twój post.
Masz fuksjowy Budyniek i dużą Flowerbombkę. Urocze są te kompozycje niessssamowicie i bardzo mi do Ciebie pasują.
Ja już pisałam kiedyś, że dla mnie zawsze pozostaniesz "noskiem", nie "nosem" i ta odsłona kolekcji moje odczucia potwierdza. Ślicznie.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 08:09   #3671
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Odlewki:
Lutens - Chene, Chergui; Durbano - Jade, Rock Crystal; Etro - Shaal Nur, Etra, IHP -Burning Leaves, Memory of Kindness; Voluspa - Vervaine Olive Leaf, Burmese Rosewood, Baltic Amber, Eau d’Italie - Eau d’Italie, Bois d’Ombrie, Baume du Doge, LesNez - Let Me Play The Lion, Diptyque - Eau Lente, M.Micallef - Black Sea, Bond No9 - New Haarlem, L’Artisan Parfumeur - Safran Troublant, Heeley - Cardinal, Penhaligons - Elixir, Cristiano Fissore - Cashmere For Men, Demeter - Bonfire, Zara - Amber, L’Occitane - Amber, Givenchy - OI, Nina Ricci - Belle de Minuit, Frapin - Terre de Sarment, Donna Karan - Wenge, Must de Cartier, Ginestet Le Boise, YSL - Opium PH.
I kto by pomyślał, że zaczynałaś od flaszki Code. Taka rewolucja, że ho ho... Gratuluję zbioru - piękny, chętnie bym w nim pobuszowała.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:

Uroczo, dziewczęco, zwiewnie... gratuluję zbiorku.

Cytat:
Gratuluje wszystkim pieknych i pachnacych kolekcjiSam bym co niektore flaszki wykradl
A teraz ja sie znow podziele swa skromna kolekcja lekko po faceliftingu

Fot1.od lewej-2*TM A*men,YSL Nu edp,CdG Avignon,Max Mara Kashmina Touch,YSL Nu edp,Olivier Durbano Black Tourmaline,Penhaligon's Elixir,Cardinal by Heeley,L'artisan Tea For Two,Annick Goutal Ambre Fetiche
Fot2.od lewej-Bvlgari Black,Paco Rabanne Black XS,YSL Opium PH edt,Mexx Diversity,L'artisan Safran Troublant,Hermes Elixir Des Merveilles,M.Micaleff Gaiac
Fot3.od lewej-2*Gucci Gucci PH edt,Guerlain Aqua Allegoria Winter Delice,TM A*men,YR Nature Millenaire PH edt,Kenzo Jungle Elephant edp,YSL M7
Fot4.od lewej-Bvlgari BLV Notte PH,Bruno Banani Pure Man,Kenzo Kenzo PH,2*Givenchu Pi,YR Neonatura Cocon,Donna Karan Black Cashmere
Fot5.od lewej-Cartier Le Baiser Du Dragon edp,Shiseido Feminite Du Bois edp,Lagerfeld Sun Moon Stars,Karl Lagerfeld Kapsule Woody,CK Euphoria Intenso Man,Fendi Fendi edt,Ermenegildo Zegna Zegna Intenso
Fot6.od lewej-Dsquared He Wood,David Beckhman Intimately Night,TM Angel,Gucci Gucci by Gucci PH edt,balsam do ciala Donna Karan Black Cashmere,Victoria Secrets Dream Angels Heavenly edp

-----------------------
Mniam mniam, przesmakowity zbiór. Części zapachów nie znam, ale stoją w takim towarzystwie, że na pewno warte poznania. Gratulacje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 08:23   #3672
agaa13
Zakorzenienie

Tezo, Daff, Nosku przepiękne macie kolekcje. gratuluje.
agaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 08:29   #3673
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Zmiany wyraźne, ale nadal słodko, świeżo i dziewczęco.
Gratuluję Nosku.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 08:40   #3674
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
No i masz babo placek. Znowu muszę się zachwycać!
No muszę. Nie mogę inaczej...

Łączy nas... jakieś 30 zapachów. Kilkanaście albo i więcej miałam lub chciałabym mieć. Twoja półka wygląda tak, że nieomal mogłaby być moja. Gdybym tylko miała tak piękne meble...

