|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze 800zl za chuste?? ![]() ![]() Tez myslalam o chuscie ale jakiejs tanszej tylko nie wiem jaka jest najlepsza. Przydalaby mi sie jak Miki bedzie wracal z przedszkola to bede musiala mu poswiecic czas wiec bylaby jak znalazl- dzidzia w chuscie a ja bede miala raczki wolne i d dyspozycji Mikiego do zabawy. Musze poprzegladac allegro. Ja chce taka uniwersalana od narodzin do 2 lat chociaz. U nas dzis chlodniej ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis na 13 jade do fryzjera. I za jedna droga wstapie do sklepow zobaczyc polspiochy. Polecam-fajny wynalazek, bardzo wygodny. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() już myślałam, że dziś bedzie chłodniej, jak w nocy lało, a tu znów taki upał ![]() musze się zastanowić i rozważyć kwestię przestania pracowania, bo już cięzko mi dotrzeć do pracy ze względu na potrzebę siusiu, a w sumie to już niecałe dwa miesiące przed nami, a mąż truje o olaniu pracy nieprzeciętnie. a jak Wy?? kto jeszcze pracuje i jak ma zamiar długo to robić??
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Nieciekawa ta pogoda - w nocy były nawałnice - zginęła między innymi 24-letnia kobieta w ciąży
![]() a dziś mam być podobnie na Lubelszczyźnie ![]()
#2434 |
Wtajemniczenie
|
ja chyba pójdę na psychoterapię jakąś
![]() przed ciążą bardzo zdrowo się odżywiałam, wręcz dietę określoną sobie trzymałam.. teraz cokolwiek nie zjem, bardziej niezdrowego/kalorycznego mam cholerne wyrzuty sumienia, i wciąz o tym myślę.. ![]() wczoraj na obiad zjadłam łazanki, i to wydaje mi się że dość dużą porcję, potem łaziłam jak struta.. a dziś się opanować nie mogłam i na śniadanie zjadłam bagietkę z piekarnika z masłem, i znów mi się włączyło ![]() muszę iść się leczyć, albo opanować to jedzenie, tylko jak ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
#2436 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u nas dziś ładnie, ale idą chmurki. całe szczęście już piątek i za parę godzin będzie weekend. Cytat:
![]() ![]() ja niestety bez kawy z mlekiem się nie obudzę i już, a jeśli się obudzę to głowa mi pęknie. męczyłam się przez cały pierwszy trymestr, bo nie mogłam przełknąć łyka kawy tak mnie odrzucało, a bez kawy miałam bóle głowa, byłam ospała , ociężała i nie w humorze. ja też się pokładam na trochę ciągu dnia- i nogi do góry to bardzo dobra pozycja. jak robię relaksację to ostatnio właśnie z nogami do góry ![]() Cytat:
dużo zależy też od stymulacji... nie ma się jednak czym przejmować , naprawdę. Cytat:
ja jestem jak najbardziej za porodami rodzinnymi, ale jestem ciekawa dlaczego lekarz powiedział , że musi. Cytat:
![]() kochana, a mi się wydaje, że jak Twoja córcia osiągnie piękny wiek lat 10 to się okaże tak samo niezależną w swych opiniach i przekonaniach młodą panienką, jak jej mama i sama sobie poradzi z nieprzychylnym światem. ![]() jakoś nie mogę sobie Twojej córci jako wychuchanego pisklątka wyobrazić ... ![]() Cytat:
zapisz gdzieś...ja zapisuję wszystkie kamienie milowe naszej ciąży w pamiętniku ciąży.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio mu powiedziałam, że nie musi chodzić ze mną do położnej , bo ja jużw tej ciązy żadnego usg nie będę miała więc chodze tylko na mierzenie ciśnienia i obmacanie brzucha...ale mąż się uparł, że będzie chodził- i dobrze. wkońcu ma 50 % udziałów w tym biznesie ![]() .................. Miss Hot!!! Bardzo ciekawy artykuł! właśnie przeczytałam zajadając danonka- przeczytałam z wielkim zainteresowaniem! dzięki!
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-24 o 08:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||||||
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że niebieską
![]() Co do przepisów, to nie pomogę. Może poszukasz informacji w necie? Myślę, że jest jakiś sposób na wymianę sprzętu. Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz napiszę. W każdym razie zaczęło się z "grubej rury", czyli od zwiedzania porodówki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() JA! ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
miss hot dzięki za artykuł poczytałam
![]() ja skończyłam wczoraj prać resztę otrzymanych ciuszków i widzę, że nie wiele bedę musiała dokupić a poza tym otrzymałam koplety pościeli, rożek, łozeczko, wanienkę, łóżeczko turystyczne - więc to wszystko nam odpadnie, w domu znalazłam mały kocyk ![]() zostanie wózek, higieniczne wszystkie przybory no i pieluchy więc i tak się tego nazbiera ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- no to jest na dwie, tylko mi to mąż powtarza ![]() ha! ale ja go przejrzałam! on chce żebym poszła na zwolnienie/urlop, bo jak jestem w domu to eksperymetuje w kuchni, a on to uwielbia, a tak jak pracuje, to są szybkie obiadki, które też lubi, ale nie tak jak te eksperymenty ja miałam plan miesiąc przed porodem dać sobie na luz z pracą, ale zobaczymy jak to będzie
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, jak już napisałam, zaczęły się od mocnego akcentu, czyli od zwiedzania porodówki. Nawet dla mnie, oczytanej w temacie porodu, zobaczenie miejsca, gdzie się to odbędzie, trochę przeraziło. Trochę dlatego, że co innego czytać, a co innego zobaczyć całą salę na żywo i usłyszeć, co i jak. W każdym razie ciągle się zastanawiamy, jak mąż będzie mi asystował przy porodzie, bo te sale porodowe są strasznie małe. W dodatku tylko jedna sala jest typową salą do porodu rodzinnego, przez pozostałe kręci się personel. Na szczęście sale poporodowe są jednoosobowe. I nic się za to nie płaci.
Za tydzień ma być lekarz, który opowie o połogu oraz pielęgniarka środowiskowa.
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mimo, że już tyle kupione , dostane to jeszcze sporo jest do zakupienia..szok ![]() co do pracowania do porodu to siostra mojej przyjaciółki pracowała do słownie do porodu. skurcze zaczęły się kiedy byłą w banku załatwiając coś z pracy. pani w okienku omal nie zemdlała, ludzie naokoło też chcieli gdzieś dzwonic, a ona spokojnie uregulowała co miała do zrobienia, pojechała do domu, wykąpała się , pojechała do szpitala i urodziła. niektóre kobiety tak mają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny to ta ksiazke tak polecacie? http://www.eureka.sklep.pl/towar.686..html Moze bym ja zamowila ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawe jakie my będziemy ![]() a z tą listą rzeczywiście szok, też dostałam całe mnóstwo rzeczy a tu jeszcze tyle do kupienia, ale fajnie, że duża część mi odpadła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj na zajęciach szkoły rodzenia położna pokazywała nam 3 lalki: 1 - która miała przypominać dziecko ok 3 kg 2 - ok. 3,7 kg 3- ok. 4,3 kg Zdecydowanie najbardziej spodobała mi się gabarytowo pierwsza ![]() ![]() Opowiadała nam że przedwczoraj odbierała poród kobiecie która urodziła chłopczych który ważył 4600 g i miał 65 cm!!! ![]() ![]() Cytat:
O tak na kaca jest niezastąpiona ![]() ![]() Cytat:
Przymierzałam tą drugą w sklepie ale w chwili obecnej w ogóle się w niej nie widzę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj mąż skręcił łóżeczko które od miesiąca podpierało ścianę w pokoiku dla dziecka. Retyyy jakie ono wielkie ![]() ![]() A dziś czeka mnie prasowanie. Dobrze że pogoda znośna ![]()
![]() |
#2444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2446 | |||
Wtajemniczenie
|
Ale u nas wczoraj nawałnica przeszła
![]() Czegoś takiego to jeszcze nie widziałam w swoim życiu - zrobiło się czarno, wichura, burza, drzewa latały. Miałam wrażenie że nam zaraz okna wywieje. Po ulicy latały szyldy reklamowe, doniczki itp. Od wczoraj u nas wielkie sprzątanie - większość starszych kamienic jest bez dachu, parku nie mamy cały znieszczony, drogi zawalone, samochody przygniecione, miasto zalane. Mam nadzieję, że już dzisiaj będzie spokojniej. Muszę nadrobić zaległości, bo wczoraj to się czułam beznadziejnie - byłam tak zmęczona jakbym jakiś maraton przebiegła i ledwo obiad ugotowałam. Do tego co wstałam to twardniał mi brzuch i kręciło mnie strasznie jak na okres. Także wczoraj praktycznie cały dzień leżałam i nawet na internecie mi się nie chciało siedzieć. Sorejna super, że wszystko dobrze na wizycie ![]() Aliisanka gratuluję pierwszych kopniaczków ![]() Sweetpinky witam po urlopie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że remoncik się posuwa do przodu, jeszcze przed Wami sprzątanie ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |||||
Raczkowanie
|
A w zwyczajnym sklepie dzieciowym w Gostyniu
![]() ![]() Cytat:
![]() Mówiąc o owijaniu maleństwa chustą miałam na myśli jakąkolwiek chustę z szafy mamusi. Mam takie chusty na zimę, które w moim mniemaniu spełnią się w roli otulacza. A jak obsika, to się wypierze. Cytat:
Cytat:
![]() sweetpinky witaj! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj w Wielkopolsce też zapanowało pandemonium. W Poznaniu to właściwie tylko lało. Ale np. w moim rodzinnym mieście do teraz nie ma prądu, pół nocy sprzątali powalone drzewa a samochody co kawałek leżały na boku. W kamienicy moich rodziców zerwało część dachu a rynny znaleźli kilkadziesiąt metrów dalej. Koło 23 w końcu dodzwoniła się do mnie moja mama z lękiem, czy aby ze strachu nie zaczęłam rodzić. Tymczasem gdy inni drżeli o swój dobytek ja stałam sobie na balkonie i pstrykałam fotki podwójnej tęczy zachwycając się niebezpiecznym pięknem natury.
![]() |
#2448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie internet bardzo ułatwia zakupy - jak pomyślę, że miałabym w te upały latać po sklepach i wybierać to ![]()
![]() |
#2449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze, własnie mi mąż podesłał stronkę z forum dla holenderskich tatusiów , gdzie panowie opowiadają swoje doświadczenia ze wspóln
![]() Normalnie niektóre historie są tak wzruszające, że się poryczałam- to znaczy faceci w tak piękny sposób opisują swoje emocje i co się działo, że naprawdę niewiarygodne... ![]() Cytat:
u nas dochodzi jeszcze kwestia porodu w domu, więc mamy do załatwienia kilka kwestii z tym związanych , choćby wypożyczenie specjalnego łóżka, przygotowanie wszystkiego, zresztą torba do szpitala też musi stać gotowa na wszelki wypadek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Ale powitanie
![]() Malin byliśmy w Ustroniu Morskim ![]() wróciliśmy wcześniej o 3 dni bo w niedzielę mamy wesele ![]() a co najlepsze, nie mieszczę się w żadną sukienkę ![]() mam do wyboru tylko jedną letnią sukienkę i w niej muszę pójść. Co do zdjęć, hyhhhhh... nie mam żadnych oprócz 3 w komórce ![]() ![]() ale co tam, możecie sobie wyobrazić, wielki waleń błękitny wśród fal ![]() ![]()
#2452 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w Blue City jest taki sklep z koniakami, otami winnymi, marynatami i całą masą olejów z beczek. Drogie to straszliwie, ale bardzo wysokiej jakości i od czasu do czasu pozwalamy sobie na ekstrawagancję. Za olej migdałowy dałam z ciężkim sercem 35 zł/100ml Cytat:
To zupełnie obojętny bezzapachowy związek. Przypuszczam, że w przepisie jest dla "potanienia" całej imprezy, bo i olejek migdałowy i lawendowy (57 zł/10ml ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdarza mi się kupować czasami przez internet, ale jednak wolę zobaczyć i pomacać wszystko na żywo ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Nie przesadzaj, co najwyżej delfinek a nie od razu wielki waleń ![]() Cytat:
![]() Niestety u mnie nie ma takiego sklepu. No cóż, może popytam w sklepach ze zdrową żywnością. Ewentualnie jak nic nie znajdę będę używała zwykłego olejku np. Hippa albo oliwy z oliwek - chyba najważniejsze, żeby natłuszczać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Raczkowanie
|
Cała przyjemność po mojej stronie
![]()
#2459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-07-24 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Do mnie właśnie dotarły książki "Język niemowląt" i "Język dwulatka"
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.