|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
zapomniałam Wam powiedzieć ( albo zapomniałam, że już mówiłam..hihi)- pamiętacie jak mój mąż zbierał na swoich urodzinkach pieniązki dla Hackers for Charity?
więc już je podliczyliśmy( sumą byliśmy zaskoczeni bardzo) wpłaciliśmy i dostaliśmy od Johnny'ego odpowiedź: za te pieniązki nakarmią 41 dzieciaczków przez calutki miesiąc!!! ![]() miłego dzionka! ![]()
![]() |
#2072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym planujemy zjawić się w szpitalu w ostatniej chwili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
![]() W najbliższym czasie postaram się Was nadrobić. Zaraz przyjeżdża do nas rodzina z Wrocławia więc przez kilka dni będę niedostępna ![]() ![]() Do usłyszenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie tym argumentem położna powaliła wątłe przekonanie mojego męża do porodu domowego - że mimo idealnego przebiegu zdrowej ciąży, nie wszystkie okoliczności porodu da się przewidzieć... Ja rozumiem, że ona musi nam o wszystkim powiedzieć, żeby się zabezpieczyć, że podejmujemy świadomą decyzję, a nie, że o czymś nie wiedzieliśmy... I wierzę, że większość porodów przebiega bez komplikacji, a i mój taki będzie. No ale TŻ drży o mnie i o maluszka i jak znam jego tok myślenia, to by sobie nie wybaczył, że nie dopilnował, by wszystko odbywało się w najbezpieczniejszych warunkach ![]() Mogłabym się oczywiście uprzeć i odmówić pójścia do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też wolałabym ustronne miejsce - jestem dosyć ekspresyjna w seksie i myślę, że przy porodzie mogę ostro dawać czadu ![]() ![]() ![]() Nam położna powiedziała, że po odejściu wód lepiej się nie spieszyć do szpitala, tylko spokojnie poczekać w domu do regularnych skurczy ponad 1 minutę, oszczędzając siły na II fazę, max do 5 godzin od odejścia.
![]() |
#2075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
...No to już wiem co w trawie piszczy...hihi. Dzwoniłam do swojego szpitala, naszczęście prawie nic się nie zmieniło od czasu pierwszego porodu. Remontów nie planują, wyprawka tyż ta sama co zawsze, tak więc "wycieczkę po szpitalu" zalecaną przez Szkoły Rodzenia, mam już za sobą hihihi...
Wiecie co??? Tak mówią że USG 3D/4D daje niemalże 100% pewność co do płci dziecka, ale jak zdąrzyła się przekonać o tym moja koleżanka, nie jest to do końca prawdą. Była na wszelkich USG, było widać psitę u dziecka i co się urodziło??? CHŁOPCZYK hihihi, tak więc nie ma co się nastawiać, że na 100% urodzi się chłopczyka/dziewczynkę bo tak pokazało USG.
#2077 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny nie było mnie z wami dwa miesiące. Nie mogłam pisać bo nie miałam internetu przez ten czas, przeprowadziłam się do większego mieszkania i dzisiaj dopiero nam założyli. Dużo niestety przez to straciłam i nie uda mi się nadrobić zaległości. Wiele się u mnie zmieniło od tego czasu kiedy tu ostatnio pisałam: wyszłam za mąż ( zmieściłam się w sukienkę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
miss.hot jak Twoje spodnie zamówione na allegro?? Wymienił Ci na kolor, który chcialaś??
P.S. Już wysyłam swój nr ![]() P.S.1 Dawno tu już Shine nie zaglądała...
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Położna nam powiedziała, że jeśli jest blisko do szpitala to można przeczekać w domu do regularnych skurczy co 5 minut. Nie zapytałam co w przypadku odejścia wód i założyłam, że jak odejdą to od razu do szpitala. Cytat:
![]() A jak ona podchodzi do tego przeczekania - jak odejdą wody to do szpitala czy niekoniecznie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze malenstwek juz jest ok. moze jakies foteczki z tego wielkiego dnia?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz oszczędzaj się i spokojnie czekaj aż nadejdzie TEN WIELKI DZIEŃ, w którym powitasz na świecie swoją kruszynkę. Jak się mieszka w nowym mieszkanku? Powoli urządzacie się już czy już może wszystko macie??? Dla mnie urządzanie mieszkania, kiedy byłam w ciąży to był koszmar - zwłaszcza że wszystko musiałam spakować i rozpakować (dobrze że chociaż nie musiałam tych pudeł dźwigać), a potem jeszcze decydować co kupić gdzie postawić itd itd.... ![]()
![]() |
#2082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i mieszkania gratuluję! Czekamy na fotki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
aaa i jeszcze gdy zapytalam jak wody odejda, to ile dzidzia moze bez nich w srodku wytrzymac, to ona powiedziala, ze wody produkują sie na bierząco, tak wiec chyba mozna "troche" wytrzymac
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba dla pewności dopytać położne, nie chcę nikogo wprowadzić w błąd!
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
No ale caly dzien w lazience teznie siedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec nie wiem co z tymi lekarzami, bo podobno miala tak duze dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje ![]() Ja chce rodzic w szpitalu, ale chce wziac osobny pokoj ![]() ![]() ![]() ![]() Po drugie jak sie poczyta o ulozeniu dzieci do porodu to nawet jak lezy glowka w dol nie gwarantuje niestety, ze uda sie je urodzic silami natury ![]() Tu na przyklad https://mamotoja.pl/pampers_ciaza_be...ul,4856,0.html Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-20 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=woman31;13335399]GRATULUJE
![]() dobrze ze malenstwek juz jest ok. moze jakies foteczki z tego wielkiego dnia?? ![]() Wyśle na pewno tylko nie wiem czy dam radę dzisiaj bo mam je u męża na laptopie a on jest z nim w pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ten kremik chyba był. Szukałaś w aptekach internetowych? To ja wiem, ale może coś więcej na ten temat? ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Cioci zartownis!
![]() |
#2091 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Teraz czeka mnie szara rzeczywistość przez jakiś czas ale wcale mnie on nie przeraża. Cieszę się że mam to wszystko za sobą cisza spokój ( zanim Stasio się nie urodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, właśnie upiekłam chlebek
![]() zapraszam serdecznie, jest jeszcze gorący, zjemy z masełkiem ![]() i to nie w tej maszynie które są takie teraz popularne, ale taki prawdziwy domowy! ![]() no szybciutko do mnie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - paźZdziernikowe 2009 cz. III
A oto kurteczka kupiona w Tesco
![]() No i jeszcze 3-pak pajacyków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu i wcinam zupkę ze świeżych ogórków
![]() Zamówiłam w merlinie polecany przez Was "Język niemowląt" i "Zdrowy start" ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ślubu i nowego mieszkanka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam też ich body, szkoda tylko, że nie mają body na długi rękaw - chciałam kilka kupić i do tego półśpiochy, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Może to jeszcze nie sezon na długi rękawek ![]() A jeszcze mnie zastanawia po co we wszystkich takich malutkich bluzach są kaptury. Chciałam kupić takie bawełniane ale cieplejsze bluzy (w 5-10-15 były śliczne zielone, różowe i żółte) i wszystkie mają kaptury, a dziecku chyba trochę niewygodnie na tym leżeć. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Raczkowanie
|
Alissanka ale mi narobiłaś ochotę na ten chlebek
![]() ![]() W której części Wrocławia mieszkasz, bo ja na Ołtaszynie, a do lekarza chodze do Mediconceptu do Marty Góreckiej-Balcerek. Ona poleciła mi szpital na Kamieńskiego i ma mi dać namiary na jakąś super położną.W sumie trochę to kosztuje, ale chyba się zdecyduję, bo dopiero od niedawna mieszkam we Wrocławiu i nie mam tu znajomości ![]() Z tego co czytałam na innych forach to dziewczyny bardzo cenią sobie prywatną położną, a ja mam cichą nadzieję, że dzięki niej nie będą musieli mnie nacinać ![]() Dziewczyny już nie mogę się doczekać środy, kiedy zobaczę moja kruszynkę.. Tak mi sie czas wlecze. Mąż wczoraj wyjechał, a ja się nudzę potwornie. Naszym kochanym Jubilatkom życze Samych Cudowności!!!!!! ![]()
![]() |
#2098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i wlasnie dlatego boje sie ze moj maly tez bedzie taka spora kluseczka (co sie zdarza ostatnio bardzo czesto) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S. A co to półśpiochy?? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.