|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
![]() Cytat:
ale musi byc silna! 3 mam kciuki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
kochana, szczerze mówiąć chciała bym tak urodzić jak moja siostrzyczka..szybciutko, bez komplikacji...3 godzinki i synuś był u cioci na rękach. Moja siostra zawsze to powtarza że moja obecność bardzo jej pomogła...i rzeczywiscie miałam co robić...
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz może masz jakieś tajne moce w sobie dzieki czemu poród jest lekki więc kto wie może Ty też tak urodzisz albo i szybciej
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
simpatica fajne zdjęcia
Miałaś prześliczną sukienkę. Nedzia, jak Ty tak działasz w czasie porodu, to może na mój przyjdziesz? Blisko byś miała, ja przecież w Katowicach będę rodzić.Dziękuję wszystkich Mamusiom za trzymanie kciuków Właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko w porządku. Lekarz zmierzył kość udową, obwód główki i brzuszka. Dostałam jedno zdjęcie z USG. Siusiaka oczywiście Młody waży ponad 620 gram i lekarz powiedział że jest w górnej granicy normy. Z USG wychodzi, że jest o tydzień starszy. Łożysko i szyjka w porządku, wiec na urlop możemy jechać, nawet w morzu mogę się popluskać, byle nie za długo. A. i Dzidziol przekręcił się główką w dół. I prawdopodobnie w tej pozycji już zostanie.
|
#4625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- i gratuluje pięknego i zdrowego dzidziolka
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wiadomosci Tak sie zastanawiam czy moj maly nie wazy za malo, bo tydzien temu gin obliczyl go na ok. 550 gr..? Ale zdaje mi sie, ze chyba mowil, ze waga jest w normie... Jesli chodzi i dlugosc to byl dluzszy niz wskazuje wiek ciazy...nawet chcial przesuwac date porodu, ale poniewaz ja wiem dokladnie co do dnia kiedy nastapilo zaplodnienie to nie ma szans...
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się że wszystko jest ok ja też bym chciała już wiedziec co będzie ale muszę się jeszcze uzbroic w cierpliwosc ![]() zazdroszczę urlopu a jak się nie uda to we wrześniu nie daruję! 19/09 będziemy obchodzic 5 rocznicę jak jesteśmy razem, w dodatku i ja i Tż mamy urodzinki musimy gdzies pojechac póki jesteśmy jeszcze we dwoje bo potem to trzeba będzie trochę poczekac Cytat:
|
||
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz tylko gdzie kiedy i o której
![]() A wogóle teraz oglądałam Twoje fotki ze ślubu, wyglądałas prześlicznie.... ja niestety nie bedę mieć tak pięknej sukienki. Narazie zrobimy tylko cywilny a potem się zobaczy... może kiedyś............ |
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzięki raz jeszcze
Cytat:
![]() Cytat:
A masz jakieś życzenia co do płci? Czy Ci to obojętne?
|
|
#4630 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
U nas dziś była ładna pogoda to trochę przed domem posiedziałam, niestety musiałam się uczyć bo w czwartek kolejny egzamin W piątek jadę zrobić test na cukrzycę, coś z glukozą. Czy ktoś to miał i wie jak to wygląda. Co prawda lekarka mi mniej więcej mówiła jak to wygląda ale może wy też coś dodacie Cytat:
A co do przed-mleka to spokojnie. Ja mam w czwartek 25 tc i też nic nie mam. Myślę że to naprawde nie od tego zależy. W razie czego idę w piątek do gin to zapytam czy powinniśmy już coś mieć czy niekoniecznie Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje dużego synusia Ja idę w piątek do gin ciekawe ile mój mały będzie teraz ważył Cytat:
A np kuzynka tż-ta jest o miesiąc przedemną i jej dzidziol dopiero teraz do 1 kg dobił i też jest wszystko ok. Także. Będzie dobrzeCytat:
Simpatica bardzo ładne zdjęcia. Ja bym też wrzuciła moje ale nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć więc jak będę mieć wiecej czasu i się podszkole z "wrzucania" to też pokażę Zmykamy zakuwać. Życzę udanej nocy.
|
|||||
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że Dudziakowa jakoś się trzyma.
Biedactwo, tyle się musi nacierpieć Dobra Mamuśki, ja zmykam do wyrka. Zgłoszę się jutro rano
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moj synio bedzie po tatusiu dlugi - to juz lekarz zapowiedzial, bo ja to malusia jestem - 1,64 cm... ![]() Moge pokazac Wam jakie dostalam poscielki do lozczka http://www.gluck.com.pl/posciel/020.html http://www.gluck.com.pl/posciel/008.html tylko ta ze slonikiem mam w kolorz kremowym a z misiem mam zielona... ...mam nadzieje, ze tym razem udalo mi sie wkleic tak, ze mozna cos zobaczyc...
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi powiedział, że kupuje się w aptece 50 gram glukozy i trzeba rozpuścić w wodzie. Powiedział mi, że najlepiej rozpuścić w ciepłej wodzie, wieczorem poprzedniego dnia i szczelnie zamknięte zostawić na noc w lodówce, żeby się schłodziło. Rano przelać do termosu, żeby się nie ogrzało i wcisnąć jeszcze do tego cytrynkę. Powiedział, że jak to tak przygotuję, to będzie mi smakować lepiej, niż jakbym miała to pić takie ciepłe i bez cytryny. Najpierw badają krew na czczo, a potem jak wypijesz to godzinę później badają jeszcze raz.
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
brombusiu gratuluje zdrowego chłopka roztropka...
a te zdjęcia siusiaka mnie powalają na łopatki... ciekawe co on na to jak mu pokażesz kiedy on juz będzie dorosły ![]() kareninko śliczna pościel. taka prosta a zarazem słodka. Cytat:
![]() kurcze miałam dzisiaj kiepską noc... tyle myśli w mojej głowie... tyle snów... i na dobre obudziłam się o 6:30 ![]() w ten weekend idziemy na wesele i zastanawiam się nad sukienką. Pożyczyłam sobie sukienkę od mojej siostry ale nie jestem do niej przekonana. Co prawda ona jest rozszerzana dopiero w okolicy bioder a wyżej jest obcisła więc wszyscy na 100% zauważą mój brzuszek jakoś nie miałam głowy do kupowania eleganckiej sukienki teraz |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Ja już po śniadanku, robię powolutku porządki. Po południu mam umówioną wizytę u stomatologa ![]() Dziękuję Tarasiu, ale dlaczego chłopka roztropka? Co do zdjęć klejnotów, to mam już mini kolekcję ![]() Jak będzie dorosły, to będę go zawstydzać i pokazywać je jego dziewczynom
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy Tarasiu.
Nie czujemy się urażeni
|
#4638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj od 6 na nogach bo byłam zrobić badania...Kate, ja co prawda jeszcze nie miałam tego testu z glukozą, ale dzisiaj jedna dziewczyna przede mną miała i wyglądało to w ten sposób że najpierw pobrali jej krew na czczo, potem pielęgniarka rozpuściła jej w kubku glukozę (którą ta dziewczyna przyniosła ze sobą) i kazali jej to wypić (sądząc po minie dziewczyny nie było zbyt smaczne, no ale cóż...)... I jak już wypiła to pielęgniarka kazała jej przyjść jeszcze raz za 2 godziny na kolejne pobranie krwi... ![]() A skoro już jestem przy badaniach... Moja ginka zleciła mi tym razem wszystkie te standardowe badania krwi i moczu, ale oprócz tego miałam jeszcze na skierowaniu badanie oznaczone skrótem POC... Czy któraś z Was wie co to jest? Bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia I nawet w necie szukałam tak na szybko ale nie znalazłam... Pielęgniarka mówiła że to jest profil obciążenia czegoś tam, ale właśnie nie wiem czego???
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Wczoraj cale popołudnie byłam poza domem, na naszym mieszkanku, obeszłam pól miasta i dzis mimo, że dopiero wstałam jestem ledwo zywa i nogi mnie bola. A poszłam spać o 23 i tak mnie juz plecy, brzusio i wsyztsko bolało. Chyba sie przesiliłam Tarasia przekaz Dudziakowej pozdrowienia Brombusia chłopek roztropek
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Chcesz mi się narazić
? Dziękuję
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karenino, mysle, ze nie powinnas martwic sie waga synka. Moja mala w 22tc wazyla 450g, co jest w normie, chociaz troche ponizej sredniej. Ale u mnie i u tz sa ludzie raczej drobnej budowy, wiec jest ok. Tarasiu, przekaz Dudziakowej zyczenia powodzenia. Niech sie mocno trzymaja z synkiem. Ale u mnie dzis jest pogoda. O 4.30 zaczela sie burza bez deszczu. Blyskalo i grzmialo jak diabli (i nie dalo mi spac), a teraz tylko pada Ale przynajmniej temperatura jest znosna.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-14 o 09:48 |
||
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie wtorkowo!!!
Ale duzo napisalyscie przez wczorajszy wieczor Ja dzis zaczynam 22 tc
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mały łobuz kopie coraz mocniej, to co to będzie za 2 miesiące ![]() Gratulacje Dziewczyny, którą miejscowość polecacie nad morzem ( Pomorze Gdańskie)? Znajomy mi polecał Jastrzębią Górę, że niby czyste plaże i morze. Na razie sama nie wiem, a muszę zarezerwować jakieś miejsce w tym tygodniu ( i tak pewnie będzie trudno). Byłam już w Łebie, Mielnie, Władysławowie i na Helu, więc te miejscowości raczej odpadają.
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie podoba
![]() Mamy jeszcze jedna niebieska...takze razem 3 komplety... ![]() Cytat:
Przypomnialo mi sie jak mojego kolegi mama tez pokazywala dziewczynom jego zdjecia z dziecinstwa a najbardziej lubila te, na ktorych siedzial na nocniku... Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez juz sie zastanawiam co bedzie za jakis czas skoro maly juz teraz tak mocno kopie...nawet jak przytule sie do tz'ta w nocy to maly ta kopie, ze tatus czuje...Dzisiaj o 5:30 rano uslyszalam: "Trzeba bedzie zakladac sluchawki na brzuszek, zeby sie uspokoil..."... Tak na marginesie dziewczynki - macie juz wybrane polozne?? Mysmy dzisiaj z malzem umowili terminy z 3 roznymi i wybierzemy i...od przyszelego tygodnia bede chodzila do Szkoly Rodzenia..! ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-14 o 11:32 |
|||
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do szkoły rodzenia to u nas niestety zajęcia dopiero od listopada ale na pewno pójdę na tych kilka spotkań! |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie bede podpytywac juz mojego nowego gina pod koniec miesiaca.
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez przy porodzie nie bedzie polozna wybrana przezemnie tylko ta, ktora bedzie miala dyzur Tylko, ze u nas polozna prowadzi tez ciaze, udziela porad i prowadzi kursy z szkole rodzenia i po porodzie przychodzi 8 tygodni do domu, zeby troche pomoc...
|
|
#4650 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Domi odpoczywaj dzisiaj, skoro wczoraj się przeciążyłaś! ![]() Brombusiu gratuluję zdrowego chłopczyka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny wklejam zdjęcia "wyprawki" dla maluszka z gazety ABC Ciąży, na jej podstawie zrobiłam swoją listę wyprawkową i z niej korzystam przy zakupach.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

mam już dość wszystkiego...podobno mam tu siedzieć aż do końca sierpnia 

Blisko byś miała, ja przecież w Katowicach będę rodzić.
a jak się nie uda to we wrześniu nie daruję! 19/09 będziemy obchodzic 5 rocznicę jak jesteśmy razem, w dodatku i ja i Tż mamy urodzinki

. Mam nadzieje tylko,ze to nie zapalenie zyl, bo pajaczkow nie zauwazylam.
jest tego troszkę.

?