|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Rękawiczki pani Zagdańskiej, jedna z moich ulubionych...
|
#4262 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ponawiam moje pytanie- co sądzicie o sali weselnej gdzie osobno jest jedzenie i tańczenie??czy podzielacie moje obawy że goście moga się niebawić tylko siedziec za stołami??
|
|
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
Moi sąsiedzi byli wczoraj na weselu w Novum i...są bardzo zadowoleni, jedzenie było smaczne, nie dużo nie mało, w każdym razie głodni nie byli, obsługa bardzo sympatyczna-sami faceci. Talerze i sztućce na okrągło były wymieniane. Duży wybór sałatek, wędlin nie było, tylko wszystko pieczone, jedyne co to placków nie było za wiele ale też nie brakowało. Napoje były w małych oryginalnych butelkach, i też nie brakowało. Wypowiadali się w samych superlatywach.
Ja ostatnio skończyłam oglądać Prison Break-polecam! jak dla mnie świetny serial. Marcia, jeśli chodzi o podkład, to te dostępne w sklepach drogeryjnych nie będą aż tak trwałe. Trwały jest Lasting Performance, ale on daje trochę efekt maski, a twarz jest bardzo matowa, że aż trzeba ją rozświetlić jakimś innym, a przynajmniej u mnie. Każdy jest inny i najlepiej wcześniej popróbować zwłaszcza jesłi chodzi o tak ważny dzień jak ślub. Możesz udać się do sklepów drogeryjnych, z jakimiś małymi pudełeczkami i poprosić o odlanie troszkę z testera. Pracowałam kiedyś w drogerii i wiele kobiet tak właśnie robiło. Acha testery mogą się różnić od produktu do kupienia, mogą być stare, przeterminowane, mieć inną konsystencję i kolor. Często są na tzw szafach gdzie non stop świeci na nie światło które też daje ciepło. |
|
|
|
#4264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także każdemu podoba sie co innego.
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4266 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie mi też się bardziej podoba jak jest razem jedzenie i tańczenie, bo kto niema ochoty tańczyć ( np starsze osoby) to chociaz sobie popatrzy jak inni się bawią- no i teraz nie wiem
Pos różą nam się podobało ale niewiem czy niezrezygnujemy ze względu na te 2 osobne sale.
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
grunia27 a jaka sale bierzesz jeszcze pod uwage?
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Oprócz Pod rożą zastanaw3iamy się jeszcze nad sala w Smykowie i w Novum. i mamy straszny dylemat- a jeszcze jutro jedziemy zobaczyć pasje
|
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ma właśnie jedną salę - razem jedzenie i tańczenie - takiej od początku szukaliśmy. Na tę własnie namawiali nas bardzo rodzice Tż a teraz strasznie krecą nosem, że przy stołach nie bedzie się dało porozmawiać, bo muzyka zagłuszy
nie mogę już tego wiecznego narzekania słuchać i powiedziam im dziś dość ostro co o tym myśle (byli u nas żeby dograć wszystko). Teraz mam oczywiscie wyrzuty że byłam niemiła ![]() Też mam częśc rodziny (ze strony mamy) taką "ę, ą" i obawiam się, że oni się raczej nie będą bawić w takim domu weselnym na wsi ![]() Ja także bardzo wielu rzeczy nie jadam, części nawet nigdy nie kosztowałam, ale i tak twierdze że mi nie smakują w ogóle mnie wiele potraw obrzydza. Nasze menu nie będzie praktycznie wcale udziwnione, mamy w przyszłą niedzielę ustalać co będzie konkretenie.W Magnacie w Jacentowie są wielkie sztuczne bukiety na stołach
|
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie wszystkim w rodzinie sie nie dogodzi.
Bierzcie tą sale która Wam sie podoba i tyle!
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Ywanka ma rację. Na weselach spotykają się ludzie z różnych rodzin, różnych środowisk, inaczej wychowane. Dlatego nie ma możliwości, aby wszyscy byli zadowoleni
![]() Mi sala osobna do tańczenia właśnie wydaje się lepsza - z tego samego powodu dla którego wy jesteście za salą jedną do tańczenia i do jedzenia. Nie cierpię jak ktoś się gapi i obgaduje tanic innych. Ja mam się w tańcu czuć swobodnie a nie żeby ciocia czy babcia miały na co popatrzeć i o czym pogadać![]() My chcieliśmy na początku mieć wesele pod różą ale nie było terminu wolnego na czerwiec i lipiec tak jak chcieliśmy I dobrze, bo pojechaliśmy potem do Pałacu i stwierdziliśmy, ze nie chcemy innej sali Ale rok temu jeszcze w Pałacu wyglądało to wszystko inaczej, obsługa rzetelniejsza, bukiety świeżutkie na stołach - nawet sama widziałam jak właścicielka je układała ze świeżo przywiezionych z kwiaciarni kwiatów, wszystko dopięte na ostatni guzik
|
#4272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A więc tak : dogadywanie szczegółów zajęło nam 3 h
ale powiem Wam że jestem pozytywnie nastawiona wiele rzeczy się zmieniło jak np: Opłata za pokrowce na krzesła jak i korkowe zostały definitywnie zniesione. Dało się dogadać z właścicielami w wielu kwestiach ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. Na pierwsze danie mamy rosół ja za nim nie przepadam ale rodzina to tzw. rosolarze u nich rosół to podstawa no i flaków też nie cierpię ale poświęciłam je dla gości zamiast zupy meksykańskiej ( która jest bardzo ostra i nie każdy lubi i może takie dania jeść ) i bigosu (który znowu jest ciężko strawny).Reszta dań jest jest dla mnie super tak więc będe miaął co jeść. Mama moja dostała na spróbowanie dzisiaj flaczków i powiedziała że są rewelacyjne.Jest jeszcza inna rzecz z której sie ciesze a mianowicie że ciasta będą od pani Ani, bo właściciele tam zamawiają Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nad morzem jak byliśmy w zeszłym roku to co dzień na obiad rybka musiała być.Cytat:
![]() Musze jeszcze domówić bukiet na stół taki rozłożysty płasko żeby nie było pusto no i wpadłam na pomysł że kieliszki do szampana sama wezmę swoje i je ozdobię. Jutro jadę po suknię ale nie wiem czy znowu mam z butami jechać? czy będę przymierzać czy już tylko zabiorę ją Mehja jak to u Ciebie z drugą przymiarką było?Ufff ale się upisałam
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-26 o 22:47 |
||||||
|
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
Świat jest baaaardzo mało, tyci dosłownie.
Ywanka i Grunia, mój tata zna wczorajszych nowożeńców. I okazuje się, że dekoracja kwiatami należy do weselników. A Pani Młoda wynajęła sobie dekoratorkę, prawdopodobnie z jej kwiatami Czyli wyszło szydło z worka, kto tu zawalił z tymi starymi badylami na stołach.Co do sztućców, świeżości jedzenia i obsługi generalnie, to moja mama jest już bardzo bojowo nastawiona. Ona nie da sobie w kaszę dmuchać i zajrzy do każdego garnka i rondla w kuchni, czy wszystko jest ok. Ponoć zdarzyło się w Leśnych Kątach znikanie ciast itp. Podejrzewam, że moi rodzice porozmawiają sobie bardzo otwarcie z właścicielami, że obsługa będzie bacznie obserwowana i żadne kradzieże nie moga mieć miejsca. Wódki mój ojciec nie da obsłudze. Sam będzie roznosił, a moja mama już jest nastawina, że będzie stale kontrolowała, czy na stołach niczego nie brakuje. Grunia, wcześniej nie zauważyłam pytania. u mnie będize grać Vivat. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Grunia, ja wolę sale połączone. Zazwyczaj to jest tak, że idę tańczyć jak usłyszę fajną piosenkę, a nie tak, że wymyślę sobie, że chcę potańczyć. Jakbym była odcięta od parkietu, to przesiedziałabym przy stole. A jak się wygłupiam w tańcu to jest doprawdy wszystko jedno, czy ktoś się na mnie gapi czy nie. Jak ostatnio na imprezie konferencyjnej dawaliśmy czadu z moim szefem, to aż sam dziekan przyszedł z odbijanym, a mój szef został królem parkietu. Po prostu nagle przestaje mnie obchodzić, co inny powiedzą, pomyślą. Natomiast mam bardzo dużą barierę aktywacji, idę tańczyć, jak mam silny bodziec w postaci parkietu pod nosem i dobrej muzyki.
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-07-26 o 23:13 |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam tak kiedyś. Uwielbiam tańczyć od zawsze
![]() Jak były czasy dyskotek (z kumpelami byłyśmy przynajmniej raz w tygodniu na dyskotece w dworku - przy muzyce właśnie takiej jak Ci wypisałam wcześniej bawiłyśmy się doskonale) to miałam w nosie czy ktoś na mnie patrzy czy nie Ale to się zmieniło i to o 180 stopni. Lubię sobie potańczyć ale jak jestem sama w domu i nikt na mnie nie patrzy
|
#4275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pisałyście o serialach, a ja mam pytanie- nie ma któraś z was zgranych wszystkich serii Gotowych na wszystko??
Co do muzyki na płycie CD, to my mieliśmy na początek Bon Joviego- Thank you for loving me, na końcu Elvisa Presleya- I can't help falling in love with you, na śmiesznych sytuacjach była Bonnie Tyler I need a hero.Tyle kojarze. Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2009-07-26 o 23:50 |
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się jak para zgotowała podziękowania dla rodziców żeby mieć ładny głos to można by zaśpiewać podziękowania, ja w śpiewaniu to jestem jak pocieranie styropianem o szybę.
http://www.youtube.com/watch?v=Miaok...eature=related Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-26 o 23:50 |
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam szarą myszką do końca liceum - ale tylko w szkole
. Ale to była wina tej mojej otyłości. W szkole nie kumplowałam się prawie z nikim, nie byłam zapraszana na żadne imprezy, na wycieczki szkolne nie jeździłam, generalnie nie miałam dobrego kontaktu z ludźmi. Trochę winę zawsze zwalałam na to, że to liceum było za bardzo przepełnione dziećmi lekarzy, prawników i generalnie bogatych ludzi, dla których ja pochodząca z raczej biedniejszej rodziny dziewczyna tak naprawdę nie miałam co zaoferować od siebie. W sumie to trochę nawet było w tym racji, bo jak jeździli na wycieczki, robili imprezy to z wszystkimi wygodami, drogo a mnie po prostu nie było na to stać. Za to wśród znajomych na osiedlu byłam całkiem inną osobą![]() A dopiero na studiach poznałam ludzi, z którymi mogłam o wszystkim pogadać, nie liczyła się dla nich kasa, bo większość jak to studenci hihi kasy mieli mało a jak mieli to wydawali wszystko na imprezy i wtedy się zrobiłam odważniejsza.Ja jestem raczej pewniejszą i odważną dziewczyną teraz. To co napisałam wcześniej to tylko kwestia imprez tanecznych ![]() Elsi coś Ci wstawianie filmików nie działa Na początku było dobrze, tylko po drugim Youtube miałaś slasha niepotrzebnie.
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-07-26 o 23:46 |
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
To ja spróbuję
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- pokazuje się wam? Bo ja mam puste pole ale jak na nie najadę to na dole pojawia się link do filmiku. hmmm...
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-07-27 o 00:03 |
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
Każdy z nas ewoluuje na swój sposób. W podstawówce to jeszcze u mnie jako tako było. Klasa fajna, ale było kilka osób, które nie podchodziły do mnie zbyt blisko. Uchodziłam za kujona, choć ja po prostu lubiłam szkołę i nie miałam problemów z nauką i wcale nie byłam ta zawsze super przygotowaną. Więc i towarzystwo miałam podobne do siebie. W liceum za to kaplica. To było najgłupsze towarzystwo w jakim musiałam spędzać czas a jednocześnie najlepsze. Miałam 3 koleżanki w klasie i mam je do dziś. Wiele osób się z nas naśmiewało. Ja dopiero na studiach dowiedziałam się podczas zajęć z psychologii i pedagogiki, że po prostu stworzyłyśmy klikę socjologiczną. Nic dziwnego, że nie byłyśmy szczególnie lubiane, skoro byłyśmy niedostępne. Oczywiście i to się zmieniało. W 3 klasie, a zwłaszcza potem w maturalnej kilka co fajniejszych osób zaczęło z nami więcej rozmawiać. Okazało się, że nie gryziemy. Ale fakt jest taki, ze to my 4 przetrwałyśmy w przyjaźni próbę czasu.
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-07-27 o 00:00 |
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Aga to tak jak u mnie wyskakuje biały kwadrat no cóż spróbuję dalej
Ja nic dalej nie widzę Może to wina ze nie mam zainstalowanego flash pleyer-a
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-27 o 00:28 Powód: ćwiczenia nad wstawianiem filmiku |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no widzę a jak tego dokonałaś mów mi szybko
I brawa dla Ciebie
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-27 o 00:06 |
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Elsi bo to trzeba wstawić nie linka tylko zwykły tekst i to nie cały tylko tą końcówkę z kodem- to co jest napisane po v= - ot cała filozofia
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Robię tak i nic a na początek co wstawiasz jaką nazwę ?
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie coś takiego wpisałam
[youtube]TSsWv4BgGtc[/youtube]
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-07-27 o 00:24 |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To teraz jeszcze jedna próba ![]() A to jest piosenka którą zadedykujemy naszym rodzicom
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-27 o 00:36 |
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Elsi
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Tobie Aga to się udało bo ja bym do tego nie doszła
ale fajnie taki filmik na stronie wygląda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Pos różą nam się podobało ale niewiem czy niezrezygnujemy ze względu na te 2 osobne sale.

nie mogę już tego wiecznego narzekania słuchać i powiedziam im dziś dość ostro co o tym myśle (byli u nas żeby dograć wszystko). Teraz mam oczywiscie wyrzuty że byłam niemiła 
w ogóle mnie wiele potraw obrzydza. Nasze menu nie będzie praktycznie wcale udziwnione, mamy w przyszłą niedzielę ustalać co będzie konkretenie.

ale powiem Wam że jestem pozytywnie nastawiona wiele rzeczy się zmieniło jak np: Opłata za pokrowce na krzesła jak i korkowe zostały definitywnie zniesione. Dało się dogadać z właścicielami w wielu kwestiach ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
oprocz tego postaramy sie pogadac z zespolem i kamerzysta, do pana zywczyka tez mamy zajechac
nad morzem jak byliśmy w zeszłym roku to co dzień na obiad rybka musiała być.