|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Ja też nie palnuję zabierać tzta do salonu
Chcę, żeby miał niespodziankę
|
#3032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pochwal się jakie My na razie o nich nie myslimy.. mamy czas ![]() Cytat:
ja jednak tak jak pewnie większośc z was chcę zaszokować TŻta ![]() Cytat:
my myslelismy żeby miec na weselu Bolsa (nie wiem czy dobrze napisała ) ale słyszałam że ostatnio się popsuła.. ja chcialabym wódkę o ładnym kształcie, bo chcemy robić zamiast tych zawieszek na butelkę takie naklejki z naszym zdjęciem, imionami i datą slubu
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-07-21 o 14:58 |
|||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi to sie najbardziej podobaja butelki Chopina i Belvedere no ale ceny troche zaporowe jak na kupowanie takiej ilosci wiec bede musiala sie zadowolic troche brzydsza butelka
|
||
|
|
|
#3034 |
|
BAN stały
|
Zabobon,czy tradycja tak czy siak chce zaskoczyć tż-ta.Co do wódek,to tż sprawa ale chciałabym aby wybrał jakąś dobrą.
Noi zostawiam to jemu.Zaś moja mama wczora oznajmiła mi,że bukiety na necie oglądała.Podobal jej się taki za 300 zeta.
|
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja mam nadzieję że mój TŻ bedzie mile zaskoczony ale jak mu powiedziałam że bede w krótkiej sukience to on powiedział że też w rybaczkach na kant, eleganckie buty ze skarpetkami bo jeszcze ucieknie![]() a co do wódki to ja jej nie piję więc się nie orientować
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Raczkowanie
|
My na razie o nich nie myslimy.. mamy czas ![]() jak któraś z Was chce wybierać suknię z TZtem to nie widzę w tym nic zlego ja jednak tak jak pewnie większośc z was chcę zaszokować TŻta ![]() Nasze obrączki są chyba najprostsze z możliwych - http://sklepjubilerski.com/sklep/p/O...51a08f1766f038 To są te na samym dole, czyste złoto, 5 mm, polerowane Trochę podrożały z tego co widzę, ale w porównaniu z innymi sklepami i tak jest bosko tanio![]() Sukienkę tez mam już wybraną mniej wiecej - http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=205 - Mam nadzieję, że Wam się spodoba ![]() Ja smykam póki co, bo zaraz przyjdzie TŻ i spomykamy na spacerek i na jakąś kawkę może ![]() A co do kupowania sukni to pojedziemy razem, wolę mieć pewność, że mu się spodoba ![]() Wpadnę jeszcze wieczorkiem!! Buziaki!!
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najsmieszniejsze, ze te ceny podbija przymiotnik "slubny' ![]() wiecie co, tak sobie ogladalam ostatnio TZowego Playboya i stwierdzilam, ze mozna w nim znalezc fajne inspiracje na sesje slubne w tym nowym numerze laska z rozkladowki ma taka sesje niby w klimatach wiejskich. strasznie mi sie podoba jak wyszla ![]() jest tez sesja z Santorini tez bardzo fajna no ale to juz by trzeba na Santorini jechac ![]() do slubu jeszcze rok, moze mnie Playboy zainspiruje do jakiejs ciekawej sesji slubnej ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
my chcemy takie same tylko, ze z bialego zlota
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-21 o 15:33 |
||
|
|
|
#3038 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do wyposazenia to my do kuchni mamy w zasadzie wszystko, tzn. jak będziemy miec nowe mieszkanko to kupimy jeszcze jakis porządny zestaw garnków i jakies mega wypasione noże no i jakąs zastawę. Teraz nie ma sensu tego kupować a wszystko inne juz mamy. Ale masz rację, że lepiej kupowac stopniowo My akurat najdroższe zostawilismy na koniec, a wszystkie *******y kupowaliśmy w miare potrzeb![]() Cytat:
Notariusz 1010+0,4% wartosci transakcji-60 tys. to jest wzór. Za meiszkanie o wartości 300 tys. to jest jakies 2800 zł. Księga wieczysta 200 zł, 19 zł podatek od ustanowienia hipoteki. Jak dobrze miec tż Ja nie miałam o tym pojęcia![]() A co do teściowej to faktbyła w cyrku Ale jak powiedzialam tż, ze niby Ci powiedziała, ze jeszcze za wcześnie na rezerwacje to powiedział, że pewni chodzilo o to, ze masz zadzwonic później, bo ona nie ma tego zeszytu przy sobie Ale nieważne![]() Cytat:
![]() My tez idziemy w ten weekend z obiadkiem i drugim sniadaniem, ale na dwa dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I chyba sobie rozbijemy podróż na dwie podróże - najpierw tydzień po ślubie a później tydzień jesienią Tak dziś wymyslilismy![]() I siedzimy dzis w domu, bo ja się czymś zatrułam i mnie bruszek boli i nie bardzo ryzykowałabym z wyjściem z domu Tz czyta Wprost a ja nadrobiłam wizaż
|
|
#3039 |
|
BAN stały
|
lain,ja się właśnie nieorientowałam ile bukiety stoją dlatego mnie cena zdziwiła.Dziwić się faktycznie nie ma co,bo sluby to dobra zarobkowa inwestycja.
|
|
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-07-21 o 19:12 |
|
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
po pracy wpadłam na genialny pomysł, że umyję okna i własnie skończyłam... trochę się zmachałam i zaraz na rowerek idę się zrelaksować trochę
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że pisałyście o sprzętach kuchennych itp. Ja mieszkam teraz z TŻ w mieszkaniu, które jest kompletnie wyposażone, ale niedługo przeprowadzamy się do takiego pustego, więc też powoli kupujemy różne rzeczy. Ze sprzętu AGD mamy już lodówkę, a teraz kupujemy takie drobiazgi. Co miesiąc robimy zakupy typu: sztućce, miski i trochę juz się tego uzbierało
Co do tych obrączek to wypatrzone przez nas w Aparcie kosztują około 3600 złotych, ale my będziemy robić takie na wzór i jeśli będziemy mieć swoje złoto to robocizna kosztuje tylko 700 złotych. A gdybyśmy nie dawali żadnego złota to byśmy płacili około 1600 zł. Warto rozejrzeć się za takim punktem, w którym sami robią obrączki, bo wychodzi to dużo taniej. A jeśli chodzi o sukienkę to ja będę wybierać z TŻ, bo on ma naprawdę dobry gust i nikt mi tak dobrze nie doradzi jak on Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-07-21 o 20:36 |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki właśnie siedzę sobie u tżcika i on biedny pracuje=robi dziurę w ścianie na nasze drzwi do mieszkania a ja go podziwiam i czytam wizaż
to się nazywa wspierać narzeczonego przy pracyFormichiere powiem ci że suknia jest ładna, skromna ale piękna, jednak te rękawki w rzeczywistości dziwnie wyglądają- jak byłam ze szwagierką szukać jej sukni ślubnej to mierzyła takie suknie i te rękawki sterczą jakoś tak do góry jak jakieś skrzydła więc polecam przymierzyć taką sukieneczkę czy aby na pewno na nas leży tak ładnie jak na modelce a my dziś ustaliliśmy że za tydzien ruszamy nad morze ze znajomymi- nie wiem tylko gdzie tu pojechać- pojechałabym do teściowej Samoy ale już byliśmy we Władysławowie i fajnie by było zobaczyć coś nowego i nie wiadomo gdzie nas rzuci
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmawiałyście o badaniach...
wczoraj też poszłam sobie zrobić wszystkie badania ( krew, mocz, de dimery, próby wątrobowe, tarczyca itp...) i teraz czekam na wyniki... wiecie ale jakoś sie trochę niepokoję nie wiem czemu... niby dobrze się czuję, no zobaczymy przekonam się 31 lipca ![]() Formichiere mój TZ kupował tam pierścionek zaręczynowy dla mnie ![]() obrączki bardzo mi sie podobają... bo są proste a suknia romantyczna zmykam na rower... miłego wieczorku
|
#3045 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie ta suknia jest prześliczna... Już się nie mogę doczekać, jak zacznę swojej szukać. A to dopiero na jesień...
I ja mam zamiar nie pokazywać jej TŻ to dnia ślubu. Szczególnie, że chcę w swoich okolicach kupić, a nie tu, gdzie mieszkamy. I będę szukać ze świadkową, która się bardzo ucieszyła na wieść o zwiedzaniu salonów
|
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki!!
![]() BARDZO Wam wszystkim dziekuję za pozytywne opinie i dobre rady Oczywiście końcem września wybieramy się do salonu oblukać tą kieckę na żywo. Co do tych rękawków tez mam trochę wątpliwości, ale sprawa jest dość problematyczna, bo nie chcę gorsetu, a szelki w większości sukienek wyglądają jak od koszulki nocnej - takie zwykłe i cieńkie Chciałabym mieć właśnie delikatne rękawki albo grubsze szeleczki Zobaczymy jak sprawa będzie wyglądać w realu![]() Tutaj jest jeszcze drugi model nad którym się zastanawiam - http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=171. Ale większośc doradza mi jednak tą pierwszą ![]() Generalnie to jeszcze może mi się wszystko odmienić bo wiadomo, ze to jeszcze trochę czasu zostało, ale wiem że chcę coś bardzo prostego i skromnego, bez welonu Do sukni chcę dobrać perły (czytaj: pożyczyć od Mamy ) no i wymyśliłam sobie też uczesanie - chciałabym mieć koronę z kłosa strasznie mi się podoba, ale trzeba mieć do tego dłuuugie włosy więc twardo zapuszczam Generalnie ma być bardzo prosto, bardzo sokromnie i elegancko![]() A teraz coś smiesznego na wieczór: nocują u nas dzisiaj moi bratankowie, Madzia ma 5 lat a Bartek 11. Dzieciaki generalnie dają ostro czadu więc nie ma chwili, żeby na pupsku sobie usiąść. Jak zwykle zaczęli się kłucić o jakąś bzdurkę i Bartek do Madzi: Ty lesbo!! A Madzia: Ty geju!! Bartek: Ty obojniaku!! a Madzia na to: Ej, a co to jest obojniak?? Bartek: To taki pan co się przebiera za panie!! NO LOL!!!! ![]() Lusmarija, miłego rowerka Ja też miałam w planach jazdę na rowerku codziennie, ale póki co to spala na manewce... :P Brat mojego TŻ-a kupował tam tez pierścionek zaręczynowy, więc sklep sprawdzony i można śmiało kupować!
Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-07-21 o 21:34 |
|
|
|
#3047 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najprawdopodobniej Smirnoffa. Cytat:
Powiem Wam dziewczyny, że właśnie postanowiłam, że też co miesiąc będę kupować COŚ do mieszkania. Dzięki
|
|||||
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale są takie suknie, ktore mają szersze rękawki i wyglądają fajnie![]() Niezłe teksty te dzieciaki puszczają, nie wiedza co to znaczy, ale dawaj Pamietam jak się z bratem wyzywałam, to były czasy![]() Ide do łóżka, tz pojechal prasowac koszule do pracy a mnie boli głowa, nie dośc, że ten brzuch I jeszcze rozwaliłam strupka i po chwili dotknęłam to miejsce i miałam cała rękę we krwi Jakis niepełnosprytny dzień dzis mam![]() Co do obrączek to nasz number one to te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,837 jeszcze dziś pytałam tż i te mu się najbardziej podobają ![]() ale jeszcze przymierzymy te, dziś je wypatrzyłam, wyglądają ciekawie http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,2170
|
|
#3049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Samoa, właśnie tez nie wiem jak te szeleczki będą wyglądać - trzeba poprostu pojechać i zobaczyć na żywo
![]() Oj fakt, dzieciaki dają radę hehe, wesoło mamy!Współczuję brzuszka, mam nadzieję, że się szybko zagoi i że jutrzejszy dzionek nie będzie taki lewy ![]() Obrączki bardzo fajne, bardziej nowoczesne ale zklasą Bardziej mi się widzą te drugie, ale degus tibus... Ja osobiście uwielbiam klasyczne i tradycyjne, ale to wyszystko zależy od gustu osoby, która je będzie nosić, więc jeśli Tobie i TŻ-owi się widzą to najważniejsze
Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-07-21 o 22:05 |
|
|
|
#3051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obrączki jakoś też nie przypadły mi do gustu, ale właśnie - rzecz gustu- Ja swoje będę wybierała dopiero w przyszłym roku, na razie czasu nie mam, a w ogóle to TŻ mówi że na jesieni musimy się zapisać na kurs tańcaNo i znowu problem z wódką. Już nie wiem jaką kupić, byliśmy na weselu i nasz no one żołądkowa de lux jakoś nie smakował najlepiej, może inaczej, nie tyle smakował co "nie wchodził" nie wiem czemu, ale jakoś cały czas jak ją piliśmy była ok, a na weselu w ogóle nie mogłam jej przełknąć Już nie wiem, najwyżej kupimy 3 rodzaje i będą na zmianę. Co myślicie?Co do ciast ( tzw. szyszek jeśli dobrze przeczytałam ) to teraz w lubelskim daje się już na każdym weselu na parę, albo jak kto woli i ma dużo pieniędzy to każdemu. I ja uważam że to miły gest, bo kiedyś się nic nie dawało ( przynajmniej ja nie dostawałam ) a znowu wymyślać jakieś prezenciki dla gości to dla mnie chore, ale oczywiście i takie sie zdażają ( typu czekoladki, migdały, konfitury ).Jutro moje imieninki |
|
|
|
|
#3052 |
|
Adwokat diabła
|
zobaczcie co znalazłam
![]() http://www.yes.pl/kreator_obraczek pobawię się i zobaczę co mi wyjdzie.. msock, to odwiedź mnie przy okazji
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Masakra
przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła:http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=231 ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Jazzmanka;13364709]Masakra
przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła:http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=231 Racja Lol, w tym salonie jest generalnie dość spory wybór - masa badziewnych bez i kiecek z pazurami, ale można się tez doszukać takich z klasą. Hehe, wiecie co mnie najbardziej dziwi? Że jak sprzedają takie kiecki to widocznie ktoś je musi kupować!! Hehe, chyba bym już wolała mieć bezę... msock - oj, my nad wódką jeszcze kompletnie nie myśleliśmy.... Generalnie ja nie znosze wódki i mi od niej strasznie niedobrze, w ogóle jej nie piję, więc ta sprawę zostawiam TŻ-wi Ja się zajmę winami a on wódkami, o! Jesli chodzi o dawanie ciast gościom to uważam, ze ejst to fajne, ale prezenty to już przegięcie.... My napewno podarujemy jakiś skromny prezencik rodzicom i świadkom, ale na tym się skończy![]() No i oczywiście wszystkiego NAJLEPSZEGO z okazji imienin!! Ojej, a co to za egzamin, że aż do W-wy smykasz??
Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-07-21 o 22:38 |
|
|
|
#3055 |
|
Adwokat diabła
|
Jazz, widać ślepa jestem
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Ok Lasencje, ja się już odmeldowuję
![]() Milusiej nocki życzem i słodkich senków Paps
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zaczyna boleć głowa i też już sobie idę, bo jutro ciężki dzień w pracy, tzn. dużo do zrobienia a mało czasu
|
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po rowerku... zajrzałam tylko powiedzieć dobranoc
![]() miłych snów
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samoi Wiesz co Jakos do tej pory nie przejechałam się na własnym guście a poza tym ja nie twierdzę, że tak całkowicie na ślepo będę kupowała Jeśli mnie tak zinterpretowałaś.. no to troszkę źle jednak. Dowiedziałam się o centrum handlowym w nadarzynie, gdzie pani china lady podobno ma takie suknie jak ta moja. Akurat w najbliższym czasie wybieram się do Warszawy więc oblookam co i jak..Może tam w salonach coś znajdę..Choć raczej z tego co napisali na stronce mori w Warszawie jest jeden oficjalny salon. Zobacze jeszcze, ale na pewno nie kupię tak zupełnie w ciemno.. no chyba lekko mnie nie doceniłaś ![]() Haha zapomniałam ![]() Mój TZ wreszcie kupil rower i odczuł co to brak odpowiedniej garderoby na rower ![]() Reszta na PW ![]() Ach no i doblanoc
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-07-21 o 23:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Chcę, żeby miał niespodziankę

Ale jak zaglądnęliśmy do Aparta to nam szczęka opadła
Strasznie drogie. Na szczęście dostaliśmy cynk od brata TŻ-a o sklepie jubilerskim na Wiślnej w Krakowie i jest duuuużo taniej... Złote obrączki z czytego żółtego złota 5 mm kosztuja 690 zł za komplet. W Aparcie sama damska kosztowała ponad 700...
My na razie o nich nie myslimy.. mamy czas
wiec bede musiala sie zadowolic troche brzydsza butelka

I ja mam zamiar nie pokazywać jej TŻ to dnia ślubu. Szczególnie, że chcę w swoich okolicach kupić, a nie tu, gdzie mieszkamy. I będę szukać ze świadkową, która się bardzo ucieszyła na wieść o zwiedzaniu salonów
strasznie mi się podoba, ale trzeba mieć do tego dłuuugie włosy więc twardo zapuszczam![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła: