|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Ja miałam okazję zgrzeszyć, ale się trzymałam ostro
![]() ![]() Póki co, z alkoholi to zgrzeszyłam tylko i wyłacznike 1 malibu, ale zrobiłam je z mlekiem 0,5%, wiec uznalam ze będzie to mała szkodliwość dietowa ![]() Sonia a na weselu to podejrzewam ze bym strasznie nagrzeszyła ![]() ![]() Co do słodzika, to właśnie wiele juz czytałam na ten temat...ale póki co pozostaję przy moim, bo w sumie to zjadam może 2, max 3. dropsy słodzikowe dziennie. Ale jak znajdziesz coś lepszego to proszę o cynk ![]() Metatron, jeżeli nachodzi Cię ochota na coś słodkiego, to raczej proponuję jeden z pysznych deserków Dukana niż czekolade ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-07-21 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Z tymi słodzikami to nic nie wiadomo. O szkodliwości asparmamu dowodziły jakieś włoskie badania na szczurach, które potem zostały zakwestionowane (np. ilości słodziku podawane szczurom przekraczały wielokrotnie jakiekolwiek normy). No ale nie wiem. Ja sobie słodzę różnymi. Staram się nie dawać dzieciom (np. wypieków ze słodzikiem), bo im prędzej zaszkodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Przyczajenie
|
AJKB- proszę, cieszę się że dotarło,
mój dół dietowy nadal trwa, dwa dni temu "wzbogaciłam" się o 0,2 kg, następnego dnia waga nic się nie ruszyła a dzisiaj ta wrednota pokazała znowu 0,2 kg więcej, najlepsze jest to że nie "grzeszyłam" od początku diety. zobaczę co się będzie działo w najbliższych dniach i najwyżej wtedy zacznę się martwić co do słodziku to ja nie stosuję wcale, cukru też nie używa. jak robię sobie jakieś desery to po prostu nie dodaję nic żeby były słodkie. jak dla mnie są zjadliwe i nie narzekam tak zachwalałyście wczoraj siemie lniane że aż się na nie skusiłam. dziś rano wypiła bez większych problemów i już tak jak było polecane przygotowałam sobie na wieczór. wypić nie zaszkodzi a możliwe że pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Raczkowanie
|
Sonia co do wesela to nie zazdroszczę pokus...Chociaż ja miałam kilka tygodni temu i u mnie na weselu były pieczone ryby i kurczak w galarecie a także dużo warzyw...Ale zdjaę sobie sprawę że pozostałe elementy stanowią nie lada pokusę...W kazdym razie musisz mieć silne postanowienie zaostania królową tańca- każda piosenkę spędzaj na parkiecie-nie będziesz wtedy siedziala przy stole i patrzyła na jedzenie, a co kalorii spalisz to twoje
![]() ![]()
![]() |
#4055 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam czwarty dzień... i okazał się dniem wielkich grzeszków (owoce,bułki,ba! nawet czekolada!)
Dziś od początku uderzeniowa ![]() Pytanie na dziś: W przepisach na fazę uderzeniową jest omlet z tofu i papryką. No właśnie, można jeść paprykę w pierwszej fazie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We wrześniu mam 3 kolejne wesela - cięzki okres na dietę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Zakorzenienie
|
to masz dokladnie jak ja 170 i spadamy z 75.6. Od kilku dni waga jak zaczarowana pokazuje mi jednak 70, chyba musze zaczac pic ten len bo od soboty zadnej "akcji" nie bylo.
Cytat:
dodalam w koncu te przepisy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 niektore juz byly wiec tylko dodalam do nich notke co mi wyszlo. Fotki moze wieczorkiem dorzuce jak nei pojde do kina. Yoostyka nie ma grzeszenia w fazie uderzeniowej. Faze uderzeniowa mozna robic tylko raz, bo potem juz nei ma uderzeniowego efektu. Albo jestes na diecie albo nie. I warzywa sa zabronione. Nabial, mieso, ryby, jajka. Tyle. Baty ci sie naleza i juz ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ten omlet z papryką był w książce, którą Ty mi przysłałaś ![]() Przyjmuję baty na kark i mimo wszystko, kontynuuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Halo, Dukanki... co tu taka cisza dzisiaj
![]() Ja sobie zrobiłam na obiad pysznego kurczaka na grillu ![]() P.S. Znacie jakieś sposoby na przyspieszenie @??? ![]()
#4061 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie co tu taka cisza
![]() ja dzisiaj nie mam jak zwykle apetytu, remont w domu, wszędzie syf, ale za to potem ładnie będzie ![]() powoli szykuje sie juz do wyjazdu, coś czuję że w tej Norwegii cały czas ryby będę jadła hihihi ![]() mądrala - niestety nie znam, a też by się przydało ![]() wogóle, to wychodzi mi że dostanę okres akurat w piątek.. samolot 2 godziny, autem 7 godzin z Oslo, a potem godzina promem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ja się już wczoraj naczytałam na necie o jakiś gorących kąpielach, moczeniu nóg w gorącej wodzie, aspirynie itp i nic ![]()
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co to za test???? ![]()
![]() |
#4065 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja też robiłam ten test tylko w pierwszym dniu diety, dla mnie też oszacowali 68,8 kg, przewidziany termin dla mnie to 19.11.2009 i tak mnie zastanowiła podobna liczba więc jeśli można to ile masz wzrostu? ja mam 178 cm odnośnie tego test to mogę jak na razie powiedzieć że się nie sprawdza. w I fazie- proponowali mi 7 dni w czasie których miałam schudnąć 2,8 kg, ja wprawdzie przeciągnęłam ja na 9 dni, ale w ciągu 7 pozbyłam się 4,5 kg mądrala jest to test zamieszczony na jakiejś francuskiej stronie, ma on przewidzieć dla ciebie rezultaty oraz w jakim czasie uda ci się je osiągnąć, test ten jest proponowany chyba przez dukana ale nie jestem już pewna. link do niego jest gdzieś na forum razem z tłumaczeniem pytań na które musisz odpowiedzieć. tłumaczenie jeśli mnie pamięć nie myli zamieszczała wiolqn wiec szukaj po postach które dodała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Rozeznanie
|
test masz tutaj http://www.dukan.wu.pl/, a tłumaczenie do niego jest na tej samej stronie w dziale - ciekawostki, które warto znać czy jakoś tak
Cytat:
![]() u mnie się też nie sprawdza - zapowiadał -2.8kg w 7 dni fazy uderzeniowej, a mi spadło 5kg w 10 dni.... mam nadzieję, że to oznacza, że te moje 68 kg docelowe też osiągnę wcześniej ![]()
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
OK, dziekuje
![]() Może jak bede miała chwilke czasu (czyli pewnie jak już w końcu bede tym cholernym mgr ![]() ![]() ![]() ![]()
#4068 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() jeśli dobrze pamiętam to chyba zaczynałyśmy mniej więcej w tym samym czasie, i cele też chyba miałyśmy tak samo ambitne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, spokojnie... świetnie Wam idzie więc Wasze efekty zdumiałyby nawet samego mistrza Dukana
![]() ![]() Dobrze, ja już sie na dzisiaj żegnam. Ide spać bo mam zlansowanym mózg i obolałe oczy po calusieńkim dniu przed kompem... Dobranoc ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-07-21 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Mi wyszlo ze 64kg bede miec 2 wrzesnia co calkiem mi pasuje.
znalezione na francuskim forum: ALA MAJONEZ BEZ OLEJU dobry do salatek 200g jogurtu naturalnego zoltko lyzeczka musztardy sol, pieprz kilka kropel z cytryny Zoltko utrzec z musztarda, dodacsoli pieprz. Powoli dolewac jogurt ciagle mieszajac,na koniec dodac sok z cytryny. Mozna dodac ziol. Wyszedl dosc rzadki ale do salatek bedzie w sam raz. Amoze do jutra zgestnieje? Wlasnie mi sie nowi wspollokatorzy wprowadzaja. Parka,ciekawe o ktorej wstaja bo jak o 7 to ryfa. Pobiegalam dzisiaj i pocwiczylam Pilatesa z obrecza i nawet hulahopem pokrecilam. Az jestem z siebie dumna.A teraz dalej potero-maraton. Jestesmy juz przy czarze ognia. Ja Harrye'go uwielbiam, ksiazki moglabym czytac na okraglo (slucham sobie audiobookow po angielsku caly czas, bo lektor jst swietny a poza tym swietnie robia na rozumienie ze sluchu) a TaZ nie ogladal wszystkich czesci jeszcze. Tak go przygotowuje do pojscia do kina na Ksiecia Polkrwi
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4073 |
Raczkowanie
|
Ja robiłam przed chwilka ten test i wyszło, że 3.września będę ważyła 59,6kg
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Wtajemniczenie
|
Ja testu nie robiłam - nie chce mi się.
Dziś ostatni dzień fazy uderzeniowej, od jutra warzywka ![]() Nie wiem ile straciłam bo dalej nie mam wagi, ale dziś założyłam przyciasne spodnie które przestały być przyciasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
Za waszą bierną namową zrobiłam sobei test Dukana i wyszło mi, że moja wymyślona waga jest jak najbardziej dla mnie odpowiednia i osiągalna
![]() Dziś po pracy ide kupić wagę ( bo na moim mieszkaniu jeszcze się jej nie dorobiła-po co za każdym razem jak wchodziłam do łazienki miałam sobie psuć chumor, ja jak Kubuś Puchatk- jak nie widzę problemu to znaczy że go nei ma ![]() ![]() Miłego dnia Panieny! Yoostynka a co dotej papryki w omlecie - może ona była w proszku? Można stosowac paprykę w proszku jako przyprawę?
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-22 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
gratulejszyn Sonia
![]() U mnie dzis cala micha salatki tunczykowo-jajecznej na obiadek bo nie dowierzam stolowce. Znowu rzuca rozgotowany makaron i ziemniaki i bede sie slinic do szyby. Mowilam wam ze szefunio wczoraj byl wyslany do domu bo jego dzieciak zlapal swinska grype? Nafaszerowalam sie czosnkiem i witamina C i wyszorowalam biuro antywirusowymi sciereczkami AJKB mi tez pokazywalo 3 dni na uderzeniowa a zrobilam sobei 5 i na dobre mi wyszlo. Papryke - przyprawe mozna
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Przyczajenie
|
wiolqn, będę śledzić Twoje postępy.To mi pokaże, że się da
![]() A ja dzisiaj byłam na wizycie u komendanta policji i dali mi kawę z mlekiem "niewiemjakim". A pytać ani odrzucić poczęstunku się nie dało. Wrrrrrrrr, u mnie to tak zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Raczkowanie
|
No faktycznie, nie w praszku
![]()
![]() |
#4080 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny. Mam znów kilka pytań. Mianowicie
1 W jaki sposób można grilować kurczaka jeśli nie ma grilla? Są na to jakieś zamienne sposoby? 2. Czy można podjeść czasem chrupki kukurydziane? Mam często napady na coś słodkiegi i tak sobie myślę, że jeśli często w przepisach pojawia się mąka kukurydziana to może mogę zjeść kikla chrupek? 3. Czy przyprawa typu curry jest dozwolona? 4. Ilu procentowe mleko pijecie? Pozdrawiam Was wszystkie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.