Co do odlewek, mam ten sam problem. Nie zużywam. No nie mogę i basta. Testuję, używam ze dwa razy, a potem chomik atakuje i kończy się radocha. Jak znajdziesz metodę na zgwałcenie wewnętrznego chomika, to proszę, podziel się ze mną. U mnie działa tylko wymienianie odlewek na... inne odlewki. których też nie zużywam.
Sabb, wiesz, że dla mnie i podejrzewam, że dla wielu innych Wizażanek jesteś swoistym olfaktorycznym guru, tak, że kształt "czarnej" części mojej kolekcji to głównie zasługa Twoja i Twoich recenzji. Na bieżąco śledzę Twoje nowe fascynacje, bo zawsze istnieje duże prawdopodobieństwo, że mogą stać się i moimi. I przeważnie (z wyjątkiem BT, HS, HW, i Bois d'Ombrie) tak jest - stąd tyle wspólnych zapachów. Z niecierpliwością oczekuję też nowej odsłony Twojej kolekcji, bo podejrzewam, że zaszły tam istotne zmiany - bardzo jestem ich ciekawa. A co do odlewek mam jotę w jotę tak samo. Podekscytowana czekam na kolejne przesyłki z odlewkami, drżącymi rękami walczę z bąblowymi kokonami, niecierpliwie psikam na nagdarstek, w skupieniu testuję zapach i...odkładam flaszeczkę do odlewkowej skrzyneczki. Te, które mnie nie zachwyciły idą do wymiany albo na All, pozostałe czasem wyjmuję, wącham, zachwycam się i z powrotem chowam. Chomik zawsze triumfuje Wyjątkowo wredna gadzina
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Aga, bardzo dziękuję Cieszę się, że Ci się podoba

Czas edycji: 2009-07-08 o 08:43
Stary 2009-07-08, 09:54   #3675
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
dionejo, bardzo ladnie u Ciebie, nie przesadzaj

Cytat:
A to może przy okazji i ja pokażę moje flaszki, choć kilka moich zapachowych Siostrzyczek już je zna.
Daffodilko, kolejna bogata, piekna kolekcja gratuluje

Cytat:
i tu tez mi sie podoba, lacza nas pewne zapachy
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 10:06   #3676
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
hm, śliczności...
zazdroszczę Lolitki, obu Moschino i Euphorii
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 11:34   #3677
Polly_
grozi wypollizowaniem

ta ja mam jakoś dziwnie z odlewkami- bo jak mi sie podobają to zuzywam śmiało przecież zawsze po zużyciu odlewki można nabyć kolejną odlewkę lub flaszkę
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:23   #3678
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Daffodilko, kolejna bogata, piekna kolekcja gratuluje
Siarko, pięknie dziękuję Jest mi bardzo miło
Stary 2009-07-08, 12:35   #3679
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

BlackDee przepiękna kolekcja, robi wrażenie, zwłaszcza czarnulki wyglądają przecudnie.

teza20 a ja niezmiennie zazdroszczę Gaiac

Daffodilko, pięknie prezentuje się Twoja kolekcja, wiele zapachów chętnie bym podkradła.

noseknosek podwędziłabym dla siebie Hypnose Elixir Rumeur 2 Rose też bym podkradła. Piękna, radosna kolekcja.

Chwilę nie zaglądałam, a tutaj tyle wspaniałości.
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:47   #3680
Małgosia791
spin doctor

Uwielbiam ten wątek

Cytat:
Odlewki:
Powalający zbiór. prawie nic nie znam z Twojej kolekcji Chętnie spędziłabym cały dzień sam na sam z Twoimi zapachami i testowała, testowała....

[QUOTE=Kasiulka22;13139971

Szykujcie się na moją Kasiulka powróci ze zdwojoną mocą [/QUOTE]
Czekam z niecierpliwością

noseknosek- prawie wszystko (oprócz DKNY i CK One-traumy, brrr; L LL i Rush-bo mam ) bym przygarnęła. Super.
Stary 2009-07-08, 12:55   #3681
magdulenka
Zakorzenienie

Daff, jejku, jejku.... Ślinię się już pół dnia i nie wiem co napisać...

Że większość przygarnęłabym bez mrugnięcia okiem
Że tyle moich masz... (10 sztuk obecnie, 2 to czas przeszły, 9 punktów wspólnych odlewkowych )

Co jeszcze... PIĘKNIE i MOJO Gratuluję!

Dioneja - początki są zawsze początkami (każda z nas tak zaczynała ... a potem nadchodziła era Wizażu i kolekcja zaczynała rosnąć sama) Powodzenia w dalszym zachwycie perfumami

Nosku, słodko i uroczo u Ciebie - mimo odmmiennych upodobań (a może dzięki nim ) podziwiam Twoją kolekcję i gratuluję bardzo

Dzieje się tu ostatnio, oj dzieje...

