|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Eh jakiś dziwny mam dziś dzień - siadłam do nauki i przysnęłam na pół godziny
![]() A teraz już popijam kawkę, bo kurcze za 3 dni obrona, więc nie mogę tak spać ![]()
#1263 |
Rozeznanie
|
Orzeszku przesłodka śpiąca królewna
![]() Gratuluję zdrowej córeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję Królewny!
![]() |
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny, w sumie dla każdej mamusi jej pociecha jest najpiękniejsza, najmądrzejsza, no i przede wszystkim NAJUKOCHAŃSZA i drugiej takiej nie ma na caaałym świecie ![]()
![]() |
#1266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym te "zwykłe foteliki" też spełniają standardy bezpieczeństwa. to , że im nikt crash testów nie zrobił nie znaczy , że nie spisałyby sięw sytuacji stłuczki.... co do laktacji to też czytałam, że to bardziej w głowie ...ile w tym prawdy nie wiem, ale nie od dziś wiadomo, że emocje wpływają na hormony a hormony na emopcje więc.... Cytat:
![]() Cytat:
my też korzystamy ...z czasu dla nas...wczoraj poszliśmy do sypialni o 23 zasnęliśmy ok 1 w nocy... tak się kończy "korzystanie" ![]() ![]() mój mąż nawet zwykłych wizyt u położnej nie odpuszcza choć nie mamy już usg tylko śłuchamy serca...
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy Volvo V40. To bardzo bezpieczny samochód, ale mimo to zależy nam na porządnym foteliku, a że takie kosztują majątek, to wolę kupić ciut droższy, ale za to służący do ok. 4 roku życia. Cytat:
Co do ceny, to jestem ciekawa, jak dużą marżę narzucili sobie w sklepie w stosunku do tej podanej przez producenta. ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Nikuś, ale Ty masz fotelik z atestami ![]() Mąż mi wytłumaczył, dlaczego tak niewiele fotelików ma te atesty ADAC, bo to kosztuje. Małe firmy polskie, często korzystające z elementów chińskiej produkcji, raczej nie mają funduszy na takie testy. Co innego większe firmy zagraniczne. Nasze foteliki mają tylko homologację, czyli są dopuszczone do użytkowania w samochodzie.
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie foteliki Maxi Cosi i Bebe Confort przechodzą te testy i plasują się na wyższych miejscach w ocenach.
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz ma nalepkę, że spełnia normy ECE R44/03 czytałam o tym na stronie holenderskiej, ale nic o crash testach nie wyczytałam, chociaż jest tam napisane, że był testowany ale jak i na co to nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | ||||
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Malassezia pachydermatis to jakiś grzyb w uchu? moja jak donoście szczeka to potrząsa głową, myślałam, że jakiegoś zapalenia się nabawiła ale uszy ma czyste ![]() kamień powoli zaczął osadzać się na ząbkach (pozbywam się go za pomocą wykałączki) i z racji tego, że jest po części albinoską, ma często czerwone oczka - a tak to (odpukać) zdrowa jest. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na dowód, że jestem trochę przekorna - dziś wszystkie dobrze spałyście a ja zasnąć nie mogłam, - rano pojechałam na badanie krzywej cukrowej i ... wyobraźcie sobie, że ta glukoza mi smakowała ![]() - dwie godziny tam siedziałam, żadnego powera nie dostałam, tylko spać mi się chciało i głodna byłam jak wilk nie wiem co o tym myśleć ![]() choć mi się nie chce śmigam zaraz do fryzjera. mój dostał z pracy bony kulturalno-rekreacyjne i trzeba je wykorzystać; dziś fryzjer, potem może kosmetyczka, jakaś jaskinie solna ... zadbam o siebie za wsze czasy, a co ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
no dobra...poczytałam o tej pomarańczowej nalepce i standardach ECE R44
United Nations ECE Regulation No. 44 "Uniform Provisions Concerning the Approval of Restraining Devices for Child Occupants of Power-Driven Vehicles ('Child Restraint Systems')" To conform to the Regulation, a child restraint must meet a series of design and construction requirements and pass a series of performance tests. czyli jakieś testy robili ![]() no to nawet nie wiedziałam, że nasz fotelik ma jakieś testy robione. człowiek uczy się całe zycie..idę prasować... ![]()
![]() |
#1273 |
Wtajemniczenie
|
Orzeszku, jakie słodziutkie maleństwo
![]() ja już sos węgierski do placków mam zrobiony, ziemniaki obrane, tylko czekać do 15 ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||||||
Rozeznanie
|
Hello, hello
![]() Uapły wracają ![]() Orzeszku, cudowna Królewna!!! ![]() I ja też chcę kruszynkę lekko urodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dletgo przekonują mnie historie, ż jeśli kobieta chce karmić, to może, ponieważ to nie zależy od wielkości piersi, kształtu sutków itd. W razie problemów z przystawianiem ważny jest właśnie dobry doradca laktacyjny i wsparcie ![]() A z powodu historii Twojej siostry bardzo mi przykro ![]() Cytat:
Deklarując się do lekarza rodzinnego podpisała Pani równocześnie deklarację do pielęgniarki i położnej środowiskowo-rodzinnej. Często kobiety nie wiedzą o tym, że wybór pielęgniarki i położnej niekoniecznie jest związany z wyborem lekarza. Można poszukać kogoś, kto pracuje w ramach innej praktyki, nawet w dość odległym miejscu ( w ramach rozsądku oczywiście). Złożoną deklarację można zmienić. Warto więc rozejrzeć się za osobami, które Pani odpowiadają. Taka wybrana położna od Pani powinna dowiedzieć się, że oczekuje Pani dziecka i chciałaby Pani spotkania już w ciąży, a nie tylko tradycyjnie, po urodzeniu malucha. NFZ refunduje od niedawna wizyty w ciąży - indywidualną opiekę położnej (od 26tc). Szczegóły znajdzie Pani na stronach NFZ, można też uzyskać informację telefoniczną. Na pewno warto skorzystać ![]() Cytat:
![]() W drugim sklepie zaś tylko określiliśmy nasze potrzeby, a profesjonalny sprzedawca pokazał kilka rodzajów wózków, wstrzelił się w moje typy, których mu wcześniej nie zdradziłam ![]() Warto jednak pochodzić po sklepach i popytać ![]() Cytat:
![]() Można też się zgłosić do szpitala na badania ![]() Cytat:
![]() My mamy na Szcz! ![]() Bidon jest boski, serio ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Wpadam na sekunde bo zaraz małż mnie uprowadza. Nadrobię Was wieczorkiem.
W każdym razie Jumper X z fotelikiem będzie mnie kosztował 800 zł ![]() No i Jumper ogólnie w firmie uznany za najlepszy i warty polecenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
ehhh syzyfowa praca z wami, nadrobiała wczoraj 12 stron i nie miała siły juz odp... wchodze dzis i kolejne 2
![]() tak w skrócie Tequillla zdrowka dla mamusi ![]() Nika dziwaczny wplyw masz na mnie, jak to robisz ![]() ![]() Aniago tak jak dziewczny pisza o becikowym decyduje gmina/urząd miasta a nie UP. lece bo obiad sam sie nie zrobi -zajrze wieczorem aaaaa Ja mam dziś 100 dniówke ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zadomowienie
|
A ja się wkurzyłam, bo wczoraj mój szwagier jeździł moim samochodem i zostawił światła włączone chciałam pojechac do mamy na obiad a samochód nawet nie zimpnie, normalnie aż się zagotowałam
![]() Orzeszku piękna córcia jak ja bym chciała taką 3 kg urodzić ale to tylko marzenia, mój mąż się śmieje że nasza córcia poniżej 4 kg nie zejdzie ![]() A do mojej 100 dniówki 2 dni ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-10 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() oj dzisiaj jestem jakas nie do zycia- nic mi sie nie chche robic, absolutnie na nic nie mam ochoty. wczoraj nie bylismy w sklepie z mebelkami bo maz za pozno wrocil z pracy- ale za to dzis obiecal ze zalatwimy to na 100%. juz sie nie moge doczekac ![]() jezeli chodzi o imie dla synka to mamy ogromny problem bo nic nam kompletnie sie nie podoba- albo jak mi sie podoba to mezowi nie i na odwrot. wstepnie maz cos mowie o Alanie, a ja o Wiktorze ![]() kurcze jak tak patrze na ten moj brzuszek ktory pod wplywem akrobacji malenstwa zmienia ksztalty i ewidentnie widac ze maly bombarduje mnie kopniakami i kuksancami to nadziwic sie nie moge tym cudem jakim jest dziecko w lonie matki ![]() ![]() wiecie co? boje sie..... kurcze odkad zaczelam 3 trymestr to sie boje... kurcze sama nie wiem czego... ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Orzeszku jaka cudowna mala istotka- alez jest piekna ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- mailn30 posciel cudowna- uwielbiam wlasnie takiego typu- taka delikatna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jak pojechaliśmy do sklepu dziecięcego , to zaraz pojawił się pn, który chciał nam pomóc, zerknął na mój brzuch i mówi: poród w październiku? ![]() to jest dopiero spec-sprzedawca! lepszy niż moja połozna! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Fasoleczko nie żałuj X-Landera - ma malutką gondolę, dziecko wyrasta z niej w 3-4 miesiące, czyli w przypadku jesiennych dzieciaków mniej więcej w styczniu, ja sobie nie wyobrażam przesadzać takiego maleństwa do spacerówki w środku zimy.
