![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Cytat:
Jeżeli karta jest imienna na Twojego Tż to sprzedawca ma prawo i nawet MUS nie przyjąć karty.Takie są wymogi.Sama pracowałam w salonie obuwniczym i właśnie gdy przyszła babka, która miała kartę od swojego taty który jest na rencie i kupowała mu buty, nie mogłam przyjąć jej karty, bo nie była na nią.Dla nie których dziwnie,że rodzina że nie może płacić kartą bo np od męża. Sprzedawca nie ma pewności,że kartę którą posiadasz jest Twojego meża...są ludzie którzy znają piny osób i mają kartę a właścieciel karty nic nie wie o transakcji jaka została zrobiona i wtedy dochodzi poprzez bilingi gdzie została karta użyta i może oskarżyć sprzedawcę o wzięcie karty od osoby której nie była karta własnością, rozumiesz? W ten sposób patrzy sprzedawaca.Teoretycznie powinno się dać kartę i dowód osobisty, dla pewności, ale bardzo rzadko to się praktykuje. Są sklepy w których w ogóle sprzedawaca nie patrzy na kartę i na kogo jest czy na mężczyznę czy na kobietę... ~~*~~ Martunia dokładnie Ty płacisz Ty wymagasz! Masz swoją wizję i niech florystka to wykona, zgadza się może doradzić jaka forma,ale w kolorze koloru i wyboru kwiatów także chociaż jak już dany klient ma coś wybrane i jest przekonany do swojej wizji to florystka powinna wykonać swoją pracę. Ja miałam bukiet już nawet na zdjęciu wszystko było pokazane, to nawet sam jeden florysta z wizazu do mnie napisal,ze preferuje troche inny model.Pokazałam mu suknie jaką będzie to powiedział,że troche by zmienił spadający element nie że róże spadają a trawa i koraliki na nich. Spodobało mi się i mam wyobrażenie o bukiecie teraz go tylko zamówić ![]() ~~*~~ Strippi tylko,żeby było tak jak chcesz ![]() ~~*~~ Mój Tż kupił cały garnitur i wszystko oprócz butów. Ale one nie uciekną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole to zmienilas atavarek ![]() strippi; - jestes szalona ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
Dzisiejszym PM życzę pięknego dnia, cudownej uroczystości i zabawy do białego rana
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() znudził mi się tamten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was też tak duszno jak u mnie ? ![]() Głowa mnie okropnie boli! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
sliczny jest
![]() duszno i goraco...
![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
ciekawe czy ja wejde na wizaz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
No ladnie strippi na wizazu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tą sama obawę, że czegoś zapomnę. Ale wypisałam sobie na kartce co w tym dniu mam zrobić i co zabrać. Pomaga ![]() Deszczu proszę deszczu! Głowa mnie az boli od tej duchuty! Kto nie ma klimatyzowanej sali to współczuję! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co powinnam miec ze soba w dniu slubu? podstawowe wyposarzenie PM?
martwie sie pogodą.... byle tylko nie padało
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-07-18 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za rady, z kosmetykami bede miala o tyle dobrze, że moja kosmetyczka-makijazystka bedzie na weselu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
TRzymam kciuki za Wszystkie Panny Mlode i życzę wiele milości, radości i szczęscia !! No i udanej imprezy a także obfitych prezentów
![]() Strippi a ja wlasnie sie dzis zastanawialam, czy 19.09 i mnie uda sie zajrzec na wizaz ![]() ![]() Bo jak tu ktos wyzej napisal, nic tak nie pożera czasu jak fotum :P
![]() |
#617 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważniejsze rzeczy załatwione, inne rozpisane na liście, jak je załatwie to wykreślam i ciesze się, że kolejna rzecz z głowy. Mam jeszcze jedną kartkę, na której spontanicznie zapisuje co jeszcze trzeba zrobić, czy przygotować, na co zwrócić uwagę i trzymam rękę na pulsie. Ale czytając, że wy takie zabiegane zastanawiam się czy aby o wszystkich rzeczach pomysłałam ![]() Generalnie nie dajcie się zwariować, będzie wszystko ok, nawet jeśli zapomnimy tego czy tamtego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
stippi jestes niemozliwa
![]() ![]() Z ta kartą to wiem, ze sie nie powinno i w ogóle. No ale bez przesady ![]() Na stronie banku nie ma mowy o wspólnyej karcie, a do banku nie chce nam się iść dowiedzieć. A na utrzymanie 2 kart - przy moim sporadycznbym jej uzywaniu, szkoda nam kasy. PS. Byliśmy w kościele spisac protokół ![]() ![]() Kurrde wyleciało mi z głowy że się pytają o dane świadków, i nie wzięłam adresu do moej siory w anglii ![]() ![]() ![]() Z nagłośnieniem na ślub nie byłoby problemu, a jeśli chodzi o dekorację to musimy zgłosić się do siostry zakonnej. Przed nami jest jeden slub, po nas 2 ![]() ![]() ![]() Wię cmysle ze spokojnie trzeba bedzie zaplacic jakies 300zł od pary, bo za cala dekoracje placic nie zamierzam ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-07-18 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie bylo tak ze siostry dekoruja, a my nic za to nie musielismy placic ,bo to bylo juz jakby wliczone w ta kase ktora dalismy ksiedzu.I uwazam ze to w porzadku,bo w koncu na cos te pieniadze poszly,a nie tylko dla ksiedza ![]() Kliwia odnosnie tej karty,to musisz niestety postawic sie w sytuacji sprzedawcy.Poza tym jakbys zgubila swoja karte i ktos wyplacilby z niej kase,to na pewno poszalbys zrobic afere do banku ![]() ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-07-18 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
wszystkim dzisiejszym PM-kom skladam moc zyczen
![]()
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
atomufka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do karty yhym, jako wspolwlasciciel konta sie wkurzylam. Ja wszytsko rozumiem, ale robilam zakupy za cale 19 zł ![]() ![]() ![]() Czytalam cos o upowaznieniu do karty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie byly kwiaty na oltarzu i wstazki na lawkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja rowniez bylam dzisiaj spotkac sie z zakonnica ... tzn ja i moj TZ i druga para ktora ma slub o 14 my o 15 ( para ktora ma slub o 16 powiedziala ze ma skromne wesele i ze nie dorzuca sie do dekoracji co moim zdaniem jest troszke nie wporzadku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
coś ostatnio nie mam czasu odwiedzac wizazu....
![]() dziewczyny...nawet nie nadrabiam zaległości bo ilośc stron mnie po prostu poraża ![]() Wszystkim dzisiejszym PM-kom życzę wszystkiego naaaaaaj naaaaj naaaaj ![]() ![]() właśnie skończyłam robic kosze upominkowe dla dziadków i chrzestnych.... nawet jestem zadowolona z efektu....i co najważniejsze.. nie drogo nas wyszło ![]() ![]() SP_A0383.jpg - rzeczy, które jakoś udało mi się wepchnąc do kosza ... ![]() SP_A0384.jpg - efekt końcowy... SP_A0385.jpg o....i przyszły w końcu zamówione ramki z grawerem dla rodziców....już wydrukowałam na ozdobnym papierze podziękowania... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej będę miała to samo,to co zrobić to wypisane i też tylko wykreślam. Jutro próbna fryzura! Cytat:
Wiesz co możesz mieć albo dostać upoważnienie pisemne od banku,że jesteś współwłaścicielem,albo niech Twój Tż Ci je wypisze legitymując się dowodem osobistym.Dla sprzedawcy kwota nie robi żadnego wrażenia możesz zapłacić 1zl ale nie powinna przyjść nie na Ciebie imiennej karty.Nawet nie raz taka złotówka jest ważna niż 10 tysięcy.Nie działa to tylko w Twoją stronę, a właśnie jak napisała koleżanka że jakby Cie w taki sposób okradli to byś nie była szczęśliwa. Cytat:
ŚLICZNE! Ja muszę taki kosz zrobic i własnie nie wiem gdzie takie kosze kupię. Muszę poszukać. Ale super to zrobiłaś.My zamiast ramek damy statuetki szklane i wygrawerowany napis: Dziękuje że byliście , jesteście i będziecie Żaneta i Dawid 17 sierpnia 2009r. Nie chciałam kwiatów bo dostane ich tysiące i na pewno coś dam mojej mamie no i w domu będą więc teściowa będzie na nie patrzyła codziennie ![]() ~~*~~ Wczoraj oficjalne poznawanie rodziców ![]() Myślalam,że będzie gorzej, ale obie strony zadowolone. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne !! Własnie cosik takiego chciałam dla rodziców zrobić plus koperta... z wykupionym weekendem w górach ![]() Co tam dokładnie włożyłas? Widzę winko, kawa, bombonierka, delicje i jeszcze cosik? Gdzie kupowałas takie ładne kosze?? Wszystko wygląda w całości bombowo ! Na pewno obdarowani, beda bardzo usatysfakcjonowani i mile zaskoczeni ![]() My do zaproszeń dołączylismy info, że nie chcemy kwiatków tylko wino ![]() Pokaż te ramki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy Ja też jestem tego zdania,że kwiaty zwiędną i rodzice będą je tylko wspominać, a tak winko sobie wypiją kawę do delicji sobie zrobią i bombonierkę na podwieczorek
![]() Ja myślałam,żeby dać raffaelo, kawę, winko ciasteczka jakieś fajne i wydrukowane podziękowania jakie będziemy czytać na ładnym papierze które chce zrobić w taką specjalną ochronę coś przezroczystego i to się chyba na ciepło dopasowuje do kształtu kartki.Nie wiem jak to się nazywa po fachowemu.No i Mamuśki dostaną kosze a tatusiowe statuetki ![]() No i piosenka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.