|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nacinania krocza - przy mnie nie wiem, czy będzie przez cały czas mąż. To jest jeszcze zawieszona kwestia. Na pewno chcę, żeby teściowa była, ale nie wiem, czy nie każą jej mieć asysty młodszej położnej, no i skoro rutynowo się nacina, to raczej się przed tym nie wybronię. A masaż... Jakoś nie ma na to czasu ![]() ![]() Cytat:
A ja dziś kupiłam na Allegro używaną wanienkę ONDA Baby ze stelażem na wannę za 75 zł + koszty wysyłki. Mam jakieś 50 zł w kieszeni ![]()
![]() |
#2402 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Raczkowanie
|
Juz mam dosc tego upalu modle sie o deszcz
![]() ![]() ![]()
#2404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam niebieską, a Ty? Dziewczyny, znacie się może na przepisach konsumenckich? Jestem wkurzona na maksa ![]() 1,5 roku temu kupiłam 2 identyczne telefony Nokia w firmowym salonie (Vobis), jeden dla siebie drugi dla męża. Męża działa bez zarzutu, a mój już oddawałam 4 razy do reklamacji, bo ciągle coś się w nim psuje. Przy czwartej naprawie zaznaczyłam, że chcę nowy telefon, ale sprzedawca odmówił. Telefon odebrałam we wtorek, włączyłam go wczoraj rano, a dzisiaj rano już nie działał... Przecież idzie się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Już pisałam tutaj, że w mojej książce ciążowej jest opisany kształt brzucha w zależności od ułożenia dziecka, nie płci ![]() Cytat:
![]() ![]() No tak, u mnie kwestia zdrowia i ekologii też przewyższa aspekt ekonomiczny pieluszkowania wielorazowego. Szczególnie z moją wkrętką pieluszkową, która ekonomicznie się nie zapowiada ![]() ![]() Do Bambino Mio wzięłam 1 otulacz, bo przyjęłam zasadę testowania po jednym: 1 PUL, 1 bawełniany, 1 wełniany itd. Też czytałam, że się marnie spierają, ale przynajmniej ponoć rozmiarpwka jest OK, bo te Imse Vimse S to są na jakieś giganty ![]() ![]() Bambo Nature prowadzi na rynku ze względu na cenę ![]() Chciałam Tushies, bo są jednak inaczej skonstruowane, ale nie było ![]() Hej, my mamy z Margolcią dziecinki-kruszynki! Dlatego tak kombinujemz z tym rozm. 56 ![]() A z tą chłonnością tetry to bym jednak nie demonizowała... Te zabiegi wydają mi się ważne przy bardziej chłonnych z natury pieluszkach - frotte, bambusie, konopii i formowanych z tych materiałów. Ale tetra! Wchłonie, ile wchłonie. A i po każdym zabrudzeniu trzeba wymienić, bo może być z kupą mleczną ![]() Właśnie siedzę i rozmyślam nad tymi proszkami i orzechami... Dzieciak mi się urodzi, a ja zostanę z niepopraną wyprawką z tych rozterek! ![]() Cytat:
![]() Szczęśliwe kobiety, którym hormony krwi nie psują ![]() ![]() Boże, ja w ogóle nie mam bielizny do spania ![]() ![]() Mikołaj jest super, przekonaj męża!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kawy nie cierpię, poza tym, jak się nią zaczęłam na siłę ratować w czerwcu, to mi elegancko wypłukała magnez z potasem, że się teraz muszę ze smakiem Zubrem uzupełniać ![]() Ale pokładam się często za dnia, owszem, na parę minut na lewy bok, albo z nogami do góry ![]() ![]() Ja mam zapał z mętlikiem - jakbym karczowała drogę przez ciemny las ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2406 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie konsultowalas to z ginkiem, wiec juz sie nie odzywam ![]() Poszukalam tylko tak z ciekwawosci ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/8915/0/Zuber.html Ps. Woda Zuber dobra na kaca ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-23 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
hehe, dobre
![]() Podziwiam mamuśki, które chcą używać pieluch wielorazowych od samego początku. Ja planuję się na nie przerzucić kiedy Witek będzie troszkę starszy i kumaty a tym samym gotowy do siadania na nocnik. Czy spotkałyście się z opinią, że chłopcy później niż dziewczynki zaczynają chodzić, mówić, itp czy to rzeczywiście prawda czy kolejne mrzonki ![]() Zbieram się do wyjścia. Jak wrócę zdam relację z wizyty. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma się co dziwić, że wszyscy wokół się dziwią, że jeszcze tyle do końca. Te 109 cm w brzusiu to jednak sporo ![]() Daj znać co tam u Witusia. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() Co do wanienki to też muszę Allegro przekopać może coś fajnego się trafi. Ja też o deszcz poproszę bo wentylator nie daje rady... Cytat:
Małż miał takie przejścia z Samsungiem i niestety nie udało się wyrwać nowego aparatu. Do tego za naprawy pomimo gwarancji musieliśmy płacić bo serwisant twierdził, że uszkodzenie jest z winy męża. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zadomowienie
|
Wlasnie siedze sobie na kompie i szukam czegos o moim szpitalu i dowiedzialam sie, ze sa trzy, dwu i jednoosobowe pokoje i pokoje luxusowe specjalnie dla rodzacych
![]() ![]() ![]() Kurcze mialam sprzatac dzis na gorze, ale mi nie wyszlo ![]() ![]() ![]() Co do pogody to u nas dzis pada, czasem wyjrzy slonko wiec ogolnie nie jest zle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ten otulacz Swaddleme wygląda trochę jak otulacz polarkowy do pieluchy ![]() A co do orzechów to i proszków - jak na razie piorę wszystko w Jelpie - bo bez fosforanów. Orzechy mam w zapasie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Czas na obiadek! Nie ma dziś jednak łazanek - leczo się jeszcze nie skończyło a i z kalafiora trzeba było coś zrobić, więc jest zupa krem. I bób. Mniam! ![]() Ważne odnotowania - od 5 h nie chce mi się niczego słodkiego. Czyżby to już roztwór nasycony?
![]() |
#2411 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kashin, jak zobaczysz taką z największym korbolem to będę ja ![]() A ja na obiadek zrobiłam jednak sosik, buraczki i pyzuszki. Jutro będą kurki w sosie śmietanowym podane do ravioli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |||||
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobiłam dzisiejsze posty
![]() Dopiero wróciłam i padam z tego upału ![]() A tu jeszcze w dodatku nie ma wody w domu grrr ![]() A ja chciałam wskoczyć pod odświeżający prysznic ![]() Mam w końcu kocyk - był we wtorek, ale mnie nie było w tym czasie, a dopiero wczoraj wieczorem zobaczyłam awizo i dziś odebrałam ![]() Napisz wrażenia po pierwszych zajęciach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miło Nika, że się w końcu odezwałaś Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale normalnie to "rozstawiam" deskę raz w tygodniu lub na dwa tygodnie i huretem prasuję ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do prysznica to brałam około godzinki temu a teraz okładam się mokrym ręcznikiem bo odświeżenie już szlag trafił... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pępek mi wylazł niesamowicie, a tak tego nie chciałam ![]() ![]() w pasie się właśnie zmierzyłam 94 cm nie wiem czy to dużo czy mało ![]() Cytat:
Jeden jest nowoczesny pod względem sprzętu ale słyszałam że duże prawdopodobieństwo zarażenia maleństwa gronkowcem lub innym świństwem i porody odbierane są "taśmowo" Drugi natomiast charakteryzuje się mniejszym oddziałem ale za to z możliwością wykupienia pokoju np. na dwie rodzące za 100 zł. Podobno można też wybrać poród aktywny z piłkami i małym basenem. Muszę się więcej dowiedzieć, bo ta wizja bardziej mi przypadła ![]() Aha i w tym drugim odchodzi się od zasady opłacania i posiadania własnej położnej, co też też okej ![]() i dziś na wizycie gin powiedział, że tatuś przy porodzie musi być obowiązkowo ![]() ![]() hehe kolejna pocieszycielka thx ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na razie to wszystko, o wizycie napiszę później, bo teraz przyszła do mnie siostra ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Wtajemniczenie
|
miss hot, proszę
![]() http://www.allegro.pl/item690298965_...ir_roz_42.html http://www.allegro.pl/item695353525_...osa_44b_c.html http://www.allegro.pl/item683743564_...c.html#gallery
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Przed kilkoma chwilami schodząc ze schodów, noga mi się poślizgnęła i upadłam, na szczęście nie na kręgosłup, a na półdupek, zaczyna się robić siniak
![]() Cytat:
![]() W końcu jest woda, idę pod prysznic ![]()
![]() |
#2417 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja właśnie czytałam, że przyswajanie minerałów z wody jest o wiele wyższe niż z tabletek i w ciąży nie ma przeciwwskazań. Z chęcią poczytałabym o odmiennym stanowisku. Też tak mam z aktywnością... Najwięcej śpię, leżę albo jem i też się ostatnio zastanawiałam, czy to mi kiedyś przejdzie czy tak już na zawsze zostanie ![]() Cytat:
Ja się spotkałam, ale ostatnio Mama mi zdradziła, że zaczęłam chodzić w słodkim wieku 13 miesięcy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak się zna swój rozmiar i poczyta opinie innych użytkowniczek o właściwościach danego modelu (czy jest ścisły w obwodzie czy rozciągliwy, czy miseczki ma raczej duże czy małe), to zakup przez internet nie jest aż takim szaleństwem, na jakie wygląda ![]() ![]() Odnośnie kalkulatorów, to ponoć dobrze liczą tylko dla obwodów ok. 70-75cm pod biustem. Potem warto wpisać parametry w wątek rozmiarowy i dziewczyny podpowiedzą. Sama doszłam w ciąży do miseczki F i mniej mnie to przeraża, niż mój boski biust ściśnięty w D przy za lużnym obwodzie 80, który sobie mogę zdjąć przez głowę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A gdzież Ty kupiła rożek za 15? Chustę to ja mam upatrzoną za 800, więc chyba nie będę w nią otulać małej siksy ![]() ![]() A ten Jelp oprócz fosforanów nie ma jakiejś innej szkodliwości? Bo moja przyjaciółka prała się w tym z polecenia dermatologa przy alergii i strasznie ją uczulał ![]() Odnośnie imienia - ja nie zwracam uwagi na opinie innych ludzi w tej kwestii, ani tysiącu innych, którymi mnie raczą i pouczają ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Aniago wyjdzie ze szpitala może koło wtorku, póki co ma dietę dosyć ostrą, od dziś bierze insulinę, robi zastrzyki 3 razy dziennie i tak aż do porodu
![]() Dziękuje za pozdrowienia od Was i z wzajemnością ![]()
#2419 |
Zadomowienie
|
witam,wkoncu mozna dychac co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps stopy wygladaja jak u 60letniej kobiety z konkretna nadwaga ![]() ![]()
#2420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzialam dzis TZ-owi, ze moze lepiej jak pojade rodzic do Polski, ale sie sie nie zgodzil ![]() Poszlam dzis wieczorkiem zatargac smietnik do drogi, normalnie robi to TZ, ale, ze juz byl w pizamce (smietnik nie ciezki, bo na koleczkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-23 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |||
Zadomowienie
|
Sympatycznie
![]() Oglądaliśmy dzieciątko w 4d. Słodko sobie spało i mogliśmy spokojnie obejrzeć jego buźkę z bliska (wykapany tatuś). Potem się obudził i brzuszek mi stwardniał, gin powiedział, że tak macica reaguje na niektóre ruchy maluszka (12 skurczy w czasie doby to norma) Nic mu tam nie odpadło od ostatniej wizyty, czyli nadal jest Witkiem ![]() tylko tym razem był w pozycji miednicowej, czyli się obrócił (gin powiedział, że jeszcze wiele razy się będzie tak obracał, najważniejsze by w 32 tyg. ułożony był tak jak wcześniej, czyli główką w dół) no i nie ma już tych pępowinowych korali założonych na karku, tym razem pępowina swobodnie przed nim zwisała, uff ![]() Jeśli chodzi o mnie to wszystkie wyniki badań mam w normie wraz z glukozą (cukrzycy nie mam i mieć nie będę) szyjka macicy długa, zamknięta - idealnie. Nawet się przełamałam i pozwoliłam mojemu zostać na rozkraczonym badaniu (sam chciał) ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() poza stopami ![]() moje ciało wyjątkowo dobrze reaguje na ciąże i na upały no jest jedno "ale" (poza zgagą) dziś tak się śmiałam z opowiadań mojej siostry, że aż się posikałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() też myślałam o chuście, ale stwierdziłam, że jakby było ciepło to jeszcze okej, ale zimą to sobie dziecka nie ponoszę, a domek mam tak nieduży, że gdziekolwiek nie pójdę (poza wc) to małego zawsze będę mieć na oku. Więc uznałam, że w moim wypadku to zbędny zakup ![]() ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-23 o 21:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Wtajemniczenie
|
muszę się Wam pochwalić
![]() mój mąż poczuł przed chwilą jak dzidziuś kopnął ![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wróciłam ![]() wypoczęłam za wszystkie czasy ![]() tęskniłyście? ![]() ![]() pogodę miałam wymarzoną tylko raz nie byłam na plaży ![]() poczytam Was jutro bo dziś mi się oczy kleją za bardzo ![]() pewnie milion stron przede mną ![]()
#2424 | ||
Rozeznanie
|
Hello Sweetpinky!
![]() Cytat:
![]() Pozycja miednicowa czyli jaka? ![]() ![]() ![]() Ja TŻ nie zabieram do gabinetu ginekologa ![]() ![]() Wiesz, jeszcze nie kupiłam tej chusty i ciągle wierzę, że może jednak mi się odwidzi, bo to nawet jak dla mnie trochę głupia suma za kawałek szmaty ![]() ![]() To dlatego mam mało rzeczy, ale wszystkie bardzo ładne ![]() Co za szczęście, że wózki mnie nie kręcą ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2425 | |
Zadomowienie
|
Karamari odpisalam juz ci trzy razy, ale za kazdym razem znika
![]() Woda mineralna wysokozmineralizowana (polecana w ciazy) to nie to samo co woda lecznicza ![]() To co czytalam jakis czas temu juz nie znajde, ale czesto szukajac cos o wodzie znajduje wzmianki, ze picie wod leczniczych w ciazy (i nie tylko) nalezy skonsultowac z lekarzem... Tu o Zuber http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2323 http://www.lepszezdrowie.info/zdrowa_woda.htm http://www.papilot.pl/article/3271/W...-zrodlana.html To tyle na dzis ![]() ![]() Ps. Tak w skrocie napisalam, bo juz pozno i nie mam sily po raz kolejny tego postu pisac... Te strony tez na szybko znalezione, wrzucilam je tylko tak, zebys zobaczyla roznice pomiedzy woda lecznicza, mineralna i zrodlana ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oj tak nam sie razem nie nudzi ![]() ![]() ![]() Obejrzalam z TZ program o pijacych ciezarnych w Wielkiej Brytani, masakra ile te dziewczyny pija w czasie ciazy ![]() Uciekam pod prysznic i do lozeczka ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-23 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pozycja miednicowa jest wtedy, gdy dziecko ułożone jest główką do góry, a miednicą w dół. Wcześniej był w położeniu podłużnie główkowym, czyli główką skierowaną w dół, ale gin mi mówił, że jeszcze parę razy będzie się obracał i jak widać miał rację ![]() Przyznam, że przy rozkraczonym badaniu było mi niezręcznie. Ale widocznie mój uznał, że to nic wstydliwego więc został i jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Traktuję to jako przedbiegi, bo w końcu zdecydował, że będzie ze mną przy porodzie ![]() a to ja jeszcze przed zaciążeniem twardo obstawiałam, że nie chcę by przy nim był, zresztą nadal jakoś nieprzekonana jestem choć z drugiej strony wiem, że jak będzie przy mnie to krzywda mi się nie stanie ![]() Zmykam do łóżeczka, przed snem zobaczę co to za ciekawostki mnie czekają przy lekturze Tracy Hogg. pa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
50 ml olejku z migdałów 50 ml parafiny kilka kropel olejku lawendowego kilka kropel witaminy E Niełatwo było zdobyc olejek naprawdę lawendowy. Nawet nie przypuszczałam ile świństw do większości z nich się dodaje. ![]() Pomijam, że sprzedawcy próbowali nam wcisnąc nawet... kompozycję zapachową jako olejek. Także przy takich zakupach trzeba uważac i uważnie czytac co się w takim "olejku" znajduje. Cytat:
Też mam taką antenkę, a miałam przed ciążą wyjątkowo wklęsły pępek i myślałam, że raczej aż tak to nie wyskoczy ![]() Wreszcie mogę sobie głęboko odetchnąc i wypocząc po tym szalonym tygodniu. Szczurka mi zachorowała-ropomacicze ![]() ![]() Oficjalnie przekazałam wczoraj swoją pracę koleżance, która wróciła z urlopu macierzyńskiego, więc teraz zaczynam już się totalnie lenic. Remont mieszkania też zaczął iśc w dobrą stronę. Panowie skończyli siac zniszczenie i z dnia na dzien wszystko wygląda coraz lepiej. Może nawet uda im się wyrobic w pierwotnie założonym terminie ![]() Ogólnie jedno wielkie UFFF |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś po wczorajszym upale, trochę chłodniej - póki co 20 stopni i zaczyna padać deszcz ![]() Najchętniej bym w domciu posiedziała, ale jutro impreza imieninowa mojego taty i muszę mu coś kupić, a o 14:00 mam pogrzeb - więc chcąc nie chcąc muszę wyjść ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item695068716_...y_polecam.html http://www.allegro.pl/item696107785_...a_bawelna.html http://www.allegro.pl/item693431816_...3x73_nieb.html Cytat:
![]() To jest wspaniałe uczucie ![]() Cytat:
![]() Ciekawe ile Ci zajmie nadrabianie zaległości wątkowych ![]() ![]() Po wczorajszym upadku, dziś mam siniaka wielkiego, jakby ktoś mnie pobił ![]() I boli strasznie ![]()
![]() |
#2429 | |
Raczkowanie
|
dzien doberek!
Cytat:
![]() ![]() A ja ide zaraz do dentysty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2430 |
Wtajemniczenie
|
witam z ranka
![]() u Nas po wczorajszej burzy usuwają szkody na uliczkach, słońca dziś brak, można odetchnąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.