Malin30 - pościel jest cudna! |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my jak bylismy w jednym sklepie (jeszcze wtedy bylismy nastawieni na 100% na x-landera i zaden inny nie wchodzil w gre) to uprzejmy pan sprzedawca podszedl do nas i zapytal czy moze pomoc. powiedzielimy ze jestesmy zainteresowani tym wozkiem i zapytalismy tylko o dostepnosc tego wozka w kolorze niebieskiem. na to pan popatrzyl na moj brzuch i zapytal kiedy rozwiazanie. jak sie dowiedzial ze to bedzie dziecko jesienne to od razu ODRADZIL TEN WOZEK. potwierdzil ze wozek ma za mala gondole na dzieciaczki jesienno/zimowe. zaproponowal 3 inne wozki- TANSZE - wiec widac ze uczciwy sprzedwaca. no i tym sposobem zrezygnowalismy z zakupu (inne nam nie odpowiadaly). bedac w innych skelpach sprzedwcy potwierdzali to samo co ten poprzedni- czyli ze gondola mala w x-landerze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Orzeszku słodzichną masz córunie w brzuszku
![]() ![]() ![]() ![]() A moje malenstwo przez ostatnie 2 dni chyba sie odwrócilo główką do dołu, bo kopniaki czulam tylko i wylącznie nad pępolem,a najnizej na jego wysokości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A od dziś znów mnie kopie w dół brzucha, a najczesciej "w tyłek" ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki Sorejna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dostałam dziś paczkę z allegro ze spodniami ciążowymi http://www.allegro.pl/item682336602_..._7kolorow.html - i zamiast czarnych jak chciałam, mam białe ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||
Zadomowienie
|
Juz zrobilam dwa prania i obydwa juz wysuszone
![]() ![]() ![]() TZ zabral mi dzis moje C8, wiec do sklepu pojechalam jego Partnerem i musze powiedziec, ze calkiem fajnie sie nim jezdzi ![]() ![]() ![]() Zjadlam obiadek, sama ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Ja czytalam gdzies, ze w zadnym wypadku jesli sie chce karmic nie nalezy dokarmiac butelka, ani kropli, bo maluchowi latwiej ciagnac z butli niz cyca i sie rozleniwia ![]() Ale w polskich (nie wiem jak u nas bedzie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-10 o 13:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() _________________________ __ Jeszcze godzina i weekend ![]()
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie lubie gotowac i chyba juz nie polubie ![]() ![]() Tak, malassezia moze siedziec i czesto ponoc siedzi w uszach, zrob psiakowy wymaz powinno wyjsc ![]() ![]() Ja tu robilam specjalnie biopsje, bo tu ani wetow, ani lekarzy, (wet nic pod mikroskopem nie widzial) ![]() ![]() Majac juz rezultat z labo nie potrafili przepisac lekow ![]() Leki na to kupila mi wolontariuszka w Polsce ![]() Ale jak dotad bez wiekszych rezultatow ![]() Ps. Malassezia to nie grzyb, a drozdzak ![]() Jade na poczte mam nadzieje, ze jeszcze otwarta ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-10 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama mam zwykły fotelik baby relax który w sklepie można kupić już całkiem niedrogo , ale ja go dostałam gratis z wózkiem. ale już jak pytaliśmy w naszym mieście w sklepie wierdsma o fotelik do quinny nowy to cały wózek kosztował 860 eu a fotelik prawie 200. u nas leje i leje, już poprasowałam, ogarnęłam na dole a teraz musze sypialnie odkurzać.. bo jutro....jedziemy po mebelki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.