Czekam z niecierpliwością na cd.

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:57   #3682
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Nosku, ale slodko u Ciebie!
Ja tez mam w swoim zbiorku Euphorie, Flowerbomba,Amour, Hypnose (z tym, ze klasyczne) kiedys mialam Addicta 2 i nadal za nim tesknie;-) Lubie tez Chance, ale majac do wyboru Chance i Coco Mademoiselle , kupilam to drugie. Widze u Ciebie Baby Doll, musze sobie koniecznie przypomniec ten zapach! No i powachac Lolite , bo akurat tej nie mam.

Dzisiaj do mojej kolekcji dolaczylo Midnight Poison w wersji dla kolekcjonerow. W Polsce czeka jeszcze na mnie Flowerbomb (moja druga flaszka juz, pierwsza poszla bardzo szybko!) oraz Prada. Po powrocie z urlopu wkleje aktualizacje.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:16   #3683
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Aktualizacja czerwcowa
Avon Summer White
Yves Rocher Pur desir de Lilas
C-Thru Black Diamond
Puma I'm going
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7081134.jpg (77,7 KB, 118 załadowań)

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-07-08 o 13:18
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:45   #3684
aliś
Zadomowienie

Imponujące kolekcje fanów m.in Tezy, Ghotic i Daffodilki.
Luskam, widzę Pumę, kiedys bardzo pargnełam mieć bzową YR
Najbliższa mi kolekcja Nosek Nosek - podzielam miłość (uzywając)do Flowerbomb, Bright Crystal, Funny, DKNY, I Love puściłam w świat, Ck czeka na wylot, LL mam tylko odleweczkę, a od Ciebie zabrałabym Addicty, Escadę, Baby Doll, Lanvin, Roumeur 2, Rush 2, Hypnose elixr (nie próbowałam, ale marzę w ciemno), Chane, ach....wszytko mogłabym

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 13:49   #3685
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

A no tak!Cała i zdrowa!
Kolekcja Noska jest jak dla mnie idealna!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 17:19   #3686
GothicAristocrat
BAN stały

przepraszam że ja tu tak tylko przelotem i nie zdazylam przejrzeć wszystkich kolekcji i przy okazji wielkie dziekuję i mnóstwo całusów za komplementy mojej kolekcji

teza- no ja musze koniecznie pokazac Twoja fote chłopakowi, ach jak ja bym chciala żeby bój men tak pachniał no mnóswto cudeniek, sporo nas łączy

Daff- Ty wiesz doskonale co ja chce napisac. juz nieraz zachwycałam sie Twoim zbiorem.. w moich oczach to są samiutke perełki, cudności którymi moglabym pachniec co dziennie. Na Twoje skarby patrzy mi sie z takim samym sentymentem i rozczuleniem jak na moje wlasne
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 18:35   #3687
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Wika28
Nosku, sliczna kolekcja. Bardzo lubie love love, Rumeur tez mi sie podoba, szkoda tylko ze taki nietrwaly na mnie. Czy z Twojej skory tez tak szybko sie ulatnia? Mialam Addicta2, wydalam go jednak a cos czuje, ze teraz by mi sie spodobal znowu. Chance tez mam w planach zakupowych. Bombke posiadalam jedynie przez chwile zanim wypadla mi z rak, ale zapach mi sie podoba. A na Kenzo wlasnie urzadzam polowanie Duzo zapachow nas laczy Probuje sie tez przekonac do Euphorii, bo do Addicta i Hypnose raczej mi sie nie uda
Dziękuję Na mojej skórze Rumeur 2 jest całkiem trwały jak na świeżaka, ale nawet w ciągu dnia lubię nim dopachniać, bo jego pierwsze, grejpfrutowe nuty są wręcz zniewalające. Euphorię mam w wersji Blossom, jest bardziej świeża, niż klasyk, jeśli nie znasz, to potestuj myślę, że powinna Ci się spodobać.
Cytat:
Napisane przez zizou
zizku myślę że kolekcja na nowo się rozrośnie, bo zaczynam za kilkoma zapachami tęsknić i w mniejszych pojemnościach chętnie bym je znowu u siebie widziała.. Poza tym ostatnio zaczyna mi się podobać Innocent..
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Nosku całkowicie moja kolekcja, padłam i leżę!!!!!!!!!!!! ależ jestem ciekawa rumeur! muszę przebadać kwc Gratuluję wszystkich śliczności!

Kasiulko dziękuję ślicznie Dla mnie Twoja kolekcja zawsze będzie niedoścignionym wzorem i inspiracją.
Cytat:
Napisane przez Daffodilka
NoskuNosku, masz śliczną kolekcję, choć żałuję, że nie znam zawartości tych wyjątkowo dekoracyjnych flakoników. W każdym razie wspaniale się prezentują i sądząc po tonacji kolorystycznej ich zawartość musi być bardzo kobieca i subtelna, a właścicielka delikatna i niezwykle romantyczna. Serdecznie gratuluję
Pięknie dziękuję, a chyba i z interpretacją trafiłaś
Cytat:
Napisane przez KasiaxQ
Nosku, ale słodko u Ciebie To moje "początkujące" klimaty. Parę buteleczek miałam
dziękuję bardzo!
Cytat:
Napisane przez Sabbath
NoskuNosku, nie zacytował mi się Twój post.
Masz fuksjowy Budyniek i dużą Flowerbombkę. Urocze są te kompozycje niessssamowicie i bardzo mi do Ciebie pasują.
Ja już pisałam kiedyś, że dla mnie zawsze pozostaniesz "noskiem", nie "nosem" i ta odsłona kolekcji moje odczucia potwierdza. Ślicznie.
Sabbath, dziękuję faktycznie "perfumowo" raczej nie dorastam ciągle kwiatki-sratki i owocki
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
dziękuję!

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Zmiany wyraźne, ale nadal słodko, świeżo i dziewczęco.
Gratuluję Nosku.
dziękuję!
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
i tu tez mi sie podoba, lacza nas pewne zapachy
dzięki, w takim razie muszę nadrobić wątek i przyjrzeć się Twojej kolekcji
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
hm, śliczności...
zazdroszczę Lolitki, obu Moschino i Euphorii
dziękuję i życzę szybkiej realizacji marzeń

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
noseknosek podwędziłabym dla siebie Hypnose Elixir Rumeur 2 Rose też bym podkradła. Piękna, radosna kolekcja.
Podwędzić nie dam ale jestem pewna, że idealnie by pasowały do Twojej kolekcji.

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
noseknosek- prawie wszystko (oprócz DKNY i CK One-traumy, brrr; L LL i Rush-bo mam ) bym przygarnęła. Super.
bardzo mi miło to słyszeć, zwłaszcza że też z zapartym tchem oglądałam Twoją kolekcję.

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Nosku, słodko i uroczo u Ciebie - mimo odmmiennych upodobań (a może dzięki nim ) podziwiam Twoją kolekcję i gratuluję bardzo
dziękuję ślicznie!
Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Nosku, ale slodko u Ciebie!
Ja tez mam w swoim zbiorku Euphorie, Flowerbomba,Amour, Hypnose (z tym, ze klasyczne) kiedys mialam Addicta 2 i nadal za nim tesknie;-) Lubie tez Chance, ale majac do wyboru Chance i Coco Mademoiselle , kupilam to drugie. Widze u Ciebie Baby Doll, musze sobie koniecznie przypomniec ten zapach! No i powachac Lolite , bo akurat tej nie mam.
no to rzeczywiście bardzo dużo nas łączy. Coco muszę przetestować dokładniej, kiedyś mi się podobała, ale jakoś zawsze miałam co innego do realizacji

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Najbliższa mi kolekcja Nosek Nosek - podzielam miłość (uzywając)do Flowerbomb, Bright Crystal, Funny, DKNY, I Love puściłam w świat, Ck czeka na wylot, LL mam tylko odleweczkę, a od Ciebie zabrałabym Addicty, Escadę, Baby Doll, Lanvin, Roumeur 2, Rush 2, Hypnose elixr (nie próbowałam, ale marzę w ciemno), Chane, ach....wszytko mogłabym
Ojej, jak miło kolejna siostra zapachowa. Wklejałaś może gdzieś swoją kolekcję? chętnie bym podejrzała co nieco.
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Kolekcja Noska jest jak dla mnie idealna!

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 18:58   #3688
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Tezo och gdyby każdy facet tak pachniał Zgadzam się z Gothic, że chyba czas pokazać twoją kolekcję chłopakowi, zeby w końcu przestał marudzić, że kupuje mu kolejny flachon

Daff oj jak ja Ci zazdroszczę Samsary Gratuluję

Nosku Twoja kolekcja jest bardzo bliska memu sercu. Z miłą chęcią zwinęłabym Ci każdy flakonik, który jeszcze nie zagościł w mojej kolekcji

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 21:14   #3689
dioneja
Rozeznanie

Cytat:
Dioneja, przecież podobno rozmiar nie ma znaczenia.
Najważniejsza jest radość, jaką daje nam używanie perfum, a nie ilośc flaszek.

Zaciekawił mnie olejek z Tunezji (tez mam kilka flaszeczek). Jaki to zapach?

Coś na podobieństwo malinki Tylko dość intensywny i trochę boję się używać :P
dioneja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 23:06   #3690
BlackDee
Raczkowanie

Cytat:
noseknosek, bardzo fajna, dziewczęca kolekcja, przypomina mi moje "początki"

Cytat:
BlackDee (bardzo lubię skracanie mojego nicka), Twoje ciepłe słowa sprawiły mi wielką radość, ale jeszcze nie doszłam do siebie bo obejrzeniu Twojej pięknej kolekcji. W porównaniu z nią mój skromny zbiór jest tylko namiastką Lutensów mam tylko kilka (Bois Oriental, Amre Sultan, Ambre Sultan Fraiche i Five O'Clock), bo i nie wszystkie mnie zachwycają. Ostatnio zauroczył mnie Clair de Musc i pewnie będę się za nim rozglądać. Tych czarnych flaszek możesz nie znać - stoją tam głównie ze względu na kolor i prostą formę To Voluspy - Tobacco Vanille i Red Amber Incense. A jak to jest z Nature Millenaire? Faktycznie nie jest już produkowane, trudno je upolować i cena też jest odstraszająca. Jeśli chodzi o podobieństwo do OI...Cóż, dla mnie to dwa różne zapachy, mimo że zbliżone w charakterze - ciepłe, otulające, słodko-przyprawowe, typowo orientalne. NM jest jednak lżejszy, mniej cynamonowy a bardziej drzewny z delikatną dymną nutką, nie jest tak gęsty i esencjonalny jak mocno ogoniasta OI. Ta ostatnia wydaje mi się taka bardziej dostojna, przez to mniej uniwersalna i nie na każdą okazję. Ja co prawda mam OI (w klasycznej sukience), ale używam jej od wielkiego dzwonu, natomiast NM to mój numer jeden do pracy. Nie wyobrażam sobie, że miałoby go kiedyś nie być
Daff dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Voluspy niestety jeszcze nie znam, więc już wiem, na co będę polować w najbliższym czasie, bo pomysły na olfaktoryczne testy mi się akurat kończą
OI bardzo kocham, mam kilka miniatur i oszczędzam, jak nie wiem co, więc szukam jakiejś podobnej zamiany, no ale NM też nie mam szansy upolować

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość

Dziękuję nebrasko

Cytat:
BlackDee, naprawdę zainspirowałam Cię choć trochę?! No to teraz naprawde jestem z siebie dumna. Mieć, skromny nawet, udział w stworzeniu takiego skarbca zapachów to jest COŚ!

Moje zbiory nieco się zmieniły przez ten rok. Powiedziałabym, że stały się jeszcze bardziej monotonne. Szykuję się do uwiecznienia tej ewolucji.
Sabbath naprawdę możesz być z siebie dumna Zgadzam się z Daff, dla wielu wizażanek jesteś autorytetem olfaktorycznym
Ale do dziś nie mogę zapomnieć mego rozczarowania, gdy w Twoim blogu przeczytałam, że mój wymarzony Idole prawie nie trzyma się skóry (A'propos zajrzałam teraz tam i okazuje się, że napisałaś to równo rok temu, 9 lipca ) Pomimo tego, nadal jest w mojej liście marzeń.

Z niecierpliwością czekam na fotki odnowionej kolekcji

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
BlackDee przepiękna kolekcja, robi wrażenie, zwłaszcza czarnulki wyglądają przecudnie.
Dziękuję ślicznie, bluegirl

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Aktualizacja czerwcowa
Avon Summer White
Yves Rocher Pur desir de Lilas
C-Thru Black Diamond
Puma I'm going
luskap, pamiętam, kiedyś chyba siostrze w prezencie kupowałam Pur desir de Lilas. Nieprawdaż, że pachną one jak prawdziwe bzy?

Edytowane przez BlackDee
Czas edycji: 2009-07-08 o 23:09
BlackDee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości