|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Błagam, powiedzcie co mam zrobić;-(((
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co piszesz wynika że rodzinkę też masz nieciekawą. Ja też bylabym za domem samotnej matki. chyba najmniej tam będziesz mieć stresów i problemów - a to teraz najważniejsze i dla Ciebie i dla dziecka. Co do tego palanta z którym jesteś - to spisz go na straty on sie na pewno nie zmieni a może byc gorzej... Na pewno zasługujesz na kogoś lepszego i taki ktos się znajdzie - ale nic na siłę. Jeśli będziesz mieć problemy ze znalezieniem domu samotnej matki albo z innymi rzeczami to pisz na priva. Myślę że nie jestem jedyną którą poruszyła Twoja historia i spróbuję Ci pomóc jak tylko będę mogla. Już po porodzie i po odchowaniu troche maluszka możesz pójść na jakiś kurs, znaleźć pracę i wszystko się jakoś ułoży. Wszystko po mału, zobaczysz będzie dobrze...
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Płacą tyle, ile jest zasądzone, ale nie wiecej niz 500 zł. Czyli jak jest zasądzone 700( ha ha marzenie) to wypłacą 500 jesli ojciec sie uchyla. Trzeba podac ojca do komornika, komornik sciąga. A jak nie ma z czego wystawia pismo,ze niesciągalny.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
Z pismem mozna udac sie do prokuratury, ojca moga aresztowac za nieplacenie alimentow reszte rozstrzyga sad.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Tylko i wyłącznie ty jestes odpowiedzialna za swoje zycie. Nie mozemy tak zwalac winy zawsze na ''druga''. Wiesz co jest dla Ciebie dobre, doswiadczylas juz tego ''niedobrego'' pora na zmiany. Tz cie nie uszczesliwia, wiec dlaczego przy nim jestes? Pomyslals o dziecku jak ono sie w tym momencie czuje. Przeciez ono odczuwa dokladnie takie same emocje jak ty w tym czasie. Skup sie na dziecku, nie Tzcie.
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
???
|
||
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
masz dwie mozliwosci albo zostaniesz przy nim i najprawdopodobniej zmarnujesz sobie zycie, lub wrocisz do rodzicow. Ja jestem za wyjsciem numer dwa czyli powrotem do rodzicow, porozmawiaj z nimi, powiedz jak jest mysle ze Ci moga pomoc jesli tylko Ty o ta pomoc sie zwrocisz. Z ojcem dziecka jak widac nie da sie ulozyc normalnego zycia, powinien placic alimenty na dziecko i po urodzeniu tego sie domagaj.
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Sąd zasądza alimenty na podstawie dochodów ojca? bo przykładowo jeżeli ojciec zarabia ten 1000 zł to chyba nie zasądzi jakiejś dużej kwoty? jest jakaś minimalna kwota alimentów?
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkreslonego, to po to sie wnosi do komornika. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Mysle,ze 300-400 max Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2009-07-19 o 15:18 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
mj
|
Sąd zasądza alimenty na podstawie dochodów i możliwości ojca. Czyli bierze pod uwagę jego miesięczną pensje, jak i sprawdza, czy nie ma jakichś sum ulokowanych na kontach, czy nie ma jakichś aktów własności, dodatkowej formy otrzymywania pieniędzy, jak chociażby wynajmowanie komuś lokalu/mieszkania, za które osiąga okreslone korzyści. Wszelkie kwestie finansowe bierze pod uwagę, i na tej podstawie zasądza określone alimenty, jeśli on zarabia te 1000zł, bedzie też brał pod uwagę, że mieszka z rodzicami dzięki czemu koszta utrzymania mieszkania rozkładają się na ich trójkę... ale myśle, że wiecej niż 300, moooooże 4oozł <ale w to bardzo wątpię> by sąd nie przyznał dziecku.
. Edytowane przez marta1210 Czas edycji: 2009-07-19 o 15:29 |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Az tak sie nie orientuje, mi wypłacił zaległe za kilka miesiecy, ale lata? Na pewno okreslaja to jakies przepisy i za zaległe lata- hmmm no nie sądze, pewnie maja jakis okreslony limit czasowy, co do zwrotu.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Gwiazdeczka1978;133 22398]Tak, oczywiscie,ze wypłaca. Mi wypłacił.
Co do podkreslonego, to po to sie wnosi do komornika. Logiczne, innego sposobu nie ma w pierwszej kolejnosci komornik, glowny organ scigania. Mi przyznano alimenty ponad szesc lat temu. Komornik wyslal mi pismo o niesciagalnosci, pozniej co sie okazalo? Tatus dawal w lape komornikowi, zeby ten nic nie robil w tym kierunku. Wolal dawac lapowki niz placic na wlasnego syna .---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() autorka tego nie widzi bo w tym uczestniczy i ma klapki na oczach.
samotność to jest wtedy, jak każdy tramwaj jest dobry, bo gdzie nie pojedziesz to samo Cię czeka Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-07-19 o 16:11 Powód: poprawiłam ten cytat ;) |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- a zostaję tylko dlatego żeby do rodziców nie wracać. Wiem że to nie jest normalny związek, zresztą chyba nie można tego nazwać związkiem, ale nie mam innego, lepszego wyjścia. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Ty nie chcesz od niego odejsc, prawda?
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Tak myslałam, jesli ty sama tego nie chcesz to nikt Ci nie pomoze. Powiedz mi dlaczego nie chcesz od niego odejsc, a czujesz sie przy nim nieszczesliwa( z twojego watku tak wynika)?
Dobrze, Ci w takim stanie? I zrobiłaś wielki blad, że odcielas sie od rodziny, byc moze tez od znajomych dla niego. teraz nie masz sie do kogo zwrocic o pomoc. Co bedzie jesli on Cie zostawi, bo nie wytrzyma sytuacji w domu.?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie." Edytowane przez Marseille Czas edycji: 2009-07-19 o 17:20 |
|
|
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Madzienka, rozważam dom samotnej matki ale przecież to też nie na dłuższą metę. Fakt, przeraża mnie ta myśl.
Na pewno sobie zdajesz sprawę jaka ja jestem tym wszystkim zmęczona. Nie chcę uciekać jak zbity pies, nie chcę być na przegranej pozycji. Chcę wyjść na swoje i się odegrać. Proszenie o pomoc to dla mnie porażka. |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak Ty się chcesz odegrać?
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
I po Ci odgrywanie sie na kimś, w danej chwili bedziesz sie czuła ok, a później wyrzuty sumienia beda Cie gryzli 5 razy mocniej.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

???