|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Kokon pro
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
mojego rozm tez nie ma ;/ wiedzialyscie babeczki ze freya retro wyszla tez wersja limonkowa? podejrzewam ze dawno bo widzialam pojedyncze egzemplarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Oświeciło mnie trochę co do biustonoszy - lepiej późno niż wcale ![]() Wymierzyłam sie i tak: -pod biustem ciasno 112 -w biuście na130 -zwis 138 Wg.kalkulatora wyszło; 44FF Uk i 100 I PL. Proszę doradźcie bo chce mieć wreszcie fajny staniczek. W stacjonarnych u mnie w mieście nie ma takich rozmiarów. pozostał net ale poza bravissimo nic rozsądnego nie znalazłam. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale raczej dla mnie pasuje plunge ewentualnie balconette bo biust mi raczej na boki sie rozjeżdża i porównujac do mojej całej figury nie jest zbyt duży. Znalazłam coś: Panache Tango, co sadzicie? Edytowane przez adela_w Czas edycji: 2009-07-26 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój ma 3 miesiące i od zewnątrz w sumie nie widać specjalnie zniszczenia, od wewnatrz trochę ta gąbeczka sie jakby pomarszczyła i tam takie drobne raczej - tzn nie jest źle ... a noszony był bardzo intensywnie ![]() Ale z drugiej strony mam sylwestrine z mileny, która była noszona podobnie - no i wyglada jednak lepiej, ale wiadomo to sztuczne tkaniny, a effuniak jest od wewnątrz z bawełny ![]() W sumie to tak myślę że fajnie by było gdyby takie zwykłe plunge kosztowały z 80zł - skoro jakoś nie jest taka dobra, zapewne half-cupy miękkie będą dużo trwalsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Rozeznanie
|
Witam, a ja znowu z pytaniem. Postanowiłam zakupić Curvy Kate i waham się między portią a princess, jeden jest dostepny od ręki, a na drugi musiałabym czekać dwa tygodnie
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Nie wytrzymałam i zamówiałam...dwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Twoich wymiarów bardziej wychodziłoby 44G niż 44FF. 44FF może być trochę za małe w miskach. Na pierwszej stronie wątku masz adresy sklepów. Na pierwszy stanik polecałanym miękki model o kroju balkonetkowym lub full cup. Tango II (z listkami) jak najbardziej, ale tango I nieciekawie leży (druga wersja jest bardziej dopracowana). Jeśli nie mierzyłaś się dostatecznie ścisło, albo nawet jeśli tak, to polecałabym przy twoich rozmiarach spróbować z obwodem 42 i miseczką GG lub z obwodem 40 i miseczką H (w 40H będziesz miała największy wybór modeli). Pod wpływem dopasowanego stanika bardzo szybko obwód leci w dół, więc lepiej nawet przez kilka pierwszych dni ponosić stanik z przedłużką, niż żeby po tych kilku dniach stanik był za luźny, poza tym większość modeli to rozciągliwce, więc trzeba wziąć na to poprawkę. Ważne, żebyś na początek nie kupowała więcej niż 1 stanik, dlatego, ze biust narazie nie jest przystosowany do dopasowanego stanika i bardzo szybko się będzie zmieniał, np. w pierwszych dniach trudno Ci będzie wypełnić miseczkę, a po kilku tygodniach może już bułkować. Sprawdzone modele to Panache Tabgo II i Panache Harmony (są dwie wersje full cup i balkonetkowa). Cytat:
1) obwód pod biustem mierzony bardzo ciasno 2) obwód w biuście mierzony luźno w pozycji prostej 3) obwód w biuście mierzony luźno w pochyleniu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Rozeznanie
|
Luizka: pod biustem mam 67 a w biuście 83/84
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Tango jest ok, na duzych biustach ladnie tez lezy Ariza z Panache, nie wiem tylko czy bedzie w tych rozmiarach Panache Harmony full cup tez moze byc niezly |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,Wam też cielisty effuniak masakruje mostek? Wczoraj musiałam wacik podłożyć bo strasznie bolało,normalnie masakra. I tak chodzę z tym wacikiem
![]() Ogólnie jestem zadowolona tylko te koronkowe szwy na miskach mogłyby być jaśniejsze,w kolorze miski bo widać je pod bluzką. I ogólnie chyba jest dla mnie za jasny. Ale i tak pod białymi bluzkami prezentuje się o niebo lepiej niż zwykły biały. No i konstrukcyjnie ideał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Wtajemniczenie
|
60/71
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I normalnie nie czuję,że mam na sobie stanik,taki jestw ygodny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Raczkowanie
|
Mnie wszystkie staniki masakrują brzuch w miejscu pod mostkiem. Mam delikatną skórę i przeszkadza mi to, ale cóż poradzić...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
60/71 - ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh to nie fajnie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
znaczy się, mamy podać rozmiar? a mogłabyś jeszcze zmierzyć obwód biustu w pochylniu? puki co wychodzi 60A o ile dobrze zinterpretowałam co oznacza która liczba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
witajcie,
poradzcie mi kochane!!!! szukam stanika do sukienki na wesele. moze byc bialy, czarny lub rozowy. ale nie moze byc zabudowany. wlasciwie to nie mam pojecia jak to pisac. sukienka jest na cienkich rozowych ramiaczkach i jest bardzo wydekoltowana. czego szukac? ![]()
![]() |
#4190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli jasny róż to np effuniak koty, tylko zobacz, czy twój rozmiar jest w szufladzie, a tutaj jest kalkulator rozmiaru effuniaka (inaczej się wylicza rozmiar niż w innych firmach). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ob pod biustem 60 Ob w biuście 71 Miseczki mam 55B i nie wiem czy dobrze mierze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
luizka
![]()
#4193 |
Zadomowienie
|
może maskaradkowa maia?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
nelyen
fajna, ale mam wrazenie ze lepszy bylby jakis strapless.
#4195 |
Zadomowienie
|
hmm... strapless? wiesz, wybór niewielki, kolory podstawowe... chyba wolałabym, żeby mi różowe maiowe ramiączko wystawało
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi się wydaje, że odpowiednio dobrany stanik może być bardzo ładnym elementem stroju nawet weselnego (no i przypomniała mi się dziewczyna z wesela w fioletowej sukience i w czerwonych ramiączkach). zaczęłam odchodzić od silikonowych ramiączek na rzecz ramiączek dopasowanych. tylko trudno mieć aż tak wiele kolorystycznych wersji staników, żeby do koloru każdej bluzki/sukienki go dopasować. itakasia, jeśli chcesz straplessa to może panache porcelain. a jeśli chcesz straplessa idealnego, to tylko effuniak - podobno małe rozmiary mają być w najbliższej dostawie, tylko żeby się załapać, to pewnie trzeba będzie ostro polować... a ja nie mam charakteru łowcy skarbów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
znalazlam cos
suknia1.jpg jaki stanik proponujecie?
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Trafilam tu dzieki jednej z wizazanek ![]() Chcialabym kupic sobie Biustonosz Flamenco czarno-czerwony Soft firmy Milena tylko jaki mam wziac rozmiar? ![]() Moje wymiary: pod biustem 77 w biuscie 91 postawa pochylona 95 Kochane pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Wtajemniczenie
|
dotarło do mnie moje zamówienie
![]() nie mam kiedy fotek wrzucić żebyście poradziły czy jest ok :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przyszedł mój allegrowy Effuniak i... jest za mały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Staniczek puszczę dalej w obieg, z wielkim bólem... Poza tym przybył mi 1cm w pochyleniu, a Princess jak wszystko wygarnę też już bułkuje. Ja chcę nowy stanik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.