Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 22:09   #3061
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Myślałam, że coś z tego wyjdzie. Lipa z deka, mogę się pobawić krawędziami, kolorem, dodatkami, szerokością itp. Ale to nie to co chciałam
Teraz sama za obrączkami patrzę

Kubusewa,
Ty też mnie odwiedzisz? fajnie

to co wstępnie upolowałam:
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1233484169
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1233484147
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1233485436
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1861
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,217
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,215

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2009-07-21 o 22:34
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 22:34   #3062
Jazzmanka
Zadomowienie

A Ja jeszcze nie śpię Mam na sobie 14 bąbli. Masakra, wypiłam już 2 wapna. Skóra mnie swędzi jak nie wiem Nienawidzę komarów!!! Mam w pokoju takie urządzenie co się do kontaktu podłącza, ale co z tego jak byłam przez jakieś pół godziny w kuchni i tam mnie zgryzły (chyba okno było wcześniej otwarte), a potem chyba śledziły jak szłam na górę, bo coś mi tu lata i nie mogę upolować. Idę się zakryć kołdrą po same uszy w nadzieji, że to urządzenie zabije tego zwierza zanim zdążę usnąć i się nieświadomie odkryję.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 23:14   #3063
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
my chyba pojedziemy na którąś z wysp greckich w podróż poslubną, Santorini mi się bardzo podoba, tylko koniecznie musielibysmy mieszkac w tych białych domkach a nie podróbach I chyba sobie rozbijemy podróż na dwie podróże - najpierw tydzień po ślubie a później tydzień jesieniąTak dziś wymyslilismy
I siedzimy dzis w domu, bo ja się czymś zatrułam i mnie bruszek boli i nie bardzo ryzykowałabym z wyjściem z domuTz czyta Wprost a ja nadrobiłam wizaż
nas cos do Grecji nie ciagnie ale myslelismy nad tym Egiptem i w sumie fajnie byloby zmienic miejscowke z Sharm na Marsa El Alam. tam jest mnostwo zolwi morskich i manatow byloby cudownie z nimi nurkowac trzeba tylko wyczaic jakies centrum nurkowe. my wolimy 2 tygodnie jednym ciagiem wtedy dopiero czlowiek rzeczywiscie odpoczywa

twoj TZ lubi Wprost? my mamy prenumerate, ale juz nas wkurza ta gazeta, wiec nie bedziemy przedluzac zostanie Newsweek i Polityka

Cytat:
Napisane przez msock Pokaż wiadomość
Już nie wiem, najwyżej kupimy 3 rodzaje i będą na zmianę. Co myślicie?
nie wiem czy to dobry pomysl ludzie jednak rowno nie pija wiec ciezko to zrobic na zmiane (bo jak? w okreslonych godzinach okreslona wodka?), jedni moga czuc sie pokrzywdzeni, ze maja w ich mniemaniu gorsza wodke niz sasiedzi. moze dojsc do tego, ze jedna wodka zyska aprobate a inna nie... ja mysle, ze lepiej jednak kupic jedna wodke.

a my dzis znow rocznicowalismy juz z mniejsza pompa niz w sobote, ale rownie milo dostalam od TZa bukiet 20 czerwonych roz i skoczylismy na pizze i piwko. dzis grzecznie, bo TZ jutro na 9 do pracy samochodem

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-21 o 23:27
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 07:25   #3064
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mi się nie podobają Ale ja po prostu nie trawię dwukolorowych...
a te sa trzykolorowe

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Masakra przeglądałam suknie z tej stronki i ta mnie powaliła:
http://mb-group.pl/eurostyl/index.ph...=detail&id=231
Like a virgin

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja wklejałam, ale też muszę stwierdzić, zę nic ciekawego nie zaprezentowali... Zwłaszcza dla mnie .. skoro mam mieć łączone złoto..
Co do samoi Wiesz co
Jakos do tej pory nie przejechałam się na własnym guście a poza tym ja nie twierdzę, że tak całkowicie na ślepo będę kupowała
Jeśli mnie tak zinterpretowałaś.. no to troszkę źle jednak.
Dowiedziałam się o centrum handlowym w nadarzynie, gdzie pani china lady podobno ma takie suknie jak ta moja. Akurat w najbliższym czasie wybieram się do Warszawy więc oblookam co i jak..Może tam w salonach coś znajdę..Choć raczej z tego co napisali na stronce mori w Warszawie jest jeden oficjalny salon. Zobacze jeszcze, ale na pewno nie kupię tak zupełnie w ciemno.. no chyba lekko mnie nie doceniłaś
Haha zapomniałam
Mój TZ wreszcie kupil rower i odczuł co to brak odpowiedniej garderoby na rower
Reszta na PW
Ach no i doblanoc
no to faktycznie Cie nie doceniłam

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Myślałam, że coś z tego wyjdzie. Lipa z deka, mogę się pobawić krawędziami, kolorem, dodatkami, szerokością itp. Ale to nie to co chciałam
Teraz sama za obrączkami patrzę

Kubusewa,
Ty też mnie odwiedzisz? fajnie

to co wstępnie upolowałam:
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1233484169
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1233484147
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1233485436
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1861
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,217
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,215
te ostatnie tylko mi sie podobają

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
nas cos do Grecji nie ciagnie ale myslelismy nad tym Egiptem i w sumie fajnie byloby zmienic miejscowke z Sharm na Marsa El Alam. tam jest mnostwo zolwi morskich i manatow byloby cudownie z nimi nurkowac trzeba tylko wyczaic jakies centrum nurkowe. my wolimy 2 tygodnie jednym ciagiem wtedy dopiero czlowiek rzeczywiscie odpoczywa

twoj TZ lubi Wprost? my mamy prenumerate, ale juz nas wkurza ta gazeta, wiec nie bedziemy przedluzac zostanie Newsweek i Polityka

a my dzis znow rocznicowalismy juz z mniejsza pompa niz w sobote, ale rownie milo dostalam od TZa bukiet 20 czerwonych roz i skoczylismy na pizze i piwko. dzis grzecznie, bo TZ jutro na 9 do pracy samochodem
juz Wam sie Sharm znudził? Ludzie jeżdżą tam po dziesięc razy a Wy raz i nuuuda Ale skoro żółwie to rozumiemNajlepiej to jechac na Galapagos
My nie mamy prenumeraty, bo jakis czas temu doszliśmy do wniosku, że nie można jednego tytułu publicystycznego czytać non stop i kupujemy Wprost naprzemiennie z Polityką i Newsweekeim, także polecam taką strategię jak nasza Każda z tych gazet potrafi wkurzyć, wiec wg mnie nie ma sensu robic prenumeraty, chyba, z ekiedyś zrobia ofertę mix
My będziemy rocznicować w sierpniuA następna rocznica już jako małżeństwo
Stary 2009-07-22, 07:50   #3065
obca7
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim
Dostalismy zaproszenie na wesele na 19 września od kuzynki tzta. I w zaproszeniu było napisane M.... K.... z osobą towarzyszącą. A przeciez znamy się z tą kuzynką dobrze i wie jak sie nazywam. hehehe
Ładne obraczki wklejacie. My chcemy złote, klasyczne, bez żadnych ozdób, chyba, ze nam się jeszcze jakieś spodobają. A z matowego złota obrączek się nie kupuje, bo się ściera. Tak powiedział jubiler mojej siostrze.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 07:58   #3066
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Dostalismy zaproszenie na wesele na 19 września od kuzynki tzta. I w zaproszeniu było napisane M.... K.... z osobą towarzyszącą. A przeciez znamy się z tą kuzynką dobrze i wie jak sie nazywam. hehehe
Ładne obraczki wklejacie. My chcemy złote, klasyczne, bez żadnych ozdób, chyba, ze nam się jeszcze jakieś spodobają. A z matowego złota obrączek się nie kupuje, bo się ściera. Tak powiedział jubiler mojej siostrze.
Co do textu na zaproszeniu to mnie tez zdziwilo jak mi panna dala zaproszenie.. znamy sie dobrych pare lat... zwlaszcza nasi TZ a na zaproszeniu moj TZ z osoba towarzyszaca.. widocznie uznali ze skoro przed slubem to wszystko sie moze zdarzy
Stary 2009-07-22, 08:00   #3067
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim
Dostalismy zaproszenie na wesele na 19 września od kuzynki tzta. I w zaproszeniu było napisane M.... K.... z osobą towarzyszącą. A przeciez znamy się z tą kuzynką dobrze i wie jak sie nazywam.
Mieliśmy ostatnio podobną sytuację . Co prawda kuzyn TŻ nie wiedział jak się nazywam, ale co mu szkodziło wysłać sms i zapytać Wkurzyłam się ostro, ale później uznałam, że ta para młoda jest wyjątkowo nierozgarnięta, więc trzeba to im wybaczyć
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 08:05   #3068
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
co do textu na zaproszeniu to mnie tez zdziwilo jak mi panna dala zaproszenie.. Znamy sie dobrych pare lat... Zwlaszcza nasi tz a na zaproszeniu moj tz z osoba towarzyszaca.. Widocznie uznali ze skoro przed slubem to wszystko sie moze zdarzy
no całkiem mozliwe, ze tak właśnie myślą:d
Cytat:
Napisane przez martoolka87 Pokaż wiadomość
mieliśmy ostatnio podobną sytuację . Co prawda kuzyn tż nie wiedział jak się nazywam, ale co mu szkodziło wysłać sms i zapytać Wkurzyłam się ostro, ale później uznałam, że ta para młoda jest wyjątkowo nierozgarnięta, więc trzeba to im wybaczyć
też jak to zobaczyłam byłam zła, ale póżniej zaczęłam się śmiać z tego. Hehehe my mamy zamiar dzwonić i pytać, bo to tak nieelegancko pisać os. Towarz. Jak już ktos jest zaręczony albo w związku o dłuższym stażu.

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-07-22 o 08:09
Stary 2009-07-22, 08:07   #3069
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hejo! Znowu upał uff uff.
Idę do lekarza, dopiero na 11, ale nie przechodzi mi więc nie będę zwlekać
Stary 2009-07-22, 08:21   #3070
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
hejo! Znowu upał uff uff.
Idę do lekarza, dopiero na 11, ale nie przechodzi mi więc nie będę zwlekać
u ciebie upał a u nas rano tak lało, że jak jechałam do pracy to wycieraczki nie mogły nadążyć machać ale teraz jest cieplutko i duszno strasznie więc pewnie jakaś burza przyjdzie
Stary 2009-07-22, 08:22   #3071
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
u ciebie upał a u nas rano tak lało, że jak jechałam do pracy to wycieraczki nie mogły nadążyć machać ale teraz jest cieplutko i duszno strasznie więc pewnie jakaś burza przyjdzie
u mnie będzie dziś skwar, ponad 30 stopni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 08:23   #3072
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
u mnie ciemno i buro, dziś w pracy tylko 4 godziny
lenia mam, a tu trzeba się ogarnąć..

Stary 2009-07-22, 08:28   #3073
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
u mnie będzie dziś skwar, ponad 30 stopni
Zazdroszczę, bo miałam w planach wypad nad jeziorko i zonk. Ale jutro ma być u nas ładnie więc przełożymy na jutro Tylko, że juz bez tżta
Stary 2009-07-22, 08:37   #3074
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim
ja tez mam zaproszenie na 19 wrzesnia Ale normalnie jest moje imię i nazwisko a później imię i nazwisko tż. Też by mi było przykro jakby ktos napisal tz z osoba towarzyszącą. Mam tez zaproszenie na wieczór panieński
Stary 2009-07-22, 08:40   #3075
201701300931
Konto usunięte

My w zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie na ślub do kolegi TŻ. Byliśmy ze sobą króciutko (miesiąc), więc się nie dziwiałam, że jest "z osobą towarzyszącą", ale potem stwierdziliśmy, że mogli chociaż na kopercie moje nazwisko dopisać, a nie tylko TŻ. To było takie średnie... A potem oczywiście się pytali smsowo o nazwisko do winietek i oczywiście źle je napisali...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 08:46   #3076
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez mam zaproszenie na 19 wrzesnia Ale normalnie jest moje imię i nazwisko a później imię i nazwisko tż. Też by mi było przykro jakby ktos napisal tz z osoba towarzyszącą. Mam tez zaproszenie na wieczór panieński
ooo jak fajnie Bedziemy w ten sam dzień balować
Ostatnio byłam napisana z imienia i nazwiska ale najpierw był tzt napisany
A na wieczór panieński na pewno mnie nie zaprosi
Cytat:
My w zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie na ślub do kolegi TŻ. Byliśmy ze sobą króciutko (miesiąc), więc się nie dziwiałam, że jest "z osobą towarzyszącą", ale potem stwierdziliśmy, że mogli chociaż na kopercie moje nazwisko dopisać, a nie tylko TŻ. To było takie średnie... A potem oczywiście się pytali smsowo o nazwisko do winietek i oczywiście źle je napisali...
Może zaproszenie zamówili już albo wypisali zanim zaczęłaś chodzić z tztem. W koncu króciutko byliście ze soba.
Stary 2009-07-22, 08:47   #3077
lain
Zakorzenienie

Cytat:
juz Wam sie Sharm znudził? Ludzie jeżdżą tam po dziesięc razy a Wy raz i nuuuda Ale skoro żółwie to rozumiemNajlepiej to jechac na Galapagos
nie to, ze znudzil, ale w Marsa jest jednak wiecej tego ustrojstwa wodnego... zolwie, manaty, rekiny... moze wieksza szansa zobaczenia wielkich plaszczek, skrzydlic, rekinow itd. tu juz nie o sama miejscowosc chodzi (bo samo Sharm nam sie nie spodobalo, raz wypuscilismy sie wieczorem do miasta i podziekowalismy), ale o to co jest w wodzie
a na Galapagos to moze pojedziemy jak sie kiedys uda wbic do TZa kolegi z Ekwadoru on co jakis czas odwiedza swoja rodzine w Quito (w Krk jest szefem kuchni jednej z restauracji) i nas nawet kiedys zapraszal. moze sie kiedys skusimy tylko uzbieramy na bilet lotniczy, bo to najdrozsza sprawa a tam jak nam mowil juz spokojnie mozna sie wybrac na Galapagos fajnie by bylo ale tam to zolwie na ladzie sa

Cytat:
My nie mamy prenumeraty, bo jakis czas temu doszliśmy do wniosku, że nie można jednego tytułu publicystycznego czytać non stop i kupujemy Wprost naprzemiennie z Polityką i Newsweekeim, także polecam taką strategię jak nasza
Każda z tych gazet potrafi wkurzyć, wiec wg mnie nie ma sensu robic prenumeraty, chyba, z ekiedyś zrobia ofertę mix
ja lubie czytac wszystkie na raz wtedy mozna sobie porownywac i zobaczyc ta sama sprawe (bo zazwyczaj ze spraw biezacych pisza o podobnych rzeczach) z trzech roznych perspektyw pelen oglad na sprawe no ale Wprost juz jest na tyle irytujacy, ze sobie go po tym roku darujemy...

Cytat:
A następna rocznica już jako małżeństwo
my nastepna rocznice jeszcze sobie poswietujemy jako narzeczenstwo tuz przed slubem

Cytat:
co za faux pas

Czesław spal dzisiaj na klatce schodowej
musial wyskoczyc wczoraj w nocy jak TZ ode mnie wychodzi (a TZ nie zapala swiatla na klatce, wiec Czeslaw musial sie zlac z czernia). Franeczek spokojnie sobie spal to stwierdzilam, ze jak Czeslawa nie widac to moze zadekowal sie w wersalce, bo lubia sobie tam czasem spac... a tu mi po 5 ojciec wchodzi do pokoju i mowi, ze Czesio spedzil noc na klatce schodowej. mama teraz dzwonila, ze wychodzi z domu, a tu sobie Czesio schodzi z gory i sie przeciaga. podobno byl caly cieplutki, wiec pewno spal na wycieraczce. w dodatku ktos mu postawil miseczke z woda a ze domofon nam nie dziala to drzwi na dole byly otwarte dzieki bogu ze nigdzie nie poszedl.
najlepsze, ze jeszcze TZ byl dzis u mnie rano na chwilke. TZ wychodzi, a Czeslaw znow wystrzelil mi miedzy nogami na klatke, nonszalancko przeciagnal sie na wycieraczce i sobie chodzi... no co za niereformowalny kot
dobrze, ze nikt go nie wzial ani ze nie wyszedl na zewnatrz
teraz juz TZ ma obowiazek zapalac swiatlo jak wychodzi ode mnie z domu
Stary 2009-07-22, 08:48   #3078
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Może zaproszenie zamówili już albo wypisali zanim zaczęłaś chodzić z tztem. W koncu króciutko byliście ze soba.
No na pewno było wcześniej wypisane, więc nie mam żadnych pretensji. Ale koperty były ręcznie wypisywane, więc tam mogli chociaż mnie dopisać :P Zresztą to nieistotne. Ja przynajmniej będę wiedzieć, jeśli będę miała taką sytuację...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 08:52   #3079
szana
Zadomowienie

Samciu a wkleisz ten tekst zaproszeń co mówiłaś ostatnio?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 08:54   #3080
BlackAngel
Adwokat diabła

Lain, koty mają to do siebie. U mnie to był standard, że Ciapcia ulatniała się za młodu na klatkę. Tylko, że później darła się na pół klatki aby ją wpuścić do środka. Chyba jeszcze później z dwa lata uciekała. Jak już podrosła to doszła do wniosku, że pyszczka poza mieszkanie nie wytchnie.

Z resztą Killer tak samo robił, dawał nogę na klatkę za kazdym razem jak zauważył że ktoś wychodzi z domu, tylko że ten emigrował na dwór i trzeba było za nim lecieć..
Dobrze, że teraz ani jednemu ani drugiemu takie eskapady nie są w głowie..

Stary 2009-07-22, 08:55   #3081
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
No na pewno było wcześniej wypisane, więc nie mam żadnych pretensji. Ale koperty były ręcznie wypisywane, więc tam mogli chociaż mnie dopisać :P Zresztą to nieistotne. Ja przynajmniej będę wiedzieć, jeśli będę miała taką sytuację...
Pewnie nie pomyśleli nawet o tym.
Na kopercie też jest tż wypisany tylko. Ale mi to tam zwisa Zresztą te zaproszenia ręcznie były wypisywane wieć podziwiam za wpisywanie tylu danych przy dużej ilosci zaproszeń.
Stary 2009-07-22, 08:59   #3082
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ooo jak fajnie Bedziemy w ten sam dzień balować
Ostatnio byłam napisana z imienia i nazwiska ale najpierw był tzt napisany
A na wieczór panieński na pewno mnie nie zaprosi

no u mnie ja pierwsza, mimo, ze to tz rodzina, więc pełna kulturka
Ja na ten wieczór będe musiała wybic na drugi koniec Polski, ale skoro nie pracuję i sie obijam to będę
Tez myślę, że zaproszenia mieli juz gotowe, z resztą skoro tylko miesiąc razem to może nie byli pewni czy Twój tz traktuje Cie na tyle powaznie, żeby z Toba iść, czasem też ludzie wolą brać ze soba na imprezy kolezanki od imprez(tak np. robi moj brat). Ja jakbym miała taka sytuację, ze jakis mój znajomy mialby nowa dziewczynę/chlopaka to bym zapytała jak mam wpisać.
U nas jakby któres z nas nie było z imienia i nazwiska to by była ignorancja stulecia jak my 8 lat razem jesteśmy

Lain gdzies ostatnio wyczytałam, ze na Galapagos fajnie sie nurkuje a co do żółwi to skoro Wyspa Żółwia to te wodne chyba tam przychodza skladac jaja, więc pewnie w okolicach sie kręcą

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Samciu a wkleisz ten tekst zaproszeń co mówiłaś ostatnio?
wierszyk juz napisałam. wrzuce zaprszenie na PW
Stary 2009-07-22, 09:02   #3083
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Lain, koty mają to do siebie. U mnie to był standard, że Ciapcia ulatniała się za młodu na klatkę. Tylko, że później darła się na pół klatki aby ją wpuścić do środka. Chyba jeszcze później z dwa lata uciekała. Jak już podrosła to doszła do wniosku, że pyszczka poza mieszkanie nie wytchnie.

Z resztą Killer tak samo robił, dawał nogę na klatkę za kazdym razem jak zauważył że ktoś wychodzi z domu, tylko że ten emigrował na dwór i trzeba było za nim lecieć..
Dobrze, że teraz ani jednemu ani drugiemu takie eskapady nie są w głowie..
u nas to jest tak, ze tylko widza, ze ktos sie zbiera do wyjscia albo slysza, ze ktos otwiera drzwi z drugiej strony to juz sie ustawiaja pod samymi drzwiami i tylko sie otworza to juz hop i na klatke ja myslalam, ze Czesio jakis przerazony bedzie, jakos sie przejmie i juz tak nie bedzie robil.... gdzie tam... on by chyba mogl na klatce mieszkac tak mu sie spodobalo a on jeszcze tak cichutko miauczy (tak piszczaco), ze ciezko byloby go uslyszec

u nas Benio sobie wychodzi na spacerki przez wyjscie na balkonie, ale one sa za male, wiec zastawiamy to wyjscie. ja bym najchetniej w ogole zostawila je w domu zeby juz nie miec wiecej zmartwien, no ale koty zostana z moimi rodzicami, a mysle, ze im sie nie bedzie chcialo robic takich podchodow jak teraz (patrzenie kiedy Beniowi chce sie siku, bo on siusia na lonie natury indywidualne wypuszczanie, pilnowanie zeby nie wyskoczyly za nim itp.)

jest cicha choc watpliwa nadzieja, ze nie bedzie ich ciagnelo na spacerki (Bujo w ogole nie wychodzil, choc mial otwarte wyjscie i widzial jak Benio chodzi wolal sobie posiedziec na balkonie)
Stary 2009-07-22, 09:05   #3084
BlackAngel
Adwokat diabła

Spadam kobitki do pracy, jak wrócę to się odezwę

ps. Ciekawe co tam u Kasiksa

Stary 2009-07-22, 09:15   #3085
szana
Zadomowienie

Cytat:
Czesław spal dzisiaj na klatce schodowej
musial wyskoczyc wczoraj w nocy jak TZ ode mnie wychodzi (a TZ nie zapala swiatla na klatce, wiec Czeslaw musial sie zlac z czernia). Franeczek spokojnie sobie spal to stwierdzilam, ze jak Czeslawa nie widac to moze zadekowal sie w wersalce, bo lubia sobie tam czasem spac... a tu mi po 5 ojciec wchodzi do pokoju i mowi, ze Czesio spedzil noc na klatce schodowej. mama teraz dzwonila, ze wychodzi z domu, a tu sobie Czesio schodzi z gory i sie przeciaga. podobno byl caly cieplutki, wiec pewno spal na wycieraczce. w dodatku ktos mu postawil miseczke z woda a ze domofon nam nie dziala to drzwi na dole byly otwarte dzieki bogu ze nigdzie nie poszedl.
najlepsze, ze jeszcze TZ byl dzis u mnie rano na chwilke. TZ wychodzi, a Czeslaw znow wystrzelil mi miedzy nogami na klatke, nonszalancko przeciagnal sie na wycieraczce i sobie chodzi... no co za niereformowalny kot
dobrze, ze nikt go nie wzial ani ze nie wyszedl na zewnatrz
teraz juz TZ ma obowiazek zapalac swiatlo jak wychodzi ode mnie z domu
chyba mu tam nie było źle skoro jeszcze chciał ale pewnie szybko by zatęsknił za domkiem dobrze,że nie wyszedł sobie,mogła byś go już nie odszukać
ja kiedyś miałam taką sytuację,że wchodzę sobie zmęczona po zajęciach do klatki,patrze a sąsiadka stoi pod drzwiami(mieszkam na parterze a to była sąsiadka z 4 piętra) i pyta mnie czy mamy kota bo kojarzy,że mamy to ja jej,że tak,a ona,że mój kot próbuje jej wejść do domu a ona sobie tego nie życzy i siedzi jej teraz na wycieraczce,to ja pędem na górę po mojego Łatka(dziwne mi było,że mama nie zauważyła,że uciekł przez drzwi wejściowe,ale pobiegłam) a tu patrze inny kot sobie siedzi wystraszony na wycieraczce,skojarzyłam,ż e może to być kotek sąsiadki to wzięłam go i zaniosłam pietro niżej zapytać,bo wiedziałam,że ma takiego rudego ale nie byłam pewna na 100% czy to jej,okazało się,że jej i szczęśliwa właścicielka kota odzyskała swoją zgubę a tamta sąsiadka z oburzeniem zamknęła za sobą drzwi do domu,jakby nie wiem co się stało
Cytat:
no u mnie ja pierwsza, mimo, ze to tz rodzina, więc pełna kulturka
Ja na ten wieczór będe musiała wybic na drugi koniec Polski, ale skoro nie pracuję i sie obijam to będę
Tez myślę, że zaproszenia mieli juz gotowe, z resztą skoro tylko miesiąc razem to może nie byli pewni czy Twój tz traktuje Cie na tyle powaznie, żeby z Toba iść, czasem też ludzie wolą brać ze soba na imprezy kolezanki od imprez(tak np. robi moj brat). Ja jakbym miała taka sytuację, ze jakis mój znajomy mialby nowa dziewczynę/chlopaka to bym zapytała jak mam wpisać.
U nas jakby któres z nas nie było z imienia i nazwiska to by była ignorancja stulecia jak my 8 lat razem jesteśmy

wierszyk juz napisałam. wrzuce zaprszenie na PW
hehe my dostaliśmy z TŻ zaproszenia na ślub znajomego i było nazwisko TŻ z osobą towarzyszącą a najlepsze było to,że ten znajomy gratulował nam zaręczyn i powiedział coś żartobliwego w sensie:"to wiem już u kogo następnego będziemy oblewać ślub"kiedy sam jeszcze nie miał dziewczyny a po niecałym roku już brał ślub i zapomniał,że TŻ ma narzeczoną? ale niektórzy ludzie są dziwni i trzeba im to wybaczyć

Samciu ja chyba jakaś gapa jestem bo nie umiem znaleźć wierszyka ale zaraz jeszcze raz poszukam
Stary 2009-07-22, 09:19   #3086
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samciu ja chyba jakaś gapa jestem bo nie umiem znaleźć wierszyka ale zaraz jeszcze raz poszukam
wrzuciłam fotki na PW i n ajednej da się przeczytac wierszyk jak Ci sie nie uda to napisze
albo masz: Na wesele przybywajcie o prezenty sie nie martwcie, by nie skladac ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie!
Stary 2009-07-22, 09:28   #3087
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś miałam taką sytuację,że wchodzę sobie zmęczona po zajęciach do klatki,patrze a sąsiadka stoi pod drzwiami(mieszkam na parterze a to była sąsiadka z 4 piętra) i pyta mnie czy mamy kota bo kojarzy,że mamy to ja jej,że tak,a ona,że mój kot próbuje jej wejść do domu a ona sobie tego nie życzy i siedzi jej teraz na wycieraczce,to ja pędem na górę po mojego Łatka(dziwne mi było,że mama nie zauważyła,że uciekł przez drzwi wejściowe,ale pobiegłam) a tu patrze inny kot sobie siedzi wystraszony na wycieraczce,skojarzyłam,ż e może to być kotek sąsiadki to wzięłam go i zaniosłam pietro niżej zapytać,bo wiedziałam,że ma takiego rudego ale nie byłam pewna na 100% czy to jej,okazało się,że jej i szczęśliwa właścicielka kota odzyskała swoją zgubę a tamta sąsiadka z oburzeniem zamknęła za sobą drzwi do domu,jakby nie wiem co się stało
nam tak jeszcze Benio jak byl mlody i glupi zawedrowal na czwarte pietro na balkon sasiadow tez przyszla sasiadka zapytac czy to przypadkiem nie nasz kot im siedzi na balkonie i miauczy
Stary 2009-07-22, 09:33   #3088
szana
Zadomowienie

Cytat:
wrzuciłam fotki na PW i n ajednej da się przeczytac wierszyk jak Ci sie nie uda to napisze
albo masz: Na wesele przybywajcie o prezenty sie nie martwcie, by nie skladac ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie!
dziękuje bardzo

lain koty mają chyba jakiś instynkt wędrowca :P
a ta Wasza sąsiadka też była taka oburzona jak moja?:P

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-07-22 o 09:38
Stary 2009-07-22, 10:14   #3089
lain
Zakorzenienie

Cytat:
lain koty mają chyba jakiś instynkt wędrowca :P
a ta Wasza sąsiadka też była taka oburzona jak moja?:P
na szczescie nie, bo ona tez ma kotka w ogole mam sasiadow milosnikow zwierzat - wiekszosc ma kotka albo pieska
jestem mile zaskoczona, ze ktos nawet Czesiowi miseczke z woda wystawil jak go zobaczyl na klatce wcale bym sie nie zdziwila jakby ktos go tez nakarmil, bo jak wrocil do domu to wcale nie bylo glodny

hehe wlasnie Swiadkowie Jehowy zadzownili mi do drzwi... otwieram, a tu Czesio biegiem wyskoczyl oni mi jakas gazetke pokazuja a ja za Czeskiem gonie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-22 o 10:15
Stary 2009-07-22, 10:28   #3090
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
na szczescie nie, bo ona tez ma kotka w ogole mam sasiadow milosnikow zwierzat - wiekszosc ma kotka albo pieska
jestem mile zaskoczona, ze ktos nawet Czesiowi miseczke z woda wystawil jak go zobaczyl na klatce wcale bym sie nie zdziwila jakby ktos go tez nakarmil, bo jak wrocil do domu to wcale nie bylo glodny

hehe wlasnie Swiadkowie Jehowy zadzownili mi do drzwi... otwieram, a tu Czesio biegiem wyskoczyl oni mi jakas gazetke pokazuja a ja za Czeskiem gonie
niedługo będziesz musiała jakąś siatkę założyćA Jehowi pewnie zbici z tropu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości