Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 16:35   #1501
karamari
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja dziś też mam swój nienajlepszy dzień...cały dzień staram się coś robić, biegać , być zajęta...
dziś wypada data porodu naszego pierwszego Okruszka, trcohę mnie to dobija, staram się odwracać swoje myśli od tego, ale chyba się nie da.
czuje, że jak mąz wróci do domu to będę dwie godziny ryczeć....

ooo dziękuję bardzo!
właśnie w sklepie widziałam tylko te bawełniane ( pisze na nich, że można je też używać do wycierania dziecka) albo flanelowe ( wydawały mi się baardzo grube i cięzkawe)
to siadam szperać na stronach www, coś czuję, że trzeba je będzie zamawiać, bo w sklepach nic innego nie widziałam kurcze
Strasznie mi przykro
Cudownie, że masz Lenkę I męża, z którym możesz się dzielić

Ja zamawiałam wszystkie pieluszki - a wzięłam dużo różnych na przetestowanie, co mnie i mojemu dziecku będzie odpowiadać najbardziej - właśnie przez internet. W sklepach dziecięcych, w których byliśmy oglądać wózki, była tylko zwykła biała tetra - nie dość, że chlorowana, to podobno jest w porównaniu do muślinów gorszej jakości - cieńsza, mniej chłonna i szybciej się niszczy.
Kupowałam w:
www.pieluszkarnia.pl
www.ekobaby.pl
www.naszedziecko.org

EDIT: Ja na razie chcę zacząć tylko od tetry muślinowej i to w miarę cienkiej (Imse Vimse ma też 100g, zwykle pieluszka ma ok 65g), bo ponoć przy noworodku to robi różnicę, a chcę, żeby dzieć spał płasko, a nie na odwłoku jak u osy... Pozy tym, przy karmieniu piersią podobno kilka razy dziennie jest rzadka kupka, no i psik częsty, więc łatwo będzie mi zmieniać po prostu tetrę... A potem, jak podrośnie gabarytowo i łatwiej będzie opanować stałe stolce przez takie papierki izolujące, to włączę formowane pieluszki bambusowe i konopne (ponoć te dwa materiały mają największą chłonność - ale też i super długo schną) i kieszonki z wkładami właśnie bambus i konopie.
Jak masz sklep, to pogadaj może ze sprzedawcą, powinni Ci chyba sensownie doradzić? Ja przez miesiąc czytałam o tych pieluszkach wielorazowych, nim zrozumiałam, ile jest opcji i co będzie dla mnie najkorzystniejsze.

Edytowane przez karamari
Czas edycji: 2009-07-13 o 16:42
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:46   #1502
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hmm ciekawe czy na allegro są takie

EDIT - nie znalazłam na allegro
Ja znalazłam takie prześcieradełko na allegro http://www.allegro.pl/item667697845_...gumka_120.html ,tylko nie wiem czy o takie wam chodzi?

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że ubranka tak, ale czy pościel, prześcieradła tez zamierzacie prać i kocyki, śpiworki, ręczniki itd.
Ja zamierzam prać wszystko , już część rzeczy mam popranych i poprasowanych.

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Poza tym mogę już się pochwalić: jestem od piątku magistrem
Obroniłam się i już nic nie sprawi, że oderwę się od radości bycia w ciąży.
Gratuluje

Co do rzeczy jakie są potrzebne do zabrania do szpitala, to na stronie szpitala, w którym zamierzam rodzić jest wszystko podane, sprawdzie może wasze szpitale też mają swoje strony w internecie

Wczoraj przyjechała moja siostra z Niemiec, spędziliśmy miło wczorajszy dzień i dzisiejsze po południe, szkoda że już pojechała
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:54   #1503
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Jeju ... zjadłam drodżówkę i cała się lepie
Nie mogę się doczekać kiedys zacznę prać i prasować ubranka dla maleństwa

Co do pieluszek ... to mam coraz więcej wątpliwości, czy chcę używać wielorazowych

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:59   #1504
aniago25
Zadomowienie

Moja maleńka ma chyba dzisiaj ADHD nie było godziny żeby sie nie ruszała, non stop kopie, teraz mam góle z lewej strony nie wiem czy to główka czy pupka ale twarde jest
Ja jeszcze pieluch tetrowych nie kupiłam , może w przyszłym tygodniu zacznę się rozglądać na poscielą i pieluchami.
Stary 2009-07-13, 17:10   #1505
Nika1980
Zakorzenienie

nie mogę się skupić na ćwiczeniach....nie idzie mi....

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro
Cudownie, że masz Lenkę I męża, z którym możesz się dzielić

Ja zamawiałam wszystkie pieluszki - a wzięłam dużo różnych na przetestowanie, co mnie i mojemu dziecku będzie odpowiadać najbardziej - właśnie przez internet. W sklepach dziecięcych, w których byliśmy oglądać wózki, była tylko zwykła biała tetra - nie dość, że chlorowana, to podobno jest w porównaniu do muślinów gorszej jakości - cieńsza, mniej chłonna i szybciej się niszczy.
Kupowałam w:
www.pieluszkarnia.pl
www.ekobaby.pl
www.naszedziecko.org

EDIT: Ja na razie chcę zacząć tylko od tetry muślinowej i to w miarę cienkiej (Imse Vimse ma też 100g, zwykle pieluszka ma ok 65g), bo ponoć przy noworodku to robi różnicę, a chcę, żeby dzieć spał płasko, a nie na odwłoku jak u osy... Pozy tym, przy karmieniu piersią podobno kilka razy dziennie jest rzadka kupka, no i psik częsty, więc łatwo będzie mi zmieniać po prostu tetrę... A potem, jak podrośnie gabarytowo i łatwiej będzie opanować stałe stolce przez takie papierki izolujące, to włączę formowane pieluszki bambusowe i konopne (ponoć te dwa materiały mają największą chłonność - ale też i super długo schną) i kieszonki z wkładami właśnie bambus i konopie.
Jak masz sklep, to pogadaj może ze sprzedawcą, powinni Ci chyba sensownie doradzić? Ja przez miesiąc czytałam o tych pieluszkach wielorazowych, nim zrozumiałam, ile jest opcji i co będzie dla mnie najkorzystniejsze.
właśnie widzę, że mnie też czeka zamawianie przez internet. na pewno kupię wszystkiego po trochu żeby zobaczyć co mi podejdzie najbardziej. ja jestem nadal na etapie czytania i własnie dziś przy okazji "sklepowania" rozejrzałam się co mają w sklepach no i właśnie niewiele znalzłam.
czyli mówisz, ze te formowane lepiej odłozyć na później a zacząć od lekkich i cienkich- też racja, że jak będzie miało dziecko grubo pod pupą to już nie będzie spało płasko. fakt.

odkąd mam w głowie myśl "trzeci trymestr" , doznaję okropnego parcia na to, żeby wszystko jak najszyciej już teraz przygotować, kupić, załatwić, zrobić... wiem wiem nesting syndrome...bardzo uciązliwy....

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Moja maleńka ma chyba dzisiaj ADHD nie było godziny żeby sie nie ruszała, non stop kopie, teraz mam góle z lewej strony nie wiem czy to główka czy pupka ale twarde jest
Ja jeszcze pieluch tetrowych nie kupiłam , może w przyszłym tygodniu zacznę się rozglądać na poscielą i pieluchami.
moja tak ma zawsze....nawet mąż się dziwi, że to dziecko jest po prostu nadaktywne...co zrobić, taki jej urok...za to w nocy daje mi spać ale jak się budzi mama, to zaraz budzi się i córcia i fikołki....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 17:13   #1506
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
a to nasza rodzinka

PS: ja też idę teraz ładnie układać ciuszki w komodzie. na pranie jeszcze za wcześnie a potem do miasta !
Ślicznie razem wyglądacie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Jeju ... zjadłam drodżówkę i cała się lepie
Nie mogę się doczekać kiedys zacznę prać i prasować ubranka dla maleństwa

Co do pieluszek ... to mam coraz więcej wątpliwości, czy chcę używać wielorazowych
Ja lubie prać ale prasować już mniej

Wkleje wam zdjęcie brzuszka i drugie zdjęcie z synkiem Kubusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ja i brzuszek.jpg (109,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ja i Kubuś.jpg (72,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2009-07-13, 17:19   #1507
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
nie mogę się skupić na ćwiczeniach....nie idzie mi....

właśnie widzę, że mnie też czeka zamawianie przez internet. na pewno kupię wszystkiego po trochu żeby zobaczyć co mi podejdzie najbardziej. ja jestem nadal na etapie czytania i własnie dziś przy okazji "sklepowania" rozejrzałam się co mają w sklepach no i właśnie niewiele znalzłam.
czyli mówisz, ze te formowane lepiej odłozyć na później a zacząć od lekkich i cienkich- też racja, że jak będzie miało dziecko grubo pod pupą to już nie będzie spało płasko. fakt.

odkąd mam w głowie myśl "trzeci trymestr" , doznaję okropnego parcia na to, żeby wszystko jak najszyciej już teraz przygotować, kupić, załatwić, zrobić... wiem wiem nesting syndrome...bardzo uciązliwy....

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

moja tak ma zawsze....nawet mąż się dziwi, że to dziecko jest po prostu nadaktywne...co zrobić, taki jej urok...za to w nocy daje mi spać ale jak się budzi mama, to zaraz budzi się i córcia i fikołki....
Coś jest z tym panikowaniem, że nie zdązymy ...
Ale hmm ... Jeszcze niedawno płakałam, że nie mam nic dla dziecka, a teraz nie mam miejsca, żeby upychać to wszystko. Moja lista zawiera m.in:
  • Ciuszki, ubranka, kurteczki, kombinezonik, buciczki, skarpetki, czapeczki (i w środę dostanę kolejny spadek )
  • dwa komplety pościeli, jeden komplet kołderki, poduszeczki
  • łóżeczko, materacyk, przewijak na łóżeczko, karuzela zabawka przyczepiania do łożeczka i nakręcana gra
  • wózek
  • kocyk, dwa rożki
  • w niedzielę dojedzie do mnie fotelik samochodowy i wanienka (od cioci)
Zostały jeszcze akcesoria do pielęgnacji, pieluszki, oliwki, butelki, lakator, podgrzewacz i mnóstwo innych rzeczy a pewnie o połowie i tak zapomne i zapomniałam

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-13, 17:24   #1508
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Ślicznie razem wyglądacie

Ja lubie prać ale prasować już mniej

ja też lubie prać- pewnie dlatego, że pralka to za mnie robi

o jejku, ale pięknie wyglądacie!!!! a jakie brzusio!!! słodkie! synuś jak malowanie!

Cytat:
Coś jest z tym panikowaniem, że nie zdązymy ...
Ale hmm ... Jeszcze niedawno płakałam, że nie mam nic dla dziecka, a teraz nie mam miejsca, żeby upychać to wszystko. Moja lista zawiera m.in:
  • Ciuszki, ubranka, kurteczki, kombinezonik, buciczki, skarpetki, czapeczki (i w środę dostanę kolejny spadek )
  • dwa komplety pościeli, jeden komplet kołderki, poduszeczki
  • łóżeczko, materacyk, przewijak na łóżeczko, karuzela zabawka przyczepiania do łożeczka i nakręcana gra
  • wózek
  • kocyk, dwa rożki
  • w niedzielę dojedzie do mnie fotelik samochodowy i wanienka (od cioci)
Zostały jeszcze akcesoria do pielęgnacji, pieluszki, oliwki, butelki, lakator, podgrzewacz i mnóstwo innych rzeczy a pewnie o połowie i tak zapomne i zapomniałam
no właśnie mnie coś napada, nawet mój mąż patrzy na mnie zdziwiony... nasza wanienka też przyjedzie od siostry
po prostu szok jak ten czas szybko płynie...

Stary 2009-07-13, 17:28   #1509
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
ja też lubie prać- pewnie dlatego, że pralka to za mnie robi

o jejku, ale pięknie wyglądacie!!!! a jakie brzusio!!! słodkie! synuś jak malowanie!

no właśnie mnie coś napada, nawet mój mąż patrzy na mnie zdziwiony... nasza wanienka też przyjedzie od siostry
po prostu szok jak ten czas szybko płynie...
Płynie bardzo szybko ... 15 stycznia dowiedziałam, się, że jestem w ciąży a za 2 miesiące będę miała dzidziusia przy sobie
Jeju

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-13, 17:36   #1510
Nika1980
Zakorzenienie

Dokładnie... mi się wydaje, że tak niedawno nie mogłam się połowy ciązy wyczekać a tu nagle zaczynam III trymestr....jak to? kiedy? jak?

martwię się cały czas, że coś mi jeszcze brakuje... ciągle zerkam na listę...

do dziś rana martwiłam się, że nadal nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie chcę rodzić. teraz już wiem, wiem też że w każdej chwili będzie przy mnie położna i mąż i że zawsze mogę zmienić decyzję, że oni będą słuchać moich potrzeb.

a przecież trzeba jeszcze wszystko wyprać...wyprasować...

Stary 2009-07-13, 17:41   #1511
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie... mi się wydaje, że tak niedawno nie mogłam się połowy ciązy wyczekać a tu nagle zaczynam III trymestr....jak to? kiedy? jak?

martwię się cały czas, że coś mi jeszcze brakuje... ciągle zerkam na listę...

do dziś rana martwiłam się, że nadal nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie chcę rodzić. teraz już wiem, wiem też że w każdej chwili będzie przy mnie położna i mąż i że zawsze mogę zmienić decyzję, że oni będą słuchać moich potrzeb.

a przecież trzeba jeszcze wszystko wyprać...wyprasować...
Tu gdzie mieszkam jest jeden szpital (jak dla mnie, to nieszczęsny szpital) ... jakoś strasznie boję się w nim rodzić, mam wrażenie, że jest 100 lat za ... innymi szpitalami A do lublina do szpitala mam jakieś 90 km ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-13, 17:44   #1512
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Tu gdzie mieszkam jest jeden szpital (jak dla mnie, to nieszczęsny szpital) ... jakoś strasznie boję się w nim rodzić, mam wrażenie, że jest 100 lat za ... innymi szpitalami A do lublina do szpitala mam jakieś 90 km ...
kochana , dasz radę. staraj się nie potęgować swojego lęku. jasne, może i szpital jest jeden, ale może w tym jednym szpitalu jest świetna położna, która wie, jak pomóc, jak wesprzeć itp itd i może właśnie TY trafisz na jej dyżur poza tym mów sobie, że jak przyjdzie ta chwila to sobie poradzisz. ja wierzę, że sobie poradzisz - i wierzę, że ja sobie poradzę.

zmykam.....

Stary 2009-07-13, 17:46   #1513
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
kochana , dasz radę. staraj się nie potęgować swojego lęku. jasne, może i szpital jest jeden, ale może w tym jednym szpitalu jest świetna położna, która wie, jak pomóc, jak wesprzeć itp itd i może właśnie TY trafisz na jej dyżur poza tym mów sobie, że jak przyjdzie ta chwila to sobie poradzisz. ja wierzę, że sobie poradzisz - i wierzę, że ja sobie poradzę.

zmykam.....

Damy radę ... kto jak nie my

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-13, 17:53   #1514
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
WItajcie kochane

Ja przepraszam za nieobecnosc ale niestety....wyladowalam w szpitalu...

bo te krzyze mi zyc nie daly....ale teraz juz jest dobrze.... i oby tak bylo.....tylko dlaczego jest tak goraco......

biedny Mikołaj....bo bardzo płakał za mną......

ale juz jestem wiec sie cieszy jak nie wiem co...odrazu mi pokazal nowe zabawki ehhehe

nie wiem co u was ale mam nadziej ze nadrobie...

buzka
Dobrze że juz jesteście w domku

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Oby teraz już żadne bóle Ci nie dokuczały, synek musiał bardzo przeżyć tą rozłąkę - strasznie się boję tego momentu gdy będę musiała zostawić córkę choć na kilka dni, strasznie jesteśmy do siebie przywiązane i nieobecność jednej choć przez chwilkę powoduje ogromną tęsknotę.
Ja też sie strasznie boje tej rozłąki, też jesteśmy bardzo do siebie przywiązani.

Cytat:
Nika przepiękna rodzina z Was
Co chodzi o rzeczy uzywane ja nigdy nie miałam oporów , ja mam od siostry łózeczko, fotelik, krzesełko do karmienia i wiele innych rzeczy ,nowy kupilismy wózek .
A gdzie Miss.hot? pewnie już świetuje
Ja przy pierwszym dziecku miałam wszystko nowe, a teraz sie przekonałam do używanych rzeczy, bo za małą sume można mieć rzeczy używane, ale wyglądają jak nowe, bo nie są zniszczone, takie maleństwo nawet nie zdąży zniszczyć.

Nika- dzięki

Edytowane przez joannah
Czas edycji: 2009-07-13 o 17:54
Stary 2009-07-13, 18:06   #1515
aniago25
Zadomowienie

joannah slicznie wyglądasz a Twój synio boski jaki słodki uśmieszek ma ja się bardzo cieszę że mam większość rzeczy od siostry bo wiem że dużo zaoszczędziliśmy a wydatki jeszcze będą jak się malutka urodzi.

Fasoleczka ty mnie nie strasz bo ja teraz mieszkam 100 km od Lublina i nie ma innej opcji żebym tam nie rodziła, ja w swoim mieście nie chce rodzić za dużo się nasłuchałam złych opini. Nie wiem jeszcze jak to będzie ale mam nadzieje że dojadę na czas
Stary 2009-07-13, 18:38   #1516
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
po prostu napatrzyłam się na różne sytuacje gdy ludzie spuszczają takiego bydlaka ( wybaczcie określenie, ale niektóre psy są olbrzymie) ...po zaobserwowaniu kilku takich sytuacji nabrałam jakiejś wewnętrzej urazy do wielkich psów. ...najwidoczniej ja jestem "kocia" hihihi :
Ja jako 5 latka zostalam nie milo potraktowana przez owczarka górskiego (taka duza biała owca nie wiem jak sie to fachowo nazywa) psinka skoczyla na mnie i miałam tyle szcześcia ze wturlikalm sie pod auto, a on mnie chciał jeszcze lapa siegnać mam skaze do dziś i wewnetrzny opór, lubie zwierzatka i zdecydowanie jestem kocia mama psa poglaszcze ale mam zawsze serce na ramieniu

Cytat:
ja też miałam w domu psa olbrzyma - owczarka kaukaskiego ( dla niewiedzących co to za pies: jest to po prostu troszkę mniejsza odmiana niedźwiedzia ) ...
niedzwiedzia boskie porownanie

Cytat:
Ratujcie!!!!!!Co można kupić na prezent dla chłopczyka w wieku 5,5 miesiąca??? Więc jej kupię czekoladki, a małemu???? Co można takiemu dzieciątku kupić????
Fasoleczka pluszka bym odradzala, to dla duzo większych dzieci takiego malca tym nie uszczęsliwisz jeszcze móglby sie jakis "klaków" najeść 5,5 miecha to cos wiek pod ząbki mozę cos od tematu jakis fajnych gryzaczków, albo jakos zabawke edukacyjna grajacą, moze zwyklego bąka, wpadni do sklepu Panie powinny cos doradzić

Cytat:
Ślicznie wyglądacie a synuś podobny do ciebie
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-07-13 o 18:41
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 18:53   #1517
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Byłam dziś w sklepie z artykułami dziecięcymi. W tym tygodniu zamówimy wózek, ale musimy wpłacić całą sumę. No i jutro albo w środę przyjdzie ta pościel, która mi się spodobała, za cenę, jaką podaje producent, bo wycofuje ją z produkcji. Tylko prześcieradła z falbaną maskującą i prawdopodobnie rożek będę musiała poszukać na Allegro. Sprawdzę jeszcze w jednym sklepie.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 19:42   #1518
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jestem i widzę, że już sporo mam do nadrobienia od wczorajszego wieczoru, ale to chyba jutro, bo dziś padam
Obroniłam się na 4
Trochę stresu miałam, ale to wiadomo, że jest przy takich akcjach
Potem jeszcze z mężem kilka rzeczy załatwialiśmy i w dodatku po południu odwiedziła mnie siostra cioteczna, co za 5 tygodni ma termin, no i tak zleciało

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:01   #1519
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Jestem i widzę, że już sporo mam do nadrobienia od wczorajszego wieczoru, ale to chyba jutro, bo dziś padam
Obroniłam się na 4
Potem jeszcze z mężem kilka rzeczy załatwialiśmy i w dodatku po południu odwiedziła mnie siostra cioteczna, co za 5 tygodni ma termin, no i tak zleciało
No nareszcie jesteś! Gratulacje pani magister

To teraz już spokojnie mogę wyłączyć komputer Do jutra!
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:03   #1520
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
yyyyyyyyyyyy czyli ja i reszta moich znajomych którzy mają używane foteliki i wózki wychodzimy na nieodpowiedzialnych rodziców, którzy ryzykują zdrowie i życie swoich dzieci?
Jakby to napisac, tak jestem p... egoistka i interesuje mnie tylko moja rodzina, inni ludzie malo mnie interesuja, bo jakbym sie miala za caly swiat martwic to juz dawno bym osiwiala.
Kilka lat temu moj TZ jechal swoim starym Citroenem XM (jesli wiesz co to za auto) do pracy i malo nie zginal.
Przy 130km/h otworzyla mu sie klapa z przodu auta (nie wiem jak to sie nazywa), dzieki Bogu udalo mu sie bezpiecznie zjechac i tak naprawde najadl sie tylko strachu, ale co by bylo gdyby... gdyby to nie bylo raniutko przed szczytem, moglby miec mniej szczescia...
Tego dnia po jego telefonie malo nie osiwialam, nawet nie wiesz co sie czuje jak slyszysz, ze najukochansza osoba miala wypadek...
Dwa lata temu wujas jechal z ciotka swoja nowa Toyota Corolla (chyba dwa lata miala), Wlasnie mial zjechac z glownej drogi (skrecal w lewo) jak jakis debil nie zauwazyl kierunkowskazu i chcial wyprzedzic mojego wujka. Gosciu uderzyl ich z dosc duza predkoscia, auta sie szczepily i wyladowaly na slupie... Na szczescie tak naprawde nic sie nie stalo, "tylko" obydwoje mieli uraz kregoslupa, auto nadawalo sie juz tylko do kasacij...
Mniejsze stluczki sa na porzadku dziennym, sama mialam jak pamietasz wiosna
Wole doplacic do nowego fotelika 100eu i byc spokojna niz mialoby sie cos stac i potem mialabym sobie wyrzucac, ze cos zaniedbalam
O fotelikach wiem od soboty i w tym wypadku wole nie zyc w blogiej nieswiadomosci, wole zrobic wszystko by zabezpieczyc moja rodzine

Ps. A jak czytasz posty to czytaj je do konca, bo nie pisalam, ze uzywane wozki sa niebezpieczne

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-13 o 20:12
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:18   #1521
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Obroniłam się na 4
GRATULUJę!!!!!

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Ja jako 5 latka zostalam nie milo potraktowana przez owczarka górskiego (taka duza biała owca nie wiem jak sie to fachowo nazywa) psinka skoczyla na mnie i miałam tyle szcześcia ze wturlikalm sie pod auto, a on mnie chciał jeszcze lapa siegnać mam skaze do dziś i wewnetrzny opór, lubie zwierzatka i zdecydowanie jestem kocia mama psa poglaszcze ale mam zawsze serce na ramieniu

Fasoleczka pluszka bym odradzala, to dla duzo większych dzieci takiego malca tym nie uszczęsliwisz jeszcze móglby sie jakis "klaków" najeść 5,5 miecha to cos wiek pod ząbki mozę cos od tematu jakis fajnych gryzaczków, albo jakos zabawke edukacyjna grajacą, moze zwyklego bąka, wpadni do sklepu Panie powinny cos doradzić

Ślicznie wyglądacie a synuś podobny do ciebie
Dla mnie moja sunia, to już niedzwiedz ... a co mówić jakieś kaukazy itd

A co do prezentu, to jutro się wybiorę i coś poszukam

Cytat:
joannah slicznie wyglądasz a Twój synio boski jaki słodki uśmieszek ma ja się bardzo cieszę że mam większość rzeczy od siostry bo wiem że dużo zaoszczędziliśmy a wydatki jeszcze będą jak się malutka urodzi.

Fasoleczka ty mnie nie strasz bo ja teraz mieszkam 100 km od Lublina i nie ma innej opcji żebym tam nie rodziła, ja w swoim mieście nie chce rodzić za dużo się nasłuchałam złych opini. Nie wiem jeszcze jak to będzie ale mam nadzieje że dojadę na czas
Ja to chyba troche panikara jestem ... i myślę, że mimo, iż teraz do szpitala mam zaledwie 10 minutto, że może nie zdąże

Joannah ślicznie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-13, 20:19   #1522
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Muszę odpowiadać na raty, bo powcina mi wszystkie cytaty

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Poza tym mogę już się pochwalić: jestem od piątku magistrem
Obroniłam się i już nic nie sprawi, że oderwę się od radości bycia w ciąży.
Diana gratuluję
Mnie też ten zaszczyt dziś spotkał

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ruchy mojego brzdąca to albo takie pykanie, albo kompletne "trzęsienie ziemi", czyli brzucha Ogólnie to przypomina wydobywanie się bąbli powietrza spod błota.
Widzę Malin, że masz podobnie jak u mnie - czasem cały brzuch pulsuje, jakby synek chciał się wydostać na zewnątrz, a czasem tylko delikatne pukanie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
Muszę chyba dokupić jeszcze troszkę drobiazgów ubraniowych - na pewno skarpetki bo nie mam w ogóle
Oglądaliśmy wózki i jestem na 95% zdecydowana na Roana Maritę - któraś ma może?
Zależy nam na dużej gondolce, a poza tym okazało się że do naszej widny niektóre wózki nie wejdą więc wybór mamy ograniczony.
Zuzaneczka my się właśnie zastanawiamy nad tym wózkiem, ale najpierw muszę zobaczyć go na żywo - wtedy zdecydujemy

Cytat:
Miss.hot trzymam mocno kciuki za obronę
Dzięki Aniago

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Mamusiek na zwolnieniach - macie w zwolnieniu przykaz leżenia w domu (tzw. 1) czy możecie chodzić (2)?
Ja mam 2

Cytat:
a to nasza rodzinka
Nika ślicznie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy miss.hot jest już po obronie? (miała ją na 9.00)
Szybko poszło, weszłam pierwsza, pomimo, że na liście byłam 4, ale chyba moja promotorka w tym palce maczała, żebym nie musiała się długo stresować A i dobrze, bo potem już tylko sobie czekałam prawie 2 godziny na wyniki, ale już bez stresu
Dzięki za kciuki

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Miss.hot trzymam mocno kciuki za obronę - musi być dobrze!
Dzięki

Stary 2009-07-13, 20:26   #1523
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie dot. śpiworków; Jakie śpiworki kupujecie? w sklepach dużo jest takich śpiworków, w których są otwory na rączki. Nie wiem czy to dobry pomysł, a może lepszy będzie śpiworek 3w1 (śpiworek, rożek, kocyk) ?
Jaki jest Wasz wybór
Ja nie kupuję śpiworka do spania. Przez pierwsze dni będziemy korzystać z rożka a później w zależności od temperatury będziemy przykrywać kocykiem lub kołderką. Kiedyś słyszałam opinię, że dziecko może sie zsunąć do tego śpiworka i jakoś mnie do nich nie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane, a widziałyście, słyszałyście o tym wózku?
http://dino.sklep.pl/nowy/casualplay...ro-p-2985.html
bo ja Go pierwszy raz widze i jakoś mi wpadł w oko
ale wygląd to przecież nie wszystko
Ja niestety nic nie słyszałam i nie widziałam go nigdzie w sklepach.

Cytat:
dziewczyny, pytałyście o nieprzemakalne prześcieradło
ja kupiłam dokładnie takie:

http://www.bobosklep.pl/bobas-8211-n...ow-p-4979.html

a jak to u Was jest ze śpiworkami?
Właśnie dzisiaj widziałam takie prześcieradła nieprzemakalne w Smyku za 30 zł.

Cytat:
Ślicznie wyglądacie

Cytat:
Obroniłam się na 4
Gratulacje no to opijamy
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:30   #1524
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
miss hot pewnie oblewa mgr
Tia... sokiem z czerwonych grejpfrutów

Cytat:
Pięknie

Dziś to się chyba wcześnie spać położę, bo padam totalnie
Wczoraj powtarzałam materiał do 23:00, a o 3:00 wstałam na siku i już nie mogłam zasnąć, przewracałam się z boku na bok, aż w końcu wstałam przed 6 i jeszcze trochę poczytałam
Ale dzisiaj w nocy sobie odbiję
Ogólnie cieszę się, że ten etap zamknięty - teraz już same radości z przygotowaniem wszystkiego dla synka i odpoczynek taki na 100 %

Stary 2009-07-13, 20:30   #1525
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję śpiworka do spania. Przez pierwsze dni będziemy korzystać z rożka a później w zależności od temperatury będziemy przykrywać kocykiem lub kołderką. Kiedyś słyszałam opinię, że dziecko może sie zsunąć do tego śpiworka i jakoś mnie do nich nie ciągnie.

Ja niestety nic nie słyszałam i nie widziałam go nigdzie w sklepach.

Właśnie dzisiaj widziałam takie prześcieradła nieprzemakalne w Smyku za 30 zł.

Ślicznie wyglądacie

Gratulacje no to opijamy
Ja dostałam taki śpiworek ... na początku bałam się właśnie, że dziecko się zsunie ... ale akurat ten śpiworek ma takie zaczepki po bokach, ze zapinasz je na wielkosc dzidziusia pod paszkami i nie ma możliwości, żeby maleństwo się zsuneło ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-13, 20:34   #1526
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A dziś mamy studniówkę

Stary 2009-07-13, 20:36   #1527
Nika1980
Zakorzenienie

Mój mąż to jednak kochany facet. Pamiętał, że dziś jest TEN dzień, wrócił z pracy przytulił, zjedliśmy obiadek i poszliśmy na dłuuuuugi spacer nad wodę i w trawe...więc mi troszkę lepiej wieczorem zapalimy Okruszkowi świeczkę...

Cytat:

Damy radę ... kto jak nie my
prawda prawda

Cytat:

Ja przy pierwszym dziecku miałam wszystko nowe, a teraz sie przekonałam do używanych rzeczy, bo za małą sume można mieć rzeczy używane, ale wyglądają jak nowe, bo nie są zniszczone, takie maleństwo nawet nie zdąży zniszczyć.

Nika- dzięki
prawda dokładnie UŻYWANY NIE ZNACZY ZUŻYTY czy zepsuty. znaczy tylko, że nie jest świezutki ze sklepu. oczywiście zależy jak to rzeczy używa, ale po maluszkach większość jest naprawdę w dobrym stanie.

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość

o jezu, ale miałaś przezycie...nie dziwię ci się że masz urazę. mnie podobo pies ugryzł jak byłam mała, ale zupełnie nie pamiętam tego.

w każdym razie uważam, że pies powinien być na smyczy i już.

Tysiak, ale on naprawdę wygląda jak niedźwiedź. jak jest zima to on śpi pod sniegiem dosłownie.

Cytat:
Obroniłam się na 4
GRATULACJE PANI MGR !!!

Cytat:
GRATULUJę!!!!!

Dla mnie moja sunia, to już niedzwiedz ... a co mówić jakieś kaukazy itd

A co do prezentu, to jutro się wybiorę i coś poszukam

Ja to chyba troche panikara jestem ... i myślę, że mimo, iż teraz do szpitala mam zaledwie 10 minutto, że może nie zdąże

Joannah ślicznie
Fasoleczka jak coś to będziesz biec - bieganie stymuluje poród- dziś u położnej czytaliśmy ulotkę o kobietach z Ugandy, one własnie biegną do szpitala jak się poród zaczyna

Żartowniś. nie wszystkie używane foteliki są niebezpieczne- używany nie znaczy zużyty. co do reszty: bez komentarza. dziś nie mój dzień na takie bezowocne dyskusje.

Stary 2009-07-13, 20:38   #1528
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot no nareszcie Gratulacjie pani magister
Fasoleczka ja też jestem panikarą a przynajmniej mój mąż tak mówi ty zdążysz w 10 minut a ja muszę w 60 minut
Nic już nie jem tylko pije wodę bo jutro idę z rana na glukozę, mam nadzieje że nie jest to takie straszne.

Nika zgadzam sie z tobą w 100% ja mam fotelik który moja siostrzenica używała przez 5 miesięcy na nim nawet nie ma zbytnio oznak uzytkowania i nie uważam żeby moje dziecko byłow nim mniej bezpieczne niż w nowym. Kwestia kupowania nowych czy uzywanuch rzeczy jest sprawą indywidualną, tak więc jak kto woli

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-07-13 o 20:45
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:43   #1529
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Miss.hot no nareszcie Gratulacjie pani magister
Fasoleczka ja też jestem panikarą a przynajmniej mój mąż tak mówi ty zdążysz w 10 minut a ja muszę w 60 minut
Nic już nie jem tylko pije wodę bo jutro idę z rana na glukozę, mam nadzieje że nie jest to takie straszne.
Aniu to trzymam kciuki żeby gładko poszło

zmykam już moje drogie , jutro od rana będę zasłoneczki kroić i szyć

Stary 2009-07-13, 20:46   #1530
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
eh, nie mam kagańca, więc chyba piesia zostanie w domu, chyba, że zaryzykuje i w razie problemów z kontrolą będę robić wielkie oczy albo wielkie, smutne i błagające o litość
Kobiecie w ciąży raczej za takie coś kary nie wlepią

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Wychować ?! Mam dziwne wrażenie, ze ten typ jest odporny na wychowanie... Dlatego wisi na smyczy przecież nie będę ludziom tłumaczyć, że ona chce ich tylko liznąć Yorki to przebrzydłe cwaniaki reagujące wybiórczo na komendy (bynajmniej nasza) jeśli ma w czymś interes to się słucha jeśli nie to udaje, że nie słyszy. Do tej pory spotkałam się z czymś takim tylko u setera.
hihihi nie mogę uwierzyć, że one wszystkie są po jednych pieniądzach
Moja dziewuszka jak każę jej coś zrobić co jej się nie podoba, np. zejść z kanapy to zaraz biegnie do męża/mojej mamy/siostry (kogokolwiek kto jest w pobliżu) i robi słodkie minki jakby chciała powiedzieć "nie pozwól jej"

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Często jeśli pies kolanowy biletu nie trzeba mieć.
Wszystko zależy od miasta w którym sie mieszka. Duży pies w Częstochowie ma mieć bilet normalny.

Co do książeczki to mogą chcieć sprawdzić szczepienie na wściekliznę.
Jak sobie pomyślę, że dziecko wyciąga rękę po tą piłeczkę to słabo mi się robi. Naszej na szczęście wszystko można zabrać
Naszej nie można zabierać jedzenia, jak ma jej zdaniem jakiś super wartościowy kąsek, typu psie ciasteczko.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości