Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-26, 22:47   #4171
kasiek87
Kokon pro

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

mojego rozm tez nie ma ;/ wiedzialyscie babeczki ze freya retro wyszla tez wersja limonkowa? podejrzewam ze dawno bo widzialam pojedyncze egzemplarze fajna jest ale moglaby byc bardziej zielona

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 23:10   #4172
adela_w
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Oświeciło mnie trochę co do biustonoszy - lepiej późno niż wcale Do tej pory wstyd mówić nosiłam jakieś przypadkowe sztukowane w obwodzie. Maż mnie od dłuższego czasu w bieliźnie nie widział bo się chwalić czym nie było a wręcz przeciwnie.
Wymierzyłam sie i tak:
-pod biustem ciasno 112
-w biuście na130
-zwis 138
Wg.kalkulatora wyszło; 44FF Uk i 100 I PL.
Proszę doradźcie bo chce mieć wreszcie fajny staniczek. W stacjonarnych u mnie w mieście nie ma takich rozmiarów. pozostał net ale poza bravissimo nic rozsądnego nie znalazłam. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale raczej dla mnie pasuje plunge ewentualnie balconette bo biust mi raczej na boki sie rozjeżdża i porównujac do mojej całej figury nie jest zbyt duży.

Znalazłam coś: Panache Tango, co sadzicie?

Edytowane przez adela_w
Czas edycji: 2009-07-26 o 23:16
adela_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 06:57   #4173
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
i..hm..mój Effuniak wygląda teraz dużo gorzej niż ten z allegro ogólnie to wydaje mi się że tak jak ten z allegro to wyglądał jak był dość nowy
O kurcze :| no nie żartuj, ten z allegro nei wygląda ciekawie :/
Mój ma 3 miesiące i od zewnątrz w sumie nie widać specjalnie zniszczenia, od wewnatrz trochę ta gąbeczka sie jakby pomarszczyła i tam takie drobne raczej - tzn nie jest źle ... a noszony był bardzo intensywnie
Ale z drugiej strony mam sylwestrine z mileny, która była noszona podobnie - no i wyglada jednak lepiej, ale wiadomo to sztuczne tkaniny, a effuniak jest od wewnątrz z bawełny

W sumie to tak myślę że fajnie by było gdyby takie zwykłe plunge kosztowały z 80zł - skoro jakoś nie jest taka dobra, zapewne half-cupy miękkie będą dużo trwalsze
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:02   #4174
izabla
Rozeznanie

Witam, a ja znowu z pytaniem. Postanowiłam zakupić Curvy Kate i waham się między portią a princess, jeden jest dostepny od ręki, a na drugi musiałabym czekać dwa tygodnie i zastanawiam się czy sam kształt miseczki i zabudowanie jest różne w tych modelach. No i zastanawiam się nad rozmiarem. Jeden bra fitter wyliczył mi 28dd, natomiast drugi 28e. Mam jeden dobry rozmiarowo stanik, z tym że noszę go od niedawna- panache arize 28d. I jaką kasię mam zamówić???

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Nie wytrzymałam i zamówiałam...dwa jeden 28dd i jeden 28e, z tym ze oba modele to princess. Zmierzę i zobaczę.
izabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:04   #4175
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adela_w Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Oświeciło mnie trochę co do biustonoszy - lepiej późno niż wcale Do tej pory wstyd mówić nosiłam jakieś przypadkowe sztukowane w obwodzie. Maż mnie od dłuższego czasu w bieliźnie nie widział bo się chwalić czym nie było a wręcz przeciwnie.
Wymierzyłam sie i tak:
-pod biustem ciasno 112
-w biuście na130
-zwis 138
Proszę doradźcie bo chce mieć wreszcie fajny staniczek. W stacjonarnych u mnie w mieście nie ma takich rozmiarów. pozostał net ale poza bravissimo nic rozsądnego nie znalazłam. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale raczej dla mnie pasuje plunge ewentualnie balconette bo biust mi raczej na boki sie rozjeżdża i porównujac do mojej całej figury nie jest zbyt duży.

Pierwsze zasadnicze pytanie - czy pod biustem mierzyłaś się bardzo ciasno (tak, że ciaśniej się już nie da) na wydechu?
Z Twoich wymiarów bardziej wychodziłoby 44G niż 44FF. 44FF może być trochę za małe w miskach.
Na pierwszej stronie wątku masz adresy sklepów. Na pierwszy stanik polecałanym miękki model o kroju balkonetkowym lub full cup. Tango II (z listkami) jak najbardziej, ale tango I nieciekawie leży (druga wersja jest bardziej dopracowana).
Jeśli nie mierzyłaś się dostatecznie ścisło, albo nawet jeśli tak, to polecałabym przy twoich rozmiarach spróbować z obwodem 42 i miseczką GG lub z obwodem 40 i miseczką H (w 40H będziesz miała największy wybór modeli). Pod wpływem dopasowanego stanika bardzo szybko obwód leci w dół, więc lepiej nawet przez kilka pierwszych dni ponosić stanik z przedłużką, niż żeby po tych kilku dniach stanik był za luźny, poza tym większość modeli to rozciągliwce, więc trzeba wziąć na to poprawkę.
Ważne, żebyś na początek nie kupowała więcej niż 1 stanik, dlatego, ze biust narazie nie jest przystosowany do dopasowanego stanika i bardzo szybko się będzie zmieniał, np. w pierwszych dniach trudno Ci będzie wypełnić miseczkę, a po kilku tygodniach może już bułkować.
Sprawdzone modele to Panache Tabgo II i Panache Harmony (są dwie wersje full cup i balkonetkowa).

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam, a ja znowu z pytaniem. Postanowiłam zakupić Curvy Kate i waham się między portią a princess, jeden jest dostepny od ręki, a na drugi musiałabym czekać dwa tygodnie i zastanawiam się czy sam kształt miseczki i zabudowanie jest różne w tych modelach. No i zastanawiam się nad rozmiarem. Jeden bra fitter wyliczył mi 28dd, natomiast drugi 28e. Mam jeden dobry rozmiarowo stanik, z tym że noszę go od niedawna- panache arize 28d. I jaką kasię mam zamówić???
moim zdaniem princess i portia praktycznie mają identyczne miseczki (tylko różnią się wykończeniem na górze). W doradzeniu rozmiaru pomogłyby nam Twoje wymiary:
1) obwód pod biustem mierzony bardzo ciasno
2) obwód w biuście mierzony luźno w pozycji prostej
3) obwód w biuście mierzony luźno w pochyleniu
Stary 2009-07-27, 09:37   #4176
izabla
Rozeznanie

Luizka: pod biustem mam 67 a w biuście 83/84
izabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:41   #4177
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
1, 2, 4 rozciągliwe obwody - mozna zanizyc wiecej niz wykle (4 jest śliczne )
3 Melissa ma własną, inną niż wszystkie- rozmiarówkę. Sprawdź rozmiar na ich stronie. Firma znana z w miarę ciasnych obwodów
5 nie!! Inferno jest stanikiem bardzo kaprysnym. Nie radziłabym nikomu kupować go bez wczesniejszego przymierzenia. Poza tym jest zabudowany niczym zbroja
Dziękuję za odpowiedź. Chyba kupię ten biały nr 4, ten beżowy nr 3 i poszukam jeszcze jakiegoś czarnego w rozsądnej cenie

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 09:47   #4178
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość

Nie wytrzymałam i zamówiałam...dwa jeden 28dd i jeden 28e, z tym ze oba modele to princess. Zmierzę i zobaczę.
no i najlepiej zrobiłaś z wymiarów niby 28e wychodzi, ale zaniżałaś obwód, do tego ariza 28d jest dobra, więc może i 28dd będzie jednak lepsze.
Stary 2009-07-27, 10:14   #4179
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez adela_w Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wymierzyłam sie i tak:
-pod biustem ciasno 112
-w biuście na130
-zwis 138

Spokojnie mozesz siegnac po obwody 40 lub 42
Tango jest ok, na duzych biustach ladnie tez lezy Ariza z Panache, nie wiem tylko czy bedzie w tych rozmiarach
Panache Harmony full cup tez moze byc niezly
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:06   #4180
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,Wam też cielisty effuniak masakruje mostek? Wczoraj musiałam wacik podłożyć bo strasznie bolało,normalnie masakra. I tak chodzę z tym wacikiem
Ogólnie jestem zadowolona tylko te koronkowe szwy na miskach mogłyby być jaśniejsze,w kolorze miski bo widać je pod bluzką. I ogólnie chyba jest dla mnie za jasny. Ale i tak pod białymi bluzkami prezentuje się o niebo lepiej niż zwykły biały. No i konstrukcyjnie ideał
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:08   #4181
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

60/71
minus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:14   #4182
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,Wam też cielisty effuniak masakruje mostek? Wczoraj musiałam wacik podłożyć bo strasznie bolało,normalnie masakra. I tak chodzę z tym wacikiem
Ogólnie jestem zadowolona tylko te koronkowe szwy na miskach mogłyby być jaśniejsze,w kolorze miski bo widać je pod bluzką. I ogólnie chyba jest dla mnie za jasny. Ale i tak pod białymi bluzkami prezentuje się o niebo lepiej niż zwykły biały. No i konstrukcyjnie ideał
mi strasznie wacik już nawet nie pomagał, lekko odgięłam i jest lepiej, ale i tak noszę póki co z przedłużką bo ledwo oddychałam ale że się zakochałam w swojej zeberce to nie oddałam

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:48   #4183
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
mi strasznie wacik już nawet nie pomagał, lekko odgięłam i jest lepiej, ale i tak noszę póki co z przedłużką bo ledwo oddychałam ale że się zakochałam w swojej zeberce to nie oddałam
A to w moim obwód ok Nawet się zastanawiam czy by na przyszłość nie brać 65tki bo przy 70cm. pod bez trudu zapinam się na ostatnią haftkę.
I normalnie nie czuję,że mam na sobie stanik,taki jestw ygodny.
Stary 2009-07-27, 11:59   #4184
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
A to w moim obwód ok Nawet się zastanawiam czy by na przyszłość nie brać 65tki bo przy 70cm. pod bez trudu zapinam się na ostatnią haftkę.
I normalnie nie czuję,że mam na sobie stanik,taki jestw ygodny.
ja mam pod 65cm bardzo ciasno (luźno 70) i wzięłam 65tkę - ciężko mi się oddycha, ale ja ogólnie nie lubię ścisku i jestem na tym punkcie bardzo wrażliwa

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:05   #4185
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Mnie wszystkie staniki masakrują brzuch w miejscu pod mostkiem. Mam delikatną skórę i przeszkadza mi to, ale cóż poradzić...
Stary 2009-07-27, 12:18   #4186
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

60/71 - ?
Stary 2009-07-27, 12:21   #4187
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ja mam pod 65cm bardzo ciasno (luźno 70) i wzięłam 65tkę - ciężko mi się oddycha, ale ja ogólnie nie lubię ścisku i jestem na tym punkcie bardzo wrażliwa
uuu to chyba nie będę ryzykowała z 65tką Ja mam ciasno 70,luźno 72-3.
Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Mnie wszystkie staniki masakrują brzuch w miejscu pod mostkiem. Mam delikatną skórę i przeszkadza mi to, ale cóż poradzić...
Ehh to nie fajnie :/
Stary 2009-07-27, 12:36   #4188
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jeśli chodzi o wygodę fiszbin to jest super - nie mam żadnych czerwonych śladów ani na mostku, ani za piersią. Za to wadą są ramiączka, na początku noszenia w ogóle nie czułam żadnego dyskomfortu z nimi związanego, potem przeczytałam na balkonetce, że wiele osób się na nie skarży i po ich zdjęciu zobaczyłam czerwone pręgi. Teraz nie podciągam ich tak mocno (one są bardzo elastyczne i można nie zauważyć, że są podciągnięte za wysoko, poza tym miseczki lubią odstawać i też dlatego na początku je wyżej podciągnęłam).

Cytat:
Napisane przez minus Pokaż wiadomość
60/71 - ?
znaczy się, mamy podać rozmiar? a mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód biustu w pochylniu? puki co wychodzi 60A o ile dobrze zinterpretowałam co oznacza która liczba
Stary 2009-07-27, 12:42   #4189
itakasia
Zakorzenienie

witajcie,
poradzcie mi kochane!!!! szukam stanika do sukienki na wesele. moze byc bialy, czarny lub rozowy. ale nie moze byc zabudowany. wlasciwie to nie mam pojecia jak to pisac. sukienka jest na cienkich rozowych ramiaczkach i jest bardzo wydekoltowana. czego szukac?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 13:19   #4190
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witajcie,
poradzcie mi kochane!!!! szukam stanika do sukienki na wesele. moze byc bialy, czarny lub rozowy. ale nie moze byc zabudowany. wlasciwie to nie mam pojecia jak to pisac. sukienka jest na cienkich rozowych ramiaczkach i jest bardzo wydekoltowana. czego szukac?
ważne - jaki dokładnie kolor ma sukienka - jasny pastelowy róż, ciemny róż, fuksja?
jeśli jasny róż to np effuniak koty, tylko zobacz, czy twój rozmiar jest w szufladzie, a tutaj jest kalkulator rozmiaru effuniaka (inaczej się wylicza rozmiar niż w innych firmach).
Stary 2009-07-27, 13:22   #4191
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
znaczy się, mamy podać rozmiar? a mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód biustu w pochylniu? puki co wychodzi 60A o ile dobrze zinterpretowałam co oznacza która liczba
Ojej przepraszam, już wyjaśniam.

Ob pod biustem 60
Ob w biuście 71

Miseczki mam 55B i nie wiem czy dobrze mierze.
Stary 2009-07-27, 13:24   #4192
itakasia
Zakorzenienie

luizka
suknia na biuscie ma kolor fuksji, a pod biustem jest odcinana i ma szaro-bialo-fuksjowe esy floresy. buty i torebka beda czarne. szuklam zdjecia na kompie, moze ja znajde
Stary 2009-07-27, 13:36   #4193
nelyen
Zadomowienie

może maskaradkowa maia?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 13:42   #4194
itakasia
Zakorzenienie

nelyen
fajna, ale mam wrazenie ze lepszy bylby jakis strapless.
Stary 2009-07-27, 14:12   #4195
nelyen
Zadomowienie

hmm... strapless? wiesz, wybór niewielki, kolory podstawowe... chyba wolałabym, żeby mi różowe maiowe ramiączko wystawało

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 18:35   #4196
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
hmm... strapless? wiesz, wybór niewielki, kolory podstawowe... chyba wolałabym, żeby mi różowe maiowe ramiączko wystawało
ja na weselu byłam w mai, sukienkę miałam srebrną i ciemno różowe (a właściwie to fuksjowe) dodatki

mi się wydaje, że odpowiednio dobrany stanik może być bardzo ładnym elementem stroju nawet weselnego (no i przypomniała mi się dziewczyna z wesela w fioletowej sukience i w czerwonych ramiączkach). zaczęłam odchodzić od silikonowych ramiączek na rzecz ramiączek dopasowanych. tylko trudno mieć aż tak wiele kolorystycznych wersji staników, żeby do koloru każdej bluzki/sukienki go dopasować.

itakasia, jeśli chcesz straplessa to może panache porcelain. a jeśli chcesz straplessa idealnego, to tylko effuniak - podobno małe rozmiary mają być w najbliższej dostawie, tylko żeby się załapać, to pewnie trzeba będzie ostro polować... a ja nie mam charakteru łowcy skarbów
Stary 2009-07-27, 19:14   #4197
itakasia
Zakorzenienie

znalazlam cos
suknia1.jpg

jaki stanik proponujecie?
Stary 2009-07-27, 19:51   #4198
wwweeerka
Zakorzenienie

Hej
Trafilam tu dzieki jednej z wizazanek
Chcialabym kupic sobie Biustonosz Flamenco czarno-czerwony Soft firmy Milena tylko jaki mam wziac rozmiar?
Moje wymiary:
pod biustem 77
w biuscie 91
postawa pochylona 95

Kochane pomozcie

wwweeerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:01   #4199
fifiorek
Wtajemniczenie

dotarło do mnie moje zamówienie
nie mam kiedy fotek wrzucić żebyście poradziły czy jest ok :/
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:09   #4200
Julkakulkaa
Rozeznanie

Dziewczyny, przyszedł mój allegrowy Effuniak i... jest za mały Jestem strasznie zła, bo raczej bałam się że będzie za duży. Kalkulator wyliczył mi 70B (70/87), wzięłam 70C a miski i tak ma za małe... To znaczy bez wygarniania jest akurat ale jak wygarnę to połowa biustu na wierzchu W tym Effuniaku przekonałam się że mam duuużo do wygarnięcia Są jakieś plusy Poza tym stanik jest tak wygodny że marzę o 70D. Koniecznie muszę mieć Effuniaka Jest cudowny, ma ciasny obwód, ciaśniejszy niż moja CK (która trochę podjeżdża), nic się nigdzie nie wbija (a po CK mam brązowe kropki pod pachami od fiszbin), marzenie
Staniczek puszczę dalej w obieg, z wielkim bólem...

Poza tym przybył mi 1cm w pochyleniu, a Princess jak wszystko wygarnę też już bułkuje. Ja chcę nowy stanik
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości