Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 21:02   #4621
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
A masz moze taka liste gdzie jest wypisane wszystko co potrzeba na wyprawkę?? Jesli tak to moglabys wkleic to tez bym sobie przejrzala
Ja jedyne co to rozgladalam sie po sklepach za wózkami i lozeczkami sa śliczne i mam zamiar pod koniec wakacje juz troche pokupic

Zdjęcia sa sliczne, bardzo ladnie wyglądalas
dziękuję ja taką listę widziałam gdzieś chyba... jak znajdę to wkleję
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Na początek sms od Dudziakowej :

"U nas jak narazie dobrze fizycznie ale psychicznie do bani! mam już dość wszystkiego...podobno mam tu siedzieć aż do końca sierpnia ehh co za życie pozdrawiam was "
biedna Dudziakowa ale musi byc silna! 3 mam kciuki
Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
kachula ja dostałam ostatnio czesc ubranek od siostry. Dobrze że ma synka to bedą wszystkie ciuszki pasowały Moja siostra rodzila 4 lata temu ale ciuszki wszystkie trzymała dla mnie więc ten problem tez juz bedziemy miec z głowy. Przy okazji tego chcę wam się pochwalić ze byłam przy porodzie jej syneczka i było to najpiękniejsze przeżycie w moim życiu
naprawdę byłaś przy porodzie??? i jak było? bardzo ciężko?
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 21:12   #4622
nedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
naprawdę byłaś przy porodzie??? i jak było? bardzo ciężko?
kochana, szczerze mówiąć chciała bym tak urodzić jak moja siostrzyczka..szybciutko, bez komplikacji...3 godzinki i synuś był u cioci na rękach. Moja siostra zawsze to powtarza że moja obecność bardzo jej pomogła...i rzeczywiscie miałam co robić...
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 21:17   #4623
simpatica
Zakorzenienie

widzisz może masz jakieś tajne moce w sobie dzieki czemu poród jest lekki więc kto wie może Ty też tak urodzisz albo i szybciej
Stary 2009-07-13, 21:34   #4624
brombusia
Zakorzenienie

simpatica fajne zdjęcia
Miałaś prześliczną sukienkę.

Nedzia, jak Ty tak działasz w czasie porodu, to może na mój przyjdziesz? Blisko byś miała, ja przecież w Katowicach będę rodzić.

Dziękuję wszystkich Mamusiom za trzymanie kciuków
Właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko w porządku.
Lekarz zmierzył kość udową, obwód główki i brzuszka. Dostałam jedno zdjęcie z USG. Siusiaka oczywiście
Młody waży ponad 620 gram i lekarz powiedział że jest w górnej granicy normy. Z USG wychodzi, że jest o tydzień starszy.
Łożysko i szyjka w porządku, wiec na urlop możemy jechać, nawet w morzu mogę się popluskać, byle nie za długo.
A. i Dzidziol przekręcił się główką w dół. I prawdopodobnie w tej pozycji już zostanie.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 21:44   #4625
nedzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nedzia, jak Ty tak działasz w czasie porodu, to może na mój przyjdziesz? Blisko byś miała, ja przecież w Katowicach będę rodzić.
Brombusiu moge isc na porod każdej z Was ale swojego boje sie baaaaaaaaaaaardzooooooo, choc teoretycznie wiem z czym to się "je"

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

i gratuluje pięknego i zdrowego dzidziolka
Stary 2009-07-13, 21:50   #4626
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Lekarz zmierzył kość udową, obwód główki i brzuszka. Dostałam jedno zdjęcie z USG. Siusiaka oczywiście
Młody waży ponad 620 gram i lekarz powiedział że jest w górnej granicy normy. Z USG wychodzi, że jest o tydzień starszy.
Łożysko i szyjka w porządku, wiec na urlop możemy jechać, nawet w morzu mogę się popluskać, byle nie za długo.
A. i Dzidziol przekręcił się główką w dół. I prawdopodobnie w tej pozycji już zostanie.

Super wiadomosci

Tak sie zastanawiam czy moj maly nie wazy za malo, bo tydzien temu gin obliczyl go na ok. 550 gr..? Ale zdaje mi sie, ze chyba mowil, ze waga jest w normie... Jesli chodzi i dlugosc to byl dluzszy niz wskazuje wiek ciazy...nawet chcial przesuwac date porodu, ale poniewaz ja wiem dokladnie co do dnia kiedy nastapilo zaplodnienie to nie ma szans...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 21:53   #4627
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
simpatica fajne zdjęcia

dziękuję za komplement
cieszę się że wszystko jest ok ja też bym chciała już wiedziec co będzie ale muszę się jeszcze uzbroic w cierpliwosc
zazdroszczę urlopu jak nam się uda pojechac na wakacje w sierpniu to będzie git - majonez a jak się nie uda to we wrześniu nie daruję! 19/09 będziemy obchodzic 5 rocznicę jak jesteśmy razem, w dodatku i ja i Tż mamy urodzinki musimy gdzies pojechac póki jesteśmy jeszcze we dwoje bo potem to trzeba będzie trochę poczekac
Cytat:
Brombusiu moge isc na porod każdej z Was ale swojego boje sie baaaaaaaaaaaardzooooooo, choc teoretycznie wiem z czym to się "je"[COLOR="Silver"]
to jak byś przyszła do mnie to byłoby super
Stary 2009-07-13, 21:59   #4628
nedzia
Raczkowanie

Cytat:
to jak byś przyszła do mnie to byłoby super
Powiedz tylko gdzie kiedy i o której
A wogóle teraz oglądałam Twoje fotki ze ślubu, wyglądałas prześlicznie.... ja niestety nie bedę mieć tak pięknej sukienki. Narazie zrobimy tylko cywilny a potem się zobaczy... może kiedyś............
Stary 2009-07-13, 22:16   #4629
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczynki dzięki raz jeszcze
Cytat:
Brombusiu moge isc na porod każdej z Was ale swojego boje sie baaaaaaaaaaaardzooooooo, choc teoretycznie wiem z czym to się "je"
Może właśnie dlatego się boisz?

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Tak sie zastanawiam czy moj maly nie wazy za malo, bo tydzien temu gin obliczyl go na ok. 550 gr..? Ale zdaje mi sie, ze chyba mowil, ze waga jest w normie...
Skoro mówił, że w normie, to wszystko ok. Ty przecież drobna jesteś, to syn też drobniejszy pewnie. Ja jestem słusznej postury, więc mój może też słuszny będzie
Cytat:
ja też bym chciała już wiedziec co będzie ale muszę się jeszcze uzbroic w cierpliwosc
A masz jakieś życzenia co do płci? Czy Ci to obojętne?

Stary 2009-07-13, 22:24   #4630
katekatee
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo U nas dziś była ładna pogoda to trochę przed domem posiedziałam, niestety musiałam się uczyć bo w czwartek kolejny egzamin
W piątek jadę zrobić test na cukrzycę, coś z glukozą. Czy ktoś to miał i wie jak to wygląda. Co prawda lekarka mi mniej więcej mówiła jak to wygląda ale może wy też coś dodacie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry mamusie poniedzialkowo
Ja dzis jakby co to troche niekumata jestem, bo znow mialam jakas taka dziwna noc. Spac moglam doskonale, tyle, ze meczyla mnie zgaga a potem obudzil mnie skurcz nogi. Nie mam jednak takich typowych skurczy miesni, ale to jest cos takiego co idzie jakos od srodka kolana i wykreca mi noge do samych palcow. I diabelnie boli . A rozmasowac tego nie mam jak, bo miesnie mieciutkie a samego centrum bolu nie moge zlokalizowac . Mam nadzieje tylko,ze to nie zapalenie zyl, bo pajaczkow nie zauwazylam.
A zmeczona jestem prawdopodobnie przez poode. W sobote jeczsze zabami padalo i bylo zimno, a dzis mamy juz 28 stC. Zwariowac mozna
I ostatnio baaardzo nie lubie poniedzialkow. Bo to poczatek tygodnia, bo musze siedziec w pracy, ktorej mam dosyc, bo jeszcze 4,5 tyg zanim przeprowadze sie na stale. I wszystko mnie do tego drazni. Czy to internet, czy to mail, czy nasz system sam w sobie, ktory jest tak powolny, ze szkoda gadac, albo wspolpracownicy, ktorzy przygladaja sie mojemu brzuchowi jakby byl niewiadomo jakim zjawiskiem . A chyba w 6tym mies ciazy jest to jaknajbardziej normalne.

Chcialam wam tez powiedziec, zebyscie uwazaly z melisa i lawenda. Ja w sobote u znajomej napilam sie herbatki melisowo lawendowej i potwornie spadlo mi cisnienie, serce walilo mi jak oszalale i czulam jak mi cale wnetrze drzy. Na poczatku myslalam, ze to moja malenka i niezle sie wstraszylam. Ale udalo mi sie zasnac, rano wszystko przeszlo i malenstwo nadal sie ladnie rusza, wiec jestem juz spokojna.

Tak sobie poczytalam, ze wiele z was ma juz to przed-mleko. Ja dzis zaczynam 24 tc i do tej pory nic. mam nadzieje, ze bede miala dosc melka do karmienia
Mnie też czasem męczą skurcze nóg, jem magnez ale czasem mi się zdarzy że mnie złapie. A co do zgagi to mam ją średnio co dwa dni, gin mówiła że można jakieś lekarstwo na to ale ja wole nie ryzykować z tabletkami.
A co do przed-mleka to spokojnie. Ja mam w czwartek 25 tc i też nic nie mam. Myślę że to naprawde nie od tego zależy. W razie czego idę w piątek do gin to zapytam czy powinniśmy już coś mieć czy niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
dzisiaj przejrzałam co potrzeba na wyprawkę dla dzidzi i troszkę mnie to przeraża,wszystko musimy kupić,bo nie dostaniemy nic w spadkujest tego troszkę.
A wy już się rozglądacie za takimi zakupami?
My pewnie zaczekamy aż do października z zakupem ciuszków ale już sobie patrzę co gdzie i za ile
Ja też jak czytam że dziewczyny dostają rzeczy po dzieciach z rodziny czy znajomych to też mi troszkę żal bo to jednak jest naprawde duży wydatek. My z tż-tem będziemy musieli kupić wszystko nowe. Oczywiście rodzice nam też kupią no ale żeby tak od razu dostać cały komplet od kogoś to raczej nie liczę. Najbardziej zabawne jest to że brat tż-ta ma synka 3latka i mają wszystkie ubranka no ale oni są troche "dziwni" i nie liczę żeby nam coś dali. A najbardziej zabawne jest to że chyba będziemy musieli wziąść tego brata za chrzestnego małego bo tż jest u nich chrzestnym więc to tak "wypada". Ale z drugiej strony to kupowanie tych ciuszków jest takie super że już nam się troszkę nazbierało

Cytat:
simpatica fajne zdjęcia

Ty w Katowicach a ja w Bielsku więc może się nam uda odwiedzić Gratuluje dużego synusia Ja idę w piątek do gin ciekawe ile mój mały będzie teraz ważył

Cytat:

Super wiadomosci

Tak sie zastanawiam czy moj maly nie wazy za malo, bo tydzien temu gin obliczyl go na ok. 550 gr..? Ale zdaje mi sie, ze chyba mowil, ze waga jest w normie... Jesli chodzi i dlugosc to byl dluzszy niz wskazuje wiek ciazy...nawet chcial przesuwac date porodu, ale poniewaz ja wiem dokladnie co do dnia kiedy nastapilo zaplodnienie to nie ma szans...
Kareninko nie martw się, mój Wiki jest np większy jak na swój wiek o tydzień a nogi to ma długie jakby był starszy o 2 tygodnie. I też lekarka powiedziała że to jest ok. Grunt to nie panikować. Jak pisałam ja idę teraz wi piątek do lekarza i coś czuje że usłyszę że mój "mały" synuś już pod 1kg podchodzi. Ale sobie myśle że jak się urodzi duży to przynajmniej będę miała za co złapać A np kuzynka tż-ta jest o miesiąc przedemną i jej dzidziol dopiero teraz do 1 kg dobił i też jest wszystko ok. Także. Będzie dobrze

