|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Cudownie, że masz Lenkę Ja zamawiałam wszystkie pieluszki - a wzięłam dużo różnych na przetestowanie, co mnie i mojemu dziecku będzie odpowiadać najbardziej - właśnie przez internet. W sklepach dziecięcych, w których byliśmy oglądać wózki, była tylko zwykła biała tetra - nie dość, że chlorowana, to podobno jest w porównaniu do muślinów gorszej jakości - cieńsza, mniej chłonna i szybciej się niszczy. Kupowałam w: www.pieluszkarnia.pl www.ekobaby.pl www.naszedziecko.org EDIT: Ja na razie chcę zacząć tylko od tetry muślinowej i to w miarę cienkiej (Imse Vimse ma też 100g, zwykle pieluszka ma ok 65g), bo ponoć przy noworodku to robi różnicę, a chcę, żeby dzieć spał płasko, a nie na odwłoku jak u osy... Pozy tym, przy karmieniu piersią podobno kilka razy dziennie jest rzadka kupka, no i psik częsty, więc łatwo będzie mi zmieniać po prostu tetrę... A potem, jak podrośnie gabarytowo i łatwiej będzie opanować stałe stolce przez takie papierki izolujące, to włączę formowane pieluszki bambusowe i konopne (ponoć te dwa materiały mają największą chłonność - ale też i super długo schną) i kieszonki z wkładami właśnie bambus i konopie. Jak masz sklep, to pogadaj może ze sprzedawcą, powinni Ci chyba sensownie doradzić? Ja przez miesiąc czytałam o tych pieluszkach wielorazowych, nim zrozumiałam, ile jest opcji i co będzie dla mnie najkorzystniejsze.
till the sunlight burns a happy whole in your heart Edytowane przez karamari Czas edycji: 2009-07-13 o 16:42 |
|
|
|
|
#1502 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja znalazłam takie prześcieradełko na allegro http://www.allegro.pl/item667697845_...gumka_120.html ,tylko nie wiem czy o takie wam chodzi?
![]() Cytat:
Cytat:
Co do rzeczy jakie są potrzebne do zabrania do szpitala, to na stronie szpitala, w którym zamierzam rodzić jest wszystko podane, sprawdzie może wasze szpitale też mają swoje strony w internecie ![]() Wczoraj przyjechała moja siostra z Niemiec, spędziliśmy miło wczorajszy dzień i dzisiejsze po południe, szkoda że już pojechała
|
||
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Jeju ... zjadłam drodżówkę i cała się lepie
Nie mogę się doczekać kiedys zacznę prać i prasować ubranka dla maleństwa ![]() Co do pieluszek ... to mam coraz więcej wątpliwości, czy chcę używać wielorazowych
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Moja maleńka ma chyba dzisiaj ADHD
nie było godziny żeby sie nie ruszała, non stop kopie, teraz mam góle z lewej strony nie wiem czy to główka czy pupka ale twarde jest ![]() Ja jeszcze pieluch tetrowych nie kupiłam , może w przyszłym tygodniu zacznę się rozglądać na poscielą i pieluchami.
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się skupić na ćwiczeniach....nie idzie mi....
Cytat:
czyli mówisz, ze te formowane lepiej odłozyć na później a zacząć od lekkich i cienkich- też racja, że jak będzie miało dziecko grubo pod pupą to już nie będzie spało płasko. fakt. odkąd mam w głowie myśl "trzeci trymestr" , doznaję okropnego parcia na to, żeby wszystko jak najszyciej już teraz przygotować, kupić, załatwić, zrobić... wiem wiem nesting syndrome...bardzo uciązliwy.... ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#1506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wkleje wam zdjęcie brzuszka i drugie zdjęcie z synkiem Kubusiem
|
||
|
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale hmm ... Jeszcze niedawno płakałam, że nie mam nic dla dziecka, a teraz nie mam miejsca, żeby upychać to wszystko. Moja lista zawiera m.in:
a pewnie o połowie i tak zapomne i zapomniałam
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jejku, ale pięknie wyglądacie!!!! a jakie brzusio!!! słodkie! synuś jak malowanie! Cytat:
![]() po prostu szok jak ten czas szybko płynie...
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a za 2 miesiące będę miała dzidziusia przy sobie ![]() Jeju
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie... mi się wydaje, że tak niedawno nie mogłam się połowy ciązy wyczekać a tu nagle zaczynam III trymestr....jak to? kiedy? jak?
![]() martwię się cały czas, że coś mi jeszcze brakuje... ciągle zerkam na listę... do dziś rana martwiłam się, że nadal nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie chcę rodzić. teraz już wiem, wiem też że w każdej chwili będzie przy mnie położna i mąż i że zawsze mogę zmienić decyzję, że oni będą słuchać moich potrzeb. a przecież trzeba jeszcze wszystko wyprać...wyprasować...
|
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam.....
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Damy radę ... kto jak nie my
|
|
#1514 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nika- dzięki
Kubuś http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2009-07-13 o 17:54 |
|||
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
joannah slicznie wyglądasz a Twój synio boski jaki słodki uśmieszek ma
ja się bardzo cieszę że mam większość rzeczy od siostry bo wiem że dużo zaoszczędziliśmy a wydatki jeszcze będą jak się malutka urodzi.Fasoleczka ty mnie nie strasz bo ja teraz mieszkam 100 km od Lublina i nie ma innej opcji żebym tam nie rodziła, ja w swoim mieście nie chce rodzić za dużo się nasłuchałam złych opini. Nie wiem jeszcze jak to będzie ale mam nadzieje że dojadę na czas
|
#1516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak sie to fachowo nazywa) psinka skoczyla na mnie i miałam tyle szcześcia ze wturlikalm sie pod auto, a on mnie chciał jeszcze lapa siegnać mam skaze do dziś i wewnetrzny opór , lubie zwierzatka i zdecydowanie jestem kocia mama psa poglaszcze ale mam zawsze serce na ramieniu![]() Cytat:
Cytat:
5,5 miecha to cos wiek pod ząbki mozę cos od tematu jakis fajnych gryzaczków, albo jakos zabawke edukacyjna grajacą, moze zwyklego bąka, wpadni do sklepu Panie powinny cos doradzićŚlicznie wyglądacie a synuś podobny do ciebie
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-13 o 18:41 |
|||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w sklepie z artykułami dziecięcymi. W tym tygodniu zamówimy wózek, ale musimy wpłacić całą sumę. No i jutro albo w środę przyjdzie ta pościel, która mi się spodobała, za cenę, jaką podaje producent, bo wycofuje ją z produkcji. Tylko prześcieradła z falbaną maskującą i prawdopodobnie rożek będę musiała poszukać na Allegro. Sprawdzę jeszcze w jednym sklepie.
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i widzę, że już sporo mam do nadrobienia od wczorajszego wieczoru, ale to chyba jutro, bo dziś padam
![]() Obroniłam się na 4 Trochę stresu miałam, ale to wiadomo, że jest przy takich akcjach Potem jeszcze z mężem kilka rzeczy załatwialiśmy i w dodatku po południu odwiedziła mnie siostra cioteczna, co za 5 tygodni ma termin, no i tak zleciało
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz już spokojnie mogę wyłączyć komputer Do jutra!
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tak jestem p... egoistka i interesuje mnie tylko moja rodzina, inni ludzie malo mnie interesuja, bo jakbym sie miala za caly swiat martwic to juz dawno bym osiwiala .Kilka lat temu moj TZ jechal swoim starym Citroenem XM (jesli wiesz co to za auto) do pracy i malo nie zginal Przy 130km/h otworzyla mu sie klapa z przodu auta (nie wiem jak to sie nazywa ), dzieki Bogu udalo mu sie bezpiecznie zjechac i tak naprawde najadl sie tylko strachu, ale co by bylo gdyby... gdyby to nie bylo raniutko przed szczytem, moglby miec mniej szczescia...Tego dnia po jego telefonie malo nie osiwialam Dwa lata temu wujas jechal z ciotka swoja nowa Toyota Corolla (chyba dwa lata miala), Wlasnie mial zjechac z glownej drogi (skrecal w lewo) jak jakis debil nie zauwazyl kierunkowskazu i chcial wyprzedzic mojego wujka Mniejsze stluczki sa na porzadku dziennym, sama mialam jak pamietasz wiosna ![]() Wole doplacic do nowego fotelika 100eu i byc spokojna niz mialoby sie cos stac i potem mialabym sobie wyrzucac, ze cos zaniedbalam O fotelikach wiem od soboty i w tym wypadku wole nie zyc w blogiej nieswiadomosci, wole zrobic wszystko by zabezpieczyc moja rodzine Ps. A jak czytasz posty to czytaj je do konca, bo nie pisalam, ze uzywane wozki sa niebezpieczne
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-13 o 20:12 |
|
|
|
|
#1521 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do prezentu, to jutro się wybiorę i coś poszukam ![]() Cytat:
Joannah ślicznie
|
|
#1522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Muszę odpowiadać na raty, bo powcina mi wszystkie cytaty
Cytat:
Mnie też ten zaszczyt dziś spotkał Cytat:
Cytat:
Dzięki Aniago Cytat:
Nika ślicznie Szybko poszło, weszłam pierwsza, pomimo, że na liście byłam 4, ale chyba moja promotorka w tym palce maczała, żebym nie musiała się długo stresować A i dobrze, bo potem już tylko sobie czekałam prawie 2 godziny na wyniki, ale już bez stresu Dzięki za kciuki Dzięki
|
|
#1523 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślicznie wyglądacie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Tia... sokiem z czerwonych grejpfrutów
Pięknie Dziś to się chyba wcześnie spać położę, bo padam totalnie ![]() Wczoraj powtarzałam materiał do 23:00, a o 3:00 wstałam na siku i już nie mogłam zasnąć, przewracałam się z boku na bok, aż w końcu wstałam przed 6 i jeszcze trochę poczytałam Ale dzisiaj w nocy sobie odbiję Ogólnie cieszę się, że ten etap zamknięty - teraz już same radości z przygotowaniem wszystkiego dla synka i odpoczynek taki na 100 %
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś mamy studniówkę
|
#1527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż to jednak kochany facet. Pamiętał, że dziś jest TEN dzień, wrócił z pracy przytulił, zjedliśmy obiadek i poszliśmy na dłuuuuugi spacer nad wodę i w trawe...więc mi troszkę lepiej
wieczorem zapalimy Okruszkowi świeczkę...Cytat:
Cytat:
w każdym razie uważam, że pies powinien być na smyczy i już. Tysiak, ale on naprawdę wygląda jak niedźwiedź. jak jest zima to on śpi pod sniegiem dosłownie. Cytat:
Cytat:
Żartowniś. nie wszystkie używane foteliki są niebezpieczne- używany nie znaczy zużyty. co do reszty: bez komentarza. dziś nie mój dzień na takie bezowocne dyskusje.
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot no nareszcie
Gratulacjie pani magister ![]() Fasoleczka ja też jestem panikarą a przynajmniej mój mąż tak mówi ![]() Nic już nie jem tylko pije wodę bo jutro idę z rana na glukozę, mam nadzieje że nie jest to takie straszne. Nika zgadzam sie z tobą w 100% ja mam fotelik który moja siostrzenica używała przez 5 miesięcy na nim nawet nie ma zbytnio oznak uzytkowania i nie uważam żeby moje dziecko byłow nim mniej bezpieczne niż w nowym. Kwestia kupowania nowych czy uzywanuch rzeczy jest sprawą indywidualną, tak więc jak kto woli
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-13 o 20:45 |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam już moje drogie , jutro od rana będę zasłoneczki kroić i szyć
|
|
|
#1530 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mogę uwierzyć, że one wszystkie są po jednych pieniądzach![]() Moja dziewuszka jak każę jej coś zrobić co jej się nie podoba, np. zejść z kanapy to zaraz biegnie do męża/mojej mamy/siostry (kogokolwiek kto jest w pobliżu) i robi słodkie minki jakby chciała powiedzieć "nie pozwól jej" ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

nie było godziny żeby sie nie ruszała, non stop kopie, teraz mam góle z lewej strony nie wiem czy to główka czy pupka ale twarde jest 

.