|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
wiec dzis tez bede miala romans z zelazkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nika, to trzeba do nas zaglądać częściej, wtedy nie będziesz musiała przez godzinę nas nadrabiać ![]() katarzinka, tu chyba tylko 4 dziewczyny zdecydowały się na pieluchy wielorazowe. Ty zrobisz, jak uważasz. Mnie w swojej decyzji utwierdziła teściowa (która jest położną dla przypomnienia) i potwierdziła, że u "pampersowych" chłopaków zaczynają się problemy z płodnością. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() |
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak ja z doskoku do was zagladam to pozniej nie jestem na biezaco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę teraz zniknąć nadrobić zaległości w pracy ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-23 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam stertę ciuchów dla Gabi od mojej mamy. Ona kocha buszować po lumpkach i zawsze kupuje nam super ciuszki. Oczywiście nasz drugi bobasek również jest obdarowywany przez babcię
![]()
#2376 |
Wtajemniczenie
|
ja to mam chyba mega piłkę
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas wogole to nie przechodzi ![]() ![]() ![]() "Plumkanie na zewnatrz" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego tak mi szkoda tego "bezpiecznego" okresu, bo TZ martwi sie o maluszka ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-23 o 09:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
hihi, mojej mamy znajomi to pytają czy już urodziłam bo taka gruba byłam jak mnie ostatnio widzieli hihihi No i każdy mówi że będzie chłopczyk, choć na USG lekarz zapewniał że prawie na 100% dziewuszka
#2379 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez powoli się za biorę by być gotową a nie panikowac potem ![]() Cytat:
i dzięki za rade co do chusty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Karamari hihihihihi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do rożka to też mam jeden, też maleńki i uważam że wystarczy. To i tak na początek - później ewentualnie przerobię go na kołderkę. Za to śpiworków do spania mam kilka i to właśnie z nich będę później korzystać. Śpiworki i kocyki to u mnie podstawa. Jednak to jest tylko mój model a dziewczyn tu jest całe mnóstwo. Jak mrówków. ![]() ![]() Aha, a co do pieluch wielorazowych to jeszcze chciałabym przypomnieć, żeby pod żadnym pozorem nie prać ich w orzechach i nie prasować, bo tracą swoją chłonność. Ale już to chyba kiedyś mówiłam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tu podrzucam kilka sposobów składanie pieluszek http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php Zwykły prostokątny "naleśnik" sprawdza się wielu mamom. I jeszcze muszę powiedzieć, że wyglądasz absolutnie fantastycznie! ![]()
![]() |
#2381 |
Wtajemniczenie
|
dzięki Kashin za kolejną wskazówkę
![]()
![]() |
#2382 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wcześniej piłam mleko do kawy, a w ciąży zamiast kawy wypijam pół litra kakaa dziennie ![]() ![]() Lekarz do którego chodziłam przed ciążą co roku dawał mi takie skierowanie na krew, mocz i dopplera żył w nogach, do tego oczywiście cytologia, tak więc narzekać nie mogę. I chyba jestem stworzona do brania tabletek, bo nigdy nie miałam jakichś efektów ubocznych, a po odstawieniu ich pomimo pilnowania dni płodnych zaszłam w ciążę ![]() ![]() Jak się małżonkowi o Bidonie przypomni to nie ręczę za siebie ![]() Cytat:
To ja też właśnie taką bieliznę "nie do spania" miałam na myśli ![]() Z piżam posiadam jedynie jedną grubą frotte na wyjazdy w góry. Też brałam Alana pod uwagę, ale jakoś tak ostatnio Mikołaj do mnie przemówił, poczułam tak jak Foczka, że to jest to. Tylko mąż ma jeszcze problem ![]() ![]() Super, że na wizycie wszystko ok ![]() Też muszę moją dziewuszkę do fryzjera zapisać... Cytat:
Nika, deserki piękne, masz szczęście, że kupiłam sobie dzisiaj truskawki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej wlasnie wrocilam ze szpitala (bylam sie zameldowac), naczekalam sie w kolejce prawie 2 godziny tyle kobiet ciezarnych bylo
![]() ![]() ![]() Co do pieluch to zdecydowalam ze bede uzywac takich i takich zeby mi pozniej duze dziecko w majtki nie robilo ![]() Ide sie chyba polozyc spac bo wstalam o 6 i normalnie zasypiam na siedzaco a poza tym tak goracoze mi sie nic nie chce ![]()
#2384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2385 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do ciuszków to ja mam na każdą rozmiarówkę co najmnie po 10 sztuk wszystkiego. NIe zmienia to faktu, że poległąm w kwestii szpitalnej bo mam mieć 3 komplety (koszulka, kaftanik, śpioszki) i nie wiem w jakiej rozmiarówce zabrać. Wstepnie zdecydowałam sie na 2 komplety w rozm. 56 i 1 w 62. Gdyby jednak dzidzia była mniejsza lub większa naszykuje małżowi dodatkowe zestawy w domu żeby mi dowiózł. Cytat:
Co do prania to przechodziłam to samo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ubawiłam się też wczoraj na basenie. Jak pływam to oczywiście brzuszka nie widać. Zauważyłam, że grupka chłopaków zawzięcie o mnie dyskutuje. Jak wstałam w wodzie do pasa to jednemu się wyrwało wielki ŁO ![]() ![]() Cytat:
Mój akurat nie ma nic przeciwko prezerwatywie, więc używamy. Nie mniej jednak wolałabym, żeby lateks ciut mniej podjeżdżał... Uważam, że bardzo fajnym sposobem jest spirala, ale tę kwestię trzeba dokładnie przemyśleć, bo może jednak zdecydujemy się na drugiego brzdąca. Cytat:
Cytat:
Rożek też zamierzam przerobić na kołderkę Że nie prasować to wiem ale o co chodzi z tymi orzechami ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | ||||
Zakorzenienie
|
wróciłam ze spacerku, zajadam sałatkę owocową i zaraz zmykam do czegos konstruktywnego się wziąść
![]() Cytat:
![]() deserek" jogurt grecki, truskawki, dżem porzeczkowy. truskawki rozgnieść widelcem, dodać dżem porzeczkowy, wymieszać, odsączyć wodę. w salaterce lub kieliszku układać warstwę jogurtu greckiego, i tej owocowej papki, znów jogurt, znów papka, znów jogurt, na wierzch truskawki do dekoracji. ja miałam 500gr jogurtu, 500 gram truskawek, dźem do smaku i koloru. starczyło na 5 deserów. Cytat:
ja tutaj u nas wogóle rożków nie mogę znaleźć więc nie będę miała roźka, chybaże mi siostra kupi w Polsce. ale nie wiem nawet czy tak koniecznie chcę ten rożek.... Cytat:
![]() ja właśnie dziś na spacerku poszłam i porównałam cenę pampaersów i pieluszek jednorazowych naty ( są zrobione z naturalnych tworzyw, na bazie kukurydzy, zdrowsze, naturalne i rozkładają się w środowisku) pampers 56 szt- 9.99 eu czyli 10 eu naty 28 szt - 5.85 eu, czyli za 56 szt - 11.70 eu czyli różnica tylko 1.75 w cenie a o ile zdrowsze dla dzidzi. to będzie nasza rezerwa i alternatywa dla wielorazowych , których chcemy używać. już też dziś zajrzałam do sklepu i 10 tetrowych ( w sklepie który polecała nam pani z kraamzorgu) kosztuje 6.65 eu Cytat:
![]() dzięki za instrukcję składania, sama też już grzebię ![]() kochana...ja nie lubiłam różowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2388 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja posiadam jedną koszulę nocną akurat zapinaną na biuście-był to jakiś nieudany prezent od kogoś i wreszcie będzie okazja wykorzystać. Na wypady typu góry, czy namioty do spania używałam dresu z barzdo cienkiej bawełny. Cytat:
![]() Ogólnie olśniło mnie w kwestiach wanienki o której na jakiś czas zapomniałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam Was ale przyznam, że jakaś leniwa się zrobiłam więc napiszę w skrócie
![]() miss.hot pozdrów Aniago, zycz jej zdrówka i wytrwałości dietowej Jeśli chodzi o zabezpieczanie po ciąży, to też już to nurtowało. Wcześniej przez 10 lat brałam tabsy, były też plastry, potem przez 3 lata uważaliśmy i to bardzo skutecznie, bo jak postanowiliśmy się starać to udało nam się w pierwszym cyklu ![]() ![]() Jeśli chodzi o golenie "tych miejsc" przez mężczyznę, to chyba bym się nie zdecydowała - jakaś wstydliwa się ostatnio zrobiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wracając do wyprawki, to moja jakoś wyjątkowo tanio wypadła tzn. mam najpotrzebniejsze rzeczy typu; wózek, fotelik, łóżeczko i wszystko do spania, do kąpieli tummy tub i parę ubranek + proszek i płyn do prania a na to wszystko wydałam ponad 800 zł ![]() Zostaną mi tylko duperelki jak pieluszki (jednorazowe), kosmetyki,karuzela dla dzidzi ... laktatora nie kupuję, bo może się nie przydać a po co dodatkowo wydawać kasę ![]() odpoczęłam, zresztą ja odpoczywam od 7 tyg. ciąży ![]() ![]() za tydzień znów jadę ale tym razem na 3 tygodnie - wybycze się za wszystkie czasy ![]() a Tobie życzę miłego wakacjowania na mazurach (jeszcze nigdy nie tam nie byłam) i pięknej pogody ![]() pisałam, że dziś na 17 mam wizytę u gina ![]() a miało być krótko ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasze wydatki były obliczone na ponad 5000 zł ale na szczęście poszliśmy po rozum do głowy i nie kupowaliśmy wszystkiego i nie wszystko nowe. Więc zeszliśmy z tego pułapu znacznie niżej co mnie przeogromnie cieszy, bo jak dojdzie ubezpieczenie, becikowe i coś tam jeszcze to zostanie ładna sumka. ![]() Laktatora, smoczka i butelek też nie kupiłam. Jeśli będę miała nawał to TŻ podskoczy i kupi - ma napisane co, jak i gdzie. To samo jesli mała będzie marudna. Wolę tę wersje niż wydawanie pieniędzy na coś co "może" się przydać, a niekoniecznie musi. ![]() Pewnie! Na innym wątku jedna z mam stwierdziła, że pewnie już mam spakowaną walizkę do szpitala i jestem w pełnej gotowości, bo w końcu zaraz mogę się rozpakować... Nie mam ani koszul, ani staników, ani podkładów, ani nawet walizki ![]() Większość tych rzeczy mam zamiar kupić w poniedziałek, no, poza walizką. Pewnie gdzieś jakąś torbę wygrzebię ![]() Cytat:
![]() Dobre do prania ubranek, ale nie dla pieluch. Hihihihi, ja też ![]() ![]()
![]() |
#2391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To moje pierwsze dziecię i nie mam zbyt dużej wprawy dlatego myślę, że na sztywno będzie mi łatwiej synka trzymać a potem wyjmuje się kokos i masz miękki rożek,z którego możesz później zrobić kocyk. Nad morzem się skusiłam i zmoczyłam dupsko, chociaż miałam obawy,to doszłam do wniosku, że to już lepsze niż jezioro i basen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj ja gumek nie znoszę, a od plumkania na zewnątrz w dni teoretycznie niepłodne mam synusia w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj moje drogie wstałam o godzinie 7.45, uszykowałam się szybciutko, obudziłam męża i pojechaliśmy na rynek po świeże warzywka i owoce. Po czym on pojechał do pracy, a ja siedzę przed kompem i na przemian zajadam się: malinami, truskawkami, jagodami, śliwkami, borówkami, morelami, marchewkami. Na obiad natomiast zaserwuję kurki. Uczta pełną gębą ![]() ![]() aaaa i jeszcze muszę napisać, że trafiłam na przesądną straganiarkę, która uznała że kobietom w ciąży się nie odmawia ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to normalnie dziękuję niebiosom, że mój mąż ma taką pracę, że koszul nosić nie musi, bo jakbym codziennie świeżą prasować musiała to bym świra dostała. Wcześniej miałam wytłumaczenie, bo miałam deskę do niczego, ale ostatnio mąż kupił "na wypasie" Viledy i raz poraz t-shirty muszę poprasować ![]() Nie wiem po kim to mam, ale na pewno nie po mamie, która prasuje wszystko jak leci: ściereczki kuchenne, gacie, skarpetki, ręczniki, pościele itd. Mój brzuchol też jest ogromny, co czasami również wprowadza w błąd, a co za tym idzie w krępujące sytuacje ![]() A sytuacja na basenie całkiem miła, jak widać nawet w ciąży można się dowartościować ![]() Mi też ten III trymestr tak szybko leci, a z kolei zapał do przygotowań gdzieś zanikł. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się cieszę chociaż z tych kilkudniowych wakacji - muszę troszkę odpocząć, bo już powoli nie daję rady chodzić. I tak już łażę jak kaczka ![]()
![]() |
#2394 | ||
Zakorzenienie
|
Siedzę z głośnikiem na brzuszku...Lenka słucha jak tatuś gra i śpiewa
![]() leje. piję drugą filiżankę kawy , bo padam...cisnienie za niskie. połozna kazała mi na poprawę energii jeść owocki , chipsy i spać w ciągu dnia, ale ja nie umiem. teraz mąż codziennie się pyta: kochanie, spałaś dziś w dzien, a odpoczęłaś chociaż, poleżałaś trochę? a ja nie mogę. Cytat:
![]() u nas też wydatki się w miarę rozłożyły, głównie dzięki temu, że wiekszość ubranek w komodzie dostałam, ręczniczki , kocyki, śliczniaczki babcia sama Lence zrobiła, dużo ja rzeczy uszyłam ( materiałtańszy niż gotowe produkty) no i używane rzeczy też sprawiły , że nasz budżet nie ucierpiał... Cytat:
![]() ja mam zapał do przygotowań, chyba aż za dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo też dziecięcych akcesoriów będziemy mieli od szwagra m.in. właśnie nowy usztywniany rożek, przewijak i parę ciuszków. Poza tym moja mama jest maniakalną lumpiarą i kompletuje mi ciuszki od kiedy dowiedziała się, że będzie babcią. Widziałam już, że prócz ciuszków kupiła też śpiworki i ręczniczki więc nie martwię się, że nie będę miała w co małego ubrać czy opatulić. Moja siostra też nie próźnuje i wiem, że dziś do mnie przyjedzie z ciszkami z pepko. Martwi mnie tylko stosunek mojego kochanego do tego typu lumpkowych rzeczy ale mam nadzieję, że szybko się przełamie, kiedy je w końcu zobaczy. Dla siebie też jeszcze niec nie mam ale spokojnie przyjdzie i na to pora. Nie mam tzw. parcia i jakoś spokojnie do tego podchodzę. Nawet kolorem ciuszków się nie przejmuję, bo na 19 ciuszków, które kupiłam 7 jest różowych i nam to w ogóle nie przeszkadza ![]() oczywiście, że dam znać co i jak u Wicia ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
a jak masz takie przeczucie co do porodu, to może warto zrobić sobie taką bezpieczną rezerwę i wrócić wcześniej, tak na wszelki wypadek ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-23 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | ||||||
Rozeznanie
|
Hej, dziewczynki!
Wreszcie z powrotem ładna pogoda ![]() Sorejna, welcome back! ![]() Cytat:
![]() A z cytowaniem - ja też nauczyłam się po stronie, bo inaczej wizaż pożera posty ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlatego ja czekam jak najdłużej z dobieraniem biustonosza do karmienia - przynajmniej do 9 miesiąca - i chyba będę kupować po jednym, bo naczytałam się, jak to w pierwszych tygodniach laktacji jeszcze się zmienia... i nakupowane staniki stają się nieużyteczne ![]() Większość dziewczyn też radzi, by obwód pod biustem kupować taki, jak noszony przed ciążą (o ile się oczywiście nie przybrało nadmiernie na wadze), bo ponoć żebra szybko wracają na miejsce. Tylko miseczka zazwyczaj potrzebna większa, ale o ile też jest sprawą dosyć nieprzewidywalną:rolleyes : No a staniki i ja zamawiam głównie przez internet ![]() ![]() ![]() A odnośnie ekologocznego życia i chowania dzieci - trzeba się naszukać informacji, bo najłatwiej wybrać to, co na środkowej półce w markecie albo reklamowane w tv ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym rożkiem, śpiworkiem, kołderką to sama już nie wiem ![]() Nawet coś takiego mi się spodobało: http://www.lapetit.pl/spiworki,-rozk...l_20_1923.html Dziewczynki, co myślicie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekaw czy Ciebie intuicja nie zawiedzie ![]() ja już swojej nie wierze, co nie zmienia faktu, że bardzo się cieszę z Witka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- o jak miło ![]() jeśli chodzi o otulacz, to ja ze względów praktycznych wybieram rożek, po rożku mam zamiar przykrywać małego kołderką ale oczywiście wybór należy do Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Zadomowienie
|
i na koniec zdjęcia z 27 tyg - Widzicie tą sterczącą antenkę zamiast pępka?
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-23 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Boshe ale dziś gorąco! Zmykam pod zimny prysznic
![]() |
#2400 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.