Cytat:
Na początek sms od Dudziakowej :

"U nas jak narazie dobrze fizycznie ale psychicznie do bani! mam już dość wszystkiego...podobno mam tu siedzieć aż do końca sierpnia ehh co za życie pozdrawiam was "

no tak ale nijak mi się to nq palcach nie zgadza
skoro tak mówicie - to niechaj będzie ten 5 miesiąc! tak mi się bardziej podoba
Oczywiście przekaż Dudziakowej że wszystkie trzymamy za nią kciuki

Simpatica bardzo ładne zdjęcia. Ja bym też wrzuciła moje ale nigdy jeszcze nie wrzucałam zdjęć więc jak będę mieć wiecej czasu i się podszkole z "wrzucania" to też pokażę Zmykamy zakuwać. Życzę udanej nocy.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 22:24   #4631
brombusia
Zakorzenienie

Dobrze, że Dudziakowa jakoś się trzyma.
Biedactwo, tyle się musi nacierpieć

Dobra Mamuśki, ja zmykam do wyrka.
Zgłoszę się jutro rano

Stary 2009-07-13, 22:25   #4632
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro mówił, że w normie, to wszystko ok. Ty przecież drobna jesteś, to syn też drobniejszy pewnie. Ja jestem słusznej postury, więc mój może też słuszny będzie

No moj synio bedzie po tatusiu dlugi - to juz lekarz zapowiedzial, bo ja to malusia jestem - 1,64 cm...

Moge pokazac Wam jakie dostalam poscielki do lozczka :

http://www.gluck.com.pl/posciel/020.html

http://www.gluck.com.pl/posciel/008.html

tylko ta ze slonikiem mam w kolorz kremowym a z misiem mam zielona...

...mam nadzieje, ze tym razem udalo mi sie wkleic tak, ze mozna cos zobaczyc...

Stary 2009-07-13, 22:34   #4633
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
W piątek jadę zrobić test na cukrzycę, coś z glukozą. Czy ktoś to miał i wie jak to wygląda. Co prawda lekarka mi mniej więcej mówiła jak to wygląda ale może wy też coś dodacie
Ja też muszę zrobić badania na obciążenie glukozą 50 gram
Gin mi powiedział, że kupuje się w aptece 50 gram glukozy i trzeba rozpuścić w wodzie. Powiedział mi, że najlepiej rozpuścić w ciepłej wodzie, wieczorem poprzedniego dnia i szczelnie zamknięte zostawić na noc w lodówce, żeby się schłodziło. Rano przelać do termosu, żeby się nie ogrzało i wcisnąć jeszcze do tego cytrynkę. Powiedział, że jak to tak przygotuję, to będzie mi smakować lepiej, niż jakbym miała to pić takie ciepłe i bez cytryny.
Najpierw badają krew na czczo, a potem jak wypijesz to godzinę później badają jeszcze raz.

Stary 2009-07-14, 07:25   #4634
tarasia
Wtajemniczenie

brombusiu gratuluje zdrowego chłopka roztropka...
a te zdjęcia siusiaka mnie powalają na łopatki... ciekawe co on na to jak mu pokażesz kiedy on juz będzie dorosły

kareninko śliczna pościel. taka prosta a zarazem słodka.

Cytat:
Ja też muszę zrobić badania na obciążenie glukozą 50 gram
Gin mi powiedział, że kupuje się w aptece 50 gram glukozy i trzeba rozpuścić w wodzie. Powiedział mi, że najlepiej rozpuścić w ciepłej wodzie, wieczorem poprzedniego dnia i szczelnie zamknięte zostawić na noc w lodówce, żeby się schłodziło. Rano przelać do termosu, żeby się nie ogrzało i wcisnąć jeszcze do tego cytrynkę. Powiedział, że jak to tak przygotuję, to będzie mi smakować lepiej, niż jakbym miała to pić takie ciepłe i bez cytryny.
Najpierw badają krew na czczo, a potem jak wypijesz to godzinę później badają jeszcze raz.
ja nie miałam jeszcze tego badania ale też słyszałam powyższą wersję z cytrynką

kurcze miałam dzisiaj kiepską noc... tyle myśli w mojej głowie... tyle snów... i na dobre obudziłam się o 6:30

w ten weekend idziemy na wesele i zastanawiam się nad sukienką.
Pożyczyłam sobie sukienkę od mojej siostry ale nie jestem do niej przekonana. Co prawda ona jest rozszerzana dopiero w okolicy bioder a wyżej jest obcisła więc wszyscy na 100% zauważą mój brzuszek
jakoś nie miałam głowy do kupowania eleganckiej sukienki teraz

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 07:58   #4635
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie
Ja już po śniadanku, robię powolutku porządki.
Po południu mam umówioną wizytę u stomatologa

Cytat:
brombusiu gratuluje zdrowego chłopka roztropka...
Dziękuję Tarasiu, ale dlaczego chłopka roztropka?

Co do zdjęć klejnotów, to mam już mini kolekcję
Jak będzie dorosły, to będę go zawstydzać i pokazywać je jego dziewczynom

Stary 2009-07-14, 08:14   #4636
tarasia
Wtajemniczenie

tak mi sie zrymowało przepraszam jeżeli kogos uraziłam

Stary 2009-07-14, 08:40   #4637
brombusia
Zakorzenienie

Nie ma sprawy Tarasiu.
Nie czujemy się urażeni

Stary 2009-07-14, 08:49   #4638
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie Ja dzisiaj od 6 na nogach bo byłam zrobić badania...

Kate, ja co prawda jeszcze nie miałam tego testu z glukozą, ale dzisiaj jedna dziewczyna przede mną miała i wyglądało to w ten sposób że najpierw pobrali jej krew na czczo, potem pielęgniarka rozpuściła jej w kubku glukozę (którą ta dziewczyna przyniosła ze sobą) i kazali jej to wypić (sądząc po minie dziewczyny nie było zbyt smaczne, no ale cóż...)... I jak już wypiła to pielęgniarka kazała jej przyjść jeszcze raz za 2 godziny na kolejne pobranie krwi...

A skoro już jestem przy badaniach... Moja ginka zleciła mi tym razem wszystkie te standardowe badania krwi i moczu, ale oprócz tego miałam jeszcze na skierowaniu badanie oznaczone skrótem POC... Czy któraś z Was wie co to jest? Bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia I nawet w necie szukałam tak na szybko ale nie znalazłam... Pielęgniarka mówiła że to jest profil obciążenia czegoś tam, ale właśnie nie wiem czego???

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:04   #4639
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Wczoraj cale popołudnie byłam poza domem, na naszym mieszkanku, obeszłam pól miasta i dzis mimo, że dopiero wstałam jestem ledwo zywa i nogi mnie bola. A poszłam spać o 23 i tak mnie juz plecy, brzusio i wsyztsko bolało. Chyba sie przesiliłam ide zaraz znów leżec...

Tarasia przekaz Dudziakowej pozdrowienia

Brombusia chłopek roztropek gratuluje duzego chłopczyka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:26   #4640
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Brombusia chłopek roztropek
Chcesz mi się narazić ?

Cytat:
gratuluje duzego chłopczyka
Dziękuję

Stary 2009-07-14, 09:29   #4641
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Chcesz mi się narazić ?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:33   #4642
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez wiem, ze bedzie synus...nawet bez usg wiedzialam....
[/SIZE][/FONT]
No ja mialam caly czas przeczucie na chlopaka i jakos tak caly czas mam wrazenie, ze jednak moze byc chlopak. Wiele osob tez przepowiada chlopca, mimo ze lekarz powiedzial ze dziewczynka . Urodzimy zobaczymy. Moze jestem tym wyjatkiem ktory stanowi regule

Cytat:
Gratuluje zdrowego synusia. I dobrze, ze malenstwo juz sie przekrecilo. Ja na razie caly czas czuje kopanie w tych samych miejscach co wczesniej, takze prawdopodobnie corcia sie jeszcze nie obocila. Ale ma jeszcze czas. Jednak mam nadzieje, ze zrobi to jak jeszcze jest dosc mala, bo inaczej to bede pewnie miala cyrki z kopniakami, gdzie tylko sie da

Karenino, mysle, ze nie powinnas martwic sie waga synka. Moja mala w 22tc wazyla 450g, co jest w normie, chociaz troche ponizej sredniej. Ale u mnie i u tz sa ludzie raczej drobnej budowy, wiec jest ok.

Tarasiu, przekaz Dudziakowej zyczenia powodzenia. Niech sie mocno trzymaja z synkiem.

Ale u mnie dzis jest pogoda. O 4.30 zaczela sie burza bez deszczu. Blyskalo i grzmialo jak diabli (i nie dalo mi spac), a teraz tylko pada Ale przynajmniej temperatura jest znosna.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-14 o 09:48
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:42   #4643
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam wszystkie mamusie wtorkowo!!!

Ale duzo napisalyscie przez wczorajszy wieczor zaraz bede nadrabiac.

Ja dzis zaczynam 22 tc i juz nie moge sie doczekac poniedzialku, bo wtedy wizyta u gina

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:52   #4644
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
I dobrze, ze malenstwo juz sie przekrecilo. Ja na razie caly czas czuje kopanie w tych samych miejscach co wczesniej, takze prawdopodobnie corcia sie jeszcze nie obocila. Ale ma jeszcze czas. Jednak mam nadzieje, ze zrobi to jak jeszcze jest dosc mala, bo inaczej to bede pewnie miala cyrki z kopniakami gdzietylko sie da
Ja się zdziwiłam, jak się okazało że jest główką w dół. Co prawda był jeden taki dzień, kiedy czułam kopanie gdzieś po bokach, ale dopiero teraz to skojarzyłam z tym, że się przekręcał.
A mały łobuz kopie coraz mocniej, to co to będzie za 2 miesiące

Cytat:
Ja dzis zaczynam 22 tc
Gratulacje

Dziewczyny, którą miejscowość polecacie nad morzem ( Pomorze Gdańskie)?
Znajomy mi polecał Jastrzębią Górę, że niby czyste plaże i morze. Na razie sama nie wiem, a muszę zarezerwować jakieś miejsce w tym tygodniu ( i tak pewnie będzie trudno). Byłam już w Łebie, Mielnie, Władysławowie i na Helu, więc te miejscowości raczej odpadają.

Stary 2009-07-14, 11:26   #4645
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Ale u mnie dzis jest pogoda. O 4.30 zaczela sie burza bez deszczu. Blyskalo i grzmialo jak diabli (i nie dalo mi spac), a teraz tylko pada Ale przynajmniej temperatura jest znosna.
U nas dzis pogoda jest piekna, ladnie sloneczko swieci, fajnie jest posiedziec w cieniu bo do slonca to taki ukrop ze wysiedziec sie nie da

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 11:29   #4646
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
kareninko śliczna pościel. taka prosta a zarazem słodka.
Mi tez sie podoba Do jednej dolaczony jest baldachim, ktorego nie bede zakladala wiec jesli ktoras mamusia potrzebuje zielonego baldachimu to zapraszam...
Mamy jeszcze jedna niebieska...takze razem 3 komplety...

Cytat:
Co do zdjęć klejnotów, to mam już mini kolekcję
Jak będzie dorosły, to będę go zawstydzać i pokazywać je jego dziewczynom

Przypomnialo mi sie jak mojego kolegi mama tez pokazywala dziewczynom jego zdjecia z dziecinstwa a najbardziej lubila te, na ktorych siedzial na nocniku...

Cytat:
No ja mialam caly czas przeczucie na chlopaka i jakos tak caly czas mam wrazenie, ze jednak moze byc chlopak. Wiele osob tez przepowiada chlopca, mimo ze lekarz powiedzial ze dziewczynka . Urodzimy zobaczymy. Moze jestem tym wyjatkiem ktory stanowi regule
Moze moze...

Cytat:
Ja się zdziwiłam, jak się okazało że jest główką w dół. Co prawda był jeden taki dzień, kiedy czułam kopanie gdzieś po bokach, ale dopiero teraz to skojarzyłam z tym, że się przekręcał.
A mały łobuz kopie coraz mocniej, to co to będzie za 2 miesiące

Ja tez juz sie zastanawiam co bedzie za jakis czas skoro maly juz teraz tak mocno kopie...nawet jak przytule sie do tz'ta w nocy to maly ta kopie, ze tatus czuje...Dzisiaj o 5:30 rano uslyszalam: "Trzeba bedzie zakladac sluchawki na brzuszek, zeby sie uspokoil..."...

Tak na marginesie dziewczynki - macie juz wybrane polozne?? Mysmy dzisiaj z malzem umowili terminy z 3 roznymi i wybierzemy i...od przyszelego tygodnia bede chodzila do Szkoly Rodzenia..!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bettwasche.jpg (21,7 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-07-14 o 11:32
Stary 2009-07-14, 11:45   #4647
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak na marginesie dziewczynki - macie juz wybrane polozne?? Mysmy dzisiaj z malzem umowili terminy z 3 roznymi i wybierzemy i...od przyszelego tygodnia bede chodzila do Szkoly Rodzenia..!
ja jeszcze nie myslałam o położnej ale chyba zdam się na los i zobaczymy kto b ędzie na dyżuże kiedy będę rodzić
a co do szkoły rodzenia to u nas niestety zajęcia dopiero od listopada ale na pewno pójdę na tych kilka spotkań!

Stary 2009-07-14, 11:50   #4648
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym juz chciala powoli umawiac sie z poloznymi i zobyczyc szpital, ktory wybralam, ale niestety musze poczekac do przeprowadzki, zeby zalatwic wszystko ze spokojem Ale pewnie bede podpytywac juz mojego nowego gina pod koniec miesiaca.
Stary 2009-07-14, 11:51   #4649
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie myslałam o położnej ale chyba zdam się na los i zobaczymy kto b ędzie na dyżuże kiedy będę rodzić
a co do szkoły rodzenia to u nas niestety zajęcia dopiero od listopada ale na pewno pójdę na tych kilka spotkań!

U mnie tez przy porodzie nie bedzie polozna wybrana przezemnie tylko ta, ktora bedzie miala dyzur
Tylko, ze u nas polozna prowadzi tez ciaze, udziela porad i prowadzi kursy z szkole rodzenia i po porodzie przychodzi 8 tygodni do domu, zeby troche pomoc...

Stary 2009-07-14, 11:52   #4650
Ravenne
Raczkowanie

Witam mamusie

Domi odpoczywaj dzisiaj, skoro wczoraj się przeciążyłaś!

Brombusiu gratuluję zdrowego chłopczyka!

Cytat:
Ja położoną mam już wybraną, ale nie wiem jak z tą szkołą rodzenia, czy chodzić czy nie, muszę najpierw znaleźć jakąś w okolicy, a potem będę myśleć. Choć pewnie by się przydało

Cytat:
Ja dzis zaczynam 22 tc i juz nie moge sie doczekac poniedzialku, bo wtedy wizyta u gina
Pietrusiu gratulacje! Ja zaczynam jutro 22, więc po jednym dniu jesteśmy

Dziewczyny wklejam zdjęcia "wyprawki" dla maluszka z gazety ABC Ciąży, na jej podstawie zrobiłam swoją listę wyprawkową i z niej korzystam przy zakupach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11906.jpg (132,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11907.jpg (138,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11908.jpg (128,4 KB, 16 załadowań)
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości