|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Przyczajenie
|
Pisałam wcześniej. To dopiero moje 2 opakowanie. Po 1 nie miałam okresu bo przez pomyłkę wziełam białą choć miałam jeszcze 2 różowe, więc zgodnie z zaleceniami z ulotki przeszłam od razu do różowych z kolejnego blistra, po czym okresu nie miałam, tak jak pisalo w ulotce. Teraz kończę tęn 2 blister.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Dziewczyny - doskonale to rozumiem, ale przez "kilkadziesiąt" opakowań innych tabletek przyzwyczaiłam się, że nie zaczynam od 1-szego i tym razem kilkanaście dni temu wzięłam jako pierwszą tabletkę nr 5 - "piątkową". Ja rozumiem, że trzeba zacząć od: start, ale "z pamięci" nie zaczęłam. Przyklejenie dni tygodnia było dla mnie wtórne. Śmiać mi się chce z siebie, bo "zawsze" ulotki czytałam; po prostu mam za swoją głupotę, bo... tak mi zależało na lepszym balansie hormonów i YAZ to jest moja nadzieja. W sumie też zrozumiałam, że pomylenie tabletek na działanie antykoncepcyjne nie wpływa, ale na "komfort" - jak to ładnie ujęła Poprzedniczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, dajcie znać, czy którakolwiek miała problem z kompletnym brakiem okresu przez kilka miesięcy z rzędu zażywania YAZ...?
Nic złego w organiźmie się nie dzieje, ciąża wykluczona, a ginekolożka robi wielkie oczy, że nie mam nic, nawet plamienia pomiędzy blistrami.... Innych działań niepożądanych brak. Zaczynam się jednak niepokoić, że organizm przecież potrzebuje przeciez takiego "oczyszczenia" (czuję to lekkim bólem podbrzusza) i nie jest taki stan do końca w porządku.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Przyczajenie
|
mam takie pytanie.... czy mozna normalnie przerwac tabletki w kazdym momencie ( ja chce przerwac na pol roku) poniwaz moj facet wyjezdza.... czy wszystko bedzie ok?
no i mam pytanie czy biorac 1. opakowanie mozna od poczatku samego sie kochac? czy juz 4 tabletka zapewnia ochrone? |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Przyczajenie
|
dzieki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież mogłabyś brac np. Yasminelle taki sam skład a schemat 21+7, może po prostu schemat 24+4 Tobie nie służy, za któtki by miec krwawienie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
No niestety, Yasminelle to już zupełnie mi nie służył- bolał brzuch i przez 30 dni miałam krwawienie , żeby było śmiesznie....
Natomiast myślę o przejściu na Mercilon, Cerazet albo Marvelon. Zapytam rzecz jasna lekarza o wybór, ale co Waszym zdaniem byłoby tu najkorzystniejsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Przyczajenie
|
po porodzie
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
piszesz, że w organizmie wszystko ok, a miałaś robione USG? moja znajoma podczas stosowania hormonów miała zanik miesiączki na 5 miesięcy potem okazało się, że ma mięśniaka... a na weekend przed zabiegiem trafiła z krwotokiem do szpitala. Jeżeli nie miałaś USG (chociaż w to wątpię, skoro piszesz, że ok w organizmie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Przyczajenie
|
witam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
Hej dzisiaj po okresie mam juz 4 dzień plamienia.... fakt że to jest strasznie skąpe plamienie no ale jest... ciekawe ile to jeszcze potrwa.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
zajrzyj do ulotki, tam jest jasno napisane.
#3499 |
Przyczajenie
|
![]()
hej.biore tabletki yaz od 11 dni i w nocy miewam bóle brzucha i jest mi nie dobrze od 11 dni mam okres znaczy skonczył mi sie w niedziele a teraz mam plamienie.juro wyjezdzam na wczasy i to troche uciązliwe.prosze o porade czy wy tez sie tak czujecie??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odnośnie plamienia miałam identycznie - miesiączka trwała 7 dni, a potem przez kolejne 17 plamienie - aż do następnej miesiączki. i od tego czasu żadnych plamień śródcyklicznych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
heh ja miałam okres 2 dni i teraz juz 4 dzien plamien... oby szybko mi to przeszło ;pp
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
plamienia juz praktycznie nie mam
![]() ![]()
#3503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
nie, nic nie szkodzi.
#3505 |
Raczkowanie
|
#3506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie tez boli brzuch co jakis czas odczowam i juz od chyba okolo 2tyg. ale powiem Ci ze watpie ze to ciaza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, poradźcie, proszę...
Jestem na trzytygodniowych wakacjach i zmieniłam strefę czasową (różnica 6 godzin) i tak zamiast o 18:00 polskiego czasu, powinnam brać tutaj tabletkę o 12 w południe. Średnio mi to odpowiada i chciałabym brać dalej o 18:00 (czyli o 12 w nocy w pl). Nie wiem czy od razu jednego dnia nie wziac tabletki po prostu 6 godzin później i codziennie przez 3 tygodnie tak brać? mam jeszcze 2 tabletki różowe, a potem chciałabym przejść od razu do następnego opakowania... Poradźcie... pilne ![]() A i na domiar złego, jeszcze utrzymuje się u mnie biegunka po podróży ![]()
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2009-07-16 o 17:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Raczkowanie
|
Tak na chlopski rozum,to chyba mozna bo przeciez dopuszczalne jest spoznienie do 12 godz.
...baw sie dobrze na wakacjach!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Dziękuję ![]()
![]() |
#3510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w pierwszy dzien po 3 godz,w drugi po 5 ,potem po 6 az w koncu przez 3 tyg.zostaniesz przy stalej porze! Ja np.biore o 20 ale zdarza mi sie przelozyc na 22 czy nawet na 24 i sie tym nie przejmuje bo wiem ,ze jest dopuszczalne takie spoznienie! moim zdaniem mozesz tak zrobic...ale jak masz watpliwosci poczekaj na porade kolezanek z forum! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.