|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Czesc mamuski
![]() obudzilam sie dzisiaj w nocy z bolem okresowym ale juz takim konkretnym i czekalam co bedzie, az zasnelam........jak mialam te bole to brzuch byl twardy jak skala w tym czasie czyli to chyba byly skurcze ogolnie czuje sie juz do ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 zamowilam sobie to masło poporodowe ujędrniajace Ziajka ad.2 nie mam pojecia ![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze sie dobrze bawiliscie ![]() Cytat:
![]() Svinecka pewnie wzniebowzieta ze ma synka przy cycu-tez bym byla ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Mamuski fajna stronka do poczytania , moze komus sie przyda: http://www.laktacja.pl/index.php?opt...360&Itemid=113
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Czesc dziewczyny,
w sobote zaczełam cos skrobac ale mi neta wcięło a potem już nie mialam kiedy :/ Byłam w Tarnowie na żuzlu. I super ze sie jednak zdecydowalam bo niewiem kiedy znow bede miala taka okazje. Na szczescie pogoda byla OK, troszke mi tylko podczas drogi brzuszek twardniał ale pozatym nic sie niedzialo. A i mala miała czkawke na meczyku, myslalam ze jej nigdy nie przejdzie. Wczoraj tez niemialam czasu zeby was poczytac ale jakos tak szybko mi dzien zlecial. Poszłam z TZ na spacerek, potem pojechalismy na lody, jakis filmik. Dodam ze wczoraj mialam termin z OM. Teraz czekam na termin zUSG (pewnie jeszcze z m-c). A dzis zabieram sie za sprzatanie. W koncu mam w sypialni wszystkie mebelki wiec mam juz co robic. Jeszcze musze pare rzeczy uprac bo dostalam kilka ciuszkow od kolezanki. I jak zdaze to moze juz cos poprasuje ![]() A jutro wizyty u okulisty to przy okazji zakupy zrobie bo mi jeszcze paru rzeczy brakuje i moze w tym tgodniu w koncu sie spakuje bo juz nie ma co tego odkladac. Jeszcze jedno. Kolezanka ma polecila cos takiego http://www.allegro.pl/item679020271_...zt_gratis.html Podobno duzo lepsze od zwyklej gruszki a przynajmniej nie trzeba sie stresowac ze nosek dzidzi uszkodzimy. No i do tego oczywiscie woda morska. Potem sprobuje was jeszcze poczytac. Bo teraz musze mykac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze mebelki juz macie ![]() pakuj, pakuj-moja torba juz od 2 tygodni czeka spakowana ![]()
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja w poniedziałek.
Czekoladko, ja dzisiaj tez miałam w nocy takie bóle, ale zasnełam jakos i rano juz nic sie nie działo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
ja już tez nie moge sie doczekać niuni, mogłabym juz dziś rodzić nawet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
odezwe sie wieczorem bo tż znowu mi kompa bierze
![]()
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Teraz to tu pustki są.... Mały ostatnio tak sie kręci ze az mam zakwasy na brzuchu... ![]() Dni mi lecą szybko i juz niedlugo tez bede miec swojego szkraba ![]() Lece wybierac kolory farb do salonu ![]()
#520 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie piękna pogoda dzisaij ... zastanawiam się czy pościel wyprać - trochę mi sie nie chce, ale ... szybko by wyschła ![]() Śniadania jeszcze nie jadłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękujemy za wieści od Svinecki ![]() ![]() no to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no a mały jakoś nie miał ochoty na spanie i cały czas się przeciągał ![]() ![]() Dziewczynki proszę o kciuki ... o 19 mam wizytę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm) Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm) Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm) marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm) megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm) Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm) p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm) jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm) musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm) eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm) Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm) miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------ 08.07.09 - (39 tc) CC - Maja (2300 g, 47 cm) Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel (3320 g, 56 cm) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() ![]() czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
BAN stały
|
hej to ja dalej z Amelką w brzuchu... jade zaraz na miasto, zajadę do wydziału komunikacji żeby zapytać o to przerejestrowanie samochodu, potem do MOPS-u może mi powiedzą czy na rodzinne się załapię...koleżanka ze mną jedzie to zawsze raźniej.
a obudziłam się ok 4 do łazienki, potem 2 godz nie spałam, jakaś zgaga mnie dopadła a potem jak zasnęłam to do 11 ![]() oki uciekam, miłego dnia mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
Frida
Ad. 1 Położna w sr mówiła że wystarczy od polowy warg sromowych w strone odbytu. czyli tam gdzie najtrudniej sięgnąć ![]() ![]() AD.3 u nas zakładają te samo rozpuszczające się szwy więc już nigdzie jeździc nie trzeba. Ale sadzę że położne już nie takie rzeczy widziały... Jak byś się przez cały dzień nie myła i z taka zaschnieta krwią pojechała to inaczej ale człowiek sam się krępuje i chce zeby wsjo ok bylo i czyściutko... Miramej Fotel bujany jest taki: http://www.fajneceny.pl/product-pol-...wno-Rafia.html i jest nieziemsko wygodny A piżamkę chcę wymienic sobie na inną bo troszkę mała jest... Jakk już wymienię to sie pochwale ![]() Wczoraj na imprezie było całkiem fajnie. Posiedzieliśmy trochę. I tak mnie wszystko bolało... Ehhh jaka zmęczona wróciłam. Wklejam foty przed domem mamy, Zaraz przed wyjściem Aha... dziś o 17 idę na pokaz pieluszek z www.pieluszkarnia.pl To będzie okazja je pomacac i w końcu się moze zdecyduję:P Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-13 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, no i brzuszek pierwsza klasa ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Miniusia
![]() ![]()
#527 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Kamilka ale ładnie wyglądasz tak promiennie
![]()
#528 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za link, dodałam do ulubionych, ale nie wiem, kiedy ja to wszystko przeczytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super brzuszek ![]() Dziewczyny, czy ze szczotkami do włosów dla dzidzi trzeba coś robić? Znaczy się wyparzać? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale byłam na kontroli i ciśnienie dna oka w normie i siatkówka też. ![]() Dziękuję wam wszystkim. ![]() ![]() miramej Ja zawsze mażyłam że, kiedy będę mieć dzidzi to kupię bujak, postawię w sypialni i będę w nim karmić. Niestety teraz po wstawieniu łuzeczka nie ma szans na upchnięcie jeszcze fotela. Więc stoi w pokoju dziennym. I jest tak wygodny, że chyba wywalę jeden fotel żeby więcej miejsca było ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |||
Zakorzenienie
|
pod nieobecnosc brata korzystam z lapka hehe
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczna mamusia z ciebie ![]()
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
przedstawiam wam małego Marcelka Svineckiej
![]()
#532 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj mialam malego doła ale dzis lepiej. W koncu zaczełam prasowac i ukladac ciuszki, jutro czesc reszta bo dzis juz mi sie nie chce. Torna planuje sie w piatek zając, bo wczsniej nie dam rady. Mysle ze zdaze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skierka, a jak dlugie cykle mialas? Ja różnie, czasem 28 dni a czesm 90!!! dni. W ubieglym roku wyszlo mi średnio ok 45 dni. I jak wg tego policzyłam to mi wychodzi 29 lipca ![]() Ide obiadek gotowac. Krupniczek i spaghetti. Nic oryginalego ale niemam pomysłu. Buziaczki dla was wszystkich ![]() Marcelek cudny. Svinecka musi byc przeszczesliwa ![]() Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-07-13 o 14:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam info od Svineckiej: "My jutro wychodzimy w koncu do domu. Mały jest cudowny. Jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziele wogole nie płacze, pielegniarki chodza i go chwala. Tylko ja mam nawam pokarmu i chwilowo walcze z bolem.... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny"
![]() |
#534 |
BAN stały
|
hej, już wróciłam. duszno jest a jazda autem po mieście masakra - pełno ludzi wszędzie... ale jakoś poszło. z samochodem to musimy wszystko załatwiać w Suwałkach i problem bo nie pojedziemy teraz...będziemy musieli kogoś prosić o zapłatę podatku i jakoś kombinować. lepsze wiadomości mam z MOPS-u. na rodzinne się łapiemy i to z moimi dochodami więc dodatkowy tysiąc będzie. a i o becikowe też tu możemy się ubiegać i też 1 tys i dodatkowo 200 zł od prezydenta miasta jest. więc fajnie.
kamilka, śliczna mamusia z ciebie ![]() svinecka, Marcelek cudny i fajnie że grzeczny i że jutro wycchodzicie mayaha ja cykle miałam różne, najczęściej ok. 35 dniowe ale kilka było 60-70 dniowych, jak sobie wpisywałam w taaki inny kalkulator cykl nie 28 dni a 35 to mi wychodzi termin na 15 chyba. tylko jak leżałam w szpitalu i miałam usg - to był 37.5 tydz ciąży to mam wpisane na kartę że płód 38.5 tc czyli większa. to już całkiem zgłupiałam. no zobaczymy kiedyś muszę urodzić.... aniu, oczywiście kciuki za wizytę i czekamy co napiszesz Unholy, mam nadzieję ża Bartuś w domku już idę się położyć bo jakoś z sił opadłam, pa |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze bedzie dodatkowa kasa ![]() ![]() ja tez uciekam bo siedze i malej niewygodnie bo wlasnie mnie zboksowala ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- a swoja droga ciekawe jak tam aha, annamaria i ainka ![]() sa juz po terminie ![]()
![]() |
#536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak sama mowisz, kiedys musisz urodzic... w kazdym bądź razie trzymam kciuki ![]() A z tym rodzinnym z MOPSu to jak to jest? Jaki trzeba miec dochod na czlonka rodziny? Bo becikowe to wiem ze sa dwa rodzaje. Jedno jest dla wszystkich a przy drugim niewolno przekroczyc jakiegos tam dochodu na członka rodziny, to napewnie sie nie zalapie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
BAN stały
|
Cytat:
becikowe to niezależnie od dochodu standardowo 1 tys. ale np w Olsztynie jest dodatkowo 200 zł więc warto zapytać to zależy. rodzinne to trzeba dochód za 2007 rok teraz do końca października, dostajesz wtedy 48 czy 49 zł co miesiąc i dodatkowo 1 tys jednorazowej zpomogi. na to rodzinne to dochód za 2007 rok nie może przekroczyć 504 zł na osobę. jak się maleństwo urodzi to liczysz na 3 chyba że masz inne dzieci czy ktoś inny dolicza się do gospdarstwa. jak teraz nie pracujesz to jakoś dochód twój mimo że z 2007 roku można uznać za utracony. u mnie nie ma takiej potrzeby bo i tak się łapię. najszybciej to wziąć pit za 2007 rok i policzyć. ja już wybrałam zaświadczenie z urzedu skarbowego o dochodach i dziś jak byłam pytać to babki od razu mi policzyły i wzięłam papiery do wypełnienia. teraz tylko musi się mała urodzić i mieć pesel i można składać. to tyle wiem |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() NOO jaki ladny kawaler..... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie. ... Skierko ja mam termin na dzisaij wg tego wzoru, ale tez miałam cykle 36-38 dniowe więc liczyłam inaczej ... tzn z takiego wzoru tylko dodatkowo dodawałam 8 dni i wyszedł mi TP 21 lipiec ![]() jaki słodki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dziekuję za kciuki! ![]() Cytat:
![]() ... ainka miała miec cesarkę - tylko czy ktoś ma do niej nr telefonu??? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.