![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Jutro...
Dziewczyny, juz mnie trafia. Własnie się dowiedziałam, że moje 2 przyjaciółki nie przyjada jutro na panieński. Miało być nas 10, zostało 5 ...
![]() |
#1052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to sobie specjalnie panienski o tydzien przełozyłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć powiem wam, e mi się wszytskiego odechciewa. Tak się zawiodłam na ludziach...
![]() |
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, musze sie czyms zając na sobote i niedziele abym nie myslała o TZ kawalerskim.... mam nadzieje, ze jego koledzy nic nie odwalą |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
A masz obawy?
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
mozna powiedziec tak. Ufam TZ, ale jago kolegom nie do końca. wiadomo jak to faceci.
Choc są rzeczy, ktorych nie dopuszczam i wie, ze jakby cos takiego mialo miejsc to TZ by nie miał juz po co wracac. on zreszta tez o tym wie. Dobrze, ze jego swiadka nie bedzie. Bo ten mimo, ze kiedys mój znajomy nie chcial to on go zabral do taniego lokalu, gdzie gołe baby tanczyły im na kolanach a oni je macali ![]() choc wiadomo, mógł nie wchodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Czasem podczytywałam wąteczek jako że ja tez jestem, a raczej byłam PM 2009 i chciałam coś napisać ![]() Madziu nie stresuj się tak sytuacją z rodzicami. My też mieliśmy problemy i już zaczynaliśmy się gubić w tym czy dzisiaj się kochają, nienawidzą czy są śmiertelnymi wrogami. Zrobiliśmy winietki i pousadzaliśmy ich w taki sposób by nie byli kolo siebie. Jakie było nasze zdziwienie gdy zobaczyliśmy ich siedzących obok siebie. I to ile razy ze sobą tańczyli. Trzeba przed samym ślubem wrzucić troszkę luzu na ramionka bo zwariować idzie. Nam odmówiła przyjścia na wesele bliska rodzina męzą (na ślubie się pojawili), chrzestny TZ zbojkotował wszystko mimo iż to jego wujek...
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czego jeszcze nie załatwiłam...
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to jest być juz zoną?? pewnie fajne uczucie ![]() Powiem ci, ze staram sie wszystko przyjąc na spokojnie, ale jak czasami ci jego rodzice cos wymyslą to ![]() ale niestety, wiem, ze oni nie schowają swojej dumy i urazy do kieszeni nawet na ten jeden dzien. ![]() Po 14 ma byc TZ i jedziemy złozyc podanie o ten paszport. Oby sie czekało miesiąc max, bo inaczej podróz poslubną spędze sama. masakra, taki upał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Madzia, Ty masz już wszytsko na 100%?
Najgorsze, że my spotkanie z dj-em mamy dopiero w poniedziałek ![]()
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez ostateczne spotkanie z zespołem, fotografem i kamerzystą mamy w następnym tygodniu. ale to przeciez duzo czasu nie zajmie ![]() a tobie duzo zostało do załatwienia?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Riana kiedyś wklejała taka fajna listę rzeczy potrzebnych, nie mogę jej znaleźć...
![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mam już stopy i głowa wraca na miejsce ![]() O rodzicach też tak myśleliśmy, żebyć wiedziała jakie cyrki były. zachowywali się gorzej niż dzieci z przedszkola. Nikt juz nie nadązał za nimi i ich konfliktami, oni sami chyba zresztą też ![]() My foto na telefon dzień przed, zespół też. oczepiny i podziękowania dogadaliśmy na weselu.
![]() |
![]() |
#1066 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np nasi znajomi potwierdzili przybycie, ale tydzien przed ślubem im się odwidziało.. Nic na siłę. Jak mieliby być i marudzić to lepiej że ich nie było ![]()
![]() |
![]() |
#1068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
qurcze jak czytam o Waszych problemach to w głowie mi sie to nie mieści... nam nie odmowiła ani jedna osoba! (narazie.... i odpukać ![]() a że w planach mialo byc wesele na 80 osob.. a będzie około 90... cóż.. ale bardzo, ale to bardzo cieszymy się że mamy taką rodzinę i znajomych na ktorych możemy liczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
wiesz, mam taki nawyk, bo od dwóch lat zawsze zdejmowałam pierścionek- jest zbyt cenny żeby nosić go po domu. Zdejmuję całą biżuterię.
Sas przykro to czytać. ![]() ![]() ![]() Przykro mi, ze moja bardzo dobra koleżanka ze względu na moją zmianę stanu cywilnego odwróciła się ode mnie. Pisałam Wam, że nie przyszła na wieczór, bo ponoć nie lubi takich imprez i czuje się starą panną. Od czasu wieczoru (czyli już miesiac) wogóle się do mnie nie odzywa, nawet życzeń mi nie wysłała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czego 2 rodzinki przyszły chociaż na ślub ![]() różnie to się w życiu układa i wszystkiego się nie przewidzi, jak np śmierć kogoś z rodziny i odwrotnie narodziny maluszka ![]()
![]() |
![]() |
#1071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak więc widzisz nie tylko ty spotkałaś się z nieprzyjemnymi wymówkami rodziny. Wiem, że Was to bardzo boli, tym bardziej, że to bracia Tż i Twój chrzestny. Ale z drugiej strony będą z Wami te osoby, dla których jesteście ważni, nikt tam nie będzie z przymusu czy obowiązku i dlatego powinniście się cieszyć na to wesele. ja też, chyba pierwszy raz w życiu, może nie dziś ale za tydzień bym mogła już dostać, a nie w przeddzień ślubu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko ![]() ![]() ![]() 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża ![]() - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ![]() 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem Powodzenia w dalszych przygotowaniach... ![]()
![]() |
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bestio, niedobra, gdzie Ty sie chowasz? (nie ma takiej emoty nununu?)
![]() |
![]() |
#1075 |
Wtajemniczenie
|
Jak juz wczesniej pisalam szkole dziewczyny na maniciure i pediciure zeby lapki i ratki umialy robic
![]() ![]() ![]() odebralismy obraczki z odbiorem sukni zwlekam (powinnam odebrac 20,07)poprostu niemam kiedy i gdzie jej trzymac TZ juz ubrany i ma w domciu gajer Aha i cos znow mi zdrowko szwankuje(szkole w pomieszczeniu z klima a mnie poty oblewaja)robie badania moze to byc tarczyca albo hormony
Wkoncu Pawełek,Dawidek i Hubercik maja siostrzyczke ![]() Nasz skarb nasze marzenie -Nicolka ząbale KLIK PLISSS http://[luksjab]471229[/luksjab] Edytowane przez Riana Czas edycji: 2009-07-23 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Wtajemniczenie
|
Oto moj tort targiluty2009%20055.jpg
Kochane macie namiary na przewoznikow
![]() |
#1077 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za komentarze Zdjecia ogladam ciagle i za kazdym razem zachwycaja mnie coraz bardziej. Warto bylo zaplacic te 2000 tys.
Kliwia to miejsce to zamek w Krzyztoporze ![]() Wlasnie wybieramy sie tam w niedziele pozwiedzac bo jak robilismy plener to nie bylo czasu, a miejsce jest urokliwe ![]() A ja teraz bede czekac niecierpliwie na okres.... i mam nadzieje ze sie go doczekam, bo chcemy miec dziecko ale nie tak od razu po slubie , a szansa na wpadke niestety byla ![]() Od 3 lat biore tabletki i postanowilam odstawic, w przerwie 7 dniowej kochalismy sie bez zabezpieczenia bo zawsze w te dni jak bralam tabletki to bylam zabezpieczona, a teraz okazalo sie ze jesli nie przyjmie sie tabletki 8 dnia to nie ma tego zabezpieczenia w tej przerwie, i zobaczymy co teraz bedzie..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam problem i potrzebuję Waszej rady jak to rozwiązać...
zacznę od tego, że robimy nasze wesele w górkach, daleko od domu i z tego tytułu zapewniamy noclegi dla wszystkich gości jak juz pisałam wcześniej - mamy nadkomplet ![]() ![]() rozdając zaproszenia, kuzynka i kuzyni z małymi dziećmi od razu deklarowali, że zostawiają swoje małe dzieciaczki (3-7 m-cy) z teściowymi bo z maluchami się nie wybawią... i jakie jest moje zdumienie, kiedy od wczoraj odbieramy telefony od znajomych (nie rodzinki?!), że oni przyjdą ale... chcą zabrać NIANIE dla swoich dzieci, każdy oczywiście inną nianię.. a dzieci mają 2, 4 i 6 m-cy i o ile jedną koleżankę jestem w stanie wytłumaczyć (bardzo chora mama) - to pozostałych nie.... i co ja teraz mam z tym fantem zrobić? tym bardziej że miejsc noclegowych mamy tylko tyle ile gości.. szukać dodatkowych miejsc do spania jeszcze dla 3 niań i za nie placic? a co z jedzeniem? co z nianiami podczas gdy dziecko nie będzie spało i rodzice będą chcieli je zabrac na salę? mają siedzieć zamknięte w pokojach? kompletnie nie mam pojęcia jak to rozwiązać... na razie zaproponowalam materac dla niani w pokoju rodzicow... ale czy wlasciciel hotelu sie zgodzi? jak to rozwiązać, zeby było dobrze... POMOCY.....
![]() |
![]() |
#1080 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie rozumem Twojego chrzestnego... on chyba w ogóle nie zdaje sobie sprawy jaka jest jego rola ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.